BYŁY PRACOWNIK25.04.2025 23:56
Witam, pracowałem w tej firmie jakiś czas. Osobiście mogę polecić firmę. Praca głównie od poniedziałku do piątku ale czasami zdążają się soboty ( rzadko ale jednak) ale to raczej wynikało z przypadków losowych np. nie gotowy towar na firmie i oczekiwanie pod rampą parę godzin. Spedytorzy w porządku, ogólnie mila atmosfera. Duże plusem jest pełny ZUS i urlop płatny 100% z trzech ostatnich miesięcy. Zarobki w granicach 9tys. zawsze na czas każdego 10. Wypłatę można policzyć co do złotówki. Samochody mercedes actros w miarę serwisowane na bieżąco. W miarę dlatego że firma ma tylko jednego mechanika i czasami nie uda się ogarnąć wszystkiego w sobotę. Jako kierowca drobne naprawy takie jak wymiana np. żarówki czy przewodu ABS ewentualnie opony przy wystrzale nie powinny byc problemem. Napewno firma nie każe wymieniać klocków hamulcowych na parkingu w trasie. Nie ma problemu z parkingami płatnym, jeżeli jest taka potrzeba to do dyspozycji kierowcy są dwie karty paliwowe i jedna zwykła karta bankomatowa. Paliwo AdBlue i płyn do spryskiwaczy zawsze jest na bazie. Nie wszystkim można dogodzić bo jak to w transporcie są kierowcy i kierowcy. Każda robotę trzeba zrobić a jak to na plandece wozi się wszystko. Bywały tygodnie gdzie ładowało się tylko z rampy bez pasów a zdarzało się i tak że otwierało się dwa boki i zakładało 20 pasów. Średnio czas jazdy tygodniowo wynosił ok 40h. I nigdy nie usłyszałem od firmy że mam przegiąć czas jazdy czy pracy. Zawsze można się dogadać jeżeli chodzi o wyjście np do lekaza czy załatwienie jakiejś prywatnej sprawy. Główne kierunki to Węgry, Słowacja, Czechy, Niemcy, sporadycznie Chorwacja, Rumunia, i ogólnie dużo jazdy po.Polsce. Z mojego punku widzenia firma godna polecenia więc jeżeli podoba Ci się praca na plandece to warto skorzystać a jeżeli wolisz gabaryty, wanny czy chłodnie to szukaj dalej. Jeżeli kiedykolwiek będę musiał szukać pracę jako kierowca i nie będę mógł znaleźć odpowiedniej dla mnie oferty ( bo każdy jest do czegoś stworzony) to napewno odezwie się do firmy AS Trans. Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia. ????