Abplanalp

• Wizja, Misja, Wartości
  • Dlaczego my?

Wizja, Misja, Wartości

Dlaczego my?

5. Opinie o Abplanalp Sp. z o.o.

Opinie o Abplanalp Warszawa

Nie przegap nowości o Abplanalp Sp. z o.o.!

20.02.2024 15:22

Odgłosy maszyn, ruch narzędzi, precyzyjne obróbki - to codzienność w świecie firmy +Abplanalp. Każdy rok przynosi nam nowe wyzwania i możliwości, a wraz z zakończeniem roku 2023, przychodzi czas na refleksję nad osiągnięciami i wyzwaniami, które napotkała dynamiczna branża CNC.

W jakie wydarzenia obfitował poprzedni rok w Abplanalp? Na liście znalazły się branżowe targi STOM w Kielcach, gdzie jak co roku zaprezentowaliśmy szeroką gamę naszych obrabiarek i urządzeń. Wśród nich znalazły się: szwajcarski automat wzdłużny firmy Tornos GT13 - model będący idealnym rozwiązaniem do produkcji małych wysokoseryjnych części, czy obrabiarka Ibarmia ZVH45 STAR, będąca jedną z największych obrabiarek skrawaniowych na targach. Kolejne dwa produkty z oferty to obrabiarki laserowe Sisma: SWA oraz BigSmark. Nie mogło zabraknąć też "potwora" do obróbek seryjnych - Kitamury HX250iG oraz znanej i lubianej serii VF od firmy Haas.
    Autonomiczny robot, którego pieszczotliwie nazwaliśmy "Haasik", jeżdżąc po terenie targów gwarantował, że każdy zainteresowany naszą ofertą bez problemu znalazł nasze stoisko, a pyszne HaasBurgery, które serwowaliśmy klientom w foodtruck'u, dały im siłę na długie i ciekawe rozmowy.

Kolejnym ważnym wydarzeniem były Warsztaty Technologiczne w Rzeszowie połączone z obchodami 10-lecia istnienia placówki, na których największą atrakcją było porównanie wykorzystania jednej i dwóch głowic rewolwerowych na tokarce Nakamura Tome WT-150II. Zaprezentowaliśmy też tricki programistyczne na klasycznej Haas VF-1, a tokarka Haas ST-20 i centrum pionowe 5-osiowe Haas VF-2TR wprowadziły nas w automatyzację.

Abplanalp od wielu lat jest blisko edukacji. W 2023 roku otworzyliśmy nowe Centra Edukacji Technicznej Haas w Elblągu (przy Elbląskim Centrum Edukacji Zawodowej ECEZ-CKZiU) i Suwałkach (Zespół Szkół Technicznych), co pozwala nam jeszcze lepiej wspierać rozwój kadry w branży CNC.

Dokonując przeglądu minionego roku nie możemy zapomnieć o wyjeździe na Grand Prix F1 na torze Monza. Wspólnie z grupą blisko 20 naszych klientów spotkaliśmy się twarzą w twarz z kierowcami Zespołu MoneyGram Haas F1 Team: Kevinem Magnussenem oraz Nico Hulkenbergiem. Mieliśmy również przyjemność poznać właściciela, twórcę teamu i zarazem założyciela firmy Haas Automation, Inc. – samego Gene Haasa.

Najważniejszym spotkaniem, na które zjeżdżamy się z całej Polski jest Abplanalp’owa Wigilia. W tym roku wzięło w niej udział blisko 200 osób, więc był to idealny czas na wspólną integrację niemal pełnego składu. Była to również okazja do podziękowań i pokreślenia kluczowej roli, jaką odgrywają pracownicy - to dzięki determinacji, zaangażowaniu i kreatywności naszych zespołów udało się nam osiągnąć liczne sukcesy.

Rok 2023 to nie tylko wydarzenia. Biznesowo był to czas rozwoju oferty automatyzacji i powołanie nowych działów w firmie. Wprowadziliśmy coboty (od Elite Robots), cele robotyczne (CNC İleri Teknoloji i ABB) czy inne ciekawe rozwiązania oraz produkty.

Plany na obecny rok są równie interesujące - przed nami nowe wyzwania i realizacja śmiałych pomysłów, więc zachęcamy Was do śledzenia naszych profili w mediach społecznościowych i trzymanie kciuków. Będzie się działo!

LinkedIn
    News image

16.06.2026 06:45

Fala odejść napłynęła, a tsunami dopiero przed nami.

ciekawy

01.07.2026 23:05

Możesz napisać coś więcej? Jakie stanowiska, działy? Było kilka ofert i zastanawiałem się nad aplikowaniem na stanowisko handlowe

06.07.2026 20:25

Nie polecam
    Agata

18.03.2024 19:43

Dzień dobry, czy w firmie dostaje się coś na święta ( np. bony, paczki, gotówkę ) ?

19.03.2024 15:45

Dzień dobry, Pracownicy Abplanalp tradycyjnie otrzymują prezenty w okresie Bożego Narodzenia i Nowego Roku. Mają one zarówno formę rzeczową, jak i finansową. Obchodzimy też Dzień Kobiet i dostrzegamy ważne momenty w życiu rodzinnym naszych pracowników. Dodatkowo, w pakiecie benefitów znajduje się m.in. dofinansowanie do wypoczynku trwającego minimum 14 dni - zależy nam na tym, żeby każdy z nas dbał o spokojny wypoczynek i regenerację w wybranym przez siebie czasie.

Oskar

07.04.2026 17:22

Nic nie dostajesz, nawet nie ma Wigilii.🤣😂

27.11.2025 16:08

Na początku lata złożyłem CV na stanowisko sprzedaży technicznej, szybko skontaktował się ze mną dział HR firmy i zaprosił na spotkanie. Następnie rozmawiałem z moim potencjalnym przełożonym, gdzie dowiedziałem się, że stanowisko na które aplikowałem nie jest dostępne i zaproponowano mi inną rolę. Po kolejnym tygodniu wrócili do mnie z informacją, że jednak rekrutacja jest wstrzymana, ale z uwagi na moje kompetencje chcą mnie zaproponować do innego działu. Odbyłem kolejnę rozmowę z kierownikiem innego działu, gdzie przez godzinę słuchałem wykładu na temat tego, że z pewnością nie poradzę sobie na stanowisku. Oczywiście po rozmowie miałem dostać informację negatywną lub pozytywną, co nigdy nie nastąpiło. Minęło kilka miesięcy i wrócił do mnie pierwszy potencjalny przełożony z informacją, że pierwotna rekrutacja jest aktywna. Odbyłem kolejną rozmowę, na której dostałem propozycję współpracy. W ciągu kilku dni miałem dostać oficjalną ofertę. Minął pierwszy wyznaczony termin i nic nie dostałem. Po ponownym kontakcie z mojej strony zostałem poproszony o poczekanie jeszcze kilku dni. Minął drugi ustalony termin i nadal nie dostałem omawianej oferty, ponownie wróciłem z pytaniem co się dzieje. Tym razem zostałem poproszony o poczekanie kolejnych 2 tygodni, ale miało to być ostatnie opóźnienie. Minął trzeci ustalony termin i oczywiście nadal nic nie otrzymałem. Próbowałem jeszcze raz skontaktować się z potencjalnym przełożonym co było bezskuteczne. Jestem zdumiony tak "profesjonalnym" podejściem omawianej firmy. Nigdy więcej nie chcę mieć z nią żadnego do czynienia i komukolwiek ceniącemu swój czas równeż odradzam.
    #InzynierSprzedazy
    Ex

13.02.2026 10:15

To bardzo typowe dla tego pracodawcy. Spójność, uczciwość i konsekwencja to wartości nieobecne.
    Kontakt operacyjny

22.11.2025 13:34

Zainteresowanych odsyłam też poczytania historii firmy. Założona w latach 80-ych jako PHZ, handlujące maszynami ze Szwajcarii. Kto mógł wtedy prowadzić taką działalność? PRL-owskie służby. A jak jest dziś? Może ktoś napisze?
    KAM

04.07.2025 09:32

Jeżeli myślisz o wzięciu udziału w rekrutacji w Abplanalp, to warto, abyś zwrócił lub zwróciła uwagę na kilka ważnych kwestii, które mogą Ci pomóc podjąć świadomą decyzję.
Brałem udział w rekrutacji na stanowisko Key Account Managera, pierwszą rozmowę - na początku marca, przeprowadzała telefonicznie firma rekrutacyjna, która poleciła mnie, jako odpowiedniego kandydata na ww. Stanowisko.
Następnego dnia otrzymałem pozytywną odpowiedź, że jestem zaproszony na rozmowę via Teams z pracodawcą.
Rozmowa była z osobą z działu handlowego i z HR.
O ile pytania HR były konkretne i dotyczyły mojego dotychczasowego doświadczenia to nie mogę tego powiedzieć o osobie z działu handlowego, która zadawała pytania dotyczące nie mnie, a osób z którymi pracowałem np. zarządu firmy konkurencyjnej Abplanalp.
Padały również pytania o produkty konkurencji, a cała rozmowa była ukierunkowana na wyciągnięcie wrażliwych danych o moim poprzednim pracodawcy.
Gdy zapytałem czy zostałem zaproszony na rozmowę bo jestem dobrym kandydatem czy tylko dlatego, żeby wyciągnąć informację o konkurencji, osoba z działu handlowego zaczęła się dziwnie tłumaczyć po czym się rozłączyła z rozmowy twierdząc, że już wie wszystko.
Cała rozmowa trwała około 2h podczas której byłem pytany jeszcze m. in. o dotychczasowe sukcesy. Gdy je przedstawiałem z drugiej strony można było zauważyć brak wiary w to co mówię. Odniosłem wrażenie, że sądzą, że zmyślam lub koloryzuje. Po zakończonej rozmowie przesłałem mailem dowody mojej prawdomówności, a w odpowiedzi
po około tygodniu dostałem telefon z HR, że przeszedłem do kolejnego etapu czyli kolejnej rozmowy przez Teams.
Tym razem rozmowa była tylko z HR i trwała prawie 3h.
Na jej zakończenie otrzymałem informację, że przekonałem do siebie HR ale dobrze by było żebym dostarczył referencje od poprzednich pracodawców.
Dostarczyłem referencje w postaci numerów telefonów do moich przełożonych z firm, w których wcześniej pracowałem. Człowiek z HR wykonał telefony, żeby po raz kolejny zweryfikować moje referencje. Dostałem odpowiedź, 23.03.2024 że mam dobre referencje i wrócą do rekrutacji po świętach Wielkanocnych.
Dopiero dziś tj. 13.05.2024 dostałem odpowiedź od firmy rekrutującej, że jednak nie są zainteresowani moją kandydaturą ze względu na to, że według nich zbyt często zmieniam pracę.
Dlatego, zanim wyślesz CV lub poświęcisz czas na rozmowę z Abplanalp zastanów się dobrze, czy warto poświęcać czas ludziom, którzy nie szanują Twojego czasu, sztucznie rozciągają proces rekrutacji, a w dodatku przejawiają chorobliwy brak zaufania do przyszłego kandydata oraz brak profesjonalizmu i etyki zawodowej w postaci prób wyłudzania poufnych informacji o działaniach konkurencji.
    Z Wawy

22.11.2025 12:41

To jest firma założona przez byłych TW, członków SB i innych służb PRL. Także ich podejrzliwość znikąd się nie bierze....

01.11.2024 21:35

Jak firma @Abplanalp podchodzi do pracowników, którzy chcieli by wrócić do firmy ponieważ ustały przyczyny jego odejścia ? (sam się zwolnił) Czy chętnie przyjmą takiego pracownika czy nie ma możliwości come backu - nawet jeśli było się dobrym pracownikiem.
    Dział Obsługi Pracowników

04.11.2024 11:13

Zapraszamy do złożenia swojej aplikacji

05.04.2024 14:49

Witam, czy może mi ktoś napisać jak pracuje się jako Młodszy Specjalista ds. Sprzedaży zdalnej? Pokazała mi się oferta sprzed paru miesięcy od spółki. tego mile widzianego doświadczenia na podobnym stanowisku nie mam ale dobrze rozumiem, że nie jest ono kluczowe? piszą po prostu o ciekawej i stabilnej pracy, a takiej właśnie szukam. możliwe, że będą jeszcze przyjęcia?

08.04.2024 10:50

Dzień dobry, dziękujemy za zainteresowanie naszą ofertą pracy. Jeśli chodzi o oczekiwania względem kandydatów na stanowisko Młodszej/-go Specjalisty ds. Sprzedaży Zdalnej w sposób szczególny doceniliśmy doświadczenie w budowaniu długotrwałych relacji z klientami biznesowymi, wysokie standardy obsługi klienta, a także chęć rozwoju w obszarze sprzedaży zdalnej w branży technicznej. Na chwilę obecną rekrutacja została zakończona. Nasz zespół jednak stale się rozwija, dlatego warto odwiedzać stronę z ofertami pracy https://abplanalp.recruitify.ai/jobs
    członek zespołu

09.04.2024 13:47

Zespół jest bardzo zgrany i zawsze gotowy do pomocy. Koordynatorka szczegółowo wprowadza w zagadnienia na stanowisku, otwarcie wyjaśnia jak wyglądają jej oczekiwania i jeśli się przyłożysz, to śmiało realizujesz plan targetowy. Nie ma nacisku na zadania, które są nieosiągalne i nie pracujesz po tzw. godzinach. Atmosfera jest przyjemna, panuje nastawienie na pozytywne działanie, a nie "dokręcanie śruby". Szczerze polecam.
    Jcb

20.12.2023 18:09

Witam Jakimi autami jezdza handlowcy Ktos moze sie wypowiedziec
    Jan Paweł

21.02.2023 19:56

Zarobki pracowników biurowych zabawne, zupełnie odrealnione od stawek rynkowych. Ale czego się można spodziewać jak połowę pracowników stanowią dyrektorzy i kierownicy. Za coś trzeba ich utrzymać w końcu.

03.03.2023 12:25

Zarobki pracownikow biurowych sa usrednione ze srednia krajowa.
    Jan Paweł

07.03.2023 18:56

Jeżeli do pracowników biurowych wliczymy kierownictwo oraz prezesów to tak. Jeżeli myślisz, że pracownicy szeregowi zarabiają okolice średniej krajowej to ktoś musiał Ciebie nieźle oszukać. Pan D jest zupełnie świadom ile ludzie zarabiają i różnica między kasjerem w dyskoncie a pracownikiem abplanalp jest marginalna.
    Track Fear

08.12.2022 13:57

Miałem otrzymać feedback czy zawzięcie kierownik logistyki w ogóle chce mnie na rozmowie rekrutacyjnej - oczywiście żadnego nie otrzymałem... Ciężko napisać chociażby jednozdaniowego maila?

14.02.2023 15:25

Firma bardzo dobrze sobie radzi w czasie kryzysu. Robisz swoje bedziesz zadowolony i doceniony.
    Track Fear

18.02.2023 17:00

@Franek wolnego... jak ktoś się do czegoś sam zobowiązuje, w tym wypadku feedback to niech się do tego stosuje...
    cnc

18.02.2023 10:13

Moje pytanie jest następujące. Czy osoba, która jest samoukiem(średnie techniczne) z kilkuletnim doświadczeniem w produkcji jednostkowej na Haasie i w CAMie(ale starym), po pracy doszkala się na własną rękę z technologii, obsługi CAMa i szeroko pojętej obróbki(można powiedzieć, że pasjonat) ma szanse na zatrudnienie w oddziale w Łodzi?
    dario

02.12.2022 22:37

Firma zmienia regulamin pracy. Od nowego roku praca w Abplanalp to będzie sama przyjemność...
    Komisarz rex

03.12.2022 18:32

WOW co sie zmienia? Będą w końcu pasztetowe czwartki?

11.02.2023 09:03

Masz strefe relaksu.
    Haasik

08.02.2023 22:58

Co taka cisza na forum?
    Andrzej

10.02.2023 15:02

Rozmowa rekrutacyjna z panem(usunięte przez administratora) i z kimś jeszcze to jakaś porażka. Zupełnie nie interesował ich przebieg mojej kariery a pytania dotyczyły spraw nieistotnych. Po rozmowie nie dotrzymano dwukrotnie obietnicy o efekcie na tak lub nie. W tym czasie Inna poważna Firma wyraziła chęć zatrudnienia mnie, więc podziękowałem mailem do pana (usunięte przez administratora) Zero odzewu ze słowem dziękujemy za udział w rekrutacji. Zero biznesowej kultury.

10.02.2023 19:05

Dziękujemy za przedstawione uwagi. W przyszłości będziemy starali się wyeliminować podobne nieścisłości z naszej strony.
    Miś

29.11.2022 20:22

Halo. Czy rakieta 5.0 gotowa do startu ?
    Motorhead

18.11.2022 08:55

Pracowałem w firmie Abplanalp przez 14 lat, zatrudniony od 2009 roku. Firmę wspominam ciepło i bardzo pozytywnie. W najlepszych latach świetności, pracowali w niej fachowcy z najwyższej półki. Ludzie z dużym doświadczeniem, entuzjazmem, chcący zaistnieć, robić wielkie rzeczy. Mówiło się o tym że Abplanalp jest swoistą kuźnią talentów a nazwa firmy otwierała większość drzwi u klientów do których było trudno dotrzeć. Pamiętam organizowane targi z pompą, gdzie przed halami wystawowymi można było pojeździć na Hareyach. Pamiętam różnego rodzaju eventy na których była okazja porozmawiać z klientami w sposób otwarty. Niejednokrotnie zapomnieć na chwilę o pracy, budując w ten sposób sympatię i zaufanie. Pamiętam wielu ludzi dla których praca w Abplanalp była swoistym "pójściem do przodu", samorealizacją. Dziś to zupełnie inna organizacja. Brakuje tych osób które dawały jakość, profesjonalizm, silnych przywódców z przeogromną wiedzą merytoryczną i biznesową. Ciepłe relacje pomiędzy pracownikami, szefami poszczególnych wydziałów zamieniły się w chłodny uścisk dłoni. Dziś w firmie Abplanalp jest wielka niepewność o jutro. Wkradł się brak szczerości i zaufania pomiędzy ludźmi, pracownikami tej firmy. Jeśli ktoś przepracował więcej niż ostatnie 5-6 lat, myślę że oceni pracę dla Abplanalp bardzo pozytywnie. Sądzę że miałem okazję spełnić się w organizacji a we wspomnieniach pozostały jedynie te dobre chwile. Dla mnie to spory kawał życia i wiele wspaniałych znajomości. Liczę na to że firma przetrwa kryzys i wróci do czasów swojej świetności. Pozdrawiam serdecznie.

23.11.2022 13:09

ta firma leci już tylko i wyłącznie bezwładnością lat dawnej świetności, wszystkie zmiany jakie w niej następują są zmianami na gorsze (przynajmniej dla pracowników, bo nie właścicieli), tak! kiedyś to była dobra firma, teraz jest typowy Januszex
    Darek

25.11.2022 08:41

Zarząd firmy robi co może żeby jak najmniej osób ucierpiało z powodu nadchodzącego światowego kryzysu. Konieczne było zlikwidowanie kilku stanowisk i odłożenie większości inwestycji w czasie. Przeczekamy kilka miesięcy i wszystko znowu będzie dobrze
    Leszek

03.11.2022 15:59

Dlaczego spada sprzedaż maszyn Hass szczególnie w lipcu ,może też dlatego ,że dyrektor sprzedaży i techniczny w jednej osobie (usunięte przez administratora) szuka pracy od kilku miesięcy i czymś innym jest zainteresowany !!!! Czas do pracy !!!
    Darek

22.11.2022 16:03

Czy masz jakieś sprawdzone informacje dotyczące planów HAAS w Polsce ? . .
    NICK

22.11.2022 16:10

Podobno tej zimy nie będzie więcej śniegu... Masakra... A może by tak się wypowiadać na temat, o którym jakieś fakty się zna, a nie ludowe legendy i strachy powtarzać?
    RastaMan

18.11.2022 09:20

... a wystarczyło by przestać marzyć o lataniu w kosmos rakietą 5.0 do której nie bardzo jest za co paliwo kupić (utopia). Zamiast zajmować się organizacją głupot i wzmożonym kontrolingiem pracowników, przejść do etapu organizacji i wsparcia sprzedaży poprzez zwiększenie aktywności w regionach i inwestycję w ludzi. Czas poświęcony na e-spotkania zamienić na wizyty u klientów. Cieka jestem ile wizyt u klientów kluczowych wykonali nowo zatrudnieni dyrektorzy... hmm. Przypomnę tylko że najlepsze wyniki firma osiągnęła w 2019 roku, opierając swoją sprzedaż o solidne praktyki handlowe i doświadczenie ludzi. Dziś to mydlenie oczu bajkami o kosmosie a aktywność fachowców zamieniono na tuzin e-konferencji odbierając możliwość pozyskiwania wielu zamówień. Nie chcę krakać ale jestem prawie pewien że wrócicie i to bardzo szybko do CSI. Stary system działał i mógł być modyfikowany. Nowy kosztował krocie i nie będzie nic wart. Ktoś powinien za to beknąć, za Blasera, za Mate-a, za Dział Narzędzi. Brak konsekwencji i trzeźwego myślenia. Pracowałam zaledwie kilka lat ale jestem pewna że ten statek tonie Panie i Panowie. Niech ktoś wreszcie się obudzi ...
    Pimpek

18.11.2022 17:14

100% prawda
    Ktoś spoza gangu

25.10.2022 21:21

Kiedyś był jeden miłościwie nam panujący Dyrektor (usunięte przez administratora). Potem dokoptowal sobie drugiego Miłościwie panującego (usunięte przez administratora), potem(usunięte przez administratora), ostatnio kolejnego dyrektora. Jeszcze kilka miesięcy z nazwy abplanalp sp. z o. o. zrobi się (usunięte przez administratora) Od czasu zatrudnienia powyższych i wprowadzanych przez nich przemian każdy w tej firmie traktowany jest jak złodziej i śmieć - hasło reklamowe "firma z uśmiechem" forsowane na coachingowych spotkaniach wewnętrznych nigdy nie było tak odległe. (usunięte przez administratora) kiedy zobaczycie co się tu dzieje?
    NICK

14.11.2022 17:19

Właśnie, zamiast bezradnie rozkładać rączki trzeba normalnie rozmawiać. Chyba, że ktoś się boi, że nikt nie chce już sluchać tego narzekania i psucia ludziom krwi. Lepiej tutaj anonimowo wyrzucić z siebie. Słabe jak coś słabego
    inż

15.11.2022 10:15

Benek Ty weź pisz za siebie, a nie za cały serwis
    Papież

08.11.2022 06:58

Firma wprowadziła pracę hybrydową dla pracowników pracujących do tej pory na stanowiskach zdalnych.
    gender

03.11.2022 20:11

Ciężkie czasy zaczynają się masowymi zwolnieniami...
    współpracownik

04.11.2022 10:26

Czasy są trudne pod wieloma względami, ale masowych zwolnień to ja tu nie widzę

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Abplanalp?

Kontakt - Abplanalp Sp. z o.o.

Kostrzyńska 36 02-979 Warszawa

KRS:0000208646

Branża główna: Sprzedaż detaliczna

02.10.2022 13:22

Obecnie firma Abplanalp Sp. z o.o. poszukuje na stanowisko Asystent/-ka. Czy ktoś składa CV?

03.10.2022 17:38

Dzień dobry, w tym momencie nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko asystenckie. Zapraszamy jednak do zapoznania się z innymi ofertami pracy dostępnymi w zakładce Kariera na stronie internetowej Abplanalp https://abplanalp.recruitify.ai/jobs

29.09.2022 13:04

Niedawno zakończył się proces rekrutacyjny na stanowisko Koordynator w firmie Abplanalp Sp. z o.o.. Czy wie ktoś, jakie mają oczekiwania wobec kandydata?

29.09.2022 15:56

Pytanie zapewne dotyczy Koordynatora w obszarze zakupów. W tym przypadku, oprócz wyższego wykształcenia ekonomicznego największe znaczenie ma posiadanie minimum 5-letniego doświadczenia na podobnym stanowisku, potwierdzonego sukcesami w prowadzeniu projektów handlowych oraz budowaniu relacji z dostawcami. Kluczowe są również kompetencje komunikacyjne, zarówno w języku polskim, jak i angielskim oraz umiejętności analityczne.
    Yhm

01.09.2020 09:56

Nie polecam stanowczo. Miałem zostać zatrudniony na stanowisku serwisanta lecz tydzień przed zatrudnieniem zostałem poinformowany ze jednak nie przyjmą mnie, zasłaniając się ciężką sytuacja spowodowana wirusem. Z poprzedniej pracy się zwolniłem i zostałem potraktowany jak zwykły śmieć zostając bez pracy i bez środków do życia. Podejście do drugiego człowieka dramatyczne. Ale mam nadzieję że karma wraca i wszystkich ludzi którzy za to odpowiadają spotka taka sama sytuacja. Pozdrawiam.
    Top one VIP

31.07.2022 16:53

Zenada.Jak mozna nie odrozniac rodzaju drutu. Wasz zarzad..widze zmiany..ale to co bylo a jest.. Ma ktos nad tym teraz kontrole???
    Człowiek z lasu

31.07.2022 17:27

Rozumiem, że po zwolnieniu jesteś troszkę zniesmaczony, masz do tego prawo. Chyba piszesz o tym jak kiedyś był zarządzany magazyn ? Bo obecnie każdy dział jest zadowolony ze współpracy i wszystko się zmienia na lepsze. Więc głowa do góry, uwierz w siebie i będzie dobrze.

25.04.2022 13:05

26.04.2022 18:07

Czy firma wprowadziła już opłaty za korzystanie z toalety i papieru? Bo słyszałem, że są takie plany.
    Teleexpres

30.06.2022 22:10

To są pomówienia. Ponieważ firma ma dobry zarząd, wybitnych fachowców, sprzedaż idzie do przodu a pracownikom żyje się coraz lepiej. I chciałem dodać jeszcze coś od siebie - Firma jest kompetentna i uczciwa :)
    bieda że az piszczy

04.06.2022 21:52

Co się dziej w firmie? Miałem przyjemność być na targach w Poznaniu. Cała konkurencja ładne duże stoiska a Abplanalp jakieś wyspy korzyści z dwoma stolikami pod ścianą. Położenie jak na rozstrzelanie przez konkurencje. BRAWO ZARZĄD !! jak mówią jak Cię widzą tak Cię piszą :)

27.06.2022 08:46

jak to co? jak się całą kaskę przytula do prywatnych portfeli zarządu to na rozwój i marketing już nie starcza :) firma leci już tylko rozpędem poprzednich lat, konkurencja ich zjada kwartał do kwartału
    Been

24.05.2022 14:04

Jak wygląda praca na magazynie w Nowym Koniku? Praca jednozmianowa? I jakie zarobki dla głównego magazyniera? Ktoś coś? Z góry dzięki
    Wladimir

28.05.2022 20:22

Szefu tzn dyrektor magazynu ? firma jest duża więc pewnie kadry zarządzającej więcej niż pracowników. Ok, a ten dyrektor to normalny gość? atmosfera znośna?
    Mickey

29.05.2022 22:42

To było o uwczesnym szefie magazynu na Kostrzyńskiej. Osoba która to mówiła pracuje jeszcze w A+.
    Oj jak boli, oj jak boli

09.05.2022 12:53

Pani Dyrektor HR jest bardzo ambitną kobietą, która już poprawila struktury firmy, pracuje się dużo lepiej. Super pomysły, doskonała komunikacja z pracownikami. Życzymy sukcesów i proszę nie przejmować się tymi molami firmowymi, które tak p. źle życzą. Dziękujemy, że jesteś z Nami. p.s Do tych niespełnionych, pilnujcie lepiej swoich stanowisk pracy! Bo żadna z was nie ma takiego doświadczenia i aparycji jak p. Dyrektor.
    Myszka Miki

17.05.2022 22:12

Odejda najlepsi, hahaha gdzie do KFC na kasę? i jaka przepowiednia, równo za pół roku o zmroku księżyca, hahahaha. Najlepsi, ale się ubawiłam, kto ? jak tutaj 85% to intelektualne ofiary bez żadnych możliwości i perspektyw. Całujcie firmę po rękach że was trzyma, może jakieś dotacje dostaje, kasa się zgadza, to przymyka oko na przygłupów. Hahahaha
    Kaczor Donald

18.05.2022 22:15

Myszko..nie wyzywaj kogoś od przygłupów jak go nie znasz.... Kim jesteś,żeby tak oceniać ludzi.? Szanuj zdanie innych..I zamilcz... Uciekaj myszko do dziury...Pewnie HR.reaktywacja.
    Matejko z Radomia

05.05.2022 20:30

Czyli znowu temat p. Dyrektor HR i dalej nie odrobiła pracy domowej która, czarna :) owieczka w tym stadzie robi jej taki PR.

26.04.2022 22:34

Były p.

05.05.2022 17:17

Przecież pani dyrektor też nic nie robi....została przyjęta bo wyrzucili ją z innej korpo i gdzieś miejsce musiało się znaleźć...jakie to wszystko jest żałosne...
    Benek

07.04.2022 10:12

Firma Abplanalp jest najlepsza w Europie płaci najlepiej w Polsce dyrektor techniczny GS jest najlepszym fachowcem w swojej dziedzinie jest oczytany , mądry , przystojny w branży obróbki skrawaniem jest najlepszym fachowcem w całej Europie ma szanse zostania wiece lub Prezesem Firmy Abplanalp lun udziałowcem o czym marzy od kilku lat. Firma naprawdę jest najlepszą firmą w Polsce dla serwisantów jest Boska nie wspomnę o pracownikach biurowych oni mają też bardzo dobrze wszyscy jesteśmy z pracy w Firmie Abplanalp bardzo zadowoleni i szczęśliwi ,że pracujemy w tak dobrej Firmie. Prezes Misiek będzie dawał 13 i 14 wypłaty będzie dopłacał do kredytów mieszkaniowych będzie dokładał się do wczasów dla pracowników !!!! i wy wszyscy mówicie ,że tam jest żle przecież to nie jest prawdą.
    jołjoł

13.04.2022 08:08

będzie dopłacał, będzie coś tam, będzie coś tam coś tam... ;D a czy dopłaca?? myślę nad pracą w abplanalpie ale ta rotacja mnie przeraża. jako specjalista 14 lat w cnc, praktyk i reszta handel moge smialo powiedziec ze produkty fajne ale dlaczego taka rotacja ?? co pol roku na handlowca szukacie
    bolek

21.04.2022 07:57

jak taki doświadczony pracownik jesteś to powinieneś znać odpowiedz :D ta firma to wyciskacza cytryn zarządzana przez bandę nienasyconych pijawek, i już wiesz.......

05.04.2022 10:09

Czy rotacja pracowników w Abplanalp Sp. z o.o. na Inżynier Sprzedaży jest duża? Znowu ukazało się ogłoszenie 1 kwietnia na Pracuj.pl. Czy to pracownicy odchodzą z firmy, czy są zwalniani?
    Serwis

06.04.2022 20:33

Odchodza....Firma szuka swiezego ,,mieska''.. Szkoda inwestowac w juz wyszkolonego pracownika i dac mu podwyzke., Lepiej zatrudnic nowego pracownika.
    Bolo

10.04.2022 09:01

Tu się w pełni zgodzę. Jedyne "szkolenie" na jakie możesz liczyć to prezentacja produktu Abplanalp. Cały pakiet na jaki możesz liczyć w firmie to pensja jaką sobie wynegocjujesz na początku. Z tym wynagrodzeniem "robisz" do grobu. Jak się nie podoba to wypad. Taka jest realna polityka. Co prawda na spotkaniach jest potem płacz że szukają 40 pracowników czyli 1/5. Kazdy puka się w głowę dlaczego firma tak robi... A no robi bo podniesienie jednemu oznacza presję ze strony innych pracowników. Łatwiej więc wymienić roszczeniowa niż podnosić pensje większej grupie.

10.03.2022 06:49

Cześć, Właśnie dołączyłem do firmy. Szybko kilka osób nieformalnie powiedziało mi o tym forum. Wpisy są bardzo niekorzystne. Atmosfera na pokładzie firmy faktycznie jest dziwna, napięta. Dużo ludzi robi sobie jaja z właścicieli i kadry kierowniczej. Wręcz otwarcie ludzie są wulgarni i mówią że są (usunięte przez administratora) Bardzo dużo ludzi odeszło i nadal odchodzi z tego co usłyszałem. Nie spotkałem się z czymś takim a kilka firm na karku już mam.
    Były p.

16.03.2022 18:06

I będą cały czas odchodzić, nie znam innej firmy gdzie jest takie kolesiostwo...dobrze że tam mnie już nie ma.... Wsadza się ludzi bez kompetencji ha stanowiska żeby tylko mieć posadkę...". Derektorka"HR to żona pewnego pana od range roverow...na wysokim stanowisku... To racja ..wszyscy się z nich śmieją...skąpi...nieuczciwi...w łyżce wody by utopili Ta firma to żenada....szkoda że tam pracujesz....

22.03.2022 18:10

Pracownicy nie chcą wykazywać żadnej inicjatywy. Mają żal do zarządu że mieli przez wiele miesięcy poobcinane pensje i nikt im tego nie wyrównał chociaż jeszcze poprzedni rok zakończył się rekordowo. Boją się rozmawiać o tym jak jest w firmie, co nie działa itd. Firma jest w trakcie zmiany systemu. Słyszę tylko pesymizm. Kto tak mówi oczywiście nie powiem bo osoby te będą na celowniku. Jestem realistą.
    Antoni Z

15.03.2022 15:46

Doszły mnie słuchy ,że Misiek nie będzie już prezesem lecz Putin , proszę o komentarze !!!
    Doradca samku

11.02.2022 19:09

No to szukamy kolejnego managera finansów. To będzie już 4 osoba w ciągu 2 lat... Całe raportowanie w firmie robi teraz student który się ostał. Wszyscy z doświadczeniem odeszli. Mi nie działa archaiczny system na jakim pracuję a przychodzą kolejne osoby które robią "biaje" "pienele" i inne cuda wianki które zarząd kupuje. Mój komputer aby zadziałał musi dostać z buta ale spoko będziemy jaka NASA. Ciekawe jakiego jelenia magika teraz przyjmą i ile miesięcy przepracuje w tym tanim (usunięte przez administratora).
    Bogini z bagna

20.02.2022 17:37

Narobiłeś mi smaka. Kto to będzie tym razem? ????????
    Mika

04.03.2022 11:33

handlowcy haasa czy ted? bo bla juz transfer poleciał
    Siemanko ludziska

02.03.2022 08:41

Cześć. obserwuje ABPLANALP od dłuższego czasu. Jako osoba która zna się na maszynach cnc uważam ze maja (usunięte przez administratora) produkt u siebie. Pojawiły się nowe oferty na handlowca. W zeszłym roku tez były takie oferty pracy. O co chodzi? Chciałbym złożyć CV ale nie wiem czy nie szkoda czasu. Ktoś mógłby się wypowiedzieć jak wygląda dział handlowy?? pozdrawiam
    Anulla

23.02.2022 12:38

Firma z uśmiechem - na chwilę obecną z pomysłami zarządu to uśmiech będzie u pracowników składających wypowiedzenie.

16.12.2021 07:28

Widzę że znowu szukają do działu handlowego na stanowisko asystentki. Chciałam aplikować, ale widze to ogłoszenie po raz kolejny i to mnie zastanawia? Czy firma się rozwija, że potrzebują pomocy? Czy może są takie warunki, że nikt nie wytrzymuje długo?

19.12.2021 15:48

Dziękuje za info. Darowałam sobie aplikacje. Niektóre ogłoszenia dosyć często się powtarzaj, a to raczej o firmie nie świadczy dobrze. Szczególnie, że z info na forum wywnioskować można że stanowiska nie są wolne przez rozwój, tylko odejście pracownika.
    B@

05.02.2022 08:01

Czy w dziale rozliczeń praca wyglada podobnie jak w większości komentarzy? Jak osoby z działu finansów? Tez jest tak duza rotacja?
    Anetka

28.01.2022 14:34

Abplanalp, to jedna z dynamicznie i prężnie rozwijających się firm w PL. Według moich obliczeń, opieram się też o statystyki ogłoszeń które notorycznie się pojawiają ( notabene ciągle te same ) do końca marca, firma będzie już zatrudniała 4mln pracowników.
    Borys

27.01.2022 14:34

Cześć czy na magazyniera to praca zmianowa ? 8 godzin czy więcej? i jak atmosfera? jakieś panie tam tez pracują? :-)

24.01.2022 11:40

Skoro stać Cię na remont garażu to czemu na warunki narzekasz. Jeżeli komuś nie pasują warunki to może znaleźć lepszą pracę. Chyba że brak kompetencji albo odwagi.
    Nowy Rok Nowy lad.

24.01.2022 13:29

Nie wspomnalem,ze narzekam. Jakies kompleksy?

Zostaw merytoryczną opinię o Abplanalp Sp. z o.o.