Creotech Instruments

• Iwiczna Stara
  • Łoziska
  • Żabieniec

3. Opinie o pracodawcach Piaseczno
  5. Opinie o Creotech Instruments S.A.

Opinie o Creotech Instruments Piaseczno

Nie przegap nowości o Creotech Instruments S.A.!

30.03.2022 12:30

Creotech Instruments publikuje zdjęcia satelitarne z wojny w Ukrainie

Creotech Instruments S.A. jedna z czołowych polskich firm produkująca i dostarczająca na światowy rynek technologie kosmiczne, opublikowała pochodzące z 26 lutego zdjęcia satelitarne ukazujące skutki ataku wojsk rosyjskich na dwa lotniska ukraińskie. Creotech jest odpowiedzialny za zarządzanie jednym z pięciu repozytoriów platformy gromadzącej dane satelitarne Unii Europejskiej w ramach programu Copernicus.

Więcej informacji: https://creotech.pl/pl/aktualnosci/creotech-instruments-publikuje-zdjecia-satelitarne-z-wojny-w-ukrainie/
    News image

30.03.2022 11:20

Spółka Creotech Instruments zakończyła 4-letni projekt opracowania platformy HyperSat.

Creotech Instruments S.A. notowana na NewConnect jedna z wiodących polskich firm produkująca i dostarczająca na światowy rynek technologie kosmiczne, zakończyła realizację projektu stworzenia uniwersalnej platformy satelitarnej w standardzie HyperSat. Obecnie spółka może przejść do kolejnej fazy tj. prac prowadzących do umieszczenia w przestrzeni kosmicznej pierwszego mikrosatelity EagleEye bazującego na standardzie HyperSat do końca 2023r. Oznacza to rozpoczęcie testów już w warunkach realnego użytkowania. Zakończenie realizacji projektu to istotny krok dla spółki w drodze do komercjalizacji mikrosatelitów na rynek o wartości 11 mld USD.

Więcej informacji: https://creotech.pl/pl/aktualnosci/creotech-instruments-zakonczyl-projekt-opracowania-platformy-hypersat/
    News image
    Rozglądam się

28.03.2022 12:09

Czy osoba po informatyce uniwersyteckiej, z doświadczeniem w C (analiza kodu, debuowanie w tym rzeczy kernelowych), UNIXach (wliczając kilka lat jako admin) oraz programowaniem na platformy ARM w baremetal jak i kernelach UNIX, której nie straszna jest też matematyka i ma wolę dokształcać się z elektroniki (bo ma dość amatorskie podstawy i jest świadoma że teoria obwodów to trochę szerszy temat niż "tu podłączy się rezystor i jakoś to będzie") to brzmi jak profil osoby zbliżonej do takiej, która będzie miała coś do roboty w Creotech a i Crotech będzie miał dla niej zastosowanie?

28.03.2022 12:51

Katarzyna Creotech Instruments S.A. Zachęcam do przesłanie CV na adres [email protected]. Sekcja kompetencyjna Programistów Systemów Operacyjnych jest zainteresowana zatrudnieniem stażysty.
    Inżynier

08.09.2021 09:12

Firma niestety poszła w stronę rozdmuchanego marketingu i wyciągania pieniędzy od państwa / UE z różnych grantów.. a ostatnio także od inwestorów, bo chyba już zabrakło innych możliwości.. Jeśli ktoś chce rozwijać się jako inżynier, a nie robić ulepy, które mają "rozliczyć grant" to radzę omijać, bo człowiek się szybko wypali. Na rozmowie rekrutacyjnej może to i pięknie wygląda - projekty kosmiczne, zaawansowane technologie itp. ale rzeczywistość jest niestety bardziej szara. Sam tu chwilę pracuję, ale niestety rozczarowanie, tym bardziej, że stawki są słabe w porównaniu do rynku, także będę zwijał żagle.
    Inz

20.03.2022 16:09

Podziel się informacja nt. zarobków, bo firma ewidentnie to ukrywa?

23.04.2024 22:36

inzynier elektronik, programista, itp - to ok 15k zł plus minus to co sobie wynegocjujesz. Ale odradzam firme, praca niestabilna(usunięte przez administratora) zero szkoleń czy kursów. Firma całkowicie nie inwestuje w rozwój pracowników.

02.02.2022 14:12

Czy firma Creotech Instruments S.A. oferuje elastyczne godziny pracy?
    uzurpator

18.02.2022 11:33

Tak. Nikt nigdy nie zwrócił mi uwagi za spóźnienie czy wyjście z pracy pół h wcześniej. Sam ustaliłem grafik z przełożonym. Najważniejsze żeby Twoja praca nie wpływała niekorzystnie na zespól i efekty. CTI to nie korpo. Dużo można pracować zdalnie, ale wiadomo na miejscu większa efektywność i ja tak wole.

Oferty pracy - Creotech Instruments S.A.

Specjalista / Specjalistka ds. Administracji

Piaseczno

E‑commerce Project Manager

Warszawa

Systems Engineer / Systems Analyst (Satellite Systems)

Warszawa

Kierownik Projektów (Project Manager) - Obszar: SAT (Space / Satellite)

System Software Architect

Space Systems Engineer (Regular) – Mission Concepts

15.01.2022 10:26

Czy Creotech Instruments S.A. organizuje swoim pracownikom szkolenia podnoszące ich kompetencje?
    czarny

27.01.2022 14:14

ja miałem i na pewno skorzystam znów z możliwości szkolenia.

05.11.2021 19:41

Sky

07.11.2021 02:03

Umiesz czytać ze zrozumieniem? Najwidoczniej nie... Mam gdzieś wasz debiut na parkiecie czy innej rurze w barze z różowym oświetleniem. Byłem u was na rozmowie i moja ocena sytuacji jest następująca - jesteście marnym startupem, który w kosmosie to co najwyżej ma zdanie na swój temat, podczas gdy wasz poziom rozwoju organizacji jest co najwyżej komiczny. Macie marny design, nie kumatych inżynierów, małe dochody i nie możecie zapewnić rozwoju specjalistom jak i rynkowych wynagrodzeń. Zmarnowałem czas na was i nie będę go już więcej tracił! Moją motywacją było ostrzeżenie innych aby inni nie marnowali czasu na jakiś tam creotech. Period.
    Pracowity

08.11.2021 16:57

Chyba cie kojarzę z rozmowy. Ten styl czuć na odległość. Urażona duma boli. Niestety kompetencjami większość naszych juniorów bije cie na głowę, tak więc trochę pokory. Nie wiem jak w przeciągu kilkudziesięciu minut można ocenić wieloletnie know-how firmy, szczególnie gdy nie ma się o tym wielkiego pojęcia. Szczególnie że widziałeś tylko co najwyżej stary mockup, bo do cleanroomu przecież nikt cię z ulicy nie wpuści. Rób to co robisz i na drugi raz porada - na rozmowie o prace nie oczerniaj ludzi, to bardzo źle wygląda.
    Pytacz

03.09.2021 13:31

Cześć jakie widełki płacowe dla inżyniera?
    sprawdź

12.10.2021 19:15

polecam zobaczyć LinkedIn firmy i zobaczyć ile osób (raczej tych lepszych/bardziej doświadczonych) przychodzi z innych firm z sektora do Creotechu a ile jest transferów w drugą stronę (wiele się nie znajdzie). To na pewno po to żeby zarabiać gorzej i robić gorsze projekty... teksty o studentach i stażystach pisze ktoś spoza firmy bo jednych i drugich policzę na palcach jednej ręki.

28.10.2021 17:35

tak, masz racię. Sprawdź. Transfery są i to mocno w stronę CTI. Zobacz ile ludzi ostatnio przyszło z 2 konkurencyjnych firm.
    Nieinżynier

11.10.2021 22:07

Ekhm, widać że ludzie piszący o rozdmuchanym marketingu i wyciąganiu grantów niewiele wiedzą o samej firmie - albo to konkurencja tworząca czarny PR, albo jakiś pokrzywdzony przez los co nakłamał w CV i wyleciał. ;) Do niedawna firma właściwie marketingu nie miała i broniła się produktami. :) Cały czas się broni - wszystkie zamówienia ESA są to komercyjne zamówienia i to bardzo restrykcyjne, a wyobraża sobie ktoś by Europejska Agencja Kosmiczna pozwalała sobie wciskać szajs? No właśnie. Zamówienie dla MON to też komercyjny projekt. I również nie przejdzie fuszerka ani prowizorka. > Firma nie ma przyszłości, ponieważ jedzie na grantach a jak wiadomo NCBR na pstrym koniu jeździ. Myślę że podsumowałem wszystko wyżej, ale lećmy dalej - te teksty to tendencyjny bełkot i bzdura, firma zatrudnia ok. 50 osób na samej produkcji - oni też są na grancie zatrudnieni? LHC działający na przełącznikach Creotechu też z grantów? Co z kamerą do MARS Orbitera? Co z EXOMARS? (usunięte przez administratora) Ktoś narzekał na przełożonych - mój przełożony właściwie sam stanął w mojej obronie z czym się nigdy jeszcze nie spotkałem i tym zyskał mój szacunek. Wystarczyło porozmawiać i sprawa została załatwiona korzystnie dla mnie, chciałbym żeby taki człowiek stał jeszcze wyżej bo wiem że zawsze się do niego mogę zwrócić o pomoc. Pracuję tu niecały rok, dostałem już raz podwyżkę, niedługo rozmowa o drugą - jeśli dostnanę wnioskowaną kwotę to zadomawiam się tutaj na dłużej. Creotech to dla mnie obecnie TOP2 firm w których pracowałem (w poprzedniej mieliśmy masaże co tydzień tak żeby było wiadomo dlaczego TOP2 a nie TOP1 ;). Poza tym firma liczy się ze zdaniem pracowników. Powstała Rada Pracownicza, bez zgody której Zarząd nie może zwolnić pracownika ot-tak. W Radzie Pracowniczej są osoby bardzo świadome, pewne, z mocnym kręgosłupem moralnym a przede wszystkim asertywni, pewni siebie i odporni na manipulacje. Rotacji pracowników właściwie nie ma, są ludzie pracujący po 5-7 lat (a to te osoby z którymi rozmawiałem). Vega strasznie fafluni. Fafluni i popełnia podstawowe błędy logiczne. Ciekawym jest też że takie wysrywy pojawiają się bezpośrednio przed debiutem.

13.10.2021 09:50

Jakie znaczenie dla osob ktore chca tu pracowac ma znaczenie co bylo kiedys? Ich to nie dotyczy. Firma sie mocno zmienila na plus w ciagu ostatnich 2 lat.

28.10.2021 17:33

Powstała rada pracowników, czyli taka odmiana związków zawodowych. Pracowników reprezentują przebojowe osoby które szefa się nie boją. Jest w końcu profesjonalny dział HR Poprawił się support IT, skończyły się czasy gdy pracownicy brali udział w pracach porządkowych czy przenosinach. Firma ciągle się rozrasta, więc co kilka mcy gdzieś się przenosimy w inna część budynku. Zatrudniono jako dyrektorów ludzi z doświadczeniem w dużych firmach, oni przenoszą swoje doświadczenia związane z kulturą korporacyjną Do firmy przychodzi sporo ludzi z konkurencji, wiec nie wiem skąd ciągle to biadolenie że słabo firma płaci. Firma płaci tyle ile sobie wynegocjujesz. Jak chcesz zaiwaniać za 5k brutto, twoja sprawa, ale potem nie biadol że masz ciężko bo sam jesteś sobie winien. A zawsze możesz iść do szefa po podwyżkę. Ja narzekać nie mogę - u konkurencji dostałbym może te 500zł więcej ale zajmowałbym się pierdołami poniżej mojej godności. Jestem tu dobrych kilka lat, już raz rozważałem odejście te 2 lata temu ale bardzo dużo się zmieniło na plus. Tak więc nie ruszam się, przynajmniej na razie ;)
    strefa51

12.10.2021 09:39

Dla mnie w Creotechu dobrze się pracuje, jeśli komuś coś nie odpowiada zgłaszamy to przedstawicielowi naszego działu w radzie pracowniczej, którego wspólnie wybraliśmy. Zebrania odbywają się regularnie i propozycje zmian są otwarcie dyskutowane. Przykre jest jak ktoś oblewa dobrą firmę pomyjami, a brakowało mu odwagi, żeby po prostu porozmawiać.

Kontakt - Creotech Instruments S.A.

ul. Jana Pawła II 66 05-500 Piaseczno

Branża główna: Transport lotniczy

Dobry zły i brzydki

11.10.2021 20:32

A ja się wypowiem w superlatywach bo Creotech zdecydowanie na to zasługuje. W porównaniu z opiniami znajomych, gdzie wszyscy z nich są wykształceni pod kątem technicznym, ja trafiłem najlepiej. Pierwszego dnia otrzymałem umowę o pracę, szkolenie BHP i zostałem zapoznany z zespołem. Wprowadzano mnie we wszystkie zagadnienia stopniowo, bez stresu i presji. Nie mam problemu z porozumiewaniem się z kimkolwiek w firmie, niezależnie od stopnia stanowiska, wszyscy są otwarci i podchodzą do siebie nawzajem z szacunkiem. Bardzo miłe też jest przywitanie nowych pracowników na spotkaniu przygotowanym przez sam zarząd, w Creotech to podobno tradycja. Nie mam problemu z pracą zdalną, zawsze można się dogadać z przełożonym co do godziny pracy itp. Myślę, że dla ambitnych osób to bardzo dobre miejsce pracy, w którym z pewnością można się rozwinąć. Widziałem tu opinie o tworzeniu "ulepów" pod grant i coś o audytach. Z tego co wiem, w każdej firmie z tej branży audyty przeprowadza się aby komisja z zewnątrz potwierdziła jakoś wielu poziomów firmy, to chyba dobrze świadczy o pracodawcy, że takie audyty odbywają się systematycznie i systematycznie potwierdzane są wszystkie standardy jakości. A co do "ulepów", papiery do wypełnienia są wszędzie i zawsze. Creotech to nie jest instytucja naukowa, pomimo tego, że pracuje tam wielu naukowców. Jako spółka akcyjna i pionier sektora kosmicznego w Polsce chyba oczywiste jest, że konkursy, przetargi i dofinansowania na działalność badawcza będą obciążone prowadzeniem rzetelnej dokumentacji. Potwierdzam wypowiedź przedmówcy, trzecia linia produkcyjna mówi sama za siebie, klientów na pewno nie brak, zwłaszcza podmiotów zagranicznych. Podsumowując, Creotech to idealne miejsce pracy dla wszystkich inżynierów, którzy w obawie o brak pracy w Polsce na wysokich stanowiskach technicznych, rozważali wyjazd z kraju. Oby jak najwięcej takich firm u nas.

06.10.2021 10:13

Jak wygląda aspekt współpracy ze studentami w Creotech Instruments S.A.? Chętnie zatrudniają?
    Vega

08.10.2021 11:24

Bardzo chetnie zatrudniamy studentów poniewaz placi się im znacznie mniej, życie...
    Inzynier 19

10.10.2021 13:29

Na prawdę mamusia cie skrzywdziła. Sam zaczynałem w firmie jako student na pół etatu, dostałem taką stawkę jaką wynegocjowałęm. Jak obroniłęm inżyniera to poszedłęm od razu po podwyżkę. W moim dziale kojarzę jednego magistranta. W Satlabie jest jeden student, jeden magistrant + stażysta. Tak więc coś po prostu ściemniasz. Doktorantów nie licze ale jest ich raptem kilku.

08.10.2021 18:19

Inzynier 19

10.10.2021 13:20

To przejdz sie do działu produkcji i sprawdz czym zajmuje się ponad 50 osób które tam pracują. Ilu w firmie jest stażystów? Na 140 osób kojarze 2.
    NiewygodnaOpinia

08.09.2021 01:00

Uprzedzam zainteresowanych, że niestety, ale negatywne opinie w tajemniczy sposób tutaj znikają ;)
    Łukasz

10.10.2021 01:09

Nie, jeśli coś znika - to kłamstwa i pomówienia nie mające nic wspólnego z faktami.
    Olka

24.03.2020 00:04

@Pytanie podpinam się - czy można tutaj wziąć tylko część etatu?
    Vega

08.10.2021 11:34

Można. Dostajesz wynagrodzenie za pół etatu, ale masz takie same obowiązki oraz terminy. Negocjuj twardo, może Ci się uda! :)
    Katarzyna Creotech Instruments

08.10.2021 12:03

Twoja opinia nie ma nic wspólnego z faktami, dlatego nie będę się do niej odnosić. Co do staży: są płatne, zatrudniamy na umowę o pracę, a wynagrodzenie jest adekwatne do posiadanych umiejętności i doświadczenia. Wymiar zatrudnienia uzależniony jest od dostępności studenta. Nie płacimy za sam fakt bycia studentem. To nie u nas, poza tym to my inwestujemy w pracownika nie tylko poprzez wynagrodzenie, ale głównie poprzez transfer wiedzy, możliwość uczenia się poprzez pracę "pod okiem" doświadczonych, mądrych kolegów. Jeśli komuś się nie podoba, nie trzymamy "na silę".

02.05.2021 12:07

Czy nowo zatrudnione osoby w Creotech Instruments S.A. otrzymują od pierwszych dni umowę o pracę?
    Katarzyna

06.05.2021 13:37

Dzień dobry, zatrudniamy na umowę o pracę, pierwsza umowa jest standardowa na 3 miesięczny okres próbny.

22.06.2021 11:54

@Kamila Wszystko zależy od tego, jakie warunki sobie wynegocjujesz a propo umowy i wynagrodzenia. Jeśli dogadasz się z firmą przy zatrudnianiu na lepsze warunki po okresie próbnym to takie masz.

Zostaw merytoryczną opinię o Creotech Instruments S.A.