GS MASKIN AS

Florø

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 25 ocen.

Opinie o GS MASKIN AS

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GS MASKIN AS

Bob Budowniczy

Na tej stronce do której przesyłam link https://wynagrodzenia.pl/artykul/wynagrodzenia-polakow-w-norwegii widnieją zarobki i stawki za przepracowanie 160 godzin brutto,w norwegi na koparce w 2015r. gdzie stawka na godzine na rok 2017/2018 w tej firmie nie przekracza 167 koron brutto. Wymagania na poczontek min 5 lat stażu wiec wychodzi na to ze nawet jeśli sie ma 20 lat stażu pracy i ogromne doświadczenie dostaje sie stawkę 167 brutto to jest sie uczniem poniżej 18 roku życia ???? i nie licz na wiecej!

Kierowca

UWAGA!!!! Muszę aktualizować swoją opinię, bo ciągle wnioskują do administratora o jej usunięcie. W firmie GS-Maskin AS byłem zatrudniony jako kierowca autobusu. Jednak na miejscu okazało się, że do moich obowiązków należy latanie z bańkami i tankowanie koparek, a między czasie żeby mi się nie nudziło harowałem przy łopacie w wykopie po 9-11 godzin dziennie. Co ciekawsze zapłacone miałem nie za dowożenie pracowników do pracy, a jedynie za pracę na projekcie - szef stwierdził, że pracowników dowoziłem przy okazji jak sam jechałem do pracy9 około 3 godz. dziennie). Jak widać w firmie bezpieczeństwo pracowników jest na pierwszym miejscu. Ja jako kierowca po 14 godzinach w pracy musiałem bezpiecznie dowieźć ludzi do miejsca zamieszkania. Mój czas pracy w tygodni to 15 godzin, a w soboty 9-10 godz.

Inspektor Gadget
@Kierowca 21.02.2018 11:57

Spokojnie kolego sprawy karne przeciwko tej firmie są w toku . Komentarze mogą sobie usuwać . Fakty są takie , że GS MASKIN AS będzie musiało ponieść konsekwencje prawne i finansowe .

Harry
@Inspektor Gadget 21.02.2018 15:06

Bardzo chętnie się dołączę

Rokit

Chłopaki sorry fotki z imprezy "na bogato" usunęli. Są za to inne zdjęcia pokazująco wzorcowe wykonanie prac. Ale to pokazówka. Rzeczywistość jest taka, że łyżką piasku trzeba zasypać najlepiej ze sto metrów. Z dnia na dzień normy śrubowane niezależnie w jakim kopiesz gruncie, czy idzie jeden peszel czy idzie ich tyle, ze trudno poradzić sobie z nimi w wykopie. Metry jeszcze raz metry liczą się. 250 - 260 godzin w miesiącu. Warto zastanowić się czy z taką ilością godzin dodając do tego normę nie lepiej w Polsce wyjdzie się. Nikt nie pisał, ze transport w Norwegii jest bardzo drogi. Samolot do Polski można kupić za około 200 zł, a tam na miejscu pociąg i autobus to koszt jak nic tysiąc zł, a nikt tego nie zwraca .

Rokit

Zamieszczone zdjęcia na firmowym Facebook-u GS-Maskin As najlepiej odzwierciedlają hojność szefa firmy. Chłopaki opowiadali o imprezie firmowej widocznej na zdjęciach. Szef zaszalał - na stole sałatka za 8 koron, browar i butelka wódki. Szkoda, że z głody nie zwrócili mu tej sałatki. Na zdjęciach autka niczego sobie, ale to dla kadry kierowniczej. Dla pracowników auta pobrał ze złomowiska gdzie jeszcze dostał chyba dopłatę, że je wziął. Stach jeździć.

PILNE !

Fri Rettshjelp (norweska instytucja darmowej pomocy prawnej) . Osoby pokrzywdzone , oszukane , traktowane niezgodnie z prawem przez firmę GS MASKIN AS prosimy zgłaszać się do nas w celu złożenia skarg .

Harry
@PILNE ! 21.02.2018 15:20

Proszę o jakiś kontakt

Przemek

W odniesieniu do wszystkich przeczytanych opinii trudno uwierzyć w to co jest tutaj napisane. Pracowałem w tej firmie (przez miesiąc) i tak naprawdę wszystko co zostało mi przekazane podczas rozmowy telefonicznej to było tak na miejscu. Nie rozumiem opinii, że ktoś otrzymał darowiznę 20000 koron za miesiąc (bo tyle przepracował). Z mojej wiedzy podczas rozmowy rekrutacyjnej jest jasno powiedziane, iż za I miesiąc pracy otrzymuje się wynagrodzenie 20000 koron (niezależnie od ilości przepracowanych w tym miesiącu godzin) a dopiero później przechodzi się na stawkę godzinową. Co do wypłaty wynagrodzenia to również nie miałem z tym żadnego problemu i od żadnego pracownika, z którym rozmawiałem podczas pracy w tej firmie nie usłyszałem żeby były problemy z wypłatami. Co do kierowcy autobusu to chyba został poinformowany o fakcie pracy fizycznie po przewiezieniu ludzi na projekt. Podczas mojej pracy każdy zarówno kierowca jak i operator w momencie kiedy nie miał pracy na swój sprzęt pracował fizycznie. W związku z warunkami w jakich mieszkałem to również nie mogę narzekać. Dostęp do łazienki, kuchni a jeżeli chodzi o porządek w pokojach to jak każdy dba tak ma. Reasumując całość po przeczytaniu opinii wydaje mi się, że albo osoby niezadowolone nie potrafią słuchać ze zrozumieniem tego co jest im przekazywane podczas rozmowy rekrutacyjnej albo sami nie wiedzą czego chcą. Pozdrawiam.

Przemek
@Bob Budowniczy 17.02.2018 19:18

Może ty w (usunięte przez administratora) byłeś i g.... widziałeś. Nie siedziałem tydzień w samochodzie, ale skoro masz takie informacje to spoko nie wnikam. Nie powiedziałem że od razu pracowałem w dołku faktem jest że od początku tego nie robiłem. Skąd u ciebie takie informacje, że byłem przysłany na sprawdzenie ludzi i jako najbardziej zaufany foreman. Szczerze ci powiem że masz lepsze informacje ode mnie bo ja wiem tylko że pojechałem na przyuczenie do Grześka i miałem później być foremanem. Ja w pracy byłem jako zwykły pracownik bo do tego żeby być foremanem to trzeba mieć wiedzę i doświadczenie a na daną chwile tego nie posiadałem. Naprawdę wiesz więcej ode mnie. A tak ogólnie dla twojej informacji to Monika jest moją rodziną ale tak naprawdę nie powinno cię to interesować i tak ogólnie to moim zdaniem nie jest zaganiaczką, ale ty na pewno wiesz lepiej. Jeżeli chodzi o mój powrót to tak jak pisałem wcześniej nie wszyscy wytrzymują psychicznie bez rodziny i ja nie dałem rady a dodatkowo trafiła mi się okazja powrotu do Polski do pracy. Nie wiem czy dosyć jasno ci to wytłumaczyłem ale ważniejsza dla mnie była rodzina.

Rezygnuje
@Przemek 19.02.2018 16:37

Dobrze , że tu zajrzałem przed wyjazdem do pracy .Skoro nawet członków rodziny werbują ,a oni wytrzymują miesiąc mimo że mają tam plecy ... Tęsknota za rodziną to jedno .Powrót po paru tygodniach bez kasy z potkulonym ogonem to inna kwestia . Rezygnuje z takich atrakcji i mam nadzieję będzie takich ludzi wiecej . Dzięki Przemku że mi uświadomiłes i innym chetnym jacy szmalcownicy oszukują tam własnych rodaków .

anonim

(usunięte przez administratora)

Lew

Siema Harry daj priv to sie odezwe bo tez mnie oszukali i walcze a Moniczka jest Mogilna a gada że z nad Morza hahaha

Ciekawy

Prowadzona jest rekrutacja na 2018 rok .Praca od kwietnia , maja .Opinie tutaj negatywne i ciekawe czy warto jest poważnie traktować ofertę pracy .Może ktoś doradzi uczciwie ?

Harry
@Ciekawy 13.02.2018 11:16

Nie rób tego będziesz żałować...

Ciekawy
@Harry 14.02.2018 20:25

a więc 250 godzin za 20 tys NOK ... minus 35% , minus 2,5 tys NOK za sranie po krzakach (tzw.mieszkanie) , minus około 3 tyś NOK podróż , minus wyżywienie . Na czysto po miesięcznych "wakacjach " w GS Maskin As zostaje tysiąc polskich złotych , a trzeba jeszcze wrócić do kraju . Przykre skutki wyzysku .

Andrzej

Affgan napisz mi na piv. andrzejmielewski@onet.pl jakie masz zamiary co do tej firmy bo sam zastanawiam sie zlozyc cv . Moze masz wiecej informacji .Andrzej

Harry

Czekam z niecierpliwością w razie czego proszę o kontakt

Affgan

Mam zamiar złożyć CV do w.w. firmy. Sądząc po opiniach to raczej cudów nie mam sie co spodziewać. Ktos ma jakies aktualne info o warunkach zatrudnienia/pracy w firmie GS MASKIN AS?

Harry
@Affgan 11.02.2018 09:20

Nie rób tego będziesz żałował...

anonim

(usunięte przez administratora)

Harry

Szkoda ze zdjęcia z projektów i mieszkań skasowałem ale chętnie się fo ciebie przyłącze aby ich pogrążyć (usunięte przez administratora)

Koparek

Pracowałem w firmie GS Maskin jako operator koparki. Poszukiwali operatorów z uprawnieniami kat.1 i 2. Na miejscu okazało się, że pojemność łyżki w koparkach jest 1,2 łopaty. (usunięte przez administratora)Pani w biurze nie odbiera telefonów. Nic dodać nic ująć firma GS Maski(usunięte przez administratora)

anonim

(usunięte przez administratora)

Zostaw opinię o GS MASKIN AS - Florø

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GS MASKIN AS