KCM Clinic

• Płoszczyna
  • Wojcieszyce
  • Marczyce

3. Opinie o pracodawcach Jelenia Góra
  5. Opinie o KCM Clinic S.A.

Opinie o KCM Clinic Jelenia Góra

Nie przegap nowości o KCM Clinic S.A.!

24.06.2025 09:44

Szanowna Pani / Szanowny Panie IIIIII (nietypowe imie), Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam, że proces rekrutacyjny nie spełnił Pani/Pana oczekiwań. Zależy nam na tym, aby każda osoba uczestnicząca w naszych procesach rekrutacyjnych była traktowana z szacunkiem i miała pełną jasność co do kolejnych kroków. Tak działamy od samego poczatku - roku 2005. W związku z dużą dynamiką zmian kadrowych w ochronie zdrowia, czasem zdarza się, że zaplanowane zatrudnienia muszą zostać wstrzymane lub przełożone z przyczyn niezależnych od nas – jak np. zmiana budżetu, struktury zatrudnienia, czy decyzje organizacyjne. Niemniej jednak dokładamy wszelkich starań, aby komunikacja z kandydatami była jak najbardziej rzetelna i terminowa. Jeśli w Pani/Pana przypadku doszło do sytuacji, która była nieczytelna lub mogła zostać odebrana jako nieprofesjonalna, bardzo za to przepraszamy. Zależy nam na stałym podnoszeniu jakości naszych działań HR i każda taka informacja zwrotna jest dla nas cenna. Życzymy powodzenia w dalszym rozwoju zawodowym i mamy nadzieję, że w przyszłości będziemy mogli spotkać się ponownie w bardziej sprzyjających okolicznościach. Z poważaniem, Ewa Nowicka-Carowicz Specjalista ds. Kadr i Administracji

Pacjent

24.06.2026 11:24

Moja ocena tego punktu RTG jest niestety bardzo negatywna. Od placówki medycznej oczekuje się przede wszystkim szacunku do czasu pacjenta, dobrej organizacji pracy oraz rzetelnej informacji. W tym przypadku trudno mówić o spełnieniu tych podstawowych standardów. Harmonogram przyjęć sprawia wrażenie przypadkowego, a wyznaczone godziny wizyt nie znajdują odzwierciedlenia w rzeczywistym czasie realizacji badań. Powoduje to niepotrzebne kolejki, dezorganizację oraz frustrację osób oczekujących na świadczenie. Szczególne zastrzeżenia budzi sposób organizacji pracy pracowni RTG. Pacjenci są zobowiązani do punktualnego stawienia się na wyznaczoną godzinę, jednak placówka nie wykazuje analogicznego poszanowania dla czasu oczekujących. Brak przewidywalności oraz długie opóźnienia sprawiają wrażenie, że potrzeby pacjentów nie są traktowane priorytetowo. Współczesna opieka medyczna powinna opierać się nie tylko na jakości wykonywanych badań, ale również na sprawnej organizacji i odpowiedniej komunikacji. Niestety moje doświadczenia wskazują, że w tym miejscu występują poważne niedociągnięcia w tym zakresie. Nie mogę polecić tej pracowni osobom, które cenią profesjonalizm, punktualność oraz szacunek dla swojego czasu. Mam nadzieję, że zarządzający placówką przeanalizują zgłaszane uwagi i wprowadzą niezbędne zmiany organizacyjne.

16.04.2026 10:52

Witam, ile tygodni zajmuje odpowiedź na cv osobom odpowiedzialnym za rekrutacje? czy w przypadku odrzucenia kandydatury jest wysyłany jakiś feedback? pozdrawiam

Jolaanta

08.07.2025 06:36

Podziękowanie Pragniemy serdecznie podziękować Pani Adriannie Allen z Centrum Karkonoskiego w Jeleniej Górze za wyjątkowe podejście do klienta oraz pełen profesjonalizm. Pani Adrianna to osoba niezwykle kompetentna, życzliwa, uprzejma i zawsze uśmiechnięta. Jej serdeczność i zaangażowanie sprawiają, że każda wizyta w Centrum przebiega w miłej i przyjaznej atmosferze. Widać, że wkłada serce w swoją pracę i z prawdziwą troską stara się pomagać każdemu klientowi. Gratulacje dla firmy za posiadanie tak cennej pracowniczki – musiała przejść doskonałe szkolenia, które uczyniły ją prawdziwym wzorem profesjonalizmu. Pani Adriannie życzymy dalszych sukcesów zawodowych, satysfakcji z pracy oraz zasłużonego, godnego wynagrodzenia. Z wyrazami szacunku i sympatii, Jolanta Białas, Kamienna Góra Adriana Łukasik, Anglia
    ????

06.05.2024 05:43

Witam, interesuje mnie praca jako Specjalista ds. obsługi pacjenta i rozliczeń. W ogłoszeniu jest napisane, że zatrudnienie może nastąpić na umowie o pracę oraz tej na zlecenie. Czy ten drugi wariant zawsze jest preferowany na samym początku?

06.05.2024 15:51

Witam serdecznie. Forma umowy w dużej mierze zależy od wyników przeprowadzonej rozmowy kwalifikacyjnej, doświadczenia osoby ubiegającej się na dane stanowisko, jak również cech personalnych. Osoby bez doświadczenia początkowo zostają zatrudnione na umowę zlecenie, aczkolwiek nie jest to warunkiem podstawowym. Bardzo często bywa tak, że kandydat spełniający oczekiwania pracodawcy może jak najbardziej otrzymać umowę o pracę. Pozdrawiam. Ewa Nowicka-Carowicz Specjalista ds. Kadr i Administracji
    Maria ????

23.10.2023 11:31

Hi ! Właśnie myślę umówić się na spotkanie na stanowisko obsługi Pacjęta anglojęzycznego. Jestem pielęgniarka z dużym doświadczenię oraz wspaniała organizacja pracy. Ciekawa Jestem jaka będzie Moja opinia po spotkaniu rekrutacyjnym???? Pozdrawiam, Maria
    Higienistka Mart

04.08.2023 11:22

Jestem pracownikiem tej Kliniki od 2011 roku .Jestem bardzo zadowolona, firma daje możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji .Pracuje w super zespole z ludźmi pełnymi zaangażowania.Sprzęt i materiały na najwyższym poziomie .Jak ktoś ma jakiekolwiek wątpliwości to zupełnie bezpodstawnie naprawdę warto złożyć dokumenty rekrutacyjne bo to super miejsce .Polecam
    MD

07.07.2023 13:01

Klinika daje pracownikom możliwość rozwoju, o ile ktoś chce nabywać nowe umiejętności. Jest to praca z pacjentami, którym zazwyczaj coś dolega. Wiadomo, zdarzają się pacjenci spokojni, nie robiący problemu z ewentualnymi opóźnieniami, ale również tacy bardziej roszczeniowi. To jest praca z ludźmi więc trzeba być odpornym na ewentualny stres. Atmosfera wśród współpracowników mila. Pracownicy administracji pomocni, w każdej sytuacji pomagają znaleźć rozwiązanie.
    Dagmara

07.07.2023 10:56

Jestem pracownikiem Kcm Clinic. W pracy jest miła atmosfera, wysokie zarobki i prężnie działające systemy premiowe. Przed podjęciem pracy przeszłam szkolenia, umożliwiające mi wykonywanie swoich obowiązków na jak najwyższym poziomie. Praca dla ludzi z chęcią rozwoju i podnoszenia swoich kwalifikacji. Polecam każdemu :)
    SZPILA

07.07.2023 10:49

BARDZO PRZYJAZNA ATMOSFERA. MOŻLIWOŚĆ ROZWOJU. ZDOBYWANIA NOWYCH UMIEJĘTNOŚCI, NAWIĄZYWANIA KONTAKÓW ORAZ MOZLIWOŚĆ DOSKONALENIA JĘZYKÓW OBCYCH.
    Krzysiek

07.07.2023 10:00

Witam, Jestem pracownikiem KCM Clinic w Jeleniej Górze od 18 miesięcy, Świetna atmosfera, wsparcie od przełożonych oraz bardzo wysokie zarobki jak na dzisiejsze realia Wsparcie od pierwszego dnia, ciągła motywacja do działania, ale też i ogrom pracy. Tutaj trzeba lubić szybkie tempo i chcieć się rozwijać. Bardzo polecam :)
    Piotr

07.07.2023 10:09

Podzielam opinię. Bardzo fajna i przyjemna atmosfera w pracy. Polecam !
    xoxo

08.01.2023 19:38

Czy coś się zmieniło w tej firmie, jeśli chodzi o warunki pracy i podejście do pracownika?
    Paulina B

15.09.2020 12:41

Klinika daje pracownikom bardzo dużo możliwości rozwoju tylko nalezy wykazać się też chęcią nauki. Pracowałam na stanowisku asystentki stomatologicznej, zostałam bardzo dokładnie przeszkolona i dokładnie przygotowana do pracy z lekarzem i pacjentem. Panie w kadrach pomocne w każdej sytuacji i otwarte na nowe rozwiązania. Właścicielka kliniki także bardzo miła i profesjonalna. Każdy detal dopracowany na wysokim poziomie. Nie wspomnę o wysokim poziomie leczenia, bo lekarze wykwalifikowani i z bardzo dużym doświadczeniem. Bardzo polecam jako pracownik i jako pacjent.
    KS

29.01.2021 15:58

to dlaczego były pracownik ????
    KS

01.11.2022 11:17

Wyprowadzka za drugą połówką do innego kraju. Dlatego :)
    Nowa

04.04.2022 10:59

Czy taka negatywna atmosfera i rotacja jest w całym KCM? Jak jest w dziale księgowości? Ktoś startował? Ktoś pracował?
    New

09.06.2022 20:19

Czy dowiedziałaś się coś więcej? Lub podjęłaś tam prace. Może się ktoś więcej podzielić opiniami?
    Magdalena 123

20.12.2021 11:32

Piszę jako pacjent który próbuje dodzwonić się do kliniki i umówić na wizytę. Jestem pierwszą w kolejce do połączenia z konsultantem i .....trwa to już godzinę i osiemnaście minut!!!!!!!!! To już druga taka sytuacja. To skandal . Czy to niekompetencja pracowników rejestracji czy bałagan jaki panuje w placówce?.

20.12.2021 13:20

Dzień dobry, w dniu dzisiejszym mieliśmy problemy techniczne dotyczące naszych połączeń telefonicznych, które wynikały z winy operatora stąd mogła zaistnieć taka sytuacja. Przepraszamy za zaistniałą sytuację i prosimy o wysłanie nr tel na nasz adres email: [email protected]. Jak tylko otrzymamy kontakt oddzwonimy.
    Joan

09.03.2022 13:50

Ależ ja się absolutnie nie zgadzam z wytumaczeniem "wina operatora". Do państwa dzwoniąc zawsze będąc "pierwszy/a w kolejce" czeka się min. 10-15min.
    Kiki

21.02.2022 10:44

Niestety nie mogę polecić. Rozmowa o jednym stanowisku, później kolejna, pierwszy dzień pracy i okazuje się, że praca na innym stanowisku (to nie kłopot,trzeba się przyuczyć). Pół godziny później rozmowa, że umowa nie będzie podpisana, bo Pani (usunięte przez administratora) ma inne plany. Pokazuje to niestety, jak (usunięte przez administratora)traktuje ludzi. Przykry tylko jest brak poszanowania drugiego człowieka.
    Radosław

24.09.2021 18:17

Firma niewiarygodna. W trakcie rekrutacji przekazują informację o spotkaniu, po czym info ze spotkanie zostanie pozniej bo cos tam sie wydarzylo. Potem gluchy telefon. Jak ufac takiej formoe?
    Od pracowników KCM

04.09.2021 13:43

Wiekszośc pracowników KCM chodzi w ciągłym stresie co się przekłada na jakość obsługi pacjentów. (usunięte przez administratora) Pracowałam w KCM przez jakiś czas, zebrałam opinie pracowników i ich doświadczenia. Ludzie pracują w strachu i pod toksyczną presją. Rotacja jest ogromna a nowym pracownikom obiecuje się coś czego nigdy nie dostaną. (usunięte przez administratora)Omijajcie to miejsce z daleka!!
    Paula

21.09.2021 09:47

W zupełności się zgadzam. O ile zespół medyczny jest W MIARĘ traktowany ok to rejestracja i inni pracownicy działu obsługi klienta są traktowani okropnie(usunięte przez administratora)Rotacja ogromna - jak byłam na wizycie po pół roku od zakończenia pracy to już nie było praktycznie nikogo z poprzedniej załogi. Klinika wielka, rozwijająca się a płace wręcz śmieszne. Pracowałam tam w dziale obsługi klienta, później w załodze medycznej i bardzo bardzo bardzo odradzam
    Lola

21.08.2021 16:42

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pracy pielęgniarki w kcm ?
    Bzep

14.07.2021 13:58

Hej, jakie są godziny pracy na rejestracji?
    Joanna

19.02.2021 12:24

Właśnie jestem po rozmowie z Panią Sarą oraz z Panem Filipem... Czy ktoś z was pracował na stanowisku obsługi klienta anglojęzycznego? Miałam rozmowę również w języku angielskim. Co sądzicie? Ponoć młody zespół.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w KCM Clinic?

Kontakt - KCM Clinic S.A.

Bankowa 5-7 58-500 Jelenia Góra

NIP:6112722032

Branża główna: Lecznictwo szpitalne

sloneczko

31.01.2021 21:47

Rekrutacja na dane stanowisko to fikcja bo w efekcie i tak lądujesz na stanowisku na ktore wogole nie skladales CV. Zła organizacja pracy. Pani (usunięte przez administratora)zamiast szkolić co kilka dni przerzuca nowych pracowników na różne działy bez merytorycznego przeszkolenia i uzasadnienia. Haos i balagan organizacyjny. Zero wdrożenia tylko oczekiwania za najniższa krajowa. Dramat by w tych czasach tak nie szanować pracownika.
    Kuba

20.07.2020 16:47

Cześć. Chciałbym Was zapytać o AKTUALNE opinie na temat pracy w KCM Clinic To chyba jedyne miejsce w JG, które oferuje ciekawe stanowiska w pracy biurowej (kadry, HR, rachunkowość, administracja). Ogłoszenia są fanie napisane i nie ukrywam, że zachęcają. Chciałbym porzucić obecną pracę ze względu na system zmianowy ale boje się, że wpadnę z deszczu pod rynnę i będzie jeszcze gorzej. Bardzo zależy mi na informacji jakiej podstawy (wynagrodzenia) można się spodziewać. Wiem, że są nadgodziny do zrobienia i masa obowiązków ale może wypłata rekompensuje stres. Bardzo ważne jest dla mnie czy wypłata jest głownie w formie premii czy sama podstawa z umowy jest na spoko poziomie. Czy na wymienionych stanowiskach poza klasykiem (obsługa korespondencji, obieg dokumentów, terminowość, Excel itp), są potrzebne szczególne umiejętności oraz czy wymagany jest ang? Czy można liczyć na wsparcie przełożonego i na rozwój? Pozdrawiam Kuba
    Ciekawy

21.09.2020 01:24

A na jakim stanowisku pracowałaś?
    EDYTA

07.09.2020 19:41

Chciałabym bardzo serdecznie podziękować personelowi KCM a w szczególności przesympatycznej Pani Ani z rejestracji, jej troska i zainteresowanie moją osobą było bezcenne co umożliwił mi wykonanie badania. Pozdrawiam. Wdzięczna klientka

27.05.2020 11:42

Jaka umowa obowiązuje w KCM Clinic S.A. podczas okresu próbnego?
    mysia09

01.06.2020 11:04

zlecenie,

03.03.2020 09:37

Szok, że w tych czasach dalej można się spotkać z tak podłym traktowaniem swoich pracowników - chodzą cały czas zestresowani, (usunięte przez administratora). Wieczne (usunięte przez administratora)karami finansowymi i obrażanie. Nie możesz mieć swojego życia prywatnego, rodziny i obowiązków, bo pani (usunięte przez administratora)to nie interesuje i masz robić to co ona każe, (usunięte przez administratora)Pracownicy są już zmęczeni, ciągle się zwalniają a oni cały czas przyjmują nowe osoby. Czy naprawdę zarząd tej placówki nie widzi problemu? Dlaczego muszą cierpieć na tym ludzie.. nie polecam pracy w tym miejscu. Uciekajcie jak najdalej.

21.02.2020 09:31

(usunięte przez administratora)Nie ma w umowie ustalonego zakresu obowiązków, ciągle dorzucane są Ci nowe, możesz siedzieć na danym stanowisku, a zajmować się rzeczami, które kompletnie nie są z nim związane, a jeżeli tego nie zrobisz to dostaniesz (usunięte przez administratora) a dowiadujesz się o nich tego samego dnia i nie wiesz nawet że musisz je robić, a ona twierdzi, że tak jest (usunięte przez administratora) Nawet lekarze się często zmieniają, bo mają dość i nie mogą się dogadać, nie tylko personel "niższego rzędu".(usunięte przez administratora)Zawsze są ogłoszenia tu na wszystkie stanowiska, rekrutacja jest tak przerażająca, że pracując tu nie do końca wszystkich znasz, bo co chwile ktoś się zwalnia, przychodzi ktoś inny, zwalnia się i tak w kółko, pracowników już było za mało, a ta kobieta dalej nie ma żadnego szacunku do pracownika, nawet do tych lojalnych i współpracujących z (usunięte przez administratora) Szkoda, bo pielęgniarki i lekarze są na prawdę wspaniali i z Nimi super się pracuje, niestety jeżeli na samej górze siedzi osoba, która nie radzi sobie ze sobą, ludźmi i prowadzeniem kliniki, to nic nigdy nie będzie tu dobrze funkcjonowało...

04.02.2020 14:20

Praca w KCM była z pewnością jedną z najbardziej wymagających w mojej karierze. Była to prawdziwa szkoła pod wieloma względami, wielokrotnie miałam dość zadań z których każde było nie lada wyzwaniem. Teraz pracuje na wysokim stanowisku w podobnej branży. Jest to jednak stanowisko którego bym a) nie uniosła, b) nigdy nie zdobyła gdyby nie doświadczenie w tej klinice. Jak ktoś chce marudzić, będzie marudził wszędzie. Ja wolałam zdobywać znajomości, obserwować i się uczyć. A tam jest od kogo. Pozdrawiam.

03.02.2020 22:41

04.02.2020 11:16

To prawda, że ciągła rotacja powoduje, że KCM ciągle potrzebuje nowych ludzi. Kiedy tam pracowałam był wspaniały IT(usunięte przez administratora)było dużo wspaniałych ludzi w Call Centrum i na portierni na oddziałach, ludzie dawali z siebie wszystko, po czym nie wytrzymywali presji i odchodzili sami, albo byli usuwani przes security...(usunięte przez administratora)
    Klem

17.11.2019 10:29

w klinice bylam umowiona na usg brzucha na 15.10 podobnie jak inny Pan i jak sie okazalo na kazda godzine bylo dwoch pacjentow,wiec dla mnie niezrozumiale biorac pod uwage ze bylo opoznienie 30 minut a lekarz wykonal badanie szybko i na odczepnego-zajelo mu to 2 minuty!! Co kosztowalo 100zl. Odradzam ,bo dla mnie bylo to rozczarowanie
    Mgmt

23.07.2019 18:55

Na umówioną rozmowę rekrutacyjną nikt nie przyszedł, po długim czekaniu pocałowałam klamkę. Na spotkanie jechałam 130 km w jedną stronę i zwalnialam się z pracy. Nie wiem czy konieczne są tu jakiekolwiek epitety do tej sytuacji, ale warto ostrzec ludzi aplikujacych do tej firmy. Gdybym wcześniej przeczytała opinie na gowork to nawet bym się na rozmowę o pracę tam nie umawiała...
    tom

16.07.2019 21:58

Witam nie polecam ostatnio byłem na wizycie prywtnej w kcm klinik u ortopedy,pn doktor z telefonem w reku rozmawia z pacjetem ,za wizyte prywatna za ktora zapłacilem wymagam troche wiecej szacunku a nie opryskliwych uwag z ust lekarza w sumie w niczym mi nie pomógl wypisal jakieś zabiegi i tyle tak to sobie moge sam zalatwic z bolacym łokciem poprostu powiedzal ze moge isc do pracy a zabiegi jakos sobie sam ogarne(usunięte przez administratora)
    Górski Łukasz

02.12.2018 10:25

Jestem po dwóch zabiegach w klinice u docenta Kwieka. Jestem mega zadowolony z obsługi podczas pobytu w tej klinice całego personelu jak i wykonanych zabiegów. Pełen profesjonalizm podejście do pacjenta. Jestem już w domu i naprawdę zero bólu. Polecam docenta Stanisława Kwieka i jego zespół w 100%. Dziękuję

04.02.2020 11:19

tak personel i lekarze są wspaniali, dają z siebie wszystko...mogę to potwierdzić. (usunięte przez administratora)

Zostaw merytoryczną opinię o KCM Clinic S.A.

Oferty pracy - KCM Clinic S.A.

Technik elektroradiolog do Pracowni MR, TK i RTG (k/m/n)

Informatyk (k/m)

Jelenia Góra

Specjalista/Specjalistka ds. rachunkowości i rozliczeń

Jelenia Góra

Dietetyczka/Dietetyk kliniczny ze znajomością jęz. angielskiego

Jelenia Góra

Asystentka ds. księgowości i kadr (k/m)

Pracownik administracji (k/m)