Magnes Media sp. z o. o.

Dodaj opinię
Magnes Media sp. z o. o.
3 419 6 1

Opinie o Magnes Media sp. z o. o.

Filtruj opinie po kryteriach:

Aneta
 Opinia

Kiepska firma, kiepskie warunki, kiepskie zarobki.

Pomocna?
Patrycja
 Opinia
@Aneta 10.12.2018 12:00

Przedstawiasz Nam jedynie "suche" fakty na temat tego pracodawcy. Żadnego ze wspomnianych przez siebie aspektów nie rozwijasz, a szkoda, bo wiele osób szuka bardziej szczegółowych informacji o Magnes Media jako o pracodawcy. Długo byłaś pracownikiem w tej firmie?

Pomocna?
Ktoś N
 Opinia
@Aneta 10.12.2018 12:00

Zgadzam się z Tobą w 100%

Pomocna?
Patrycja
 Opinia
@Ktoś N 08.01.2019 16:10

Skoro podzielasz zdanie użytkownika @Aneta, to jeszcze wypadałoby, żebyś odpowiednio uargumentował swoje stanowisko. Nie ulega wątpliwości, że jesteś obecnym albo byłym pracownikiem firmy Magnes Media. Czym się w niej zajmujesz/zajmowałeś? Czy tamtejsi pracownicy mają dostęp do jakichś dodatków pozapłacowych?

Pomocna?
TakNie
Aneta
 Opinia
@Patrycja 06.01.2019 14:55

Tak, pracowałam w magnes media, a dokładnie we Słowie Wrocławian kilka miesięcy po czym odeszłam bo miałam dość niejasnych zasad, niskich standardów pacy i zarobków i nieuczciwego traktowania mnie jak i klientów, których sama pozyskiwałam. Co do detali to kilka osób opisało tutaj dokładnie co się działo i te komentarze zostały usunięte jako niezgodne z regulaminem.

Pomocna?
Robert
 Opinia
@Patrycja 14.01.2019 12:46

Aneta opisała swoją historię z magnes media ale jej komentarz zaraz został usunięty bo pewnie magnes media sobie tego nie życzy. Żenada gowork...

Pomocna?
Analityk
 Opinia

Czy osoby które w tak jawny sposób oskarżają firmę są przekonane o tym co piszą? Czy informacje które piszecie są sprawdzone? Oskarżać jest łatwo, czasami nie przemyślane wypowiedzi mogą zrobić wiele złego. Czy Magnes Media z całą pewnością zasługuje na to?

Pomocna?
ktoś
 Opinia
@Analityk 14.07.2017 10:25

Tak

Pomocna?
Odradzam
 Opinia
@Analityk 14.07.2017 10:25

(usunięte przez administratora) Nigdzie chyba nie ma takiej rotacji pracowników jak tam, ludzie wystrzymują kilka miesięcy i uciekają.

Pomocna?
Nieznajoma
 Opinia
@Odradzam 27.10.2017 07:40

W BPO menegement jest o wiele większą rotacja :) Ludzie uciekają po kilku dniach.

Pomocna?
TakNie
Robert
 Opinia
@Analityk 14.07.2017 10:25

Tak, zasługuje na krytyke i niską ocenę! Potwierdzą to byli pracownicy jak i klienci.

Pomocna?
As
 Opinia

Hmmm nie mam dobrej opinii. To tak najkrócej i kulturalnie.

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Czy ktoś z Was aktualnie zatrudnionych w Magnes Media sp. z o. o. mógłby przedstawić konkretnie warunki zatrudnienia jakie mogą zostać zaproponowane nowemu pracownikowi?

Pomocna?
Kasia
 Opinia
@Administrator 22.06.2018 11:27

Sądze , że te opinie ktore czytałam poniżej sa przesadzone. Ktoś bardzo złośliwie podgrzewa temat i mści się na pracodawcy. Praca spoko, pieniądze też spoko. Tu trzeba pracować a nie obijać się. Widziałam takich leniów którzy ze mną pracowały. Jak ich pogoniono to piszą takie bzdury.

Pomocna?
Robert
 Opinia
@Kasia 05.07.2018 15:41

To nie żadna zemsta itp ale opinie osób, które miały nieprzyjemność pracować dla tej firmy. Masz inne zdanie? Ok, ale nie dyskredytuj opinii innych pracowników. Ja ze swojej strony także odradzam.

Pomocna?
anonymous
 Opinia

Jest tu ktoś z firmy z Leszna lub pracował tam? Bo na ich stronie nie ma żadnych opinii??

Pomocna?
Ochotnik
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma prowadzi rekrutacje? Bardzo dobry pracodawca, tak słyszałem, ciężko się dostać?

Pomocna?
Gregory
 Opinia
@Ochotnik 16.03.2018 18:59

Nie wiem czy prowadzi sie rekrutacje teraz ale z mojego doświadczenia wiem, że to co się usłyszy na temat warunków pracy, współpracy, zarobków itp. podczas rozmowy kwalifikacyjnej w tej firmie mija się z rzeczywistością.

Pomocna?
Jula
 Opinia
@Ochotnik 16.03.2018 18:59

Bardzo dobry pracodawca??? To chyba jakis żart bo jest wręcz odwrotnie! Odeszłam stamtąd po 2 miesiącach bo miałam dość, w tym czasie odeszły stamtąd trzy inne osoby. Nigdy więcej.

Pomocna?
Nick
 Opinia
@Ochotnik 16.03.2018 18:59

prowadzi na spec. ds. sprzedaży, łatwo się dostać bo warunki trudne do zaakceptowania przez większość kandydatów np. umowa zlecenie za śmieszną kwotę

Pomocna?
Administrator
 Opinia

Czy dysponujecie informacjami o tym, co aktualnie dzieje się w Magnes Media sp. z o. o.? Od jakiegoś czasu nie pojawiła się żadna opinia związana z warunkami pracy w firmie.

Pomocna?
TakNie
ELWIRA
 Opinia

Czy faktycznie jest tak żle , jak piszą w gazetach i na forum o tej firmie (usunięte przez administratora),nie chcę pracować akordowo (usunięte przez administratora)Szukam dobrego pracodawcy z zasadami .

Pomocna?
Były pracownik
 Opinia
@ELWIRA 15.04.2018 10:27

Tak, jest kiepsko. Przed podjęciem pracy u nich czytałem negatywne opinie o magnes media ale myślałem, że są przesadzone i naciągane. Teraz sam, jak u nich trochę popracowałem i odszedłem, odradzam prace u nich jak ktoś mnie o nich pyta.

Pomocna?
tom
 Opinia

(usunięte przez administratora)

Pomocna?
TakNie
Terenowy Wawa
 Opinia

Pytanie do pracowników terenowych Magnes Media z Wrocławia. Otóż jakiś czas temu, kierownictwo zapowiedziało u nas (oddziała Warszawa), wprowadzenie tzw. "optymalizacji tras" dojazdu do klienta. Z tego co się zorientowałem, ma to wyglądać w taki sposób, że jakiś tam system będzie dobierał, "optymalne" trasy dojazdu do kolejnych punktów na mapie, po to żeby ograniczyć czasy dojazdów oraz koszty paliwa. Nie ukrywam, że w Warszawie trochę się boimy tego rozwiązania, bo nigdy nie wiadomo, co wynikanie z tej całej baranowej, technologicznej rewolucji. Podobno są problemy przy niespodziewanych objazdach, albo dużym natężeniu korków, czego oczywiście system nie bierze pod uwagę, a później trzeba się grubo tłumaczyć. Podobno u was we Wrocławiu, to już od jakiegoś czasu funkcjonuje, więc chciałbym poznać waszą opinię na ten temat. Jak taka "optymalizacja" trasy wynika w praktyce, i jak jesteście rozliczani w przypadku objazdów, zboczeń z trasy, i tak dalej. Czekam na informacje.

Pomocna?
roko
 Opinia
@Terenowy Wawa 04.12.2017 12:16

Z tego co mi wiadomo, we wrocławiu nie było tragedii, z tą optymalizacją tras. Bo przecież wprowadzili to, żeby pomóc ludziom nie znającym topografii miasta, a nie im zaszkodzić. Przynajmniej ja nie słyszałem, a też robię w sprzedażowym, żeby terenowi żalili się na to rozwiązanie jakoś szczególnie. To prawda, że kierowcy dostali sugerowane trasy dojazdu do klienta, ale z tego co mi wiadomo, nikt ich jakoś szczególnie nie rozlicza, w przypadku zmiany trasy wymuszonej przez czynniki zewnętrzne. Każdy robi swoje, tak jak robił wcześniej, nie ma się za bardzo czym przejmować.

Pomocna?
TakNie
Terenowy Wawa
 Opinia
@roko 11.12.2017 12:15

Dzięki za informację Roko. Czyli nie ma się za bardzo czym przejmować, tą całą "optymalizacją" tras. Dobra wiadomość, bo u nas co po niektórzy terenowi w stresie od tygodnia chodzą, jak tylko usłyszeli o tych zmianach. Jutro im przekażę co i jak, i będzie spokój.

Pomocna?
TakNie
winietkaa
 Opinia
@Terenowy Wawa 04.12.2017 12:16

Szumnie zapowiadana optymalizacja tras, niewiele zmieniła właściwie w naszej codziennej pracy. Co po niektórym zmieniła się trochę rejonizacja, i musieli się uczyć nowych dojazdów, ale to właściwie jedyne utrudnienie o jakim mi wiadomo. Możesz spać spokojnie ;)

Pomocna?
TakNie
Terenowy Wawa
 Opinia
@winietkaa 04.01.2018 13:42

Wprowadzili już także w Wawie. Nic się właściwie nie zmieniło dla sprzedawców. Wiele hałasu o nic.

Pomocna?
TakNie
Spoko
 Opinia

Pracując jako handlowiec w oddziale możesz zarobić łącznie(podstawa+prowizje+premie) jak jesteś dobry 3000-4000 netto. Nie ma korpododatków jak enelmedy, czy multisporty. Umowę o pracę można dostać, ale się nie opłaca, bo na zleceniu zarobisz więcej. Atmosfera i ludzie bardzo spoko.

Pomocna?
Renata
 Opinia
@Spoko 06.05.2016 22:33

Podane tutaj dane o zarobkach nijak mają się do rzeczywistości. Nie warto, dużo stresu i niejasne zasady.

Pomocna?
Młoda
 Opinia

W drugim mc udało mi się zrobić target i dostałam 3000 wypłaty. Ludzie i atmosfera super. Praca od pn do pt, mi pasuje.

Pomocna?
TakNie
Aaish
 Opinia
@Młoda 16.06.2015 08:18

Brutto czy netto?

Pomocna?
TakNie
Ania
 Opinia
@Aaish 06.03.2018 12:31

Brutto

Pomocna?
Rafał
 Opinia
@Młoda 16.06.2015 08:18

Sposoby osiągania tzw targetu w magnet media to temat rzeka... Nietrudno znaleść na internecie opinie samych klientów w tej kwestii.

Pomocna?
XXX
 Opinia

Nie polecam, szkoda czasu, warunki zatrudnienia są bardzo niekorzystne

Pomocna?
Ania
 Opinia
@XXX 01.03.2018 10:43

Pod jakim względem niekorzystne? Byłam dziś na rozmowie

Pomocna?
TakNie
1234
 Opinia

Dlaczego nie polecacie pracy w magnes media?

Pomocna?
TakNie
szczera
 Opinia

szkoda waszego czasu, nie polecam

Pomocna?
Agnes
 Opinia
@szczera 13.02.2018 20:20

Mogę prosić o kontakt z Tobą? Chciałabym poznać szczegóły...

Pomocna?
TakNie
były pracownik
 Opinia

nie polecam

Pomocna?
szukajacy
 Opinia
@były pracownik 10.02.2016 13:39

dz.dobry czy możesz rozwinąć wypowiedź? czy możesz sie ze mna skontaktować?chodzi o sposób pozyskiwania reklam?

Pomocna?
zainteresowany
 Opinia
@były pracownik 10.02.2016 13:39

a co konkretnie było nie tak?

Pomocna?
były pracownik
 Opinia
@były pracownik 10.02.2016 13:39

jak się skontaktować?

Pomocna?
TakNie
JavaScript
 Opinia

Widziałem ogłoszenie o pracy dla programistów i mam kilka pytań. Jak się kształtują zarobki dla informatyków? Na jakie dodatkowe benefity można liczyć? Czy praca zdalna wchodzi w grę?

Pomocna?
Szkoda czasu
 Opinia
@JavaScript 29.01.2018 19:11

Pracowałem tam jako grafik i szerze odradzam.

Pomocna?
Rafał
 Opinia
@JavaScript 29.01.2018 19:11

Na twoim miejscu, z takim zawodem, poszukałbym pracy w innej, poważniejszej firmie. O magnes media krążą różne historie, nie bez ich winy, i późnej nawet w cv wstyd o nich wspominać (ja podczas szukania pracy trafiłem na osobę, która ich znała i miała o nich bardzo złe zdanie)

Pomocna?
PHP
 Opinia
@JavaScript 29.01.2018 19:11

Zarobki na tym stanowisku trochę powyżej średniej. Można pracować zdalnie. Benefity słabe. Atmosfera i ludzie bardzo w porządku.

Pomocna?
TakNie
Biedronka
 Opinia

Widziałam ogłoszenie o naborze na stanowisko administracyjne. Warto aplikowac? Proszę o opinię na temat firmy i stanowiska.

Pomocna?
Ruda
 Opinia
@Biedronka 25.01.2018 17:33

W administracji milionów nie zarobisz, benefity też słabe, powtarzalna praca. Za to nie ma dresscodu jak w korpo, mało stresu i generalnie można pracować latami, jak lubisz ten rodzaj pracy. Praca nie dla każdego, trzeba lubić biurówkę ;)

Pomocna?
Kaja
 Opinia

Jeśli komuś nie jest po drodze z praca to w żadnej firmie nie popracuje długo!

Pomocna?
TakNie
Baran
 Opinia

Najgorsza firma z jaką miałem doczynienia? Chyba tak...

Pomocna?
Ewa
 Opinia

Odradzam, po kilku tygodniach od rozpoczęcia pracy zaczyna się szukać czegoś innego, bardziej sensownego i opartego na uczciwszych zasadach.

Pomocna?
Pracownicy
 Opinia
@Ewa 27.10.2017 07:57

Potwierdzamy

Pomocna?
Taki
 Opinia

Typowe call center, namawianie klienta,zeby wykupił reklamę. Pracuje tylko kilka osob,reszta po kilku dniach rezygnuje. Ze swojej strony nie polecam.

Pomocna?
Oszukany przez Magnes Media
 Opinia
@Taki 30.05.2017 21:21

Witam, A proszę o informację czy osoby namawiające na reklamę w tej firmie widzą tą umowę . Czy kto inny ją przygotowuje i wysyła do klienta?

Pomocna?
Mumia
 Opinia

Jak ktoś chce dokopać firmie to zawsze znajdzie powód żeby to zrobić. Pracuję tu i nie narzekam na wypłaty ani na rozliczenia. Jak ktoś ma nierozliczone transakcje to trudno żeby dostał za to kasę!!!

Pomocna?
TakNie
Terazo
 Opinia

Maruderów zawsze jest wielu natomiast pozytywnie myślących mniej bo jak sądzę nie chce im się pisać!

Pomocna?
TakNie
Jacenty
 Opinia

Jesteście pewni, że o firmie nie można napisać cos pozytywnego? Szukając pracy słyszałem dużo dobrego o firmie Magnes Media. A może to złośliwe wpisy?

Pomocna?
Patrycja
 Opinia

@była pracownica ale jak tłumaczy to Magnes Media? To jest w jakimś sensie niedopatrzenie (brak podpisanej umowy) ale mimo wszystko zapłata powinna być uiszczona. Czy Twoi kierownicy komentowali jakoś tę sytuacje?

Pomocna?
TakNie
Patrycja
 Opinia

@Bartek a próbowałeś kontaktować się z firmą? Czasami rekrutacje ogłaszane są wewnętrznie i wtedy zbiera się cv od osób polecanych przez osoby już zatrudnione w firmie? To aktualnie coraz częstsza praktyka.

Pomocna?
TakNie
Bartek
 Opinia

Czy firma nie ma aktualnie potrzeb kadrowych, nic nie mogę znaleźć?

Pomocna?
TakNie
Teresa
 Opinia

Dla chcącego nie ma nic trudnego. Tak jest w przypadku Magnes Media, wszystko wam nie odpowiada. Zawsze można zmienić firmę i będzie po kłopocie. Nie chce mi się wierzyć w te bzdury o których piszecie. Żadna firma nie będzie ryzykowała błędnych umów.

Pomocna?
TakNie
Terazo
 Opinia

Cały czas wałkujecie jeden temat. Umowę może podpisywać osoba dorosła i powinna czytać co podpisuje. Firma nie narazi się na problemy i umowa musi być ok. Często osoby które już podpiszą umowę dochodzą do wniosku że im coś nie odpowiada i robią problemy.

Pomocna?
TakNie

Zostaw opinię o Magnes Media sp. z o. o. - Wrocław

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magnes Media sp. z o. o.

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.

Dane kontaktowe

Pracowałeś w tej
firmie?
Zostaw opinię!