Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa
2221

Opinie o Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa

Dominika

Czy szkoła potrzebuje może pracowników? Wiecie coś w tym temacie?

Administrator

Posiadacie jakieś najnowsze informacje dotyczące Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa? Dajcie znać, jak aktualnie wyglądają warunki zatrudnienia w przedsiębiorstwie. Czy pracodawca zapewnia jakieś pozapłacowe benefity?

Amazonka

Poziom slabiutki,dzieci indualiści są traktowane jak dziwadły,nauczycieli brak wlasnego zdania,bo boją się o utrate pracy.Rodzice bardziej chisteryczne mają dzieci z lepszymy ocenami o dziwo.Kilka miesięcy nie mieliszmy nauczyciela od fizyki,a jak pojawil się to chcieli szybko odrobić stracony czas więc moje dziecko odrabialo prace domową do 23-30,nie moglam na to pozwolić więc odeszliszmy.Chodzi teraz do elitarnej szkoly w Londynie,dopiero tam dowiedzialam się że moje dziecko jest uzdolnione w naukach ścislych,egzaminy gimnazjalne międzynarodowe najlepiej w szkole mieliszmy.Ma teraz nauczycieli z pasją a nie przestraszone jak to bylo w Argonaucie.Znam kobiete którego dziecka nie chciala przyjąć do szkoly nawet szkola Państwowa bo ma dużo jedynek a Argonaut tego dziecka przyjąl,to o czym mówimy,jaki poziom.Teraz jesteszmy wolne od Argonauckich problemów,brzdury malowanie babeczek,nie widze już tych chisteryzowanych mamusiek które udają że są elitą,żenada,no nie mówie już o dyrektorce i pani prezes(z malej litery)

Amazonka
@Czytelnik z boku 20.02.2018 07:35

Ty żenujący gnojku,kim ty jesteś abym ci dokladnie informowala wszystko gdzie i co,żenada

Administrator

Możecie opisać nową sytuację Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa? Przyda się to wielu użytkownikom zainteresowanym pracą tam.

Wkurzona

Uwaga na szkołę Argonaut w Warszawie Na Skraju. Bardzo nieuczciwi . Język angielski na słabym poziomie . Zapłacić trzeba za rok z góry. A jak będziecie chcieli zrezygnować to nie można odzyskać piwniędzy

Amazonka
@Wkurzona 28.09.2017 09:05

Zgadzam się z Tobą,angielski na slabym poziome a reszte też,dużo mają niby spoleczne przyjęcia infantylne takie jak malowanie babeczek,dekorowanie choinki(w póżnych godzinach),mi to nie pasowalo bo daleko mieszkalam.Są rodzice zachwycone tą szkolą,a to jest tak że szkola naprawde nie zla jeżeli ktoś nie jest ambitny i jeżeli dziecko potem nie chce studiować na prestiżowych studiach,krótko mówiąc dla tych które marnują swoje dzieci,chwalą bo nie wiedzą co to znaczy wysoki poziom edukacji(najczęściej to mamy kury domowe i które nie znają żaden obcy język)

Rod

Kolejny rok szkolny pokazał nam, że jest coraz mniej uczniów, ale i nauczycieli. Oczywiście, kadra znowu prawie całą zmieniona, znowu odeszło bardzo wielu nauczycieli, w tym Panie, które pracowały, jako jedne z nielicznych prawie od początku szkoły. Jeszcze 2 lata temu szkoła prowadziła około 14 oddziałów, teraz tylko 9. Co się stało z tyloma uczniami klas młodszych, gdzie były po 3,2 klasy, a teraz tylko po jednych? Niestety widać tendencje spadkową.

Szczęśliwie zawinięty
@mama 06.09.2017 09:20

Po poziomie odpowiedzi i stylu narracji widać jasno kto pozostał w tym "ogródku" ;)

Anna

Taka dobra szkoła niby a przy rekrutacji zatrudniają bez lekcji pokazowych. Pierwszy raz się spotkałam z takimi praktykami. Nawet w szkole państwowej prosili mnie o lekcję pokazową.

Joanna

Pracujesz w Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa? Chętnie dowiemy się na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy.

były pracownik
@Joanna 04.04.2017 14:08

Należy się bardzo, bardzo zastanowić zanim się podejmie współpracę z pracodawcą. W trakcie pracy czeka pracowników kilka niespodzianek. Do rozważenia podam tylko propozycję zawarcia dwóch umów (korzystne dla pracodawcy, ale nie pracownika). Dlatego kto chce podjąć współpracę z tą FIRMĄ dobrze by to mocno przemyślał.

Wolny wybór

Czasy PRL-u minęły a w Argonaut wciąż Kalisze i Kwaśniewscy na ścianach ściskają się na fotkach z "zarządzającymi" ;)

Rodzic

Ze szkoły kolejno zwalniaja się nauczyciele, jeden po drugim. Osoby szanowane i przykładajace się do swojej pracy. O czymś to musi świadczyć. Ci najlepsi nauczyciele już odeszli. My też odchodzimy bo nie ma już za czym tęsknić.

Nauczyciel
@Aaa 11.02.2017 17:55

Czasy PRL mineły dawno temu. Nikt nie otrzymuje nakazu pracy i nie jest chłopem pańszczyźnianym przywiązanym do gruntu raz na całe życie. O ile mi wiadomo żyjemy w czasach wolnego wyboru pracy i pracownika.

anonim

(usunięte przez administratora)

pracownik
@ps 10.02.2017 10:43

Proszę zapytać rodziców ilu nauczycieli zmieniło się w klasa 1-3 czasem dwa razy w roku zmieniał się wychowawcą a klasy były laczone bo wraz z odejsciem wychowawcy rodzice zabierali swoje dzieci. Sprawa w sądzie pracy już jest i nie tylko w sądzie pracy z resztą nie trzeba już się wysilać na opisywanie sytuacji, prędzej czy później prawda obroni się sama

Abigail

Nie polecam tej szkoły ani rodzicom-uczniom ani nauczycielom, atmosfera w tej szkole przechodzi wszelkie wyobrażenie, nauczycielom przydziela się pracę o której nie było mowy na rozmowie o pracę, za to nie płaci im się ZUSU - raz na jakiś czas symbolicznie żeby ZUS nie mógł twierdzić że nie płacą. Nauczyciele pracują bo gdzieś pracować muszą, część z nich została złapana na miłej rozmowie wstępnej na której wiele faktów zostało przemilczanych ale większość myśli o odejściu, narasta w nich cicha frustracja, a dyrekcja podobno namawia aby nauczyciele stanowczo zaprzeczali tym plotkom i dawali jednoznacznie do zrozumienia że wszystko jest OK. Na poważniejsze zapytania mailowe nie odpowiada za to nauczycielom nigdy. Serio? Czy naprawdę wszystko jest OK? Czy w takiej atmosferze kłamstwa, niedomówień, iluzji, frustracji, chęci zysku czyimś kosztem ktoś w ogóle chce kształcić swoje dzieci? Ja szybko odeszłam z tej placówki ale słyszę od znajomych którzy zostali takie właśnie opowieści.

Roman

Kilka praktyk ze szkolnej kuchni : obiady są zamawiane z cateringu, rodzice słono płacą, a szkoła zamawia mniej porcji niż jest dzieci. Do zupy przecież zawsze można wody dolać, a kotlet przedzielić na pół, przecież dziecko i tak całego nie zje..

mamaAnia

Odradzam szkołę zarówno rodzicom jak i pracownikom. Wszystkie kłopoty i problemy szkoły są zamiatane pod dywan. Panie zarządzające unikają rozmów, telefonów, maili oraz wymyślają coraz to nowe i bardziej żenujące tłumaczenia. WSTYD!

Olka

Tragiczna placówka!!!! Odradzam wszystkim rodzicom!!! Zaoszczędzicie czas i kasę! Pracowałam tam baardzo krótko, bo szybko! zorientowałam się, że to nie szkoła, tylko coś dennego, kiczowatego i nic więcej. Zachowanie chamskiej dyrektorki, przechodzi wszelkie granice. Byłam na planowanym od roku badaniu kilkudniowym w szpitalu na oddziale ginekologicznym i ta kobita o tym wiedziała. Proszę sobie wyobrazić, że miała czelność wydzwaniać do mnie po kilkanaście razy kiedy chodziłam od badania do badania bo jej się tak chciało... Z niczym nie zalegałam. Tylko debilka chyba nastraszyć mnie chciała... To był sam początek mojej pracy tam. Po tym incydencie postanowiłam NATYCHMIAST poszukać innej pracy. I odeszłam w trymiga. A Tobie pani pseudodyrektor mogę tylko napisać tyle, że jesteś porąbanym pustym, małym łbem!!!!

aaaaa

Szkoła ciągle poszukuje nauczycieli, kolejni się zwalniają, przedszkolakom cały czas zmieniają się wychowawcy i nauczyciele. Nie polecam szkoły, zatrudniają kogo popadnie...

zawstydzona

wstydzę się że tam pracowałam, oby dzieci prezesek nie zdziwiły się kiedyś że ktoś je potraktuje w taki sam oszukańczo-podły sposób np. nie płacąc im zusu, taka karma

Euro

Szmal?? Chyba same długi!!!!!

JJmOt

Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa to dobry pracodawca, co zresztą chyba nie powinno nikogo dziwić, dzieci są łatwe do "poskromienia" kasa jest niezła, wymagania nie są jakieś specjalnie ciężkie.

Leon
@JJmOt 19.10.2016 19:59

Buhahahahahahahahahaha, aleś pojechał(a)!

Reni

Bardzo Was przepraszam za takie nieetyczne i nieludzkie zachowanie. Dla mnie liczą się tylko pieniądze. Wiem, że potem będę tego żałowała i bała się wyjść na ulicę. Przyszłość stoi też pod znakiem zapytania, bo okłamałyśmy i oszukałyśmy tyle osób, że tego już nie da się ukryć przed mediami.

Stołeczni
@Reni 17.10.2016 14:32

Już niedługo... pani niby prezes poprostu jeszcze nie zdaje sobie sprawy jakim ludziom zaszła za skórę... jeżeli prawo omija takich ludzi to bezprawie nie ominie na pewno.

anonim

(usunięte przez administratora)

młody nauczyciel
@Alo 16.10.2016 15:56

A jakie są zarobki?

Zszokowany

To jak traktuję się w tym miejscu ludzi jest dla mnie nie do przyjęcia, dlatego też rezygnujemy z tej szkoły, mamy inny system wartosci.

Pracargo

Ciągła rotacja pracowników, nauczyciele sami się zwalniają - w tym roku to kilkanaście osób (mają zakaz informowania Rodziców o odejściu), szkoła ciągle poszukuje nauczycieli - odpowiedzcie sobie sami dlaczego...

Kataryna
@Karol 08.10.2016 17:23

Pani Prezes, po co te nerwy. Może czas wziąć się lepiej do pracy, a nie tylko liczyć szmal?

aij

@oij to stary numer Pani Prezes, pisze się coś od czapy, żeby deprecjonować całe forum

Argoargo

Niestety szczerze odradzam szkołę Argonaut Rodzicom oraz Nauczycielom. Każdy kto poznał zasady funkcjonowania szkoły od kuchni wie, że liczą się tylko PIENIĄDZE. Dobro Dzieci zgubiło się gdzieś pomiędzy efekciarskimi strojami Pani Prezes, a wnętrzem szkoły opływającym w pseudo bogactwo.

Na skraju

A to że opinie bardzo do siebie podobne tylko potwierdza fakty

Byly argolud

Pseudoszkola Argonaut to już tylko miejsce do robienia pieniędzy! Nie to co kiedyś. Teraz nie liczy się dziecko, rodzic, pracownik, tylko pieniądze!!!! Rodzice płacą a w zamian otrzymują tylko mydlenie oczu, szczerze odradzam bo wiem jak to wygląda od środka, rzekomo brakuje pieniędzy nawet na piasek do piaskownicy! Zdanie pracowników się nie liczy, nauczyciele ciągle się zmieniają a ci będący na urlopach macierzynskich i zwolnieniach muszą walczyć o swoje świadczenia ale to już temat rzeka, który niebawem przedstawię, ostrzegam rodzicow i zainteresowanych pracą w tym miejscu!! szkoda czasu i nerwow

anonim

(usunięte przez administratora)

prawy

Nigdy nie była wporzadku względem Rodziców oraz pracowników nie jest i nie będzie. To pralnia brudnych pieniędzy. Radzę poszperać głębiej... wszystko ujzy światło dzienne.

argonautka

argoludek napisał prawdę w 100 % !! Jeżeli jesteś nauczycielem pełnym pasji to tą pasję stracisz.... odradzam pracę w tym miejscu! Ciężka psychicznie, wszystko co robisz jest źle! rodzic ma być zadowolony a nauka? wychowanie? nie ważne masz kasę to się liczy. Proponuję zapisać dziecko w inne miejsce... najlepiej do szkoły państwowej... Zmiana kadry? co roku to samo! zobaczycie sami ile znowu nauczycieli się zmieni...dlaczego? dlatego, że za wakacje nie trzeba zapłacić... ehh dno i wodorosty... kto ma dzieci w tej szkole to wie jak kadra się zmienia.... nie dlatego, że jesteśmy źli. Każdy kto odszedł nie żałuje bo nie ma czego żałować. Mniej nerwów i życie bez stresu bo nie znasz dnia ani godziny kiedy dostaniesz wypowiedzenie. Argonaucie płyń dalej...

Kamiol
@argonautka 22.07.2016 23:04

To ciekawe, moje dzieci ukończyły tą szkołę i mają cudne wspomnienia. Nie zgadzam się z tym że nauczyciele zawsze ulegają rodzicom i postępują według ich życzeń a to że można prowadzić rozsądny dialog na poziomie jest wyłącznie zaletą i świadczy o dorosłości. Nie uważam aby szkoła państwows była lepszym rozwiązaniem chociaż wszystko zależy od kadry. Niestety moje doświadczenie w tym zakresie jest fatalne. Państwowe szkoły pełne są frustratów dowartościowujących się kosztem dzieci - przykre! Nie każdy nadaje się do każdego zawodu.

argoludek

Jeśli jesteś nauczycielem, który szuka pracy to unikaj tego miejsca jak ognia. Praca ciężka psychicznie, ponieważ dyrekcja zawsze staje po stronie histerycznych rodziców, zamiast dociekać prawdy (boi się stracić klienta). Atmosfera wśród pracowników fatalna, ponieważ zrzuca się na nich coraz więcej obowiązków, promocja szkoły w weekendy, mnóstwo imprez z rodzicami wieczorami (oczywiście nikt nie płaci nadgodzin, bo obowiązek promocji szkoły masz w umowie :)) Do tego na samym starcie dostajesz dwie umowy o pracę i zlecenie, bo pracodawca szuka możliwości unikania płacenia wysokich podatków itp. Poza tym szkoła ma ogromne długi wobec ZUS, nie odprowadzają składek za pracowników. Od września w szkole nie będzie nowej klasy 0 ani 1 (chyba ludzie wreszcie zorientowali się że nie warto posyłać tu dziecka). Nieuczciwe i niesprawiedliwe traktowanie pracowników każdego dnia. Zalegają z wypłatami. Co roku kadra w tej szkole wymienia się przynajmniej w 50 %. W tym roku więcej niż 50% pracowników odchodzi. Dlatego mając na uwadze powyższe fakty i to że w lipcu/sierpniu pojawi się mnóstwo ogłoszeń w sprawie pracy w Argonaut, nie dajcie się nabrać na te ekskluzywne wnętrza i nie decydujcie się na pracę w tej szkole. Zarówno prezeska jak i dyrektorka są cudowne jak budynek szkoły, czyli tylko z zewnątrz, przy bliższym poznaniu zaczyna się robić bardzo źle. Szkoła żałuje pieniędzy (a może tonie w długach?) na toner i papier do drukarki, więc o jakich międzynarodowych standardach można tu mówić. Trochę się rozpisałem, ale to tylko kilka faktów z życia w Argonaut....

Zostaw opinię o Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Argonaut Międzynarodowa Szkoła Podstawowa