"Staranność, terminowość i zadowolenie Klienta to podstawowe zasady firmy Nowy Świat 11" - taki opis można znaleźć na stronie dewelopera.
Prawda jest natomiast taka, że Deweloper nie odpisuje na listy i wiadomości email. Mieszkania przy ulicy Nowy Świat 11 zostały oddane z prawie rocznym opóźnieniem, z usterkami(usterki oczywiśćie zdarzają się każdemu, ale każdy normalny deweloper powinien je niezwłocznie usunąć). Terminy dla tej spółki to fikcja - nigdy nie informowali sami o opóźnieniach, trzeba było się samemu dowiadywać.
Deweloper nie respektuje zapisów umów deweloperskich, nie tylko co do terminów ale również kar umownych np za opóźnienie. Deweloper myśli, że czekanie rok na oddanie mieszkania to normalna sytuacja.
Tynki przy odbiorze były mokre w wyniku czego mieszkanie nie nadawało sie do wykończenia, koszty pozbycia się wody musiał ponieść klient(nie małe). Deweloper nie usunął protokolarnie zapisanych usterek w terminie z umowy, ani nie poinformował o przyczynach ich nieusunięcia, nie odpisuje na wiadomości oraz listy - nie wiadomo czy usterki zostaną w ogóle naprawione. Pierwszy raz spotykam się z taką ignorancją ze strony jakiejkolwiek firmy.
Przenieśli się na Bielnik, zostawili jednego człowieka w "biurze" przy ulicy Nowy Świat 11, który na żadne pytanie odnośnie inwestycji i problemów klientów nie jest w stanie konkretnie odpowiedzieć.
Z mojej strony zostały już podjęte kroki prawne w celu ochrony moich interesów.