Fallwork

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 293 ocen.

Fallwork
3 293 6 1

Opinie o Fallwork

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fallwork

Xyz

Brak poszanowania do kandydatów - nie wierzyłam ale się sama przekonałam. Brak wyraźnego zainteresowania kandydatem jak mu nie pasuje ta oferta odsyłają do Boksa obok. Rozmowę z tymi osobami nie można ani nazwać rozmowa ani czymkolwiek przeczytana z kartki oferta i pytanie czy to odpowiada. Nie to do widzenia.

MARYSIA

Ale jak to nie wypłaca

Iwona

Wypowiadacie się głównie jako osoby, które zostały zatrudnione za pośrednictwem Fallwork. Jak natomiast wygląda praca w samej tej firmie? Może odwiedzają ten wątek również osoby pracujące w Fallwork, które mogłyby opisać swoje doświadczenia wynikające ze współpracy z tym pracodawcą.

Ad
@Iwona 22.04.2018 15:06

Ta firma nie wypłaca nawet wynagrodzenia dajcie sobie z nią spokój

Marysia

Napiszcie czy przelewy są na czas. Czy firma wywiązuje się ze zobowiązań typu opłacanie składek itd. Czy rzeczywiście trudny jest kontakt z firmą ?

Ad
@Marysia 12.07.2018 22:02

Firma nie płaci na czas to jest zwykły oszust!!!

Iwona

@Były pracownik Dziękuję za wypowiedź. Skoro twierdzisz, że taka sytuacja miała miejsce, to czy zostało zgłoszone gdzieś indziej, niż tylko dyrekcji firmy FallWork? Z jakim efektem? Jeśli możesz odpowiedzieć - będę wdzięczna. @Maciej Gomołysek Przede wszystkim, chciałabym prosić o to, abyś nie pytał o personalia innych użytkowników. Druga kwestia. Jako że jesteś pracownikiem firmy, to pozwól że skorzystam z okazji i spytam. Czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Mowa tutaj o rekrutacjach bezpośrednio do firmy FallWork. Jeśli tak, to na jakie stanowiska oraz na jakich warunkach? Gdybyś mógł te kwestie przybliżyć i odpowiedzieć, to będę zobowiązana. Pozdrawiam.

192929

Zdecydowanie odradzam. Całkowity brak poszanowania do kandydatów ze strony osób zarządzających firmą. Rekrutacja bezpośrednia, wyższe stanowisko, a pomimo wielogodzinnego opóźnienia ze strony Dyrekcji nawet nie pofatygowano się, aby przeprosić. Dyrekcja zajmuje się głównie ciśnięciem po pracownikach, nie zważając nawet na obecność osób z zewnątrz. Atmosfera tragiczna, radzę omijać szerokim łukiem.

Były pracownik
@192929 22.06.2018 13:53

Potwierdzam, zupełny brak szacunku dla pracowników i kandydatów...

Slowik

Nie polecam, zerowy szacunek do pracownika i (usunięte przez administratora) - to jedyne rzeczy które cechują tą agencje pracy

maniok
@Slowik 27.05.2018 21:51

Zgadzam się.

PracownikZZZ

Czytam te wpisy i trochę się dziwię, że tak się podniecacie. Pracowałem przez różne agencje w Poznaniu i każda działa identycznie. Podpisywałem różne umowy i nigdy nie zapłaciłem żadnej kary bo po prostu pracowałem zgodnie z grafikami. Faktycznie znam osobę, która płaciła karę za zerwanie umowy, ale nie chciał zachować okresu wypowiedzenia bo dostał inną ofertę i skończył pracę z dnia na dzień. Zanim przyszła nowa osoba to my musieliśmy się męczyć i pracować szybciej żeby nadrobić braki. Ludzie często rzucają pracę od tak, więc się nie dziwię, że firmy wpisują sobie kary w umowach...Ja już nie pracuję przez Fallwork bo firma mnie przejęła, ale byłem zadowolony. Wynagrodzenie mogłoby być wypłacane szybciej niż 25, ale to kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam miłe Panie z Zeylanda :)

Perła
@PracownikZZZ 18.09.2014 10:58

Witam a jeśli przyjęła Cię firma w której zaczęłes pracę przez Fallwork też musiałeś dotrzymać okresu wypowiedzenia ?

Kika

Hej, czy fallwork współpracuje z Carrefour w Tczewie ?

Tyrek

Od 2 miesiecy pracuje w Pgnig w Poznaniu przez Fallwork. Nie mam problemu z wolnym,kasa, moja kordynatorka Ok.

Żemśmiech

Gorszej agencji nie widziałem. Brak kontaktu z kordynatorem lub z kadrami. Na odpowiedź trzeba czekać wieczność. Jedyny plus to, że są wypłacalni. Stawka śmieszne jak np praca na wykładaniu towaru w nocy. Odradzam współpracy z woj. Pomorskiego!

Iwona

@Lena, zachęcam Cię do ponownego zamieszczenia ważnej dla Ciebie opinii o Fallwork jako Twojego pracodawcy. Jeżeli zauważyłaś brak swojego wpisu, to musiał on zostać zarchiwizowany przez administratora forum, ponieważ był niezgodny z jego regulaminem. Wszystkie komentarze są ważne bez względu na to czy są pozytywne czy negatywne. Najważniejsze, aby były merytoryczne w jak największym stopniu i przestrzegały zasady regulaminu. https://www.gowork.pl/regulamin

Robix

A ja polecam pracowałem w sklepach na kasie na terenie Gdańska i wypłacają tygodniówki co w innych agencjach jest niemożliwe.

Były pracownik

Pracowałem przez agencję fallwork w Poznaniu a dokładnie w Zakrzewie i nie polecam tej agencji chyba, że na chwilę. Czas oczekiwania na pierwszej rozmowie się strasznie dłużył, są wyplacalni, nie miałem problemu z urlopem albo L4. Niemniej babka, z którą się kontaktowałem bywała nieprzyjemna i udzielała mi szczątkowych odpowiedzi na moje pytania. Załatwienie ciepłej odzieży roboczej przerasta ich możliwości.

Lena

Dodałam tutaj swoją opinię, chciałam zobaczyć czy ktoś z centrali się do niej odniesie, jednak opinia została usunięta. Już wiem skąd tyle pozytywnych komentarzy na stronie, te negatywne są moderowane. Zapoznałam się z zasadami. Także zacznę od początku: 1) firma oferuję faktycznie konkurencyjne wynagrodzenie, ALE proszę zwrócić uwagę na umowy (w liczbie mnogiej) 2) Pracowałam we Wrocławiu - kontakt z centralą w Poznaniu praktycznie niemożliwy. Zwłaszcza z działem kadr. 3) Problem z wypłatą- najpierw była co środę/ czwartek, po nowym roku była jak komuś chciało się rozliczyć. 4) Agencja moim zdaniem nie dba o pracownika. Nie otrzymałam wynagrodzenia za kilka dni swojej pracy. Pisząc ten komentarz dołożyłam wszelkich starań aby cenzura została zachowana. Aby wyrazić opinie o pracodawcy w taki sposób, aby ponownie nie usunęli mojego komentarza. Podsumowując: nie polecam, chyba, że na chwilę

Tajemniczy

Niedawno pracowałem ( Auchan ) w Redłowie na wykładaniu towaru. Szczerze nie polecam pracy w tym Auchan ani w agencji pracy Fallwork.(usunięte przez administratora)Fakt załatwiałem wszystko przez internet, aż nie otworzyki biura w Gdańsku. Kiedy wygasła Mi umowa, pojechałem podpisać na kolejny miesiąc. Ogólnie zorganizowanie w tym biurze i agencji to zerowe. Zaczeli Mi tłumaczyć o jakimś systemie, że każdy pracownik dostaje login i hasło. Na koncie tam ma podpisać umowy itp. Biuro jest od tego, aby podpisać umowę z każdym pracownikiem, a nie wysyłanie do jakiejś innej siedzibie jak Moja do Poznania. Drugi problem, to kontakt z kordynatorem. Na początku miałem Pana z Poznania. Żeby się dodzwonić albo czekać na maila, to wieczność. Nie wiem czym Ci ludzie są zajęci, brak szacunku do pracowników. Piszesz wiadomość, a odp dostajesz nawet po 5 dniach. Trzeci problem, to wypłaty tygodniowe. Na początku było tak, że karta godzin zostanie wysłana do pon godz 12, pieniądze będą na koncie w czwartek tego tygodnia. Po zmianie kordynatora zmieniły się przepisy, o których Ja nic nie wiedziałem. Olany temat jak zawsze. Jeden pracownik z tej agencji dostał smsa, z kim ma się kontaktować itp. Ja musiałem Sam się dowiadywać na ten temat. Teraz weszło, że wysyłasz pieniądze do pon godz 12, to zostajesz w następny tydzień do piątku max. (usunięte przez administratora)Pewnie dostają nagrody, premie, a Ty pracuj za śmieszne pieniądze. Nie polecam tej agencji jak każdej innej. Wypłaty do 15 czy 25 dnia kolejnego miesiąca. (usunięte przez administratora) Nie polecam. Więcej nerwów niż co warte. Pozdrawiam tych, którzy już odeszli (usunięte przez administratora)

Norbert
@Tajemniczy 23.02.2018 17:58

Miałem dokładnie to samo we Wrocku. Jak była pani koordynator to wszystko bylo nawet ok, pieniądze zawsze środa-czwartek, często pomagała załatwiać jakieś rzeczy. Później zmienili nam na chłopaka, zero kontaktu, nie można się dodzwonić,wypłaty opoznione. Szkoda gadać. Juz na szczescie nie muse sie tym martwić.

Angelika

Pracowałam przez Fallwork w Krakowie na WERze. Polecam. Panie koordynatorki miłe i pomocne. Nie ma z niczym problemów, kontakt łatwy. Jestem zadowolona.

TomSon

Od 4 miesiecy pracuje w hurtowni w Poznaniu przez Fallwork. Nie mam problemu z wolnym,kasa, moja kordynatorka Daria to spoko babeczka z ktora mozna sie dogadac :) w grudniu zarobilem 2500 wiec nie jest zle xd polecam!

Iza

Dzięki agencji FallWork dostałam pracę tymczasową na sortowni w Krakowie. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy - wyjątkowo miła obsługa, szybki kontakt, żadnych, nawet najmniejszych problemów. Szczerze polecam.

asdfgh

hej, dla jakiej firmy szukają pracowników w Swarzędzu-Jasinie pod Poznaniem, ma ktoś jakąś opinię o tej firmie? chodzi o prac.pradukcji. czy tak jak piszą jest szansa przejscia na normalną umowę do tej firmy?

Fallwork
pracodawca
@asdfgh 14.05.2015 11:08

W Swarzędzu mamy kilku Klientów. Jest możliwość przejścia bezpośrednio co najmniej u jednego pracodawcy. Mamy także takie sytuacje w których po przedstawieniu CV możemy złożyć ofertę bezpośredniego zatrudnienia od razu.

KRAKUS

Byłem za pośrednictwem FALLWORK z bratem w pracy w Niemczech i polecam! Dostaliśmy umowy o pracę, wynagrodzenie do 10-go i noclegi też przyzwoite tylko praca była trochę ciężka, bo po 12 godzin ale mieliśmy płacone za nadgodziny. Ogólnie ciężka fizyczna praca ale OK.

Fallwork
pracodawca
@Fallwork 25.10.2017 16:55

Ogłoszenia w kierunku magazynów i produkcji w Stuttgarcie - można znaleźć za pośrednictwem gowork. Jeśli rozważają Państwo wyjazd zapraszam do Aplikowania

Woytek

Pokazala sie oferta na wozki widlowe do Stuttgart,wie ktos cos wiecej na ten temat? (Zarobki,zakwaterowanie,praca) Prosze o szybka odpowiedz bo chcialbym wyslac do nich CV;) Pozdro

Fallwork
pracodawca
@Fallwork 25.10.2017 16:51

Ogłoszenia w kierunku magazynów i produkcji w Stuttgarcie - można znaleźć za pośrednictwem gowork

Normalna

Fallwork ma na rynku opinie dobrego pracodawcy. Życie pokazuje jednak, że zdarzają się sytuacje nietypowe, niemiłe i może ktoś nie być zadowolony z firmy. Myślę, że to nie jest koniec świata, tylko wypadek przy pracy.

podczlowiek

Czy naprawdę odpowiedź że się nie pasuje na dane stanowisko jest takie trudne?!? Firma zapewnia że się odezwie w kazdym przypadku, nawet próba kontaktu w celu zapytania nic nie daje brak słów zero szacunku do człowieka.

Norma

Tak długa lista ofert pracy pokazuje jak bardzo firmy potrzebują ludzi do pracy. Sądzę, że przekrój ofert pozwala na wybranie sobie odpowiedniej pracy. Fajna agencja.

Małgorzata

Bardzo dobra firma godna polecenia. Dzięki nim można szybko znaleźć dobrą pracę, polecam.

Gregor

Jestem zainteresowany pracą na stanowisku kierownika ds. sprzedaży krajowej. Może ktoś podsunie mi kilka informacji zanim będę aplikował? Bardzo ważna jest dla mnie atmosfera w pracy, mam już doświadczenie zawodowe potrzebuję pracy w dobrej i miłej firmie.

Karol

Widzę , że Fallwork ma długą listę ofert pracy. Jaka jest tego przyczyna? Może ktoś podzielić się informacjami? Myślę, że mają nowe kontrakty i stąd ta lista.

Iza

@MArio7 Ale z Ciebie maruda. Firmy oddzwaniają tylko do ludzi których chcą zatrudnić lub do dalszej rekrutacji. Może trzeba szukać dalej albo zaczekać jeszcze kilka dni.

Iwona

Firma Fallwork obecnie poszukuje między innymi osoby na stanowisko Pracownik magazynu z uprawnieniami na wózki widłowe. Wiesz jak wyglądają warunki pracy na tym stanowisku? Podziel się swoimi wrażeniami!

Zostaw opinię o Fallwork - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fallwork