Regulamin Serwisu PCLab.pl
DEFINICJE
Wszelkie wyrazy pisane wielką literą, których znaczenie zostało zdefiniowane poniżej, należy rozumieć następująco:
Regulamin – niniejszy dokument regulujący zasady korzystania z Serwisu;
Serwis – serwis internetowy pclab.pl znajdujący się pod adresem internetowym http://pclab.pl, stanowiący platformę informatyczno-informacyjną podłączoną do sieci Internet, na którą składa się szereg elementów właściwych serwisom internetowym, w tym Usługa świadczona drogą elektroniczną na rzecz Użytkowników;
Administrator Serwisu – podmiot zarządzający Serwisem, prowadzący go oraz udostępniający Usługę, którym jest Grupa Onet.pl S.A. z siedzibą w Krakowie (30-126), przy ul. Pilotów 10, zarejestrowana w Krajowym Rejestrze Sądowym – rejestrze przedsiębiorców prowadzonym przez Sąd Rejonowy dla Krakowa-Śródmieścia, Wydział XI Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000007763, kapitał zakładowy Spółki: 8 049 073,00 zł (wniesiony w całości), NIP: 734-00-09-469, będąca jednocześnie właścicielem Serwisu;
Usługa – usługa świadczona drogą elektroniczną przez Administratora Serwisu, polegająca na udostępnianiu treści na indywidualne żądanie Użytkownika (przez wyświetlenie strony o określonym adresie URL), umożliwieniu Użytkownikom wymiany informacji, udostępnieniu zasobów informatycznych Administratora Serwisu w celu umożliwienia Użytkownikom Zarejestrowanym umieszczania swoich opinii na dany temat oraz umożliwieniu Użytkownikom korzystania z mechanizmów informatycznych pozwalających wyszukać i wyświetlić dane zapisane w Serwisie.
Użytkownik – oznacza każdą osobę, która korzysta z Serwisu;
Użytkownik Zarejestrowany – Użytkownik, który dokonał rejestracji w Serwisie i ma swój unikalny Login zabezpieczony hasłem;
Login – indywidualna i niepowtarzalna nazwa Użytkownika w Serwisie, która została przez niego przybrana na etapie zakładania (rejestracji) Konta w Serwisie;
Konto