Pol-Miedź Trans Sp z o.o.

Lubin

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 50 ocen.

Pol-Miedź Trans Sp z o.o.
4 50 6 1

Opinie o Pol-Miedź Trans Sp z o.o.

Maszynista

Cześć mam pytanie jak jest w Pol Miedzi warto przyjść do pracy

Maszynista Cargo

Na jakie zarobki może liczyć maszynista i ile jest się poza domem?

Ja
@Maszynista Cargo 25.09.2018 10:22

4000 podstawy jak dostaniesz to góra.jak będziesz po hotelach spał i zrobisz 36 nadgodzin w miesiącu to 6000 zarobisz

Starszy maszynista pol.miedz
@Maszynista Cargo 25.09.2018 10:22

Jak by było ok.to by ludzie się nie zwalniało.nie polecam.zarobki słabe a kilometry robisz,ale w samochodzie ,średnio 3 godziny do pracy i 3 z pracy nie liczone.i to wychodzi 15 godzin poza domem.

anonim

(usunięte przez administratora)

anonymous

Nie warto

Tomek

Witam, czy firma organizuje kursy na świadectwo maszynisty w 2018r?

Starszy maszynista
@Tomek 03.03.2018 16:45

Tak, PMT organizuje

Pracownik
@Starszy maszynista 08.03.2018 18:29

Tylko uwaga bo przez 3lata placa 2000 na reke

@anon
@Pracownik 10.03.2018 07:45

Jak wszędzie chyba podczas szkolenia.

Izabela

Kto jeszcze wypowie się odnośnie POL-MIEDŹ? Czy aktualnie szukają pracowników? Dysponujecie informacjami na temat benefitów pozapłacowych? @Anon, czy jakieś plusy znalazłbyś? Co firma powinna zmienić, aby lepiej Wam się pracowało?

@anon
@Izabela 18.04.2018 10:34

Wczasy pod Gruszą, Katarzynka, Zyski(często połowiczne) to dodatkowe pieniądze. Oprócz tego różne dofinansowania, multisport, wyprawka szkolna itp.

Witold

Przestańcie tak narzekać bo macie fajną, stabilną pracę . Ostatecznie można zmienić ale czy tego chcecie?

Pracownik
@Witold 14.02.2018 11:00

A co Ty mozesz wiedziec ,o tej firmie jeden bałagan, nic wiecej . Szczerze odradzam zatrudnienie sie w tej firmie, wladza mysli ze znalazla sobie parobkow ,partyjniaki i kolesiostwo

siwiy
@Witold 14.02.2018 11:00

wojciechowski skncz piepszyc cale zycie na kolanach nierobie

Siwo
@Witold 14.02.2018 11:00

(usunięte przez administratora) bez honoru chodź na tory pokaż co potrafisz

Romek

Podpowiedzcie czy firma prowadzi aktualnie rekrutacje? Interesuje mnie na jaką umowę można liczyć?

On23

Witam na jakie zarobki może liczyć stażysta manewrowy?

anonymous
@On23 30.04.2018 12:46

2100 brutto na początek + dodatki pracownicze

Administrator

Jak obecnie wygląda sytuacja z możliwością zatrudnienia w Pol-Miedź Trans Sp z o.o.?

Poldek

Mam nadzieję, że jak firma ma opinię dobrego pracodawcy to będzie dobra praca?

Izabela

@On 23, masz jakieś informacje odnośnie stażysty manewrowego? Jak w ogóle pracuje wam się w Pol Miedź. Ja osobiście jestem bardzo ciekawa, ale jeszcze bardziej osoby zainteresowane współpracą z firmą. Pamiętajcie, że wyrażając swoją opinie o pracodawcy pomagamy innym użytkownikom naszego forum.

Damian

Jak tam na wąskim torze w Głogowie ? Z góry dziękuję za odpowiedź

Izabela

@anon, widzę, że na stronie Pol-Miedź Trans jest wiele ogłoszeń, na rożne stanowiska pracy. Proszę spójrzcie w link http://www.pmtrans.pl/praca/. Może ktoś z Was będzie zainteresowany współpraca z firmą i złoży CV. Czy ktoś ma najnowsze informacje odnośnie samego procesu rekrutacji? Jak przebiega rozmowa, ile jest spotkań? Podzielcie się informacjami.

anon
@Izabela 27.03.2018 13:41

@Izabela , nie warto składać CV do pol miedzi na stanowisko maszynisty , ustawiacza itd , praca w biurze tez do łatwych tam nie należy , jak ktoś ma nerwy ze stali , a chce popsuć sobie psychikę to miejsce jest dla niego ;) a co do rozmów i samego procesu rekrutacji to nie podpowiem , bo nie wiem jak to teraz wyglada

anon

W firmie nic się nie zmienia , nie ma innego stanowiska pracy niż PAN MASZYNISTA , podwyżki dostali w ciągu roku już dwie , a dalej narzekają , bo im wiecznie mało , nikt w tej firmie nie widzi innego stanowiska , ustawiacze , rewidenci , kierownicy pociągu przy normie godzin zarabiają mniej niż , z całym szacunkiem , Pani Terenia na kasie w TESCO czy innym markecie , dyspozytura jaka jest taka jest , ale niektóre planistki na WPLu nie potrafią żyć z ludźmi , robiąc pod górkę , nie mając zielonego pojęcia o swojej robocie , do pracy masz wychodzić kiedy planista chce , w grafiku masz , to masz wyjść , nie masz , to i tak masz wyjść , bo zaraz będzie telefon od kierownictwa .

Knur
@anon 17.03.2018 12:59

Można to dodać do Wikipedii jako słowo kluczowe Pol - miedz trans. 100% prawdy.. najlepszy komentarz.

Starszy maszynista

Od 1 marca są spore podwyżki w PolMiedzi.Dodatkow Zaczynaja płacić premie kwartalna plus hotele. jest o wiele lepiej.

Pracownik
@Starszy maszynista 08.03.2018 18:31

Ty Starszy Maszynista, pewnie KNUR jestes masz wysoka stawke i teraz jeszcze wyzej Ci podniosa ,a kominy jak byly tak beda ,a Ty w (usunięte przez administratora) masz kolegow bo ze 4800 a koledzy tylko 3700max. Standardowa reakcja KNURA, Pozdrow swoich przyjaciół u wladzy i z dyspozytury

Pracownik
@Starszy maszynista 08.03.2018 18:31

A zapomnialem dodac Starszy Maszynisto teraz po.podwyżce grubsze koperty musicie skladac i większe szynki na swieta

Huta Głogów
@Pracownik 10.03.2018 07:43

Pewnie jeden z klanu na WPL.

Huta Głogów

Nie polecam, sam szukam innej pracy. Stawka 2100 już po szkoleniu manewrowego. Ciągły przepływ młodych pracowników przez firmę. Tak źle jeszcze nigdy nie było. Nowi "prezesi" chyba mają (usunięte przez administratora) po całości na firmę.

Jopek

Nie polecam pracy na wąskim torze w hucie Głogów. Praca święta, na trzy zmiany a wypłata 1700zl netto do tego nadgodziny oczywiście nie za pieniądze a za wolne dni wybierane przez kierownictwo.

Maszynista z Dolnego Śląska

Maja być podwyżki w Pol Miedź Transie od 1 marca? Wiadomo coś?

Pracownik
@Maszynista z Dolnego Śląska 25.02.2018 07:03

Podwyżki mialy byc juz o 1 lutego, Pan prezes obiecal to na spotkaniu z maszynistami ,i jak zwylke byla to sciema. Facet spotyka sie z ludzmi obiecuje gory zlote i od 9 miesiecy nic w tym kierunku nie zrobil. Z 120 maszynistow w roku 2013 na Wpl zostalo dzis 56 to o czyms swiadczy, i kolejni odchodza. A Pan prezes zatrudnia psychologa ktory ma poprawic relacje miedzy maszynistami i dyspozytorami, oraz sciagac do pracy nowych (starych) pracownikow ,jak narazie ma zero sukcesow ,wiec moze warto goscia zwolnic a.pensje jego podzielic miedzy tych ktorzy zostali by tez nie odeszli !!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

tenconiespał

Szkoda, że słuchałeś tylko jednym uchem a drugim wylatywało i nie wszystko zdążyłeś złapać. Prowadzący mówił, o sytuacji szczególnych potrzeb pracodawcy, które jednocześnie można kwalifikować jako stan wyższej konieczności, i miał moim zdaniem rację - zdrowy rozsądek. (usunięte przez administratora)

a.r.a.r
@tenconiespał 03.01.2018 22:00

Przestrzegam i właśnie dlatego mnie nie chcieli w firmie i nie ma żadnej sytuacji stanu wyższej konieczności kiedy masz pracować dłużej niż 12 godzin...

zaciekawiony

Panowie, jak jest dzisiaj w Pol Miedzi? Dają premię za przyjście i dodatki? To prawda?

anonim

(usunięte przez administratora)

Obserwator

To już wypowiedź poniżej pasa Pracowniku!!! Może wypowiedz się o mankamentach w Swojej pracy. Zapewne nic nie masz do ukrycia, prawda??? Skoro tak jest, to jedynym argumentem, jaki przemawia za Twoją aktywnością na forum to ludzka zawiść i chęć robienia krzywdy innym. Za taką argumentacją przemawia jedynie brak asymilacji z otaczającym się światem i izolacja, w której jesteś mocno zagubiony/a. To jest przykład, jakich Pracowników mamy w PMT. Zostawcie Przedstawicieli związkowych w spokoju. Okaże się, że to będzie jedyna deska ratunku w nadchodzącym, trudnym dla PMT, okresie. Nie zapewniam, ale nadmieniam, że jeżeli tak dalej będzie to wspomnicie moje słowa. I zachęcam do zapisywania się do związków - nie jednemu już pomogły.

pracownik

Pol - Miedź - Trans .Uratowała życie nie jednemu tylko niektórym nierobom nie chce się pracować więc nie mogą zrobić normy godzin.

anonim

(usunięte przez administratora)

Abc

Musisz być na prawdę iście perfekcyjnym maszynistą mającym faktycznie dużą wiedzę o tym jak i co się dzieje w firmie ;)

Zostaw opinię o Pol-Miedź Trans Sp z o.o. - Lubin

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Pol-Miedź Trans Sp z o.o.