Mercus Logistyka

Praca

Ogłoszenia

Aktualnosci

Regulamin i polityka prywatności
Polkowice - Mercus Logistyka sp. z o.o.

3. Opinie o pracodawcach Polkowice
  5. Opinie o Mercus Logistyka sp. z o.o.

Opinie o Mercus Logistyka Polkowice

19.03.2024 13:20

Szanowni Pracownicy,

z przyjemnością informujemy, że z początkiem marca br.  grupa naszych 17 pracowników zakończyła kurs na AUDYTORA WEWNĘTRZNEGO związanego z zapobieganiem korupcji, co niewątpliwie stanowi ważny krok w  wysiłkach na rzecz zapewnienia uczciwości i zgodności naszych działaniach biznesowych.

Szkolenie to stanowi jeden z etapów wdrożenia w naszej spółce PN ISO 37001-2016. I zostało udokumentowane poświadczeniem i certyfikatami po zdanym egzaminie dla jego uczestników.

Funkcjonujący SYSTEM ZARZĄDZANIA DZIAŁANIAMI ANTYKORUPCYJNYMI (SZDA) w naszej spółce ma na celu podniesienie świadomości pracowników oraz zapobieganie działaniom korupcyjnym i ma służyć przygotowaniu nas do wdrożenia i przestrzegania systemu opartego na normie ISO 37001.

Pracownicy, którzy ukończyli kurs, zyskali gruntowna wiedzę na temat najnowszych praktyk i strategii związanych z audytem wewnętrznym oraz skutecznymi metodami zapobiegania korupcji. Są teraz przygotowani do identyfikowania potencjalnych zagrożeń oraz podejmowania odpowiednich działań. Ich zaangażowanie w rozwój własnych kompetencji w tym obszarze jest niezwykle ważne i cenne.

Dzięki profesjonalnemu szkoleniu, nasi pracownicy zostali wyposażeni w narzędzia i wiedzę, które umożliwią im skuteczne monitorowanie i ocenę naszych procesów biznesowych, aby upewnić się, że działamy zgodnie z najwyższymi standardami etycznymi i przestrzegamy wszystkich obowiązujących przepisów.
    ReviewUserIconNoNamePL

31.08.2025 23:14

Witam ! :) Więc tak nawiązując do poniższych postów na portalu... Szanowny Mercus kimkolwiek jesteś za klawiaturą mało mnie to interesuje ale wiedze posiadasz więc prośba o wytłumaczenie.. Jak dobrze wiesz że firma w regionie nie ma dobrej reputacji wręcz przeciwnie co jest tego powodem ? Mercus wytłumacz mi parę rzeczy oczywiście zasłuchane ponieważ nie jestem pracownikiem waszej firmy otóż : 1) Co jest powodem "grupowych" zwolnień pracowników którym kończy sie chociażby okres 3msc ? 2) Co jest powodem zwolnień pracowników doświadczonych ze stażem dłuższym niż 24msc , 24msc ponieważ preferujecie od dawien dawna takie umowy 3msc później 12msc później zaś 12msc itd.. w małych przypadkach zdarzały się umowy na czas nie określony po 2x 12msc ale taka wasza polityka.. i dobrze o tym wiesz.. 3) Co jest powodem zniszczenia człowieka Pana Pr***k , człowiek z wieloletnim doświadczeniem na kierowniczym stanowisku i dobrze znasz jego sytuację życiową! i nie raz odpowiednie działy wyciągnął z przysłowiowego dołka :) 4) Co jest powodem reorganizacji działu kadr /płac itp.. wiesz o czym mówię degradacje pracowników , przenoszenie na inne działa nie odpowiadające ich kwalifikacji a jak nie pasuje to zwalniacie doświadczonego pracownika 5) Co jest powodem niszczenia człowieka Pani Jo* H**** jedna z niewielu osób w firmie z ogromnym doświadczeniem , nie jednego pracownika "kryła" nie jednemu pracownikowi w trudnych sytuacjach pomogła i firme jako całość też.. 6) Jedynie co sie zgodzę to brak przedłużeń radzieckim pracownikom tak masz Mercus racje oni powinni być u siebie..:) Mercus zaczerpnęłam trochę informacji zarzadzie KGHM czy jest jakieś odgórne zarządzenie zwolnien lub cos w tym rodzaju : Odpowiedz brzmi że Oni jaka zarząd KGHM nie maja z tym nic wspólnego ze to wszystko jest w środku czyli w Mercus Sp zoo Mercus czy za te sznurki ciągnie Pani B**** która po swoich trudnościach w firmie dzięki Panu Prezesowi doczekała się wyższego stanowiska i teraz próbuje się zrewanżować ? Być może ale co maja do tego pracownicy zwykli powiedzmy szeregowi bo gdyby nie oni tej firmy już dawno by nie było...:) To nie są czasy Pana Ks**l`a te czasu już nie wrócą Mercus za klawiaturą odpisz sensownie za zadane pytania, gwarantuje tobie ze kilku a nawet kilkunastu pracowników czeka na sensowną odpowiedz Dziękuję
    ReviewUserIconByły pracownik

10.09.2025 20:46

Widzę, że próbujesz w swojej wypowiedzi występować w roli „adwokata” firmy, ale pozwól, że przedstawię fakty z perspektywy osoby, która naprawdę przepracowała tam pewien czas i ma doświadczenie, również na stanowisku kierowniczym. Po pierwsze – nikt nie zarzuca firmie prawa do reorganizacji czy do nieprzedłużania umów. Problem polega na tym, w jaki sposób się to odbywa. W moim przypadku na 2 tygodnie przed końcem byłem zapewniany o przedłużeniu umowy, a na 2 dni przed jej wygaśnięciem usłyszałem coś zupełnie odwrotnego. To nie jest profesjonalne zarządzanie – to zwykłe wprowadzanie pracownika w błąd. Po drugie – argumenty o „kulawych klaczach” czy porównania do dzieci i rodziców są mocno nie na miejscu. Firma to nie rodzina, a pracownik nie jest dzieckiem, któremu trzeba mówić jak żyć. To są dorośli ludzie, z doświadczeniem i kompetencjami, którzy oczekują uczciwego traktowania. Ja sam mam za sobą 20 lat pracy, w tym na stanowisku kierowniczym – i pierwszy raz w życiu poczułem się potraktowany jak śmieć. Po trzecie – zgadzam się, że w Mercus pracuje wielu kompetentnych i wartościowych ludzi. To właśnie oni próbowali mnie zatrzymać i pomogli stanąć na nogi po tym, jak firma pozostawiła mnie na lodzie. Tyle że pozytywni ludzie nie naprawią błędnych decyzji zarządu ani polityki kadrowej opartej na braku szczerości. Podsumowując: problemem nie jest to, że firma ma prawo do decyzji. Problemem jest to, że nie dotrzymuje obietnic, nie szanuje pracownika i komunikuje kluczowe decyzje w ostatniej chwili. To nie jest „banialuka”, tylko osobiste doświadczenie, które dotknęło mnie i moją rodzinę.

ReviewUserIconSkyr

04.05.2026 13:00

I co tam emerycie ?😊 Co powiesz na to degradacja głównej księgowej ?? z twoich wypocin domniemam ze karierę zawodowa robiła nawet w twoich czasach albo i wcześniej.. A nie przepraszam wg ciebie wszystko OK :)

23.03.2026 14:36

Transformacja Galerii Gwiezdnej na finiszu
    Zgodnie z planem i z myślą o mieszkańcach Legnicy!  Od ponad dwóch lat konsekwentnie realizujemy strategię rebrandingu Galerii Gwiezdnej. Dziś z dumą ogłaszamy, że proces ten zbliża się do końca a nasza galeria całkowicie zmienia swoje oblicze.
    Z wyspecjalizowanej jednostki meblarskiej staliśmy się lokalnym centrum handlowo-usługowym, które tętni życiem od rana do wieczora.
    W marcu dołączył do nas  niezwykle istotny segment poświęcony zdrowiu i kondycji fizycznej, w miejscu funkcjonującej od ponad dwóch dekad Restauracji Oberża i Sunny Club Music.
    17 marca została otwarta nowoczesna siłownia Xtreme Fitness  - 600m2.

21 marca wystartował klub zabaw Xtreme Kids (700 m² radości i sportu dla najmłodszych!).
    Dziś pod wspólnym dachem Galeria Gwiezdna tworzy potężny ekosystem marek:
    Zakupy: Biedronka, Rossmann, Dealz, Pepco, Szachownica, Abra Meble, Sinsay, Woolworth, Freelook.
    Zdrowie: Apteka Gemini, Fizjoman, Masaż Aga Kruk, Integracja Sensoryczna, Sklep Tilia,  salon optyczny Śliwińscy.
    Usługi i Gastronomia: Świat Prasy, Bafra Kebab, Multi Cook, Piekarnia Hert, Salon Kosmetyczny "Zatrzymaj Czas",  pokoje hotelowe "Neptun".
     Biznes: Biuro WTA, Kancelaria ILT, LOG Polska.

Dziękujemy naszym najemcom za zaufanie, a mieszkańcom za to, że codziennie wybieracie Galerię Gwiezdną. Wspólnie stworzyliśmy miejsce, które wychodzi naprzeciw Waszym potrzebom!
    Zdjęcie 2

ReviewUserIconWalker

02.02.2026 16:00

Mercus !!! Jaka politykę prowadzicie...? Najpierw zwalniacie 100osób a teraz znów wrzucacie oferty pracy ...

ReviewUserIconKrakus

25.09.2025 11:39

Patrząc na wpływy wynagrodzenia współmałżonka, śmiało stwierdzam: w regionie chyba nikt mniej nie płaci.
    ReviewUserIconKandydat

21.04.2025 19:28

Ile na początku dostanie magazynier interesuje mnie mnie najlepiej praca w Lubinie mają jakieś dodatki 13,14 ?

22.04.2025 07:33

Jeżeli jesteś zainteresowany pracą w Mercus Logistyka - zasięgnij wiedzy u przysłowiowego źródła. Skontaktuj się z Zespołem Spraw Pracowniczych. Zadaj wszystkie pytania na jakie chciałbyś uzyskać rzeczową i pewna odpowiedź. Kontakt znajdziesz na stronie internetowej spółki. Zakładka KONTAKT.
    ReviewUserIconUn bo Kto

12.09.2025 12:31

Nie polecam , ale na początek dostajesz 3msc i wypad..
    ReviewUserIconByły 3 miesięczny pracownik

10.09.2025 19:22

Po 6 latach pracy w innej firmie, gdzie pełniłem stanowisko kierownicze, rozpocząłem zatrudnienie w Mercus Logistyka. Od początku słyszałem, że jeśli się sprawdzę, to umowa zostanie bez problemu przedłużona. Pracowałem rzetelnie, dawałem z siebie wszystko, a kierownik nawet wystosował pismo do zarządu z prośbą o kontynuację mojej umowy. Na 2 tygodnie przed końcem byłem zapewniany, że umowa zostanie przedłużona. Tym większym szokiem było dla mnie, gdy na 2 dni przed jej zakończeniem dowiedziałem się, że jednak nie zostanie podpisana. Zostałem na lodzie, z trójką dzieci na utrzymaniu, mimo wcześniejszych obietnic i zapewnień o stabilności. Dodam, że od 15 lat w firmie nie zdarzało się, żeby komuś nie przedłużono umowy po okresie próbnym – a właśnie mnie to spotkało. Co więcej, w czasie mojej pracy miały miejsce zwolnienia pracowników z wieloletnim stażem, co wcześniej było niespotykane. Na szczęście w tej firmie pracują bardzo pozytywni i życzliwi ludzie. Wielu z nich próbowało mnie zatrzymać i pomogło mi stanąć na nogi, a nawet w znalezieniu nowej pracy. To właśnie pracownicy tworzą tam dobrą atmosferę – szkoda tylko, że zarząd nie potrafi tego docenić. Nie planowałem pisać tej opinii, ale po raz pierwszy w 20-letniej karierze zawodowej poczułem się jak śmieć. To doświadczenie zostawiło ogromny niesmak i pokazuje, jak bardzo firma potrafi zawieść człowieka. Nie polecam pracy w Mercus Logistyka – szczególnie osobom, które liczą na stabilność, uczciwe traktowanie i szansę na rozwój.
    ReviewUserIconNisn

30.05.2025 12:45

Odradzam z czystym sumieniem osoby zarządzające minęły się z powołaniem powiedzieć że kłamią to tak jakby to samo stwierdzić u polityków. Spółka KGHM żenada tylko tyle w tym temacie

09.06.2025 08:17

Szanowny Panie / Szanowna Pani, dziękujemy za komentarz, jednak z przykrością stwierdzamy, że jego treść ma charakter jednostronny i opiera się na niesprawdzonych informacjach oraz krzywdzących uogólnieniach. Zdecydowanie nie możemy zgodzić się na deprecjonowanie działań prezesa oraz funkcjonujących w firmie struktur związkowych, zwłaszcza w tak lekceważącym tonie. Tego rodzaju wypowiedzi są nie tylko nieprofesjonalne, ale także godzą w dobre imię konkretnych osób i całej organizacji. Każdy ma prawo do wyrażania opinii, jednak sugerujemy zachowanie większej odpowiedzialności za słowa, zwłaszcza gdy odnoszą się one do publicznych oskarżeń i "grubych słuchów", które nie mają pokrycia w faktach. Ocena działań zarządu czy związków zawodowych wymaga znajomości rzeczywistej skali podejmowanych działań, a nie opierania się na jednostronnym i emocjonalnym przekazie. Jeżeli posiada Pan/Pani konkretne uwagi lub informacje wymagające wyjaśnienia, zachęcamy do ich przekazania odpowiednimi kanałami – jesteśmy otwarci na dialog oparty na faktach, a nie na plotkach.
    ReviewUserIconMem

02.09.2025 16:39

Mercus autorze ąśćę o jakich ty kanałach mówisz, weż skończ pani/pan pleść bzdury wykonujesz ruchy które tobie podpowiadaj i co... dobrze wiesz co firma ma za uszami a wy wymyślacie odpowiednie kanały... odpowiednim kanałem w wolnej chwili będzie poinformowanie kanałów ale medialnych jak traktujecie swoich pracowników... Jest opcja ze tym pseudonimem pod nazwą Mercus tutaj zajmuje sie oddział COPI którzy swoich ludzi również maja w Mercusie , ale jak pokazują wcześniejsze posty ich czas również się skończył także wyluzuj durnymi wpisami.. Ale oczywiscie moge sie mylić

01.07.2025 09:32

Na podstawie zaprezentowanego wykresu, przedstawiającego liczbę zgłoszonych wypadków przy pracy w firmie MERCUS Logistyka sp. z o.o. w latach 2015–2025, wyraźnie widać pozytywny i konsekwentny trend spadkowy, który świadczy o systematycznej poprawie bezpieczeństwa i rosnącej kulturze BHP w firmie.

W ostatnich 7 miesiącach (XII.2024 - VI.2025 r.) nie odnotowano żadnego wypadku przy pracy.

To bezprecedensowy wynik, który należy uznać za ogromny sukces zespołu odpowiedzialnego za bezpieczeństwo i higienę pracy (BHP).
    Osiągnięcie zerowej wypadkowości to efekt m.in. konsekwentnych działań, takich jak:
    ·      skuteczne szkolenia pracowników,
    ·      wdrażanie nowoczesnych procedur bezpieczeństwa,
    ·      regularne kontrole i audyty stanowisk pracy,
    ·      wzrost świadomości pracowników w zakresie zagrożeń zawodowych.
    Oprócz profesjonalizmu i zaangażowania służb BHP, na ten imponujący wynik miała również ogromny wpływ postawa samych pracowników. To dzięki ich czujności, odpowiedzialności oraz znajomości i stosowaniu zasad bezpieczeństwa, możliwe było osiągnięcie tak spektakularnego rezultatu, jakim jest zerowa liczba wypadków w ostatnich 6 miesiącach.

Pracownicy MERCUS Logistyka sp. z o.o. wykazali się:
    ·      świadomością zagrożeń występujących w miejscu pracy,
    ·      umiejętnością szybkiego reagowania na potencjalne niebezpieczeństwa,
    ·      oraz dyscypliną w przestrzeganiu procedur BHP.

To właśnie codzienne, drobne decyzje – takie jak użycie odpowiedniego sprzętu ochronnego, zgłaszanie zauważonych nieprawidłowości czy stosowanie się do instrukcji – budują kulturę bezpieczeństwa, która realnie chroni zdrowie i życie ludzi.

Bezpieczne środowisko pracy to wspólny sukces – zarówno zespołu BHP, jak i wszystkich pracowników. To dowód na to, że świadoma, odpowiedzialna załoga jest fundamentem bezwypadkowego funkcjonowania firmy.

Gratulacje dla wszystkich osób zaangażowanych w poprawę bezpieczeństwa – ten wynik to dowód, że dbałość o zdrowie i życie pracowników przynosi realne efekty. Oby ta pozytywna tendencja utrzymała się na stałe!

Razem tworzymy bezpieczne miejsce pracy!
    News image

01.07.2025 09:25

12 czerwca 2025 r., odbyło się wyjątkowe wydarzenie - wystawa branżowa pod nazwą MERCURIUSZ 2025.
    Spotkanie to organizowaliśmy jako Operator Logistyczny z myślą o pracownikach przemysłu miedziowego oraz spółek Grupy Kapitałowej.
    Nazwa wydarzenia MERCURIUSZ 2025 bezpośrednio nawiązuje do naszej spółki – MERCUS Logistyka – której tożsamość zainspirowana została postacią rzymskiego boga Merkurego. Ten mitologiczny patron kupców, podróżnych i handlu symbolizuje to, co w logistyce najważniejsze: szybkość działania, skuteczne pośrednictwo oraz sprawną komunikację.
    Te wartości odzwierciedlają również rolę, jaką pełnimy w strukturach KGHM i Grupy Kapitałowej – łącząc potrzeby biznesowe z efektywną realizacją procesów operacyjnych, wspierając niezawodność dostaw i rozwój przemysłu.
    Mercuriusz 2025  jest naszą nową inicjatywą – przestrzenią dialogu, współpracy i inspiracji, w której spotkali się operator logistyczny, jego dostawcy oraz odbiorcy. Wierzymy, że wydarzenie to otworzyło nowe możliwości i umocniło relacje handlowe, oparte na wspólnych celach i zaufaniu.
    Gościliśmy 25 wystawców  reprezentujących szeroki wachlarz produktów, usług i innowacyjnych rozwiązań, a całe wydarzenie odwiedziło ponad 250 gości – pracowników, partnerów i specjalistów z różnych obszarów działalności KGHM i Grupy Kapitałowej.
    Było to pierwsze tego typu wydarzenie, którego celem było realne wsparcie naszych odbiorców w codziennej działalności i przyszłych wyzwaniach. Mamy nadzieję, że MERCURIUSZ stanie się wydarzeniem cyklicznym, które na stałe wpisze się w kalendarz branżowych spotkań przemysłu miedziowego.
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3
    Zdjęcie 4
    Zdjęcie 5
    Zdjęcie 6
    ReviewUserIconKrysia

03.04.2025 17:44

Kadra zarządzająca żenada. Stare sflustrowane baby, które dawno powinny przejść na emeryturę. Pan Prezes powinien zacząć weryfikować poziom kultury kierownictwa. Zachowanie kierownictwa do PIP.

02.06.2025 10:23

Szanowna Pani Krystyno, Dziękujemy za wyrażenie opinii. Choć jej forma pozostawia wiele do życzenia, przyjmujemy ją jako wyraz Pani odczuć związanych z zakończeniem współpracy. Zapewniamy, że kadra zarządzająca działa zgodnie z obowiązującymi standardami i zasadami kultury organizacyjnej, a wszelkie decyzje kadrowe podejmowane są w oparciu o obiektywną ocenę pracy, zaangażowania oraz współpracy w zespole. W firmie nie ma miejsca na brak szacunku czy dyskryminację – bez względu na stanowisko czy wiek. Wszelkie zgłoszenia i zastrzeżenia są analizowane zgodnie z procedurami. Życzymy powodzenia w dalszej karierze zawodowej.
    ReviewUserIconanonim

11.12.2024 14:18

19.12.2024 12:31

W autobusach nadzorowanych przez MERCUS Logistyka kontrole wykonywane są testowo. W ostatnim czasie zostały wykonane na liniach należących do dysponenta linii HMG tj.: H-1, H-2, H-9, H-11, H-12, H-14, H-17, H-18, H-23, H-24, H-25, H-31, H-33, H-34, H-36. W dniu jutrzejszym zaplanowana jest kontrola linii H-6 i H-8. Wyniki kontroli są analizowane i raportowane. W przypadku stwierdzenia nieprawidłowości - są powtarzane.
    ReviewUserIconZainteresowany

09.11.2024 21:20

Jakie szanse są na zaproszenie na rozmowę składając dokumenty? Czy są zapraszane osoby z "zewnątrz"?
    ReviewUserIconCześć

19.08.2024 21:59

Jak zauważyłam to dość często są przyjęcia do pracy w Sobinie na kable.Czym to spowodowane jest ? Rozważałam złożyć podanie tam ale waham się.A tak już z czystej ciekawości co robią nowe pracownice nowo przyjęte ? Pozdrawiam

20.08.2024 08:22

Najczęściej nowi pracownicy są operatorami maszyn. Park maszynowy w ZPEM w Sobinie to kilkadziesiąt urządzeń o różnego rodzaju stopniu trudności w obsłudze. Pracownicy rotują pomiędzy różnymi stanowiskami maszynowymi stopniowo ucząc się ich obsługi. W celu uzyskania bardziej szczegółowych informacji można skontaktować się z zakładem pracy lub aplikować zgodnie z ogłoszeniem a szczegóły warunków zatrudnienia poznać podczas rekrutacji.
    ReviewUserIconBartek

04.06.2024 16:41

Na lepsze stanowiska nie ma szans się dostać. Mozna spełniać wszystkie wymogi i oczekiwania, odpowiedzi nie otrzymacie, tam już dawno są ustawione osoby i znajomi . Od 2 lat probuje niedoczenia. Jak wyslalem na jakieś śmieciowe stanowisko magazyniera nie ma problemu, do biura się nie dostaniecie. Ustawka
    ReviewUserIconCześć

14.05.2024 18:46

Czy praca przy kabelkach jest pracą dla kobiety cieżka ? Przypuszczam że to praca na akord.Wydaje mi się że ten zakład to w Sobinie jest.Jestem mega ciemna przy takich manualnych pracach i zastanawiam się czy dałabym radę tam pracować.Jeśli ktoś to przeczyta bardzo proszę mi coś napisać.Z góry mega dziękuję.Pozdrawiam
    ReviewUserIconByła

31.05.2024 21:09

Praca jest lekka ,monotonna i łatwa do zapamiętania. Akordu brak. 8 h robisz swoje czy zrobisz mniej czy więcej dniówka jest taka sama. I tak kabelki są w sobinie. Praca na 2 zm 6-14 14-22. Od pn do pt czasami jest 1zm w sobotę. Jeśli chodzi o dawanie rady raczej każdy daje. Ludzie tam pracują po 20 lat niektórzy. Młodzi a i strasi. Uczą pokazują nawet po naście razy. Stawka najnizsza. Możliwa praca na montażu jak i na maszynach tnących kable.
    ReviewUserIconMagazynier

19.03.2024 00:07

Czy warto aplikować na stanowisko magazynier w mercus logistyka, jak wygląda praca, ile dają na start, mam doświadczenie 3 lata?
    ReviewUserIconSoWiertnik

01.05.2024 20:36

Był taki czas, że stawki zaszeregowania nie gwarantowały wielu pracownikom najniższej krajowej (miesięcznej). Stąd wynikała konieczność dopłaty. Natomiast dwa razy w roku możliwa jest (fakultatywna, nie obligatoryjna) wypłata dodatkowa w czerwcu i grudniu w wysokości (do) miesięcznej pensji. Przy złych wynikach finansowych ( narastająco od początku roku) dodatkowej pensji nie ma. Tak było - może już się zmieniło.
    ReviewUserIconEmi

24.05.2024 07:12

Na podstawie jest taka różnica ...plusem są dwa dodatki w ciągu roku, "wakacyjna i świąteczna"- goła jedna pensja..
    ReviewUserIconJoasia

30.03.2024 07:19

Parę dni temu wygasła ta oferta i już nic nie można poczytać o stanowisku Technologa? Myslałam, że jeszcze nie zatrudnili człowieka i zadzwonię po świętach zapytać, czy można przynieść CV. Tak szybko zatrudniają?
    ReviewUserIconSoWiertnik

01.04.2024 20:51

Oferta wisiała wyjątkowo długo (kilka miesięcy?). Myślę, że wygasła ze wzglądu na czas, a w kilka dni po świętach zostanie odnowiona. Warunki zatrudnienia nie są atrakcyjne, kolejki chętnych nie ma (o czym mówił wyjątkowo często były dyrektor).
    ReviewUserIconPolkowice

06.03.2024 21:43

Czy ktoś rzyczliwy z kobiet które tam przy kablach pracuje może napisać czy jest ciężko trudno to wszystko się nauczyć.Z góry dziękuję .Czy ta praca jest na ul Wiertniczej?
    ReviewUserIconbyła

08.03.2024 08:55

Praca jest dość łatwa , na początku wszystko tłumaczą , później w sumie też , są tam osoby ,które dość ciężko łapią to im się tłumaczy w kółko w kółko :) do ogarnięcia
    ReviewUserIconJa

28.01.2024 15:36

Szukam pracy i ktoś mnie namawia żebym złożyła tutaj podanie .Boję się że nie poradzę sobie przy produkcji tych kabli.Te maszyny wyglądają na skomplikowane a ja taka w manualnych sprawach jestem słaba.
    ReviewUserIconKam

24.11.2023 17:54

Cześć, gdzie mógłbym wysłać swoje CV? Zależy mi na znalezieniu pracy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mercus Logistyka?

Kontakt - Mercus Logistyka sp. z o.o.

Kopalniana 11 59-101 Polkowice

NIP:6920001774

Branże: Sprzedaż hurtowa

ReviewUserIcon@Pracodawca

17.05.2023 10:48

Ostatnio okazało się, że największym przestępstwem w firmie jest pójście na uzasadnione zwolnienie lekarskie.Nie masz prawa zachorować ,a jak zdarzy ci się nieszczęście,że będziesz musiał być na zwolnieniu dość długo np. po operacji /a przecież nie masz na to wpływu ile zwolnienia wystawi Ci lekarz / to Cię zwolnią. Znaczysz dla pracodawcy tyle co nic. Nikomu choroby się nie życzy ale...... Brak słów.
    ReviewUserIconZAINTERESOWANY

11.01.2023 15:20

jak wygląda płaca kierowcy c+e w firmie, czy są codzienne powroty do bazy, cały tydzień w budzie, a może to miedzynarodowy transport?. ktoś uchyli rąbka tajemnicy? bo w ogłoszeniu nie jest podane wygrodzenie, ani co to za praca.

15.05.2023 23:03

Szczegóły dotyczące warunków pracy na poszczególnych stanowiskach omawiane są z kandydatem podczas spotkania rekrutującego.

02.03.2023 13:19

Czy firma Mercus Logistyka sp. z o.o. w całości finansuje szkolenia dla pracowników?
    ReviewUserIconKos

08.03.2023 03:24

Dlaczego pytasz o to w tym miejscu? Jak chcesz mieć szybką i rzetelną odpowiedź to idź do źródła i skontaktuj się z kadrami. Skoro trafiłeś tu to nr do kadr też znajdziesz w Internecie.

15.05.2023 23:00

Spółka Mercus wspiera potencjał swoich pracowników poprzez różnego rodzaju szkolenia, które organizuje/finansuje zgodnie z przyjętymi zasadami.
    ReviewUserIconZdzichu

01.02.2023 13:33

(usunięte przez administratora) zaściankowość, (usunięte przez administratora)psychiczny, brak szacunku dla pracowników, praca za (usunięte przez administratora) , jałmużna i kolesiostwo.... tymi słowami w łagodny sposób można określić pracę w tej firmie....
    ReviewUserIconPracownik

08.03.2023 03:32

A jesteś jeszcze pracownikiem? Bo ja pracuje tu od dawna i tak tego nie widzę. Szanuję siebie, swoją pracę i innych. I to samo dostaję w zamian..
    ReviewUserIconCcc

17.03.2023 17:07

Dokładnie pracodawca repreztyjacy firmę Prezez czytaj były prezes. Wykazał się poszanowaniem wobec swojego pracownika karygodne to bardzo ładnie określone.obym nigdy nie znalazła się w takiej sytuacji.....oby dostał za swoje i do widzenia z dolnośląska.

11.11.2022 10:38

W jakim systemie wypłacane jest wynagrodzenie w firmie Mercus Logistyka sp. z o.o. na operator produkcji? 27 stycznia ogłoszenie na GoWork.pl.
    ReviewUserIconNick

08.03.2023 03:36

A co to za pytanie? A w jakim ma być wypłacane? Zmianowym? O co chodziło autorowi?
    ReviewUserIconWaloryzacja

14.02.2023 20:37

Wszystkie spółki już wiedzą tylko w mercusie mają wywalone na pracowników . Żenada z tym prezesem ( jeszcze takiego prezesa spółka nie miała)
    ReviewUserIconGość

11.05.2022 18:59

Dzień dobry, chciałbym zapytać jaka jest stawka dla rozpoczynających pracę w zakładzie w Sobinie? Czy jest to płaca minimalna czy coś w widełkach 3100-3500 lub 3600-4000?z góry dzięki za info
    ReviewUserIcontomash

31.07.2022 23:52

daruj sobie, od odejścia Pana Pilipczuka w ZPM i Pana Ksel tam już lepiej nie będzie, a jest źle i będzie jeszcze gorzej
    ReviewUserIconNIKT

21.10.2022 22:04

Świēta prawda prezes Ksel traktowała tą firmę po macoszemu rozwijał firmę A jednocześnie dbał o pracowników ( barometr zadowolenia pracowników był w skali 100% ) bardzo miło wspominany przez byłych j obecnych pracowników. A obecny Prezez brak kultury doświadczenia i braku poszanowania dla pracownika.A odp na pismo które zwiazki napisały to jakaś kpina.
    ReviewUserIconByły pracownik

13.10.2022 03:46

Tragedia nie polecam. Można sobie zniszczyć zdrowie psychiczne czego doświadczyłam na własnej skórze. Traktowanie pracownika jest tam okropne. Oczywiście na początku wszystko super skaczą koło Ciebie a z czasem mają cie gdzieś bo już wszystko powinnaś umieć.
    ReviewUserIconMariola

01.10.2022 08:05

Tym razem chodzi o Zakład w Sobie.Jeszcze nigdy i nigdzie nie widziałam,żeby nowy pracownik po tygodniu na jednej maszynie został przeniesiony na inny dział gdzie nikt się nim nie interesuje ,nikt nie tłumaczy.Pracownik czuje się niepewnie,zastraszony.Nowy powinien dostać opiekuna na każdym nowym stanowisku.Na pewno dlatego jest tyle reklamacji.i taka rotacja pracowników.Warunki pracy też pozostawiają wiele do życzenia.Jwżeli nic się nie zmieni na pewno odejdę.
    ReviewUserIconMariola

13.10.2022 03:25

Dokładnie tak właśnie jest jak Pani napisała. Zastanawiałam się na oczatku co z tymi ludźmi że tak uciekają z tamtad potem zrozumiałam. A między procownikami fałsz, obłuda i cały czas ploty. Po kilku miesiącach też stamtąd zwiałam. I nie żałuję. Żałuję tylko ze się tam zatrudniłam.
    ReviewUserIconMagister

16.05.2023 17:10

Zgadzam się całkowicie.Jeśli macie inne możliwości to omijajcie tą firmę z daleka.Poniżanie ,zastraszanie na porządku dziennym.W życiu nie widziałem takiego traktowania pracowników. Wyzysk i (usunięte przez administratora).Kadra kierownicza - zgroza
    ReviewUserIconMay

10.10.2022 07:41

Witam. Proszę o opinie jak wygląda praca w biurze
    ReviewUserIconKama

12.09.2022 21:35

Gdzie można aplikować ?
    ReviewUserIconAndi

31.07.2022 23:56

rok mija , zero poprawy czy tak wam ciężko posłuchać głosu pracowników ,już nie jeden był z propozycją polepszenia warunków u "prezesów"
    ReviewUserIconON

01.06.2022 21:09

Najlepsze są odpowiedzi "Pracodawcy". Komentujący podnoszą jak najbardziej zasadne zarzuty dotyczące niewydolności Spółki, wskazując słabe ogniwa oraz elementy wymagające natychmiastowej korekty, a odpowiedź utrzymana jest zawsze w tym samym zabawnym tonie "organizacja się uczy, wyciąga wnioski i lada moment osiągnie doskonałość".
    ReviewUserIconByły

05.07.2022 13:02

Uczy się już 20 lat, wyciąga wnioski 30 lat, a działa jakby czas się zatrzymał 50 lat temu. Tam chyba już nikt nie potrafi zarządzać tą firmą. Obsługa klienta - dramat !!! Czas obsługi - średnio 9 miesięcy !!!
    ReviewUserIconGość

12.04.2022 21:28

Dzień dobry, czy praca magazyniera jest ciężka fizycznie dla kobiet? Czy trzeba dużo dźwigać? Czy praca magazyniera wiąże się również z pracą przy komputerze? Dzięki za szybką odpowiedź.

19.06.2020 11:48

Jakie są warunki zatrudnienia w Mercus Logistyka sp. z o.o.?

28.02.2022 18:04

Dyrektor Logistyki nie odpowiada za wysokości wynagrodzeń w spółce Mercus Logistyka. Stawki zaszeregowania na poszczególnych stanowiskach są wynikiem wypracowanych uzgodnień pomiędzy pracodawcą a organizacjami społecznymi. Jeśli pracownika nie zadawala zatrudnienie na zaproponowanym mu stanowisku i stawce zaszeregowania - zawsze może je negocjować ze swoim przełożonym lub podjąć próbę zmiany pracodawcy na oferującego dogodniejsze warunki płacowe. Zachęcamy autora niniejszego wpisu do zaproponowania rozwiązań porządkujących przytoczoną trudną sytuację. Każdy pomysł usprawniający procesy logistyczne będzie wzięty pod uwagę. Zarówno dyrekcja jak i kierownictwo pionu logistyki jest otwarte na wszelkie oddolne inicjatywy.
    ReviewUserIconFranciszek

28.02.2022 23:48

Kierownik Marcin i jego zastępczyni Pani Kasia akurat są tacy pomocni i wstawią się za pracownikiem. Już to widzę... Pani Kasiu czas wziąć się za robotę, a nie czekać na gotowce. Dziewczyna nie ma pojęcia o zarządzaniu ludźmi. Ale to już nie mój problem. Tylko za chwilę nie będzie miał kto robić zamówień, bo wszyscy hurtem rzucą wam wypowiedzenia. Firma bez przyszłości, pracownik na każdym kroku krytykowany. No i od pewnego czasu (usunięte przez administratora)
    ReviewUserIconLubinianka

05.02.2022 18:43

Czy mogę prosić o informację jak wygląda praca na kablach w Sobinie dla kobiety ? Czy jest ciężko, czy trzeba zostawać po godzinach, a jeśli tak to jest ten czas dobrze płacony? Czy mimo wszystko można liczyć na pracownika obok, który w razie co podpowie, wytłumaczy? Dziękuję za informację :)
    ReviewUserIconAneta

09.02.2022 19:25

Jeśli chodzi o pracę to nie jest aż tak żle, finanse jak wszędzie najniższa krajowa można dorobić sobie w sobotę, jak pracowałam to nie było ich dużo ale się zdarzały ... jak najbardziej możesz liczyć na pomoc Lider/brygadzista ale wiesz jak to jest to wszystko do czasu.. Jeżeli chodzi już o kadrę zarządzającą to niestety przykro stwierdzić ale woła o pomstę do nieba... Jak dobrze pamiętam to Pani M.P była już na spowiedzi (usunięte przez administratora)dlaczego jeszcze pracuje ?? (usunięte przez administratora)

10.02.2022 08:59

W Zakładzie Produkcji Elektro-Mechanicznej w Sobinie przy ul. Wiertniczej 1 praca odbywa się w systemie dwuzmianowym. I zmiana rozpoczyna się o godzinie 6.00 i kończy o 14.00. II zmiana rozpoczyna się o godz. 14.00 i kończy o godzinie 22.00. Praca po godzinach - nie. Sobota co druga w miesiącu na I zmianie płatna 100%. Praca nie jest ciężka fizycznie. Stanowiska przy maszynach i urządzeniach w pozycji siedzącej o charakterze siedzącym. Nowi pracownicy mogą liczyć na wsparcie brygadzisty.
    ReviewUserIconVengenberg

03.01.2022 16:46

Po jakim czasie od rozmowy kwalifikacyjnej ktoś się do was odezwał? Ja czekam na telefon drugi tydzień a było powiedziane, że odezwą się w ciągu tygodnia a w razie odmowy zostanie wysłany mail z informacją. A tu cisza.

06.01.2022 21:42

W formularzu aplikacyjnym znajduje się informacja, że pracodawca skontaktuje się tylko z wybranymi kandydatami na dane stanowisko. Zazwyczaj następuje to w tydzień po rozmowie kwalifikacyjnej, ponieważ mniej więcej tyle trwa weryfikacja kandydatów i podjęcie decyzji. Jeżeli przez 7 do 9 dni nie mieli Państwo żadnego fed backu, to znaczy że na dane stanowisko został wybrany inny kandydat. Wybrany kandydat o decyzji pracodawcy jest powiadamiany telefonicznie. Drogą elektroniczną powiadamiani są pozostali kandydaci po przyjęciu jednego z nich na wybrane stanowisko i po fizycznym rozpoczęciu pracy. Powiadomienie takie generuje system. Jeżeli wybrany kandydat nie przyjmie oferty pracy, wówczas proces rekrutacji zostaje wydłużony.
    ReviewUserIconKtos365

31.01.2022 07:06

Do mnie zadzwonili po 5 dniach od rozmowy kwalifikacyjnej :)
    ReviewUserIconAdministrator

19.01.2022 14:28

Szukam pracy w mieście Sobin. Interesują mnie średnie zarobki w wysokości 5300 . Czy ktoś wie, czy mogę liczyć na takie w firmie Mercus Logistyka sp. z o.o.?
    ReviewUserIconRaf

23.01.2022 10:27

Nawet połowy z tego nie zarobisz...
    ReviewUserIconByły

25.01.2022 17:17

Zgadzam się Najniższa króluje
    ReviewUserIconKandydat

15.01.2022 22:36

Czy jest dojazd autobusem z Głogowa do mercusa logistyka tam gdzie robią na magazynie?
    ReviewUserIcon@zainteresowana

19.01.2022 12:05

Dzień dobry, a czy z Lubina do Polkowic/Sobina są transporty pracownicze?

20.01.2022 07:38

Tak, oferujemy naszym pracownikom przewozy zorganizowane na tych trasach.
    ReviewUserIconstanisław krawczyk

12.01.2022 02:29

Pozdrowienia Dla Dyrektora Kazimierza Kwiatkowskiego i Działu H1 w którym pracowałem.

Zostaw merytoryczną opinię o Mercus Logistyka sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Mercus Logistyka sp. z o.o.!