Ja tu wcale nie widzę odniesienia do podwyżek. co roku coś tam podnoszą?
Luxor
24.03.2026 10:02
Asystent AI
Dzień dobry, firma szukała osoby na stanowisko Product Manager IT, AGD. Oczekiwali minimum 2 lat doświadczenia jako menadżer produktu i bardzo dobrej znajomości angielskiego. Wynagrodzenie było od 8000 do 12000 zł brutto miesięcznie. Praca miała być zdalnie, a wśród głównych zadań podkreślali analizę trendów i konkurencji.
Czy ktoś może podzielić się opinią o zarządzaniu produktami w tej firmie? Jak wyglądały rzeczywiste obowiązki i jaka była atmosfera? Zarobki faktycznie trafiały w widełki czy coś odbiegało?
Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.
Aksana z Kazachstana:)
23.11.2025 13:36
A co to się znowu podziało? Chwilkę temu ZNOWU rekrutacja na te same stanowiska? Kolejni pracownicy też się nie nadawali? A może to nie problem w pracownikach, tylko w tzw. " pracodawczyni " ? To już naprawdę przestaje być śmieszne. Rotacja ogromna;/. W tej firmie przez kilka lat ( około 7) było więcej pracowników, niż w porządnej firmie przez 20 ,co świadczy, o tym jaki tam syf panuje. Proponuję następnym razem zatrudnić głuchoniemych,bo to jedyna szansa na dłuższą współpracę. Najgorsze, że to wcale nie jest żart. P.s : Wesołych świąt i dużo, dużo tabletek .
No właśnie + teraz jest okres przedświąteczny to może potrzeba więcej ludzi czy nie? To też by mogło tłumaczyć ewentualne rekrutacje.
Aksana z Kazachstana:)
28.11.2025 21:30
No niestety nie... Oferta dotyczy pracy " na stałe " ,czyli, to jednak kolejna rekrutacja w tym roku na to samo stanowisko, a nie dodatkowa praca w okresie przedświątecznym. Licząc średni okres pracy na 3/4 miesiące, to na przełomie marca i kwietnia będzie kolejna. Może szybciej zależy,bo teraz śnieg spadł, to w tej firmie szczególnie niebezpieczny okres:p
Dlaczego firma Liga Team zgłasza komentarze do moderacji ?
ODPOWIEDŹ...
, bo to WSZYSTKO prawda .
Dlatego szczerze uważajcie na tą " firmę ".
Adrian
04.06.2025 15:28
Kurcze, ale jak coś się stanie to mam nadzieje konsekwencji od pracowników nie wyciągają skoro sami tak kazali zrobić...
Serhi Koniev
04.06.2025 23:02
Oczywiście, że tak . W tej firmie najniższy szczeblem pracownik ma de facto prowadzić tą firmę, bo " pani prezes " nie jest w stanie 🙁. To bardzo smutne.
P.s : W tej firmie można popełnić tylko 2 błędy. Pierwszy, że się tam zatrudnisz , a drugi ,że szybko nie zmienisz pracy.
Niestety sama prawda.
Veritas
02.06.2025 13:28
Asystent AI
Kiedyś rekrutowano tu na stanowisko Magazyniera ze stawką od 3600 do 7000 PLN brutto za miesiąc na umowę o pracę. Głównym oczekiwaniem była przede wszystkim sprawność i siła fizyczna. Jako największy benefit można było wybrać prywatną opiekę medyczną.
Czy według Was wymagania były wygórowane jak na tę pensję? Ile rzeczywiście dało się wyciągnąć miesięcznie bez nadgodzin?
Ale kobiecie chyba nie każą dźwigać tyle kilo jakieś BHP tam obowiązuje? Chyba że przez to nawet cię nie wezmą pod uwagę przy rekrutacji 🥲 no i ciekawe dla kogo te górne widełki 7000…
Piotr Buchelt
03.06.2025 20:58
Tam nic nie obowiązuje. Raz w lewo ,a raz w prawo... potem jeszcze raz ,tylko w drugą stronę;(. Na koniec i tak będzie Twoja wina nawet gdybyś robiła wszystko od a do z ,tak jak Ci kazano. To wszystko właśnie zarządzanie według tzw. " pani prezes " . Najgorsze ,że tam tak wygląda każdy dzień.
P.s : Kobiet nie przyjmują ze względu na fizyczność tej pracy. Nie dość, że 25 kg to wrzucasz na górę do wysokości ok 2.40 cm . Gdybyś podniosła tak kilkadziesiąt drukarek dziennie, to by Ci kręgosłup bokiem wyszedł😕 Aczkolwiek pewnie niedługo zaczną zatrudniać Kobiety ,bo żaden facet nie będzie chciał tam pracować ;p . W ogóle niedługo nikt tam nie będzie chciał pracować. Tam pół roku pracy ,to już bardzo stary pracownik. Szybko i często się zmieniają, bo nikt sobie nie pozwoli na takie traktowanie. Tam odbywa się regularny mobbing.
Premier Nazarbayev.KZ
23.05.2025 17:57
Pewnego dnia drukowałem jakąś zgodę UWAGA 1 strona A4 ! Kiedy, tylko zauważyła,to tzw. " pani prezes " otrzymałem 15 minut wykładu pt. " takie rzeczy ,to trzeba sobie w domu drukować " :). Rozumiecie? 1 strona A4 i to wydrukowana w połowie. W firmie która sprzedaje drukarki i akcesoria do druku :)). Ja rozumiem ,jakby na firmowym papierze drukować pracę magisterską, ale SŁOWNIE 1 stronę A4 :)). Właśnie tak tam to " działa ". Chociaż raczej " nie działa " . Niestety w handlu i prowadzeniu firmy jest DOKŁADNIE to samo.
FAKT, NIE OPINNIA.
Cameron Diaz z Kazachstanu
20.05.2025 20:44
Jako młody chłopiec z zaciekawieniem oglądałem film pt. "Borat: Podpatrzone w Ameryce, aby Kazachstan rósł w siłę, a ludzie żyli dostatniej". Szczególnie pierwsze 5 do 7 minut filmu jest szczególne. Pokrótce pokazana jest tam rodzinna wioska Borata,jej mieszkańcy i codzienne zwyczaje. Film w dosyć stereotypowy sposób pokazuje ludność Kazachstanu jako ludzi głupich i prymitywnych. W młodości uważałem, to za wysoce krzywdzące, ALE potem zatrudniłem się w Liga Team i niestety muszę potwierdzić, że wszystko, co jest tam pokazane ,to absolutna prawda ;(. A przecież wiadomo ,że tzw. " pani prezes " pochodzi z Kazachstanu.
Tamar Revazov.KZ
20.05.2025 20:43
Jednak największą podłością w tej " pracy " , był fakt, gdy podczas rozmowy telefonicznej ktoś z Liga Team włączył dyktafon, by nagrać naszą rozmowę. Trzeba być naprawdę bardzo złym człowiekiem, by odstawiać takie akcje, ale tak właśnie wygląda praca w tej firmie. Metody jak z filmów szpiegowskich klasy " b " . Właśnie tak działa tzw. " pani prezes " . Przez tyle lat pracy nigdy indziej mi się, to nie zdarzyło. DRAMAT chorej kobiety.
Nursultan Tulyakbay.KZ
20.05.2025 20:42
1. Magazyn nie ogrzewany. W zimę cała twarz czerwona i piecze od zimna. Ma się wrażenie jakby się wchodziło do zamrażarki, czy chłodni. Najgorzej, że to trwa 8 h dziennie. Naprawdę idzie zmarznąć do kości. 2. Abstrakcyjne zachowania tzw. " pani prezes " . Ta kobieta ma jakiś kompleks niższości i totalnie nie trzyma nerwów na wodzy . Wtedy zaczyna wygadywać bzdury i obrażać innych współpracowników. Wielokrotnie byłem świadkiem, jak obrażała biednego chłopaka, bo nie potrafił spełnić jej abstrakcyjnych prośb. Potrafiła być bardzo , bardzo chamska. Ta " pani prezes " nie rozumie ,tego czym powinna się zajmować. Nie rozumie co mówią do niej jej klienci i współpracownicy. Nie potrafi wykonać najprostszych czynności związanych z jej zakresem obowiązków. Na koniec biega za Tobą i błaga byś poprawił za nią, to co sama popsuła, bo obawia się swojej wspólniczki. Właśnie wobec Niej ma kompleks niższości, bo w środku czuje, że sama jest bardzo słaba i nic nie wnosi do tej firmy. Podczas codziennych prac totalnie myli podstawowe produkty i ich zastosowanie. W zasadzie ,to każdy dzień z nią jest jak pobyt w szpitalu dla chorych psychicznie. Nigdy nie wiesz, co jej do łba strzeli. Wszystkich podejrzewa o wszystko !! Współpracowników, że ją obgadują za plecami ,a sąsiadów, że chcą nam zrobić krzywdę. Potrafi kazać pracownikowi magazynu zwrócić uwagę kierowcy, który przywiózł towar ,że " ona się boi ,że jej zaraz do biura autem wjedzie " . I co z tego ,że ona nie ma prawka ,a kierowca ma uprawnienia kierowcy zawodowego i x lat to robi. Ona ma zawsze racje :)). W wyniku tego typu zachowań wszyscy patrzą na nią z politowaniem , lub drwiną. Najgorsze ,że takich sytuacji jest kilka dziennie;((. Ich nawarstwienie w połączeniu z ogólnym ciężarem tej pracy powodują szybkie i ogromne wypalenie pracownika. Ja rozumiem ,że można mieć gorszy dzień i okres , ale kilkanaście miesięcy? No właśnie. 3. W firmie ,co świadczy o jej ogólnej kondycji - panuje oszczędność w wersji hard . Nawet najbiedniejsi Żydzi, są bardziej rozrzutni i spontaniczni . Przykład? Kartki papieru z zamówieniami zadrukowane raz ,a potem skreślone i drukowane raz jeszcze :)). No ,bo ryza papieru ,to przecież kosztuje milon euro. Gaszenie światła kiedy nic się nie dzieje :))). Ja rozumiem ,żeby magazyn mial 3000 mkw i wtedy w częściach nieużywanych gasić światło- ok ,ale w takiej zimnej pipidówce. I jaka to będzie oszczędność? Czasem mam wrażenie, że z pensji powinniśmy opłacać sobie koszty wynajęcia magazynu ;))))). 4. Najcudowniejsze w tym wszystkim jest to, że jutro idę do swojej pracy - już nie tej. Tam wszyscy się ze sobą dogadują i nikt nie chodzi zły. W sumie nic szczególnego, ale po pracy w LIGA TEAM , tak zwykłe rzeczy jak NORMALNA atmosfera w pracy urastają do rangi cudownego benefitu ,co dobitnie świadczy o tym szarym i ponurym miejscu .
posejdon
20.03.2025 22:26
jesli ludzie biora urlopy lub l4 dla odpoczynku a potem i tak chca wracac do firmy to nie moze byc w niej tak (usunięte przez administratora) z warunkami bo nikt sila nie trzyma. tylko ciekawe jakie plusy tak bardzo zachecaja :)
Borat Sagidiev.KZ
22.03.2025 17:54
O czym piszesz ? Rozumiesz, że pracownik symuluje L4 ,bo Jego psychika nie wytrzymuję absurdów wewnątrz pracy ! Czy to jest normalna atmosfera ?(usunięte przez administratora) .Czy normalne jest ,że zgłaszasz urlop na żądanie i nikt nie odbiera telefonu ,a w końcu dzwoni do Ciebie randomowy pracownik(usunięte przez administratora) Jakie plusy ? Tyle ,co tam zarobisz wszędzie, a nie jesteś nagrywany w tle;))). Jeśli (usunięte przez administratora) wysyła do kluczowego Klienta listę swoich dostawców, to jest to skrajna niekompetencja!!!!. W konsekwencji ten Klient już nie kupuje u Ciebie !!! I to mimo wszystko, że ostrzegałem przed tym ruchem. Na tzw. wolnym rynku taka osoba jest skreślona z branży. Mówimy o obrotach kilku milionów na miesiąc! Od pierwszego dnia pracy pytano mnie " czy (usunięte przez administratora)mi nie przeszkadza i czy nie mam dosyć " . Reszta współpracowników już swoje przeżyła!!. Od samej " (usunięte przez administratora)" słyszałem, że z KAŻDYM byłym pracownikiem " miała konflikt " . Rozumiesz ? Z KAŻDYM miała konflikt, (usunięte przez administratora) Jeśli " (usunięte przez administratora)" mówi, by odklejać naklejki na których pisze, że masz rok dodatkowej gwarancji, bo nie rozumie języka angielskiego, to o czym to świadczy? (usunięte przez administratora) Jeśli wspolniczka dzwoni do Ciebie i klnie i przeprasza ,ale ma już dosyć!! To jest ta super firma ? No nieee(usunięte przez administratora) Czemu znowu szukają nowego pracownika ? , bo ktoś psychicznie nie wytrzymał i to kolejny taki przypadku:)()). Ja mam lepsze pieniądze i normalną atmosferę. Przestrzegam przed tym toksycznym zakładzie pracy chronionej.
Achmat Bagatov.KZ
29.04.2025 01:11
Jakie to niby plusy ? Chłopaki podczas pracy !!! siedzą na serwisach z ofertami pracy ;)). Jeśli ktoś czegoś nie znajdzie, to siedzi dalej ,ale to nie dlatego, że tam jest , tak cudownie, a tylko dlatego, że jeszcze nie znalazł innej oferty. Jakie by to nie były plusy ( zresztą wyimaginowane) , to każdy zasługuje na szacunek. Każdy pracownik ma prawo, by Jego(usunięte przez administratora) ogarniał chociaż podstawy branży, by wydawał jasne i możliwe do wykonania polecenia. Niestety zamiast tego ,tutaj dochodzi do tak ekstremalnych sytuacji, że tzw. " (usunięte przez administratora)" potrafi wydać polecenie, a potem twierdzić, że nic takiego nie mówiła!!! Nawet jeśli cała reszta pracowników potwierdza, że wyraźnie słyszała, co powiedziała. Najgorsze, że nie są to pojedyncze sytuację, a norma . Nie ma nic gorszego ,gdy dostajesz polecenie ,a potem Twój " (usunięte przez administratora)" wypiera się w żywe oczy i kłamie,by obronićswój (usunięte przez administratora) Potem już klasyka ,czyli płakanie w toalecie i hustawki nastrojów. Niestety, ale ta p(usunięte przez administratora) Stąd te ciągle gadanie ,że ktoś chce nas (usunięte przez administratora), zrobić (usunięte przez administratora)itd. W pracy należy wykonywać swoje obowiązki, a nie musieć funkcjonować w jakimś zmyślonym świecie, który funkcjonuje tylko w głowie tej smutnej osoby. Nigdy w pracy zawodowej nie spotkałem się z taką liczbą absurdów i brakiem najmniejszej wiedzy branżowej oraz podstaw logistyki. Zwłaszcza u osoby , która z założenia powinna tonować nastroje i nadawać odpowiedni rytm pracy reszcie załogi. A całość jej zachowań sprowadza się do jednego prostego wniosku - nie warto tam pracować. Tak po ludzku szkoda czasu i nerwów. Znamiennym jest fakt, że podczas jakiegokolwiek " kejsu " w firmie wszystko idzie sprawnie i wszyscy się ze sobą dogadują, ale tylko do momentu, gdy do gry wchodzi (usunięte przez administratora)Wtedy nagle pojawiają się " ja nie rozumiem " , " obawiam się " , " jestem w szoku " ;)). I wtedy człowiek też " nie rozumie (usunięte przez administratora) jest w szoku " jak można nie rozumieć absolutnie podstawowych zagadnień, a na końcu człowiek jest już " w szoku " , że można piastować, takie stanowisko i nic nie umieć. Z perspektywy czasu wszystko już, tylko śmieszy. Jakąś formą rekompensaty jest to ,że gdy ktoś, to wszystko przeczyta ,a potem mimo wszystko się zatrudni, to nie minie tydzień, a wszystko, co jest napisane potwietdzi się w 100 ٪ ,ale po to jest gowork... , by pisać opinie o pracodawcach i nawzajem się ostrzegać. Z całego serca i totalnie szczerze odradzam.
04.02.2025 22:28
Wpis merytoryczny :
Najgorsza praca jaką miałem w życiu. Gorzej... Najgorsza praca jaką będziesz miał w życiu! Wpis totalnie merytoryczny mający na celu ostrzeżenie innych przed tym miejscem .
Sama praca jest dosyć ciężka w sensie fizycznym. Firma sprzedaje m.in: drukarki , serwery , ekspresy do kawy. Sprzęt który jest bardzo ciężki i trzeba się sporo nadźwigać, by złożyć zamówienie. W przypadku drukarek o wadze minimum 25 kg dochodzi składanie do wysokości ok 2.35 m . Trzeba taką drukarkę podnieść z ziemi i wrzucić tak wysoko. I tak kilkadziesiąt razy , razy kilkanaście palet na jedno zamówienie. Do tego drobnica ,której trzeba robić zdjęcia sztuka , po sztuce ...,(usunięte przez administratora)
W pracy totalny chaos spowodowany brakiem najmniejszej merytorycznej i branżowej wiedzy (usunięte przez administratora)
Atmosfera tego miejsca jest OKROPNA (usunięte przez administratora). Zacznijmy od tego ,że tutaj nie uświadczysz normalnej pracy typu - masz zadanie ,czas na wykonanie , idziesz i robisz . Oj nie. Byłoby zbyt pięknie. Tutaj wszystko zmienia się o 180 stopni w kilka sekund. Bywa ,że idziesz do domu i wszystko jest ok, by już z rana przerabiać pół dostawy (usunięte przez administratora). I jasne takie rzeczy się zdarzają, a i Klient ma prawo zmienić zdanie ,ale nie przy każdej dostawie.
Kierowcy (usunięte przez administratora) czekają na załadunek po kilka dni,(usunięte przez administratora) Wiem ,że wpis wygląda, jakby komuś nie wyszło i mścił się wpisem na goworku. Najgorsze jest jednak to ,że to niestety prawda. W firmie ogromny chaos i zero decyzyjności. Najprostsze sprawy ,które można rozwalić w 5 minut tutaj trwają lata świetlne. Zero planu ,tylko na chaos .
W firmie ogromna rotacja. Znowu szukają pracownika ,bo poprzedni się popsuł, a pewnie po prostu przeżył, to samo,co Jego poprzednicy i miał dosyć. To już 3ci w ciągu pół roku ,co świadczy o stabilności tego zakładu pracy chronionej.
A i jeszcze pracownicy którzy biorą urlopy, lub L4 na podratowanie zdrowia psychicznego ;) Tak to niestety wygląda.
Pieniądze, czyli sól pracy...Takie można zarobić wszędzie we Wrocławiu, a można mieć normalną atmosferę w pracy,bo tutaj niestety nie ;(. W sumie szkoda ,bo firma ma potencjał, tylko źle obsadziła kluczowe stanowisko.
Zostaw merytoryczną opinię o Liga Team Sp. z o.o.