Karcher

• Batowice
  • Bosutów
  • Dziekanowice
  • Boleń

3. Opinie o pracodawcach Kraków
  5. Opinie o Karcher Sp. z o.o.

Opinie o Karcher Kraków

Nie przegap nowości o Karcher Sp. z o.o.!

Zawiedziony

20.12.2024 22:32

Uklad I kolesiostwo. (usunięte przez administratora) twoja przyszlosc w tej firmie zalezec bedzie od sympatii tych co sie dorwali do koryta. Odradzam prace ludziom z kregoslupem moralnym
    Rusałka

21.12.2024 12:18

Zgadzam się z „zawiedzionym” Tylko koligacje rodzinne. W czasach poprzedniego dyrektora nie było zwolnień, ludzie byli szanowani. Obecnie rotacja… Dyrektorzy marionetki, wykonujący polecenia… nie polecam.
    Ubolewająca

05.07.2024 00:19

Niestety dyr ma poważny problem z doborem ludzi. Jestem za zmianami, ale je powinni wprowadzać ludzie kompetentni. Dział personalny to największa porażka z jaką się kiedykolwiek spotkałam. Ktoś tu chyba swojej roli nie rozumie i krok po kroczku niszczy zaangażowanie i motywacje ludzi do pracy. Firma z roku na rok ma gorsze opinie, pracownicy coraz bardziej niezadowoleni. Nie wszystko można kupić kasą. Ludzie wracają do domów po pracy ze zryta głową od tych nagonek, nagan, zastraszeń. Do czego i komu to max sluzyc. Ci mądrzejsi, zaradniejsi już uciekli. Kto w tej firmie zostanie?

22.11.2024 14:00

przeciez w każdej firmie tak masz, to sie nazywa dorosłośc i bycie odpowiedzialnym. Jak palniesz głupotę przy przelozonym po alko, to konwekwencje beda. W kazdej firmie tak to dziala, nie ma co sie oszukiwac i malowac trawy na zielono
    Pif paf

06.12.2024 10:59

(usunięte przez administratora) Czarne piątki zamiast owocowych :) tzn. ludzi się zwalnia najczęściej w piątki bez żadnych wcześniejszych uwag. Kierownik jest bezkarnym i bezrefleksyjnym (usunięte przez administratora) Jeżeli znielubi swojego podwładnego ,to jest już pozamiatane. Bez wyjaśnień ,bez trybu odwoławczego. ZERO reakcji ze strony np.HR. Takie zgłoszenia są kończone zwolnieniem zgłaszającego. To oznacza ,że pracownicy PŁAWIĄ się w obłudzie do swoich przełożonych którzy nierzadko otrzymali stery kierownika tylko za długoletnią pracę ,bez względu ,czy się do tego po prostu nadają. (usunięte przez administratora).a przy trudnych kierowniczych sytuacjach ograniczony horyzont takich (usunięte przez administratora) powoduje pasywny (usunięte przez administratora) ich strony. O nadużyciu władzy nie wspomnę , bo to codzienność. Następstwem są koterie i kolesiostwo ,ludzie zmieniają specjalnie zainteresowania aby przypodobać się kierownikowi. Wewnętrzne programy oceniające przełożonych mają jedynie na celu zidentyfikowanie autorów krytycznych opinii i ich zwolnić. Efektem jest zachowanie z filmów Bareji. (usunięte przez administratora)
    Alvin

05.07.2024 07:29

Pracując jako technik warsztatu jakie są szanse zdobycia nagrody uznaniowej? To jednak dość duża firma a spodziewam się że może z oddziału wybierają jedną osobe na miesiąc i niech się cieszy. Od czego wielkość bonusu rocznego?
    Serwisant

08.07.2024 13:57

Cześć. Czegoś takiego jak premia uznaniowa już niema. A co do bonusa rocznego to sprawa wygląda tak że jak kierownik Cie lubi to dostaniesz większy a jak cię nie lubi to dostaniesz mniejszy i kompetencje oraz zaangażowanie nie mają tu znaczenia....
    Zwykly

01.02.2024 02:17

Firma Jake marka jest dobrze kojarzona na rynku z powodu dobry ch produktów. Wewnatrz jest biurokratyczna I hierarchiczna, nie ma nic wspolnego z nowoczesnym podejsciem do zarzadzania iludzi. Zarzad. Tutaj nie mam dobrej opini. Brak szacunku do ludzi starszych, slabszych, ekspertow. Roznorodnosc to problem. Najlepiej aby wszyscy przytakiwali dream teamowi he plus zarzad I sie nie wychylali.Folwarczne zarzadzanie. Nepotyzm, najblizsza rodzina zatrudniona. Hr. Tutaj to juz cele sie komus pomieszaly skrajnie. Zastraszanie, karanie, nagany I zwalniania bez planow naprawczych, nawet bez wyraznej winy.funkcja wsparcia pracownikow nie istnieje. Ludzie ląduje na terapiach, oddzialach. Benefity znikaja w oczach. Co ciekawe jest Luxmed, ale psychiatra w pakiecie zniknal. Kiedys bym polecil, teraz odradzam, chyba ze ktos nie ma zadnych wartosci.
    Realista

12.03.2024 07:37

Co za bzdury!!! Nie chodzi o żadnych leni, bo za poprzedniego dyrektora wyniki były spektakularne, a obecnie jest kicha. To chyba samo temu przeczy! Chodzi o zwykłe nagonki i robienie miejsc dla swoich koleżków. Osoby, które świetnie sprawdzały się na swoich stanowiskach, kształciły wiele lat pod kontem swoich obowiązków, uczyły innych są z dnia na dzień przerzucane na inne stanowiska, niejednokrotnie degradowane, a w to miejsce przyjmuje się ludzi z zewnątrz, bo koleżka managera już drepta nóżkami aby go wcisnąć po znajomości.
    nieKłamciejuż

08.04.2024 10:57

Oczywiście opinia frustrata, którą polubiło 34 osoby i nikt nie zrobił innej reakcji. Mowi się ze na 10 zadowolonych może jeden pojdzie opisać milosć do firmy w sieci, jednak z 8/10 niezadowlonych, 6 pójdzie wylać żal. Nie bez powodu są tu takie opinie. Oczywiście ze sużbiści, rodzina i dobrze opacani managerowie, którzy pracują jak żołnierze, będą zaprzeczać tym opiniom zwłaszcza jeśli tyczą one ich pracy osobistej....a w HR powinno sie być człowiekiem bo jest się tam dla ludzi a nie machiną bez własnego zdania.

19.03.2024 05:26

Widzę w ofercie dla specjalisty ds. e-commerce, że wymagane jest wyksztalcenie wyższe. Kierunek nie ma kompletnie znaczenia? Do tego jeszcze zastanawia mnie ta praca zdalna, piszą ze 10 dni w miesiącu jest dostępnych. Jeśli weźmiesz jednym ciągiem ze dwa tygodnie z rzędu to nie ma z tym problemu?

22.03.2024 20:10

10 dni pracy zdalnej to prawda, czy wybranie ich ciągiem jest możliwe? Pewnie tak, sam nigdy takiej potrzeby nie miałem.

20.02.2024 21:15

Nadzieja

21.02.2024 12:01

No niestety to prawda że kierownicy serwisu nie posiadają wystarczających kompetencji co do organizacji i tworzenia ZESPOŁÓW. Kłamanie i manipulacja na porządku dziennym, zastanawia mnie jedno czy i co ćwierkają te ptaszki dyrektorowi ? Czy dyrektor ma w ogóle wiedzę na temat atmosfery i z czego ta atmosfera wynika ? A to że serwis się toczy to nie zasługa kadry tylko doświadczonych i wieloletnich pracowników serwisu których za chwile nie będzie. Ale jak ktoś ufa temu co słyszy a nie widzi to tak jest
    ciekawski

05.10.2023 17:58

kiedy firma płaci wynagrodzenia - na koniec m-ca czy 10-go?

06.10.2023 08:39

Pod koniec miesiąca.

04.08.2023 23:43

Strażnik straznikow

06.08.2023 13:30

Pierwsze słyszę, żeby nasza firma komukolwiek nie wypłaciła czegoś, co wdg regulaminu mu się należy. Wiec ten wpis mocno mija się z prawdą!
    Regulaminowy

25.08.2023 11:53

To jak sie odniesiesz, ze według regulaminu nalezy się prawidłowe rozliczanie wynagrodzeń, a te sa naliczane ostatnio zle i dużo osob w firmie sie skarży. Co zreszta tu ktos pisał wcześniej, ale oczywiscie usuneli post. (usunięte przez administratora)

17.06.2023 10:37

Smutny

02.07.2023 10:46

Pow inna swiecic przykladem komunikacji I byc wsparciem a Nie palac zloscia do ludzi. To wszystko przeklada sie na brak motywacji I rozczarowanie miejscrm pracy. W hr niczego Nie idzie zalatwic pomimo masy zatrudnuonych pracownikow. Szkoda ze tam gdzie sa potrzebni pracownicy Ich Nie ma jak w sprzedazy. Po co tyle bezsensownych szkolen, Nie ma czasu pracowac, nawet Nikt ich Nie ocenia, pieniadze wydawane na potege, to sie Nazywa gospodarnosc. Latwo zniszczyc atmosfere pracy I kulture budowana Latami, zapominajac ze brak motywacji towny jest wynikowi finans
    Poznanniak

23.03.2023 22:26

Jak się pracuje w Poznaniu w odziale na czym polega serwisu?czy praca jest ciężka?
    Jony

22.02.2023 23:18

Ile mozna zarobic jako pracownik serwisu czy magzynu na czym lolega praca?jakie są godziny pracy?

Kontakt - Karcher Sp. z o.o.

Stawowa 138-140 31-346 Kraków

Branża główna: Sprzedaż hurtowa

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon
    Ronja

25.11.2022 09:09

Zastanawiam się trochę jak to jest. Z jednej strony jak czyta się te wpisy, to można odnieść wrażenie, że w naszym Karcherze jest naprawdę nieciekawie ostatnio. Ale przecież z drugiej strony ostatnio HRy ogłaszały wyniki ankiety satysfakcji pracowniczej. I ogólnie jako firma mamy tam wyniki pozytywne na poziomie około 90% w wielu ważnych kategoriach, aż sobie zajrzałam, żeby to podać dokładnie: Kärcher jako firma – 89% Zespół i praca zespołowa - 86% Warunki pracy - 81% osób. Wynagrodzenie i pakiet świadczeń firmy - 94% (!) Ankieta była anonimowa przecież i też tylko dla chętnych. Jednak 88% osób ją wypełniło. Pracowałam w wielu firmach i, serio, w żadnej po pierwsze takich badań nie było. A po drugie nawet jakby były, to nie byłoby takich wyników. Wiem, że mój jeden przykład, to żaden dowód. Ale moja opinia jest taka, że może warto docenić to, co ta firma oferuje. Ludzie pracują latami, tak zazwyczaj nie jest w innych firmach. Rok, maks trzy i zmiana. Mamy naprawdę fajny zespół i szczerze lubię chodzić do tej pracy. Także może tak trochę optymistycznie warto patrzeć, co możemy wspólnie zrobić, żeby zachować to co jest ok już teraz i zmienić jak coś nie działa. Nie wiem, długo wahałam się czy w ogóle się odzywać, ale każdy ma prawo wyrazić opinię w końcu.

17.10.2022 16:05

Firma dodała nową ofertę pracy na HR Business Partner. Czy ktoś o tym słyszał?
    Who

20.10.2022 16:23

Nikt o niej w firmie nie słyszał, co tylko potwierdza fakt, że rekrutację wewn. są pozorne i pracownikom nie stwarza się rozwoju. (usunięte przez administratora)
    Pyrka

23.09.2022 12:31

A w oddziale poznańskim Koń jeszcze pracuje???
    Tomcio paluch

17.10.2022 22:34

Bardzo dobrze ujęte. HR działa w takich sprawach niczym zamiatarka S6 Twin. Dlaczego nad poznańskim pracownikiem o dziwnych skłonnościach nie było żadnego nadzoru? Skłonności to jedno ale wychodzą kolejne kwiatki związane z innymi postępkami tego menagera.
    Buba

18.10.2022 21:50

Jak ktoś się pyta kto to „koń” to wiadomo, że nie pracował w Kärcher. Chłopa i jego „ręczne robótki” za biurkiem zna cała firma :)
    Jestem wśród Was

17.10.2022 12:27

Oj ludu...ale się porobiło. Gdzie nasz stary dobry Karcher? czytam i za głowę się łapię. Miało być tak pięknie a z dnia na dzień jest coraz gorzej. Nikt z nikim nie rozmawia a wyjazdy integracyjne to tylko okazja do zresetowania głowy... Co do poznańskiego konika, choć i na koziołka też się nadaje...to nic dodać nic ująć. Wypłata za samą obecność w biurze. Niby stanowisko wysokie, tak jak jego EGO i na tym się ta bajka kończy. Zero wiedzy na temat tego co się wkoło niego dzieje. Kiedyś było fajnie... mniej wilków, pomimo iż baranów całe stado ;)
    Pracujący

09.10.2022 21:32

Niestety to wszystko prawda, co napisali koledzy. Ostatnie 2 lata to przykład, jak można zniszczyć wszystko, co było dobre i wartościowe, to co wpływało że pracownicy czuli się dobrze, bezpiecznie i odwdzięczali się motywacją do pracy. Pod pretekstem wprowadzania zmian wprowadza się chaos, pod pretekstem polepszania współpracy tworzy się podziały działowe i kanibalizm, pod pretekstem działań HR pseudorekrutacje, które są tak mierne, że brak słów. Poza tym ustawiony Dyrektor szybko zapomniał skąd się wywodzi "kariera od magazyniera". Szkoda, że własnych pracowników nie docenia i nie stawia na ich rozwój. Po co z fałszywym uśmiechem pokazuje nagrody za 2021? Zapomina, że to nie jego zasługi, tylko poprzedniego dyr., który ludzi szanował, a oni byli mu oddani.
    Nieśmiały

28.09.2022 05:13

Zaczynajac prace po logiem Kärcher czułem dumę oraz radość z tego jak się traktuje pracownika w tejże firmie, niestety dzisiaj zaczynam czuć zupełnie coś innego. Po zmianie dyrektora, dwa lata temu zaczął się czas "korpoludu". W firmie odczuwalny jest strach, manipulacja, niekompetencja goni niekompetencje, stary układ nie poddaje się nowemu układowi, ludzie są przenoszeni na inne stanowiska bez ich wyraźnej zgody, na stanowiska kierownicze obsadzają dyletantów, co niektórzy jak się popatrzy to nawet z zaburzeniami emocjonalnymi. Dobry Kärcher w którym była cisza i każdy wiedział co ma robić i robił to z poczuciem wyjątkowości brandu skończył się bezpowrotnie, obecne standardy pozostawiają wiele do życzenia, ale propaganda "sukcesu" ogłaszana w poniedziałkowych monologach dyrektora językiem wyuczonym na szkoleniach przypomina tą którą znamy z TV. ..Yello Submarine..

16.07.2022 14:08

Jak dużo osób pracuje w Kärcher Sp. z o.o.?
    Xyz

10.09.2022 11:10

Obecnie ok 250 osób
    Kilka lat w firmie

09.09.2022 20:34

Podbijam. Dla mnie tam liczy sie czy sie budzet spina na koniec mies, a sie przestaje spinac, bo jest coraz gorzej. To co bylo, a to co jest to bez pirownania. Jakie tam sukcesy w sprzedazy, te które byly 1 rok po zmianie zarzadu to sukcesvpoprzedniego szefa. Poza tym. Coraz gorzej z komunikacja, jak zapytalem kierownika o jakies kwestie to uslyszalem ze nic nie moze powiedziedzuec, bo to co piwiedziane na spotkaniu kierownikow tam zostaje. Co do rekrutacji wewnatrz firmy to wszystko ustawione, a przyklad(usunięte przez administratora)pokazal ze te z zewn to nietrafione wybory. 2 lata temu bym polecil firme, teraz juz nie. Jest coraz gorzej, benefity nawet odbieraja.
    prac.

03.09.2022 13:50

To byla dobra firma, gdy ktos inny nią kierował. Obecny dyrektor przypisuje sobie wartości poprzedniego tj. bycie fair i mówienie prawdy, a (usunięte przez administratora)i (usunięte przez administratora) z usmiechem na twarzy. Dobre zarobki, dodatkowe pensje to już przeszłość. Jednak najgorsze jest to że pracownicy stracili zaufanie do niego i firmy. W firmie panuja podwojne standardy, brak zasad (chociazby 1 kierownik ma samochod, 2gi nie, jednego awansujemy, 2go nie). Do firmy zatrudnia się(usunięte przez administratora)z korporacyjnym podejściem, żeby na nie przerzucić odpowiedzialność za to co dzieje i bedzie się dziać w najbliższej przyszłości. Ludzie w kuchni przestają ze sobą rozmawiać, są wystraszeni, zdemotywowani. Pracownicy liczą każda złotówkę, podczas gdy on i (usunięte przez administratora) wożą się do pracy za ich ciężko wypracowane pieniądze. Jak było dobrze, i obecny szef kierował wtedy działem Professional, przypisywał sobie same sukcesy, w korespondenji podkreślał sukces jego działu i swój, jak jest źle mówi, że jesteśmy rodziną Karcher, wszyscy ponosimy odpowiedzialność. Niech sam zrzeknie się(usunięte przez administratora), niech dojeżdza autobusem, niech zacznie ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. Ostatnie 2 lata to katastrofa, dzieki swoim doradcom doprowadził do totalnego zniszczenia dobrej atmosfery, co potwierdziła liczebność pracowników na spotkaniu integracyjnym. Na nastepne juz pewnie ikt nie przyjedzie, a do kolejnej ankiety badania satysfakcji jż nikt nie podejdzie, i to będzie najlepsszy dowód co ludzie mysla o nim i o tym co robi.
    Nowy

08.09.2022 21:03

Haha, ulało się komuś kto stracił przywileje bo skończyły się stare koneksje... teraz będziesz wreszcie musiał wykazać się konkretnymi wynikami lub zadaniami żeby zarobić(usunięte przez administratora), a nie jak do tej pory z uznania po znajomości. Owszem nowa kadra spoza firmy, wreszcie wyłoniona w prawdziwej rekrutacji, a nie z nadania lub zasiedzenia czy się ma umiejętności czy nie. Jakoś dziwnym trafem firma bije rekordy sprzedaży, potknięcia bywają ale można wyjść z tego silniejszym i mądrzejszym. Niestety sporo jeszcze zajmie czasu żeby poczyscic te zasiedziałe stołki... Potwierdzam też to co pisali poprzednicy. Część kierowników to szklany sufit, nie można się przebić z dobrymi pomysłami bo im się nie chce ruszyć palcem. Niektórzy nie chcą sobie psuć wyrobionych relacji z dyrekcja więc nie będą walczyć o swoich podwladnych bo tak im jest wygodniej i bezpieczniej dla nich samych. Wtedy możesz zapomnieć o solidnej podwyżce, podstawowym sprzęcie do pracy, awansie czy rozwiązaniu Twojego problemu bo nawet o Ciebie się nie odezwą. Słyszysz wtedy ze sie nie da, ale są działy w których się da, więc to zależy od kadry kierowniczej, na kogo trafisz. Czasami są bardzo pracowici, ale z kierowaniem zespołem nie mają nic wspólnego.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Karcher?

Kilka lat w serwisie

27.10.2021 22:58

Niestety muszę się zgodzić z opinią na temat pracy w dziale serwisu. Pracownik jest tu traktowany jako zło konieczne. O wszelkich zmianach dowiaduje się jako ostatni i wszystko jest cedowane na niego Kadra kierownicza niestety nie tylko w tym dziale ale i w pozostałych pozostawia wiele do życzenia pod względem jakości rozmowy jak i kompetecji co mocno frustruję pracowników.

18.11.2019 11:23

Jako były pracownik mogę polecić ta firmę o ile nie trafi się do Magazynu czy Serwisu. Pracodawca dba o pracowników zapewniając mu liczne benefity, opiekę med. Niestety cześć przełożonych zbyt długo zasiada na swych stanowiskach i są oderwani od rzeczywistości. Niektórzy wręcz nie nadają się na kierownika czy jego zastępce, nie potrafią rozmawiać z swoimi ludźmi. A gdy już pracownik upomni się o taka rozmowę nie jest traktowany należycie (przekładanie termonu, zbywanie, udawanie że nie ma się czasu) Jeśli chodzi o Serwis często przełożenie nie dotrzymują ustaleń co skutkuje frustracją podległych pracowników (czasem dopisze sczyści i komuś uda się wyrwać do innego działu). Brak możliwości rozwoju zawodowego, pozorny system rekrutacji wewnętrznych, a zazwyczaj oferty na nowe stanowiska są już obstawione kolegami, córkami, itp. Do pozostałych działów z bardzo trudno aplikować bez znajomości a awans nie zawsze oznacza że pracownik wykazał się w swych obowiązkach, częściej musi wykazać się swoimi znajomościami. Podsumowując firma daje zarobić godnie, zależnie w jakim dziale pracujesz możesz mieć kontakt z fajnymi ludźmi choć nie zawsze... Praca jako serwisant... raczej powinni pisać na umowie "dożywocie jako robotnik".
    Obserwator

14.02.2020 18:56

Czy zatem można wnioskować, że pracowałeś / aś na magazynie? Jak długo pracowałeś /aś w firmie? Co negatywnego wskazałbyś w pracy na magazynie a co zaliczyłbyś do dobrych stron? Jaki wydział uważasz za godny polecenia i na którym z nich sam/a byś chciał/a pracować skoro uważasz Kärcher za godnego polecenia pracodawcę?
    admin

04.09.2015 19:30

Macie nowe opinie o firmie Kärcher Sp. z o.o., pracy i szefie? Czekamy na Twój komentarz, napisz nam jakie zalety i wady ma firma i praca w niej.

Zostaw merytoryczną opinię o Karcher Sp. z o.o.