Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek

Katowice

Ocena pracodawcy 1/6

na podstawie 21 ocen.

Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek
1 21 6 1

Opinie o Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek

Mimi

Miejsce niefajne. Na poczatku wszystko pieknie ladnie a potem wychodzi szydli z worka. Atmosfera ciezka zwodza czlowieka a potem nie pamietaja o swoich obietnicach. Nie polecam nikomu. Nie ma co sie dziwic ze ludzie stamtad tak szybko odchodza. Ciagla rotacja. A na dodatek wiecznie spoznione pensje. Dziwie sie ze pip jeszcze w to sie nie zaangazowal. To jest lamanie praw pracowniczych co do terminowej pensji. I ciagla sciema ze problemy z bankiem albo cos tam. Jak wychowawca przedszkolny czy opiekun w zlobku lepiej szukac pracy w panstwowce, to miejsce odradzam wszystkim!

Jmisiak
@Mimi 15.03.2018 11:27

W odpowiedzi na powyższe oszczerstwa pisane oczywiście anonimowo zwracam się z prośbą o podanie przynajmniej jednej osoby która odeszła lub straciła pracę od 01.01.2016. Rozumiem że pisząc o atmosferze w firmie też wiesz o czym mówisz. Jarosław Misiak - wlaściciel

Mimi
@Jmisiak 16.03.2018 19:36

Panie Jaroslawie, prosze nie byc smiesznym. Opinie moge wystawic kiedy chce. Pracowalam w 2016, o tej stronie nie mialam pojecia do momentu wystawienia opinii o was. Nie interesowalo mnie to, chcialam uciec z tego miejsca jak najszybciej. Z ciekawosci po pewnym czasie zaczelam szukac opinii o was i znalazlam te strone i podzielilam sie swoimi odczuciami. Nie musze podawac swoich danych, bo od tego takie strony sa. Nie dam sie zastraszac. Lepiej prosze sie odniesc do wszystkich tu opinii, bo wszystkie sie pokrywaja!!! Wszyscy maja bardzo podobne doswiadczenia z wami. Prosze lepiej napisac dlaczego sa tak duze opoznienia w wyplatach, wie pan doskonale ze to lamanie praw pracowniczych i to nadaje sie do PIPu, ale do tego jakos pan nie potrafi sie odniesc. Ciekawe czemu...Ja, jak wiekszosc tu piszacych bardzo sie ciesze, ze nie pracuje juz u was. A pana odpowiedz tylko potwierdza wszystko to, co ludzie tu pisza.

Jmisiak
@Mimi 16.03.2018 23:19

Nie mam lekarstwa na ludzką frustrację. Odnosząc się merytorycznie do wszystkich oszczerstw pani i innych osób odpowiadam. Po pierwsze w okresie od 01.01.2015 do 31.01.2018 nigdy i nikomu nie zostala wyplacona pensja z opóźnieniem. Po drugie w okresie 01.01.2015 do 31.01.2018 przeprowadzone były 2 kontrole PIP które to potwierdzaja- ostatnia 09.2017. Po trzecie w latach 2016-2018 odeszły 2 osoby na na 18 zatrudnionych. Jedną była Mariola jak pewnie doskonale Pani wie z powodów zdrowotnych, A drugą była Sylwia którą podjęła pracę w przedszkolu w Tychach gdzie uzyskała nasze referencje. Po czwarte żyjemy na szczęście w kraju gdzie obrzucanie kogoś błotem anonimowo w Internecie nie robi już na nikim wrażenia. Jednakże nie należy zapominać że publiczne szkalowanie i podawanie nieprawdy jest karalne. Informuję Panią z tego miejsca, że zamierzam w dniu 20.03.2018 złożyć doniesienie na Policję, która nie będzie miała problemu z ustaleniem adresu IP i autora wpisów. I nie chodzi o dochodzenie się roszczeń lub czegokolwiek innego tylko o walkę z patologią jaką jest anonimowe szkalowanie innych wynikajace z własnych frustracji. Jeżeli Pani wpisy nie zostaną usunięte do dnia 19.03.2018 postąpie jak napisałem powyżej, a Pani dane upublicznie. Jarosław Misiak

Jmisiak
@Jmisiak 17.03.2018 08:11

PS. Do wszystkich którzy budują sobie opinię na podstawie zamieszczonych tutaj wypocin frustratów i nieudaczników. Jeżeli chcecie poznać prawdziwe opinie o miejscu i pracodawcy zapraszam do rozmów z przeciwnikami. Zawsze można przyjechać i z nimi porozmawiać. Na pewno chętnie odpowiedzą na wszystkie pytania. Jarosław Misiak

Jmisiak
@Jmisiak 17.03.2018 08:21

Oczywiście miało być z pracownikami bo z przeciwnikami będzie trudno gdyż nie mają odwagi wyglaszac fałszywych opinii pod swoim nazwiskiem

Byly pracownik
@Jmisiak 17.03.2018 08:23

Dzien dobry, inteligentni ludzie prosze pamietac maja swoj rozum. I nie sugeruja sie opinia w internecie. Stad ja sledzac ten watek, zanim podjelam prace w waszej placowce, nie sugerowalam sie tymi wpisami. Bo po co. Pozatym kazdy ma prawo napisac co uwaza nawet jak sie pracodawca z tym nie zgadza. Kazdy inaczej odbiera to co sie dzieje. Dla jednych bedzie to cos zlego dla innych normalne. Tak to juz dziala. Pozwalam sobie tu napisac, bo tu pan odpisuje. Moje zapytania i prosby do dyrekcji sa bez konkretnej odpowiedzi. Pisze wiec tu. Prosze mi zatem napisac panie Misisk dlaczego do tej pory nie mam przelewu za zajecia? Pracowalam u Was jako anglista w lutym. Zgodnie z umowa przelew mial byc do 10ego. Dzis jest 17. Dlaczego go nie ma? Pisze pan ze wszystkie pensje sa na czas. Moja nie. Wiec tu juz przeczy pan sobie. I podwaza pan to, co pan napisal wyzej. I w mojej ocenie nie jest to wiarygodne. Praca byla ok, jednak czynnosci wyzsze uniemozliwily mi dalsza prace. Jednak prosze zauwazyc wszystkie wpisy mowia o nieterminowych placach i ja tego doswiadczylam. Ocena atmosfery to kwestia subiektywna i kazdy ma do niej prawo. Prosze mi zatem wyjasnic dlaczego dalej nie mam pensji, problemy w banku nie trwaja tydzien, bo taka informacje dostalam. W to nie uwierze. Nie ukrywam, ze po tym co pan pisze az boje sie to tu pisac, bo moze pan tez stwierdzi ze klamie i nasle na mnie policje? Przelewu nie mam, jest tydzien po czasie. Zatem jak pan to wyjasni? Bo z mojego punktu widzenia nie moge napisac ze wyplaty sa na czas, bo ja swojej dalej nie mam. Pozdrawiam

Jmisiak
@Byly pracownik 17.03.2018 09:45

Wypłata w wypadku zatrudnienia na UZ odbywa się na podstawie rachunku podpisanego przez obie strony i będącego wynikiem zwartej umowy i podpisanego protokołu wykonanej bądź nie pracy. O rezygnacji poinformowala Pani Dyrektorke placówki telefonicznie. Nie pojawiła się Pani w firmie i nie podpisala dokumentów które stanowią zgodnie z KP podstawę do rozliczenia pracy i wypłaty wynagrodzenia. Zapraszam do Pani MB w celu dopełnienia formalności. Oczywiście zawsze łatwiej jest napisać że pracodawca jest "be" niż poszukać też winy po swojej stronie. Nie tylko pracodawca ma obowiązki a pracownik prawa. Dziala to również w drugą stronę, a w tym przypadku bez podpisów z Pani strony nie mamy podstawy do zapłaty. Uczciwie bylo by również napisać że zostawiła Pani z dnia na dzień dzieci bez zajęć. Rozumiem że są różne sytuacje tylko dlaczego jakoś opluwa się tylko pracodawców A nie pracowników. Zaczynam się nosić z poważnym zamiarem stworzenia takiego portalu. Ciekawe jak będzie czuł się pracownik szukajacy pracy gdy będzie w intrnecie mógł on i jego potencjalny pracodawca poczytać prawdę na jego temat.

Byly pracownik
@Jmisiak 17.03.2018 10:29

Nikt nie poinformowal mnie, ze mam sie stawic i cos podpisac. Kilkakrotnie dzwonilam zapytac w tej sprawie. Do tej pory pracujac na taka umowe nic nie podpisywalam. Przelew byl na podstawie listy obecnosci. Nigdzie pana nie obrazam, odnioslam sie tylko do braku wyplaty. Wystarczylo mnie poinformowac ze mam cos podpisac i wtedy bedzie przelew. Nic takiego z waszej strony nie padlo. A druga sprawa, nigdzie was nie opluwam. Napisalam, ze z przyczyn wyzszych musialam zrezygnowac. Mimo iz bylam zadowolona. To dlaczego pisze pan, jakbym zrobila to specjalnie i nieuczciwie? Rozne sytuacje sa w zyciu na ktore nie ma sie wplywu. Nic na to nie poradze. Ale prosze mi nie zarzucac, ze was obrazam i pomawiam, bo odnioslam sie tylko do kwestii platnosci.

Mimi
@Jmisiak 16.03.2018 19:36

Ma pan w osobnym wpisie oficjalne przeprosiny.

Łukasz
@Jmisiak 17.03.2018 08:11

Drogi Painie moja córka pracowała u pana i jakoś nie dostała wynagrodzenia za ostatni przepracowany miesiąc. Nie odbiera Pan telefonu oraz ściemnia że prądu nie było i tak dalej. Więc wydaje mi się że te opinie są uzasadnione. Jeśli mnie również chce pan zgłosić na policje to proszę bardzo ale nie musi Pan szukać po IP wystarczy sprawdzić telefon i nieodebrane połączenia. z niepoważaniem dla oszusta.

Marzena

Komentujecie swoje doświadczenie jako klientów, a czy ktoś z Was jest pracownikiem firmy Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek i mógłby nam przybliżyć warunki pracy jakie tam zastał oraz atmosferę? Jestem ciekawy, jak wygląda bieżącą oferta pracy u tego pracodawcy. Podzielcie się swoją wiedzą.

Mama szukająca zlobka

Przeczytałam to wszystko i mi słabo... szukam żłobka dla dziecka, a tym samym pracuję w tym zawodzie i uwierzcie Drodzy Państwo, że dobry pracownik w dzisiejszych czasach to skarb. Znam osobiście kilka osób z personelu i jak słyszę, że pracuje po kolejnej ciąży to jestem w szoku! Ja dwa razy straciłam prace z racji ciąży.. wiec brawo dla tego Pana, świadczy to, że traktuje Pan pracowników jak ludzi, a nie maszynki... nowe placówki, te same twarze kilka lat to jest sukces ! Zwolnienia, rotacje itp sa wszedzie... Nie oczekujcie, ze bedzie tu idealnie, bo sami nie jestescie idealni... pracodawca szanujący pracownika to juz dla mnie ideał

Administrator

Czy ktoś może opisać, jak aktualnie przedstawia się firma na tle innych - zarówno w tym obszarze jak i lokalizacji? To bardzo cenna pomoc dla osób mieszkających w Katowice.

MonikaB

Pracuje w Puchatkowie od 7 lat. Nie mam pojęcia skąd tyle oszczerstw się tu pojawia, które nijak mają się do rzeczywistości. Atmosfera w pracy jest super, pracuje w świetnym zespole. Pracodawca jest w porządku, w każdej kwestii można się dogadać, nie robi problemów, chętnie służy pomocą. Wszyscy pracownicy traktowani są z szacunkiem. Praca w Puchatkowie daje mi wiele satysfakcji, pozwala się realizować i rozwijać. Staż mojej pracy najlepiej pokazuje, że jest to fajne miejsce.

anonymous
@MonikaB 17.03.2018 21:44

Haha

Administrator

Wiesz jak wygląda wynagrodzenie w Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek? Podziel się swoją opinią. Przekazane przez Ciebie informacje mogą okazać się bardzo cenne!

Dawid

Jestem osoba postronna, czytam z ciekawosci ten watek. Ale jak dla mnie to ze jednego dnia jedna po drugiej pojawiaja sie pozytywne opinie jest dosc podejrzane i malo wiarygodne. Negatywy byly dodawane w roznym czasie a pozytywy ten sam dzien jeden po drugim. Dziwna sprawa. Ale co ja tam wiem????

Słuchaczka
@Dawid 19.03.2018 16:19

Nie widzę potrzeby pisania codziennie tego samego w kółko..

Obiektywna
@Dawid 19.03.2018 16:19

Odrzucanie błotem nie dziwi i nikt o nic nie pyta A jak właściciel (słusznie zresztą jak widać bo odrzucając się wycofał) reaguje i osoby pracujące tam piszą pozytywnie to od razu wątpliwości. Może wreszcie ten portal zacznie być miejscem obiektywnych ocen o nie tylko kopania pracodawców.

Obiektywna
@Obiektywna 19.03.2018 18:55

Miało być obrzucający

Dawid
@Obiektywna 19.03.2018 18:57

Watpliwosci bo po wpisach wlasciciela nagle zaczely pojawiac sie pozytywne anonimowe opinie. I moze to wygladac dosc dziwnie. Albo pisze to 1 osoba pod kilkoma nickami albo osoby te mogly zostac poproszone np o napisanie tego. To tylko moje gdybanie ale mysle ze dla innych podobnie to wyglada. Wpisy anonimowe ale pozytywne takie moga byc negatywne juz nie. Super ze sa tez dobre opinie ale w tych okolicznosciach jak dla mnie malo wiarygodne. To tylko moje subiektywne odczucia.

Słuchaczka
@Dawid 19.03.2018 19:14

Drogi Dawidzie..widzę, że szukasz dziury w całym. Myślę że na tym świecie ludzie mają gorsze problemy niż Twoje gdybanie...dlatego zajmij się proszę czymś bardziej pożytecznym..Serdecznie Cię pozdrawiam.

Obiektywna
@Słuchaczka 19.03.2018 20:53

Myślę że generalnie jak ktoś szuka tutaj na takim portalu opini obiektywnej o pracodawca to albo jest średnio rozgarniety albo nie rozumie o co chodzi w robieniu kasy przez jej właściciela. Mamy tu więcej wpisów osób postronnych niż zainteresowanych.

Pracownik bez przymusu
@Dawid 19.03.2018 16:19

Jako osoba postronna jak i po co tu trafiłeś. To jest dopiero ściema.

Słuchaczka
@Pracownik bez przymusu 19.03.2018 21:36

I ciekawe skąd ciekawość akurat do tego wątku...

anonymous

O, widzę że jednak kilku osobom pracuje się dobrze, brońcie tego, bo macie naprawde fajnie, wiem co mówię...

Słuchaczka
@anonymous 17.03.2018 22:27

Rękami i nogami:-)

Horizon

Tak sobie siedzię, czytam te rewelacje i zastanawiam sie czy piaszą to osoby, które nie pracowały nigdzie indziej, czy osoby, którym poprostu niechce sie pracować... Takie jakieś sie zrobiło ostatnio przekonanie że pracownik zanim zacznie cokolwiek robić to uczy się swoich praw na internetowych forach siegając porady podobnych do siebie "pseudoskrzywdzonych". Mam juz 15 lat doświadczenia w pracy z ludźmi i z przykrością musze stwierdzic że teraz dużo trudniej o dobrego pracownika niż o dobrego pracodawce. Znam kilka osób, które pracują u Pana Misiaka i nikt nie narzeka, pracują sobie od poniedziałku do piątku, weekendy wolne, niema problemu z urlopem czy L4, nikt nie robi problemu jeżeli ktos inny potrzebuje jakiś wolny dzień. W każdej sprawie można sie dogadać i o to chyba chodzi. Osoby, które twierdzą że zostały tak bardzo "pokrzywdzone" przez Pana Misiaka zapewniam że w Polsce idealnej pracy niema, ale szukajcie! I proszę nie narzekajcie bo nie macie pojęcia co to znaczy zła atmoswera w pracy i oszukiwanie na wypłacie... Pozdrawiam i życze wiecej optymizmu:-)

Słuchaczka
@Horizon 17.03.2018 19:36

Cała prawda:-) podpisuję się pod tym:-)

Słuchaczka

Fajne miejsce, ludzie na których zawsze można liczyć, świetne imprezy integracyjne, a do tego pyszna kuchnia i szacunek do pracowników. Pracowałam w kilku placówkach, które swoim poziomem nie umywają się do tego jaki jest w Puchatkowie. Wszystko co potrzebne do prowadzenia zajęć (przybory, materiały, sprzęty, zabawki, itp.) są zawsze dostępne, niczego nie trzeba kupować z własnych pieniędzy. Jak dla mnie naprawdę jest ok. Pozdrawiam wszystkie koleżanki. Jesteście boskie:-)

Mimi

Panie Misiak, opinii nie da sie usunac dobrze pan wie. Dlatego pisze osobny post. Dobrze, zatem cofam te oszczerstwa na wasz temat. I bardzo przepraszam za zbyt emocjonalne podejscie, ale mam prawo do posiadania swoich odczuc co do miejsca pracy. Przykro mi ze straszy mnie pan policja, bo to dziala w 2 strony. Prosze nie sugerowac sie opinia Mimi i innych tu osob i samemu podejmowac decyzje co do zatrudnienia. A pana Misiaka przepraszam. To jest jedyne co moge zrobic bo opinii nie mozna usunac. Stad glowny wpis z przeprosinami.

Nadia

Wszystko co powyżej napisały dziewczyny to prawda. Sama to przerabialam, ale na moje szczęście krótko. Obiecują rodzinną atmosferę, a potem o tym zapominają. Tylko te dziewczyny zyskują, które podlizuja sie szefowi i donoszą na koleżanki.

majkela
@Nadia 28.11.2017 11:28

Witam, faktycznie az tak zle jest> mysle o pracy w ich placowce,ale po tych opiniach zaczynam sie powaznie zastanawiac;/

Nadia
@majkela 06.02.2018 17:49

Jest źle. Nie polecam. Szkoda nerwów . Jesli masz kurs opiekunki albo studia pedagogiczne to złóż sobie cv do zlobka miejskiego.

majkela
@Nadia 15.02.2018 18:50

A dlugo tam pracowalas? oni widze ciagle kogos szukaja, i czy z tymi platnosciami sa faktycznie takie opoznienia???

Nadia
@majkela 26.02.2018 20:52

Dwa lat pracowalam. Tak z płatnościami nie za fajnie. Szukają ciągle bo każdy kto tam chwilę pracuje to ucieka.

majkela
@Nadia 26.02.2018 22:04

dziekuje, no to faktycznie niefajnie, to nie skladam tam cv, a tak zachwalaja to miejsce jakie cudowne i w ogole;/ przez telefon tacy mili sie wydawali, ta pani dyrektor taka przyjemna, ehh, czyli jedna wielka sciema;/

MalaMi
@Nadia 26.02.2018 22:04

Dzien dobry, mam pytanie. Ile wynosza te opoznienia w pensji? Zlozylam tam CV i po przeczytaniu opinii, waham sie. Nie wyobrazam sobie nie dostawac pensji na czas, rachunki i zycie nie poczeka.

niezabudka

Panuje tu nieprzyjemna atmosfera wśród pracowników, pełna dypozycyjność i odpowiedzialność a zarobki marne (najniższa krajowa) i nie ma co liczyć na więcej, w dodatku są opóźnienia aby tą pensyjkę dostać :(

Sisi
@niezabudka 07.01.2016 19:33

niestety to powyżej to prawda, przerobiłam to na własnej skórze :(

Lola
@niezabudka 07.01.2016 19:33

Ile wynosza te opoznienia w zarobkach? Bo kazdy komentarz tu to zawiera i jest to przerazajace????

Przedszkolanka

Koleżanki mają rację, ja też nie polecam, szkoda spędzonego tu czasu i zaangażowania. Ciągłe zmiany, atmosfera "ciężkawa", aż niemiło chodzić do takiej pracy. Zarobki nie dość że marne, to spóźnione. Szkoda słów, nie żałuję że już tu nie pracuję.

Lili

To jest jedna wielka pomyłka. Personel co chwile jest inny dzieci co chwilę musza się przyzwyczajać do kogoś innego. Mając żłobek na ul Adwentowicza zamknął go mimo dobrej lokalizacji a teraz otwiera w innym miejscu. Porażka.

Ramona

Nieciekawe miejsce, obiecują złote góry, a nijak ma się do tego co jest później. Chyba to tak już jest u tych dzisiejszych "pseudobiznesmenów". Miejsce dla totalnie zdesperowanych brakiem pracy :( Jeśli tu trafisz to lepiej na boku szukaj lepszej pracy i jak się da to uciekaj gdzie pieprz rośnie.

Zostaw opinię o Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek - Katowice

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Akademia Malucha Puchatkowo Prywatny Żłobek