pragniemy, aby to forum było miejscem kulturalnej i merytorycznej wymiany informacji. Liczymy na to, że pojawiające się tu wypowiedzi nie będą mijać się z faktami, nikogo nie będą obrażać, czy naruszać czyjejś godności i dobrego imienia. Wpisy, które nie będą prawdziwie uzasadnione, będą usuwane przez administratora.
Dobra, prężnie rozwijająca się firma. Pracodawca godny polecenia. :)
Dobra firma i dobry pracodawca i szkoda czasu na komentowanie niektórych wpisów.
Myślę, że to czego oczekuje firma od nowego pracownika nie zawsze da się nauczyć w technikum czy na studiach. Może dobrym rozwiązaniem byłoby dofinansowanie przez państwo nauki nowego pracownika przez firmę.
Pomysł ciekawy, ale czemu państwo z naszych podatków miałoby dofinansować szkolenie pracownika dla prywatnej firmy? I czemu wnosisz o taką racjonalizację, czy sam zaczynałeś tu i uważasz, że nie dość byłeś przygotowany do pracy?
Pani z dzialu druku ktora ustala grafik powinna popracowac w innych miejscach zeby zobaczyc i nauczyc sie jak wyglda ustalanie grafiku na dluzej niz miesiąc. Dostajesz grafik 4-5dni przed rozpoczeciem miesiaca i TYLKO na miesiac normalnie jak bys byl lekarzem na dyzurach. Szacunku zero do prywatności ni z dzieciem na cos sie umowic ni do lekarza nie wspominajac o zyciu po pracy. Potem zdziwieni ze nie ma pracowikow z doswiadczeniem tylko mlodzi ktorym wszystko jedno. Doswiadczony pracownik ma rodzine i zobowiązania nie bedzie robil w takim nieladzie, gdzie pol miesiaca mozesz miec na rano pol na popoludnie albo jak sie komu zachce oczywiscie razem z weekendami i to jeszcze co chwile sie zmienia. Totalnie nie polecam chyba ze wszystko ci jedno z organizacja czasu dno
Nie możesz z nią porozmawiać o tym grafiku? Sama chce się tu przyjąć, ale mam rodzinę, dzieci. Można się z kimś zamienić, jeśli zmiana ci nie pasuje? Czy tego firma nie pochwala?
Jak ekipa tak zgrana to nic tylko aplikować. Ktoś wspomniał że grafik układa się razem z weekendami. To soboty też są zajęte? Za te dni wolne jest lepiej płacone czy nic więcej?
Czy w firmie SE-DA Sp. z o.o. można przejść z umowy o pracę/zlecenie na B2B? Czy ktoś tak zrobił?
Emilia, u kobiet grafik istala ktos inny ale tez nie maja wesolo. Jesli msz inne opcje pracy - lepiej skorzystaj z innych, szkoda nerwow
Tylko z powodu grafiku nie polecasz? Nawet jak już go ustalą to tak często zmieniają bez uprzedzenia? Ktoś pisał że nie ma ustalonych przerw. To można sobie ją zrobić czy w ogóle to nie jest dobrze widziane?
Ogółem nie polecam pracy w tej firmie, ludzie z biura oczekują od ludzi że będą pracować jak stary pracownik już pierwszego dnia, jedyne co, to że się mądrzą i czego to oni nie wiedzą, a jak mają coś pokazać to mówią że masz już wiedzieć co robić, ludzi mają za nic, a jak się coś źle zrobi, mimo że nie jest się pewnym tego i się UPRZEJMIE zapytasz, to wielce oburzeni bo kim to oni nie są. Z takim podejściem do ludzi nigdy nie znajdą pracownika. Kierownik Lech Wielce wykształcony a jak potrzebujesz pomocy to mówi że trzeba iść do operatora bo on tego nie jest tylko od siedzenia w biurze i decydowania kto będzie pracować a kto wylatuje, nie ma określonych godzin przerw tylko o której się chce, nie ma szatni ani pomieszczeń socjalnych. Kierowniczka Barbara cały czas chodzi o oburzona jakby nie wiadomo kim była w tej firmie a sama dostała się do tej firmy po znajomości jedna wielka rodzina, szczerze oczekiwałem innego traktowania pracownika, wypłata niska najniższa krajowa, premie dają z łaski, ciężko z urlopami. Nie polecam tego miejsca
Mówisz że nie ma określonych godzin, to co można przychodzić na którą się chce? Ktoś w ogóle pilnuje albo kontroluje żeby być w pracy te 8 godzin? Napisałeś też że są premie, które nie są chętnie dawane. Ile tej premii? Z tymi urlopami to też bym się coś więcej chciał dowiedzieć.
Cześć, chodziło mi o przerwy że nie ma określonej godziny na zjedzenie przysłowiowej kanapki, lecz tylko kiedy masz czas lub czekasz na spadek temperatury na kalandrze lub na podesłanie z łaski plików z drukami z biura, owszem z reguły wszyscy przychodzili na tą 6:00 i 8 godzin byli, jeśli chodzi o premie to jest to kwestia jak gadasz z kierownictwem a i tak jak chcą to cię mówiąc kolokwialnie opierdzielą z niej
To sugerujesz swoim wpisem, że premie są uzależnione od kontaktów pracownika z kierownictwem? Tak to zabrzmiało, dlatego chcę ustalić coś więcej w tym zakresie. No i kwestia tych godzin. Ktoś pilnuje albo w jakiś inny sposób się odbijamy, aby była pełna kontrola, kto ile tych godzin pracuje? Pytam, bo generalnie zastanawiam się, czy cv składać.
Hej, dawno nikt się tutaj nie wypowiadał, a ja chciałabym dowiedzieć się czy może jest szansa, że będą kogoś poszukiwali do szwalni? Ciężko o pracę w Lidzbarku w zawodzie szwaczki. Ktoś coś wie, czy może warto samemu do siedziby do nich się przejść i zostawić CV?
Najniższa krajowa, sama rodzinka w zarządzie i traktowanie pracowników jak śmieci. Brygadzistka na szwalni nie ma zielonego pojęcia na temat szycia ale jest siostrą pani kierownik i to wystarczy. Dno dno dno i trzy metry mułu.
Wszystko na temat, nic dodać. Najlepszy jest inż. K. Lech od drukarki, nieźle ściemnia, ale ktoś mu wierzy w te bzdury... Brak mi słów...
@konrad jesteś pracownikiem tej firmy ? Powiedz coś więcej o warunkach zatrudnienia !
Dobra, prężnie rozwijająca się firma. Pracodawca godny polecenia. :)
Sama rodzina na "górze" i w biurze, najniższa krajowa - jak Ci się nie podoba droga wolna, w lidzbarku i tak nie ma pracy.
wieczne popędzanie pracowników, zła atmosfera i najniższa krajowa
Zachęcamy do dodawania opinii na temat firmy Se-Da Sp. z o.o. j.v.. Twój komentarz może wiele zmienić.
Jak się pracuje w SE-DA Sp. z o.o.?
Zobacz opinie na temat firmy SE-DA Sp. z o.o. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 2.