Firma w moim przypadku słabo z organizowana, na ogłoszeniu informacja, że świadczenie pracy w oparciu o umowę o prace, na pierwszej rozmowie, żadnej informacji, a pózniej przed rozpoczęciem współpracy info, że będzie na okres 3 miesięcy umowa zlecenie, a pózniej kolejne 3 miesiące na uop. Pracowałam jeden dzień, konieczność zakupienia konkretnych ubrań aby zgadzało się z outfitem firmy, mimo wielu prób kontaktu z kierownictwem nie udało mi się uzyskać informacji co z moją umową, pytałam Pań co pracują na sklepie ale żadnej informacji nie miały, nawet za bardzo nie chciały pomóc w rozwiązaniu problemu (chociaż podać nr do kogos z kadr) A odnośnie Pań, bardzo miłe ale dnia pierwszego kiedy to rozpocząć miało się wdrażanie w obowiązki, zostawiły mnie na sklepie samą, a one były na zapleczu - super wdrożenie. Z racji że do końca dnia mimo wielu prób nikt się do mnie w kwestii umowy nie odezwał postanowiłam nie pojawiać się dnia następnego, następnego dnia dzwoni Pan , który mnie rekrutował z pretensjami, że nie pojawiłam się w miejscu pracy, moje pytanie w kwestii umowy olał, mówiąc że widocznie nigdy mi na pracy nie zależało. Ogólnie ja miałam nie przyjemne odczucia co do firmy
A ja wręcz przeciwne mam wrażenie do Pani. Na pierwszym spotkaniu poinformowano mnie o umowie zlecenie, ale to ze względu na mój brak doświadzczenia, teraz pracuję już ponad trzy miesiące i otrzymałam umowę o pracę, tak samo strój dostałam od razu. Może dlatego, że byłam rekrutowana w siedzibie firmy i od razu Pani Kasi mi wszystko wytłumaczyła i dała cały strój. W salonie optycznym raczej nie ma opcji siedzenia sobie przez pół dnia na zapleczu, więc ten komentarz Pani brzmi conajmniej dziwnie lub nieprawdziwie... Ja szczerze polecam wszystkim, którzy dopiero zaczynają z optyką, bo można się wiele nauczyć, jedynie jeśli ktoś nie jest nastawiony na nauke niech lepiej odpusci, bo najgorsze sa pierwsze dwa, trzy tygodnie. Potem już z górki :)
A ja nie będę pisać anonimowo, właściciele dobrze wiedzą kim jestem. Pracowałam na punkcie w Katowicach. Charytatywne dodatkowe godziny pracy, praca po 11-12 H 4x w tygodniu. Obowiązkowe obcasy przez całą zmianę !!!! Co jest karygodne i nie ludzkie. Pracownik który nie robi utargu zarabia więcej niż super sprzedawca. P(usunięte przez administratora) Przez okres ponad roku pracy w tej firmie tylko raz zgadzała mi się wypłata. (usunięte przez administratora) *nowym* bez kwalifikacji niż tym którzy pracowali jakiś czas ! A i jeszcze takie osoby mieliśmy wdrażać ! Firma jest mega nie sprawiedliwa,nigdy nie spotkałam się z takim (usunięte przez administratora) Moja opinia pojawia się tu ponieważ zostałam poszkodowana przez ta firmę ! Po złożeniu wypowiedzenia szefowa zaproponowała inne warunki więc zdecydowałam się zostać A po 2 miesiącach kiedy okazało się że przez wyżej wspomniane szpilki moje plecy odmówiły (usunięte przez administratora) dowiedziałam się że jestem zwolniona !!!! (usunięte przez administratora) Brak szacunku do pracownika, Nie ma poczucia stabilizacji finansowej podejmując tam pracę (usunięte przez administratora)
To bardzo ciekawe, może przybliżysz nam, które salony narzekają na braki w zespołach, bo może coś nam umknęło? :)
Ile można zarobić na stanowisku doradcy klienta? Jaka stawka na umowie? Ile na miesiąc na rękę wychodzicie? Hmm warto się starać o pracę proszę o opinie
Prawda boli nie wszystkie opinie musza byc pozytywne ,jest talkie przyslowie “Maly pies duzo szczeka”:)
Pracuje już w Inter Optyku kilka lat, dużo się zmieniło na plus jeśli chodzi o kwestie urlopowe, grafikowe, rozwojowe (dużo szkoleń on-line), a przede wszystkim konkursowe i premiowe... Jak ktoś nie ma w głowie iphona i instagrama i wie na czym polega praca to będzie miał się w tej firmie dobrze. Pracowałam wcześniej w inny, optyku przez niespełna dekadę i dopiero w tej firmie udało mi się w kilka lat rozwinąć skrzydła sprzedażowe, ponieważ firma ma w swojej ofercie marki, ktorych maly optyk nie moze zagwarantowac. Polecam przede wszystkim mlodym osobom ktore wchodzą w świat optyki. Dużo się możecie nauczyć o starszego, dobrze wykwalifikowanego personelu. Polecam i pozdrawiam.
A czym do tego się tak zmotywowali, że jest ich więcej? w sumie no tak na plus, fajnie jest mieć czego się nauczyć. Jakie przykładowe ostatnio były?
Wiecie, czy Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k. udostępnia laptop i telefon do pracy zdalnej?
To i ja się wypowiem o tej firmie jako obecny pracownik na stanowisku optometrysty. Nie będę wypowiadać się za innych, ani za warunki innych. Pracuję w tej firmie już 2 lata, od samego początku zostałem poinformowany że jest pewien dress code, pewna hierarchia w firmie. Jeżeli pracujemy zgodnie z naszym stanowiskiem, jesteśmy w tym dobrzy to... Firma potrafi docenić takiego pracownika. Finansowo a i też szacunkiem. Jestem zadowolony z pracy. Na pewno konfrontując się z zarządem firmy, trzeba być twardym charakterem, pokazać że jeśli się coś umie, to można się cenić - jakość zawsze jest w cenie. Piszę ten komentarz, ponieważ 2 lata temu czytałem tutaj opinie innych osób, dużo było niezadowolonych, ktoś inny napisał "że trudno o podwyżkę, ile się wynegocjuje na starcie, tyle się ma". Zasięgnąłem opinii osób trzecich, ale mimo wszystko zdecydowałem się zaryzykować. Obecnie nie żałuje tej decyzji :)
Mam podobny staż i odczucia. Też czytałem opinie tutaj i miałem moment zawahania. Stwierdziłem, że nie mam nic do stracenia i nie żałuję. Nie mogę narzekać ani na atmosferę, ani na wynagrodzenia. Zarząd potrafi docenić sumienną pracę :)
Wow dress code. Ciekawe. Można wiedzieć dokładnie, jak trzeba się ubierać do pracy? Jakie to ubrania? I czy jeszcze jest jakieś dofinansowanie dla pracownika, aby zakupić odpowiednie ubranie by wpisać się w ten dress code?
Każdy nowy pracownik dostaje od firmy strój- dla kobiet jest to marynarka, spódnica, koszula i apaszka :) Wszyscy pracownicy mają ujednolicony strój.
A właśnie jak to jest z kobietami w pracy, dużo ich tam pracuje? Pytam, ponieważ nie lubię być wyjątkiem, jeśli mam być szczera. I czy można stwierdzić, że firma traktuje na równi ludzi bez względu na płeć?
Tak, to zależy od zajmowanego stanowiska. Ja dostałem dwie opcje. Pantofle, czarne spodnie na kant, biała koszula, krawat i biały lekarski fartuch, albo strój typowo szpitalny - białe spodnie, biały scrubs/fartuch i białe buty. :) A odpowiadając na pytanie następne, chyba większość osób w tej firmie to kobiety. ;)
Szukam pracy w optyku, mam 3 lata doświadczenia w pracy w innym salonie, wracam właśnie z macierzyńskiego i chciałam się dowiedzieć jak wyglądają warunki pracy? Czy to jest miejsce przyjazne młodym Mamom?
W naszej firmie pracuje kilka dziewczyn, które mają małe dzieci i da się wszystko pogodzić. Kwestia ustalenia wszystkich zasad na samym początku :) Firma jest przyjazna pracownikom, którzy są rzetelni i uczciwi. Pozostałym dziękuje za współpracę i później wypisują te głupoty poniżej :) Zapraszamy :)
Jestem również byłym pracownikiem tego punktu i w 100% zgadzam się z opinią Pani Alicji w firmie panuje nieporządek pracownicy są nierówno traktowani ogólnie nie polecam nikomu
Zgadzam się z Panią Alicja firma wykorzystuje swoich pracowników myśli oczy i jawnie (usunięte przez administratora) choćby właśnie sytuacja z premia
To prawda!zgadzam się z ta opinia.Za firmę sprzątająca trzeba zapłacić????!wierze ze wszyscy odeszli nie dziwie się,,,
Ani Celina, ani Karolina nie pracowały u nas w salonie w Katowicach, więc skąd te komentarze? :)))
Alicja, mocno mijasz się z prawdą :) Szkoda, że nie wspomniałaś o (usunięte przez administratora) jaki robiłaś i pozostawilas po sobie. Zreszta nie tylko w tym optyku :)
To w końcu pracowała pani Alicja czy nie? śmieszni jesteście :):):)Jak ktoś nie pracował tak jak mógł robić usunięte przez z administratora;)(usunięte przez administratora) żenada
Wiec prosze czytać:)
Pozdrawiam :)))
Serio? Tylko tyle?
Alicja przecież ty na rok pracy w salonie pół roku byłaś na L4 i za każdym razem kombinowalas ze zwolnieniami, więc jesteś zdziwiona że Cię zwolnili? To przec Twoja osobę cały czas mieliśmy problem z grafikami i dlatego trzeba było szukać osoby do nas na salon. Błagam,.miej trochę pokory i nie oczerniaj bezpodstawnie...
Szkoda, że nie dopisała jakie straty firma poniosła przez jej ciągłe błędy i pomyłki, nie wspominam już o udzielanych rabatach byle wcisnąć… długo po Tobie sprzatalismy, oj długo… Dodatkowo ciągle intrygi, kłamstwa i sianie fermentu w zespole. Od takich osób jak najdalej.
Pracowałyśmy razem na tym salonie. Wszystkie problemy skończyły się wraz z twoim odejściem, szkoda ze tak późno.
Straszne brednie, mam nadzieje, ze żaden optyk się nie nabierze na Twoje historie… Ty w swoich klamstwach się sama pogubiłas… firma daje stabilizację i dobra wypłatę, jeśli ktoś solidnie pracuje. Nieprawda jest, ze cały zespół odszedł, większość została zwolniona i w końcu salon zaczął funkcjonować. Niestety nie każdy potrafi odejść z godnością…
Prawda to o tych obcasach przez 12-14h? Wyczytałam w jednym komentarzu taką informację... Czy pracodawca zapewnia prywatną opiekę medyczną jako benefit w takim układzie?
Ale mnie rozbawiłaś tą prywatną opieką medyczną , pracodawca nie zapewnia nawet herbaty, kawy , wody do picia ;-))))
Nieprawda, gdzie zmiana trwa 14h?? Obcasy mogą mieć 2 cm wysokość, nie mogą być jedynie buty na płaskim.
Obcasy przez 14h? :))) Nie dało Ci to @Teresa do myślenia, skoro galerie maksymalnie są czynne 12h??? Zamiana przeważnie trwa 10-11h, a buty faktycznie nie mogą być na płaskim tylko na delikatnym obcasie.
Hmmmm... Firma stosuje nowoczesny model zarządzania - każdy pracownik to (usunięte przez administratora) krętacz i (usunięte przez administratora) Na każdym kroku podejmowane są próby obcięcia premii - no bo przecież kwoty te są na niebotycznych wręcz poziomach (NIE :)). Czyli progi progami, ale premia i tak zależy od układu gwiazd - czytaj humoru szefostwa. Nie słuchaj bajek jakie usłyszysz na rozmowie. Miej trochę godności i poszukaj pracy w innym miejscu - nawet jeśli za mniej, to w normalnej atmosferze. Chyba coraz więcej osób zrozumiało jak to działa, bo większość salonów w dużych miastach nie narzeka na nadmiar chętnych do pracy - co powoduje wieczne braki w ludziach i pracę w mocno okrojonym składzie. Naprawdę, poszukaj miesiąc czy dwa dłużej, ale nie tutaj.

Jakich pytań można się spodziewać podczas procesu rekrutacyjnego w Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k. na stanowisko Doradca Klienta?
Świetna obsługa , jako klientka jeszcze nie trafiłam na lepszą! Pozdrawiam Panie z Wadowic.
Dzień dobry, jestem optometrystka z kilkunastoletnim doświadczeniem, współpracowałam z Inter Optyk kilka dobrych lat. Świadczylam usługi dla tej firmy, więc miałam przyjemność być na wielu salonach należących do sieci Inter Optyk. Dokładnie jak napisałam w poprzednim zdaniu... PRZYJEMNOŚĆ, ponieważ personel na salonach jest bardzo dobrze wyszkolony i wykwalifikowany, w dodatku bardzo pomocny - przynajmniej te dziewczyny na które ja trafiałam ????. Sprzęt w gabinecie należy do jednych z lepszych i nowocześniejszych na rynku. Firma należy do tych, która dba o standardy i profesjonalną obsługę, więc to jest miejsce dla kogoś kto chce pół dnia przesiedzieć na kawce na zapleczu. Polecam wszystkim pracownikom, którym zależy na rozwoju w świecie optycznym! Pozdrawiam z tego miejsca cala ekipę Inter Optyk z Bielska! ????
jedna z niewielu opinii, która nie składa się z jednego zdania lub równoważnika zdania, a opisuje sytuację z firmy
Nic a po co ma zarabiać i się bawić w podchody z kimś tam !!???? Pozdro robić swoje i wolne :) tak to działa ?
Myślę że o stawkach nie ma co tak krzyczeć na głos ;) Pieniądze są dobre albo bardzo dobre to zależy tylko od ciebie i tego jak pracujesz :) Czy warto się starać o pracę u Nas ? myślę że tak , pracuję tutaj już wiele lat i jest to praca która jest satysfakcjonująca zarówno finansowo jak i zawodowo :)
Wiesz dobre pojęcie względne. Bardziej chodzi mi o kwestie na umowie czy jest 4 z przodu brutto nie konkretna kwota bo raczej tego nikt nie zdradzi. Interesuje mnie min 4 tys brutto z przodu
4 butto myślę, że jest osiągalna, w zależności jakie masz doświadczenie i zdolności sprzedażowe.
Nie warto. Na początku wielkie obietnice, później zostajesz bez wypłaty i premii - zazwyczaj przed urlopem lub świętami. To takie typowe dla inter optyka i ludzi zarządzających tą spółką.
Ktoś tutaj wypisuje bzdury... Pracuje kilka lat i nigdy nie byłam bez premii czy wypłaty, ale jak widać były pracownik chyba się mści bo coś nie wyszło?
Pracuje od lat i zawsze wypłaty są na czas, a nawet przed czasem! Nigdy nie zdażyło mi się, żebym nie dostał wypracowanej premii czy pensji. Potwierdzi to każdy uczciwy i lojalny pracownik naszej firmy.
Szkoda tylko, że pisząc te brednie nie mają odwagi podpisać się swoim imieniem. Po ostatnich rotacjach w zespołach pare osób może mieć problem z pogodzeniem się, ze nie byli nie zastąpieni…
Wszyscy zorientowani pracownicy naszej firmy wiedzą, kto kryje się pod tymi inicjałami ;) Pozdrawiam, Radek (usunięte przez administratora)
Jakie są mocne strony pracodawcy Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k.?
W miare dobra pensja patrzac na konkurencyjne mniejsze optyki i dosc fajna premia, ktora jest osiagalna... o ile masz zdolnosci sprzedazowe... duzo szkolen on line, dla chetnych kurs refrakcji.
Te szkolenia online to z czego są i jak wyglądają w praktyce? Piszesz też, że stawki większe niż u konkurencji, to super akurat o ile mniej więcej większe by były?
Przepraszam, że dopiero dzisiaj odpisuję, ale odczytałam dopiero dzisiaj powiadomienie z gowork. Pani Ireno, szkolenia są praktycznie z każdej dziedziny, od szkolenia marek okularowych, przez szkolenie z soczewek kontaktowych, skończywszy na soczewkach okularowych. Trochę tego jest, a dodatkowo można wygrać w niektórych szkoleniach nagrody w postaci markowych perfum. Nie chciałabym pisać o stawkach na ogólnym forum, ale było korzystniej w porównaniu do poprzedniej pracy :) Pozdrawiam.
Zapomniałam jeszcze dopisać o kursie refrakcji, na który można się zapisać. Ja osobiście nie czuję się dobrze w badaniu, więc nie korzystam, ale kilka osób z firmy co jakiś czas jeździ na kurs do Warszawy :)
Trafiłem tutaj przypadkiem ponieważ dotarły do mnie informacje o opiniach na temat naszej firmy. Ja pracuje już dłuższy czas, trafiłem z zupełnie innej branży i muszę przyznać, ze wpadłem jak śliwka w kompot. Na początku wszystko wydawało mi się czarną magią ale po skrupulatnym przeszkoleniu optyka stała się moją pasją. Cały czas mam możliwość poznawania nowości przez dostęp do szkoleń online i stacjonarnych. Co do wynagrodzeń, to zdecydowanie na plus biorąc pod uwagę poprzednie firmy. Zawsze przed czasem i zawsze co do złotówki. Dużo konkursów w których można zdobyć dodatki do pensji lub markowe produkty. Dla osób chcących się rozwijać i rzetelnie pracować to jest szansa na dobra wypłatę. Dodatkowo muszę dodać, ze zaangażowanie pani Prezes w życie firmy jest godne podziwu, wcześniej nie spotkałem się z tak oddanym swojej pracy człowiekiem.
Atmosfera beznadziejna ,intrygi ,szczerze nie polecam.
Było najzwyczajniej mniej szkoleń, teraz w porównaniu do przeszłości jest ich dość sporo.
Czy ktoś jest w stanie opisać jak wygląda praca doradcy klienta? Czy jest dużo nauki? Jak sytuacja z premiami?
Praca doradcy klienta polega na kompleksowej obsłudze klienta. Prowadzimy serwis obsługi w oparciu o standardy. Jako firma posiadamy autoryzacje na wiele marek premium, która trafia do wyjątkowych klientów. Doradca klienta jest odpowiedzialny za sprzedaż oraz odpowiedni wygląd opraw i salonu. Nasi pracownicy mogą skorzystać z szeregu szkoleń online i offline. Ta praca jest dla osób, które czuja modę, lubią prace z klientem i są sumienni i ambitni. Jeśli chodzi o wynagrodzenie, to poza podstawa można liczyć na szereg dodatkowych premii i konkursów.
Dzień dobry, bardzo proszę o szczere opinie nt pracy w optykach Inter Optyk.
Praca w Inter Optyku jest zdecydowanie dla osób zaangażowanych. Jeśli jesteś pracowity i sumienny to dobrze zarobisz. Jeśli wolisz siedzieć w telefonie lub chować się na zapleczu to praca nie jest dla Ciebie.
Dla nowych pracowników, którzy maja pasje do mody i chcą się uczyć jest przygotowany cykl szkoleń. Firma udostępnia tez platformę E-learningowa na której dostępne są szkolenia z różnych dziedzin optyki i trendów.
To super, że zadbane o to jest w takim razie. A ten cykl szkoleń to jak długi lub jak mniej więcej wygląda?
Czy pensja w Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k. składała się z samej podstawy, czy może również z ewentualnych dodatków? Konkretnie jako Asystentka, ich ogłoszenie jest 10 kwietnia na Pracuj.pl.
Pensja zazwyczaj składa się z podstawy i premii uznaniowej, trzeba dodać iż słowo "uznaniowa" jest tu kluczem, zdarza się często iż humor Pani Prezes lub też kierownika regionalnego decyduje o tejże premii.
Wiesz może na czym polega to uznanie? ;) Jeśli nie humor prezesa lub kierownika regionalnego
W przypadku stanowiska o które pytasz ciężko mi powiedzieć , ponieważ jest to nowe stanowisko i nie mam pojęcia jakie kryteria dodatkowe zostaną narzucone , w przypadku salonów jest to limit sprzedażowy do wykonania dla każdego pracownika.
Przecież są progi premiowe do wykonania i okreslona premia za ich wyrobienie. Trochę ktoś nawymyślał...
No właśnie, osiągnięcie odpowiednich wyników nie brzmi jak premia uznaniowa. No chyba że na innych stanowiskach takie mają??
Czy pracownicy w Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k. dogadują się między sobą?
@joy a to jakiś nowy kierownik?
Skąd żeście się urwali ,chyba ktoś wam podpłacił za te opinie. Właśnie wszystko jest źle a Pan Dawid odkąd jest w firmie to strasznie miesza miedzy pracownikami żeby każdy na każdego donosił.
Masz negatywne zdanie na temat atmosfery, która panuje w firmie Inter-Optyk? Gdybyś mógł i miał taką możliwość to co jako pierwsze byś w tym miejscu pracy zmienił? Wyjaśnij mi proszę?
Mogę tylko przyznać rację co na temat Firmy. Dziwią mnie tylko te pozytywne opinie a na temat Pana Dawida nie będę się tutaj lepiej wypowiadał.......
Firma stale się rozwija, coraz więcej salonow, media społecznościowe dobrze działają, teraz pracujemy na nowym programie, który dużo dał dobrego przy obsłudze klienta - glasson. Jeśli ktoś jest stworzony do handlu to może w interoptyku dobrze zrobić. Są premie, dużo dodatków sprzedażowych, tylko trzeba potrafic sprzedawać. Co do Dawida, można z nim nornalnie porozmawiać i sporo załatwić, nie ma problemów z urlopem (co było wcześniej problemem) i co najważniejsze odbiera telefon o w tej firmie z poziomu biura nie było standardem :)))) jedyny jego minus to to że zawsze za wszelką cenę broni szefowej... A niektórzy wiemy jak jest.
Cześć, Właśnie się zastanawiałam nad podjęciem pracy w InterOptyku, czy możesz rozwinąć swój wątek?
Cześć, pracujesz może w interoptyku? W ogóle nie mogę znaleźć opinii o pracy tutaj, ktoś coś wie? Warto?
Warto, dużo się zmieniło od czasu pojawienia się pana D.K. w firmie. Dużo bonusów do wynagrodzenia, premie na czas oraz podejście do pracowników. Praca jak praca, jak robisz swoje i dobrze sprzedajesz to możesz dobrze zarobić.
@Anonimka, dziękuję za informację ???? Pracuje już ponad rok w Inter Optyku i nie narzekam. Fajna atmosfera, dużo pracy, ale jak ktoś nie przychodzi do pracy poleżeć to i swoje zarobi. Faktycznie D.K. w przeciwieństwie do pozostałych pracowników biura robi sporą różnicę.
Jak się pracuje w Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k.?
Zobacz opinie na temat firmy Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k. tutaj. Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy oraz kandydaci do pracy to 10.
Jakie są opinie pracowników o pracy w Inter-Optyk Sp. z o.o. sp.k.?
Liczba opinii, które napisali obecni i byli pracownicy to 8, z czego 5 to opinie pozytywne, 2 to opinie negatywne, a 1 to opinie neutralne. Sprawdź tutaj!