OSTRZEGAM!!!!!!!!!!!!!! potencjalnych klientów tej firmy przed zakupem szyb kominkowych samoczyszczących gdyż albo nie maja pojęcia o tego rodzaju towarach, albo świadomie naciągają kupujących na kasę. W moim przypadku zakupiłem u nich prawie dwa lata temu szybę samoczyszczącą (taka miała być), która już pierwszej zimy (2017/2018) wzbudziła moje podejrzenia co do jej wartości, ale po kontakcie telefonicznym z tą firmą i sugestią, aby zmienić drzewo brzozowe na inne typu grab bądź buk postanowiłem zakupić takie drzewo i przetestować je w następnym okresie zimowym ( 2018/2019) i niestety efekt był ten sam czyli szybę trzeba było po każdorazowym paleniu w kominku dosłowni drapać, aby była czysta gdyż ciągle był osmolona w całości. Gdy złożyłem reklamację poinstruowano mnie aby sprawdzić czy szyba przewodzi prąd bo te szyby (samoczyszczące ) jak przekazał przedstawiciel sprzedawcy przewodzą prąd ( miałem to sprawdzić aby uniknąć kosztów związanych z transportem w obie strony przy ewentualnie nie słusznej reklamacji) . Gdy po sprawdzeniu szyby na tą okoliczność okazało się, że szyba nie przewodzi prądu ustaliłem ze sprzedawcą datę jej odbioru przez kuriera, aby dostarczyć ją do niego w ramach reklamacji gwarancyjnej. Firma KULIMAR po otrzymaniu szyby przez tydzień nie dawała znać co z reklamacją i dopiero po moim monicie zareagowała i oznajmiła, że to szyba IR ROBAX ENERY PLUS, i że te szyby nie przewodzą prądu, ale szyba mimo wszystko jest samoczyszcząca. Otóż bzdura gdyż zakupiłem taką samą szybę (IR ROBAX ENERY PLUS) u innego sprzedawcy, który handluje od kilkunastu lat tylko artykułami do kominków i okazało się, że przewodzi prąd, a po przepaleniu w kominku i osiągnięciu odpowiedniej temperatury wystąpił efekt pyrolizy i szyba uległa samoczyszczeniu. Po poinformowaniu firmy KULIMAR o tym stwierdzeniu idą dalej w zaparte i twierdzą, że obecnie kupiłem na pewno inną szybę tj IR MAX bo ta przewodzi prąd czyli dalej wiedza więcej ode mnie co kupiłem.
CZYLI CO - OMIJAJCIE ZAKUPY W FIRMIE KULIMAR bo zakup u nich to tylko wyrzucenie pieniędzy w błoto!!!!!!!!!!!!!!!