Moja opinia o pracy w tej firmie jest niestety negatywna. Z perspektywy mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że pracownik często nie jest tu traktowany priorytetowo. Wynagrodzenie na poziomie najniższej krajowej, brak docenienia za dobrze wykonaną pracę oraz różnice w traktowaniu pracowników, które są odczuwalne na co dzień. Zdarza się, że osoby donoszące są lepiej traktowane od tych, które po prostu wykonuja swoje obowiązki.
W firmie panuje przekonanie, że nie można chorować — każda nieobecność z powodu zwolnienia lekarskiego wiąże się albo z nieprzyjemnymi komentarzami, albo z groźbą zwolnienia. Zamiast wsparcia w trudniejszym momencie, pracownik często spotyka się z lekceważeniem.
Warunki pracy również pozostawiają wiele do życzenia — zimą na hali jest bardzo zimno, latem natomiast trudno wytrzymać przez wysoką temperaturę. Niestety, nie ma większego zainteresowania ze strony kierownictwa, by poprawić ten stan rzeczy. Problemy zgłaszane przez pracowników były często bagatelizowane lub ignorowane.
Zdarzają się sytuacje napiętej atmosfery w zespole oraz nieprzyjemnych zachowań między pracownikami, a także ze strony przełożonych. Moim zdaniem przydałoby się więcej szacunku, ludzkiego podejścia i równego traktowania w tej firmie.
Każdy ma oczywiście swoje własne doświadczenia, dlatego warto samemu ocenić przed podjęciem decyzji o pracy w tym miejscu.