Nie przegap nowości o Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III!
Zainteresowana
21.09.2023 17:26
Hej, od czasu wysłania cv długo czekaliscie na telefon rekrutacyjny ? Decyzja jest od razu? Co po tym etapie, czekanie na zgodę zarządu to już wyczytałam, jak jest później z terminem na badania itd. Będę wdzięczna za odpowiedź
KO
17.10.2023 18:10
"W spółkach z udziałem Skarbu Państwa zwolnimy wszystkich członków rad nadzorczych i zarządów. Przeprowadzimy nowy nabór w transparentnych konkursach, w których decydować będą kompetencje a nie znajomości rodzinne i partyjne." - brzmi program wyborczy na pierwsze 100 dni rządów Koalicji Obywatelskiej.
Yarek
20.08.2026 10:01
Aplikuje się tylko przez formularz zgłoszeniowy, nie wysyłasz nic mailem, czy pocztą. Dział personalny zadzwoni, jeżeli będą zainteresowani. Wszystkie ogłoszenia o pracę masz na stronie Totalizatora.
Zawiedziona
04.07.2026 10:23
Nie polecam. Wystawili mnie do wiatru. Już wszystko miało być załatwione po czym kompletna cisza z ich strony.
Aga
04.07.2026 21:20
Tzn. możesz wyjaśnić co się stało, tak mniej więcej chociaż? Rozumiem że wpis dotyczy współpracy albo jakiegoś zlecenia?
Klient
29.07.2025 06:32
Obserwuje pracę kobiet w salonach gier i one nie mają czasu zjeść ,napić się czy skorzystać z WC .
Myślę że zrobię z tego materiał na YouTube .
Emi
22.10.2025 19:09
Z tą przerwą to jest różnie a przedewszystkim tak że od rana siedzą dziadki i grają w keno tak od 9 godz do 14stej siedzą bo nie mają co robić w domu a w między czasie (około 13stej ) jeszcze przychodzą następni i też grają w keno parę godzin ,mało tego to jeszcze dwie osoby- bo są
po pracy przychodzą grać też w keno o godz 19stej i mają pretensję że już zamykam o 20stej, więc ja przez cały dzień mogę zjesc najszybciej jogurt , nie mogę zamknąć i zrobić przerwy bo przecież nie wyproszę graczy
Adrian
22.06.2026 16:03
no to może warto dopytać przełożonych jak w takiej sytuacji sobie radzić? Bo przerwe musisz jakąś mieć
Moja współpraca z Panią Anna Miś, była wysoce niezadowalająca. Osoba ta wykazuje poważne braki w kompetencjach interpersonalnych i nie potrafi współpracować w grupie. Jej styl komunikacji opiera się na SABOTAŻU, braku szacunku i notorycznym obrażaniu innych. Co więcej, Pani Anna Miś, stosuje techniki ukrytego mobbingu, co tworzy w kontaktach toksyczną atmosferę pełną strachu i napięcia. Zdecydowanie nie polecam współpracy z tą osobą.
Hm, a czy mógłbyś opisać na przykładzie, co się dzieje, że jest wg Ciebie odczuwalny to złe traktowanie? Jest to często słowo nadużywane i niektórzy nie wiedzą, że to już naprawdę mocne określenie na zachowania niektórych...
Ewka
12.02.2026 22:21
Może ktoś napisać jak wygląda praca tutaj? Na jakie warunki pracy i wynagrodzenie można liczyć na start?
Kkkk
16.06.2026 18:49
Witam czy ktoś pracował jakoś sprzedawca zdrapek lotto?
Jakie macie doswiadczenia? Ciężka praca czy raczej nic trudnego?
mark
18.06.2026 20:12
Praca nie jest ciężka Polecam Totalizator Sportowy jako pracodawcę.
20.07.2023 12:28
Czy rozmowa kwalifikacyjna do Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III odbywa się w siedzibie firmy?
Anibas
03.03.2026 13:40
Hej Malwina HR powiedziała że jakieś mieli problemy i dlatego tak długo ,mnie to nie przeszkadzało bo miałam pracę no ale po cichu się modliłam by zadzwonili hhh .Ja online miałam rozmowę,pani pytała gdzie pracowałam na jakich stanowiskach ,w jakich godzinach czym się zajmowałam czy jestem mobilna bo ja tak naprawdę zostałam przyjęta na zastępstwo a później jako skoczek więc do teraz jeżdżę po punktach itd .
Wika
17.06.2026 13:45
Wspomniałaś o jeżdżeniu po punktach. Czyli na czym polega Twoje stanowisko i czy firma udostępnia samochód służbowy i kartę flotową do przemieszczania się? 😊
Ciekawski
24.05.2026 23:22
Wiceprezes Totalizatora Sportowego, Szymon Gawryszczak, jest udziałowcem i do niedawna kontrolował spółkę powiązaną z „Sokiem z Buraka”. To hejterski profil na Facebooku wspierający Platformę Obywatelską. Ustalenia w tej sprawie przedstawiła dziś Wirtualna Polska. Według Wirtualnej Polski Szymon Gawryszczak to zaufany człowiek wiceministra aktywów państwowych, Roberta Kropiwnickiego. Obaj znają się od lat. W czasie gdy polityk PO nadzorował Totalizator Sportowy, stanowisko wiceprezesa objął Gawryszczak. W tym czasie kontrolował on jeszcze spółkę powiązaną z profilem „Sok z Buraka” – przekazał portal. Chodzi o spółkę Mediana SA, wydawcę portalu Crowd Media, która – jak wynika z ustaleń Wirtualnej Polski – wpływa na narrację „Soku z Buraka”.
Politolog dr Andrzej Skiba zwrócił uwagę na hipokryzję obecnej władzy, która przed wyborami głosiła hasła walki z nienawiścią, a wyszła z tego walka z opozycją. W dodatku – jak zauważył – taka działalność jest nagradzana.
– Wcześniej osoby zaangażowane w ten kontrowersyjny serwis miały otrzymywać środki z miasta stołecznego Warszawy. Teraz ci bardzo radykalni zwolennicy układu rządzącego, a przede wszystkim Koalicji Obywatelskiej, są nagradzani. Otrzymują wysokie apanaże, wysokie wynagrodzenia, funkcje, które także dają duże możliwości i finansowe, i kadrowe – podkreślił politolog.
Lili
07.11.2023 21:49
Jestem zszokowana niektórymi komentarzami. @Pracodawca to najlepsza firma w jakiej kiedykolwiek pracowałam, daje duże możliwości. Mamy swobodę planowania czasu pracy to wielki przywilej, godziny mamy zaplanować sami jak się nam podoba. Praca nie jest trudna, miła i przyjemna. Wiadomo są raz na ruski rok zdąży się ciężki klient ale za rok pracy miałam tylko jednego niemiłego klienta. Kontakt z działem HR jest zawsze, jak Panie nie odbierają tzn ze szkołą nowych pracowników lub mają inne zadania ale zawsze oddzwaniają, wystarczy napisać SMS z prośbą o kontakt. KRSi bardzo motywują swoimi e-mailami i zawsze nagradzają najlepszych sprzedawców choćby małymi gadgetami, zawsze motywują i wspierają. Wnioski urlopowe zawsze zatwierdzone przed czasem. W razie jakichkolwiek problemów, zawsze można zadzwonić do PRS i KRS zawsze odbiorą tel i pomogą.
Ja dlugo szukałam swojej wymarzonej pracy, muszę przyznać że uwielbiam swoją pracę i nie zamieniłabym ją na żadna inna. Pomimo tego że jestem na punkcie slaboobrotowym ( nie chodzi o prowizje ), wolałabym wiekszy ruch - wtedy czas szybko leci to uwielbiam swoją pracę naprawdę. Myślę też że nie każdy się nadaje do tej pracy bo jednak kontakt z klientem i budowanie relacji i pozyskanie nowych klientów jest bardzo ważne.
taki sobie
17.11.2025 07:48
tu warszawa, te denucjacje to dotyczą oddziału katowice?
robiędobrąkawę
23.02.2026 19:33
kto Ci zapłacił za tą opinię??? od momentu nastania władzy PISu, pani dyrektor nie zmieniła się i widać, że się nie zmieni, co więcej, to co robi z ludźmi jest wprost wyjęte z Orwella, jeżeli wiesz o czym mówię - wątpię...Pani P. ma bardzo mocne plecy w Warszawie, bo za to co robi z ludźmi i ludziom już dawno na taczkach powinna wyjechać
25.06.2025 20:46
Uciekać z tego miejsca jak najdalej! To co tam się wyprawia to jeden wielki żart, ta firma dawno powinna zostać zamknięta i to na stałe przez to jaki mobbing stosują na pracownikach.
26.06.2025 16:49
Masz w milion procent racji,nie pracuje tam od 2 lat i to była najlepsza decyzja żeby z tamtad odejść jaką podjęłam,a widzę że jest coraz gorzej CBA powinno się tokiem zainteresować
J
23.02.2025 08:37
Zaproponowali mi na sam początek umowę o pracę na PÓŁ ROKU. Czy dają lojalki? Obawiam się że to nie praca psychicznie dla mnie i czy będzie możliwość zerwania umowy bez kary finansowej
agent007
13.02.2025 10:59
prowizja dla agentów - nie dość, że śmiesznie mało płacą, to jeszcze nie płacą w terminie - monopolista i megabogata spółka skarbu państwa, normalnie wstyd i hańba! nie polecam współpracy z nimi!!
Szukam pracy
26.01.2025 01:20
Polecacie firmę? Po tych wpisach to już mam słabe motywacje do składania CV..
Oli
28.07.2024 07:57
orientuje się ktoś jakie wykształcenie trzeba mieć żeby dostać się do pracy do TS ? Czy jest wymagane minimum średnie?
Monika Janiec
26.05.2024 17:56
A ja polecam pracę w totalizatorze.Przepracowalam pół roku i gdyby nie to że skomplikowało mi się życie i nie jestem na razie w stanie pogodzić pracy z życiem prywatnym,na pewno bym nie odeszła z pracy Fajna kolektura,super wspolpracownica. Kiedy czegoś się nie wiedziało,pomocą służyły osoby z sąsiednich punktow.Mam nadzieję,że kiedy poukłada mi się już wszystko,będę mogła spróbować jeszcze raz.
Barbara Klebek
31.12.2023 10:32
Witam I mam pytanie prośbę .Szukam pracy jako sprzedawca LOTTO. Jestem z Wojkowic i mam 13 letnie doświadczenie .Będę wdzięczna za każdą odpowiedź....pozdrawiam. 881 202 334 lub [email protected]
18.01.2024 15:03
Szanowna Pani Barbaro, W przypadku zainteresowania pracą niezbędne jest złożenie CV drogą elektroniczną. Ogłoszenia zamieszczone są na stronie internetowej pracodawcy www. totalizator.pl lub portalach pracy pracuj.pl, olx.pl.
DamianD2001
20.08.2023 18:36
Witam na jakie zarobi można liczyć na umowie zlecenie po odliczeniu weksla a jakie na umowę o pracę? Domyślam się że konkretnych kwot nie możecie podawać ale tak mniej wiecej?
Lalala
09.08.2023 21:42
Hej, mam pytanko. Czy wszyscy aż tyle czekają po rozmowie i po telefonie, że jest się przyjętym tylko czekają na zgodę zarządu? Trwa to już u mnie ponad 3 tygodnie. Czy po tym telefonie ta praca już jest pewna, bo nie ukrywam trochę już to trwa i nie wiem co myśleć
Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III
10.08.2023 14:33
Dzień dobry, dziękujemy za pytanie i w tym temacie serdecznie zapraszamy do kontaktu bezpośredniego z osobą rekrutująca. Na pewno uzyska Pan/Pani odpowiedź na wszystkie pytania. Pozdrawiamy.
Monia
11.08.2023 20:30
Dziewczyno łaskawie poczekaj aż najlepsza na świecie firma zechce zadzwonić. Jako pracownica nie mogłam się dodzwonić do HR. Traktują nas jak tanią siłę roboczą. Zero szacunku i masa pogardy.
Reset
31.07.2023 16:41
- szeroko pojęty brak szacunku dla pracownika - Ty masz (usunięte przez administratora)oni liczą kasę
- masz naganiać ludzi do salonów gier - bo firma ma grube miliony a Ty... marna premię i do tego kwartalną czyli opłacalny układ, ale w jedną stronę
- Ty coś chcesz od firmy? Jesteś ignorowany, zbywany, traktowany jak intruz, albo słyszysz, że nie bo nie albo nie ma...
- administratorki HR - nie muszą odbierać telefonów od pracowników bo po co?! One są dla siebie, nie dla pracowników
- kierownicy - zajęci głównie sobą i nieudolną motuwacją mailową pracowników(ale uważam, że i nawet tego nie potrafią robić włascicie)
- najlepiej miec czas tylko na pracę bo przecież w dniu wolnym zaatakują Ciebie smsami czy telefonami z zapytaniem "o wsparcie na zastępstwo) bo przeciez nie widzą w tym nic złego, zeby stalkowac w dniu wolnym
- idziesz na urlop?! Nieee... Nie tak prosto! Najpierw załatwiasz sobie zastępstwo a dopiero potem czekasz do ostatniej chwili na akceptację urlopu(bo od razu tego klepnąć nie można)
- Dyrektor?! Postac figuralna. Kilka razy w roku napisze maila a tak ogólnie to nawet nie wiem czy ta osoba jest prawdziwa czy randomowa
- kierownika pewnie poznasz za rok, bo nie widzi potrzeby przywitac się osoboscie z nowym pracownikiem
- zapylasz po 12h. Tak najlepiej...dla nich. Na drugi dzien jestes bez sił do wszystkiego(bo praca z hazardzistami nie jest niczym trudnym, nie masz czasu zeby spokojnie zjeść sniadanie czy obiad a czasem nawet wyjść do toalety kiedy czujesz potrzebę)
- duża odpowiedzialnosc finansowa, ale jak popłyniesz na kasie masz placic ze swoich i nikt nie pyta co sie stalo albo jak Ci pomoc
- prac mega monotonna i po pewnym czasie dostajesz szalu(ktos pracuje kilka, kilkanascie lat?! W zyciu tego nie zrozumiem jak to mozliwe)
Ogolnie z zewnatrz pieknie to wyglada, ale to tylko pozory. Nie polecam tego oddzialu najwiekszemu wrogowi.
An
01.08.2023 11:13
Zgadzam się w 100% , tak właśnie wygląda praca jak zostało opisane. Pozdrawiam osobę która idealnie opisała sytuację. Dla mnie był to najgorszy zaklad pracy w jakim pracowałam.
10.08.2023 07:51
Ja również zgadzam się w 1000 procentach nie pracuję tam już od roku a czytając nowe wpisy widzę że nic się nie zmieniło i pewnie nie zmieni .Najgorsza firma w jakiej pracowałam nikomu nie polecam,
vers
03.08.2023 09:26
Świetna firma! Polecam.
Dorota
08.08.2023 08:28
Dla znajomych i rodziny. Reszta ma na nich (usunięte przez administratora) :(
Wywiadu udzielił/aTotalizator Sportowy
31.07.2023 16:08
Czym zajmuje się Państwa firma?
Totalizator Sportowy to firma znana niemal każdemu dorosłemu Polakowi. Jesteśmy obecni na rynku od ponad 67 lat. Naszym klientom oferujemy popularne gry i loterie pod marką LOTTO (także online), jak również inne produkty gamingowe – jedyne legalne kasyno internetowe i sieć salonów gier na automatach poza kasynami gry oraz markę Traf, oferującą zakłady bukmacherskie na wyścigi konne.
Jak wyglądały początki firmy?
Totalizator Sportowy został powołany do życia w 1955 roku, ale oficjalny start naszej działalności miał miejsce 25 stycznia 1956 roku. To wówczas z inicjatywy osób związanych z Polskim Komitetem Olimpijskim zrodził się pomysł zorganizowania zakładów sportowych.
Skąd pomysł na działalność w tej branży?
Można powiedzieć, że od początku w naszym DNA był obecny sport i potrzeba wsparcia inicjatyw sportowych. Powołano nas, by poprzez organizację zakładów, a później loterii, odbudowywać zrujnowaną w czasie wojny infrastrukturę sportową naszego kraju. Z czasem ten cel zmienił się we wspieranie rozwoju polskiego sportu, do którego po latach dołączyły kultura i inne inicjatywy społeczne. Dziś z dumą możemy powiedzieć, że pierwotny charakter naszej działalności jest wciąż głęboko zakorzeniony w Totalizatorze Sportowym. Czerpiemy z naszej tradycji i historii, jednocześnie odważnie patrząc w przyszłość.
Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe?
Totalizator Sportowy realizuje monopol państwa w zakresie: gier liczbowych, loterii pieniężnych oraz gier na automatach poza kasynem gry i jednego legalnego kasyna internetowego. Działamy wyłącznie na terenie Polski, kierując nasze produkty tylko do osób pełnoletnich. Branża, w której działamy, może być rozumiana jako szeroko pojęta rozrywka, dlatego konkurencję stanowią inne podmioty, które oferują, właśnie, rozrywkę, produkty gamingowe czy hazardowe.
Jak wygląda struktura Państwa firmy?
Totalizator Sportowy to: Centrala,17 oddziałów terenowych z siedzibami zlokalizowanymi w największych polskich miastach oraz Oddział Tor Wyścigów Konnych Służewiec. Obecnie zatrudniamy blisko 6000 pracowników. Zdecydowana większość z nich, bo około 70%, pracuje w naszych punktach sprzedaży. Dlatego też, praktycznie nieustannie, prowadzimy rekrutacje w naszych oddziałach, gdzie istnieje duże zapotrzebowanie na sprzedawców gier LOTTO i pracowników naszych salonów gier. Poza siecią sprzedaży, zatrudniamy specjalistów – w ponad 20 różnych obszarach działalności: od sprzedaży naziemnej i online, przez marketing, HR, finanse, administrację, aż po IT. Wszystkie nasze aktualne ogłoszenia o pracę można znaleźć na stronie www.totalizator.pl w zakładce Kariera.
Dlaczego warto nawiązać współpracę z Totalizatorem Sportowym?
Spółka wdraża innowacje na skalę europejską w branży gamingowej i ma strategiczne partnerstwa z liderami branży technologicznej. Praca w Totalizatorze Sportowym to praca z misją – jesteśmy największym mecenasem polskiego sportu i kultury, a z każdej złotówki wydanej na gry liczbowe LOTTO, 19 groszy trafia właśnie na ten cel. Prowadzimy też szeroko zakrojony mecenat fundowany ze środków własnych – wspieramy ogólnopolskie i lokalne projekty oraz wydarzenia. Od wielu lat jesteśmy także zaufanym Sponsorem Generalnym Polskiego Komitetu Olimpijskiego.
Jakie inne korzyści odczują kandydaci z zatrudnienia się w Państwa firmie?
Jednym z czterech głównych filarów strategii biznesowej naszej spółki jest przyjazne miejsce pracy. Każdego dnia dbamy o to, aby nasi pracownicy spełniali się podczas realizacji zadań i rozwijali swoje kompetencje. Według 87% naszych pracowników Totalizator Sportowy to firma zapewniająca stabilizację, ale także nieustanny rozwój, dzięki możliwości udziału w różnorodnych projektach. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom pracowników i rynku, wdrożyliśmy w naszej organizacji model pracy hybrydowej.
Kto z ramienia Państwa firmy odpowiada za rekrutację?
Niezależnie od tego, do jakiego obszaru biznesowego naszej firmy poszukujemy pracowników, zawsze to menedżer jest osobą, która ostatecznie podejmuje decyzję, kogo zaprosi do współpracy. Rekrutacja odbywa się przy udziale osób z HR, które bardzo mocno wspierają naszą kadrę zarządzającą w procesach rekrutacji – zarówno tych w Centrali, jak i w Oddziałach.
Jak przebiega rekrutacja w Państwa firmie?
Sam proces rekrutacji nie odbiega od powszechnie stosowanego modelu. Na początku kandydaci za pośrednictwem formularza online aplikują na interesujące ich ogłoszenia. Ogłoszenia o pracę publikujemy nie tylko na naszej stronie internetowej, lecz także w największych portalach pracowniczych. Docieramy również do biur karier uczelni wyższych, zamieszczamy informację o poszukiwanych kandydatach na stronach stowarzyszeń branżowych lub szukamy ich bezpośrednio poprzez serwisy społecznościowe, specjalizujące się w kontaktach zawodowo-biznesowych. Ponieważ cenimy sobie rozwój naszych pracowników i chcemy ich w nim wspierać, nierzadko kierujemy rekrutacje najpierw do wewnątrz organizacji, a dopiero potem wychodzimy na rynek. Po wstępnej weryfikacji CV, w drugim etapie kontaktujemy się telefonicznie z wybranymi kandydatami, aby przybliżyć im ofertę pracy i zweryfikować kluczowe dla nas kryteria. Ten etap umożliwia kandydatom lepsze poznanie stanowiska, a nam pozwala określić poziom motywacji kandydatów. W przypadku rekrutacji na stanowisko, które wymaga znajomości języka obcego, może pojawić się również kilka pytań w tym języku.
Co jest dla Państwa najważniejsze w procesie rekrutacyjnym?
Najważniejszym i nieodłącznym etapem naszego procesu rekrutacji są rozmowy rekrutacyjne. W trakcie rozmowy chcemy poznać dotychczasowe doświadczenie zawodowe kandydata, oczekiwania wobec przyszłego pracodawcy, oraz zweryfikować jego kompetencje, motywację i postawę. Dbamy o to, aby spotkania odbywały się w przyjaznej i komfortowej atmosferze, a dla wygody naszych kandydatów każdy proces rekrutacyjny, staramy się skrócić do jak najmniejszej liczby spotkań. Spotkania przeprowadzamy niezależnie od tego, na jakie stanowisko aplikuje kandydat. Rozmowa rekrutacyjna jest – w zdecydowanej większości – prowadzona przez przedstawiciela HR i bezpośredniego przełożonego stanowiska, na które aplikuje kandydat. W rekrutacje na stanowiska menedżerskie zaangażowani są również HR Biznes Partnerzy dedykowani do danego obszaru biznesowego. W trakcie rekrutacji, w zależności od stanowiska, na które rekrutujemy, oprócz tradycyjnej rozmowy, kandydat może zostać poproszony o rozwiązanie jakiegoś zadania czy przygotowanie i przedstawienie prezentacji.
Czy rozmowy rekrutacyjne prowadzone są zdalnie czy stacjonarnie?
Obecnie, zazwyczaj, pierwsze rozmowy prowadzone są w formie spotkań online. Kolejne spotkanie z danym kandydatem w większości przypadków organizujemy już stacjonarnie. Spotkań w ramach jednego procesu rekrutacyjnego może być nawet kilka – wszystko zależy od stanowiska, na które poszukujemy pracownika.
A czy w przypadku negatywnej decyzji przekazują Państwo informację zwrotną?
Niezależnie od finału rozmów i tego, czy kandydat zostanie zakwalifikowany do następnego etapu rekrutacji, czy też nie, dbamy o to, żeby każdy otrzymał od nas informację zwrotną. Informację o wyniku rekrutacji przekazujemy w formie mailowej lub telefonicznej.
Jak wygląda proces wdrożenia nowego pracownika w Państwa firmie?
Po rozpoczęciu pracy w naszej spółce, pracownik przechodzi obowiązkowe szkolenia (BHP oraz z zakresu bezpieczeństwa informacji i ochrony danych osobowych) oraz uczestniczy w procesie adaptacji. Wdrożenie prowadzi bezpośredni przełożony lub wskazany do tego pracownik. Jednym z etapów wdrożenia są także szkolenia dla pracowników punktów sprzedaży czy spotkania adaptacyjne online, organizowane przez Departament Zarządzania Kapitałem Ludzkim (DHR). Sam przebieg procesu adaptacji – na stanowiska administracyjno-biurowe, przedstawicieli handlowych czy osób pracujących w naszych punktach sprzedaży – może się między sobą nieco różnić, stąd też szczegóły ustalane są pomiędzy nowym pracownikiem a osobami z HR w danej jednostce organizacyjnej.
A czy jest coś, co wyróżnia Państwa firmę na tle innych pracodawców pod kątem form adaptacji dla nowego pracownika?
Warto wspomnieć, że w ramach adaptacji nowych pracowników, którzy przebywają w Warszawie, organizujemy wizytę w Muzeum Totalizatora Sportowego, gdzie nasz wieloletni pracownik – Andrzej Kowalczyk – opowiada o historii spółki i prezentuje m.in. pierwsze maszyny do losowania z 1957 roku, historyczne plakaty i inne eksponaty związane z naszą działalnością. Nowych pracowników zapraszamy także do Studia LOTTO, gdzie mają szansę uczestniczyć w losowaniu na żywo kultowych gier. Kamery, spotkania z prezenterami oraz zwiedzanie Studia LOTTO z perspektywy pracownika za każdym razem wywołują duży entuzjazm i zainteresowanie.
Jakie ważne zmiany chcą Państwo wprowadzić w procesie onboardingu?
Zdajemy sobie sprawę z tego, jak istotny jest proces wdrożenia nowego pracownika i cały czas go doskonalimy – nie mamy tutaj na myśli jedynie merytoryki spotkań. Zależy nam również na przekazaniu nowemu pracownikowi wiedzy i praktyk funkcjonujących w organizacji w przystępny i atrakcyjny sposób. Stąd też pomysł na onboarding w formie grywalizacji. Już za chwilę, w ramach procesu adaptacji, pracownikom dołączającym do Drużyny Totalizatora Sportowego udostępnimy platformę, na której dzięki różnego rodzaju zadaniom będą mogli w inny niż dotychczas, bardziej angażujący sposób, dostać solidną dawkę wiedzy z zakresu: struktury organizacyjnej spółki, strategii, compliance (zgodności), działalności fundacji, produktów, benefitów, czy dostępnych działań rozwojowych – a przy tym dobrze się bawić, zdobywając punkty i nagrody.
W jaki sposób dbają Państwo o rozwój pracowników?
Jednym z priorytetów Totalizatora Sportowego jest umożliwienie pracownikom stałego podnoszenia kwalifikacji zawodowych. Realizujemy politykę rozwoju pracowników, opartą o badanie potrzeb, w ścisłej współpracy z menedżerami i pracownikami. Ważne dla nas jest to, aby być blisko biznesu i na bieżąco reagować na jego oczekiwania. Realizujemy działania rozwojowe, korzystając z różnorodnych możliwości. Bliska jest nam koncepcja 70-20-10. 70% swojej wiedzy i doświadczenia pracownik zdobywa w praktycznej pracy, w trakcie zadań realizowanych na co dzień w ramach obowiązków na swoim stanowisku pracy. 20% to uczenie się dzięki informacji zwrotnej od przełożonego i współpracowników czy udział w projektach, a 10% to wiedza zdobywana poprzez inne formy rozwoju tj. jak kursy i szkolenia.
Stawiamy na uczenie się przez doświadczenie i stały feedback. W tym celu wykorzystujemy różne okoliczności, takie jak np. Dzień Doceniania, aby stale uświadamiać, jak ważna jest informacja zwrotna. Obecnie rozwijamy ofertę szkoleń realizowanych w formule online, co odpowiada oczekiwaniom współczesnego pracownika.
Widać, że zależy Państwu na rozwoju pracowników.
Dążymy do tego, aby rozwój stał się nawykiem. Od pierwszych dni w naszej organizacji, pokazujemy możliwości rozwoju i mówimy o tym, dlaczego warto stawiać na progres. W pracownikach staramy się zaszczepić podejście, że to oni sami odpowiadają za swój rozwój, a my możemy i chcemy ich w tym wspierać. Każda komórka w organizacji ma dedykowanego opiekuna z zakresu rozwoju, z którym pracownicy mogą omówić potrzeby oraz pomysły na dalszy przebieg kariery. Naszym pracownikom udostępniamy: platformę e-learningową, szkolenia otwarte i zamknięte oraz dofinansowanie do studiów. Posiadamy także firmową biblioteczkę, którą ciągle wzbogacamy kolejnymi tytułami. Dążymy również do tego, żeby nasza organizacja i nasi pracownicy nieustannie zdobywali wiedzę i doskonalili swoje kompetencje, tak by jeszcze lepiej rozumieć klientów i spełniać ich oczekiwania. Takie podejście ma odzwierciedlenie w naszych firmowych wartościach Jedną z nich jest wiedza. I to właśnie jej dedykowany jest nasz nowy projekt – „Ty w roli głównej”. Jego założeniem jest realizacja szkoleń organizowanych i przeprowadzanych przez pracowników – dla pracowników. Osoby, które zgłosiły się w charakterze trenerów, otrzymają od nas wsparcie w postaci wewnętrznego szkolenia z zakresu wystąpień publicznych.
Jakie benefity czekają na Państwa pracowników?
Naszym pracownikom zapewniamy szereg benefitów – od opieki medycznej, przez świadczenia świąteczne, po możliwość przystąpienia do Pracowniczego Programu Emerytalnego (PPE) czy grupowego ubezpieczenia na życie. Słuchamy naszych pracowników, analizujemy ich potrzeby, inspirujemy się innymi pracodawcami, dzięki czemu cały czas doskonalimy naszą ofertę. W tym roku udostępniliśmy platformę z kafeterią benefitów, tak by to pracownik sam, co miesiąc, mógł decydować, na co wyda przyznane mu środki.
W jaki sposób dbają Państwo o integrację pracowników?
Z tej racji, że wszyscy jesteśmy w „Drużynie Totalizatora Sportowego”, ważnymi składowymi naszej kultury organizacyjnej są integracja i działania nastawione na współpracę. Z uwagi na fakt, że nasza firma angażuje się w wydarzenia sportowe i kulturalne, często umożliwiamy pracownikom udział w tego typu inicjatywach. Organizujemy spotkania integracyjne, w tym również ogólnofirmowe olimpiady – w zgodzie ze sportowymi korzeniami naszej firmy. Nieustannie wspieramy i promujemy wolontariat pracowniczy, który ma nie tylko wydźwięk pomocowy, lecz także stanowi doskonałą okazję do zacieśniania więzi między kolegami i koleżankami z różnych obszarów firmy.
Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?
Rok 2023 to dalszy, dynamiczny rozwój naszej działalności biznesowej. Otwieramy nowe punkty sprzedaży i równolegle intensywnie rozwijamy pozostałe linie biznesowe. Tym samym, nieustannie poszukujemy sprzedawców do naszych oddziałów terenowych i pracowników salonów gier na automatach, a w pozostałych obszarach coraz częściej sięgamy po specjalistów z branży IT, np.: kierowników projektów, deweloperów, analityków biznesowo-systemowych, architektów systemowych, programistów czy specjalistów i ekspertów z zakresu cyberbezpieczeństwa. Z uwagi na duży rozwój organizacji i konieczność obsługi coraz większej liczby pracowników, procesów i dokumentacji, rekrutacje do takich obszarów jak: finanse, księgowość, administracja, zakupy czy HR, również nie są wyjątkiem.
Jakie mają Państwo plany rozwojowe?
Totalizator Sportowy chce nadal rozbudowywać swoją ofertę zgodnie z oczekiwaniami klientów i nieustannie wpływać na większą satysfakcję z oferowanych usług. Wdrażane, wraz z partnerami, narzędzia CRM umożliwią nam przede wszystkim 360-stopniowe spojrzenie na każdego klienta. Oprócz tego pozwolą na podniesienie poziomu doświadczenia graczy oraz promowanie bezpiecznej i odpowiedzialnej gry. Dzięki temu będziemy mogli dostarczać wysoce spersonalizowane usługi, co przełoży się na większe zadowolenie klientów.
Cyfrowe rozwiązania zostaną docelowo zaimplementowane przy rozwijaniu usług w sieci naziemnej, czyli naszych kolekturach. W tym kanale dążymy m.in. do tego, by w przyszłości klient w tradycyjnej kolekturze mógł skorzystać także z oferty online.
Jak te zmiany wpłyną na Państwa plany rekrutacyjne?
Wszystko to wiąże się z dalszym rozwojem firmy, dlatego w najbliższym czasie w naszych planach z pewnością znajdzie się otwieranie kolejnych punktów sprzedaży i doskonalenie procesów, a to będzie wiązało się ze zwiększonymi potrzebami rekrutacyjnymi w różnych obszarach działalności spółki.
Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Totalizator Sportowy Oddział III?
25.01.2022 17:47
Ana6642
29.10.2022 18:08
Może i dla pracowników firma ok. A ja musze pracować dla tej firmy od lat z darmo
doris
06.07.2023 13:04
No nie mów, że za darmo. Przecież dostajesz minimalną krajową. Wiadomo, że na premie nie ma co liczyć.
Niki2922
29.07.2022 22:27
Kurde jednak nie poszlem tam pracowac ale trochę żałuję bo byłbym sam na stanowisku nikt by mi nie stał nad głową może mógłbym se nawet Netflixie oglądać i bym się nie narobił A urlop nie byłby mi aż tak potrzebny bo pracował bym 2 na 2 albo 3 na 3 z tego co wiem.
Co o tym sądzicie?
Mam czego żałować czy nie?
Pozdro
Zażenowana ts
15.01.2023 21:04
milenka
17.06.2023 20:27
Naprawdę tego nie rozumiem. Obsadzają punkty z wysoką sprzedażą swoimi sprzedawcami. Nie jesteśmy w stanie dostać się tam choć na jeden dzień.
karty
11.05.2023 06:28
dalej jest ciśnienie na rejestrowanie nowych graczy do salonu gier?
jak polecacie klientowi rejestrację żeby nie polecać jednak hazardu?
majka
17.06.2023 20:24
Dalej jest ciśnienie na rejestracje nowych graczy. Na salonie nie ma ludzi. Już sama nie wiem jak ich zachęcić :(
30.12.2022 10:50
Czy w firmie Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III są regularne szkolenia pracownicze?
Enter
01.02.2023 19:38
No ja nie dostałam z 3010, także coś jest nie tak. Na pewno na etacie pracujesz ? Napisz lepiej do kadr, sprawdź pasek, na bank się wyjaśni. Już w piątek była wypłata i wszystkie dziewczyny z którymi rozmawiałam dostały więcej.
Trzymam kciuki :) na pewno się wyjaśni.
P.s. może na L4 byłaś ?
Anna
21.05.2023 14:45
Oczywiście, że są szkolenia. Pracodawca nakazuje wykonanie kilkugodzinnych szkoleń w domu, w czasie wolnym od pracy, na prywatnym komputerze. Oczywiście nie został przewidziany jakikolwiek ekwiwalent. Jeśli tak rozumiecie dyrektywę work-life balance, to ja jednak podziękuję...
07.06.2021 14:19
luck
05.12.2021 13:32
Możesz pracować nawet cały miesiąc po 12h.
?
23.11.2022 15:42
Można i nawet 5, bo nie chce się im szukać zastępstw. A jak się nie odbiera telefonu (mówie oczywiście poza pracą) to już się czepiają jakim prawem w dniu wolnym nie odbieram telefonu. A jak dzwonią to po to, żeby wcisnąć kolejną zmiane, bo przecież pracownik nie może mieć. Życia poza pracą ma (usunięte przez administratora) po 5 dni w tygodniu po 12 godzin. Na l4 czy urlopie też nie można mieć spokoju, bo wydzwaniają i wypisują.
KRS
09.07.2022 18:41
Szanowni Państwo,
Miło mi poznać Was wszystkich ????
Odpowiadając na poniższe komentarze, informuję, że bez pleców (2009) dostałem się do pracy w TS.
Fakt, potrafię wchodzić w(usunięte przez administratora)dlatego mam już „wielkie” plecy ???? aż musiałem zakupić nowe koszule. Nigdy nie zwolniłem pracownika bez konkretnego powodu ! Zawsze rozmawiam i staram się uzgodnić wspólnie z pracownikami sposób postępowania. Wykonuję swoje obowiązki najlepiej jak potrafię, nie zawsze podoba się to osobą, które mają nasze standardy gdzieś.
Jestem bardzo zadowolony, że pisze się tu o mnie ???? kiedyś, ktoś powiedział…? Nie ważne jak, ważne, że mówią ????????????
Serdecznie Pozdrawiam Wszystkich obecnych jak i byłych pracowników.
10.07.2022 18:01
Panie M.szkoda że nie był Pan moim KRS bo słyszałam że z Panem idzie normalnie i po ludzku rozmawiać,niestety trafiłam na Kaśkę C.K i mimo moich starań ,plany robiłam po150/ i zamiast umowy dostałam wypowiedzenie-pozdrawiam
01.11.2022 20:40
Ale z pisaniem po polsku masz problem.
Zdrapka Mega Linie
27.07.2022 09:38
Witam.
25.07.2022 r. byłam w Totalizatorze Sportowym odebrać moją nagrodę w wysokości 14 tys.zł którą wydrapałam w zdrapce
Mega Linie . Pan w okienku odebrał zdrapkę i poszedł sprawdzić,po chwili wrócił, kazał mi się na odwrocie zdrapki podpisać imieniem i nazwiskiem. Schował się na dłuższy czas , wychodząc stwierdził, że nie ma wygranej,chyba 10zł. Jak to usłyszałam, poprosiłam o zwrot zdrapki, przecież z Zabrza nie przyjeżdżałabym po 10zł. Pan powiedział, że nie odda. Miałam przy sobie drugą zdrapkę na której była wygrana 50zł ale już jej nie podałam bo 50zł to mogę sobie odebrać w punkcie kolektury w M-1 w Zabrzu. Gram od lat, wygraną miałam nie raz a taki (usunięte przez administratora) odebrał mi przyjemność cieszenia się wygraną. A najgorsze jest to , że mnie (usunięte przez administratora) i nie ponosi żadnej odpowiedzialności. W tym czasie kupiłam więcej zdrapek.
Moje zdrapki kupione w Zabrzu w M-1 przy ulicy Szkubacza miały nr serii 0593-192696 002 do 0018.
Barbara Osowska
Barbara Osowska
20.09.2022 16:18
W zdrapce Mega Linie nie ma wygranej 14 tyś zł. Proszę nie robić zamieszania bo nie ma Pani racji.
M
01.10.2023 17:07
Ja dwa razy odbierałam wygrana w oddziale w Katowicach i było wszystko ok.Tez się podpisywałam,raz dostałam pieniądze na konto,raz do ręki.
Cat
12.09.2021 18:13
W firmie nie szanuje się dobrego pracownika jeśli nie ma pleców, nie podlizuje się i jeśli ma swoje zdanie nie pozwalając wchodzić sobie na głowę. Firma niedouczonych.Układy, spiski.Wykształconemu, mądremu wstyd tam pracować Żenujące
18.07.2022 10:47
Tak jest na zleceniu ja prosiłam się rok o lepszą umowe bo na nią jest jakaś podstawa plus prowizja ale jak jesteś na słabym punkcie to nie chcą dawać tej lepszej umowy bo tak jak mówisz możesz zarobić 1 tyś.a na umowie byś miał podstawę,ale to nikogo nie obchodzi że siedzisz 12 godz.i dniówka ci wyjdzie 60zl.i dlatego wolą zwolnić pracownika który chce mimo wszystko u nich robić ale za duzo wie jakie są przekręty w ts.i wsiąść następnego naiwniaka który myśli że się wzbogaci
Niki2022
18.07.2022 11:03
I woleli Cię zwolnić?
Niki2922
05.07.2022 00:03
Witam,dostałem propozycję pracy w kolekturze,jak to jest z tym wekslem in blanco czy faktycznie później mi wypłaca ta kasę?Jak z zarobkami u was było i czy po tym pół roku na umowie zlecenie jest szansa dostać umowę o pracę?
Urażona
10.07.2022 21:09
Naj mniej było 1300 a najwięcej 3000, wszystko załatwisz z pismem
Niki2022
11.07.2022 09:20
A co na takim piśmie trzeba napisać?
Kol
08.07.2022 19:24
Cześć,
2 lata temu dostałam się na hybrydę, jestem sprzedawcą, wiedziałam na co się piszę i jestem zadowolona z pracy w Lotto, z doświadczenia u prywaciarza mam porównanie i wcale nie jest tak źle! Przed zmianami kierownictwa w 2021 było troszkę lepiej, ale teraz robię swoje i jest mi tu dobrze.
Strasznie czyta się te wrogie wpisy, jeśli komuś nie podoba się aż tak bardzo to można poszukać pracy w innym miejscu.
10.07.2022 18:10
A to ciekawe bo przez 3 lata nie miałam żadnej podwyżki,na składki emerytalne mam odtrącone 130zl.na rok to jest super?ani urlopu ani bonów na sw.moze ty w innym ts robisz
10.07.2022 18:12
Urażona
09.07.2022 18:26
Dokładnie tak jest !
02.03.2022 09:36
Czy pracownicy w Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III dogadują się między sobą?
Michał
05.03.2022 09:53
Prawda ????
Ziko
05.07.2022 00:03
Skurwysyny rządowe kurwy jebane w dupę i morde
Mila
12.09.2021 18:21
Pójdz na długie L4 to po powrocie możesz szybko wyleciec bez układów. Nie każdy może jaki Pani Izabela D. wrócić po długim L4 i dalej pracować i ba jeszcze awansować. Co to znaczy że nie każdy na równi wszystko może?He..
@Munia
13.01.2022 12:55
Nikt na dłuższą metę tego nie wytrzyma a jeśli trafi mi się oferta pracy to zmienię pracę na normalną ,z umową i urlopem bo teraz tego w umowie brak
@Munia
13.01.2022 13:04
Proszę o info jak wypadły wypłaty kolektorom po wprowadzeniu zmiany"Polski ład"wiem że kilka osób dostały mniejsza wypłatę niż powinny
antyidioticus
08.11.2021 13:16
Opowiem Wam bajkę (a może to nie bajka):
codziennie wcześnie rano, małe mrówki przybywała do firmy i natychmiast rozpoczynały pracę.
Produkowały dużo i czuły się potrzebne, i szczęśliwe. Szef lew, był zdumiony widząc, że mrówki pracują bez nadmiernego nadzoru.
Pomyślał, że jeśli mogą one wytwarzać tak dużo bez nadzoru, to czyż nie wytwarzałyby jeszcze więcej, gdyby miały nadzorcę?!
Zatrudnił, więc karalucha, który posiadał szerokie doświadczenie, jako nadzorca i znany był z pisania znakomitych raportów.
Pierwszą decyzją karalucha było wprowadzenie systemu kart zegarowych.
Po jakimś czasie okazało się, że karaluch potrzebuje sekretarki, by pomagała mu pisać i drukować raporty, oraz... Zatrudnił pająka do zarządzania archiwami i monitorowania wszystkich rozmów telefonicznych.
Lew był zachwycony raportami karalucha i poprosił go o sporządzenie wykresów w celu opisania tempa produkcji i analizowania trendów tak, by mógł je wykorzystywać do prezentacji na zebraniach Zarządu.
Tak, więc karaluch musiał kupić nowy komputer, drukarkę laserową i... Zatrudnił muchę do prowadzenia działu informatyki.
Mrówki, kiedyś tak produktywne i zadowolone, że są potrzebne, nienawidziły nadmiaru nowej papierkowej roboty i spotkań, tzw. narad tudzież nasiadówek, które zabierały jej większość czasu, który mógłby być przeznaczony na produkcję...!
Lew doszedł do wniosku, że nadszedł czas mianowania osoby kierującej działem, w którym pracowały mrówki. Stanowisko dano cykadzie, której pierwszą decyzją był zakup do biura nowego dywanu i ergonomicznego krzesła.
Cykada, potrzebowała też komputera i osobistego asystenta, którego wzięła ze sobą z poprzedniego działu po to, by pomagał jej przygotowywać Strategiczny Plan Optymalizacji Kontroli Pracy i Budżetu...
Doszło do tego, że dział, w którym pracowały mrówki stał się smutnym miejscem, gdzie nikt się nie śmieje, za to wszyscy są nerwowi...
W tym czasie karaluch przekonał szefa lwa, co do absolutnej konieczności przeprowadzenia badania klimatycznego środowiska i oceny pracowniczej.
W tym czasie, przy przeglądzie kosztów funkcjonowania działu mrówek, lew stwierdził, że produkcja uległa znacznemu zmniejszeniu.
Zatrudnił, więc sowę, prestiżowego i znanego konsultanta, by ta przeprowadziła audyt i zaproponowała rozwiązania.
Sowa spędziła w dziale trzy miesiące i przygotowała ogromny, wielotomowy raport, kończący się następującym wnioskiem:
W dziale jest przerost zatrudnienia...!!!!!!!!!” Zgadnijcie, kogo lew zwolnił, jako pierwszych? Oczywiście mrówki, gdyż..........? Wykazywały brak motywacji i negatywną postawę".
BrandNew
26.11.2021 19:30
Nie znam historii ale muszę napisać, że opowiedziane całkiem kreatywnie i ciekawie.
Jako świeżak mam dobre zdanie. Trochę czuć korpo ale bez porównania z moim poprzednim pracodawcom. Póki co same plusy :) zobaczymy jak długo.
eve
05.12.2021 13:30
Niestety mrówki się zwalniają, a nowe nie przychodzą. Wieści w dolinie szybko się roznoszą.
> ONI <
04.09.2021 07:27
A więc do rzeczy oddział całkiem przyzwoity 10% pracowników nadaję się
już do wymiany, bo są wypaleni. Zmiany, które nastąpiły poszły w złą stronę np.: obecny PRS pan Marcin. T który podobno kiedyś był koordynatorem w co ciężko uwierzyć jest osobą, która z kulturą osobistą i zachowaniem nadaję się co najwyżej do Providenta... nie dajesz rady na tym stanowisku to odpuść synku! Ogólnie jak to w korporacji są mistrzowie Excela, ale do tego można się przyzwyczaić. Reasumując więcej kultury i zaprzestanie traktowania firmy jak swojej własności pomoże zatrzymać rotację pracowników i zmieni się postrzeganie, które nie jest na ten moment najlepsze. Kontrola PIP nie wzięła się z niczego.
Ktoś 6
23.10.2021 08:01
Jeżeli pan Marcin T jest jedną z bardziej kompetentnieszych osób w firmie to obraziłeś/aś w tym momencie cały oddział.Wielbiciel hot-dogów z BP który chcę wprowadzić standard z takich miejsc do Totalizatora.
Słaby nawet jako kurier a wyszczekany jak mało kto.Gdybym zrobiła referendum czy jest odpowiednim pracownikiem na tym stanowisku to sądzę że od jutra facet zostaję zwolniony.Żenada
lalala
23.10.2021 09:35
Te wszystkie pyskówki doskonale pokazują, jaki klimat panuje wśród pracowników w oddziale. Toksyczne środowisko, toksyczni ludzie, okropna atmosfera. Za dużo polityki, układów, donosów. Za mało życzliwości i uczciwej pracy, za mało normalności. Przydałby się ktoś odważny kto rozwali całe to towarzystwo i zbuduje firmę na nowo. W obecnej sytuacji to jednak tylko marzenie.
Kandydatka
23.09.2021 17:59
Czy ktoś jest w stanie napisać parę słów na temat oferty pracy na specjalistę ds. inwestycji remontów? W ogłoszeniu są wymagania co najmniej jak na kierownika. Czy na tym stanowisku można dostać samochód służbowy? Czy pensja jest adekwatna do wymagań? Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
mitolotto
06.07.2021 20:08
Znajomi znajomych, prawie jak "nasza klasa", ale powinno się nazywać "nasze koryto". Rekrutacja to fikcja.
Enter
08.08.2021 10:45
No sporo się czeka, kupa formalności. Tak szczerze to pierwszy raz z takim czymś się spotkałem. Bo mówimy o stanowisku najniższego szczebla oczywiście.
Hanna1976
21.09.2021 13:09
Witam . I ile czekała Pani ?
27.07.2021 22:16
Czy ktoś mógłbym odpowiedzieć na pytanie jaka jest atmosfera w dziale IT? Pojawiło się ogłoszenie o pracę w Katowicach.
26.02.2021 13:40
Czy Wigilia jest dniem wolnym od pracy w firmie Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III? Jeśli nie, to jak to wygląda, są skrócone godziny pracy?
26.02.2021 21:10
Witam, w roku 2020 była dniem wolnym za święto przypadające w sobotę ale nie dla wszystkich. Pracownicy sprzedaży mieli pomniejszony wymiar czasu pracy. W latach poprzednich zalecane były urlopy lub był skrót.
20.03.2021 04:08
Tak pracuje sie. A co do której to różnie , zależy gdzie się jest przyjętym
18.03.2021 21:21
Cześć, jak Wam się pracuje na stanowisku przedstawiciela lub koordynatora? Widzę że szukają w Totalizatorze. Jakie auta dają? Są dostępne do prywatnego użytku? Jakie stawki? Jakieś premie?
Zostaw merytoryczną opinię o Totalizator Sportowy Sp. z o.o. Oddział III