Pracodawca - Pan Dariusz wykazuje się skrajnym brakiem profesjonalizmu i poszanowania dla pracowników. Atmosfera w pracy jest toksyczna, a działania przełożonego noszą znamiona (usunięte przez administratora) – pracownicy są nieustannie narażeni na krytykę, presję i brak szacunku. Każda próba wyrażenia własnego zdania lub zwrócenia uwagi na nieprawidłowości spotyka się z agresją słowną lub groźbami. Joasia ratuje sytuacje jak może, jednak na niewiele się to zdaje.
Ponadto, firma ma problemy z wypłacalnością. Wypłaty są notorycznie opóźniane i trzeba się upominać o swoje co powoduje ogromny stres i destabilizację w życiu pracowników. Pracodawca unika rozmów na temat zaległości, a próby wyjaśnienia sytuacji kończą się ignorowaniem pracowników.
Taka sytuacja sprawia, że rotacja w zespole jest bardzo wysoka, a ci, którzy zostają, są zmuszeni do pracy w warunkach wyczerpujących fizycznie i psychicznie. Brak jakiegokolwiek wsparcia, odpowiedniej komunikacji czy szacunku dla zespołu świadczy o całkowitej niekompetencji zarządu.
Nie polecam tego pracodawcy nikomu – zarówno osobom szukającym stabilnego zatrudnienia, jak i tym, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności w zdrowym środowisku. Unikajcie tej firmy, jeśli cenicie swoje zdrowie psychiczne i finansowe bezpieczeństwo.Nie warto.