BTI Gumkowski

• Chyby
  • Sobota
  • Miękowo

3. Opinie o pracodawcach Suchy Las
  5. Opinie o BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Opinie o BTI Gumkowski Suchy Las

Nie przegap nowości o BTI Gumkowski Sp. z o.o.!

19.09.2025 11:07

Drogi Gościu, Miła Gościni,

Jest nam miło, że zajrzał_ś na naszą stronę! Może przywiodła Cię tu ciekawość, a może chęć dodania opinii. Jeśli chciał_byś zapoznać się z najnowszymi ofertami pracy, poznać co proponujemy to zajrzyj tutaj: BTI Kariera. Jeśli chciał_byś podzielić się informacją na temat firmy, zapytać o opinię to śmiało! Możesz to uczynić w zakładce Dodaj opinię.
    Niezależnie od powodów Twojej wizyty pamiętaj, że Twoje słowa mają moc. Dlatego też apelujemy o odpowiedzialność, rozwagę oraz kulturę wypowiedzi przy wyrażaniu publicznych opinii na temat działalności firmy oraz zachęcamy do konstruktywnego dialogu opartego na faktach.

Jednocześnie w trosce o zachowanie dobrego imienia naszej firmy, informujemy, że wszelkie publikowane opinie powinny być zgodne z prawdą, merytoryczne oraz pozbawione treści zniesławiających, obraźliwych i naruszających dobra osobiste przedsiębiorstwa, ale przede wszystkim jego pracowników lub klientów.

Przypominamy, że zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności z kodeksem karnym oraz kodeksem cywilnym, publikowanie fałszywych, obraźliwych lub hejterskich opinii, stanowiących zniesławienie lub naruszenie dóbr osobistych, może skutkować wszczęciem postępowania karnego lub cywilnego wobec ich autorów. W przypadku stwierdzenia naruszeń tego rodzaju, firma podejmie wszelkie konieczne kroki prawne mające na celu ochronę swoich praw oraz renomy.

16.09.2025 08:39

19.09.2025 11:28

Drogi BOK, Rozumiemy, że Twoje doświadczenia z naszą firmą nie były pozytywne. Traktujemy Twoje uwagi poważnie i żałujemy, że tak wspominasz czas spędzony u nas. W pełni zgadzamy się, że miejsce pracy powinno być przestrzenią, w której każdy czuje się szanowany i doceniany. Obecnie firma przechodzi duże zmiany, a naszym priorytetem jest budowanie kultury opartej na wzajemnym szacunku i rozwoju. Zależy nam, aby każdy czuł się doceniony, a miejsce pracy było przyjaznym środowiskiem. Mamy nadzieję, że nasze BTI w przyszłości będzie kojarzyć się wyłącznie z pozytywnymi doświadczeniami. Traktujemy Twoje uwagi jako ważną lekcję. Dziękujemy i życzymy Ci wszystkiego dobrego!

22.08.2025 07:50

KtośTamTaki

22.08.2025 08:16

Owszem, masz rację że jak coś nie podoba ci się w pracy to ją zmieniasz. Tutaj bardziej chodzi o to, że dużej ilości osób praca w tej firmie odpowiada ale przez kilka osób pracujących na wyższych szczeblach poprostu odechciewa się wszystkiego i cała radość z pracy pryska. Dlatego liczę na tą petycję i nie boje się jej podpisać! Niech zarząd wreszcie zobaczy niezadowolenie pracowników, którzy pracują na sukces ich firmy
    Olka

11.08.2025 18:54

Pojawiła się oferta do działu obsługi klienta, czy ktoś może napisać jak wygląda praca w tym dziale? Jakie są zarobki, bo niestety firma nie podała widełek.
    Mruczek

12.08.2025 10:14

(usunięte przez administratora) . Robota to odbieranie telefonów, przyjmowanie zamówień i próbowanie zgadnąć czego chce klient. Nie zawsze jest to łatwe. Kierowniczka spoko, chyba najlepsza jak do tej pory (usunięte przez administratora), więc da radę się dogadać. W większości współpracowniczki są ok, niektóre mają swoje fochy (w sumie, kto nie ma). Jak dla mnie - praca w BOKu w BTI to ani jakieś wyżyny super pracy ale też nie jakieś podłe miejsce. Dopytaj o możliwości rozwoju, przeszkolenie produktowe (usunięte przez administratora) i ewentualnie jak wygląda wdrożenie. Jeśli coś poprawili i usatysfakcjonuje Cię odpowiedź to zapraszamy, Pozdrawiam,(usunięte przez administratora)
    Pracownik ;)

01.07.2025 00:23

Cześć Polecam pracę w tej firmie.Wszedzie są jakieś problemy a wszystkim się nie dogodzi.Ja zawsze mam pensje na czas nigdy nie miałem problemu z szefostwem ani przełożonymi.Nie jestem osobą podstawiona tylko pracuje w tej firmie i szczerze dziwię się tym opinia.Pozdrawiam;)
    Podsumowanko

14.07.2025 10:52

Hej, spróbuję Ci odpowiedzieć ale najpierw opinia: Słyszałem w mojej karierze w BTI o słabych zachowaniach, tak przełożonych jak i drugiej strony. Nie raz, nie dwa były sabotaże i dziwne zwolnienia lekarskie. Były dziwne rozmowy na temat przedłużenia umów, było dziwne mieszanie się osób postronnych w nie swoje sprawy. Były kradzieże, było łapanie na gorącym uczynku. Były także piękne przypadki awansów i stawania na wysokości zadania osób, które okazywały się nieoszlifowanymi diamentami. Prawda jak zwykle leży gdzieś po środku. Na pewno w tym zalewie hejtu ciężko cokolwiek wziąć na poważnie. Jak ktoś pisze, (usunięte przez administratora), to przecież widać że mamy tu przypadek zranionych uczuć a nie merytoryczną opinia. Z drugiej strony, nie wszyscy liderzy i kierownicy są przystępni, nie raz można się zderzyć z murem braku współpracy i życzliwości, której powinno się oczekiwać po ludziach na takich stanowiskach. Każda firma składa się z ludzi a ludzie to jednak ciężkie w obsłudze stworzenia. Zawsze będą zgrzyty. Po tych wszystkich komentarzach i z inside'u ze środka firmy ja dodam tylko od siebie jedną rzecz - kultura organizacji leży. Gdyby nie leżała - nie mielibyśmy wylewów tak negatywnych opinii, bo moglibyśmy o tym rozmawiać wewnątrz, po ludzku z szacunkiem i empatią. Wychodząc z części opiniowej a wchodząc w fakty: Zła atmosfera - występuje, jak najbardziej. Ale nie w całym przedsiębiorstwie i nie cały czas. Są miejsca gdzie jest tragicznie, są miejsca gdzie czuje się zgranie. Rotacja - jest różnie, w niektórych działach jest większa, w niektórych mniejsza. Jeśli spojrzeć ogółem - liczba pracowników, którzy są dłużej niż 5 lat jest niewielka, może 10-15% ogółu. Informacje dolatują i do HR i do dyrektorów i do właścicieli. Ale dolatują pokątnie, przez plotki i takie sekcje komentarzy jak tutaj. Sytuacji w których ktoś poszedł się oficjalnie skonfrontować było mało, ja słyszałem o bodajże 4. Może trochę te informacje rozwieją Ci jakieś wątpliwości. Pozdrówka
    XYZ

20.07.2025 11:32

A co myślicie o technologach jest tam ktoś z kim można sensownie porozmawiać, nauczyć się czegoś. Czy tam ktoś ma w ogóle jakieś pojęcie ???
    Essentia

07.07.2025 12:44

Asystent AI

Czy ktoś może napisać, czy na stanowisku Lidera obszaru produkcji za taką ilość wymagań firma kiedyś oferowała dobre warunki i adekwatne zarobki? Najważniejsze było doświadczenie w obsłudze systemu ERP, najlepiej Comarch. Z benefitów można było liczyć na prywatną opiekę medyczną.
    #PracownikProdukcji

13.06.2025 23:15

Gleba

15.06.2025 22:46

UOP dostaniesz pod warunkiem, że nie będziesz chcieć więcej niż kwotę z czwórką z przodu. Oczywiście mało kto tam chce za tyle pracować, a robotników potrzeba, więc regularnie przyjmują pracowników z agencji pracy na zleceniówkach, teoretycznie tylko do pomocy, ale w praktyce po jakimś czasie robią za pełnoprawnych operatorów i po wygaśnięciu umowy z pośrednikiem muszą się prosić o zwykłą umowę.
    @@

04.07.2025 13:29

ale bzdury piszesz ! ja mam wszystko na czas ..... i wynagrodzenie i premie - nie na zasadzie widzimisię , tylko za jasno określone kryteria ;) a Ty chyba zostałeś zwolniony co kolegoooo? ?? i nie możesz się pogodzić z tym 😉 oj oj oj
    Patrycja

30.05.2025 14:23

Pojawiła się oferta na młodszego konstruktora. Myślicie, że ktoś kto odbył praktyki na podobnym stanowisku będzie w stanie realnie się odnaleźć czy szybko wrzucają na głęboką wodę i ciężko nadążyć bez bardziej konkretnego doświadczenia?
    &&&

30.05.2025 15:56

Spróbuj 😊 … dział ma bardzo fajnego lidera i zgrany zespół 😊
    Nie warto

06.06.2025 16:05

Będą namawiać pracownika do rozwoju zachęcając możliwą podwyżką, co nie wydaje się jakimś niecodziennym zabiegiem. Problem polega na tym, że postawione przez pracodawcę wymogi na premię będą nie do zrealizowania w normalnym czasie pracy. Pracownik nie zostanie odciążony z przypisanych mu obowiązków, tylko dokształcanie będzie musiał realizować w międzyczasie, ze znikomym wsparciem osób obytych z tematem. Nawet jeśli znajdzie się jakaś wybitna jednostka, która wszystko ogarnie, to tak zostanie namawiana do nauki umiejętności leżących poza jej zakresem, otrzyma niesatysfakcjonująco niską premię za włożony wysiłek, ale za to skończy z przerastającą ilością obowiązków. Najgorsze jest to, że zdobyte doświadczenie nie jest jakoś przydatne osobie będącej dłuższy czas w branży, bo po prostu dalej będzie robić dokładnie to samo, tylko więcej i ciężej.
    Samanta

01.06.2025 23:50

Z tego co tu czytam, to wygląda jakby głównie osoby po rozstaniu z firmą miały negatywne zdanie. Ale skoro jest tak dobrze, to może ktoś wytłumaczy, czemu na stanowisko Młodszego Konstruktora dają zlecenie i nie podają żadnych stawek? 🤔
    @@@

03.06.2025 20:10

nie wiem kto Tobie gada takie bzdury, że zlecenie - mylisz staż dla studentów z mlodszych konstruktorem 😉
    Veritas

02.06.2025 21:58

Asystent AI

Jest oferta na stanowisko Kierownika działu sprzedaży. Wynagrodzenie nie jest podane, ale umowa o pracę i pełen etat. Najbardziej wymagają 5-letniego doświadczenia w zarządzaniu rozproszonym zespołem handlowym. Z benefitów najbardziej kusi prywatna opieka medyczna. Czy wymagania są wysokie jak na polskie warunki i czy płaca jest faktycznie adekwatna do oczekiwań na tym kierowniczym stanowisku?
    #KierownikDzialu

01.05.2025 19:13

Co z tego

06.06.2025 15:17

Co z tego, że firma wdraża nowe rozwiązania, skoro nie wprowadza ich tam gdzie są faktycznie potrzebne i przez co aktualne procesy kuleją. Co z tego, że firma inwestuje w nowe maszyny, jeśli (usunięte przez administratora)szkoda pieniędzy na utrzymanie i serwis obecnych. Ten "rozwój" można przyrównać do nauki jazdy na rowerze przez dziecko, które nie potrafi dobrze chodzić.
    stop hejterom!

29.05.2025 15:54

Wszystko co tutaj jest napisane - a propos niewyplacanych nadgodzin, zlej atmosfery, zarządu i pracowników jest bzdurą. Firma się rozwija, inwestuje itp., a tutaj wypowiadają się marni ludzie co im się w życiu nudziiii - szczerze, żal mi Was - jedynym Waszym dowartościowaniem jest wypisywanie totalnej nieprawdy - ale jak to w powiedzeniu - "głupiemu nie przetlumaczysz a mądremu nie musisz". Życzę Wam celu w życiu a nie byciem tylko anionimowym hejterem, któremu znowuuuu w zyciu nie wyszło!!!

07.05.2025 12:27

Asystent AI

Bti Gumkowski szuka Inżyniera mechanika na stanowisko Technolog. Oferta jest archiwalna, brak podanego wynagrodzenia, a umowa o pracę przewiduje pełen etat. Kluczowym wymogiem jest wykształcenie wyższe inżynierskie oraz umiejętność obsługi programów SolidWorks i Excel. W ofercie pojawia się dofinansowanie do karty Multisport jako jeden z benefitów. Co można powiedzieć o wymaganiach? Czy naprawdę są adekwatne do pracy, biorąc pod uwagę brak konkretnego wynagrodzenia?
    Artur

12.05.2025 15:02

A konkretnie jest ktoś w stanie powiedzieć ile się zarabia? Jakieś widełki z premiami albo coś w tym stylu.
    widełki nowa dyrektywa łuni

14.05.2025 13:43

od 4800zł brutto do 550000zł brutto
    Bartek

06.05.2025 13:48

Nie polecam pracy na produkcji. Ciężka praca za grosze , pretensje że raz na godzinę na papierosa pracownik wyjdzie. Za te pieniądze to trzy razy na godzinę pracownik powinien chodzić.
    jołmenniejebiacysiewtancu

06.05.2025 14:42

zgodnie z kodeksem pracy 15 minut wtedy sobie pal, nikt nie będzie płacił tobie za nic nie robienie. Aaa i po pracy możesz chyba, że akurat firma zleci ci nadgodziny.
    Tomasz

16.04.2025 18:47

Bardzo nieprofesjonalne zachowanie ze strony firmy. Zostałem zaproszony na rozmowę rekrutacyjną na stanowisko Asystenta ds. Produkcji. Podczas rozmowy telefonicznej pani z działu HR przedstawiła, że firma jest bardzo zainteresowana spotkaniem oraz nawiązaniem współpracy. Sama rozmowa na miejscu przebiegła w porządku – jasno określono warunki oraz wzajemne oczekiwania. Spotkanie odbyło się w czwartek, a decyzja miała zostać przekazana do wtorku. Firma jednak nie odezwała się ani wtedy, ani później – również nie odpowiedziała na moje zapytania, co uważam za skrajnie nieprofesjonalne i przejaw braku szacunku wobec kandydata. Myślałem, że dziś już nie traktuje się ludzi w taki sposób – zwłaszcza w firmie o tak długim stażu na rynku.
    zainteresowany

18.03.2025 20:50

Cześć. Ostatnio widziałem ogłoszenie o pracę w charakterze lidera obszaru produkcji w BTI Gumkowski. Czy jesteście w stanie nakreślić czy warto się interesować? Przyjęli już może kogoś? Bo ogłoszenie często się powielało, ale obecnie go nie widzę. Jak wygląda praca w tym zakładzie? Jak atmosfera na hali i wśród współpracowników? Czy oprócz pensji są jakieś benefity poza płacowe?

04.03.2025 20:37

Arek

06.03.2025 18:59

Mag mnie by te obowiązki nawet pasowały. Nudzić się nie lubię. Tylko, żeby wynagrodzenie było do nich adekwatne…
    Ex

29.03.2024 10:29

Sama firma jest dobrym miejscem żeby zdobyć doświadczenie. A nie jest to doświadczenie lekkie. Kierownicy niepotrafiący rozmawiać z ludźmi, częste wrzaski, podejrzenia i złośliwości, które totalnie psują atmosferę w firmie. Każdy, kto choć trochę szanuje swoje zdrowie psychiczne, powinien trzymać się od tej firmy z daleka. Dlatego tyle osób uciekło z tej firmy. Tutaj należy zacząć od przeszkolenia pracowników wyższego szczebla w psychologii komunikacji w biznesie.

12.10.2024 16:21

Kandydat.

10.02.2025 17:06

Ponad rok wysyłam CV i czytam co się dzieje ! Nie dostaje info od pracodawcy ... Pracowałem w trudniejszych warunkach . Naprawdę. To że Firma nie chce zatrudnić osoby z doświadczeniem w budowaniu zespołu potwierdza tylko Wasze wpisy . Stawiają na tzw.Poganiaczy bydła ! Więcej CV nie wysyłam do BTI. Zmarnowaliście szansę na pozyskanie nie tylko mnie tylko większej ilości profesjonalistów. Tyle. Pracującym w BTI życzę powodzenia i Cierpliwości . I ....

03.02.2025 13:09

Wysłałem CV które było zgodne z wymaganiami ale nie otrzymałem odpowiedzi.
    Karolina

27.01.2025 02:31

Byłam na rozmowie o pracę na początku drugiej połowy roku 2023 (stanowisko: recepcjonistka). Na pytanie co wiem na temat firmy odpowiedziałam w kilku dłuższych zdaniach - ale zwięźle i na temat, jednak w odpowiedzi usłyszałam: "no trochę mało". Oprócz tego proponowane wynagrodzenie nieadekwatne do wielkich wymogów... Śledzę z czystej ciekawości oferty pracy tejże firmy i ku mojemu zdziwieniu, pomimo tego, że jest koniec stycznia 2025r. - nadal, bezustannie widzę ofertę pracy na tamto stanowisko. To daje dużo do myślenia na temat tej firmy. Chyba

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w BTI Gumkowski?

04.12.2024 09:17

Stara Gwardia

11.12.2024 14:03

Jestem byłym pracownikiem więc ze mną się pewnie nie skontaktujecie. Pracowałem w różnych działach na dość znaczących stanowiskach więc mam wiele ciekawych informacji. Jakieś 2-3 lata temu doszło do wykruszenia się ludzi którzy tworzyli początki tej firmy. Obecnie zatrudnionych w BTI z tej Starej Gwardii można by policzyć na palcach jednej ręki. Większość zmieniła pracodawcę ale zostali w branży więc nie wiem czy będą chcieli się upominać o pieniądze ale pewnie zeznali by wiele ciekawych rzeczy. Przy odejściu szefostwo w stosunku do wielu z nas groziło pozwami, sądami, inspekcją pracy i zakazem konkurencji. Z tego co wiem wszyscy to olali i poszli dalej ale co zjadło nam to nerwów to nasze. Teraz role się odwróciły i powinien być jeszcze pozew zbiorowy za uszczerbek na zdrowiu psychicznym.
    Ten co odszedł

05.01.2025 21:41

Niestety gro spraw, jeżeli chodzi o pracodawcę jest prawdą. Nie jeden przykład, możnaby podać, aby kontrola z takiej czy innej Izby zamknęła to przedsiębiorstwo na stałe, a przynajmniej tymczasowo... Byłem członek "stratej gwardii", osobą, która była zawsze na ich potrzeby. Niestety nawet podczas zwolnienia nie okazali klasy i możliwości zostania... Motto tej firmy, swojego czasu brzmiało "tam za bramą stoi 10 na twoje miejsce". Nie wiem co to za brama, nie wiem skąd tych 10 ludzi tam stało, ale na pewno nie na Obornickiej 71, gdzie pracowaliśmy za tych 10, aby wyniki firmy rosły... Przykro było patrzeć, (usunięte przez administratora) otoczył się doradcami, którzy nie mieli zielonego pojęcia o zarządzaniu. Niestety papier to nadal tylko papier. A na szacunek ludzi trzeba sobie zasłużyć. Wielokrotnie zgłaszane błędy popełniane przez kadrę zarządzająca spotykały się z brakiem odzewu. Niestety, nikt z nas, pracowników, którzy byli wyjadaczami w swojej dziedzinie nie została traktowana poważnie i z szacunkiem. Przykro się robiło kiedy cały wysiłek włożony (usunięte przez administratora) poszedł z dymem w momencie jak jego następca przestał szanować ludzi. Były dyrektor i obecny jego następca nie zdawali sobie jakiejkolwiek sprawy z tego, że te ich "tabelki" tworzą ludzie. Ludzie, którzy dawali z siebie wszytko, mimo że ich prośby, zdania czy postulaty nie były w ogóle brane pod uwagę. Niestety, przykro się patrzyło na bezduszność i obojętność kadry zarzadzajacej na wołanie o pomoc. Wołanie o wentylację, dostęp do gaśnic, czy porządnego produktu - części składowych. Brak współpracy między działami był tak rażący, że potrafi ono zmarnować kilka ton stali tylko po to, żeby kolejni, w procesie spawania, czy montażu mieli trudniej. A to z kolei skutkowało mniejszą efektywnością pracowników, stresem, bezradnością i zaniżonym wynikiem na koniec dnia. I cyk... Po premii. Ta firma mogłaby zdobywać szczyty, gdyby w odpowiednim czasie słuchała pracowników, którym zależało. Teraz to maszynka do robienia pieniędzy i pracowników "sezonowych". Przykro się patrzy, jak to w co włożyliśmy tyle siły tak podupada. (usunięte przez administratora)
    Przyszły pracowniK?

05.12.2024 08:52

Jak wygląda praca w BTI? Niedawno przeszedłem rozmowę kwalifikacyjną i zastanawiam się, czy warto podjąć tam zatrudnienie. Jakie są Wasze doświadczenia z atmosferą, warunkami pracy i zarobkami?

01.12.2024 01:11

Polak

02.12.2024 09:30

Produkcja to 95% pracownicy z Polski

13.11.2024 12:35

Kandydat o prace

20.11.2024 09:28

Czy możesz bardziej rozwinąć swoją wypowiedź. Bo na rozmowie słyszałem, że posiadają nowoczesny i bardzo drogi park maszynowy oraz wykwalifikowaną kadrę otwartą na zmiany. Również Pan Dyrektor wspominał o dalekosiężnych planach. Czy mam przez to rozumieć, że jest to historyjka wyssana z palca mająca na celu zachęcić kandydata to przyjścia a potem następuje szok i mydlenie oczu ??? Ogólnie czytając większość komentarzy coraz bardziej jestem na NIE ;/
    on

02.09.2024 07:58

Dla serwisanta urządzeń grzewczych oferowali premie świąteczne. Ile one konkretnie wynoszą i czy łatwo jest je uzyskać?

02.09.2024 09:27

Premie świąteczne są zależne od stażu pracy - w przeciągu 4 lat się zmieniały (zwiększały). Nie znam konkretnych przedziałów. Z tego co się orientuje, wszyscy pracownicy dostają je bez żadnego dodatkowego wysiłku czy spełnieniu norm - po prostu jak w większości firm, tzw. "karpiowe" przy końcu roku.
    Fikumiku

15.05.2024 08:31

Cześć jakie warunki płacowe są w firmie na stanowisku operator cnc ilo zmianowy jest tryb i czy praca jest jak w (usunięte przez administratora) czy norma jak wszędzie?

Kontakt - BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Obornicka 71 62-002 Suchy Las

Branża główna: Systemy grzewcze

LinkedinIcon
    Anna

07.04.2022 16:01

Pisał niżej ktoś że szefostwo nie straciło wartości z początku działania firmy.. a co to są za wartości? Ten dynamiczny rozwój oznacza nie tylko więcej pracowników, ale też systematycznie lepsza kasę dla zatrudnionych?

12.08.2022 09:11

Najzwyczajniej w świecie może przyjść moment, kiedy roboty będzie za dużo. Obowiązków dostaniesz tyle, że możesz nie ogarnąć wszystkich, zacznie się zawalanie terminów i jakość pracy. Może być tak, że dasz ciała i ze swojej niekompetencji coś pójdzie nie tak i trzeba będzie zebrać baty. Tak jak wspominałem - kwestia każdego człowieka czy go to utwardzi czy złamie. Wiadomo, każdy ma limity - ale można limity przesuwać a nie tylko im ulegać.
    Lula

28.03.2024 21:16

Nie pracuje w tej firmie i trafiłam tu przypadkiem. Ale ten komentarz wykazuje brak Twojej niekompetencji. Rolą kierownika jest rewizja obowiązków swojego podwładnego i jeżeli "nie ogarnia" bo ma za duzo obowiazkow tzn ze manager wymaga gruntownego przeszkolenia z zarządzania ludźmi. A wskazywanie tu w tym momencie, że to niekompetencja pracownika oznacza że jesteś kierownikiem w tej firmie, który tego przeszkolenia wymaga. Widzę, że jest tu więcej Twoich komentarzy i naprawdę odsyłam tu do zebrania doświadczenia w firmach z wdrożonymi standardami zarządzania ludźmi i programami rozwoju kadry managerskiej. Przydałby Ci się tam staż.
    Ex pracownik

01.12.2023 21:47

Rotacja w biurze obsługi klienta jest ciągła. W ciągu roku nie został żaden pracownik, który pracuje przynajmniej rok. Brak koordynatora i bawienie się w częste zmiany dyrektora odpowiedzialego za działania biura obsługi klienta. Bądzie gotowe do wymagań jeszcze pod czas okresu próbnego, jak od doświadczonego stałego pracownika z 3ch letnim stażem, musicie mieć dużą ilość pomysłów, jak uporządkować działania tego wielkiego chaosu (nie za premie oczywiście, tylko żeby szefowstwo zrozumiało twoje poważne podejście do roboty i chęć rozwoju). Ale jeśli zapytacie o szkoleniach wprowadzających, to kiedyś będą, kiedyś i raczej nie u nowej osoby. Podsumowując, jeśli jesteś osobą, która lubi ciągły stres; być zwyzywaną za najmniejszy błąd, ale być wyrozumiałym do błedów przełożonych( wiadomo, każdy przecież może się pomylić, ale nie Ty ;)); umiesz zachować swoje zdanie dla siebie, nawet jeśli to będą fakty potwierdzające rację twoich działań; umiesz udawać, że wszystko Ci pasuje; gotową zostawać po godzinach pracy, żeby chociaż chwilę popracować w spokoju i nie zapomnij o raporcie tego co wykonałeś w tym czasie; umiesz czytać w myślach i rozumiesz bez tłumaczeń co od Ciebie oczekują... Jeśli szanujecie swój czas i własne zdrowie psychiczne, zastanówcie się dobrze przed podjęciem tej pracy w którym kolwiek z działów.

04.12.2023 13:25

Cześć, ile osób na tej sprzedaży internetowej teraz potrzeba? Zastanawiam się nad ta oferta, o której ktoś z miesiąc temu pisał, że planuje aplikować właśnie na to stanowisko. na takim portalu jak sprawdzałam to pokazuje, że ogłoszenie było ważne ze 4 miesiące temu. czy gdzieś jeszcze są one dodawane? jest cos aktywne? Dacie znać jak sama rekrutacja wygląda? może sama zaaplikuje

04.12.2023 14:38

Generalnie aktywne stanowiska są zazwyczaj dostępne na pracuj.pl, wiem też, że są na stronie spółki w zakładce kariera. Na większości rekrutacji, którą prowadziłem w tej firmie lub na których uczestniczyłem, pyta się aplikującego, czy CV można zostawić. Nawet jeśli nie ma konkretnych ofert, warto wysłać CV nawet na maila sekretariatu. Znam osoby w firmie, które ze względu na swoje doświadczenie był zatrudniane nawet gdy nie mieliśmy otwartego wakatu.

03.01.2024 09:34

Tak jak już gdzieś w komentarzach wspominałem, wydaje mi się, że oprócz doświadczenia niezwykle ważna jest postawa. Nie ma co się oszukiwać, rynek pracy w Poznaniu jest specyficzny i przoduje dużo osób przyzwyczajonych do pracy typu (z całym szacunkiem) Amazon. "Nie muszę nic wiedzieć a pieniądze same przyjdą. Wszystkiego mnie nauczy pracodawca, a jak będę miał doświadczenie to pójdę zarabiać lepiej gdzie indziej." Postawa zrozumiała, jednak widząc po podejściu kadry zarządzającej, najchętniej są brane do zespołu osoby, które chcą z siebie coś dać. W przypadku kogoś bez doświadczenia, jedyne co ta osoba może dać, to otwarty umysł, zaangażowanie i chęć do nauki. Praca z nastawieniem na bycie proaktywnym (zrobiłem swoje i zostało 2h pracy - co jeszcze mogę zrobić?), rzetelnym (jak coś robię to od początku do końca, jeśli mam z czymś problem, komunikuję go) oraz zaangażowanym (nie rozumiem czegoś - postaram się zrozumieć korzystając z wszystkich dostępnych środków) znaczy często więcej, niż turbo doświadczenie z 15 lat stażu.
    Bogusia

19.12.2023 03:52

Dobrze widzieć ze można zostać przyjętym nawet gdy nikogo akurat nie szukają. Właśnie technologa poszukują i faktycznie jakoś widełek placowych nie widzę wprost opisanych w treści. dodatkowo zastanawiam się nad ta opisywana możliwością na rozwój i awans. na jakie stanowiska można przejść, których nie opisują?

19.12.2023 09:19

Ja już widziałem różne rzeczy. Od tak prostych z montażysty na serwisanta, po bardziej spektakularne, od kierowcy po handlowca lub nawet z operatora CNC do managera. Nie ma tutaj reguły - czasami w firmie tworzy się próżnia i potrzeba kogoś o kim się nie myślało. Wtedy jest szansa by skorzystać z kogoś kto ma już kompetencje lub niewiele trzeba by te kompetencje wyrobić. Moim zdaniem najważniejsza jest otwartość, wywiązywanie się z obowiązków i chęć nauki. Sam jestem przykładem nauczenia się mnóstwa rzeczy - od podstaw HRu, zarządzania zespołem, zarządzania procesami po bazy danych tylko ze względu na to, że chętnie podejmowałem się nowych zadań. Ktoś dostrzegł chęci, dał szansę, ja skorzystałem. Jeśli przyszedłem z ulicy i się udało, dlaczego by miało nie udać się komuś innemu. :)

03.12.2023 09:52

Czy osoby, który były na rozmowie kwalifikacyjnej, mogłyby podać jakieś rady odnośnie rekrutacji do Bti Gumkowski Sp. z o.o.? Na co zwrócić uwagę przygotowując się do rozmowy na stanowisko Kierowca c?

04.12.2023 14:56

Powiem co mi się przydało oraz to, na co ja osobiście zwracam uwagę. Ja osobiście postawiłem sprawę jasno jeśli chodzi o zarobki, godziny pracy i moje preferencje odnośnie czasu pracy/zapotrzebowania co do urlopu wypoczynkowego (nie mogę pracować dłużej w określone dni tygodnia i weekendami oraz kilka razy w roku muszę wziąć wolne w ciągu tygodnia). Konkretne warunki spodobały się rekruterowi i los chciał, że akurat mnie wybrali spośród pracowników. To co ja cenie w kandydatach to po pierwsze terminowość. Najgorzej czekać na kandydata bezczynnie - już lepiej dostać informacje, że się spóźni 10 minut. Kolejna sprawa to jasne oczekiwania co do płacy, warunków zatrudnienia itp. Gdy ktoś nie ma konkretów, to często za tym stoi też brak kompetencji. Warto przyjść przygotowanym co do tego czym firma się zajmuje - wpadką jest, gdy ktoś na rozmowie wyraża radość ze sprzedaży bielizny i okazuje się, że pomylił firmy. Najgorzej w moich oczach wypadają osoby, które chcą bardzo duże pieniądze ale nie są skłonne potwierdzić swoich kompetencji lub ich nie mają. Przykładowo, po wykonaniu testów i ich marnym wyniku twardo stoją przy tym, że oczekują wysokiej płacy. W skrócie - zarząd powtarza jak mantrę - "Płacimy za kompetencje". Jeśli je posiadasz - bądź gotów je udowodnić. Jeśli ich nie masz - wykaż chęć ich zdobycia.
    Kolega

28.09.2023 12:25

Czy firma współpracuje z podwykonawcami?
    Katiusz

25.03.2020 16:27

Firma, która ogłasza rekrutację, a później nawet nie zadzwoni do kandydatów, którzy poświęcili swój czas i pieniądze, żeby przyjechać na rozmowę kwalifikacyjną, jest firmą, która nie zasługuje na to, żeby ktokolwiek w niej pracował. Ale taka firma oczywiście ma ambicje podbijać świat. Pytam się: czym? (usunięte przez administratora) Tacy ludzie nawet nie zdają sobie spraw, jak bardzo są śmieszni i jak bardzo są godni pożałowania. Taka firma, bez jakichś ogólnie przyjętych standardów kultury, i tak na pewno nigdy nie osiągnie sukcesów, choć oni na pewno w swojej głupocie w to wierzą.
    Papa

13.08.2022 12:00

zgadzam się. Nie podbiją świata bo nawet nie wiedzą ile śrubek jest w kuwecie. A właściciwie, to mamy śrubki, a jak ewentualnie mamy to po co?
    Karol

08.08.2023 11:37

Tragedia…nie marnujcie czasu na firmę gdzie wszystko jest na ‚aby aby’!!!! Rekrutacja to jakaś pomyłka,…Na rozmowę rekrutacyjną jesteś zapraszany do firmy, za miasto (jeżeli mieszkasz w Poznaniu to jedziesz za Suchy Las) - nie ma rekrutacji online! Osoba, z którą jesteś umówiony na spotkanie olewa to! Wyznacza jakiegoś pracownika, który drukuje naprendce Twoje CV i zaprasza na rozmowe do kanciapy bez okien, oczywiście nie mając pojęcia o tym, o czym rozmawia i z KIM, bo z CV zapoznał się w trakcie jego drukowania. W trakcie rozmowy okazuje się, że lepiej znasz firme niż ten pracownik, a kiedy pytasz o wysokość wynagrodzenia - On odpowiada, że to nie ten etap rekrutacji aby mówić o wynagrodzeniu ….hahahhah…. na rozmowie rekrutacyjnej nie dowiadujesz się zatem nic! a kiedy przedstawiasz zakres obowiązków wynikający z nazwy stanowiska (bo jesteś od lat specjalistą w tym zakresie, a owy pracownik nawet nie ma zielonego pojęcia jak to wyglada, ile to kosztuje - i o czym „do niego rozmawiasz” :) :) ) to On wtedy mówi, że to ma być tak mniej profesjonalnie, ze to ma być tak na „aby aby”… Życzę więc powodzenia firmie, która ma pracowników na "aby aby" i funkcjonuje na „aby aby”, a Wam odradzam marnowania czasu na coś takiego…

06.05.2023 17:42

Suchy Las to dobre miejsce dla osób szukających pracy jako Export Manager? Co powiecie o pracy w firmie Bti Gumkowski Sp. z o.o.?
    Zbyszek

06.06.2023 17:34

Z pozytywów: wynagrodzenie na czas i darmowa kawa. Z negatywów: wynagrodzenie nie adekwatne do wykonywanych obowiązków, narzędzia pracy z zeszłej epoki. Z zarządem się nie dogadasz - odbijasz się jak od ściany. Decyzja należy do Ciebie, szukają teraz sporo pracowników a Ci co maja głowę na karku odchodzą.

29.01.2023 20:43

Omnibus po rozmowie

19.02.2023 22:09

Mają się odezwać po 2-3 tygodniach i faktycznie tak było, więc duży plus. Rekrutacje są dostępne, wpisz BTI Gumkowski pracuj.pl. Ja startuję do działu eksportu, rozmowa trwa ok 45 min. Początek o firmie, planach, stanowisku i pytania o karierę kandydata, później pytania kandydata. Na pierwszym etapie 1 osoba, z uwagą, że na II może pojawić się jeszcze ktoś z zarządu. Ja mam II etap w tym tygodniu, zobaczymy jak będzie. Ogólnie firma bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła, otwarta na nowości i z dobrym podejściem do biznesu. Co mnie zaskoczyło, to możliwość skorzystania z rozmowy z pracownikami z działu w którym mam pracować, co coś niespotykanego jak dla mnie i powoduje, że raczej nie ściemniają skoro można przed rozpoczęciem pracy sprawdzić grunt. Firmę oceniam bardzo dobrze, czeka na kolejną rozmowę :)
    Ex pracownik

29.11.2022 10:34

Widzę, że po raz kolejny szukają kogoś do eksportu. Ciekawe, czy po raz kolejny znaleźli kogoś za niewielkie pieniądze, kto znów stanie sprawdził albo znalazł sobie pracę na dużo lepszych warunkach. Dla tej firmy ważne jest to, żeby mało placić, nie liczą się kompetencje. I tak w kółko.
    Pracownik aktualny

13.02.2023 12:38

Odpowiedź jest bardzo prosta - zespół się powiększa. Nie trzeba błądzić w odmętach domysłów:).
    Omnibus po rozmowie

19.02.2023 22:02

To, że szuka się kogoś na jakieś stanowisko, nie oznacza, że ktoś się zwolnił... Obecnie prowadzone są rekrutacje z uwagi na rozwój poszczególnych działów (przedstawione podczas rozmowy rekrutacyjnej). Docelowo z rozmowy wynika, że eksport to obecnie 1 osoba, a finalnie mają być 3, podobnie na Polskę gdzie obecnie są dwie osoby. Z rozmowy wiem, że firma ma dobre produkty z branży grzewczej i dla osoby z językami to w zasadzie dalsza sprzedaż, tylko innych produktów. Jeżeli chodzi o zarobki, to podstawa + premia od sprzedaży, oferta finansowa wygląda bardzo dobrze. Rozmowa ok, wbrew opiniom które tutaj się pojawiają, ale mam wrażenie, że to bardziej z frustracji i zakończeniem rekrutacji na I etapie. Obecnie czekam na kolejny II etap.

14.02.2023 10:38

Czy w Bti Gumkowski Sp. z o.o. jest skuteczna reakcja na zgłaszane przez pracowników problemy?

14.02.2023 11:45

W moim odczuciu nigdy żaden mój bezpośredni przełożony ani członek zarządu nie zbagatelizował problemu, który mu zgłaszałem. Nie zawsze reakcja była taka jakiej bym oczekiwał, jednak zawsze dostawałem odpowiedź dlaczego pewnej zmiany nie możemy wprowadzić lub będzie wprowadzona później.
    Kandydatka/Kandydat

02.12.2022 14:17

Brałam/em (celowo taka forma, żeby nie sugerować płci) jakiś czas temu udział w rekrutacji w tej firmie. Mimo zapewnień od jednego z udziałowców, który brał udział w rozmowie, nie dostałam/em odpowiedzi zwrotnej. Minęło już sporo czasu więc proszę nie wykręcać się zwrotami w stylu "zawsze oddzwaniamy. widocznie rekrutacja jeszcze trwa". Typowy Januszex-POL.

28.01.2023 18:05

Potwierdzam, u mnie to samo. Ciekawe czy brak szacunku dla kandydata przenosi się na brak szacunku dla pracowników. Na szczęście nie muszę tego weryfikować na własnej skórze.
    Polka

05.01.2023 17:33

Jak wygląda rozmowa kwalifikacyjna w tej firmie? Szukają młodszego specjalisty ds. Obsługi klienta, czy wie ktoś na jakie zarobki można liczyć?
    Kuban

15.06.2021 08:38

Byłem na rozmowie na stanowisko doradcy techniczno-handlowego. Posiadam 4 lata doświadczenia w sprzedaży, lecz nie ukrywam, że branża grzewcza jest dla mnie nowością. Na rozmowie jednak omówiono mi szczegółowo warunki współpracy oraz to czego wymagają na tym stanowisku. Ogólnie zrobili na mnie dobre wrażenie, z minusów to zapchany parking pod firmą.
    Handlowiec

18.08.2021 12:44

Pracowałem w tej firmie jako handlowiec z 2 lata temu. Podstawy miałem jeszcze mniej niż napisałeś, ale główną cześć mojej wypłaty stanowiły premie uzależnione od wyników sprzedażowych, wiec w ogólnym rozrachunku byłem zadowolony. W większości firm z jakimi miałem styczność sytuacja w działach sprzedaży była podobna.
    Benia

30.11.2022 06:59

Metroseksualny. Hahaha, nieźle podsumowałeś tego gogusia bez jakiegokolwiek wyczucia gustu i mody

Zostaw merytoryczną opinię o BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Oferty pracy - BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Młodszy specjalista ds. serwisu (k/m)

Suchy Las