ARiMR
2 12 6 1

Opinie o ARiMR

Filtruj opinie po kryteriach:

s
 Opinia

Zastanów sie powaznie gdzie chcesz pracować. Mnóstwo nadgodzin, praca w soboty i często w trybie dwuzmianowym np. do 22 wieczorem. Zarobki chyba najniższe z urzędów w Polsce, dosc powiedzieć, że po 13 latach pracy mozesz liczyć na 2700 brutto. Opinie sprawdź na forum związku zawodowego "Solidarność" pracowników ARiMR.

Pomocna?
Byly bialy murzyn
 Opinia
@s 11.08.2017 15:36

Potwierdzam w 100%, dlatego stamtąd wreszcie odeszłam. To była jedna z najlepszych decyzji w moim zyciu.

Pomocna?
były
 Opinia

Nie polecam pracy w ARiMR, wykorzystują ludzi, nie szanują ludzi, zatrudniają tylko jak mają natłok pracy na kilka miesięcy a jak prace się zrobi to ci umowy nie przydłużają. Tragiczna firma , zatrudniajcie w niej sobie tylko członków z swojej rodziny i ich wykorzystujcie.

Pomocna?
RedIsBad
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Witam, zamierzam zatrudnić się w ARIMR, ktoś pracował w dziale dochodzenia należności? druga kwestia czy w ARIMR są trzynastki?

Pomocna?
TakNie
Darba76
 Opinia

W ARiMR jest źle bo od zawsze Dyrektorzy/Kierownicy byli ludźmi z ulicy. Nie ważne kim jesteś, co potrafisz ważne byś miał odpowiednie zaplecze polityczne i tzw układy. Mozesz być bierny ale musisz być wierny. I taki jeden z drugim przychodzi bez doświadczenia a zarabia 3 razy tyle co ten kto na jego sukces pracuje. To rodzi niezdrową amosferę. Ludzie przez taki stan rzeczy się szybko wypalają i odchodzą. Takiej fali odejść z ARiMR nie pamietam a pracuje tu od początku. Moje sugestie dla ARiMR: Jako pracownik ARiMR z dużym stażem apeluje do kierownictwa. Zacznijcie godnie traktować tych co na to dobie przez lata zadłużyli. Żeby Główny Specjalista w największej agencji płatniczej w całej UE zarabiał 2500 zł netto - SKANDAL Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zmotywować pracowników. Najlepszym motywatorem są zarobki na dobrym poziomie

Pomocna?
Argjyu
 Opinia
@Darba76 06.12.2018 11:41

plecyco robote za 2500 brutto ?

Pomocna?
TakNie
Janusz
 Opinia
@Argjyu 13.01.2019 16:09

Jesteś osobą, która rozważa aplikowanie do pracy w firmie ARiMR? Jeżeli tak, to napisz proszę, jakie stanowisko najbardziej Cie interesuje? Masz jakieś konkretne wymagania względem tego miejsca pracy, czy może po prostu chciałbyś znaleźć odpowiednie miejsce pracy dla Ciebie? Przedstaw proszę, jak to w Twoim przypadku wygląda.

Pomocna?
TakNie
pracownik
 Opinia

Ciężka praca marne zarobki często praca w nadgodzinach

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@pracownik 06.12.2018 12:13

Witam dziś tj. 07.12.2018r. byłem w ARiMR Oddział w Tomaszowie Maz. Wielce SZANOWNA PANI która mnie obsługiwała - gdybyśmy nie my rolnicy to Wy Szanowni Państwo jesteście bez pracy i do tego insynuacje że naskakuje na Panią Wielka Urzędniczka od siedmiu boleści {kawa wystygła?????}. Jeśli jest tak ciężko do zapraszam na kasę do Biedronki Pozdrawiam!!!!!!!!!

Pomocna?
Andrzej
 Opinia
@pracownik 06.12.2018 12:13

I jeszcze jedno jeśli w godzinach pracy przesiaduje się na forach internetowych to do kogo pretensje? Może warto po prostu wziąć się do pracy Pozdrawiam!!!

Pomocna?
Michał
 Opinia
@pracownik 06.12.2018 12:13

W brukarstwie są ciągłe przyjęcia i nie trzeba mieć pleców biorą każdego. Atrakcyjny system wynagrodzeń, praca na świeżym powietrzu POLECAM

Pomocna?
Pracownik
 Opinia

Ciężka praca za marne zarobki. Ciągłe nadgodziny z powodu nie działającego systemu. Musimy ciągle rezygnować że swoich planów na rzecz arimr. Nagrody są rozdzielane nie równo. Moje sugestie dla ARiMR: Docenianie pracowników za pracę a nie za to kim są Co mógłby zrobić pracodawca aby poprawić atmosferę w firmie: Zwiększenie wynagrodzeń

Pomocna?
Janusz
 Opinia
@Pracownik 06.12.2018 14:09

Czy pracownik zostający po godzinach pracując w firmie ARiMR otrzymuje z tego tytułu od pracodawcy dodatkowe wynagrodzenie? Firma potrafi docenić pracowników za ich pracę w godzinach nadliczbowych? Napisałeś, że chciałbyś, aby firma zwiększyła wynagrodzenie, czy mógłbyś przedstawić, jak obecnie kształtują się pensję? Zachęcam do sprecyzowania wpisu.

Pomocna?
TakNie
nie
 Opinia

Nie polecam pracy w ARiMR, wykorzystują ludzi, nie szanują ludzi, zatrudniają tylko jak mają natłok pracy a jak prace się zrobi to z dnia nadzień Cie zwolnią.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia
@nie 04.11.2018 01:22

Jesteś wśród osób, które pracując w firmie ARiMR, zostały zwolnione z dnia na dzień? Znasz może powody tego, dlaczego w taki sposób pracodawca żegna się z pracownikami? Jeżeli takie sytuacje występują, to zwalniani są wszyscy pracownicy, czy tylko wybrani? Chciałabym, abyś opisał, jak to wygląda.

Pomocna?
TakNie
Karani
 Opinia

Czy jak ktoś pracuje w Arimie i dostanie wyrok to trzeba go zwolnić, wie ktoś coś może o tym?

Pomocna?
TakNie
Zainteresowany
 Opinia

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje aktualnie pracowników? Jakieś podpowiedzi dostanę jeszcze?

Pomocna?
TakNie
Bezrobotny
 Opinia

Te wszystkie postępowanie rekrutacyjne obojętnie czy w ARiMR Częstochowa czy MOPS czy UM Częstochowa to jedna wielka paranoja. Za wszelką cenę dąży się do tego, żeby go (za przeproszeniem) udupić i wykazać, że jak się nie należy do konkretnej partii politycznej to nie ma się szans na pracę. Ciekawy jestem czy obecny Pan Dyrektor ARiMR zna wszystkie ustawy i przepisy krajowe i unijne, skoro zmieniają się one praktycznie z dnia na dzień. Więc niech przestaną pieprzyć że jest to konkurs sprawiedliwy i wygrywa najlepszy.

Pomocna?
anonymous
 Opinia
@Bezrobotny 25.05.2016 19:04

Zgadzam się z tym. Jako jeden z uczestników rekrutacji coś wiem na ten temat. Pic na wodę, szkoda kasy na taką rekrutację, zwłaszcza jeśli członkowie komisji są na tzw. Piśliście, wolę usługiwać obcokrajowcowi niż pracować na emerytury tych panów.

Pomocna?
Pracownik
 Opinia
@anonymous 11.04.2018 17:41

Ty chyba jestes totalnym debilem skoro wolisz pracować dla obcokrajowców, no tak ale skoro jest się POwaleńcem to już twoj problem

Pomocna?
Marta
 Opinia

@anonymous co dokładnie wiesz i na jaki temat? Skoro byłeś na rekrutacji w firmie ARiMR to możesz dokładnie opisać cały jej przebieg? Myślę, że taki szczegółowy opis może zainteresować innych użytkowników forum.

Pomocna?
Marta
 Opinia

@s Twoja opinia jest na pewno istotna dla osób zainteresowanych pracą w firmie ARiMR. Czy zatem zrobiliście coś z tym? Mobbing to poważne przestępstwo, które powinno być zwalczane przez odpowiednie służby.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@s czy uważasz, że tylko w waszym biurze takie sytuacje mają miejsce? Czemu nic z tym nie robicie? Może czas zgłosić to odpowiednim służbom? @Dawid co dokładnie Cie stresuje w pracy w ARiMR?

Pomocna?
s
 Opinia
@Marta 06.03.2018 10:24

Nie tylko w naszym. Jak już pisałam nasz praca uzależniona jest od narzedzi informatycznych a te nigdy nie są gotowe na czas, ostatnie 3 lata to wręcz porażka. Ale doplaty muszą być wyplacone terminowo, bo inaczej nie byłyby Polsce zwrócone (doplaty najpier wyplacane są z budżetu a dopiero później zwraca je UE). Wobec tego pozostaje jedna ścieżka- gnębienie pracownika praca zmianową i w nadgodzinach. Jeśli ktoś ten chory uklad próbuje zwalczać (np. żądając wyjaśnień czy zaewidencjonowano mu nadgodziny, bo się rozliczenie nie zgadza) nasyłane są na niego różne kontrole, zbierane haki, oddelegowuje się do innych miast itp. numery. Pracownicy w moim bp dostali do podpisania zobowiązania, ze do konkretnego dnia wszystko zrobią, pomimo że system informatyczny nie działał jak nalezy (taka forma presji i zastraszenia). Chory uklad musi zostać bo na tym opiera się praca w tej firmie. Zapraszam na http://solidarnoscarimr.pl/ aktualnie możesz zobaczyć z jaką arogancją władze ARiMR odpisują związkom zawodowym na zapytanie mające na celu weryfikacje legalności nadgodzin. Kończę już, bo dzisiaj wyjątkowo mam wolną sobotę i musze nadrobić zaleglosci domowe. Mam nadzieję, że nie podjęłaś błędnej decyzji. Teraz jest rynek pracownika i można wybrać coś perspektywicznego. My niestety najlepsze lata poświeciliśmy dla ARiMR nabywając umiejetności (praca na specyficznych systemach) nieprzydatne w żadnej innej pracy.

Pomocna?
Dawid
 Opinia

Generalnie jak człowiek nie może wytrzymać w firmie to zmienia pracę. Praca stabilna ale niestety dość stresująca!

Pomocna?
arimr
 Opinia
@Dawid 22.02.2018 08:28

Dokładnie. A jeżeli jest teraz tak dużo naborów a dodam, że przy takiej samej etatyzacji to wyciągnijcie wnioski sami. Ludzie stamtąd uciekają.

Pomocna?
TakNie
Marta
 Opinia

@s dość niespotykane są takie godziny pracy w urzędach, dlatego jestem zdziwiona. A czy jesteś pewien, że chodziło o mobbing? Kodeks pracy definiuje go jako "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników." Warto pamiętać, że firma ma obowiązek takim zachowaniom przeciwdziałać. Czy takie właśnie sytuacje mają miejsce w ARiMR? Jeśli tak, to czy ktoś je zgłasza?

Pomocna?
s
 Opinia
@Marta 02.10.2017 10:29

Tak , ostatnio w małopolskim (szukaj art. na onecie). Kilka lat temu w świętokrzyskim sprawa zakończona samobójstwem pracownika (stąd wyszło na jaw). Jest też raport pokontrolny na BIP ministra Jacka Cichockiego m.in. w sprawie mobbingu w arimr. Sporo piszą też związkowcy. Ja też doświadczam takich zachowań jednak mam silny charakter i nie daję się złamać, stąd nie mam zaniżonej oceny o sobie. To oczywiście zależy od ludzi , jednak w arimr jako bardzo upolitycznionej instytucji na kierowniczych stanowiskach pracuje wiele przypadkowych osób, które nie zawsze potrafią zarządzac ludźmi pod presją czasu i wyników. Niezależnie od opcji, choć ostatnio z powodu nie działającego systemu przy obietnicach ministra dot. wypłaty zaliczek znacznie się pogorszyły warunki pracy. Stąd praca w systemie dwuzmianowym. Decydując się na pracę w arimr musisz się też liczyć z tym, że nie mamy żadnej ochrony przyjmując petentów jak np. mają w US czy ZUS. jak rolnik obleje coś benzyną albo przyjdzie z siekierą to musisz poradzić sobie sama. To nie znaczy, że Cię zniechęcam , może akurat Ty nie trafisz źle. Ja pracuję już ponad 10 lat i mam sporo złych doświadczeń. Z tych, którzy zmienili pracę nikt nie żałuje więc może po prostu nie warto zaczynać w mało perspektywicznej firmie. Zarobki w biurach średnie po 10 latach pracy masz tu: http://solidarnoscarimr.pl/.

Pomocna?
Marta
 Opinia

@s w urzędach się pracuje do 22 i w soboty? Pierwsze słyszę? Czy to jest przypadek z jakiegoś konkretnego miasta czy to standard we wszystkich urzędach? Generalnie piszemy o województwie mazowieckim. Czy to właśnie o nim piszesz? Dużo jest ofert pracy: http://www.arimr.gov.pl/o-arimr/praca/oferty-pracy-w-arimr/or07-mazowiecki/ogloszenia-aktualne-or07-mazowiecki.html. Czy uważasz, że jest to spowodowane płacą i nadgodzinami?

Pomocna?
TakNie
s
 Opinia
@Marta 11.09.2017 14:03

Jest to spowodowane niewydajnym systemem informatycznym. Aby móc pracować musisz chodzić na zmiany celem mniejszego obciążenia systemu. Praca od 4 rano lub do 24.00 też się zdarza (oczywiście na nieoficjalne polecenia). Jest to chyba jedyny urząd w Polsce, gdzie regulamin pracy dopuszcza pracę dwuzmianową. Wszechobecny mobbing. Liczy się wynik, rolnik musi na czas dostać dopłatę mimo nie działającego systemu bo od tego zależą słupki wyborcze a jest to upolityczniona instytucja. Jest tak w całej Polsce jesli chodzi o pracę na poziomie biur powiatowych, w oddziałach regionalnych nie mają pracy zmianowej i trochę wyższe pensje, więc ewentualnie tam poleceam startować . Prawa rodzicielskie związane z opieka nad dziećmi nie są respektowane. Związki zawodowe bardzo słabe więc perspektyw na lepiej raczej nie ma. Polecam śledzić stronę solidarność arimr, dużo się dowiesz o atmosferze tej pracy.

Pomocna?
Marta
 Opinia

Czy ktoś aktualnie pracuje na stanowisku ds. obsługi wniosków PROW i PB i chciałby zdradzić @Klaudia i @katarzyna jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna oraz jakie są zadania na tym stanowisku?

Pomocna?
Klaudia
 Opinia

podbijam temat dotyczący pracy na stanowisku ds obsługi wniosków PROW i PB - jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna oraz jakie są zadania na takim stanowisku?

Pomocna?
katarzyna
 Opinia

Czy może się ktoś wypowiedz o pracy na stanowisku ds obsługi wniosków PROW i PB -2? z góry dziękuję!

Pomocna?
Asia
 Opinia

Jak ktoś ma kwalifikacje i doświadczenie to nad czym mają się zastanawiać @Bezrobotny zatrudnią i już

Pomocna?
TakNie
student
 Opinia

W ARiMR byłem na stażu w jednym z oddziałów regionalnych, świeżo po studiach z kierunkowym wykształceniem. Praca bardzo odpowiedzialna, dla ludzi ambitnych z możliwością rozwoju. Niestety tylko po znajomościach, najlepiej z powiązaniem partyjnym. Wszystkim młodym stazy i praktyk stanowczo odradzam gdyż wiedza tam zdobyta przydaje się tylko w pracy w Agencji a szans na pracę nie ma.

Pomocna?
inne BP ARiMR, nie Przysucha
 Opinia

Popieram w 100%. Też pracuję w tej firmie, ale w innym BP. Jednak gdyby tylko była możliwość innej pracy to zawijam wrotki w momencie. Zero perspektyw awansu, zero doceniania, choć wiem że dobrze, rzetelnie i sumiennie wykonuję swoje obowiązki. Wszystko w terminach jak należy (np. raporty, druki, kasa) i obwarowane dokładnymi informacjami i pouczeniami niezbędnymi dla klienta (obsługa beneficjentów). A stanowisko chyba najbardziej niewdzięczne z możliwych-POK IRZ. Tłumy non stop, zero pomocy, jeszcze robota przy kompie na bieżąco bo przecież czekają na dokumenty... I tak wkoło dzień w dzień. A w wolnych chwilach archiwizacja. W dziale tylko 2 osoby, więc idzie się zarypać, bo rolników wcale niemało, niekiedy to drzwi się nie zamykają, a na POK tylko 1 osoba z działu, bo druga w pokoju, nawet stażysty nie ma. Niestety miasto małe, a bezrobocie olbrzymie, trochę strach ryzykować i się zwalniać jak nie ma innej pracy zapewnionej, bo jednak jakaś ta robota jest, a żyć trzeba. A kiedy szukać innej pracy jak połowę dnia się siedzi w tej, resztę dnia trzeba jakoś odpocząć, dojść do siebie i dom ogarnąć. Co to za żywot? Ogólnie nie polecam nikomu się w to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pakować, bo więcej stresu i nerwów niż cokolwiek to warte. A jeśli ktoś szuka dopiero roboty to szukajcie czegoś ambitniejszego z większymi zarobkami i mniejszym stresem. Jeśli liczycie w ARiMR na spokojną, ciepłą posadkę, z "nicnierobieniem", kawką na biurku i grubą forsą, to przestańcie śnić barany! No chyba że wylądujecie tam dzięki dobremu poparciu jakiejś szychy, a kierownictwo akurat byłoby takie że lubi liza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szychom...

Pomocna?
zły
 Opinia

BP w Przysusze funkcjonuje jak każde inne zarządzane przez GUMIAKI czyli "idealnie". Oczywiście idealnie dla nich i ich lizusom. Premie tylko dla nich a dla małej reszty nie lizusów ochłap w postaci 200 zł brutto na kwartał żeby wiedzieli że premia była. Naprawdę koń by się uśmiał jak ktoś pisze że jakiś gumowy kierownik coś scala. Ta firma to dno mimo że państwowa. Ludzi ma za nic.

Pomocna?
niunia
 Opinia

WIEDZA PRACOWNIKÓW ZERO A KIEROWNIK OCZYWIŚCIE PIERWSZAK KLASA JAK STANIE NA KOŃCU KOLEJKI !!!!!!!

Pomocna?
TakNie
maly
 Opinia

SZCZEGÓLNIE TO SCALANIE :) KOŃ BY SIĘ UŚMIAŁ

Pomocna?
MIEDZIANKA
 Opinia

BIURO POWIATOWE W PRZYSUSZE ARiMR FUNKCJONUJE MOŻNA POWIEDZIEC IDEALNIE.OBSŁUGA BENEFICJENTÓW JEST SZYBKA I BARDZO DORZE JEST WYTŁUMACZONA.NATOMIAST CO DO PRACOWNIKÓW TEGO BIURA SA GDZIE NIEGDZIE MAŁE NIE DOCIĄGNIENCIA.JEDYNYM ATRYBUTEM W TEGO BIURA JEST UCZCIWY I PRACOWITY KIEROWNIK KTÓRY ZCALA I MOTYWUJE TA GRUPE DO LEPSZYCH WYNIKÓW W PRACY.

Pomocna?

Zostaw opinię o ARiMR - Przysucha

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ARiMR

Nie bądź obojętny na problemy w firmie!

Jeśli potrzebujesz wsparcia i chcesz ostrzec innych użytkowników o sytuacji dotyczącej mobbingu w firmie, skontaktuj się z nami pod adresem zgloszenie@gowork.pl

*Zgłoszenie wiążę się z dostarczeniem dowodów oraz kontaktem z mediami.