Nie polecam zakupów w tej firmie a w szczególności ekspresu 4swiss Roma. Zakupiłam u nich ekspres po 2 miesiącach zaczął już szwankować. Jednakże uznałam, że może to problem leży po stronie mojego użytkowania. Przyglądałam się mu i obserwowałam by mieć pewność czy to problem kawiarki czy mój. Okazało się, że niestety kawiarka się psuła. Wstając po nocy, zastawałam zalany blat w kuchni. Woda z pojemnika gdzieś ulatywała. Wysłałam sprzęt na gwarancji do naprawy. I tu się zaczęło. Dla zainteresowanych zapraszam do kontaktu opiszę ze szczegółami. Tak czy siak kawiarka w ciągu pierwszych pół roku użytkowania od czasu zakupu była 3 razy odsyłana do naprawy. Za każdym razem praktycznie decyzją serwisu było, złe użytkowanie przez właściciela. Za ostatnim razem otrzymałam ekspres z pękniętą obudową. Serwis się nie przyznawał do winy i zrzucał winę na właściciela. Sprawa oparła się w Sądzie. Wcześniej po drodze były próby polubownego załatwienia sprawy. Niestety firma ma gdzieś i nawet nie miała zamiaru się dogadać. Sprawa sądowa zakończony pozytywnie na moją korzyść. Firma została obarczona zwrotem należności, które poniosłam wnosząc sprawę do sądu. Minął rok i firma nadal nie zwróciła mi tych kosztów. Nie chcąc już robić pod górę firmie napisałam pismo z prośbą o zwrot tych należności, podałam termin 7 dniowy - niestety do dziś dnia cisza z ich strony. Zatem nie pozostaje mi nic innego jak złożyć zawiadomienie do komornika z wnioskiem o ścigania. Nie polecam tej firmy. Wszystko fajnie jak się kupuje. Ale po zakupie jak się coś złego dzieje to ZAWSZE wg serwisu jest wina użytkownika. Serwis gwarancyjny - MASAKRA. Rozumiem, że polityka firmy jest taka. No cóż. Skoro tak to będę wszystkich przed tą firmą przestrzegać. NIE POLECAM. Dla zainteresowanych całością historii zapraszam do kontaktu.