Kakolin12.04.2025 09:25
Opisuję przebieg wynajmu pokoju w Wrocławiu przez firmę Pawar/HM Inwestycje sp. z o.o. Umowę podpisałem z Pani Anną, niby chyba menadżerką. Umowa było napisane, jeżeli będę chciał zrezygnować, to muszę znaleźć lokatora, zgodziłem się ze względu na jasny regulamin sprzątania i utrzymania lokalu(proszę pamiętać, wynajmowałem pokój, nie całe mieszkanie). Po miesiącu się pokazało że z siedmu lokatorów sprzątam ja i jeszcze jeden chłopak. Zgłosiłem to do Pani menadżer która wysłała maila do wszystkich. Myślę ok, na pewno się poprawi :D. Niestety. Po dalszym miesiącu ponownie zgłaszałem prośbę o ingerencję i działania w sprawie czystości. Niestety nic, to po raz trzeci zwróciłem się do Pani Menadżer. Niestety. I tutaj już nie było śmieszne bo były lokatorzy który nawet szczotki do kibla nie używali. Ogólnie chlew jest utrzymywany lepiej. Po kilka miesięcy już miałem dość. Zgłosiłem do Pani menadżer że będę odchodził, dlatego że stan mieszkania zagraża stanu zdrowia i bałem się nawet usiąść na toalete. Pani Anna zareagowała że mojim obowiązkiem jest znaleźć lokatora. Pani Anna pamięta o mojich obowiązkach ale nie pamięta że to ona jest tutaj od pilnowania regulaminu i porządku w lokalu. Do tej pory czekam na zwrot kaucji. Jeżeli to czyta właściciel, który nie jest świadom działań Pani Menadżer, bardzo proszę o kontakt. Z góry dziękuję, pozdrawiam a polecam z góry omijać tą firmę. Firma jest niby HM Inwestycje sp. z o.o. ale faktury wystawia Pawar.