Limbor

• Pustkowie
  • Wojkowice
  • Chorzów

3. Opinie o pracodawcach Czeladź
  5. Opinie o Limbor Sp. z o.o.

Opinie o Limbor Czeladź

Nie przegap nowości o Limbor Sp. z o.o.!

Donuś

29.08.2018 21:51

To nie prawda że w firmie Limbor jest chaos. To bardzo uporządkowana firma a pracownicy są zadowoleni z atmosfery i zarobków. Każdy ma szansę na rozwój osobisty i zdobycie nowych umiejętności. Najlepsza firma w okolicy.
    Marcel

16.11.2022 22:18

Na pewno są zadowoleni zarobków że nikt tam nie chce pracować
    Daniel

07.10.2023 22:31

PRZECIEŻ TO JEST KŁAMSTOW! PRZEPRACOWAŁEM TAM 3 MIESIĄCE I WOLALBYM PUSZKI ZBIERAC BO WIECEJ BYM ZAROBIŁ. WYKORZYSTUJE SIE LUDZI W CIEŻKIEJ SYTUACJI KTÓRZY NIE MAJĄ WYJŚCIA I MUSZĄ PRACOWAĆ W TYM (usunięte przez administratora)
    Dawid

17.11.2020 19:47

Firma z dobrymi opiniami pod każdym względem, fajna atmosfera ale niestety maruderów nie brakuje.

10.11.2022 15:42

Nie pisz takich bzdur że to jest dobra firma nic tam nie ma.
    Marcel

16.11.2022 22:18

Daj sobie spokój z takimi komentarzami nie wstyd Ci ludzi (usunięte przez administratora)
    Seba

27.08.2019 06:27

Zakład jest bardzo uporządkowany, magazyn mają duży, transport wewnątrz zakładowy przebiega szybko i sprawnie.

Zastanawiam się

15.02.2026 18:58

Witam. Zastanawiam się czy nie złożyć CV do tej firmy, pamiętam,że kiedyś po 1 zmianie była sobota pracująca,jak teraz to wygląda?

Opos

30.09.2025 17:36

Pomyśl trochę zanim tam aplikujesz dobre firmy nie ogłaszają się co miesiąc w necie bo w dobrych firmach praca przechodzi z ręki do ręki i ciężko się dostać .
    M

13.05.2025 12:12

Jak to możliwe że cały czas poszukują pracownika biurowego ? Jednak pensja za słaba czy warunki pracy

Xxx

05.08.2025 09:38

Rotacja rotacja rotacja. Być może nie potrafią przekazać odpowiednio wiedzy a później zdziwieni że ktoś nie jest samodzielnym pracownikiem.

Bobik

30.09.2025 17:29

Potwierdzam, szkolenie dzień może dwa ,a pracy codziennie dokładają i ucz się sam bo przecież masz ściągę w kompie na stronę A6 :))))

03.07.2025 17:06

Koala

08.07.2025 16:32

Potwierdzam ,rotacja dzienna po 2 pracowników wymiana ,wymiana ,teraz to tylko Ukraina tam została :))
    Nie polecam

10.04.2024 22:29

Opinia dot. Stanowiska pracownik biurowy. Szkoda marnować czasu, rozmowa na bardzo niskim poziomie. Na koniec mówią że się kontaktują nieważne jaka decyzja i cisza.
    HYDRO

22.06.2024 02:47

Ta jasne ta firma się rozwija od kiedy pamiętam tzn od kiedy zamknęli stary ERG ( Okfens) Wiem co ludzie gadają a zarobki nie przekraczają 2600 na łapę.

24.06.2024 13:03

Witam. Jest to błędne stwierdzenie, ponieważ minimalne wynagrodzenie w 2024 roku wynosi 4242.00 zł brutto , a od 1 lipca 4300,00 zł brutto .
    Rozbawiony do łez

06.09.2023 18:22

Na wstępie zaznaczam , nie przyjąłem się do tego "cyrku". Już sam sposób wyliczania wynagrodzenia ciężko było wytrzymać z powagą. Na start ....zlecenie. Odzież BHP , jak dostaniesz umowę o pracę ;). Wystarczy popatrzeć jak chodzą ubrani pracownicy, 2 min przed firmą i masz pełny przegląd mody roboczej. Uwaga DWIE SOBOTY OBOWIĄZKOWE ! Dla tych co się zastanawiają - zastanówcie się dlaczego ogłoszenie firmy Limbor nie znika z Internetu. Jeżeli kierownictwo bądź "Prezes" mają inne zdanie i chcą podważyć moją opinie. Proszę bardzo zaskoczcie cały świat jakie DOKŁADNIE warunki są w waszej firmie. Napiszcie ile na początek dla pracownika produkcji ile dla operatora wózka widłowego. Z czego wylicza się pensje . Napiszcie i ukróćcie wszystkie spekulacje . :) Ja po rozmowie przez resztę dnia ubolewałem nad losem ludzi tam pracujących (momentami miałem napady niekontrolowanego śmiechu).
    Takżetego

21.11.2023 10:02

Przestańcie w końcu oszukiwać ludzi. ! Ta firma to dno !
    HYDRO

22.06.2024 02:50

Kiedyś w tym barło-gu była jedną sobota obowiązkowa po rannej zmianie a teraz zrobili 2 wyzyskiwacze nam płacą chyba 50% więcej a gdzie indziej jest 100%. Wózkowy teraz chleje bimbra i puszcza rapsy z radia w wózku.
    mlody

17.05.2024 08:17

Witam jak tam operatorzy wózków widłowych. Jak atmosfera w zespole i jakie zarobki na start ????

08.03.2023 15:52

Proszę o informację jak należy rozumieć w ogłoszeniu zwrot praca na 2 zmiany ? To 12ki czy 6-14 / 14-22? Czy to tylko praca w tygodniu czy systemem rotowanym w weekeny również?
    Takżetego

21.11.2023 09:57

A to nie ma czasami być 3 zmianowy system pracy ? Machaników ani elektryków nie znajdziecie chodź by świat miał się skończyć :)

21.11.2023 10:31

Witam , Czas pracy w dziale Utrzymania Ruchu występuje dwu zmianowy tj: 6-14, 14-22 pozdrawiam
    Elf Obiektywny

21.12.2022 18:43

Bardzo wiele tu się zmienia na dobre.Od początku tego roku funkcjonują premie frenkwencyjne 400zł/ na miesiąc co daje 4 800 w roku za samo uczciwe przychodzenie do pracy. Kierownik na magazynie i kierownik na produkcji ( ten młody) bardzo ok. Jak widzą że się starasz to to potrafią się odwdzięczyć i będziesz mieć z ich strony spokój. A w tym roku to wogóle szef zaszalał i na premiach świątecznych nie oszczędzał. Więc pracownicy z dłuższym stażem wkońcu będą mieć beztroskie święta. DZIEKI SZEFIE NO I WESOŁYCH ŚWIĄT.
    Elf Obiektywny

14.01.2023 08:37

Zasada co do premi frenkwencyjnych jest prosta i dla wszystkich taka sama. Przepracujesz cały miesiąc tak jak jesteś wystawiony na grafiku - masz 400 zł. Bierzesz L4 lub urlop na żądanie - nie masz. Prosty i uczciwy system .
    Bania

17.11.2022 22:30

Super firma najlepszy jest (usunięte przez administratora)eszcze nie spotkałem dlatego tak tam wygląda jak wygląda nigdy dobrze nie będzie

01.12.2022 02:03

A kto powiedział, że ma być dobrze? Przede wszystkim ma być tanio.
    zainteresowany

05.03.2020 18:18

Mam zamiar złożyć dokumenty, podpowiecie jak prowadzona jest w firmie rekrutacja? Jest się czego obawiać?
    Trrr

21.08.2022 21:38

"atrakcyjne wynagrodzenie (od 2500 do 3500 zł/miesiąc)" raczej brutto na zleceniu minimalna stawka godzinowa? :X
    Trrryt

19.11.2022 10:27

Trrryt Witam Państwa . To raczej mało prawdopodobne żeby ktoś za 16 zł/h pracował przez trzy miesiące na zlecenie jeszcze w tak ciężkich czasach jakie mamy dzisiaj . Koniec roku 2022 a tu patrząc Marnie!
    Misiek

16.11.2022 19:41

Witam serdecznie dajcie się ludzie oszukać i nie podejmujcie tej pracy bo szkoda waszego czasu

15.11.2022 21:51

Zenek

16.11.2022 09:05

Pracuje już kilka lat i zbiegiem czasu widać , że firma się rozwija . jest to produkcja drewna wiec nie oczekuj , że będzie tu czysto pył wszędzie się dostanie rzecz w tym aby uporządkować swoje stanowisko pracy a wtedy będzie czyściej. Chaos? chyba dla osoby która nie ogarnia natomiast lider / wózkowy wie gdzie co się znajduje . Nie fajnie jest oczerniać pracowników/ kolegów kto gdzie kiedyś pracował i czym się zajmował Leszku może zacznij od swojej historii z życia ... Widocznie ten kierownik z budki poradził sobie w życiu i jest tym kim jest teraz .
    Jasiu

14.11.2022 18:44

Nie polecam tej firmy pracowałem tam 3 miesiące.Oszukują na umowie potem na wypłatach premiach na wszystkich Szkoda czasu na tą firmę
    Jak

09.10.2021 18:48

Jak wygląda praca na magazynie? Kierownik ok? Jak sprawa z zarobkami i premiami?
    Michał

09.11.2022 16:57

16 zł na godzinę super zarobki
    Piotr

13.11.2022 20:39

16zl +premia frekwencyjna 400zl
    Agata

15.06.2021 11:49

Zastanawiam się jaka atmosfera panuje w tej firmie. Powiedzieliście tutaj juz co nieco, ale ciągle zastanawiam się, czy macie na przykład oparcie w szefostwie. Myślę, że to jedna z ważniejszych kwestii, więc warto ją zaktualizować :) z góry dziękuje za wszystkie informacje

01.07.2021 09:37

Dziękujemy za sugestię. Pragniemy wyciągnąć cenne wnioski, nad którymi pracujemy. Kadra zarządzająca ( liderzy, kierownicy) zostaną pouczeni, aby swoje złe samopoczucie nie odbijało się na pracownikach.
    Denis

10.11.2022 15:51

Atmosfera jest tragiczna oparcie jest tylko samym sobie
    Michał

10.11.2022 15:47

Ta firma to jeden wieki dramat nie polecam jej brak podwyżek szef kupił sobie 3 nowe maszyny w ubikacji na hali brak desek ogólnie jeden wielki (usunięte przez administratora) i smród trzymajcie się jak najdalej tej firmy
    Bhp

24.10.2022 11:42

Ostatnio był wypadek na dworze wózek się przewrócił to nawet bhp nie poinformowali
    Karol

16.07.2022 18:08

To co sie zorientowalem to fajna firma atmosfera jsk rodzinna. Polecam.

21.07.2022 02:07

Zapytał pani kierownik "jaka tam u was atmosfera" i usłyszał odpowiedź "rodzinna".

09.11.2021 09:08

Czy zdarzają się nadgodziny w Limbor Sp. z o.o.?

16.11.2021 12:32

Witam Specyfika produkcji oraz duża ilość zamówień powoduje , że nadgodziny występują. Co do wątpliwości czy są one płatne czy do odebrania zawsze można podejść do biura i dopytać, wyjaśnić .

16.07.2022 17:18

Znaczy, że macie jakieś nowe stanowisko w biurze? Specjalista od wątpliwości :). Fajnie by było gdyby zamiast wyjaśniania wątpliwości w biurze wszystko było jasne tak jak stanowi to pewien kodeks.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Limbor?

Kontakt - Limbor Sp. z o.o.

Nowopogońska 98 41-250 Czeladź

Branża główna: Meble

27.06.2022 11:13

Czy w Limbor Sp. z o.o. zatrudniani są obcokrajowcy?

27.06.2022 21:28

Wszyscy jesteśmy jednym narodem. Każdy z każdym się bez problemu potrafi porozumieć.

28.06.2022 09:34

Dzień dobry, Obecnie firma poszukuje pracowników na produkcje gdzie nie jest wymagany język obcy. Zachęcamy do złożenia CV. pozdrawiam
    kronos

20.04.2022 18:03

NIE POLECAM TEJ FIRMY-jeden wielki dramat..

08.05.2022 21:02

Co ty gadasz super firma. Można się tam rozwijać i jest fajna atmosfera.

27.06.2022 21:45

Kursy, szkolenia, doświadczeni ludzie, którzy wszystko wytłumaczą. Czego można się nauczyć? Bardzo wielu rzeczy. Przełożeni bardzo fajni ludzie. Mają duże umiejętności i olbrzymią wiedzę. Pomogą, doradzą zawsze służą pomocą i wiedzą co robić.
    Ignor

25.06.2022 10:11

Łatwe pracę najniższe zarobki ile h tyle kasy Ukraińcy standartowo po 12plus weekend premia za brak L4 totalny chaos duża rotacja odchodzą księgowe liderzy kierownicy i doświadczeni pracownicy

02.02.2022 18:31

Sprawka Kierownika Magazynu?

03.02.2022 07:11

Witam. Wszelkie informację o zatrudnieniu pracownika na stanowiska pracy , zostają omówione podczas rekrutacji wybranych kandydatów .
    Ona 123

09.10.2021 05:52

Czy w limbor można pracować po 7 godzin na 3.zmiany ??
    Ronaldinho

16.11.2021 08:05

Nie można. Robotaju po minimum 8h
    Niedoszły pracownik

07.10.2021 13:35

Proces rekrutacji na wyższe stanowisko. Pierwsze spotkanie z przedstawicielką produkcji (prawdopodobnie kierownik lub leader) i kadrową. Przebieg rozmowy raczej klasyczny, aczkolwiek mam wrażenie, że Panie za bardzo nie znają się na rekrutacji i momentami nie wiedzą o co pytać i jak przełamać niezręczną ciszę, no bo ileż można gadać od siebie i zadawać pytania jako kandydat? Jest to minus no ale damy szansę. W kadrach na pewno przydało by się podnieść kompetencje w tym zakresie. Druga rozmowa z prezesem, tu już konkretnie i na temat. Rozmowa jak najbardziej pozytywna, a że prezes wyraził chęć na kolejne spotkanie, sądzę, że w odczuciu obustronnym. Ostatnie spotkanie również z prezesem, dogadanie szczegółów i warunków finansowych (usunięte przez administratora). Ostatecznie można spróbować, od prezesa informacja o tym, żeby odezwać się pod koniec wypowiedzenia, do kadrowej, z określeniem konkretnej daty kiedy można rozpocząć pracę. Całość rozmów trwała na przestrzeni trzech tygodniu, od ostatniej do zakończenia okresu wypowiedzenia zostało około 4 tygodnie. I tu kolejny zgrzyt, kilka dni przed zakończeniem okresu wypowiedzenia telefon, na który nikt nie odpowiada, no cóż zdarza się, kolejny telefon i cisza. W końcu za którymś, z kolei, razem udało się dodzwonić, po czym po przedstawieniu w jakiej sprawie się dzwoni w słuchawce cisza. No cóż, to idealne podsumowanie jak "profesjonalne" podejście do procesu rekrutacji ma firma. W wielu procesach rekrutacyjnych zdarza się, że coś się zmieni, że rezygnuje któraś ze stron, ale na litość, robi się to profesjonalnie i się informuje a nie zachowuje jak by się nie miało jaj albo było 5 letnim dzieckiem które wstydzi się powiedzieć. Dlatego mimo, ze praca zapowiadała się całkiem nieźle a rekrutacja przebiegała w miarę sprawnie, moja ostateczna ocena jest negatywna.(usunięte przez administratora)
    Limbor

28.10.2021 14:13

Godziny w firmie wyglądają następująco : I zmiana 6-14 II zmiana 14-22 III zmiana 22-6
    Niedoszły procownik

12.11.2021 16:45

Nie wiem nic na temat elastycznych godzin pracy, wiem że są tak klasyczne 3 zmiany w systemie 3,2,1. Szkoda że administrator usunął część mojej wypowiedzi ale myślę że, prezes wie o co chodzi ;) pip też ;)
    Ciekawy

04.10.2019 14:25

Czy co, wynika z opisów tu przedstawianych a i także z ogłoszeń rekrutacyjnych na okrągło zamieszanych na pewnych stronach, iż w firmie jest duża rotacja. Co jest jej powodem? Czyżby warunki były nie tak, a może zatrudniona tam kadra nie potrafi wybrać właściwych kandydatów? Na okragło poszukiwany jest Kierownik Produkcji, utrzymania Ruchu, Jakości. O co więc chodzi, że brak jest stabilizacji?
    Drewienko

28.01.2020 09:12

Donata firma sie rozwija? Ciekawe w jakim sensie. A ludzi potrzebują nie dla tego ze powstaja nowe "posady" tylko dlatego ze ludzi przyjda popracuja troche i sie zwalniaja jak widza to consie tam dzieje. Przestan mydlic ludziom oczy.
    FDS

28.07.2021 12:59

Panią też widzę Pani kierownik fantazja ponosi. Żadnego rozwoju tam nie maz chyba że wsteczny.
    on

12.04.2021 12:31

Za moich czasów w limbor to najfajniejsze były włosy kadrowej. Pozdrawiam Panią jeśli dalej jej ta sama kobieta przed kilku lat:)
    Nowy

18.03.2021 12:57

Witam czy może ktoś opisać czym zajmuje się wózkowy w tej firmie jakie zarobki?
    Mody

28.12.2019 18:50

Ile dostaliście pieniędzy bonów na święta? oraz jak z paczkami dla dzieci i Wigilią firmową? :)
    KibelNr3

18.01.2020 08:05

W tym roku szef zaskoczył cały zakład i jak co roku też nic nie dał na święta oprócz zaproszenia na wigilię firmowa ;)
    Promile

11.03.2021 00:58

Rok w rok to samo- czyli nic.
    Pytajnik z drewna

19.01.2021 13:45

Po raz kolejny szukają Kierownika Produkcji. Czyżby kandydaci nie wytrzymywali na tym stanowisku? Rozumiem, jeden kierownik wytrzymał rok dwa, ale taka rotacja? Jakieś opinie?
    Marko

31.12.2020 13:58

Nie polecam tej firmy. Pracowałem tam przez dwa miesiące na stanowisku Lidera. Szkolenia podpisuj(usunięte przez administratora) Jest to z dwóch powodów: 1. Jak zachorujesz to dostajesz z kwoty na umowie. (usunięte przez administratora) Pracownicy są w porządku. Kierownicy (usunięte przez administratora) bardzo ogarneci i rzetelni. (usunięte przez administratora) Wracając do szkoleń to pracownik pracuje na maszynie 2 miesiące i nie umie jej włączyć, a co dopiero ustawić... Wynika to z tego, że jest tak ogromna rotacja, a kasa zamiast na szkolenia trafia Bóg wie gdzie. Podsumowując nie polecam tej firmy na dłuższy czas. Jest wiele miejsc, gdzie szefostwo wie, że pracownicy to bardzo ważny fundament każdej firmy. Ale tego w mentalności się już nie zmieni.
    Marti

15.11.2020 21:28

Na rozmowę napewno ciepło się trzeba ubrać, wiem że zimy coraz cieplejsze, ale tempera panującą w tej stodole wymaga kurtki zimowej... Pracowałem tam nie polecam.
    pracoowniik

26.11.2020 20:35

Obawiam się że kurtka będzie mało.Jak będzie 6 stopni to powinieneś się cieszyć????.Podobnie mają w Boronowie.
    Sebix

20.08.2019 10:10

Bardzo chcą zastąpić panią kierowniczkę D kimś innym, ale żaden z kandydatów nie spełnia wyśrubowanych wymagań

16.09.2020 07:28

Gdyby chciał zastąpić to by zastąpił. Prezesowi pasuje. Ważne, że kasa i robota zrobiona. Potem wigilia firmowa i wszystko gra.

23.08.2020 23:06

Alkomat

02.09.2020 23:38

Chyba jeszcze sobota trzyma dość mocno . Jedyna informacja jaka podałeś która jest prawdziwą to automaty ze słodyczami i napojami i kible są czyste ale tylko rano bo jest jedna pani sprzątaczka . Nie ma prania przez firmę , dodatków , biletów , karnetów , paczek dla dzieci itd itd . Roman chyba firmy pomyliłeś
    Promile

03.09.2020 15:09

Roman chyba jednak opisuje zakład, w którym obecnie pracuje ;).
    Anymous

02.08.2020 17:52

A więc postaram się krótko i na temat napisać o tej firmie, jako były pracownik. Jeśli ktoś jest bez doświadczony to firma weźmie was najprawdopodniej na produkcję.Tam praca jest dość łatwa ale bywa ciężka,jest nudna bo robi się cały czas to samo. Współpracownik wrzuca deski do maszyny , a ty odbierasz.Jesli jesteś zaś kobitka to dają łatwiejsza pracę.A co do liderów i pracowników to są wporzadku , ale nie mówię tutaj o wszystkich.Warunki pracy są tam ciężkie, jak jest upał to gorąco na hali. Bardzo krótka przerwa ,tylko 15 min A jak jest upał na hali to dają dodatkowe 10min.Panuje tam ogromny hałas no praktycznie bez słuchawek nie idzie tam wytrzymać.Pelno kurzu ,nie polecam pracować osobom, które mają uczulenie.Slaba kasa , umowa zlecenie i najprawdopodniej pod agencje.Hala wygląda staro pracuje tam większość Ukraińców i innych obcokrajowców. Toaleta brudna niezadbana ,pełno kiepow, śmierdzi moczem A kible zapchane kalem.Nie dają ubrań roboczych ,trzeba sobie zdobyć na własną rękę.Kierownik nic nie wyjaśnia przy rekrutacji , daje sterte papierów z BHP i każe szybko podpisywać. Non stop zatrudniają nowych bo każdy się zwalnia.Podsumowujac jeden wielki (usunięte przez administratora) , mozna w tej firmie tylko sobie dorobić w okresie wiosenno-letnim.
    Mody

31.03.2020 16:29

Ukraincy już wyjechali czy dopiero się pakują?
    Op

01.08.2020 02:15

A co? chcesz za nich pracować od poniedziałku do soboty po 12 godzin? Czy może chcesz żeby ciebie też spakowali i wywieźli na Ukrainę byle żeby nie pracować w tej firmie? xD

01.08.2020 14:18

Nie , i raczej się na to nie zapowiada.
    Szybki

01.04.2020 21:53

Jak wygląda sytuacja w firmie w związku z koronawirusem? Czy jest sens składac papiery?
    Marcysia

19.12.2019 13:21

@drewno o co dokładnie chodzi z tym odmówieniem?
    Szlifierka

30.01.2020 07:15

Jak się komuś robić nie chce to sobie nawet mobbing ubzdura.
    Drewienko

28.02.2020 07:07

Nie ubzdura i nie ze robic sie nie chce ale jak ktos ma wolne i dzwonią do ciebie i mówia ze MUSISZ przyjsc to chyba nie jest wymyslanie. Ja dzien wolny MOGE a nie MUSZE przyjsc. Na szczescie R. juz jie pracuje
    Rx

05.02.2020 22:11

-Dość ciężka praca. -Obiecują umowę o pracę po miesiącu a dają zlecenie na trzy miesiące. -15 minutowa przerwa (trzeba być szybkim by zdążyć zjeść a jak ktoś pali to najlepiej zjeść peta bo na nic innego nie starczy czasu). -Dużo pyłu i niska temperatura na hali. -W toalecie jest taki bród i smród że nie ma szans by z niej skorzystać, często też sedesy są zapchane a woda jest rozlana po całej toalecie (To jest bardziej wina pracowników niż pracodawcy ale jak zatrudnia się takich ludzi a nie innych to i o sprzątaczkę wypadałoby zatrudnić?) -Brak ubrań roboczych (swoje szybko zniszczysz). -Niska stawka godzinowa. -Jak nie będziesz upominał się ciągle o buty robocze to prędko możesz ich nie dostać. -Często na hali nie ma albo folii stretch albo tej taśmy którą zabezpiecza się palety albo maszynki do ściągania, są dwie na całą halę i ciągle musisz czekać aż ktoś skończy swoje pracą by móc zrobić swoje... Jedynym dużym plusem w tej firmie są Team Liderzy oraz Pani kierownik, zawsze pomogą i podpowiedzą.

Zostaw merytoryczną opinię o Limbor Sp. z o.o.