Intercor

• Poręba
  • Kopaniny
  • Ciągowice
  • Rokitno Szlacheckie
Gdańsk - Przedsiębiorstwo Usług Technicznych INTERCOR Sp. z o.o.
Rumia - Intercor S.C.
Zawiercie - Intercor Sp. z o.o. Przedsiębiorstwo Usług Technicznych

3. Opinie o pracodawcach Zawiercie
  5. Opinie o Intercor Sp. z o.o.

Opinie o Intercor Zawiercie

Nie przegap nowości o Intercor Sp. z o.o.!

Adrian G

24.08.2026 21:53

Pracuję się bardzo dobrze, wypłaty na czas, zarobek tez dobry, jako pracownik mogę polecić
    #KierownikBudowy

Pit

04.08.2026 19:08

Może ktoś podać widełki jakie występują na stanowisku Koordynatora/Kierownika robót sanitarnych i opisać jak się pracuje Intercor?
    #KierownikRobot

Krystian

11.08.2026 14:28

Czyli? 9-12k? Bo takie dane w internecie znalazłem a odpowiedź na tyle pomocna, że dalej musiałem szukać.

Stachu

11.08.2026 20:05

Jakim trzeba być kretynem żeby wiarygodnych informacji szukać w necie i jeszcze się tym chwalić

Przychody i zysk Intercor

218,8 mln
    2022
    2023
    2024

Dane wygenerowane na podstawie sprawozdań finansowych firmy z KRS.

Merkury

12.03.2026 11:19

Asystent AI

Wynik przychodów 2 mld 188 mln zł firmy za rok 2024 robi wrażenie. Osiągnięcia firmy były większe o 32% w stosunku do poprzedniego roku. Zysk brutto za ten rok został określony na poziomie 218 mln 844 tys. zł. Przychody są imponujące, a zysk również wysoki. Jakie widzicie możliwości na podwyżki lub premie w związku z takim wynikiem? Czy są jakieś plany dotyczące zatrudnienia lub inwestycji w przyszłości?

Kaja

26.03.2026 12:53

Niezła przepychanka w tych komentarzach... Jak długo realnie czekacie na akceptację tych dokumentów?

S

30.03.2026 12:07

Miesiące , do tego obcięli z poprzednich spore sumy. Do pewnego momentu nie było z nimi problemu zaczęli kombinować w zeszłym roku. Nie jesteśmy odosobnieni sporo podwykonawców jest w tej samej sytuacji, trzeba będzie zwrócić się do generalnej dyrekcji w ich sprawie
    PaństwoPolskie

24.01.2026 10:07

Co oferują: - umowa o pracę i ustalone np. 6.000 zł na rękę to tak na prawdę umowa na czas określony z podziałem: pensja podstawowa (najniższa krajowa) + premia, by dobić do ustalonej kwoty (tyle ile się ustaliło z prezesem, o ile kadry nie obniżą, by się przypodobać prezesowi i liczą na uznanie), A POTEM: straszenie pracowników, że odbierze się premię, bo budowy nie zarobiły w danym roku, - 10 st. Celsjusza w siedzibie biura od godziny 7:00, - goła pensja przez cały rok, - o szkoleniach i wsparciu pracownika w rozwoju należy zapomnieć, - brak jakichkolwiek dodatków (nie ma Luxmed itp.), - brak chociażby kart multisport, - brak premii świątecznych (nawet 50 zł człowiek nie dostanie), - ulubieńcy prezesa mają zawsze z górki. Niby największy przedsiębiorca budowlany realizujący kontrakty na setki milionów, a jednak typowy Janusz biznesu. Plusy: - wypłata na czas (o ile to jest jeszcze dla kogoś dziwne).

15.02.2026 22:48

BHP mieściło się w kilka pięter pod biurem INTERCOR sp. z o. o. Zamarzali razem z pracownikami INTERCOR SP. z o. o. - można to sprawdzić bez najmniejszego problemu. Zgłosić do PIP anonimowo? Znacie Zawiercie? Wszystko by się rozeszło po kościach. Ps. Tak, ludzie siedzieli w kurtkach, odzieży termoaktywnej, aż temperatura się nie podniosła, czyli koło 11/12.

15.02.2026 22:50

Ale warto pamiętać, że firma ogłosiła budowę nowej siedziby (o czym pewnie napiszą poraz kolejny na tej stronie)
    TenPanAnonim

11.02.2026 10:05

Jest to firma, która nagminnie kłamie i oszukuje, nie płacą podwykonawcom. Nie warto wspołpracowaćz tą firmą. Nie jest to pierwszy i zapewne ostatni przypadek kiedy nie wypłacają zobowiązań. Mobbing w pracy też jest na porządku dziennym sekretarki do zwolnienia
    Sandra

12.02.2026 12:42

Tyle słów a zero konkretów xd Co tam się dzieje że nazywasz to mobbingiem, masz przykład takiej sytuacji czy od tak rzuciłeś

14.02.2026 09:34

Tyle słów, a zero konkretów? Jak myślisz, dlaczego? Już wyjaśniam. Dzieje się tak, bo osoby mobbingujące nie są pociągane do odpowiedzialności, ponieważ są pupilkami Pana Prezesa. Osoby, ktorych mobbing dotyka nie otrzymują wsparcia. Zarząd udaje, że nie widzi problemu.

19.01.2026 20:52

Uwaga na tą firmę jeśli ktoś chce z nimi współpracę ponad miesiąc wysyłają godziny a jak wysłali nie są zgodne z tym co podpisali na budowie do rozliczeń ustalonych .nie są uczciwi opinie mówią prawdę poniżej umieszczone !
    S

20.01.2026 11:37

Witam na jakiej budowie Pan był ? I o jakie rozliczenia chodzi ?
    Podwy

22.01.2026 08:48

Pracowałem na 4 budowach dla Was tak trudno się domyśleć kim jestem kogo wykonczyliscie no tak bo jest wiele firm. Ale każdy odpowie za swoje czyny w tej zlodziejskiej firmie.
    Krystian

16.06.2025 16:33

Co kilka miesięcy wraca oferta dla kierownika robót mostowych - drogowych - przezbrojeniowych. Co się dzieje, że cały czas szukają? Coś jest nie tak z tym stanowiskiem?
    Dynamiczne S10

17.11.2025 15:12

Pozdrawiamy Włodzia. To zapalony motocyklista, ale ostrożny. Ostrożnie dojeżdża do roboty i z zapałem z niej wyjeżdża. Nie narzuca swojego tempa pracy innym i nie zmusza nikogo do niczego, Szanuje swój styl work-life balance i tak trzymać ! Oby tak dalej! Może wkońcu Jurczyk z Piętkiem docenią wkład Dyrektora w rozwoj kontraktu.
    S10

25.11.2025 21:19

Wlodek - leniwiec , nieudacznik - aż dziwne że Jurczyk zatrudnia tego (usunięte przez administratora) . Przecież ten gośc nic nie robi i sie smieje ze nigdzie tyle za nic nie robienie nie płacą. Semrau to juz jak taki bluszcz na elewacji tak się wrósł w Intercor, że gdzie indziej to by odpadł i się nie odnalazł. - budowa (usunięte przez administratora) totalne - nawet bypassu nie umieją zrobić na dk10 - zrobili za wąskie... i poprawiali. Na stryszku S10/DK25 dylatacji nie umieją od roku wymienić. Ale to kwestia słabej kadry i nieudacznika dyrektora kontraktu oraz sterowania recznego jurczyka .
    Były Podwykonawca

28.10.2025 19:15

Czy komuś wiszą pieniądze? Wszystkim kogo mogą wodzić za nos. Polityka tej firmy to wyrwać na koniec 20 do 30 procent mniej niż się należy.....i nie liczy się czy masz rację i czy prawo jest po twojej stronie. UWAŻAC NA NICH

25.11.2025 06:30

Mnie też wyrolowali. Koniec Budowy brak kontaktu nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile kasy utopione w Ciul... I firma w rozsypce. Skandal co oni wyrabiają....
    Essentia

11.07.2025 14:02

Asystent AI

Czy ktoś pracuje lub pracował jako Kierownik robót mostowych-drogowych-przezbrojeniowych i może powiedzieć, czy naprawdę wymagają tak dużego doświadczenia i uprawnień, a warunki finansowe są adekwatne do ilości obowiązków? Najważniejsze wymaganie to posiadanie uprawnień do kierowania robotami, czyli bez konkretnej branżowej praktyki raczej się nie obejdzie. Plusem oferty jest wsparcie doświadczonego zespołu i stabilność zatrudnienia na umowie o pracę.
    #KierownikRobot
    Ncik

14.07.2025 12:25

Jako kierownik potrzebujesz uprawnień w danej specjalności. Trudno o wsparcie "zespołu" jeżeli go prawie nie ma bo marzeniem prezesa jest aby an kontrakcie były tylko 2 osoby: dyrektor kontraktu i kierownik budowy. Reszta ludzi jest zbędna . Czasami szukają jakiegoś kierownika ale to w myśl zasady 1 kierownik na 100 baniek przerobu. Kadra jest odchudozna maksymalnie także na bani masz dużo . A czy kasa jest adekwatna do tego co Ci każą robić to już trzeba samemu ocenić .
    Zwierzak

02.11.2025 09:00

No i musisz wiedzieć że to nie firma tylko Carat. Pytanie czy jak Jurczyk zadzwoni i zacznie kręcić, no i czujesz, że kolejny wykonawca pieniążków nie doczeka, to jak się będziesz czuł?
    Gonzo

05.07.2022 20:51

Firma intercor z Zawiercia to jeden wielki przekręt . Oszukuje , kombinuje , nie płaci . Robisz do czasu jak jesteś potrzebny , jak już jesteś nie potrzebny to cię wykopie na zbity pysk. Nie płaci podwykonawcom za robotę i tylko wstydzić się trzeba . Oszust i naciągacz . Zdecydowanie nie polecam . Kierownicy się zwalniają bo nie wytrzymują presji zwierzchników . Nie zapłaci tym samym więcej zostanie mu w kieszeni . Totalne dno i marazm.

16.06.2025 12:13

Jeśli nie wypłacił to tylko dlatego że zrąbałeś robotę , działam od kilku lat z nimi i nie mam takiego problemu, powiem więcej jak jest potrzeba to mam kasę po wystawieniu faktury tak że nie siej paniki.
    Zwierzak

02.11.2025 09:06

Przedstaw się kolego. Ja znam dziesiątki firm które naciągnięto. Co budowa to szukasz nowych wykonawców, bo do poprzednich lepiej nie dzwonić. Słyszałem że jeden facet wylądował w wariatkowie. Ja nie miałem sumienia dłużej tkwić w tym szambie. Ile Ci płacą, że dalej potrafisz patrzeć w lustro?
    Veritas

10.06.2025 12:40

Asystent AI

Było ogłoszenie na stanowisko Inżyniera budowy – branża drogowa i mostowa. Firma nie podała wynagrodzenia, a praca dotyczyła pełnego etatu na umowie o pracę. Najważniejszym oczekiwaniem były uprawnienia budowlane wykonawcze bez ograniczeń w specjalności drogowej lub mostowej. Największą korzyścią była możliwość zdobycia doświadczenia przy dużym kontrakcie infrastrukturalnym. Ktoś wie jak wyglądała rzeczywiście wysokość zarobków przy tych wymaganiach? Wydaje się, że oczekiwania spore – czy stanowisko dawało szanse na dalszy rozwój w tej firmie?
    Umowa

02.12.2024 13:20

Na jakiej zasadzie są podpisywane umowy, że nigdy nie dostaje się umowy na czas nieokreślony? Czy jest to niezgodne z prawem?
    Ona

22.12.2020 05:29

Pracuje w firmie kilka miesięcy i jestem cholernie zawiedziona bo nie tego się spodziewałam, chociaż zatrudniając się mówili nie licz na nic. A więc umowy na stałe raczej nie dostaniesz, moja już trzecia i na określony, jak przyjąłeś stawkę na początku to nie licz na podwyżkę przy kolejnej umowie, nie ma żadnych profitów, 0 socjala, dopłat do sportu, lekarza, 0 premii, 0 jakichkolwiek prezentów czy symboliczne 100 czy 200 złotych na święta, nawet życzeń nie dostaniesz na święta, atmosfera w biurze dretwizna, każdy patrzy w swoj komputer, 0 luźnej rozmowy, wszyscy sztywni, a i jeszcze życzliwy w pokoju który obgaduje cie po innych pokojach, słowem depreche można załapać. Idą święta, trudne czasy mamy a tu 0 życzliwości ???? a i jak zostaniesz po godzinach to jest git i nikt nie doceni, ale jak się spóźnisz to na czerwono zaznacza a i życzliwy doniesie ze się spóźniłeś i czy aby napewno masz to wpisane... Prezes jest bardzo nie miły, oschły w rozmowie i bardzo wymagający. Podsumowując nie polecam, bo anie finansowej ani towarzyskiej satysfakcji z pracy nie doswiadczysz ????
    Mario

31.05.2022 17:05

Ohooo, azor sie odezwał i probuje malowac na kolorowo :d mysle, ze nie potrzebnie sie produkujesz bo eartosciowi ludzie juz wystawili opinie. JEDNYM SLOWEM OMIJAC FIRME!!!

22.08.2024 14:10

Żeby płacił podwykonawca było by super. Kadra non stop krytykowana.(usunięte przez administratora)na porządku dziennym. Życzę żeby mu wkoncu ktoś się sprzeciwił i wylądował na drodze nie szybkiego ruchu tylko sądowej.

13.05.2022 14:14

UWAGA TA FIRMA PŁACI TYLKO NA POCZĄTKU PRAC - CZY MOŻECIE ODDAĆ PIENIĄDZE NA KONTRAKTACH W GDDKIA S-5?

22.08.2024 14:00

Zapłaciła? Mam te sama sytuację

22.08.2024 14:06

Mam to samo. Nadodatek nie wypłaca i już jestem na dnie. Masakra

03.12.2022 20:26

ołącz do grupy na fb podziel się swoimi doświadczeniami nie pozwól być oszukiwanym przez gigantów https://www.facebook.com/groups/1260016341242779 (usunięte przez administratora) Przez Intercor Jesteś firmą lub spółką, która została (usunięte przez administratora) przez Intercor? -Dyrektorzy/Kierownicy Przeciągają płatności lub ich unikają? -Dyrektorzy/Kierownicy Utrącają pieniądze za błędy? -Zarząd Intercoru działa ci pod górkę z odbiorami? -Itd. Intercor ma dalej dług u Ciebie napisz do nas na tego maila: [email protected] Opisz całą sytuację jak Intercor nie wypłacił pieniędzy itd.
    Fred

06.01.2023 06:55

Oczywiście jak GDDKiA dostała wezwanie do zapłaty za Intercor to Prezes Jurczyk już ma gorąco tam, nie spodziewał się ze mała firma ma taką moc rażenia

22.08.2024 13:59

Omijać szerokim łukiem. Prezes Jurczyk na początku milutki obiecuje złote góry a później notoryczne problemy by podpisał protokół na kasę czekasz niewyobrażalnie długo i patrzy by później nie płacić
    Przyszły pracownik

19.01.2024 14:44

Czy w firmie sa premie roczne? W jakich miesiącach? Jakich kwot mozba sie spodziewac?
    Przyszły pracownik

19.01.2024 14:42

Witam, czy w firmie sa premie roczne? W jakim miesiącu? I jakich kwot można sie spodziewać?

28.11.2023 18:52

Godziny pracy 6-18 a zarobki praktycznie najniższe. Nie wspominając o warunkach w pracy... Tragedia

28.02.2023 13:36

(usunięte przez administratora) na czarno zero świadczeń oczywiscie mowa o podwykonawcy jak oni to tolerują pozdrowienia dla brygadzisty Adama czuje ten terror
    rafal

08.02.2023 18:16

czy zatrudniacie budowlanca z powiazaniem dekarza z uprawnieniami 1wjo
    Fred

15.02.2023 20:55

Odradzam, chyba ze chcesz być jak ta banda znienawidzona przez tysiące firmy (bo robić robić ale zapłacić to już nie ma kto)

24.03.2022 10:37

Czy osoby bez doświadczenia mają szansę na zatrudnienie w "P.U.T. INTERCOR" - Zawiercie,ul.Okólna 10?
    K

20.10.2022 19:10

Tutaj tylko są osoby bez doświadczenia - nie ma z kim pracować. Totalna porażka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Intercor?

Kontakt - Intercor Sp. z o.o.

UL. KRĘTA 3 42-400 Zawiercie

NIP:6492086506

Branża główna: Infrastruktura transportowa

LinkedinIcon

21.07.2020 22:26

Wypłata zawsze w terminie. Praca w tej firmie faktycznie ciężka i wymagająca, ale się opłaca. Płaczą i narzekają chyba tylko cieniasy które sobie poprostu nie poradziły :)
    Mario

31.05.2022 17:06

Nie wiem co ci obiecali za pozytywne opinie ale wiedz, ze (usunięte przez administratora)cie robią ;D

13.05.2022 22:27

Czy można liczyć na zaległe wypłaty dla podwykonawcy?
    Oleg

04.10.2021 21:14

Witam. Rozglądam się za nową robotą bo mój szef mnie wkurza, dlatego sprawdzam opinie pracowników. Liczę, że odszukam informacje jak się pracuje w firmach z Zawiercia. Pomóżcie mi i opiszcie jaka jest atmosfera pracy w firmie INTERCOR? Czy firma zapewnia jakieś świadczenia pozapłacowe? Czy w firmie można zamówić obiad, w którego koszcie partycypuje pracodawca? Oleg
    Nice

23.12.2021 19:31

Na nic nielicz...liczyć to możesz tylko na dużo pracy w tej firmie...
    korab

25.02.2022 11:48

Nie, taka jest stawka.
    Kogut

17.01.2022 19:25

Witam. Czy w INTERCOL potrzebują operatorów koparek? Koledzy operatorzy napiszcie jak się wam pracuje w tej firmie
    Wiking

18.08.2020 12:41

A jak to wygląda w Niemczech! Malarz-piaskarz
    Random

09.11.2021 21:06

Piaskarz na wjazd 8 e
    Anna

07.01.2021 15:31

@Ona to na jaki czas dają umowy w takim razie? 3 msc?

26.02.2021 07:36

okres próbny zawsze jest 3-mce, potem jeszcze dwa razy przedłużają a następnie umowa na stałe lub kontraktowa. Firma jak każda inna
    Random

09.11.2021 21:02

Co rok nowa umowa

31.08.2021 10:58

Czy można liczyć w "P.U.T. INTERCOR" - Zawiercie,ul.Okólna 10 na prywatną opiekę medyczną?
    wiola

13.09.2021 14:56

Nie, nie ma takiego pakietu
    Spawek

10.08.2020 15:41

Na jaka stawke moze liczyc spawacz mag 135 z 3 letnim doswiadczeniem, suwnica i certfikat aktualny
    Gość

20.05.2021 20:08

Bieda z nędzą byłem na próbach , p.Marcin oglądał tłumaczył i wydaje mi się że moja żona lepiej się zna na spawaniu niż on . A jak usłyszałem stawkę to szybko uciekłem
    Spawek

24.05.2021 15:45

Co tam na probkach robiles? Ile ci zaoferowal?
    Chendzion

28.05.2020 16:16

Czy firma przyjmuje do pracy przy budowie obwodnicy Iłży?mieszkam tam i szukam pracy bo przez tą pandemie z pracą jest masakra...ale trzeba coś robić...
    były pracownik

30.07.2020 19:53

Przyjmują na Iłżę

28.06.2020 10:33

Prowadzona jest ciągle rekrutacja do "P.U.T. INTERCOR" - Zawiercie,ul.Okólna 10. Czy polecilibyście firmę jako pracodawcę? Dużo umieszczają ogłoszeń na Lento.pl, ostatnio dodali 21 maja.
    K.

17.07.2020 13:14

Rekrutacja jest ciągle prowadzona bo nikt tam normalny długo nie wytrzymuje. Pracowałem w tej firmie. Umowa to (usunięte przez administratora) Żadnych dodatków a o wypłatę się trzeba prosić. Ostrzegam.

03.11.2019 10:38

Na jakie benefity można liczyć w "P.U.T. INTERCOR" - Zawiercie,ul.Okólna 10?
    Pracownik intercor

24.06.2020 16:18

Nie ma żadnych benefitów dla pracowników, zapomnij o czymś takim jak wczasy, bony itp. Ewentualnie możesz sobie sam płacić że swojej kieszeni za prywatną opiekę medyczną. W tej firmie to nawet wypłata na czas nie przychodzi tylko trzeba się upominac. Gdyby nie zamieszanie z tym całym wirusem, a prze to zawieszenie zatrudnień w sektorze budowlanym to już dawno bym z tąd odszedł. (usunięte przez administratora)
    Serdeczny

15.07.2020 11:47

Jeszcze nie było sytuacji, ze wypłata nie jest na czas. @Pytanie chyba jesteś z konkurencji
    Wald

04.03.2020 15:29

Naj Pan Bóg chroni wszystkich od współpracy z tymi (usunięte przez administratora)

26.02.2020 12:25

Ciec spisuje godziny pracy. Haha gdzie ja pracuje...
    Paweł spawacz

14.02.2020 18:35

Pracowałem dla nich na działalności. Kierownicy na hali bardzo w porządku za to tam w księgowości mają niezły bałagan. Wypłata opóźniona o ponad miesiąc, tylko o tyle ponieważ trzy razy bylem się przypomnieć.
    On

27.11.2019 15:55

Co tam na bazie słychać ?
    Radomsko

24.10.2019 21:59

Witam chciałem się wypowiedzieć o pracy na terenie Radomska odcinek A1 Czy Pan Zbigniew Do....sz jeszcze pracuje? Czy nikt nie widzi tam problemu? Z którym musza się mierzyć podwykonawcy jak i sami pracownicy?czy bezczelne zachowanie brygadzista Zbigniewa D można tak po prostu puścić bokiem?
    ender

11.03.2015 20:24

opinia pajęczaka o majstrach tutaj bo brak mu odwagi na rozmowę twarzą w twarz, wymaganie dyscypliny to za wiele dla niego
    Haha

31.08.2019 20:26

Dyscyplina i kolejny majsterek. Ja moge z toba porozmawiac twarza w twarz kiedy chcesz, tylko czy ty dasz rade ???
    Mlody

11.07.2019 13:11

Kierownik na hali w zaw to gosc bez kultury. Ludzie uciekaja. Nikt nie chce pracowac..ale jak pracowac jak wszedzie podwyzki a nas ganiaja za grosze. Jeszcze chwile to zostanie sam ze swoimi przydupasami i beda sobie razem pracowac.

29.05.2019 10:55

Najpierw przeciągające się wewnętrzne procedury odbiorowe (trwające nawet 1,5 m-ca), później umowny termin płatności 30 dni a następnie płatność i tak 2-4 tyg. po terminie. Z tego robi się ok. 3 m-ce oczekiwania na zapłatę za wykonane roboty. Nie polecam tej firmy.
    MAC

21.02.2019 10:02

Nie wiem czy jest jeszcze INTERCOR czy też INTERCORUPCJA. Opinię tą opieram na informacji o przewałkach na przebudowie (remoncie) estakady kolejowej w Gorzowie Wlkp.

Zostaw merytoryczną opinię o Intercor Sp. z o.o.