Opinie o Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy w Świdnica

2.3/5
Na podstawie 3 ocen.

Poniżej zobaczysz opinie byłych i aktualnych pracowników o firmie Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy. Zobaczysz poniżej też opinie kandydatów do zatrudnienia w Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy na temat rozmowy kwalifikacyjnej.

Najnowsze opinie pracowników, klientów i kandydatów do pracy o Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy w Świdnica

Duża Ziuta Nowy wpis

Oddział udarowy spisał się na medal,żyję.Roszczeniowcom może być trudno,bo raczej nikt nie ma czasu nadskakiwać i spełniać zachcianki.To nie jest sanatorium.

Swidniczanka Nowy wpis

Pacjent po wypadku samochodowym zgłasza się z bólem szyi i kręgosłupa. Na co nasz szanowny personel szpitala odpowiada " my tu nie pomagamy . Możemy dać zastrzyk i tyle " to od czego do cholery tam jesteście??? Zamknąć tą bude bo szpitalem tego nazwać nie można.

Hej, chciałabym trochę się dowiedzieć o pracy jako pielęgniarka w tym miejscu. Na ich stronie było jakiś czas temu ogłoszenie w sprawie pracy, tylko nie było tam żadnych szczegółów. Czy zarobki są adekwatne do ilości pracy? Jakie dodatki do pensji oferują? Mam wykształcenie kierunkowe i prawo do wykonywania zawodu. Ile lat doświadczenia trzeba mieć minimum, aby przyjęli do pracy? Są jakieś specjalne wymagania w tym zakresie?

kasia90 Nowy wpis
@anonim

Najlepiej odwiedzić Panią Naczelną, przyjmuje od 7:00 do 14:00 od poniedziałku do piątku. Chętnie odpowie na wszystkie pytania i doradzi. Przyjmują nawet bez doświadczenia od razu po szkole, liczy się aktywne prawo zawodu. Co do zarobków według siatek płac wśród pielęgniarek w zależności od licencjatu, magisterki i specjalizacji.

anonim Nowy wpis
@kasia90

Tylko podstawa jest czy oferują jakieś dodatki też? Nawet nie tylko o te finansowe mi chodzi ale socjalne, nie wiem czy to jest określone jakoś znaczy z góry narzucone jak stawki? Chciałabym wiedzieć jak najwięcej zanim pójdę

Witam, mogę prosić o informację, jak pielęgniarka pracuje na umowę zlecenie to czym to się różni od pracy na umowę zwykłą o pracę? Bo tak zachęcają w ofercie tym, że istnieje możliwość zatrudnienia na UZ. Wtedy mam większy wybór na temat tego, na który dyżur mogę przyjść czy jak to wygląda?

kasia90
@anonim

Brałeś udział w rozmowie kwalifikacyjnej na stanowisko SALOWY/SALOWA w firmie Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy? Jakie masz odczucia po spotkaniu z rekruterem? Podziel się swoimi wrażeniami i opisz pozytywne oraz negatywne aspekty rozmowy.
Pacjent

Muszę napisać opinię o ginekologi Świdnickiej miałam okazję kiedyś leżeć na ginekologii i to był dramat natomiast teraz kiedy dr Filip Kubiaczyk jest ordynatorem to jest niebo , jest miło , pełna profesja, cudowni lekarze, sam dr Filip który dba o każdego pacjenta to jest naprawdę bajka polecam wszystkim z całego serca nasza ginekologię.

Jakie godziny pracy dla ratowników medycznych i system? Widziałem, że ogłaszają się na stronie, ale no nie ma żadnych szczegółów napisanych, pomyslałem, że może tutaj wejdę i coś ktoś napisze, bo nie widzę, żeby było napisane już. Bardzo proszę o jakieś informacje.

Zadowolona Wdzięczna

Jestem Wdzięczna Panią z oddziału Neurologia Udarowa ????❤️ super pomocna opieka i lekarze ❤️ Uratowali życie ❤️???? Życzę Wszystkiego Dobrego z Całego Serca ❤️????????????

Anna B.

Jestem córką pacjentki, która w tym szpitalu w roku 2023 przeszła całą diagnostykę onkologiczną i leczenie. Na każdym etapie diagnozowania i leczenia spotykałyśmy się z życzliwością, troską i uwagą. Pragnę wyrazić ogromną wdzięczność Pani dr n.med Ewie Kilar oraz Pani Oddziałowej Lilianie Olkowskiej z Oddziału Onkologii Klinicznej oraz Pani Oddziałowa Elżbiecie (usunięte przez administratora) - Pankiewicz z Oddziału Chirurgii za fachową opiekę i wsparcie. W każdym momencie terapii cały personel ( w szczególności Panie Pielęgniarki z Chemioterapii i Oddziału Chirurgii) wykazywał dużo empatii, troski i zrozumienia mimo tak wielu obowiązków. Z perspektywy łóżka pacjenta to niezmiernie ważna postawa.

Szmatlawiec

Siedząc na sorze wołają osoby z numerkami które wyszły już 3 godziny temu ja że złamana szczęka wychodząc na papierosa z bolu nie bedac tam 5 min wolany mój numerek wchodzę do nich twierdzą żeby chwilę poczekać , czekałem 3 godziny czyli po złości były to w godzinach bardziej wieczornych nie ma ordynatora robią co chcą sor zawalonymi ludźmi a oni w środku bez nikogo w pokoju 13 siedzą i się śmieją wszystko wszystkim ale trzeba się szanować szkoda że nie zapamiętalem jak owi doktorzy mają na nazwisko .. także odradzam ten szpital będąc mieszkańcem Świdnicy

Czy zarobki w firmie Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy są Waszym zdaniem satysfakcjonujące? Co powiecie o warunkach zatrudnienia?

Witam serdecznie, poszukuje obecnie zatrudnienia w Świdnicy jako pielęgniarka, pomyślałam także o szpitalu. Nie wiem z jakich przyczyn na forum pracowniczym pojawiały się przeważnie opinie od pacjentów lecz czy jest tu któraś z Dziewczyn i mogłaby polecić pracę? krótkie oferty na stronie widziałam, lecz są dawniejsze. Od kolejnego roku jakie mogą być przewidywane stawki godzinowe?

Malwa

Znieczulica, brak kultury, arogancja tak przedstawiają się lekarze pracujący na SOR w Świdnickim Latawcu. Poziom tych ludzi jest tak niski, że niższego już nie ma. Skąd oni ich tam biorą, to jakiś najgorszy sort. Myślę, że powinni ich wysyłać do gabinetów weterynaryjnych na praktyki, tam nauczyli by się kultury i podejścia do pacjęta. Chodzę, ze swoim pieskiem do różnych weterynarzy i lekarzy z SOR w Latawcu nawet przy ich piętach wstydziłabym się postawić. Ludzie myślę, że weterynarze lepiej by nas wyleczyli niż Ci pseudo doktorzy.

Pacjent

Qur.y nawet telefonu nie odbierają. Gdzie jest jakaś kontrola? NFZ? PAŃSTWO W PAŃSTWIE

Emerytka

szpital latawiec w Swidnicy to smiech na sali starsze osoby to dla nich wielki klopot ktory przeszkadza im w piciu kawy zero pomocy przy posilku osobie lat 90 ktora sama nie jest wstanie wziasc lyzki do reki poprostu glodowka dopuki nie przyjdzie rodzina i nie nakarmi w godz. 14-16 a dalej za zamknietymi drzwiami tylko sie mozna domyslec.

@Emerytka

To prawda, dlatego rodzinie nie wolno tam przebywać bo dzieją się sceny dantejskie. Zresztą widzieliśmy jakiś czas temu w tv jak lekarz traktował pacjenta

Ciężarna

Codziennie Przyjmuję zastrzyki z antybiotyku , które musi wykonać mi pielęgniarka . W mojej przychodni dostałam informacje ze w soboty i niedziele zastrzyk wykonują na pogotowiu w Świdnicy . Mianowicie pielęgniarka na Latawcu powiedziała ze nie ma lekarza aktualnie ani na pogotowiu w tak ogromnym szpitalu , w obecności którego mogła by mi wykonać ten zastrzyk . Obłęd ! Ani na sorze , gdzie siedzą cztery pseudo pielęgniarki i jedna w czerwonym ubraniu przy braku jakiej kolwiek kolejki i lekarzami obok powiedziała ze oni zastrzyków nie wykonują i nie interesuje ja to ze jestem w ciąży i muszę przyjąć aktybiotyk teraz . Szpital bierze pieniądze za lekarza którego poprostu ,,nie ma ", a raczej jest ale spi albo pije kawę i każdy do około dobrze o tym wie . Ja płacąc składki zdrowotne nie otrzymałam 5 minutowej pomocy , mało tego zostałam odesłana do szpitala w swiebodzicach i za przejazd musiałam zapłacić nie małe pieniądze . Niech ktoś się za to wszystko weźmie ! Nigdy nie chorowałam o raczej unikałam zawsze lekarzy . Gdy tylko zdarzy się ze zwyczajnie w świecie trzeba udać się do szpitala ten nie powinien wogole istnieć . Za każdym Razem zero pomocy .

Agnieszka

Chciałabym się dowiedzieć z jakim stażem ma się tutaj szansę o pracę na stanowisku lekarza? :-) Pytam, ponieważ jestem młodym lekarzem i poszukuję pracy.

Małgosia

W przestrzeni publicznej o szpitalu Latawiec mówi się umieralnia - prawda. To co przeżyła moja rodzina od momentu spotkania z ekipą karetki w domu przez kolejne 2 tygodnie pobytu najbliższej nam osoby na oddziale wewnętrznym to przechodzi ludzkie pojęcie. Cały pobyt z ogromnymi trudnościami kontaktu, otrzymania jakichkolwiek informacji, jedna z odpowiedzi ordynatora : ' nie mam czasu z panią rozmawiać'. Wszystko tłumaczą pandemią. Ordynator to człowiek, który chyba minął się z powołaniem, brak empatii, arogancki. Niestety bliska nam osoba już nie wróciła do domu :(, a co najbardziej zastanawia w dniu śmierci bez problemu mogłam wejść na oddział i nawet byli gotowi wpuścić mnie na salę ponieważ miałyśmy obie wrócić do domu, ale nie zdążyłam, zabrakło kilkudziesięciu minut. Wypis ze szpitala do odbioru za 2 tygodnie, później informacja, że za kolejny miesiąc - kuriozum. Unikajcie oddziału wewnętrznego w tym miejscu bo szpitalem tego nie nazwę, jak i również ordynatora. Nie dajcie się tam położyć.

Bożena
@Małgosia

A zgłaszałaś swoje wątpliwości i zastrzeżenia do dyrekcji? Jaka była reakcja, spotkałaś się ze zrozumieniem z ich strony?

Małgosia
@Bożena

Zrozumienia ani empatii na oddziale wewnętrznym za grosz nie ma. Wszelkie wątpliwości zostały wypowiedziane w twarz gościowi , który tam zarządza, był na tyle bezczelny, że gdy usłyszał o skardze to chamsko odpowiedział " to składajcie sobie".

Olga
@Małgosia

Co proszę? Jak na to zareagowałaś? Ja bym chyba zaniemówiła normalnie. Ja nie wierzę, że tacy ludzie jeszcze istnieją

Lila@
@Małgosia

Z moim mężem było dokładnie to samo chorował ciężko a był wypisywany do domu że słowami Pana lekarza że pacjent jest do zejścia odleżyny przez dwa tygodnie leżenia sine plecy płakał jak musiałam wezwać karetkę bo było z n im źle prosił aby nie na siwidnice tak się ich bał to nie są lekarze znieczulica

Zofia

Szanowna Pani doktor Adriana Wąsowicz-Piotrowska, Szanowny Pan doktor Marcin Męczywór- mam jednak wrażenie, że wszyscy na Oddziale Neurologicznym są niezwykle kompetentni, uratowaliście mi Państwo życie (udar mózgu). Proszę o przyjęcie słów uznania i wdzięczności za skuteczne leczenie. DZIĘKUJĘ za fantastyczną opiekę oraz włożony ogrom troski, życzliwości, cierpliwości, empatii i profesjonalizmu. Wasze podejście do pacjenta i rodziny przywraca wiarę i dodaje sił do dalszej walki o zdrowie; czułam się bezpieczna. Sądzę, że odzyskam siły i zdrowie. Bardzo dziękuję jeszcze raz za uratowanie życia. Zofia Pasternak Lutomia 21, gmina Świdnica, w imieniu mamy, córka –Halina Wożny, dnia 2022-03-27

Mariusz

Zdala od tego szpitala. Ordynator działu wewnętrznego to człowiek bez uczuć. Było tak wiele zaniedbań w tej placówce że powinni ją zamknąć. Wystarczy sprawdzić zaniedbania i zgony tym spowodowane.

Bożena
@Mariusz

A skąd wiadomo co było zaniedbaniem? Konsultowałeś sprawę z innymi lekarzami czy to twoja ocena?

Ktoś

Jak najdalej od tego miejsca i wypisywać się jak najszybciej na własne rządanie bez względu jaki to oddział! Te miejsce nie powinno istnieć bo w niczym nie pomogą a jedynie zaszkodzą!

Zostaw merytoryczną opinię o Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy - Świdnica

Możesz oznaczyć pracodawcę w treści opinii wpisując znak @ np: @Pracodawca

łamie prawo polskie
ikona dobre praktyki
jest niezgodna z regulaminem serwisu GoWork.pl
jest wulgarnym komentarzem
jest niemerytoryczna

przebieg on-boardingu nowego pracownika
proponowane przez Pracodawcę wartości wynagrodzenia
ikona dobre praktyki
codzienna praca, również w relacji z przełożonymi
panująca atmosfera w pracy
#TwójGłosMaZnaczenie

• Jak się pracuje w Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy?

Zobacz opinie na temat firmy Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 1.

• Jakie są opinie pracowników o pracy w Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy?

Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 1, z czego 0 to opinie pozytywne, 0 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!

Samodzielny Publiczny Zespół Opieki Zdrowotnej w Świdnicy
  • Leśna 27 - 29
    58-100 Świdnica
  • NIP: 8842201447 REGON: 000311674 KRS: 0000085339
gemius

Na podstawie badań Mediapanel prowadzonych przez Gemius w okresie od 1 sierpnia do 31 sierpnia 2024: wskaźniki "Real Users" platforma internet.

Ranking Użytkownicy
(real users)