Konstanty Wiernicki09.07.2023 19:01
Rzadko wystawiam opinię, ale sytuacja wymaga, aby ludzie decydujący się na tę kancelarię byli świadomi tego, co robią.
Wrażenia z pierwszego kontaktu bardzo dobre. Niestety podjęcie współpracy skutkuje stałym słabnięciem tego wrażenia. A teraz konkrety. Pani adwokat bardzo sprawna w sytuacji walki, sporu i umniejszaniu drugiej stronie.
Niestety jako adwokat nie potrafi szukać kompromisu dla dobra klienta i jego sprawy. Nastawiona zdecydowanie na walkę, co utrudnia załatwienie sprawy w możliwie krótkim czasie. Doradza klientowi warianty, najmniej kompromisowe, ofensywne a co za tym idzie ryzykowne i ciągnące się długo…
W czasie rozpraw zachowuje się wobec drugiej strony w sposób umniejszający jej godności, wiarygodności, podważający szczerość, prawdomówność, itp., na czym cierpi powaga i wiarygodność zawodu adwokata, jej samej ale i jej klienta. Taka agresywna postawa zapewne też w oczach niejednego sędziego zmniejsza wiarygodność jej klienta, co może skutkować niekorzystnym dla jej klienta wyrokiem.
Przed salą sądową pani adwokat nie stać na zwroty grzecznościowe wobec adwokatów i drugiej strony sporu, czym pani adwokat nie zaskarbiła sobie również mojej sympatii.
Świetna adwokat dla każdego, kto chce walczyć za wszelką cenę i nie liczy się z niczym. Jeśli ktoś ceni sobie dobre, szybkie rozwiązania, otwarty jest na kompromisy, to niech wybierze innego adwokata.
Podsumowując, moim skromnym zdaniem dobrze, że pokolenie z tego typu podejściem do zawodu oraz impertynenckim sposobem bycia powoli przemija…
PS.
Jeśli już Państwo z kancelarii podejmą polemikę z moją opinią, to proszę przynajmniej nie pisać, że „nie mieliśmy takiego klienta” a odnieść się do opisanych powyżej wrażeń ze współpracy.