Saponic30.11.2018 08:12
Chciałam tylko napisać ,że od jakiegoś czasu boję się jeździć linią 623 nie wiem jak inne ale tutaj brawura kierowców oraz brak kultury wobec pasażerów oraz innych uczestników ruchu drogowego przechodzi ludzkie pojęcie. O godzinie około 6.45 autobus potrafi zatrzymać się na jezdni 20m przed przejściem dla pieszych i sobie czekać aż autobus z przeciwka, który jeszcze stoi na przystanku 60 m dalej będzie go mijał . W tym czasie inni kierowcy są zmuszeni wymijać stojący autobus a koniec ich manewru jest na przejściu dla pieszych. Jak dla mnie ten autobus stanowi realne zagrożenie na drodze ( mowa o ulicy Stolarzowickiej obok poradni) Nadmieniam także ,że często następuje przejazd na czerwonym świetle oraz odjazd z Dworca w Bytomiu 3 min wcześniej tzn. o 6.25 ma być odjazd o 6.28 szczególnie w takie dni jak np. zdarzyło mi się 02.11.br. Widzę ,że potrzebne byłyby dowody na moją wypowiedź pomyślę o tym bo nie raz chciałam zrobić zdjęcie ale po prostu musiałabym mieć codziennie cała jazdę załączoną kamerę. Piszę to bo chciałabym aby ktoś wpłynął na kierowców dojeżdżam autobusami prawie 30 lat i chciałabym czuć się podczas jazdy bezpiecznie i bardzo proszę aby kierowca muzyką łaskotał tylko swoje ucho a nie puszczali ją na cały regulator. Dziękuję za możliwość wypowiedzi i liczę ,że coś zmieni się na lepsze. Uważam ,że można by było wprowadzić też pewne unowocześnienie np. wyświtlanie na przystankach godzin odjazdów autobusów, informowanie o zmianie przystanków w czasie remontów oraz informacja o "wypadnięciu" autobusu. Pomogłoby to bardzo pasażerom w codziennym życiu.
Moje sugestie dla Infolinia KZK GOP:
Sugestie : modernizacja godna XXI wieku, rozmowa z kierowcami o bezpiecznym zachowaniu się na jezdni oraz kulturze w wypowiedziach , które mimo woli słyszą pasażerowie oraz marzy mi się kierowca w koszuli i krawacie. Inwestycja w siebie nie boli i zawsze się zwraca. Dziękuję :)