Fallwork
3 311 6 1

Opinie o Fallwork

PiP

Może zarząd niech się zainteresuje tym co się dzieje w biurze w Warszawie

Alicja
@PiP 09.01.2019 03:19

Tam zarząd nawet obraża swoich wewnętrznych pracowników wyzywając ich od "głupków" i tym podobnych

rekruterka

Jak macie jakieś problemy z biurem albo wypłatami piszcie na ten adres kontakt@fallwork.pl, jest to adres to zarządu można jak kilka pism tam trafi to ruszą głowami

Poczta

Celowo zatajają warunki umowy i naciskają na podpisywanie w pośpiechu,tak aby nie można się było zapoznać z umowami,po podpisaniu jesteś zastraszany i szantażowany karami finansowymi,oto fragment ich regulaminu, paragraf 5- kary i potrącenia,w skrócie wygląda to tak,że jeżeli że jeżeli zrobisz 80% wyśrubowanej normy zabierają ci 25% wynagrodzenia,jeżeli zrobisz tylko 50%,nie masz zapłacone w ogóle,zainteresowanym prześlę kopię regulaminu. jednym słowem wyzysk i niewolnictwo,PIP zostanie oczywiście powiadomiona,jeżeli spóźnisz się z jakiegoś powodu do pracy,płacisz im 26zł za godzinę,to samo jeżeli nie wypowiesz umowy z 10 dniowym terminem i zrezygnujesz z pracy,straszą wtedy windykacją,albo każą płacić sobie dniówki.

x

Nie polecam wspòlpracy z fallwork

Saska

@Resia, nie wiem czy miałaś bezpośrednią styczność z oddziałem w Warszawie, ale prawda jest taka że tam jest totalny (usunięte przez administratora) i masakra. 1. Straszą tylko Karami jak nie przyjdziesz do pracy na poczte 2. Umowę podpisują na szybko i nie dają doczytać bo zaraz widać jak osoba która dawała umowę stoi nafochowana 3. Układanie grafiku to kompletna kpina, osoba z ramienia fallwork która siedzi na poczcie, często nie ma tego chłopaka w pracy a jak już się łaskawie pojawi to nie ma czasu. Więc z grafikiem trzeba dzwonić do odziału w Warszawie, gdzie jest również mega problem się dodzwonić 4. Kierownicy na poczcie w trakcie zmiany traktują Cię jak śmiecia, musisz szybko przekładać paczki 30KG z taśmy, masz na to 15 sekund bo potem idzie kolejna paczka, jak sie nie wyrabiasz to kierownik wydziera na ciebie morde 5. Dają umowę zlecenie i narzucają godziny pracy a na Umowie Cywilnoprawnej takie coś podlega pod Sąd - nie wspominając o karach które są w umowie. Współpraca z osobami bezpośrednio z Fallworku to gorzej niż dno, osob która siedzi na poczcie jest niekopetętna a o osobach z oddziału w Warszawie nie wspomne

Resia

Kompletnie się nie zgadzam w wcześniejszymi opiniami. Warunki dobre, wynagrodzenie na czas zgodnie z umową. Uważam że nie ma na co narzekać.

Eneretyk Gdańsk

Niebawem przechodzę na umowę do Klienta - uważam jednak że obsługa pracowników tymczasowych w Agencji jest na bardzo wysokim poziomie- konkretnie, profesjonalnie, pro pracowniczo. Żadne zapytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, reakcja Pani Kierownik jest niemal natychmiastowa- zawsze udziela szczegółowych odpowiedzi (aż czasami podziwiam Panią Iwonę za cierpliwość ; i pozdrawiam serdecznie :)) )

Krzysztof
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Zgadzam się z przedmowcą-bezproblemowa współpraca.

Iwona Smółkowska
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Dziękuję i także pozdrawiam :-)

Wkurzony
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Jak bieżąca współpraca (jak nic od nich nie chcesz) przebiega bez zakłóceń tak w sytuacji kiedy czegoś potrzebujesz zaczynają się schody. Dostałem dostęp do systemu przez który można składać wnioski o zaświadczenie. Na dokumenty czekałem ponad tydzień. Ale to pół biedy bo został wystawiony błędnie! Poprosiłem o korektę i tu skandal - pisałem, dzwoniłem kilkakrotnie do kadr i zero reakcji! Bujalem się z nimi ponad miesiąc. Dopiero wizyta w oddziale przyniosła skutek - początkowo koordynator który był obecny chciał odesłać mnie z powrotem do kadr ale na szczęście zareagowała Pani która była w pokoju obok-wyjaśniłem jej z czym mam problem. Zadzwoniła do kadr i po kilku dniach miałem poprawione zaświadczenie. Gdyby mi nie pomogła zostałaby tylko wizyta w PIP.

WaśliAdam

Ta agencja to jest totalne dno. Byłem w oddziale w Warszawie ponieważ byłem zainteresowany pracą przy sortowaniu Listów. Umówiono mnie na godzine 14 co sie okazało po przyjeździe zostałem odesłany do domu ponieważ była w biurze agencji straszna kolejka osób i jak stwierdziła Pani w blond włosach na krótko obcięta że nie ma dzisiaj czasu żeby się mną zająć i zostałem zaproszony na kolejny dzień. W kolejnym dniu przez tę samą Panią zostałem usadzony w pomieszczeniu gdzie czekałem na nią ponad 1h. O samej pracy nie dowiedziałem sie kompletnie NIC!!!!!! natomiast zostałem poinformowany o tym jakie będę otrzymywał kary i potrącenia z wypłaty jak nie przyjde do pracy. Również Pani mi powiedziała że jak tylko raz nie przyjde w grudniu do pracy to wypłaty nie otrzymam przed świętami tylko Po świętach, żebym dostał wynagrodzenie na święta musze być w pracy w każdy dzień. Umowę dostałem dosłownie na chwile ponieważ Pani która mnie rekrutowała pokazała mi tylko w których miejscach mam wypełnić formularz i podpisać papierek i tyle moje oczy oglądały umowe.... WSZYSTKO NA SZYBKO!!! Jako że moja trudna sytuacja zmusiła mnie do tego by tu pracować, mój grafik został ustalony na 12 dni pracy pod rząd bez dnia wolnego.. TO JAKAŚ KPINA!!! Wciskają komuś grafik na tyle dni pod rząd ale jak w któryś dzień nie przyjde to dostane karę i wypłatę po świętach gorzej jak niewolnictwo. Dodam dla zainteresowanych że agencja do niczego sie nie nadaje ale przykład idzie chyba z góry ponieważ ta Blond Panienka która mi podsunęła umowę łaziła po korytarzu i niesamowicie przeklinała pod nosem.. kultura na NAJWYŻSZYM POZIOMIE BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA, WYZYSK i NIEKOMPETENTNE OSOBY NA STANOWISKACH. NIE POLECAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!

Ninesinteri@
@WaśliAdam 18.12.2018 13:51

Witam, Ja na szczęście nie podjąłem z nimi współpracy bo jak usłyszałem o karach to dałem sobie z nimi spokój :-) , ale to prawda że umowę karzą podpisywać na szybko i nie pozwalają przeczytać. Jak masz z nimi duży problem i sie boisz o pieniądze zgłość ich do Państwowej Inspekcji Pracy żeby skontrolowali ich co oni wyrabiają bo w głowie mi sie nie mieści aby umowa była tak skonstruowana żeby były w niej kary, to jest niezgodne z prawem aby za przepracowane godziny zabierali pieniądze. Chętnie Ci Pomogę przy problemach jeśli będziesz z nimi coś miał nie tak. Mogę iść razem z Tobą do PIP i ich zgłosić. 13 dni pracy to najlepiej sie zacharować na śmierć a jak potem nie dasz rady przyjśc to ci zabiorą pieniądze. Złodziejstwo w biały dzień Zostawiam mojego -e-maila na wszelki wypadek: (usunięte przez administratora)

Smutna

Pieniądze terminowo doszły i dobrą kwotę nawet wysłali jestem zadowolona po przejściach z inna firma

MARYSIA

Ale jak to nie wypłaca

niralka
@MARYSIA 17.07.2018 19:07

po czasie xd

SWeronika
@MARYSIA 17.07.2018 19:07

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

niralka

Nie polecam, czekam 2 tygodnie na swoje pieniądze, ponieważ nie zgłosiłam na czas godzin, a raczej skanu, o którym Fall Work nie raczył mnie poinformować. Dopiero na sklepie dzień po czasie się dowiedziałam. Zero zgodności z agencją a miejscem pracy. Potem mówią, że oddzwonią, gdzie by mnie dalej wysłać i cisza, wszystkiego sama muszę się dowiadywać. Zostałam wysłana gdzieś gdzie termin jest dopiero za tydzień lub dwa.... =D fajnie. Do tego te spartańskie umowy i kary, nie traćcie na to czasu... Hajs też malutki. ( o ile w końcu dojdzie) Zapisku o ubezpieczeniu nawet w umowie znaleźć nie mogę. Moje sugestie dla Fallwork: Bardziej skupiać się na ludziach, a nie pierdołach.

?
@niralka 06.12.2018 15:20

W jakiej miejscowości Pani pracowała?

SWeronika
@niralka 06.12.2018 15:20

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

Ala.

Ta firma nie ma dobrej opinii i nie będzie już jej miała. Nie ma szacunku do nikogo.Jeden na drugiego donosi i sobie nawzajem (usunięte przez administratora) obgadują. Zwalniają za byle co.W rekrutacji pracują nie mile panie a o kadrach nie ma co mówić.A dyrekcja pożal się Boże.

SWeronika
@Ala. 11.12.2018 23:01

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

Iwona

Wypowiadacie się głównie jako osoby, które zostały zatrudnione za pośrednictwem Fallwork. Jak natomiast wygląda praca w samej tej firmie? Może odwiedzają ten wątek również osoby pracujące w Fallwork, które mogłyby opisać swoje doświadczenia wynikające ze współpracy z tym pracodawcą.

Mateusz
@Iwona 22.04.2018 15:06

Niestety nie mam dobrego doświadczenia. Pracowałem dla centrali. Firma oczywiście nastawiona na wynik. Bardzo dużo wymagań, zero szkoleń, zero wdrożenia (dostałem kilka plików w PDF i to tyle). Przełożony dzwonił tylko i wyłącznie jak coś było nie tak aby zbesztać Cię od góry do dołu. Niggdy nie rozwiązywali problemów kiedy dawałem im sygnały, że coś jest nie tak lub potrzebuję pomocy. Dochodziło do tak kuriozalnych sytuacji, że chciano mnie obciążyć dodatkowymi kosztami za rzeczy, których nie zrobiłem, na które nie wyrażałem zgody, nie podpisywałem żadnej umowy. Nie miałem umowy o pracę, nie miałem w pierwszej fazie nawet ubezpieczenia bo nie była to, jak się okazało, umowa zlecenie. Dopiero po mojej prośbie odprowadzenia za mnie składek zdrowotnych tak się stało. Patrze na to z perspektywy i zastanawiam się jak mogłem tak pracować - musiałem być dostępny 24/7. Wynagrodzenia było wysokie i konkurencyjne- to trzeba przyznać (ale niestety tylko to) .

FallWork
@Mateusz 03.09.2018 13:50

Panie Mateuszu z Wrocławia. Pojęcia zielonego mieć Pan nie może o pracy w FallWork gdyż był Pan koordynatorem zewnętrznym pracującym w formule home office. Pana mieszkanie było Pana biurem więc wie Pan o nas tyle co nic. Nie elegancko jest pisać negatywne opnie gdy zostało się zwolnionym za brak realizacji i notoryczne uwagi ze strony klientów. W FallWork pracuje zgrany zespół w którym nikogo bez powodu się nie zwalnia a szacunek do drugiej osoby jest dla nas prorytetem. Pozdrawiamy FallWork.

niralka
@FallWork 05.10.2018 12:07

Ciekawe bardzo xD

Niezadowolony_ze_współpracy

Pracowałem dla firmy FallWork zaledwie miesiąc (dłużej nie udało mi się utrzymać współpracy z powodu ciągłych problemów ze strony tej agencji pracy). Już tłumaczę. Po pierwsze - kontakt z koordynatorem ws. ustalenia grafiku graniczył z cudem. Dodatkowo jeśli już udało się dodzwonić - tłumaczył się brakiem czasu i zapewniał, że oddzwoni, co oczywiście nie miało miejsca. W konsekwencji grafik musiałem ustalać sam z firmą, w której pracowałem, ale nie miałem z nią umowy. Dobrze, że ludzie chociaż tam byli wyrozumiali. :-) Po drugie - interesowała mnie wypłata tygodniowa. Taki zapis również znajdował się w umowie i tak wynagrodzenie miało być mi wypłacane. Trzy pierwsze tygodniówki zostały wypłacone na czas. W sprawie czwartej tygodniówki otrzymałem SMS-a, że wypłata opóźni się o dwa tygodnie. Poruszyłem niebo i ziemię, by dowiedzieć się dlaczego mam tyle czekać. Pierwszy telefon do filii w Warszawie - Pani w słuchawce powiedziała mi, że firmie będzie się tak lepiej rozliczyć. Drugi telefon do filii w Poznaniu - Pani w słuchawce powiedziała natomiast, że system "jej nie puszcza" (cokolwiek to znaczy). O terminowej wypłacie mogłem zapomnieć. Dopiero po poinformowaniu firmy, u której nie byłem zatrudniony, a której FallWork "załatwiał" pracowników, że taka sytuacja ma miejsce od razu udało się zlecić przelewy... Szczerze nie polecam współpracy z tą firmą ani na krótką, ani na długą metę.

FallWork
@Niezadowolony_ze_współpracy 22.08.2018 17:50

Jak zwykle gdy ktoś jest niezadowolony to widzi sytuację swoim okiem. Wyjaśniamy , tygodniówka to wypłata która nie wynika ze zobowiązań kodeksu pracy ani kodeksy cywilnego - jest to dobrowolne ustalenie stron. FallWork jako jedna z niewielu agencji wypłaca wynagrodzenia w takim trybie , ale mogą zdarzyć się sytuacje w których tygodniówka jest przesunięta. W tym akurat przypadku mówimy o tak zwanym zamknięciu miesiąca - to data która wypada nie zawsze zgodnie z upływającym tygodniem i wówczas rozliczenie zamykające kończy miesiąc w środku tygodnia a pozostała część wchodzi w rozliczenie kolejnego miesiąca - wówczas wypłata nie wypada " tak jak zawsze" , drugim takim przypadkiem jest sytuacja w której dzień wypłaty końcowej wypada w sobotę , wówczas również przesuwamy albo na piątek , albo na poniedziałek- wynika to z cyklu pracy działu kadr i płac. Tak więc czasem potrzeba trochę cierpliwości. Co do kontaktu , każdy zleceniobiorca zewnętrzny ma dostęp do swojego panelu WEB za pomocą którego sam może obsadzić zmiany lub z nich zrezygnować , podpisać umowę itp. więc kontakt telefoniczny nie jest potrzebny aby z nami pracować gdyby jednak był niezbędny - w panelu jest zakładka kontakt , i przycisk złóż skargę na koordynatora - trafia ona wprost do przełożonego. Więc nie taki diabeł straszny. Pozdrawiamy FallWork.

niralka
@FallWork 05.10.2018 12:17

Kiepska ta odpowiedź

niralka

I pytałam z 15 razy koordynatorki, kiedy dostanę pieniądze zanim mi odpowiedziała..

Normalna

Fallwork ma na rynku opinie dobrego pracodawcy. Życie pokazuje jednak, że zdarzają się sytuacje nietypowe, niemiłe i może ktoś nie być zadowolony z firmy. Myślę, że to nie jest koniec świata, tylko wypadek przy pracy.

niralka
@Normalna 10.10.2017 19:40

A ja myślę że ten komentarz jest pozbawiony sensu.

niralka

Do tego czekałam cały dzień, żeby się dowiedzieć, że praca dopiero za 2 tygodnie. Czasem ciężko się z nimi skontaktować.

Janusz

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak kto pracuje!

niralka
@Janusz 21.08.2018 22:26

chciałbyś ;>

donatienne69

nie polecam nikomu brak kontaktu wspolracy porozumienia szkolen z dala ocena niedostateczny byle co work profit troche lepsze chamtwo w carefour nie polecam koordynator słaby brak zrozumienia dla kandydata a jak jestes niewyszkolony twój problem brak empatii szkoleń podstawa idżcie do normalnej pracy nie na kasy i nie carrefour szkoda nerwów czasu zdrowia

Janusz

Fallwork to lider w branży HR więc nic dziwnego, że konkurencja próbuje zaszkodzić!!!

Pytanko
@Janusz 25.07.2018 14:32

Jaki lider? Według kogo? Jakieś źródło?

Ktoś
@Pytanko 03.09.2018 13:42

A ty kim jesteś ? - jakieś CV , życiorys ???

Elti

Niekompetentna agencja , nie polecam i strata czasu ,na OLX pełno ogłoszeń ze praca od zaraz i tygodniówki (praca przy wykładaniu towaru) , chciałem sobie dorobić na święta .. zgłosiłem się a facet nie potrafił nawet powiedzieć od kiedy można zacząć pracę bo ciągle się coś zmienia , i ma jeszcze pretensje że ludzie sie zgłaszają a potem nie idą do pracy no nikt nie jest dziwką tylko chce pracować i zarobić żenująca agencja ,nie pozdrawiam i nie marnujcie czasu

FALLWORK
@Elti 28.11.2018 10:45

Szanowny Pani, Proszę o kontakt na mail kontakt@fallwork.pl celem wyjaśnienia sytuacji, w obecnym czasie przedświątecznym nie ma możliwości aby zatrudnione osoby nie miały zleceń i siedziały w domy tydzień lub dwa. Potrzebujemy osób dyspozycyjnych i do stałych zleceń. Proszę o kontakt. Pozdrawiamy FallWork.

Tery

Wyróżniają się na tle konkurencji, szybkością w znalezieniu pracy i wynagrodzeniami tygodniowymi. POLECAM. Moje sugestie dla Fallwork: aby tak dalej! Lubię atmosferę w Fallwork za: szkolenia, szybkość podejmowanie decyzji.

ewa77751

Fallwork Poznań jest firmą,która prowadzi zatrudnienie pracowników terminowych i płaci tygodniówki. Warto współpracować z tą firmą.

Zainteresowana

Na jednej ze stron pojawiła się oferta na kierownika oddziału w Krakowie. Czy jest na forum osoba, która pracowała w firmie na stanowisku kierowniczym? Warto aplikować? Pracowałam na stanowisku menedżerskim w dwóch dużych agencjach pracy i wiem ile zaangażowania, poświęcenia i wiedzy trzeba włożyć by je otrzymać. A jak wygląda ścieżka kariery w tej Agencji? Jest możliwość jakiegokolwiek rozwoju?

Nick

A ja nie polecam oddział Łódź bardzo trudno się z kobietą porozumieć człowiek chce pracować a tu brak odzewu nawet za takie grosze. Nie polecam za brak komunikatywności.

LEX
@Nick 14.11.2018 13:56

TO CHYBA NIE TA FIRMA , BO ONI NIE MAJĄ ODDZIAŁU W ŁODZI.

Szymon
@Nick 14.11.2018 13:56

Czy jesteś pewien, że chodziło Ci o firmę Fallwork? Może warto raz jeszcze to sprawdzić. Domyślam się, że miałeś na myśli brak kontaktu po rozmowie rekrutacyjnej? Każda nowa informacja może być cenna dla przyszłych pracowników tej firmy.

Rysiopol

Bardzo dobra firma godna polecenia. Wypłacają tygodniówki - idealnie dla osób chcących sobie szybko dorobić aby nie czekać na kasę jak w innych agencjach. POLECAM!

Rysiopol

Bardzo dobra firma godna polecenia. Wypłacają tygodniówki - idealnie dla osób chcących sobie szybko dorobić aby nie czekać na kasę jak w innych agencjach. POLECAM!

xxxx

W przeciwieństwie do poprzedniej agencji na szadółkach są wypłacalni- tygodnówki wypłacane terminowo, nie było problemów z wynagrodzeniem, koordynatorka też spoko.

Tylko Lechia Gdańsk!
@xxxx 12.10.2018 14:15

Racja ziomuś-placa tygodniówki i to jest spoko-a tak umowy zlecenia, stawki śmieszne, więc niczym nie różnią się od konkurencji-no może poza urodą tej brunrteczki z biura :)

dorotah

Moje sugestie dla Fallwork: Polecam współpracę z agencją Fallwork. Wszystko po przyjeździe do Niemiec zgadzało się z opisem i zapisami w umowie. wypłaty na czas, a w związku z dużą ilością nadgodzin pensje były znacznie wyższe od oczekiwanych. Bardzo dobry kontakt z opiekunem.

anonim

(usunięte przez administratora)

Norbert

Miałem dokładnie to samo we Wrocku. Jak była pani koordynator to wszystko bylo nawet ok, pieniądze zawsze środa-czwartek, często pomagała załatwiać jakieś rzeczy. Później zmienili nam na chłopaka, zero kontaktu, nie można się dodzwonić,wypłaty opoznione. Szkoda gadać. Juz na szczescie nie muse sie tym martwić.

FallWork
@Norbert 02.03.2018 13:11

No właśnie , kilkanaście wpisów w górę Pan Mateusz - koordynator z Wrocławia szkaluje FallWork jaka to zła firma - a tu widzimy jak na dłoni , że sam nie wypełniał swoich obowiązków - do jego wpisu odnieśliśmy się u góry strony. Pozdrawiamy FallWork.

Norbert
@FallWork 05.10.2018 12:28

Nie wiem o jakim Mateuszu Pan mówi. Koordynator był z Poznania, przyszedł po Pani Agnieszce. Dramat.

Zostaw opinię o Fallwork - Poznań

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Zachęcamy do podzielenia się swoimi pozytywnymi wrażeniami na temat pracodawcy.
Każda rekomendacja jest motywacją i wyróżnieniem dla firmy. Pamiętaj, że Twoja opinia ma znaczenie.

Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fallwork