Fallwork
3 315 156 5 1

Opinie o Fallwork

Filtruj opinie po kryteriach:

Niezręczna
 Opinia

Agencja porażka, (usunięte przez administratora)Dziwie się że jeszcze jej nie zwolnili. Wykształcenie to ona ma pewnie niepełne podstawowe. Żeby się do nich dodzwonić to trzeba sporo czasu, a jak sie dodzwonie to trudno cokolwiek z nimi załatwić bo się język plącze i o niczym nie ma pojęcia.

Pomocna?
Tak1Nie1
Paulina
 Opinia
@Niezręczna 28.05.2019 10:48

Bardzo prosiłabym o kulturalne wypowiadanie się na forum. Szanujmy się wzajemnie. Czy pracowałaś w Fallwork czy jedynie starałaś się o podjęcie pracy w tym miejscu? Nie wynika to jednoznacznie z Twojej wypowiedzi, a punkt widzenia zawsze jest istotny.

Pomocna?
TakNie1
Niezręczna
 Opinia
@Paulina 28.05.2019 16:05

Pracowałam w tej agencji. Skoro piszę jakie miałam doświadczenie z agencją, to jasno wynika że musiałam pracować w tej firmie nie uważa Pani ? Jeśli wymaga Pani kulturalnej rozmowy to proszę pierw kultury nauczyć swojej podopiecznej z biura z Warszawy bo tej Pani słowo kultura jest napewno obce, a szacunek niestety ale musi być wrodzony bo tego nie da się nikogo nauczyć,. Gdyby wasza agencja szanowała ludzi to na miejsce kierownicze nie daliby Państwo takiej osoby jaka jest w Warszawie, ale niestety miałam przyjemność mieć styczność z tą osobą i wiem co mówie, a jak boicie się odbierać telefon od ludzi, lub robicie to celowo to może warto zakończyć działałność w zatrudnianiu ludzi, bo jak chcecie traktować swoich pracowników jak śmieci i trzepać tylko pieniądze, to jest to bardzo przykre jak okradacie ludzi. Nie chce mieć nigdy więcej doczynienia z tą agencją i żałuje że u was pracowałam NIE POZDRAWIAM !

Pomocna?
Tak7Nie
Telefon
 Opinia
@Niezręczna 28.05.2019 10:48

Wiele osób na forum pisze, że do agencji nie może się dodzwonić. Nie rozumiem więc jak oni działają. Postanowiłem sam sprawdzić : z internetu ściągnęłam numery do ich oddziałów: Poznania, Warszawy, Gdańska i Krakowa i wykonałem po jednym telefonie. Efekt: Poznań- (stacjonarny) telefon milczy, nikt nie oddzwonił Warszawa (końcówka 302)- sytuacja jak powyżej Gdańsk (końcówka 069)- w trakcie połączenia sms że osoba jest na spotkaniu i oddzwoni w przeciągu pół godziny. Faktycznie po ok. 20 min połączenie. Powiedziałem, że szukam pracy. Kobieta w słuchawce grzecznym i spokojnym tonem wybadała jakiej pracy szukam i przedstawiła oferty. Podała maila do wysłania cv i adres biura więc wydaje się, że tu jest prawidłowo Kraków- (końcówka 341)- telefon odebrany, oferty pracy przedstawione z naciskiem na pracę w markecie, trochę od niechcenia ale pomińmy to- test zaliczony. Wyszło 50/50 więc dość neutralnie.

Pomocna?
Tak1Nie
Niezręczna
 Opinia
@Telefon 02.06.2019 20:05

Nie ma co się dziwić że Warszawa nie odbierała, kiedy kierowniczka biura siedzi i udaje że coś robi... a pracownicy biorą z niej przykład...

Pomocna?
Tak3Nie
Paulina
 Opinia
@Niezręczna 29.05.2019 10:56

Niestety, nie wiem, o kim piszesz. Musisz być świadoma tego, że nie jest w żaden sposób powiązana z firmą Fallwork. Chcę jedynie zdobyć jak najwięcej rzetelnych informacji na temat tego pracodawcy, a więc nie doszukuj się w moich wpisach niczego podejrzanego. Widzę jednak, iż masz bardzo poważne zarzuty wobec tego pracodawcy. Skoro nikt nie odbiera tam telefonów, to może warto byłoby po prostu udać się do siedziby firmy i bezpośrednio porozmawiać z jej Dyrektorem. Jak uważasz?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezręczna
 Opinia
@Paulina 05.06.2019 13:19

Skoro Dyrektor zatrudnił taką osobę i ją trzyma to skoro widzi jak pracuje jego podopieczna i nic z tym nie robi to czy jest sens dyskutować również z dyrektorem ? nie wydaje mi się....

Pomocna?
TakNie
?
 Opinia
@Niezręczna 11.06.2019 14:18

Skąd wiesz że widzi? Może właśnie nie ma świadomości? Bo przecież Centrale maja w Poznaniu

Pomocna?
Tak2Nie
Mac
 Opinia

Pracuje w Olsztynie i jest ok-wynagrodzenie terminowo, koordynator odbiera telefony, grafik elastyczny. Minus za bałagan na sklepie ale na to chyba koordynator nie ma wpływu - zdarza się że kilka godzin przed zmianą przesuwają godziny pracy i nie do końca wiesz jak jutro będziesz grafikowany. Dorabiam też na serwisie przez inną agencje więc mam porównanie i widzę że w Fallwork to zdecydowanie lepiej funkcjonuje.

Pomocna?
Tak1Nie
Paulina
 Opinia
@Mac 12.06.2019 14:52

Co prawda niniejszy wątek dotyczy oddziału firmy Fallwork, który zlokalizowany jest w Poznaniu, ale i tak bardzo dziękujemy Ci za Twój wkład w dyskusję. Przy okazji mogłabyś napisać nam coś więcej odnośnie warunków zatrudnienia, które Ci tam zaoferowano. Napisałaś, że grafik masz raczej elastyczny, a jak rzecz ma się, jeśli chodzi o urlopy? Pracodawca nie robi problemu z przyznaniem go?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Radek
 Opinia

Taki spokój na forum bo dobrze się pracuje z agencją?

Pomocna?
TakNie
Eneretyk Gdańsk
 Opinia

Niebawem przechodzę na umowę do Klienta - uważam jednak że obsługa pracowników tymczasowych w Agencji jest na bardzo wysokim poziomie- konkretnie, profesjonalnie, pro pracowniczo. Żadne zapytanie nie pozostaje bez odpowiedzi, reakcja Pani Kierownik jest niemal natychmiastowa- zawsze udziela szczegółowych odpowiedzi (aż czasami podziwiam Panią Iwonę za cierpliwość ; i pozdrawiam serdecznie :)) )

Pomocna?
Tak25Nie1
Krzysztof
 Opinia
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Zgadzam się z przedmowcą-bezproblemowa współpraca.

Pomocna?
Tak20Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iwona Smółkowska
 Opinia
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Dziękuję i także pozdrawiam :-)

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Wkurzony
 Opinia
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Jak bieżąca współpraca (jak nic od nich nie chcesz) przebiega bez zakłóceń tak w sytuacji kiedy czegoś potrzebujesz zaczynają się schody. Dostałem dostęp do systemu przez który można składać wnioski o zaświadczenie. Na dokumenty czekałem ponad tydzień. Ale to pół biedy bo został wystawiony błędnie! Poprosiłem o korektę i tu skandal - pisałem, dzwoniłem kilkakrotnie do kadr i zero reakcji! Bujalem się z nimi ponad miesiąc. Dopiero wizyta w oddziale przyniosła skutek - początkowo koordynator który był obecny chciał odesłać mnie z powrotem do kadr ale na szczęście zareagowała Pani która była w pokoju obok-wyjaśniłem jej z czym mam problem. Zadzwoniła do kadr i po kilku dniach miałem poprawione zaświadczenie. Gdyby mi nie pomogła zostałaby tylko wizyta w PIP.

Pomocna?
Tak17Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
GDA
 Opinia
@Eneretyk Gdańsk 12.12.2018 17:21

Zgadzam się- współpraca godna polecenia. Szkoda tylko że barwy nie te co trzeba -Pani Kierownik będzie wiedzieć o co chodzi ;))))

Pomocna?
Tak9Nie1
Marcin
 Opinia
@Wkurzony 26.12.2018 11:31

Faktycznie ta dziewczyna z biura (chyba menadżerka) jest najbardziej ogarnięta. Mi też załatwiła zaświadczenie od ręki. Z kasą problemów nie miałem nigdy, zawsze na czas. System też mają fajny-sam wybieram dni pracy więc spoko. Dla mnie jedna z lepszych agencji w Gdańsku.

Pomocna?
Tak4Nie
przemusiek25
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Zachęcają hasłami: wypłata tygodniówka, wypłata przed świętami, wypłata przed majówką. Jedno wielkie kłamstwo. (usunięte przez administratora) Mimo dopełnienia wszystkich formalności. Nie polecam. Wręcz odradzam

Pomocna?
Tak3Nie1
AgaBabaJaga
Nazwa działu: Handlowy
 Rekomendacja
@przemusiek25 18.04.2019 13:40

Ja nie mam zastrzeżeń wypłatę dostałam na czas i co do grosza.Jesli chodzi o grafiki Koordynatorka powiedziała że mogę ustalić go z kierownikiem sklepu a jeśli nie było by godzin bądź chciałbym dodatkowe to mam dzwonić.Wiec ustalamy sobie wspólnie z kierownikiem sklepu grafik i to Ona kontaktuje się z biurem a mnie nic nie obchodzi po za przyjściem do pracy.

Pomocna?
Tak1Nie1
Poczta
 Opinia

Celowo zatajają warunki umowy i naciskają na podpisywanie w pośpiechu,tak aby nie można się było zapoznać z umowami,po podpisaniu jesteś zastraszany i szantażowany karami finansowymi,oto fragment ich regulaminu, paragraf 5- kary i potrącenia,w skrócie wygląda to tak,że jeżeli że jeżeli zrobisz 80% wyśrubowanej normy zabierają ci 25% wynagrodzenia,jeżeli zrobisz tylko 50%,nie masz zapłacone w ogóle,zainteresowanym prześlę kopię regulaminu. jednym słowem wyzysk i niewolnictwo,PIP zostanie oczywiście powiadomiona,jeżeli spóźnisz się z jakiegoś powodu do pracy,płacisz im 26zł za godzinę,to samo jeżeli nie wypowiesz umowy z 10 dniowym terminem i zrezygnujesz z pracy,straszą wtedy windykacją,albo każą płacić sobie dniówki.

Pomocna?
Tak16Nie1
Fiszer
 Opinia
@Poczta 08.01.2019 06:34

Czy mógłbyś zamieścić skan tego dokumentu w jakimś miejscu, gdzie można go pobrać i przekonać się na własne oczy, np. link do Google Drive lub coś podobnego? Na pewno można uzdrowić sytuację. PIP w przypadku umów śmieciowych nie może pomóc zbyt wiele, ale zazwyczaj udziela bezpłatnej porady prawnej. Jeżeli była to umowa na czas określony to już trochę inna para kaloszy. Tego rodzaju absurdalnie restrykcyjne umowy należy poddawać pod wątpliwość i osąd gdziekolwiek się da, gdziekolwiek można liczyć na jakąś pomoc.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
tkanka
 Opinia
@Poczta 08.01.2019 06:34

Zadzwonilem w sprawie pracy dla kierowcy jedna szalona niekapetencja kolezanka z która rozmawiałem wczoraj i obiecala umowic mnie na spotkanie z pracodawca w Niemczech nie ma a pani odbierajaca telefon "steka" przez telefon i mowi o poważnym "podejściu"do pracy . Ta agencja to jakiś zart.Ja zaplanowałem wyjazd zpolski do niemiec a pani poszla do lekarza i nie raczyla mnie o tym poinformować.Poprostu tam pracują jakies dwie (usunięte przez administratora)Naprawde nie polecam

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Fallwork
 Opinia
@tkanka 04.04.2019 15:32

FallWork. Chętnie sprostujemy Pańską opinię ale bez używania przekleństw i obelg. Podesłał Pan swoje CV do koleżanki prowadącej projekt, został Pan poinformowany że pracodawca zatrudnia w tym projekcie bezp[ośrednio i kierowcy otrzymują umowę niemiecką. Został Pan również poinformowany, że Pańskie CV zostanie przetłumaczone na niemiecki, a koleżanka zadzwoni do Pana aby któtko zweryfikować język, bo jest on istotny, a następnie zorganizujemy spotkanie osobiste. Pracodawca ma prawo, zapoznać się z doświadczeniami osoby, którą chce przyjąć do pracy i z nią porozmawiać, praoszę Pana. Wszyscy kierowcy przeszli taką ścieżkę, starali się o pracę i ją dostali. Nikt nie obiecał Panu spotkania z pracodawcą, bez wcześniejszego przejścia przez rekrutację. To Pan cały czas twierdził, że musimy to spotkanie zorganizować natychmiast, bo jest Pan akurat w okolicy, a dwa razy na darmo nie będzie Pan jeździł. Nasz Klient chce pracować z polskimi kierowcami, ma dla nich dobre warunki, ale ma prawo także zweryfikować doświadczenie i język i zaprosić do siebie osoby, po rozmowie, a nie dlatego, że akurat są w okolicy. Życzymy oczywiście powodzenia w poszukiwaniu pracy. Być może ktoś z pracodawów zdecyduje się Pana przyjąć, bez angażowania Pana osobiście i bez marnowania jak to Pan raczy sugerować Pańskiego czasu. Przy okazji wszystkich Kierowców, którrzy mogą poświęcić chwilę na rekrutację zapraszamy do odszukania naszej oferty i aplikowania.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Rekruterka
 Opinia
@tkanka 04.04.2019 15:32

Szanowny Panie, Chciałam wyjaśnić kilka istotnych szczegółów: Prosił mnie Pan w pierwszej kolejności o wyjaśnienie 4 spraw z pracodawcą. Ponieważ, mimo nieobecności w pracy w czwartek i piątek, byłam przez ten czas w stałym kontakcie z moją szefową, dostałam te informacje za jej pośrednictwem. Byłam gotowa zadzwonić do Pana w czwartek i porozmawiać o tych kwestiach. Jeśli rozmowa zostałaby oceniona obustronnie pozytywnie, byłam gotowa poinformować (również w czwartek) pracodawcę o Pana chęci przyjazdu w piątek. Nie mogłabym Pana umówić z pracodawcą bez wcześniejszej weryfikacji językowej, tym bardziej, że w dokumentach deklaruje Pan słabą znajomość niemieckiego. A do tego projektu niezbędna jest dobra. W mowie i piśmie. Rozmowa taka nie odbyła się, ponieważ w czwartek nie wyraził Pan zainteresowania rozmową ze mną. A ja mam zasadę, że nie zabiegam o kontakt z kandydatem, który tego kontaktu nie chce. Powyższą odpowiedź napisałam, żeby zrozumiał Pan, że moim zamiarem nie było ani oszukanie Pana, ani zaniedbanie Pana kandydatury. Porozumienie na linii rekruter - kandydat wymaga jednak obustronnych chęci i starań. Życzę owocnych dalszych poszukiwań.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
xyz
 Opinia

Nie polecam pracy za ich pośrednictwem w Auchan Komorniki - zrezygnowałam po jednej miesięcznej umowie. Słaba koordynatorka, opóźnienie w wypłacie.

Pomocna?
Tak7Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
czesio
 Opinia

Super agencja:):) Polecam Wypłaty zawszę na czas!!!

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
warszawiak.
 Opinia
@czesio 27.02.2019 12:39

agencja może i super ale jej pracownicy już nie. Pracowałem na poczcie we wrześniu 2018, pamiętam że umowa była podpisywana na szybko i tylko zostałem poinformowany o karach żadnego grafiku nic więcej. Z osobą która była z ramienia firmy na poczcie kontakt był tragiczny, więcej nie było niż był. szkoda słów. krótko i na temat... NIE POLECAM WSPÓŁPRACY Z TĄ FIRMĄ

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Xxx
Nazwa działu: Finanse
 Opinia

Szukają ludzi na krótki czas A umowa totalne dno gdy przychodzi do wypłaty trzeba się prosić żeby cokolwiek dostać bo inaczej to można zapomnieć o wypłacie. Pani która się tym zajmuje jest nie miła i prawdopodobnie chcą zatrzymać wszystkie pieniądze dla siebie A nie płacić wypłat tak że nie polecam współpracy.

Pomocna?
TakNie
Ipocotokomu
Nazwa działu: Handlowy
 Opinia

Za 7h pracy dostałam 44 zł . Porażka nie polecam. I za szkolenie nie płacą mimo że pracowałam 6h. Nie dajcie się nabrać!

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
P.
 Opinia

Zabawne, że niektóre negatywne komentarze "same " znikają ze strony... Osobiście pisałam komentarz, którego już nie ma, a zapewniam, że nie było w nim wulgaryzmów czy innych niedozwolonych rzeczy (chociaż i takie cisną się na usta)... Maciej zna sposoby, żeby pozbyć się negatywnych opinii :)

Pomocna?
Tak15Nie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Szlak_65
 Opinia
@P. 22.01.2019 20:35

Pewnie że znikają bo jak firma ma wykupiony odpowiedni Pakiet to na goworku można usuwać niewygodne komentarze :)

Pomocna?
Tak6Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia

Fallwork to lider w branży HR więc nic dziwnego, że konkurencja próbuje zaszkodzić!!!

Pomocna?
Tak1Nie4

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pytanko
 Opinia
@Janusz 25.07.2018 14:32

Jaki lider? Według kogo? Jakieś źródło?

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ktoś
 Opinia
@Pytanko 03.09.2018 13:42

A ty kim jesteś ? - jakieś CV , życiorys ???

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Pytanko
 Opinia
@Ktoś 29.11.2018 11:33

Byłym pracownikiem fimr FallWork. Po co ci moje CV (tak poza tym CV to życiorys mój drogi) ? Pytam o źródło informacji, że Fallwork to lider branży HR ( bo takie stwierdzenie padło wyżej) więc pytam- według kogo. Poproszę o źródło, tytuł, artykuł lub link. Pozdrawiam :)

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
PiP
 Opinia

Może zarząd niech się zainteresuje tym co się dzieje w biurze w Warszawie

Pomocna?
Tak16Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Alicja
 Opinia
@PiP 09.01.2019 03:19

Tam zarząd nawet obraża swoich wewnętrznych pracowników wyzywając ich od "głupków" i tym podobnych

Pomocna?
Tak14Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
rekruterka
 Opinia

Jak macie jakieś problemy z biurem albo wypłatami piszcie na ten adres kontakt@fallwork.pl, jest to adres to zarządu można jak kilka pism tam trafi to ruszą głowami

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
x
 Opinia

Nie polecam wspòlpracy z fallwork

Pomocna?
Tak10Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Saska
 Opinia

@Resia, nie wiem czy miałaś bezpośrednią styczność z oddziałem w Warszawie, ale prawda jest taka że tam jest totalny (usunięte przez administratora) i masakra. 1. Straszą tylko Karami jak nie przyjdziesz do pracy na poczte 2. Umowę podpisują na szybko i nie dają doczytać bo zaraz widać jak osoba która dawała umowę stoi nafochowana 3. Układanie grafiku to kompletna kpina, osoba z ramienia fallwork która siedzi na poczcie, często nie ma tego chłopaka w pracy a jak już się łaskawie pojawi to nie ma czasu. Więc z grafikiem trzeba dzwonić do odziału w Warszawie, gdzie jest również mega problem się dodzwonić 4. Kierownicy na poczcie w trakcie zmiany traktują Cię jak śmiecia, musisz szybko przekładać paczki 30KG z taśmy, masz na to 15 sekund bo potem idzie kolejna paczka, jak sie nie wyrabiasz to kierownik wydziera na ciebie morde 5. Dają umowę zlecenie i narzucają godziny pracy a na Umowie Cywilnoprawnej takie coś podlega pod Sąd - nie wspominając o karach które są w umowie. Współpraca z osobami bezpośrednio z Fallworku to gorzej niż dno, osob która siedzi na poczcie jest niekopetętna a o osobach z oddziału w Warszawie nie wspomne

Pomocna?
Tak18Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Resia
 Opinia

Kompletnie się nie zgadzam w wcześniejszymi opiniami. Warunki dobre, wynagrodzenie na czas zgodnie z umową. Uważam że nie ma na co narzekać.

Pomocna?
Tak2Nie2
WaśliAdam
 Opinia

Ta agencja to jest totalne dno. Byłem w oddziale w Warszawie ponieważ byłem zainteresowany pracą przy sortowaniu Listów. Umówiono mnie na godzine 14 co sie okazało po przyjeździe zostałem odesłany do domu ponieważ była w biurze agencji straszna kolejka osób i jak stwierdziła Pani w blond włosach na krótko obcięta że nie ma dzisiaj czasu żeby się mną zająć i zostałem zaproszony na kolejny dzień. W kolejnym dniu przez tę samą Panią zostałem usadzony w pomieszczeniu gdzie czekałem na nią ponad 1h. O samej pracy nie dowiedziałem sie kompletnie NIC!!!!!! natomiast zostałem poinformowany o tym jakie będę otrzymywał kary i potrącenia z wypłaty jak nie przyjde do pracy. Również Pani mi powiedziała że jak tylko raz nie przyjde w grudniu do pracy to wypłaty nie otrzymam przed świętami tylko Po świętach, żebym dostał wynagrodzenie na święta musze być w pracy w każdy dzień. Umowę dostałem dosłownie na chwile ponieważ Pani która mnie rekrutowała pokazała mi tylko w których miejscach mam wypełnić formularz i podpisać papierek i tyle moje oczy oglądały umowe.... WSZYSTKO NA SZYBKO!!! Jako że moja trudna sytuacja zmusiła mnie do tego by tu pracować, mój grafik został ustalony na 12 dni pracy pod rząd bez dnia wolnego.. TO JAKAŚ KPINA!!! Wciskają komuś grafik na tyle dni pod rząd ale jak w któryś dzień nie przyjde to dostane karę i wypłatę po świętach gorzej jak niewolnictwo. Dodam dla zainteresowanych że agencja do niczego sie nie nadaje ale przykład idzie chyba z góry ponieważ ta Blond Panienka która mi podsunęła umowę łaziła po korytarzu i niesamowicie przeklinała pod nosem.. kultura na NAJWYŻSZYM POZIOMIE BRAK SZACUNKU DLA PRACOWNIKA, WYZYSK i NIEKOMPETENTNE OSOBY NA STANOWISKACH. NIE POLECAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!!!!!

Pomocna?
Tak16Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ninesinteri@
 Opinia
@WaśliAdam 18.12.2018 13:51

Witam, Ja na szczęście nie podjąłem z nimi współpracy bo jak usłyszałem o karach to dałem sobie z nimi spokój :-) , ale to prawda że umowę karzą podpisywać na szybko i nie pozwalają przeczytać. Jak masz z nimi duży problem i sie boisz o pieniądze zgłość ich do Państwowej Inspekcji Pracy żeby skontrolowali ich co oni wyrabiają bo w głowie mi sie nie mieści aby umowa była tak skonstruowana żeby były w niej kary, to jest niezgodne z prawem aby za przepracowane godziny zabierali pieniądze. Chętnie Ci Pomogę przy problemach jeśli będziesz z nimi coś miał nie tak. Mogę iść razem z Tobą do PIP i ich zgłosić. 13 dni pracy to najlepiej sie zacharować na śmierć a jak potem nie dasz rady przyjśc to ci zabiorą pieniądze. Złodziejstwo w biały dzień Zostawiam mojego -e-maila na wszelki wypadek: (usunięte przez administratora)

Pomocna?
Tak10Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Smutna
 Opinia

Pieniądze terminowo doszły i dobrą kwotę nawet wysłali jestem zadowolona po przejściach z inna firma

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
MARYSIA
 Opinia

Ale jak to nie wypłaca

Pomocna?
Tak1Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia
@MARYSIA 17.07.2018 19:07

po czasie xd

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SWeronika
 Opinia
@MARYSIA 17.07.2018 19:07

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia

Nie polecam, czekam 2 tygodnie na swoje pieniądze, ponieważ nie zgłosiłam na czas godzin, a raczej skanu, o którym Fall Work nie raczył mnie poinformować. Dopiero na sklepie dzień po czasie się dowiedziałam. Zero zgodności z agencją a miejscem pracy. Potem mówią, że oddzwonią, gdzie by mnie dalej wysłać i cisza, wszystkiego sama muszę się dowiadywać. Zostałam wysłana gdzieś gdzie termin jest dopiero za tydzień lub dwa.... =D fajnie. Do tego te spartańskie umowy i kary, nie traćcie na to czasu... Hajs też malutki. ( o ile w końcu dojdzie) Zapisku o ubezpieczeniu nawet w umowie znaleźć nie mogę. Moje sugestie dla Fallwork: Bardziej skupiać się na ludziach, a nie pierdołach.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
?
 Opinia
@niralka 06.12.2018 15:20

W jakiej miejscowości Pani pracowała?

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SWeronika
 Opinia
@niralka 06.12.2018 15:20

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Ala.
 Opinia

Ta firma nie ma dobrej opinii i nie będzie już jej miała. Nie ma szacunku do nikogo.Jeden na drugiego donosi i sobie nawzajem (usunięte przez administratora) obgadują. Zwalniają za byle co.W rekrutacji pracują nie mile panie a o kadrach nie ma co mówić.A dyrekcja pożal się Boże.

Pomocna?
Tak7Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
SWeronika
 Opinia
@Ala. 11.12.2018 23:01

A mi się dobrze współpracuje z tą firmą, znaleźli mi szybko pracę, z której jestem zadowolona i mam satysfakcję z tego co robię, wreszcie na uczciwych warunkach

Pomocna?
TakNie2

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Iwona
 Opinia

Wypowiadacie się głównie jako osoby, które zostały zatrudnione za pośrednictwem Fallwork. Jak natomiast wygląda praca w samej tej firmie? Może odwiedzają ten wątek również osoby pracujące w Fallwork, które mogłyby opisać swoje doświadczenia wynikające ze współpracy z tym pracodawcą.

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Mateusz
 Opinia
@Iwona 22.04.2018 15:06

Niestety nie mam dobrego doświadczenia. Pracowałem dla centrali. Firma oczywiście nastawiona na wynik. Bardzo dużo wymagań, zero szkoleń, zero wdrożenia (dostałem kilka plików w PDF i to tyle). Przełożony dzwonił tylko i wyłącznie jak coś było nie tak aby zbesztać Cię od góry do dołu. Niggdy nie rozwiązywali problemów kiedy dawałem im sygnały, że coś jest nie tak lub potrzebuję pomocy. Dochodziło do tak kuriozalnych sytuacji, że chciano mnie obciążyć dodatkowymi kosztami za rzeczy, których nie zrobiłem, na które nie wyrażałem zgody, nie podpisywałem żadnej umowy. Nie miałem umowy o pracę, nie miałem w pierwszej fazie nawet ubezpieczenia bo nie była to, jak się okazało, umowa zlecenie. Dopiero po mojej prośbie odprowadzenia za mnie składek zdrowotnych tak się stało. Patrze na to z perspektywy i zastanawiam się jak mogłem tak pracować - musiałem być dostępny 24/7. Wynagrodzenia było wysokie i konkurencyjne- to trzeba przyznać (ale niestety tylko to) .

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FallWork
 Opinia
@Mateusz 03.09.2018 13:50

Panie Mateuszu z Wrocławia. Pojęcia zielonego mieć Pan nie może o pracy w FallWork gdyż był Pan koordynatorem zewnętrznym pracującym w formule home office. Pana mieszkanie było Pana biurem więc wie Pan o nas tyle co nic. Nie elegancko jest pisać negatywne opnie gdy zostało się zwolnionym za brak realizacji i notoryczne uwagi ze strony klientów. W FallWork pracuje zgrany zespół w którym nikogo bez powodu się nie zwalnia a szacunek do drugiej osoby jest dla nas prorytetem. Pozdrawiamy FallWork.

Pomocna?
Tak2Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia
@FallWork 05.10.2018 12:07

Ciekawe bardzo xD

Pomocna?
Tak3Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Niezadowolony_ze_współpracy
 Opinia

Pracowałem dla firmy FallWork zaledwie miesiąc (dłużej nie udało mi się utrzymać współpracy z powodu ciągłych problemów ze strony tej agencji pracy). Już tłumaczę. Po pierwsze - kontakt z koordynatorem ws. ustalenia grafiku graniczył z cudem. Dodatkowo jeśli już udało się dodzwonić - tłumaczył się brakiem czasu i zapewniał, że oddzwoni, co oczywiście nie miało miejsca. W konsekwencji grafik musiałem ustalać sam z firmą, w której pracowałem, ale nie miałem z nią umowy. Dobrze, że ludzie chociaż tam byli wyrozumiali. :-) Po drugie - interesowała mnie wypłata tygodniowa. Taki zapis również znajdował się w umowie i tak wynagrodzenie miało być mi wypłacane. Trzy pierwsze tygodniówki zostały wypłacone na czas. W sprawie czwartej tygodniówki otrzymałem SMS-a, że wypłata opóźni się o dwa tygodnie. Poruszyłem niebo i ziemię, by dowiedzieć się dlaczego mam tyle czekać. Pierwszy telefon do filii w Warszawie - Pani w słuchawce powiedziała mi, że firmie będzie się tak lepiej rozliczyć. Drugi telefon do filii w Poznaniu - Pani w słuchawce powiedziała natomiast, że system "jej nie puszcza" (cokolwiek to znaczy). O terminowej wypłacie mogłem zapomnieć. Dopiero po poinformowaniu firmy, u której nie byłem zatrudniony, a której FallWork "załatwiał" pracowników, że taka sytuacja ma miejsce od razu udało się zlecić przelewy... Szczerze nie polecam współpracy z tą firmą ani na krótką, ani na długą metę.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FallWork
 Opinia
@Niezadowolony_ze_współpracy 22.08.2018 17:50

Jak zwykle gdy ktoś jest niezadowolony to widzi sytuację swoim okiem. Wyjaśniamy , tygodniówka to wypłata która nie wynika ze zobowiązań kodeksu pracy ani kodeksy cywilnego - jest to dobrowolne ustalenie stron. FallWork jako jedna z niewielu agencji wypłaca wynagrodzenia w takim trybie , ale mogą zdarzyć się sytuacje w których tygodniówka jest przesunięta. W tym akurat przypadku mówimy o tak zwanym zamknięciu miesiąca - to data która wypada nie zawsze zgodnie z upływającym tygodniem i wówczas rozliczenie zamykające kończy miesiąc w środku tygodnia a pozostała część wchodzi w rozliczenie kolejnego miesiąca - wówczas wypłata nie wypada " tak jak zawsze" , drugim takim przypadkiem jest sytuacja w której dzień wypłaty końcowej wypada w sobotę , wówczas również przesuwamy albo na piątek , albo na poniedziałek- wynika to z cyklu pracy działu kadr i płac. Tak więc czasem potrzeba trochę cierpliwości. Co do kontaktu , każdy zleceniobiorca zewnętrzny ma dostęp do swojego panelu WEB za pomocą którego sam może obsadzić zmiany lub z nich zrezygnować , podpisać umowę itp. więc kontakt telefoniczny nie jest potrzebny aby z nami pracować gdyby jednak był niezbędny - w panelu jest zakładka kontakt , i przycisk złóż skargę na koordynatora - trafia ona wprost do przełożonego. Więc nie taki diabeł straszny. Pozdrawiamy FallWork.

Pomocna?
Tak1Nie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia
@FallWork 05.10.2018 12:17

Kiepska ta odpowiedź

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia

I pytałam z 15 razy koordynatorki, kiedy dostanę pieniądze zanim mi odpowiedziała..

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Normalna
 Opinia

Fallwork ma na rynku opinie dobrego pracodawcy. Życie pokazuje jednak, że zdarzają się sytuacje nietypowe, niemiłe i może ktoś nie być zadowolony z firmy. Myślę, że to nie jest koniec świata, tylko wypadek przy pracy.

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia
@Normalna 10.10.2017 19:40

A ja myślę że ten komentarz jest pozbawiony sensu.

Pomocna?
Tak5Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia

Do tego czekałam cały dzień, żeby się dowiedzieć, że praca dopiero za 2 tygodnie. Czasem ciężko się z nimi skontaktować.

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Janusz
 Opinia

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak kto pracuje!

Pomocna?
TakNie1

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
niralka
 Opinia
@Janusz 21.08.2018 22:26

chciałbyś ;>

Pomocna?
TakNie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
donatienne69
 Opinia

nie polecam nikomu brak kontaktu wspolracy porozumienia szkolen z dala ocena niedostateczny byle co work profit troche lepsze chamtwo w carefour nie polecam koordynator słaby brak zrozumienia dla kandydata a jak jestes niewyszkolony twój problem brak empatii szkoleń podstawa idżcie do normalnej pracy nie na kasy i nie carrefour szkoda nerwów czasu zdrowia

Pomocna?
Tak2Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
Elti
 Opinia

Niekompetentna agencja , nie polecam i strata czasu ,na OLX pełno ogłoszeń ze praca od zaraz i tygodniówki (praca przy wykładaniu towaru) , chciałem sobie dorobić na święta .. zgłosiłem się a facet nie potrafił nawet powiedzieć od kiedy można zacząć pracę bo ciągle się coś zmienia , i ma jeszcze pretensje że ludzie sie zgłaszają a potem nie idą do pracy no nikt nie jest dziwką tylko chce pracować i zarobić żenująca agencja ,nie pozdrawiam i nie marnujcie czasu

Pomocna?
Tak4Nie

Ta opinia jest:

neutralnanegatywnapozytywna
FALLWORK
 Opinia
@Elti 28.11.2018 10:45

Szanowny Pani, Proszę o kontakt na mail kontakt@fallwork.pl celem wyjaśnienia sytuacji, w obecnym czasie przedświątecznym nie ma możliwości aby zatrudnione osoby nie miały zleceń i siedziały w domy tydzień lub dwa. Potrzebujemy osób dyspozycyjnych i do stałych zleceń. Proszę o kontakt. Pozdrawiamy FallWork.

Pomocna?
TakNie1

Zostaw opinię o Fallwork - Poznań

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia ... Czytaj więcej