Opinie o Dolina Spokoju Warszawa
Profil nieoficjalny
Profil nieoficjalny
UL. DŹWIŃSKA 6 03-876 Warszawa
*GoWork nie weryfikuje każdej opinii przed publikacją, jednak analizujemy zgłoszenia i usuwamy wszystkie treści naruszające regulamin.

03.01.2024 02:11
Wywiadu udzielił/aAdam
20.10.2023 16:30
Na jakim stanowisku pracowałeś/aś i na czym ono polegało? Napisz, co robiłeś/aś na co dzień w firmie, czym się zajmowałeś/aś?
Pracowałem na stanowisku kierownika. Do moich głównych obowiązków należało: obsługa klienta, obsługa infolinii, prowadzenie dokumentacji, planowanie logistyczne kremacji oraz odbiór martwych zwierząt od klienta. To jednak nie koniec moich obowiązków, ponieważ miałem liczne dodatkowe zadania, nie zawsze związane z tym stanowiskiem. Przykładowo musiałem też zajmować się czynnościami kremacyjnymi, sprzątać miejsce pracy, karmić i poić psy, sprzątać po nich i w razie ich ucieczki, sprowadzić je z powrotem na miejsce.
Co było powodem zakończenia współpracy z firmą? Czy z pracy zrezygnowałeś/-aś sam, czy zwolniono Cię? Czy jakaś konkretna sytuacja wpłynęła na zakończenie Twojej współpracy z firmą?
Oczekiwałem podwyżki przez rok, odbyłem kilka rozmów z Zarządem na temat mojego wynagrodzenia. Ostatecznie zamiast wyższej pensji, otrzymałem wypowiedzenie.
Jakie są widełki wynagrodzeń na tym stanowisku (kwoty netto)?
Stawka na tym stanowisku to 4100 zł.
Jak długo pracowałeś/aś w tej firmie?
Pracowałem w tej firmie 4 lata.
Jakie dwa (lub więcej) pozytywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?
Nie znajduję pozytywnych aspektów pracy w tej firmie, oprócz super współpracowników oraz sporadycznej pomocy od szefowej w sprawach prywatnych
Jakie dwa (lub więcej) negatywne aspekty pracy w tej firmie mógłbyś/mogłabyś wskazać?
Pierwszy negatywny aspekt pracy to brak podwyżki, pomimo moich wielokrotnych próśb. Druga kwestia to zbyt duża ilość obowiązków niezwiązanych z moim stanowiskiem, za które nie otrzymywałem dodatkowego wynagrodzenia. Nie podobało mi się również, że pracownik o mniejszych kompetencjach niż ja, był lepiej traktowany przez pracodawcę.
Jakie były możliwości rozwoju na Twoim stanowisku / w Twoim dziale? Z czego to wynikało?
Nie było żadnych możliwości awansu i rozwoju.
Czy firma planowała szkolenia i jak często się odbywały? Napisz jakich obszarów/ tematyki dotyczyły.
Brak szkoleń zewnętrznych. Wewnętrzne szkolenie polegało tylko na pokazaniu jak wykonywać obowiązki.
Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami firmy?
Atmosferę między pracownikami oceniam bardzo pozytywnie. Byliśmy zgranym zespołem.
Jak oceniasz atmosferę pomiędzy pracownikami a pracodawcą/kadrą zarządzającą?
Atmosferę między pracownikami a kadrą zarządzającą oceniam negatywnie. Spowodowane to było wiecznymi pretensjami ze strony przełożonych. Ponadto w umowie miałem jeden pracujący weekend, na co się zgodziłem. Grafik był zawsze podawany miesiąc wcześniej i dzięki temu można było zaplanować swoje prywatne sprawy. Niestety zdarzało się, że miałem obowiązek pracy w dodatkowe weekendy i dowiadywałem się o tym dzień przed. Kadra zarządzająca nie przyjmowała odmowy.
Czy pracodawca wywiązywał się z ustalonych warunków współpracy? Jeśli nie, co nie było zgodne z ustaleniami?
Brak podwyżki, spora ilość dodatkowych zadań oraz obowiązek pracy w więcej niż jeden weekend w miesiącu. Ponadto ponosiłem zbyt dużą odpowiedzialność, nieadekwatną w stosunku do wysokości wynagrodzenia.
22.09.2023 20:41
03.10.2023 15:40