P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

Polkowice

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 149 ocen.

Opinie o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.

pipi

1320 albo 1330 +50%

pipi
@pipi 30.08.2017 20:32
1320 albo 1330 +50%

ale niespodziwewaj sie kokosów bo po 15 latach pracy bedziesz miał chociaż mało prawdopodobnie 1600 -1700 +50%

Zara
@pipi 30.08.2017 20:32
1320 albo 1330 +50%

Raczej 2600 +50%

Jerzy

Wszystkie firmy z nazwę Mercus to jebane chuje i złodzieje

MałaMi

pracowałam 4 lata.... o 4 za długo. Zero szacunku do pracownika kierownictwo produkcji nie ma pojęcia co to zarządzanie ludźmi, może teraz coś się zmieni...szczerze nie polecam pracy

Kosmita

Pracowałem rok strata czasu oni udają, że płacą, ty udajesz, że pracujesz :) Więcej nie ma co pisać bo to i tak nic nie zmieni. Nie polecam! NARA!

Marcin L.

Dzien Dobry.. Czy ktoś mi powie coś o pracy na magazynie w Mercus Logistyka , widzę że oferta jest wciaz aktualizowana ale niewiem czy daltego ze firma sie rozwija czy dlatego że ludzie odchodzą , (co jest tego powodem).. Na ile można liczyc na początek w firmie ...

Wonsz

co tam słychać :)

Ameleinium

Nowy zarząd , nowe perspektywy :) Czy będzie lepiej ?? chociażby zarobki ??

usb
@Ameleinium 02.06.2017 07:03
Nowy zarząd , nowe perspektywy :) Czy będzie lepiej ?? chociażby zarobki ??

Nowy zarząd nie przyszedł aby zwiększać zarobki czy inwestować w ludzi tylko ciąć koszty. Poczytaj opinie o nowej władzy to szybko dojdziesz do właściwych wniosków. Do odstrzału w pierwszym rzucie cała handlówka ze sklepami na czele, budowlanką i wielobranżówką. Za pół roku do roku zostanie to wymiecione do czysta. Takie jest moje subiektywne odczucie.

Czarny Bez
@usb 03.06.2017 00:44
Nowy zarząd nie przyszedł aby zwiększać zarobki czy inwestować w ludzi tylko ciąć koszty. Poczytaj opinie o nowej władzy to szy...

Skąd taki pomysł? Przecież nikt nie chciałby się pozbywać tak dochodowych domen.

Diablo

Witam, może mi kto coś powiedzieć o kierowniczce h2 ?

Urlichvon
@Diablo 23.05.2017 10:24
Witam, może mi kto coś powiedzieć o kierowniczce h2 ?

A gdzie znajduje sie H2?

qwerty

Czy 68 letni przewodniczący dalej tam dorabia do emerytury, czy już wnuki kołysze?

Chips

Faktycznie, jak nie masz wygórowanych wymagań co do zarobków to nie ma tragedii ;-)

ON

Już nie opowiadajcie nie ma tragedii :)

Nicky

Jak możecie tak gryźć rękę która karmi? Czy wam nie wstyd?

Pracownik
@Nicky 17.05.2017 11:57
Jak możecie tak gryźć rękę która karmi? Czy wam nie wstyd?

Karmi :D a to dobre:D pozwala na tymczasowa egzystencję, jak już coś. Praca przejściowa i bez przyszłości. Jak nas gryzą (i nasze wynagrodzenia) to i my gryźć będziemy, prostr i logiczne. W końcu to mercus logistyka. Tam zaczyna się mercus, gdzie kończy się logika. Pozdrawiam.

Ameba

Pieniądze to nie wszystko.

Śiam
@Ameba 21.04.2017 12:44
Pieniądze to nie wszystko.

Co masz do zaoferowania :)

Niki
@Śiam 24.04.2017 19:29
Co masz do zaoferowania :)

Order uśmiechu.

Abba

Witam kto pracuje na wezach? ile placa , jaka atmosfera?

Un
@Abba 27.03.2017 13:24
Witam kto pracuje na wezach? ile placa , jaka atmosfera?

Jak ile ? To jest mercus tu nie ma ile płacą.. :))) bo ciągle 2000B przy dobrych wiatrach 2200 :) a atmosfera chyba wporządku :D Chociaż......:)

Rossia

Akurat mam to szczęście ze panią dyrektor jak i kierowniczkę mam w porządku. A kierownik mojego działu "takich ludzi ze świeczką szukać" Ale co z tego jak "góra tego nie docenia" fuj

ciekawe

Jakie konkretnie zapytanie? Ja z 'szanownym' 'panem' 'prezesm' z chęcią podyskutuje na każdy temat. Tak samo jak z (pożal się boże) 'paniami dyrektorkami' ;)

cokolwiek

Witam, Czy ktoś był by tak miły i zapodał jakiś adres e-mail do Prezesa Zarządu pana Lech Szyszkowicz zapytanie takie wysłane zostało na główny email firmy mercus ale niestety bez odzewu.

mjds

Hi, Firma jak firma ale większego BURDELU nigdzie nie widzialam... naprawdę.

ernie

ale słyszałem ze bardzo kiepsko, zreszta jak w całym mercusie :)) i dziwią sie że ludzi nie ma do pracy:))

Nick

Każdy wie, że Mercus to najlepsza spółka w grupie kapitałowej i każdy chciałby tam pracować.

Tleniona blondyna
@Mick 04.01.2017 20:39
Podobno przychodzą tam nawet do pracy ludzie z centrali.

Pojęcia takie jak rozwój, szkolenia, zarządzanie, optymalizacja, planowanie strategiczne są pojęciami tak abstrakcyjnymi jak dla przeciętnego Polaka プロ意識. No i na litość niech management wszelaki uczy się jakiegoś języka obcego, choćby angielskiego aby już nigdy żaden obcokrajowiec nie stanowił w firmie sensacji, a pani woźna nie leciała za nim przez wszystkie korytarze i nie krzyczała wniebogłosy "on jest zagraniczny !!!"

houek
@Tleniona blondyna 07.01.2017 21:08
Pojęcia takie jak rozwój, szkolenia, zarządzanie, optymalizacja, planowanie strategiczne są pojęciami tak abstrakcyjnymi jak dl...

To chyba taki amerykansky :)

Adam Gierpek

Witam, Widzialem ofertę pracy na stanowisku Magazynier w Mercus Logistyka, czy możecie powiedziec coś więcej na temat pracy w tej firmie? Czy warto? Aktualnie pracuję poza miejscem zamieszkania - przydalo by się coś nieco bliżej:) Pozdr.

Nickmik

Pasztet prochowicki był bardzo dobrym produktem. A firma ma również szanse na rozwój, szczególnie teraz gdy zmienił się zarząd i wieloletni prezes. Może nowe, świeże spojrzenie wiele wniesie.

wertyu
@Nickmik 13.09.2016 13:16
Pasztet prochowicki był bardzo dobrym produktem. A firma ma również szanse na rozwój, szczególnie teraz gdy zmienił się zarząd...

Zobacz kto jest przewodniczącym rady nadzorczej, a później się wypowiadaj. ... teraz rozumiesz kto tam nadal rządzi? Tam się nic nie zmieniło.

Pracownik

Witam, Czy ktoś może wie coś więcej o szykujących się w październiku zmianach w ZPEM???

Dzesika
@Pracownik 12.09.2016 18:36
Witam, Czy ktoś może wie coś więcej o szykujących się w październiku zmianach w ZPEM???

Dlaczego od pazdziernika ? wg mnie zmiany już od lipca są niewielkie ale są:) A jakie ? a no takie że we wrzesniu jeszcze pracujesz a w pazdzierniku już nie . Ale za 1280brutto dać sie poniżać hmm..

123456

Mercus to taki pasztet prochowicki : - ) Jakość, smak i pochodzenie - wątpliwe !

Logistyk

Ktoś coś wie o jakieś jałmużnie z okazji 25-lecia ? Bo niestety 2 dni i po wypłacie a żyć trzeba...

M.K.S
@Głogów 30.09.2016 21:55
witam jałomużne rozdano hahaha pffff po całe 198zł. na konto ze tej firmie nie wstyd.... PIASKA na Mercusiade zaproszono pewnie...

Muszę cie niestety poprawić :) co do najniższej krajowej w Mercus Logistyka :) A więc: Stawka zaseregowania 1240zł Brutto + 50% "premi" (620zł Brutto) tj: 1240 + 620 = 1860zł Brutto :D Dalej: 1860zł Brutto to jest jakiejś 1350zł na ręke w Mercus Logistyka - ~60zł dojazd - 50zł Ubezpieczenie PZU 1350zł - 110zł = ***1240 zł ***

M.K.S
@Głogów 30.09.2016 21:55
witam jałomużne rozdano hahaha pffff po całe 198zł. na konto ze tej firmie nie wstyd.... PIASKA na Mercusiade zaproszono pewnie...

i jeszcze jedno ...:)) Zapomniales dodac że dostali też do realizacji bony do sklepów Mercus na -10% + -3% KSR a są to te bony które leżą w sklepach przed kasami i nikt z klientów ich już nieche, więc pozbierali wszytkie i oddali pracownikom na odczepne :))) To już chyba większy koszt był w jaki sposób je dawali :)) , mianowice koperta + ładna ozdobna karteczka z imieniem i nazwiskiem :) Tak na margnesie mam dwa do oddania może ktoś chętny bo niestety nikt z rodziny ani znajomych nie jest zainteresowany ..

Msi

Jeśli chodzi o pracę w Produkcji Elektro-Mechanicznej to praca jest OK, zarobki poniżej najniższej krajowej (wpisy wyżej). Szanowny (d)yrektorku jeszcze raz usłyszę od małżonki że wydzierasz ryja na nią na oczach pracowników, to obiecuję (c)i , że osobiście wyciągne twój śiwy ryj na środek placu . Pozdrawiam cię środkowym palcem.

qwertyhuyt
@Msi 25.07.2016 09:18
Jeśli chodzi o pracę w Produkcji Elektro-Mechanicznej to praca jest OK, zarobki poniżej najniższej krajowej (wpisy wyżej)....

Ta firma nigdy kulturą nie grzeszyła, również tą organizacyjną !!!

Msi
@qwertyhuyt 25.07.2016 19:02
Ta firma nigdy kulturą nie grzeszyła, również tą organizacyjną !!!

Ogólnie żona pracuje bo chce ,chociaż nie musi i lubi tą prace , nie ma duzych pieniędzy ale zawsze to na waciki starczy a dokładnie 1340zł z czerwca :) Tylko nóż się otwiera w kieszeni gdy jakiś cwel leczy swoje kompleksy na swoich podwładnych gdy mu sie jajca żle ułożyły albo żona ma okres..

12we34r

Omijać szerokim łukiem. Tragedia w 3 aktach i to od lat. Tam lepiej zwykłym ludziom nie będzie. Lepiej wybrać chwilowe bezrobocie, niż wiązać się z tą firmą.

a.J

Hej. Może powiem wam z doświadczenia o pracy w Mercus,zanim znalazłem się tu gdzie jestem:). Pracowałem przez jakiś okres czasu w tej firmie byłem i na produkcji i na magazynie co do atmosfery to jest kiepska, każdy każdego. Dziś pijesz z nimi piwo a jutro cię (usunięte przez administratora). Praca owszem do aż tak ciężkich nie należy ale kwestia przyzwyczajenia się, zresztą jak wszędzie:), natomiast pensja jak już kto wyżej pisał, pensja woła o pomstę do nieba. Nie ma co wierzyć ich ofertą np: aktualna to widziałem 2100 :) w tym 1370 brutto podstawy + 50% premii wychodzi 2050 BRUTTO oczywiście są jakieś dodatki typu świąteczne raz na rok, pod gruszą raz na rok płacony w zależności od stażu pracy..:) Ogólnie na rękę miałem z odjęciem autobusu i ubezpieczenia 1280zł netto :))). Podejście dyrekcji do pracownika typowo ollewatorskie tylko patrza i szukają ja uwalić pracownika tylko że zapomnieli ze to oni ich szukają.To już nie te czasy!!! Nie TY będzie następny, jak ci nie pasuje to się zwolnij :) i tak to się kręci. W skrócie opisy wystawione na tym forum dotyczące firmy zgadzają się w 98%:) Chyba ze ja się mylę to można mnie poprawić. Zapraszam KGHM to tylko w nazwie.

Jolanta

Jeszcze trochę to dyrekcja samą będzie pracowała :) za 1200zł Kto to widział XXI wiek i 1200zł :( To nawet na rachunki nie wystarcza ..

Kropelka

Ale o czym wy mówicie płaca w MerCUs to najniższa krajowa z roku bodajże 1995 a więc Uwaga!!! 1370 BRUTTO :)) dla niedowiarków mogę wysłać screenshot`a umowy o pracę

nailnet
@Kropelka 11.06.2016 08:58
Ale o czym wy mówicie płaca w MerCUs to najniższa krajowa z roku bodajże 1995 a więc Uwaga!!! 1370 BRUTTO :)) dla niedowiark...

Pracowałem tam do pierwszej wypłaty.. aż całe 1270zł :))) na rekę.. 21 dni pracujących... Aż nie wiem co mam wam powiedzieć... Tylko to że chociaż dziewczyny są (były) fajne..:P

ja

A coś więcej o pracy na "kabelkach".?:)

anonim

(usunięte przez administratora)

Maciek

Dziękuje @tadusz: już wszystko wiem, oferte widziałem:) A więc stawka 2100 taka jaka podali w ofercie jest tylko dla doświadczonych własnie przy montażu mebli, a dla tych do przyuczenia 1880 Pozdrawiam (to w Biedronce mam 2400)

Maciek

Witam, Prosze o informację czy w Mercus są jakieś przyjęcia na produkcję lub na magazyn? Jaka stawa podstawowa panuje teraz w firmie..?

anonim

(usunięte przez administratora)

Cokolwiek

Cześć. Odkopuję nieco starszy post :) Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko . Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?

Cokolwiek

Cześć. Odkopuję nieco starszy post :) Więc tak: na dzien dzisiejszy weekendy są wolne:), zdarza sie sobota pracująca ale bardzo zadko . Ale kolego @opdlew jak zobaczysz fiszkę odrazu odechce ci sie wszystkiego, możesz wierzyc lub nie na rachunki rzedu Np: 1400 nie wystarczy . Więć co ? Trzeba dorobić chociażby w sobotę ale jak jak nie ma :)) ?

Ire

Tak. W mercusie się dobrze zarabia. Na przymusowych sobotach. Nie ma opcji, abyś nie przyszedł w sobotę,jeśli jesteś wpisany na listę. Zarządzenie odgórne.No chyba ze akurat chata Ci się pali,albo Ci łeb urwało. Plantacja bawełny,bicz w łapach a pracownicy traktowani gorzej jak murzyni.

Pracownica

Witam. Zarobki w mercusie to 1750zł brutto .. Nie zgadzam sie z komentarzem że 1200zł z sobotami nie wiecej .. gÓ**o prawda wysokosc wypłaty jest zależna czy ktoś wykupił sobie dodatkowe ubezpieczenie,czy jest zapisanym do Kasy oszczednościowej,ile płaci się za bilet(zależne to od miejsca zamieszkania) wiadome jest to że im mniej potrącają tym wiecej sie zarobi.Jest duży socjal. Chodzi o świąteczne , pod gruszą, paczki dla dzieci, kredkowe, bony co kwartał wydawane na zakup tylko w sklepach Mercus. Uważam że lepiej tu niż w jakimś sklepie świątek piatek i niedziele je**ć. tu w niedziele sie nie pracuje, sobota tylko pierwsze zmiany. Chyba że sie jest na dziale gdzie funkcjonuja 3 zmiany to wtedy sobota 2 zmiana wchodzi w gre. Co do nowych pracowników, to Wy macie łe podejście do pracy np. "nie będę tego robić bo to nudne albo to nie dla mnie" jak ktoś chce pracować to nie bedzie wybrzydzał. Pozdrawiam

Mikołaj
@WSK 19.01.2017 12:02
A JAK TAM KIEROWCY AUTOBUSU ?

Może być tak jak mają co niektórzy pracownicy w mercus , że firma doplaci 20zł brutto bo po zmianie angażu ludzie mają 1980zł brutto. :) Takie czasy:)

qwerty
@ewa 17.01.2017 21:36
Pracuję w Mercusie 16 lat a na rękę mam 1450 zł ....to jest jakaś masakra!!

Jak przez 16 lat godzisz się tyle zarabiać to wyłącznie twoja wina. Po co tam pracujesz za takie grosze? Widocznie nie masz szans na pracę za wyższe pieniądze gdzie indziej.

pracownik

pracuje w mercusie na produkcji o 6 dni i powiem tak na umowie mam 1160zł brutto ale dają premie więc na dzień dobry się dowiedziałam że więcej nie zarobie niż 1200zł z sobotami pracuje się 6 dni pracownice strasznie nie miłe zapomniały jużjak same były nowe i się uczyły jestem zniechęcona i planuje się zwolnić

Mike
@pracownik 19.07.2015 23:25
pracuje w mercusie na produkcji o 6 dni i powiem tak na umowie mam 1160zł brutto ale dają premie więc na dzień dobry się dowied...

Skąd taka stawka ?? Czy coś przez ten tydzien sie poprawiło :)) Pytam bo niewiem czy isc na rozmowe z dyrektorem ...

Marta S.

Witam, Dostałał również ofertę do pracy w Mercus, jak to jest z tą płacą minimalną, na chwilę obecna mam nieco więcej w sklepie od 6-14 ,czy stawkę podstawową można jakoś wynegocjować na rozmowie rekrutacyjnej?

Artur

@Kazus skad odrazu taki wniosek ze "odpadnę w przebiegach". Co do pensji, mówisz o 1750 brutto?

Artur

Witam, w Piątek idę na rozmowe kwalifikacyjna jako operator maszyn, czyli rozumiem ze chodzi tu ote przewody elektryczne ?? Proszę o informację jakie pensi moge sie spodziewac, jaka atmosfera w zakładzie itp... Pozdr.

jamko

No świetnie, czym zajmuje się mercus to juz wiemy, a teraz postawmy sobie pytanie jak oni traktuja swoich pracowników? Czy w ogóle opłaca sie próbować dostac tutaj prace, czy nie ma co? Interesowałaby mnie głównie produkcja, to trzeba mieć jakies specjalne kwalifikacje, czy biora każdego kto chce pracować?

dżej

Przedsiębiorstwo Handlowo - Produkcyjne "Mercus" sp. z o.o. w Polkowicach powstało 1 października 1991. "Mercus" to jednak nie tylko handel. Istnieje tutaj również zakład produkcyjny w którym wytwarzane są są wiązki przewodów elektrycznych. Także znaleźć tutaj coś dla siebie można w różnych branżach

waldi

Jakieś informacje o nowych miejscach pracy w PHP Mercus? Interesowało by mnie coś w handlu bo logistyka i produkcja odpadają. Na stronie nie znalazłem informacji o prowadzonej rerutacji a tu na forum wyczytałem, że rotacja ludzi jest duża, ze ciągle ise ktoś zwalnia - gdyby tak było to chyba by kogoś szukali, prawda?

marek

Upaść to dziadostwo ma i tak do końca grudnia węc nie dawajcie sie kobietki i mówcie tym "wyższym" stażem wprost co o nich myślicie bo im sie chyba cały czas wydaje że mają racje ;-)

pracownica

Moim zdaniem nie tylko kierownictwo nie ma szacunku , także pracownicy którzy są wyżsi stażem .Zazwyczaj krzywko się patrzą i krytykują , dla nich się liczy tylko norma a jak nie ma nawet połowy to mają pretensję a się nawet nie zapytają czy się dobrze czuję . Pracownice starszym stażem nie pomagają nowym pracownikom tylko narzekają bo twierdzą że nie wiedzą jak to zrobić to skoro nie wiedzą jak to zrobić to co one się nauczyły przez ten czas haha ! Zero szacunku co chwilę się ktoś zwalnia ! Kręcą tymi karuzelami i nie patrzą w końcu coś się komuś stanie ! Dlatego nie polecam Mercusa to jest straszna firma a poza tym jeszcze trochę i sama upadnie ;)

szaszuk

Podwyżki w mercusię są tylko w momencie jak najniższa krajowa jest podnoszona. Wtedy większość ludzi dostaje podwyżkę.

były pracownik

tak podwyzki mialem co roku ale odczuwalnie wychodzilo to moze z 20-30 zl wiecej kierownika mialem spoko ktory nawet podwojne podwyzki potrafil dawac ale wyobraz sobie ze po 5 lata i tak mimo to dostalem 960zl raz niewiem czemu wybuchlem i [usunięte przez moderatora] z tamtad

były pracownik

przepracowałem tam 5 lat! Z poczatku jako ze to byla 2 praca bylem cierpliwy bo pierwsza wypłata doprowadzała do załamania. Ktos wyzej miał racje. Jako pierwsza praca jest dobra ale lepiej szukac dalej ja po 4 latach pracy przeniesiony zostalem co bylo wiekszym utrudnieniem bo dalej i wiecej za bilet placilem a poza tym przekonalem sie im blizej siedziby mercusa tym gorzej. mlody czlowieku jesli zastanawiasz sie czy isc pracowac w tej firmie lepiej poczytaj sobie te opinie. niewazne czy nowe sa czy stare. praktycznie 99% osob ma racje. Jak najdalej!!!!! A przyznam ze 3 lata jak pracowalem mialem nadzieje ze cos sie polepszy ale kiedy zauwazylem ze premie sa coraz rzadziej to zwatpilem. jedynie co moge pochwalic to imprezy mercusiady oraz wczasowe (bo to ponad wyplata az) oraz 13tka czy jak kto woli nagroda prezesa grudniowa ( o ile dalej tak jest.) Udalo mi sie zostawic te firme (z dnia na dzien) i uciec do o niebo lepszej firmy!!!! Wspolczucia dla moich starych kumpli ktorzy dalej tam pracuja bo najwidoczniej nie maja wyjscia :/ duzo by tu jeszcze opowiadac ale po co ocena mierna to i tak duza nota

Oslo

Tak uwielbiam te cytaty z prawa dotyczące pomawiania, powodzenia w skuteczności ściągania i ścigania. Jak najdalej od tej firmy zarówno w kwestii pracy jak i współpracy. Żenujący poziom firmy, przepraszam przedsiębiorstwa, do firmy to jej jeszcze daleko. Ciekawe kiedy pozamykaja te pseudo sklepy pseudo budowlane oraz to coś co przypomina salon samochodowy.

ersdft

Jak najdalej od tej firmy!!!

Zostaw opinię o P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O. - Polkowice

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.H.P.Mercus Sp.Z.O.O.