4.1/5

• Radunica
  • Jankowo Gdańskie
  • Bogatka

3. Opinie o pracodawcach Gdańsk
  5. Opinie o Fabryka Okien "Szach-Mat"

Opinie o Fabryka Okien "Szach-Mat" Gdańsk

Nie przegap nowości o Fabryka Okien "Szach-Mat"!

Wywiadu udzielił/aBarbara Szachnowska

29.05.2023 09:34

Czym zajmuje się Państwa firma?

Fabryka Okien Szach-Mat jest producentem wysokiej jakości okien i drzwi z PVC w systemach VEKA i Gealan oraz aluminiowych w systemach Aluprof, Yawal i Aluron. Fabryka firmy mieści się w Załężu (gmina Przodkowo), gdzie znajdują się: dział produkcji, dział technologii, księgowość oraz dział montażu i serwisu. Natomiast siedziba działu handlowego, marketingu i działu wycen znajduje się w Gdańsku, w dzielnicy Jasień. Fabryka Okien Szach-Mat to firma o korzeniach rodzinnych. Obecnie zatrudniamy ponad 50 osób.

Jak wyglądały początki firmy?

Właścicielem i założycielem firmy jest Robert Szachnowski, który z branżą stolarki otworowej związany jest od zawsze. Już jako student Politechniki Szczecińskiej na wydziale Budownictwa, zdobywał pierwsze doświadczenia w fabryce okien. Następnie przez wiele lat pełnił funkcję kierownika produkcji stolarki w dużej ogólnopolskiej spółce. Marka Szach-Mat powstała w 2004 roku, kiedy to została uruchomiona pierwsza linia produkcyjna stolarki z PCV. Rok później ruszyła produkcja ślusarki aluminiowej. Dzisiaj nasze okna dostarczane są do odbiorców na całym świecie - sprawdzają się zarówno w gorącym klimacie Arizony, jak i w mroźnej północnej Skandynawii.

Do kogo Państwo kierują swoje usługi?

Naszymi odbiorcami są klienci lokalni (woj. pomorskie) oraz zagraniczni (Skandynawia, Niemcy, Szwajcaria, Holandia, Wielka Brytania, Kanada, USA).

Jak wygląda praca „od kuchni” w Państwa firmie?

W naszej firmie proces realizacji projektów obejmuje kilka etapów. Pierwszy z nich to kontakt z klientem. Na początku tego procesu, przedstawiciel działu handlowego, który jest odpowiedzialny za sprzedaż i obsługę klienta nawiązuje kontakt z zainteresowanymi osobami lub firmami. Pozyskanie zapytania ofertowego obejmuje spotkania, rozmowy telefoniczne lub korespondencję mailową. Na tym etapie ustalane są wymagania klienta, preferencje dotyczące stylu, rozmiaru, materiałów i innych szczegółów związanych z oczekiwaniami klienta.

Co dzieje się kiedy handlowiec ustali z klientem szczegóły oferty?

Wtedy zajmujemy się pomiarem i wyceną. Gdy klient wyrazi zainteresowanie zamówieniem, nasi specjaliści przeprowadzają pomiar okien i drzwi oraz doprecyzowują szczegóły zamówienia. Na podstawie tych danych nasi kosztorysanci przygotowują wycenę, uwzględniającą koszt materiałów, produkcji, montażu i ewentualnych dodatkowych usług.

Jak wygląda następny etap?

Po zaakceptowaniu wyceny następuje etap projektowania. W naszej firmie tym etapem zajmują się technolodzy. Używają do tego celu specjalistycznego oprogramowania, które pozwala wizualizować wygląd okien i drzwi, określić właściwości techniczne oraz rozrysować sposób otwierania.

Co dzieje się, kiedy wszystkie szczegóły dotyczące projektu są już ustalone?

Po zatwierdzeniu projektu przechodzimy się do etapu produkcji. Produkcja okien w naszej fabryce odbywa się z użyciem najnowocześniejszych automatycznych linii produkcyjnych.

Czy jest to już finalny etap produkcji okien?

Nie. Po wyprodukowaniu stolarki okiennej i drzwiowej następuje skrupulatna kontrola jakości. Jeśli zostaną zauważone jakiekolwiek niedociągnięcia, są one korygowane przed przystąpieniem do montażu.

Jak wygląda etap montażu produktów?

Kiedy stolarka okienna i drzwiowa przechodzi pozytywnie kontrolę jakości, specjaliści przystępują do jej montażu u klienta bądź wysyłki. Montaż przeprowadzany jest przez nasze własne, wyspecjalizowane ekipy. Obejmuje on precyzyjne umieszczenie okien i drzwi w otworach, izolację termiczną i uszczelnienie, a także sprawdzenie funkcjonalności i estetyki. Na każdym etapie przykładamy ogromną wagę do szczegółów, wspólnie dążąc do tego, aby nasi klienci byli zachwyceni jakością naszej obsługi, produktów i usług.

Jakimi wartościami kieruje się firma, zarówno jeśli chodzi o kontakt z klientami, jak i zatrudnianie pracowników?

Fundament misji Szach-Mat stanowi nasza wiara w to, że z pasji do tego, co robimy, dostarczamy najwyższej jakości usługi, które zapewniają naszym klientom pełny komfort i bezpieczeństwo. Jesteśmy liderem jakości z wiarygodnym wizerunkiem przyjaznego miejsca pracy. Jeśli chodzi o wartości, którymi się kierujemy to, są to z pewnością: współpraca (tolerancja, komunikacja, zaangażowanie, szacunek), szczerość (otwartość), uczciwość, ciągły rozwój, zaangażowanie (odpowiedzialność, sumienność).

Jaki jest główny cel firmy, jeśli chodzi o zatrudnianie pracowników?

Celem naszej firmy w procedurze zatrudnienia nowego pracownika, jest znalezienie odpowiednio dopasowanej do zespołu osoby, która będzie w stanie w pełni spełnić wymagania stanowiska oraz wpasować się do naszej kultury organizacyjnej. Chcemy przyciągnąć wykwalifikowanych kandydatów, którzy posiadają odpowiednie umiejętności i doświadczenie potrzebne do wykonywania swoich obowiązków. Nie wykluczamy przy tym nawiązania współpracy również z osobami bez doświadczenia zawodowego, które mają potencjał do rozwoju i osiągnięcia sukcesu w naszej firmie. U kandydatów cenimy entuzjazm i zaangażowanie, szukamy ludzi, którzy tak jak my pokochają świat stolarki okiennej. Stawiamy na stworzenie atmosfery, w której pracownicy czują się docenieni i motywowani do osiągania wysokich standardów.

Na co z Państwa strony mogą liczyć kandydaci?

Ważne dla nas jest zapewnienie pozytywnego doświadczenia kandydatom w trakcie procesu rekrutacji. Dążymy do otwartej i przejrzystej komunikacji, informując kandydatów o postępach w procesie rekrutacji i dając im odpowiednią opiekę podczas całego procesu. Ostatecznie, naszym celem jest znalezienie najlepszego kandydata, który pasuje do naszej firmy, jej wartości i misji. Chcemy zbudować zespół ludzi, zdolnych do osiągania sukcesów wspólnie i przyczyniających się do rozwoju firmy. Ten cel jest dla nas kluczowy, ponieważ wierzymy, że zadowoleni i dobrze dobrani pracownicy są fundamentem sukcesu organizacji.

Jak wygląda struktura Państwa firmy?

W naszej firmie dążymy do braku podziałów i unikania budowania murów pomiędzy pracownikami, lecz jak w każdej organizacji tak i w naszej wyszczególniliśmy kilka podstawowych działów, które określają zadania relacje i role pomiędzy różnymi jednostkami organizacyjnymi.

Jakie są to działy?

Na czele firmy stoi Zarząd i Właściciel firmy, który odpowiada za ogólne zarządzanie firmą, podejmowanie strategicznych decyzji i nadzór nad wszystkimi działami. Drugim ważnym działem jest dział produkcji. Skupia się on na produkcji stolarki okiennej i obejmuje następujące stanowiska: kierownik produkcji (jest to osoba, która odpowiada za nadzór nad całym procesem produkcyjnym, harmonogramem produkcji, alokacją zasobów i kontrolą jakości), lider produkcji (koordynuje pracę zespołów produkcyjnych, nadzoruje procesy technologiczne i zapewnia efektywność produkcji), operator maszyn (obsługuje maszyny produkcyjne, wykonuje operacje montażowe i obróbcze na stolarkę okienną), pracownicy montażu i serwisu (zajmują się montażem i instalacją gotowych okien u klientów).

Jaki dział w Państwa firmie odpowiada za relacje z klientami?

W naszej firmie dział sprzedaży i marketingu skupia się na pozyskiwaniu klientów i promocji produktów firmy. W skład tego działu wchodzą: Dyrektor działu handlowego (odpowiada za zarządzanie zespołem sprzedażowym, ustalanie strategii sprzedaży i osiąganie celów sprzedażowych), Specjalista ds. marketingu (planuje i realizuje strategie marketingowe, prowadzi działania reklamowe, zajmuje się marketingiem internetowym), Przedstawiciel handlowy (zajmuje się pozyskiwaniem nowych klientów, negocjacją umów i utrzymywaniem relacji z klientami), Specjaliści ds. ofertowania.

Jakie jeszcze działy funkcjonują w Państwa firmie?

W naszej firmie funkcjonuje dział finansowy, który zajmuje się zarządzaniem finansami firmy. Zatrudniamy księgowego, który odpowiada za prowadzenie ksiąg rachunkowych, sporządzanie sprawozdań finansowych i rozliczenia podatkowe. Mamy także dział, który zajmuje się sprawami firmy od strony prawnej. Dodatkowo w firmie funkcjonuje dział techniczny i kierowania projektem, który odpowiada za rozwój i badania produktów oraz zapewnienie ich wysokiej jakości. W skład tego działu wchodzą technolodzy i projektanci.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

W związku z dynamicznym rynkiem oraz znacznym corocznym przyrostem sprzedaży naszych produktów, nasze plany związane z zatrudnieniem są ambitne. Obejmują rozszerzenie zespołu produkcyjnego, działu ofertowania oraz zespołu handlowego.

Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?

Proces rekrutacji w naszej firmie może różnić się w zależności od stanowiska. Ogłoszenia o pracę publikujemy na portalach z ofertami pracy, w mediach społecznościowych lub w innych miejscach. W odpowiedzi na ogłoszenie, kandydaci przesyłają swoje CV i listy motywacyjne. Po zakończeniu okresu aplikowania, następuje wstępna selekcja kandydatów.

Jak wygląda proces rekrutacji wybranych kandydatów?

Spełniający nasze oczekiwania kandydaci są zapraszani na rozmowy kwalifikacyjne, które odbywają się w fabryce lub siedzibie działu handlowego. Podczas tych rozmów omawiane są zagadnienia dotyczące doświadczenia zawodowego, umiejętności, preferencji kandydata. Rozmawiamy wtedy również o szczegółach pracy na danym stanowisku. Jeśli kandydaci przejdą pomyślnie pierwszy etap rozmów, mogą zostać zaproszeni na drugie spotkanie, podczas którego przedstawiana jest oferta zatrudnienia, w której zawarte są warunki pracy, wynagrodzenie i inne ustalenia. Po akceptacji oferty przez kandydata, następuje etap wdrożenia.

W jaki sposób dbacie Państwo o rozwój pracowników?

Ciągły rozwój to jedna z ważnych wartości naszej firmy, dlatego stwarzamy liczne okazje, w których nasi pracownicy mogą rozwijać zarówno wiedzę w zakresie naszych produktów i usług, jak i umiejętności miękkie. Organizujemy liczne szkolenia i warsztaty, które pomagają pracownikom zdobyć nowe umiejętności i rozwijać się w swoich dziedzinach. Są to zarówno szkolenia techniczne, jak i związane z rozwojem osobistym i umiejętnościami miękkimi. Staramy się tworzyć jasne ścieżki kariery, wskazując pracownikom, jak mogą rozwijać się w ramach organizacji. To daje pracownikom sprecyzowany cel i motywację do ciągłego rozwoju. Prowadzimy cotygodniową ankietę badania satysfakcji pracowników oraz comiesięcznie wybieramy 4 osoby z naszej organizacji na osobowość miesiąca. Laureaci ww. konkursu otrzymują miesięczny dodatek do wynagrodzenia. Prowadzimy też cotygodniowe środowe „spotkania przy kawie”, podczas których udoskonalamy procesy komunikacji w firmie, omawiamy bieżące sytuacje, dzielimy się swoimi sukcesami. Dbanie o rozwój pracowników to nasz priorytet i inwestycja w przyszłość firmy.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Aby usprawnić procesy w naszej fabryce oraz jeszcze bardziej skrócić terminy realizacji, wdrażamy system zarządzania Lean, znany również jako Lean Management lub Lean Manufacturing. Jest on podejściem do zarządzania i organizacji procesów produkcyjnych, które skupia się na minimalizowaniu marnotrawstwa, zwiększaniu wydajności i ciągłym doskonaleniu. Pochodzi z japońskiego systemu Toyota Production System (TPS). Naszym celem jest pozyskanie odbiorców na nowych rynkach, rozwinięcie sieci dystrybucji i budowanie długoterminowych relacji z klientami. Wciąż najważniejsze pozostaje dla nas realizowanie naszej misji, pragniemy, aby marka Szach-Mat stała się dla naszych klientów synonimem doskonałości, a dla pracowników przyjaznym „drugim domem”.

k.damian

13.07.2023 08:48

Jestem zadowolony z pracy jako pracownik produkcji. Firma stawia na jakość swoich produktów i dba o zadowolenie pracowników. Widzę, że moje wysiłki są doceniane, a atmosfera w miejscu pracy jest przyjazna . Jeżeli chodzi o zespół to czułem się częścią ekipy, i czułem że jest ona zgrana. Cieszę się, trafiłem na takiego pracodawcę, który troszczy się nie tylko o dobro firmy ale także pracowników co niestety zdarza się coraz rzadziej.

16.10.2023 08:23

Pozwól, że odpowiem w imieniu Pracodawcy. Oczywiście zależy nam na tym aby wynagrodzenie podstawowe było adekwatne do zakresu obowiązków. Dodatkowo, pracownicy otrzymują premię. Jako, że w naszej firmie stawiamy na pracę zespołową, to zespół właśnie decyduje o tym kto w danym miesiącu otrzyma nagrodę za szczególne zaangażowanie. Każdy pracownik naszej firmy może również korzystać z karty Multisport. Ponieważ lubimy spędzać ze sobą czas również po pracy, regularnie organizowane są imprezy integracyjne.

@lg

05.06.2023 11:55

Polecam. Pracodawca stawia duży nacisk na komunikację i otwartość. Regularnie organizowane są spotkania, na których można przedyskutować swoje pomysły, uwagi czy obawy. Firma naprawdę słucha swoich pracowników i jest gotowa do wdrożenia zmian, które przyczynią się do naszego sukcesu. To daje poczucie, że jest się ważnym członkiem zespołu i firmy.

05.06.2023 12:05

Bardzo dziękujemy za miłe słowa. Stworzenie przyjaznego miejsca pracy, gdzie każdy członek zespołu ma optymalne warunki aby rozwijać swój potencjał jest naszym priorytetem.

18.03.2023 14:25

Czy istnieje możliwość rozwoju w Fabryka Okien "Szach-Mat"?

27.03.2023 11:58

Jako pracownik potwierdzam, że w fabryce można się rozwijać m.in. poprzez szkolenia

29.03.2023 09:02

Witaj! Obecnie planujemy powiększenie naszego działu sprzedaży o kolejne 2 osoby. Rekrutujemy na stanowisko eksport managera z biegłą znajomością j. angielskiego i/lub niemieckiego. Jeśli jesteś zainteresowana - zapraszamy do kontaktu.

27.03.2023 12:07

Polecam pracę w fabryce. Miła atmosfera i stanowisko dopasowane do kompetencji sprawia, że praca nie jest nużąca

14.03.2023 13:33

Pracuję w firmie od kilku miesięcy. Pracodawca stawia na rozwój pracowników, bierzemy udział w różnych szkoleniach. Zespół współpracuje, każdy angażuje się w swój zakres obowiązków. Wynagrodzenie na czas, w wysokości zgodnej z ustaleniami. Z tego co wiem, są osoby, które wróciły do firmy po jakimś czasie, co świadczy o tym, że jest to dobra firma.

31.10.2022 13:55

27.12.2022 09:54

Witaj, każdy pracownik otrzymuje swoje wynagrodzenie terminowo. Współpracujemy w oparciu o umowę o pracę.

20.11.2020 10:50

Polecam pracę w Szach-Mat tym, którzy chcą uciec od sztywnych korpo reguł, a szukają miejsca, gdzie można liczyć na elastyczność, dobrą atmosferę i możliwość rozwoju. Wynagrodzenie ok, uzależnione od wyników.
    egi

08.03.2021 10:54

z wypowiedzi wnoszę chaos i brak procedur (tak najłatwiej i zmierzyć nic nie można i ustabilizować obowiązków - polakowatość), sztywnych korpo-reguł, a gdzie ty w Trm masz prawdziwe korporacje, reguły są akurat niezbędne do zarządzania i komfortu pracy... Skąd ciągłe rekrutacje na te same stanowiska, od lat...?

08.03.2021 11:59

Zapewniam, że nie tylko w korporacjach obowiązują procedury i reguły :) W naszej firmie reguły i procedury ustalamy wspólnie, biorąc pod uwagę potrzeby wszystkich zainteresowanych. Do tego dochodzi elastyczność w dostosowaniu stanowiska do kompetencji pracownika, a nie na odwrót. A rekrutację prowadzimy stale, firma intensywnie się rozwija. Zapraszamy :)

07.12.2022 10:01

Od czego uzależniona jest premia w firmie Fabryka Okien "Szach-Mat"? Jakie są progi premiowe? Dodali 27 listopada na GoWork.pl ogłoszenie na stanowisko Monter.

27.12.2022 09:44

Witaj, szczegółową ofertę przedstawiamy podczas spotkania rekrutacyjnego, zapraszamy :)
    miki 16

19.09.2022 13:21

Witam, ponownie pojawia sie ogłoszenie na kierownika biura/asystenta biura, jaka jest atmosfera w firmie w Załężu? ile osób pracuje w biurze ? Jakie są zarobki, czy także podstawa plus premia?

01.10.2022 10:08

Dzień dobry, w związku z awansem osoby, która obecnie pełni to stanowisko szukamy nowej osoby do naszego zespołu, który obecnie liczy 8 osób. Zapraszamy do przesyłania swojej Aplikacje. Wynagrodzenie jest uzależnione od kwalifikacji i uzgodnionego zakresu pracy, rozmawiamy o nim na spotkaniach rekrutacyjnych finalnym etapie rekrutacji. Pozdrawiam, Pracodawca
    Pracowniczka

25.04.2022 17:13

Bardzo polecam!

29.03.2022 10:51

Od czego uzależniona jest premia w firmie Fabryka Okien "Szach-Mat"? Jakie są progi premiowe? Dodali 28 listopada na GoWork.pl ogłoszenie na stanowisko Monter.

01.04.2022 09:27

Witaj, system premiowy zależy od stanowiska. Jeśli interesuje Cię praca na stanowisku montera, główne kryteria to zaangażowanie w pracę i zadowolenie klienta :) Doceniamy również chęć dzielenia się wiedzą z mniej doświadczonymi kolegami.
    Pracownik SM

22.02.2022 09:49

Bardzo polecam pracę w Szach-Mat. Przede wszystkim cenię sobie to, że zespół jest bardzo zgrany, nie ma rywalizacji tylko współpraca. Przełożeni stawiają na rozwój, firma organizuje liczne szkolenia.

23.03.2022 09:30

W tym miesiącu np odbyło się już 5 szkoleń zewnętrznych: szkolenie sprzedażowe (sprzedaż telefoniczna), szkolenie dotyczące szkła zespolonego, szkolenie nt skutecznej argumentacji sprzedażowej jeśli chodzi o okna PVC, szkolenie z konfiguracji i wykorzystania zaawansowanych funkcji CRM, a w kalendarzu mamy jeszcze w marcu - szkolenie produktowe Yawal. Szkolenia wewnętrzne są praktycznie co tydzień. Dotyczą różnych kwestii produktowych, technicznych, sprzedażowych.

01.04.2022 09:16

Oczywiście wynagrodzenie jest uzależnione od wielu czynników, stanowiska, kwalifikacji, doświadczenia.
    Pracownik Działu Handlowego

09.02.2022 19:06

Atmosfera w pracy jest bardzo przyjemna, zespół jest zgrany i nadaje na tych samych falach. Są momenty ciężkiej pracy, bo firma się szybko rozwija, ale i są luźniejsze chwile; pracodawca jest elastyczny, wyrozumiały i stawia na rozwój swoich pracowników. Wynagrodzenie na czas, nie wiem skąd te głosy o nieuczciwości i nieterminowości. Wszystko jest transparentne. Zaangażowanie, uczciwość i własne zdanie jest doceniane przez Pracodawcę. Daję okejkę ;)
    Arek

07.02.2022 09:11

Zawsze znajdą się tacy, którzy potrafią tylko narzekać i krytykować, nie dając nic z siebie. Atmosfera w pracy zależy nie tylko od Pracodawcy, ale również od poszczególnych pracowników. Ja bardzo dobrze oceniam moją współpracę zarówno z przełożonymi jak i kolegami. Bywają i trudniejsze dni, jak to w branży, zwłaszcza kiedy zamówień jest bardzo dużo a każdy klient wymaga terminowości. Ale doceniam fakt, że w firmie zawsze można szczerze powiedzieć co się myśli, bez ryzyka, że obróci się to przeciwko tobie. Malkontentom radzę - dajcie coś z siebie, a zobaczycie, że świat wyda się lepszy :)
    Katarzyna

17.12.2021 14:39

Pomyślałam, że też coś napiszę, choć z Szach-Mat współpracowałam kilka lat temu. Obecnie prowadzę własną działalność, ale bardzo miło wspominam bycie częścią działu handlowego w S-M. Świetna atmosfera w biurze, bardzo pomocni i życzliwi współpracownicy. Duża elastyczność przełożonej. Bardzo dużo się nauczyłam. Polecam.
    Krzysztof XXX.

06.10.2021 12:22

Praca wymagająca ale jeśli się angażujesz będzie to zauważone. Szef zabiegany ale bardzo w porządku.
    Tomasz

06.09.2021 09:48

Polecam - bardzo dobry i uczciwy pracodawca, a o takich dzisiaj trudno.

18.07.2021 11:30

Jaka jest kultura pracy w Fabryka Okien "Szach-Mat"?

21.07.2021 17:36

Kulturę pracy tworzą u nas ludzie - to oni są najważniejsi i od nich zależy atmosfera. Promujemy wzajemny szacunek, uczciwość i szczerość i w oparciu o takie zasady tworzone są zespoły w poszczególnych działach.
    Elżbieta

23.06.2021 20:18

Hej, @Pracownik napisał w swoim wpisie, że wynagrodzenie w Szach-Macie jest uzależnione od wyników. Chciałabym poznać więcej szczegółów na ten temat :) Czy chodzi tutaj o premię? Jakie wyniki są brane pod uwagę? Jakie są widełki wynagrodzenia, które możemy sobie wypracować miesięcznie?

21.07.2021 17:33

Dzień dobry, zasady przyznawania premii są jasno określone i przedstawiane przed rozpoczęciem współpracy. W dziale handlowym oprócz premii od sprzedaży przyznawana jest również dodatkowa premia motywacyjna.
    Zainteresowany

18.01.2021 20:28

Oferta na kierownika dalej jest aktualna? Co miesiąc nowe ogłoszenie. Z jakiego powodu taka rotacja.

19.01.2021 09:54

Dzień dobry, wszystkie ogłoszenia, które zamieszczone są na portalach internetowych są aktualne. Proces rekrutacyjny trwa u nas długo, chcemy aby decyzje były obopólnie przemyślane, szukamy osób, które najlepiej odnajdą się w naszym zespole. Rekrutacja nie ma związku z jakąś szczególną rotacją na stanowiskach, traktujemy ją raczej jak ciągły proces, firma jest w fazie intensywnego rozwoju. Zapraszamy :)

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Fabryka Okien "Szach-Mat"?

Kontakt - Fabryka Okien "Szach-Mat"

ul. Kartuska 354aa 80-125 Gdańsk

REGON:193098450

Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

10.12.2020 09:49

Czy Fabryka Okien "Szach-Mat" ma ściśle ustalone godziny pracy?

23.12.2020 07:00

Dzień dobry, tak, dział handlowy pracuje w godz. 8.00-16.00 natomiast fabryka 6:30 do 14:30. Pozdrawiamy!
    Edi

01.12.2020 18:23

Dobry pracodawca, w firmie panują jasne zasady i jeśli się ich przestrzega można liczyć na stałą, stabilna pracę.

31.08.2020 10:22

Wiecie może czy w Fabryka Okien "Szach-Mat" szukają chętnych na staż?
    Fabryka Okien Szach-Mat

31.08.2020 11:55

Dzień dobry, oczywiście, zapraszamy do przesłania aplikacji na adres [email protected] z informacją, w jakim dziale chciałby Pan/Pani odbyć staż. Pozdrawiamy!

11.08.2020 20:33

Pracowałem w firmie dość krótko, bo dostałem propozycję wyjazdu za granicę. Cóż mogę powiedzieć... atmosfera w pracy dość nerwowa, ale w każdej firmie jest jakiś minus. Pracować trzeba ;) Wypłata na czas, kwota na jaką się umówiłem.
    Krzysztof

13.08.2019 12:55

Chciałbym się podzielić opinią na temat tego pracodawcy . Pracowałem tutaj przez 7 m-cy w 2015 roku jako Dyrektor Sprzedaży, po czterech latach rozłąki wróciłem do firmy na to samo stanowisko mając przeświadczenie, że wracam do miejsca gdzie atmosfera pracy jest wspaniała, a prowadzące tę firmę małżeństwo Państwa Szachnowskich to uczciwi ludzie, co w dzisiejszych realiach jest nie do przecenienia. Oby takich firm jak ta było w Polsce jak najwięcej.
    Domi

31.07.2020 08:27

Czy nadal Pan tam pracuje? Czy nie i dlatego firma szuka nowego dyrektora?To częste zmiany w firmie tak ważnego stanowiska....

31.07.2020 09:16

Mam nadzieję, że Pan Dyrektor odpowie, tymczasem mogę napisać, że tak, nadal jeszcze pracuje. A o powodach planowanej zmiany możemy porozmawiać na spotkaniu rekrutacyjnym :) Pozdrawiamy!
    SOPOTcianin

23.09.2012 00:13

obserwuję bacznie tą firmę coś nie tak non stop poszukują ludzi do działu export! rotacja??!!! jestem dobrze wykształcona studia języki obce i doświadczenie czy warto tu pracować???? jakie warunki? stosunki? jak traktują ludzi?? szukają kierownika exportu? mam dobrą pracę, zarządzam exportem czy warto w ogóle tu aplikować?
    Domi

31.07.2020 08:38

Teraz poszukują nowego dyrektora sprzedaży....

31.07.2020 09:08

Tak, zgadza się, planujemy zmianę na tym stanowisku. Zapraszamy do aplikowania :)

17.01.2020 14:17

Czy w Fabryka Okien "Szach-Mat" są szkolenia zewnętrzne?

21.02.2020 09:39

Witam! Dużą wagę przywiązujemy do rozwijania kompetencji pracowników na zajmowanych stanowiskach. Organizujemy liczne szkolenia wewnętrzne, regularnie zapraszamy specjalistów z branży. W razie zapotrzebowania pracownicy biorą udział również w szkoleniach wyjazdowych.
    Mykolaj

27.11.2019 19:00

Nieporządna firma. Nie płaci za wykonaną pracę. (usunięte przez administratora) Nie polecam!!!!!
    Xxx

10.12.2018 17:48

Witam mam pytanko jak z wyplatami w firmie?
    Mega

26.12.2018 21:41

Złote góry a potem będziesz się prosił o swoje

27.09.2019 12:02

Wysokość wynagrodzenia jest uzależniona od kwalifikacji i zaangażowania w pracę. Płatne w systemie miesięcznym, dla stałych pracowników możliwe są również zaliczki.

08.08.2019 10:57

Zgadzam się. Pracuje się dobrze, wiadomo, są lepsze i gorsze chwile, jak wszędzie. Teraz w szczycie sezonu bywa nerwowo, było trochę opóźnień, zleceń jest bardzo dużo. Dla mnie ważne, że pracodawca jest uczciwy i elastyczny.
    Olo

07.08.2019 10:43

Praca w porządku, dobra atmosfera i nie ma problemów z wypłata na czas. Z szefem da się zawsze dogadać . Ja nie narzekam.

02.07.2019 17:11

Gość

05.07.2019 03:13

Prawda , dużo osób narzeka i na pracę jak i jakosc wykonania okien ...
    Piękna

23.05.2019 21:26

Witam odradzam firmę Szach Mat opóźnienia w stolarce po 3 miesiące , źle zrobione pomiary , umawiaja się i nie przyjeżdżają . Odradzam !!!!! (usunięte przez administratora)
    Fabryka Okien Szach-Mat

24.05.2019 11:03

Szanowna Pani, rozumiem, że nie jest Pani z jakiegoś powodu zadowolona z usług naszej firmy i bardzo nam przykro z tego powodu. Chciałabym jednak zauważyć, że na niniejszym portalu następuje wymiana informacji o firmach jako PRACODAWCACH, a jak rozumiem, Pani nie jest pracownikiem firmy. Pozdrawiamy!
    Braknazwy

01.11.2018 15:26

Lubię atmosferę w Fabryka Okien "Szach-Mat" za: Jakość i atmosfera w pracy
    M.

12.08.2018 14:36

Dobre miejsce na zdobycie doświadczenia zawodowego, dalszy rozwój już posiadanych umiejętności językowych i nabycie nowych umiejętności. Pozytywna atmosfera w pracy i brak tzw. wyścigu szczurów. Jeśli ktoś uczciwie pracuje, to zawsze zostanie doceniony.
    Diana

09.07.2018 08:17

Jestem zadowolona i polecam tego pracodawcę. Właściciele są wyrozumiali i pomagają się rozwijać. Atmosfera w firmie jest dobra. Wypłata jest zawsze na czas.
    Ewa

25.06.2018 12:04

Firma bardzo otwarta, godna zaufania. Szanuje pracownika, jego prawa i chęć do rozwoju. W Szach-Macie można się wielu rzeczy nauczyć, spróbować swoich sił w wielu dziedzinach - firma stara się dostosowywać stanowisko pracy do umiejętności pracownika. Pracownicy jak i szefostwo - zawsze pomocni i wyrozumiali, co wpływa na pozytywną atmosferę w pracy. Szczerze polecam pracodawcę!
    Grzesiek

09.05.2018 11:39

Podpowiedzcie jakie wyposażenie otrzymuje przedstawiciel handlowy?

09.05.2018 11:47

Dzień dobry. Handlowiec otrzymuje wszystkie narzędzia niezbędne do pracy, tj. komputer przenośny, telefon służbowy, samochód służbowy oraz komplet materiałów marketingowych. Zawsze jesteśmy otwarci na sugestie dotyczące innych środków, które mogą wspomóc sprzedaż - bo to o nią przecież chodzi :)
    B and A

07.06.2018 19:53

Wow niesamowite. Gdyby handlowiec nie dostał komórki i komputera i jeździły dom albo autobusem to nic byście nie sprzedali. Puknij się w głowę. To nic nadzwyczajnego tylko norma.
    Kris

05.06.2018 15:50

Mają najgorszą opinię w okolicy
    Pan

05.06.2018 15:45

Źle traktują ludzi !

Zostaw merytoryczną opinię o Fabryka Okien "Szach-Mat"