Ivoclar-Vivadent Polska

• Nasza historia

Kim jesteśmy

Nasza historia

• Skierniewice

5. Opinie o Ivoclar-Vivadent Polska Sp. z o.o.

Opinie o Ivoclar-Vivadent Polska Warszawa

Nie przegap nowości o Ivoclar-Vivadent Polska Sp. z o.o.!

22.04.2026 10:56

Chociaż KRAKDENT Międzynarodowe Targi Stomatologiczne to już przeszłość, to nadal towarzyszą nam emocje ostatnich dni. To był niezwykle intensywny czas!

Jesteśmy dumni z otrzymanych nagród - Medal Targów za najlepszy materiał laboratoryjny dla IPS e.max Ceram Art oraz II miejsce za najładniejsze stoisko!!!

Jesteśmy wdzięczni wszystkim Klientom i Partnerom, którzy odwiedzili nasze stoisko — ich obecność, rozmowy, pytania i zainteresowanie materiałami były dla nas bezcenne.
    To były naprawdę wyjątkowe Targi! Już teraz wiemy jedno: za rok wracamy i robimy to ponownie — jeszcze lepiej!
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1
    Zdjęcie 2
    Zdjęcie 3

26.06.2026 14:43

Coraz częściej pracownicy zwracają uwagę nie tylko na wynagrodzenie, ale także na kulturę organizacyjną i benefity oferowane przez miejsce, w którym spędzają znaczną część dnia.
    Jako firma przyjazna zwierzętom oferujemy coś, co szczególnie cieszy miłośników czworonogów ⬇️
    Wiemy, że merdający ogon potrafi poprawić humor równie skutecznie jak poranna kawa ☕🐶
    Dlatego, gdy nie odbywają się kursy i nie gościmy osób z zewnątrz, nasi pracownicy mogą zabierać do biura swoich czworonożnych przyjaciół. Dzięki temu pojawia się u nas jeszcze więcej pozytywnej energii 🔋😁
    Puszek i Fala już korzystają z takich przywilejów i jednogłośnie polecają klimatyzację jako najlepszy sposób na letnie upały! 🐾❄️☀️
    Zdjęcie 0
    Zdjęcie 1

Luke

07.04.2026 15:04

Każda cześć rekrutacji przebiegła w sposób bardzo profesjonalny. Pracodawca przekazywał jasne i klarowne informacje oraz odpowiadał na wszystkie pytania. Cieszę się, że udało nam się dojść do porozumienia. Proces wprowadzenia oraz przedstawienia struktury /kultury / portfolio Firmy był jednym z lepszych w jakim brałem udział. Pracodawca godny polecenia!

25.03.2026 09:35

Miniony tydzień skupiał się wokół kwartalnego spotkania naszego zespołu! Intensywny grafik, pełen prezentacji, szkoleń, wykładów i testów… a mimo to znaleźliśmy czas na to, co najważniejsze! Wymianę pomysłów, inspirujące rozmowy i dużo dobrej energii!
    Bo najlepsze rzeczy dzieją się wtedy, gdy działamy razem!

Zobaczcie jak to wyglądało -> https://www.facebook.com/share/r/1Hct3BBeNz/
    News image

Joanna

09.02.2026 18:14

Witam, Wysłałam CV i na drugi dzień już był tel z firmy. Brałam udział w rekrutacji na PM. Rozmowa bardzo rzeczowa, na wysokim poziomie. Jednak nie zostałam zaproszona do dalszego etapu, ale mimo to dostałam informację zwrotna. Mam nadzieję, że będzie jeszcze okazja do współpracy za jakiś czas. Pozdrawiam
    #PrzedstawicielMedyczny

Wywiadu udzielił/aPatryk Szymajda

31.12.2025 09:39

Jaką drogę musi przejść kandydat, który chciałby dołączyć do Państwa zespołu? Jak przebiega proces rekrutacji?

Proces rekrutacji jest transparentny i składa się z kilku etapów: wstępnej rozmowy telefonicznej, spotkania online lub stacjonarnego oraz oceny kompetencji i dopasowania do naszej struktury organizacyjnej. Dbamy o jasną komunikację na każdym etapie, bez zagadek i labiryntów :).

Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?

Nowi pracownicy uczestniczą w kompleksowym programie onboardingowym, obejmującym szkolenia produktowe, systemowe oraz wsparcie przełożonego. Dzięki temu szybko adaptują się do zespołu i obowiązków. Doświadczenie zdobywają przy wspólnej pracy z bardziej doświadczonymi koleżankami i kolegami. Stawiamy na jakość wprowadzenia do pracy, a nie na sprint, wolimy maraton z dobrym tempem niż bieg na złamanie karku.

Czy w Państwa firmie pracują osoby zobligowane do pracy mobilnej i/lub delegacji?

Tak, w szczególności w obszarze sprzedaży praca mobilna i delegacje są naturalną częścią obowiązków. W końcu świat jest zbyt ciekawy, żeby siedzieć tylko przy biurku!

Jak wygląda kwestia wykorzystywania urlopów w Państwa firmie?

Urlopy są planowane elastycznie, z poszanowaniem potrzeb pracownika i zespołu. Promujemy równowagę między życiem zawodowym a prywatnym, bo szczęśliwy pracownik to skuteczny pracownik.

Jakie cechy powinien mieć kandydat, który chce dołączyć do zespołu?

Otwartość, komunikatywność, zaangażowanie oraz orientacja na klienta to kluczowe cechy, które cenimy. Mile widziane jest też poczucie humoru, uśmiech potrafi zdziałać cuda, nawet w najtrudniejszych sytuacjach :).

Czy można wyróżnić jakieś cechy/umiejętności, które cenicie Państwo szczególnie wśród swoich pracowników?

Proaktywność, umiejętność pracy zespołowej, chęć rozwoju i gotowość do dzielenia się wiedzą. A jeśli ktoś potrafi zrobić świetną kawę, to też jest talent, którego nie ignorujemy!

Czy przekazują Państwo kandydatom informację o wynikach rekrutacji?

Tak, zawsze informujemy kandydatów o wyniku procesu, nikt nie lubi czekać w niepewności.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Planujemy dalszy wzrost udziału w rynku oraz wdrażanie nowoczesnych rozwiązań dla stomatologii. Naszym celem jest, aby stomatolodzy, technicy i pacjenci nie tylko korzystali z najlepszych produktów, ale przede wszystkim częściej się uśmiechali. W końcu jesteśmy liderem w branży i chcemy tę pozycję umacniać.

Co stawiają sobie Państwo za cel w najbliższym czasie?

Naszym celem jest dalszy rozwój, innowacje i dostarczanie najwyższej jakości rozwiązań dla stomatologii.

Na jakie stanowiska najczęściej prowadzą Państwo rekrutację?

Najczęściej rekrutujemy na stanowisko konsultanta ds. produktu. Jest to największa grupa pracowników w firmie.

Czy przyjmują Państwo także na staże/praktyki?

Tak, oferujemy staże.

Jakie kompetencje są przez Państwo najbardziej pożądane u kandydatów, starających się o pracę?

Umiejętności sprzedażowe, komunikacja interpersonalna, znajomość branży stomatologicznej oraz orientacja na cele. A do tego łatwość nawiązywania kontaktów, bo w sprzedaży rozmowa to podstawa.

Czy Państwa firma jest otwarta na kandydatury osób w wieku 50+?

Zdecydowanie tak. Cenimy doświadczenie i wiedzę niezależnie od wieku w końcu mądrość nie ma daty ważności.

Po latach doświadczeń, dlaczego dziś zarekomendowałbyś pracę w Ivoclar?

Ze względu na stabilność, innowacyjność, przyjazną kulturę organizacyjną i realne możliwości rozwoju. To firma, w której można się rozwijać i czuć częścią czegoś wyjątkowego.

Czy widzisz dodatkowe profity (poza płacowymi), które wpływają na atrakcyjność zatrudnienia w Ivoclar?

Ivoclar oferuje wiele benefitów, które podnoszą atrakcyjność pracy, od szkoleń rozwojowych, przez prywatną opiekę medyczną, po możliwość pracy w międzynarodowym zespole. Dla mnie ogromnym atutem była możliwość uczestniczenia w cyklu szkoleń menedżerskich Leadership Excellence w 2025 roku, to doświadczenie, które realnie wpłynęło na mój rozwój. Ivoclar jest liderem w branży dentystycznej, a bycie częścią tej firmy daje poczucie dumy i satysfakcji, której nie da się kupić.

Jak często w codziennej pracy masz możliwość współpracy z centralą firmy?

Codziennie, to integralna część mojej pracy. Uwielbiam ten kontakt, bo daje poczucie globalnej perspektywy.

Czy jest szansa na bycie zaangażowanym w realną pracę w międzynarodowym środowisku?

Tak, współpraca z centralą i innymi rynkami jest wpisana w naszą działalność, globalny zasięg to nasza codzienność.

Kontakt - Ivoclar-Vivadent Polska Sp. z o.o.

Al. Jana Pawła Ii 78 00-175 Warszawa

Branża główna: Farmacja i suplementacja

XIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

02.12.2025 11:57

Proces rekrutacji oceniam bardzo pozytywnie. Wszystkie etapy były jasno opisane, a komunikacja szybka i rzeczowa. Czułem się zaopiekowany jako kandydat, a rozmowy przebiegały w przyjaznej, profesjonalnej atmosferze. To zdecydowanie najlepiej zorganizowana rekrutacja, w jakiej brałem udział.
    Konsultant

23.10.2025 17:43

Praca w firmie Ivoclar-Vivadent to wyjątkowo pozytywne doświadczenie, które łączy profesjonalizm z przyjazną atmosferą i realnymi możliwościami rozwoju. Na stanowisku konsultanta można liczyć na dużą samodzielność, zaufanie ze strony przełożonych i wsparcie zespołu. Atmosfera w firmie jest bardzo dobra, panuje wzajemny szacunek, otwartość na pomysły i chęć współpracy.
    Zainteresowany

12.06.2025 12:03

Czy pracuje ktoś na stanowisku przedstawiciela handlowego? Chciałbym się dowiedzieć o atmosferze, proponowanych warunkach i czy są stawiane realne cele do osiągnięcia?
    Konsultant

13.06.2025 16:52

Cześć, Pracuję aktualnie jako konsultant ds. produktów w firmie Ivoclar. Twoje pytanie jest dość lakoniczne, można by odpowiedzieć podobnie, czyli "to zależy". :) Tak na serio: - Atmosfera w zespole jest ogólnie dobra. Oczywiście, to jest korporacja, są wzloty i upadki, ale nic nadzwyczajnego. Jak poniżej ktoś napisał, akurat ludzie są bardzo życzliwi, pomocni, chętnie dzielą się wiedzą z początkującymi, a szefostwo nie jest tylko na papierku, ale naprawdę jak coś potrzebujesz to są dla Ciebie. - Proponowane warunki - nikt nie wie jakie masz warunki. 😊 Na tych, na których ja pracuje to jestem bardzo zadowolony. Praca ogólnie jest mega nagradzająca, satysfakcjonująca, ale... Jak w każdej pracy ma swoje trudności (np. MUSISZ lubić pracę z ludźmi czy jazdę samochodem), - Czy stawiane cele są realne? Tu trudno jednoznacznie odpowiedzieć. Trochę i tak, i nie jednocześnie. Powtórzę się, ale to jest korporacja. Zawsze cele są stawiane wyżej, jeżeli jesteś ambitny(a), umiesz zorganizować swój czas i masz "głowę na karku" to dasz sobie radę. Jeśli jesteś leniwy(a), lubisz oddelegowywać pracę do innych, żeby samemu(ej) robić jak najmniej to nie tędy droga. Trochę dziwią mnie opinie poniżej, ale po czasie w jakim zostały wystawione obstawiam, że to rozgoryczeni byli pracownicy. :) Pozdrawiam i powodzenia życzę, być może do zobaczenia!
    Doświadczony konsultant

15.06.2025 19:13

Witam, Ja za to proponuję iść na rozmowę i zapytać o warunki pracy. Jako, że długie lata pracuję w tej firmie nie wiem czy opinia była by obiektywna 😊 Wiem natomiast, że po tylu latach jeśli warunki były kiepskie, lub cele nieosiągalne, dawno by mnie tu nie było😉 Atmosfera bardzo dobra, zapraszam

13.06.2025 18:59

Pracodawca zapewnia wszystkie niezbędne narzędzia do pracy, atmosfera w zespole jest pozytywna, przełożeni cenią sobie szczere podejście i są pomocni, praca wymaga automotywacji, zadań jest wiele, aczkolwiek przy dobrej organizacji swojej pracy jesteś w stanie sprostać oczekiwaniom. Jako firma bierzemy udział w wielu wydarzeniach tj.: konferencję, targi,warsztaty co wiąże się z wymaganą dyspozycyjnością

21.10.2024 23:33

Nie polecam pracy w tej firmie . Fatalna atmosfera oraz (usunięte przez administratora). Wynagrodzenia odbiegają od rynkowych . (usunięte przez administratora)t .Szkoda czasu a przede wszystkim zdrowia .
    Twardy

14.11.2024 11:26

Niestety muszę zgodzić się z przedmówcą. (usunięte przez administratora)pozjadała wszystkie rozumy, nie liczy się z niczyim zdaniem, bo sama wie najlepiej. Komunikuje na (usunięte przez administratora)poziomie, (usunięte przez administratora)są na porządku dziennym. Swoimi komentarzami podcina pracownikom skrzydła i demotywuje. Nie polecam teraz. Może kiedyś będzie lepiej.....
    admin

24.10.2015 17:21

Czy łatwo jest dostać pracę w firmie Ivoclar-Vivadent Polska Sp. z o.o. na wyższym stanowisku? Czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Napisz komentarz, podziel się swoją opinią!

Zostaw merytoryczną opinię o Ivoclar-Vivadent Polska Sp. z o.o.