BTI Gumkowski

• Chyby
  • Sobota
  • Miękowo

3. Opinie o pracodawcach Suchy Las
  5. Opinie o BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Opinie o BTI Gumkowski Suchy Las

Nie przegap nowości o BTI Gumkowski Sp. z o.o.!

anonimka

05.06.2020 19:35

Ja byłam teraz na rozmowie. Nie było aż tak źle, jak jest tutaj opisane (na pewno dlatego, że widzą, co ludzie piszą tutaj o tej firmie), ale wyraźnie dało się odczuć, że coś w tej firmie jest nie tak i ja na pewno nie podejmę pracy w tej firmie.
    Chimer

01.06.2020 13:34

Opinie, a zwłaszcza opis przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej są dla tej firmy druzgocące. Że też jeszcze są takie firmy.
    BTI Gumkowski Sp.z o.o. Sp.k.

29.04.2020 16:21

Dzień dobry, Szanowni Państwo dziękujemy bardzo za wszystkie opinie. Pochwały zawsze cieszą ale aby być lepszym trzeba z tych negatywnych oraz często bolesnych opinii wyciągać wnioski oraz czerpać motywację do zmian. Nasza firma w bardzo krótkim czasie rozwijała się w zawrotnym tempie co sprawiło, że niektóre aspekty organizacyjne nie rozwijały się równomiernie. W przeciągu kilku lat nasze struktury rozrosły się dziesięciokrotnie. Firma stała się liderem na rynku, a korzyściami z tego płynącymi z chęcią dzieliła się z najważniejszą częścią naszego przedsiębiorstwa, czyli pracownikami. Warunki socjalne i finansowe wszystkich naszych pracowników znaczenie się poprawiły i dalej będą się poprawiać. Oczywiście jak większość firm wspieraliśmy się pracownikami tymczasowymi zatrudnianymi przez agencję co mogło dawać złudne wrażenie rotacji pracowników. Jednak trzeba podkreślić fakt, że zdecydowana większość naszych pracowników ma kilkuletni starz pracy. Mimo ciężkiego okresu wywołanego korona wirusem, żaden z naszych pracowników nie stracił pracy, nie został wysłany na postojowe, nie została mu zabrana premia ani żadne inne świadczenia. Dbamy o naszych pracowników i mimo trudnego okresu chcemy im zapewnić bezpieczeństwo i stały komfort finansowy. Większość naszych działań w ostatnim czasie skupiła się właśnie na bezpieczeństwie naszych pracowników. W pewnym stopniu zaniedbując proces rekrutacji za co serdecznie przepraszamy, jednocześnie przyznając się do błędu. Ponieważ chcemy być coraz lepsi z naszych błędów wyciągamy wnioski i wprowadzamy zmiany organizacyjne i strukturalne które wykluczą podobne sytuacje w przyszłości. Aby rozwiać wątpliwości co do kolejnych rekrutacji, które zamierzamy prowadzić już od maja poniżej przedstawiamy schemat procesu rekrutacyjnego. Rekrutacja przez agencję: 1) Rozmowa z przedstawicielem agencji HR 2) Rozmowa z osobą odpowiedzialną za rekrutację w BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. - prezentacja firmy - prezentacja kandydata - pytania rekrutacyjne - odpowiedź na pytania kandydata Czas rozmowy ok. 60min (w zależności od stanowiska) Uwaga! W czasie tej rozmowy kandydat ma możliwość porozmawiania z dowolnie wybranym pracownikiem działu do którego kandyduje aby przekonać się osobiści jak wygląda praca! 3) Rozmowa z osobą odpowiedzialną za rekrutację w BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. oraz Kierownikiem danego działu (rozmowa decydująca) ok. 45-120min (w zależności od stanowiska) 4) Informacja zwrotna do agencji HR o wyborze kandydata. Agencja jest zobowiązana poinformować kandydatów o zakończeniu procesu rekrutacji i wynikach. Jeżeli kandydat ma wątpliwości co to statusu rekrutacji zawsze może zadzwonić do naszego biura w celu sprawdzenia obecnego statusu. Rekrutacja przez BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k.: 1) Rozmowa telefoniczna z przedstawicielem BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. 2) Rozmowa z osobą odpowiedzialną za rekrutację w BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. - prezentacja firmy - prezentacja kandydata - pytania rekrutacyjne - odpowiedź na pytania kandydata Czas rozmowy ok. 60min (w zależności od stanowiska) Uwaga! W czasie tej rozmowy kandydat ma możliwość porozmawiania z dowolnie wybranym pracownikiem działu do którego kandyduje aby przekonać się osobiści jak wygląda praca! 3) Rozmowa z osobą odpowiedzialną za rekrutację w BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. oraz Kierownikiem danego działu (rozmowa decydująca) ok. 45-120min (w zależności od stanowiska) 4) Informacja z biura BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k. do kandydatów o zakończeniu procesu rekrutacji i wynikach. W jeżeli kandydat ma wątpliwości co to statusu rekrutacji zawsze może zadzwonić do naszego biura w celu obecnego statusu. Do zobaczenia przy okazji kolejnych rekrutacji! Pozdrawiamy, BTI GUMKOWSKI Sp. z o.o. Sp.k.

Oferty pracy - BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Młodszy specjalista ds. serwisu (k/m)

BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Suchy Las

Harpagon

29.04.2020 09:32

To firma z bardzo przestarzałym podejściem do pracowników i jeszcze bardziej przestarzałą strategią rozwoju firmy. (usunięte przez administratora)
    Piotr

10.04.2020 18:45

Odnoszę wrażenie, że tego typu strony głównie służą kiepskim pracownikom lub poległym na rozmowie rekrutacyjnej. Świetne przykłady są powyżej typu wypowiedź Zulki że nic nie "dawają" bo w pracy się pracuje a nie dawa :-D teraz wiem kto komentuje artykuły na WP :) mam 15 letnie doświadczenie w swoim zawodzie i zawsze czytając opinie o nowym pracodawcy trafiałem na tego typu kiepskie komentarze po czym okazywało się że jest to stek bzdur jak i w tym przypadku. Szkoda mi takich ludzi ale w naszym narodzie to częste:/ ja z każdym poprzednim pracodawcą rozstałem się w normalnej atmosferze a zmiana podyktowana był potrzebą większych zarobków z powodu powiększającej się rodziny:) Pozdrawiam zespół BTI !
    chowaniec

16.04.2020 12:35

Dawno nie czytałem takich bzdur: po pierwsze stosunek pracy to umowa pomiędzy pracodawcą i pracownikiem, na postawie której pracownik zobowiązuje się do czegoś wobec pracodawcy i zarazem pracodawca zobowiązuje się do czegoś wobec pracownika, zatem musi coś pracownikowi dawać - to jest dwustronna umowa. Pracowało się bez oczekiwania czegoś od pracodawcy w obozach pracy. Poza tym sprzeczność: piszesz, że w pracy się pracuje, a nie oczekuje się, że pracodawca coś da. Zatem dlaczego odszedłeś z BTI Gumkowski ponieważ chciałeś zarabiać więcej? Trzeba było pracować, ponieważ w pracy się pracuje, a nie oczekuje niczego od pracodawcy. Zastanawiające jest to, że kolejna osoba na tym forum pisze, że w tej firmie kiepsko się zarabia, że nie można utrzymać z pensji rodziny. Poza tym, zastanawiające jest to, że tak wielu byłych pracowników tutaj pisze. W firmie musi być bardzo że, skoro tak wiele osób odeszło i odchodzi z tej firmy. Ten wpis w obronie firmy BTI Gumkowski napisał ktoś niezbyt inteligentny - tak naprawdę napisał o firmie w sposób bardzo negatywny.
    Ciekawy

26.03.2020 15:59

Witam, W internecie pojawiło się ogłoszenie na stanowisko koordynatora serwisu. Czy był ktoś może na rozmowie? Jakie warunki finansowe proponują? Zakres obowiązków jest duży. Ciekawe czy płacą za to odpowiednio dobrze.

10.04.2020 22:33

Atmosfera przyjazna, każdy każdego zna i pracownicy prywatnie również, szefostwo dba o integrację i dobre relacje. Zarobki uważam za dobre, wiadomo, nie płacą za nic, trzeba znać się na swojej pracy i rozwijać swoją wiedzę i umiejętności na równi z tym jak rozwija się firma. Polem, pracuję kilka lat i sobie chwalę.

Kontakt - BTI Gumkowski Sp. z o.o.

Obornicka 71 62-002 Suchy Las

Branża główna: Systemy grzewcze

LinkedinIcon
    Tom123

10.04.2020 19:20

Nowa siedziba firmy wygląda imponująco, rozmowa trwała ok 35 minut, rzeczowa, w miłej atmosferze. Dyrektor sprzedaży oraz Kierowniczka na zmianę zadawali pytania, opowiadając przy tym o firmie. Odpowiedź uzyskałem po tygodniu, mimo, że nie nawiązaliśmy współpracy mam bardzo dobre zdanie o firmie.
    Obsługa klienta

09.04.2020 21:53

Czytam opinie i nie do końca mogę je zrozumieć. Dziewczyny, które pisały o braku odpowiedzi dodały opinie niedawno. Sama jak szukałam pracy jak i mój mąż również, często otrzymywaliśmy odpowiedzi po miesiącu lub nawet po 6 tygodniach! Jestem obecnym pracownikiem firmy, pracuję tam równo dwa lata. Moja rozmowa odbyła się jeszcze w starej siedzibie, obecny był Dyrektor handlowy, który zadawał pomocnicze pytania, głównie rozmowę prowadziła p. Joanna. Od początku zrobiła na mnie dobre wrażenie Była rzeczowa, zadawała nieprzypadkowe pytania, odpowiedzi były na miejscu weryfikowane, czy nie są wyuczone wg klucza, Dyrektor uważnie słuchał, powiedział kilka słów na temat sprzedaży, zadał kilka swoich pytań. Rozmowa była bardzo miła, ale widać było, że szukają konkretnych umiejętności i konkretnego doświadczenia. Widać było, że dokładnie analizowali moje CV, ponieważ pytania odnośnie poprzednich stanowisk były wnikliwe. W starym biurze pracowałam głównie z Dyrektorem handlowym, uczył mnie wszystkiego, od właściwego podejścia do klienta, po budowanie długotrwałych relacji oraz negocjacji ofert i warunków. Bardzo chwaliłam sobie pracę z nim ponieważ wymagał dużo, ale jeszcze więcej od siebie. Szefostwo jest bardzo wyrozumiałe, jeśli widzi starania, są pomocni, dbają o dobre samopoczucie i wszelkie potrzeby pracownika. W nowych biurach zadbano o najwyższej jakości sprzęty i warunki pracy są bardzo dobre. Serdecznie polecam tą firmę osobom pracowitym i uczciwym nastawionym na długotrwałą współpracę Firma daje możliwości rozwoju, inwestuje w pracownika, zapewnia potrzebne materiały i wsparcie. Nie ma zachowań typowych dla korpo. Atmosfera jest bardzo przyjazna niezależnie od wieku i stanowiska pracowników. Działy współpracują ze sobą, nie ma wyścigu szczurów.
    Zulka

23.03.2020 14:04

Rozmowa kwalifikacyjna płynie w dobrej atmosferze. Wszystko ok . Niestety mam wrażenie ze sami nie wiedzą kogo szukają . Duże wymagania a od siebie nic nie dawają. Mimo zapewnień o informacji o wynikach rekrutacji cisza . Nie polecam ogólnie , szkoda czasu .
    BTI Gumkowski Sp. z o.o. Sp.k.

06.04.2020 11:31

Szanowna Pani, przykro nam, że uważa Pani rozmowę za stratę czasu. Dla nas każde spotkanie jest ważne.
    Litle Brunette

09.04.2020 21:22

@Zulka, a tak z ciekawości na jakie stanowisko aplikowałaś? Po Twojej wypowiedzi nie dziwię się, że nie dostałaś pracy ;) Poza tym, masz pewność, że proces rekrutacji został zakończony? Nie wybiera się pracownika pochopnie. Podejrzewam, że było wielu chętnych, stąd mogłoby być opóźnienie. @Morrison Jeśli tak łatwo oceniłaś kompetencje Dyrektora handlowego to gratuluję. Myślisz, że jakim cudem firma jest tak długo na rynku, wprowadza nowe produkty i wybudowała nową siedzibę? W ciągu niecałych 2 lat liczba pracowników powiększyła się minimum dwukrotnie. Wszyscy naiwni i do tego wolontariusze? Nie wydaje mi się ;) Jak nie dostałyście pracy, to o czymś to świadczy. Nie trzeba wiadra pomyj wylewać w internecie. Pomyślcie jakby to wyglądało, gdyby każda firma wypisywała swoje odczucia o osobach, których nie zatrudniła. Obie byście na zmywaku skończyły. Firma szybko się rozwija, wprowadza nowe produkty, zatrudnia wiele osób, rozwija się na rynkach zagranicznych. Wszystkim życzę, żeby pracowali dla tak uczciwych ludzi, którzy PRZEDE WSZYSTKIM dbają o pracownika. A proces rekrutacji jest długi, ponieważ wiele inwestują w pracownika i nie chcą go zmieniać po okresie próbnym. Tyle w temacie.
    Jtdkkdy

20.03.2020 14:33

Słabiutkie zarobki. Kiepska atmosfera w pracy.
    Konkurencja

12.03.2020 10:49

Przeczytałem opis przebiegu rozmowy kwalifikacyjnej i przyznam, że jestem trochę zaskoczony. Myślałem, że firma BTI (usunięte przez administratora) jest firmą profesjonalną (usunięte przez administratora)Tylko pytanie czy ktoś taki jest zainteresowany podjęciem współpracy z firmą, która mieści się daleko od Poznania.

14.03.2020 19:27

Fo pewnego czasu była to dobra firma. Jednak od pewnego czasu dzieje się tam nienajlepiej: brak pomysłów na dalszy rozwój, zatrudnianie niezbyt kompetentnych osób. Ale nie mój cyrk, nie moje małpy. Mnie już tam na szczęście nie ma.

Zostaw merytoryczną opinię o BTI Gumkowski Sp. z o.o.