Fallwork

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 301 ocen.

Fallwork
3 301 6 1

Opinie o Fallwork

Rysiopol

Bardzo dobra firma godna polecenia. Wypłacają tygodniówki - idealnie dla osób chcących sobie szybko dorobić aby nie czekać na kasę jak w innych agencjach. POLECAM!

Rysiopol

Bardzo dobra firma godna polecenia. Wypłacają tygodniówki - idealnie dla osób chcących sobie szybko dorobić aby nie czekać na kasę jak w innych agencjach. POLECAM!

xxxx

W przeciwieństwie do poprzedniej agencji na szadółkach są wypłacalni- tygodnówki wypłacane terminowo, nie było problemów z wynagrodzeniem, koordynatorka też spoko.

Tylko Lechia Gdańsk!
@xxxx 12.10.2018 14:15

Racja ziomuś-placa tygodniówki i to jest spoko-a tak umowy zlecenia, stawki śmieszne, więc niczym nie różnią się od konkurencji-no może poza urodą tej brunrteczki z biura :)

DRIF

Proszę uważać na tą firmę nadają ogłoszenia które wprowadzają w błąd, potem mogą być kłopoty z wypłaceniem, okazuje się że pracownik musi sam wszystko załatwić, koordynatorzy którzy biorą pieniądze za swoją pracę lekceważą obowiązki, chodzi tylko o złapanie pracownika a potem za pieniędzmi też trzeba chodzić to nie prawda że pieniądze są na następny dzień tak jak na Olx się ogłaszają, i kultura oraz wychowanie jest do życzenia, nie mają podstawowych elementarnych nawyków podstaw kultury, bo o kulturze nie ma co mówić. Radzę poszukać normalnej pracy i omijać tą firmę.

dorotah

Moje sugestie dla Fallwork: Polecam współpracę z agencją Fallwork. Wszystko po przyjeździe do Niemiec zgadzało się z opisem i zapisami w umowie. wypłaty na czas, a w związku z dużą ilością nadgodzin pensje były znacznie wyższe od oczekiwanych. Bardzo dobry kontakt z opiekunem.

Tajemniczy

Niedawno pracowałem ( Auchan ) w Redłowie na wykładaniu towaru. Szczerze nie polecam pracy w tym Auchan ani w agencji pracy Fallwork.(usunięte przez administratora)Fakt załatwiałem wszystko przez internet, aż nie otworzyki biura w Gdańsku. Kiedy wygasła Mi umowa, pojechałem podpisać na kolejny miesiąc. Ogólnie zorganizowanie w tym biurze i agencji to zerowe. Zaczeli Mi tłumaczyć o jakimś systemie, że każdy pracownik dostaje login i hasło. Na koncie tam ma podpisać umowy itp. Biuro jest od tego, aby podpisać umowę z każdym pracownikiem, a nie wysyłanie do jakiejś innej siedzibie jak Moja do Poznania. Drugi problem, to kontakt z kordynatorem. Na początku miałem Pana z Poznania. Żeby się dodzwonić albo czekać na maila, to wieczność. Nie wiem czym Ci ludzie są zajęci, brak szacunku do pracowników. Piszesz wiadomość, a odp dostajesz nawet po 5 dniach. Trzeci problem, to wypłaty tygodniowe. Na początku było tak, że karta godzin zostanie wysłana do pon godz 12, pieniądze będą na koncie w czwartek tego tygodnia. Po zmianie kordynatora zmieniły się przepisy, o których Ja nic nie wiedziałem. Olany temat jak zawsze. Jeden pracownik z tej agencji dostał smsa, z kim ma się kontaktować itp. Ja musiałem Sam się dowiadywać na ten temat. Teraz weszło, że wysyłasz pieniądze do pon godz 12, to zostajesz w następny tydzień do piątku max. (usunięte przez administratora)Pewnie dostają nagrody, premie, a Ty pracuj za śmieszne pieniądze. Nie polecam tej agencji jak każdej innej. Wypłaty do 15 czy 25 dnia kolejnego miesiąca. (usunięte przez administratora) Nie polecam. Więcej nerwów niż co warte. Pozdrawiam tych, którzy już odeszli (usunięte przez administratora)

Norbert
@Tajemniczy 23.02.2018 17:58

Miałem dokładnie to samo we Wrocku. Jak była pani koordynator to wszystko bylo nawet ok, pieniądze zawsze środa-czwartek, często pomagała załatwiać jakieś rzeczy. Później zmienili nam na chłopaka, zero kontaktu, nie można się dodzwonić,wypłaty opoznione. Szkoda gadać. Juz na szczescie nie muse sie tym martwić.

FallWork
@Norbert 02.03.2018 13:11

No właśnie , kilkanaście wpisów w górę Pan Mateusz - koordynator z Wrocławia szkaluje FallWork jaka to zła firma - a tu widzimy jak na dłoni , że sam nie wypełniał swoich obowiązków - do jego wpisu odnieśliśmy się u góry strony. Pozdrawiamy FallWork.

Norbert
@FallWork 05.10.2018 12:28

Nie wiem o jakim Mateuszu Pan mówi. Koordynator był z Poznania, przyszedł po Pani Agnieszce. Dramat.

pawcio

zlodzieje. Moje sugestie dla Fallwork: przestancie krasc.

?
@pawcio 13.10.2018 01:30

Umotywuj swoją wypowiedź

Kopon

wypłacają tygodniówki co w innych agencjach jest niemożliwe, właśnie się przeniosłem z innej Apt bo tam musiałem czekać 2 miesiące na kase

Janusz

Są różne zdania na temat firmy. Wiem, że to dobry pracodawca. Pewnie opinia zależy od tego jak kto pracuje!

Koordynatorka
@Janusz 21.08.2018 22:26

Hmm ciekawe kto pisze te pozytywne komentarze? Na pewno ktoś z kierowników... gdy pracowałam w Fallworku musiałam pisać pozytywne opinie o Fallworku na ukraińskich forach, oczywiście udając pracownika ze wschodu ;)

Iwona

Wypowiadacie się głównie jako osoby, które zostały zatrudnione za pośrednictwem Fallwork. Jak natomiast wygląda praca w samej tej firmie? Może odwiedzają ten wątek również osoby pracujące w Fallwork, które mogłyby opisać swoje doświadczenia wynikające ze współpracy z tym pracodawcą.

Mateusz
@Iwona 22.04.2018 15:06

Niestety nie mam dobrego doświadczenia. Pracowałem dla centrali. Firma oczywiście nastawiona na wynik. Bardzo dużo wymagań, zero szkoleń, zero wdrożenia (dostałem kilka plików w PDF i to tyle). Przełożony dzwonił tylko i wyłącznie jak coś było nie tak aby zbesztać Cię od góry do dołu. Niggdy nie rozwiązywali problemów kiedy dawałem im sygnały, że coś jest nie tak lub potrzebuję pomocy. Dochodziło do tak kuriozalnych sytuacji, że chciano mnie obciążyć dodatkowymi kosztami za rzeczy, których nie zrobiłem, na które nie wyrażałem zgody, nie podpisywałem żadnej umowy. Nie miałem umowy o pracę, nie miałem w pierwszej fazie nawet ubezpieczenia bo nie była to, jak się okazało, umowa zlecenie. Dopiero po mojej prośbie odprowadzenia za mnie składek zdrowotnych tak się stało. Patrze na to z perspektywy i zastanawiam się jak mogłem tak pracować - musiałem być dostępny 24/7. Wynagrodzenia było wysokie i konkurencyjne- to trzeba przyznać (ale niestety tylko to) .

FallWork
@Mateusz 03.09.2018 13:50

Panie Mateuszu z Wrocławia. Pojęcia zielonego mieć Pan nie może o pracy w FallWork gdyż był Pan koordynatorem zewnętrznym pracującym w formule home office. Pana mieszkanie było Pana biurem więc wie Pan o nas tyle co nic. Nie elegancko jest pisać negatywne opnie gdy zostało się zwolnionym za brak realizacji i notoryczne uwagi ze strony klientów. W FallWork pracuje zgrany zespół w którym nikogo bez powodu się nie zwalnia a szacunek do drugiej osoby jest dla nas prorytetem. Pozdrawiamy FallWork.

Koordynatorka
@FallWork 05.10.2018 12:07

Ja pracowałam ponad rok w biurze i potwierdzam, że ta firma to koszmar... zero szacunku dla koordynatorów i tym bardziej dla pracowników tymczasowych, szczególnie tych z Ukrainy... wieczne krzyki i pretensje - telefony od kierownika choleryka zdarzały się zarówno wieczorami, w weekend jak i na moim chorobowym... Zero życia prywatnego... Nie polecam...

Niezadowolony_ze_współpracy

Pracowałem dla firmy FallWork zaledwie miesiąc (dłużej nie udało mi się utrzymać współpracy z powodu ciągłych problemów ze strony tej agencji pracy). Już tłumaczę. Po pierwsze - kontakt z koordynatorem ws. ustalenia grafiku graniczył z cudem. Dodatkowo jeśli już udało się dodzwonić - tłumaczył się brakiem czasu i zapewniał, że oddzwoni, co oczywiście nie miało miejsca. W konsekwencji grafik musiałem ustalać sam z firmą, w której pracowałem, ale nie miałem z nią umowy. Dobrze, że ludzie chociaż tam byli wyrozumiali. :-) Po drugie - interesowała mnie wypłata tygodniowa. Taki zapis również znajdował się w umowie i tak wynagrodzenie miało być mi wypłacane. Trzy pierwsze tygodniówki zostały wypłacone na czas. W sprawie czwartej tygodniówki otrzymałem SMS-a, że wypłata opóźni się o dwa tygodnie. Poruszyłem niebo i ziemię, by dowiedzieć się dlaczego mam tyle czekać. Pierwszy telefon do filii w Warszawie - Pani w słuchawce powiedziała mi, że firmie będzie się tak lepiej rozliczyć. Drugi telefon do filii w Poznaniu - Pani w słuchawce powiedziała natomiast, że system "jej nie puszcza" (cokolwiek to znaczy). O terminowej wypłacie mogłem zapomnieć. Dopiero po poinformowaniu firmy, u której nie byłem zatrudniony, a której FallWork "załatwiał" pracowników, że taka sytuacja ma miejsce od razu udało się zlecić przelewy... Szczerze nie polecam współpracy z tą firmą ani na krótką, ani na długą metę.

FallWork
@Niezadowolony_ze_współpracy 22.08.2018 17:50

Jak zwykle gdy ktoś jest niezadowolony to widzi sytuację swoim okiem. Wyjaśniamy , tygodniówka to wypłata która nie wynika ze zobowiązań kodeksu pracy ani kodeksy cywilnego - jest to dobrowolne ustalenie stron. FallWork jako jedna z niewielu agencji wypłaca wynagrodzenia w takim trybie , ale mogą zdarzyć się sytuacje w których tygodniówka jest przesunięta. W tym akurat przypadku mówimy o tak zwanym zamknięciu miesiąca - to data która wypada nie zawsze zgodnie z upływającym tygodniem i wówczas rozliczenie zamykające kończy miesiąc w środku tygodnia a pozostała część wchodzi w rozliczenie kolejnego miesiąca - wówczas wypłata nie wypada " tak jak zawsze" , drugim takim przypadkiem jest sytuacja w której dzień wypłaty końcowej wypada w sobotę , wówczas również przesuwamy albo na piątek , albo na poniedziałek- wynika to z cyklu pracy działu kadr i płac. Tak więc czasem potrzeba trochę cierpliwości. Co do kontaktu , każdy zleceniobiorca zewnętrzny ma dostęp do swojego panelu WEB za pomocą którego sam może obsadzić zmiany lub z nich zrezygnować , podpisać umowę itp. więc kontakt telefoniczny nie jest potrzebny aby z nami pracować gdyby jednak był niezbędny - w panelu jest zakładka kontakt , i przycisk złóż skargę na koordynatora - trafia ona wprost do przełożonego. Więc nie taki diabeł straszny. Pozdrawiamy FallWork.

Ety

Zdecydowanie polecam. Nowa firma która się rozrasta.

McGiver

Dno i 10 metrów mułu. Do ragnaroku można czekać aż się zostanie przyjętym do tego ich śmierdzącego korporacyjnego boksu. Stawki żałosne a podejście do pracownika w poznańskim oddziale poniżej poziomu. Omijać szerokim łukiem.

Ala.
@McGiver 10.08.2018 23:27

Zgadzam się ta firma to dno i nie polecam przepracowałam tam tyle ze mam doświadczenie.

Mario

Pracowałem 3 miesiące w galerii w Gdańsku. Firma w sumie spoko-kontakt z koordynatorem dobry, da się dogadać w kwestii grafiku. Minus to stawki za które ciężko się samodzielnie utrzymać. Długo czeka się też na dokumenty kadrowe, chociaż z tym można sobie poradzić dzwoniąc do pani kierownik w zieleniaku-mi załatwiła zaświadczenie jeszcze tego samego dnia. Ogólnie w sprawach kadrowych lepiej z nią rozmawiać niż z koordynatorem, widać jest obcykana w tych tematach. Plusem są też terminowo wypłacane tygodniowki. Gdyby nie zarobki i różne traktowane w markecie praca byłaby ok.

Janusz

Fallwork to lider w branży HR więc nic dziwnego, że konkurencja próbuje zaszkodzić!!!

Pytanko
@Janusz 25.07.2018 14:32

Jaki lider? Według kogo? Jakieś źródło?

anonymous

Firma godna polecenia. Pomogą znaleźć dobrą pracę, polecam

Anonim
@anonymous 11.08.2018 08:40

(usunięte przez administratora) To są zwykli (usunięte przez administratora) nie polecam

Ona

Nie polecam.

Orwell

Folwark zwierzęcy

Xyz

Brak poszanowania do kandydatów - nie wierzyłam ale się sama przekonałam. Brak wyraźnego zainteresowania kandydatem jak mu nie pasuje ta oferta odsyłają do Boksa obok. Rozmowę z tymi osobami nie można ani nazwać rozmowa ani czymkolwiek przeczytana z kartki oferta i pytanie czy to odpowiada. Nie to do widzenia.

Monika
@Xyz 18.07.2018 13:39

Widać że co oddział to inna polityka. Byłam 2 tygodnie temu na rozmowie rekrutacyjnej i moje odczucia są pozytywne. Może dlatego że rozmowę prowadziła kierowniczka była profesjonalna i rzetelna. Od razu uzyskałam odpowiedzi na pytania, czułam że rozmówca skupia w danym memencie na mnie całą uwagę. Mimo że nie przeszłam pozytywnie rozmowy otrzymałam odpowiedz w ustalonym terminie (co dla mnie bardzo dobrze świadczy o firmie i w innych stanowi rzadkość). Ja polecam-z pewnością zaaplikuje jak będą mieli ciekawe oferty.

Monika
@Monika 31.07.2018 15:22

Dodam, że rozmowa była w Gdańsku

Ala.
@Xyz 18.07.2018 13:39

To prawda.I nie polecam.

Dominik
@Xyz 18.07.2018 13:39

Miałem to samo. Nie chciałem tej oferty pracy i nagle się koleś oburzył. Nie polecam.

MARYSIA

Ale jak to nie wypłaca

Iwona

@Były pracownik Dziękuję za wypowiedź. Skoro twierdzisz, że taka sytuacja miała miejsce, to czy zostało zgłoszone gdzieś indziej, niż tylko dyrekcji firmy FallWork? Z jakim efektem? Jeśli możesz odpowiedzieć - będę wdzięczna. @Maciej Gomołysek Przede wszystkim, chciałabym prosić o to, abyś nie pytał o personalia innych użytkowników. Druga kwestia. Jako że jesteś pracownikiem firmy, to pozwól że skorzystam z okazji i spytam. Czy firma prowadzi jakieś rekrutacje? Mowa tutaj o rekrutacjach bezpośrednio do firmy FallWork. Jeśli tak, to na jakie stanowiska oraz na jakich warunkach? Gdybyś mógł te kwestie przybliżyć i odpowiedzieć, to będę zobowiązana. Pozdrawiam.

Marysia

Napiszcie czy przelewy są na czas. Czy firma wywiązuje się ze zobowiązań typu opłacanie składek itd. Czy rzeczywiście trudny jest kontakt z firmą ?

anonim

(usunięte przez administratora)

Były pracownik

Potwierdzam, zupełny brak szacunku dla pracowników i kandydatów...

Slowik

Nie polecam, zerowy szacunek do pracownika(usunięte przez administratora)to jedyne rzeczy które cechują tą agencje pracy

maniok
@Slowik 27.05.2018 21:51

Zgadzam się.

PracownikZZZ

Czytam te wpisy i trochę się dziwię, że tak się podniecacie. Pracowałem przez różne agencje w Poznaniu i każda działa identycznie. Podpisywałem różne umowy i nigdy nie zapłaciłem żadnej kary bo po prostu pracowałem zgodnie z grafikami. Faktycznie znam osobę, która płaciła karę za zerwanie umowy, ale nie chciał zachować okresu wypowiedzenia bo dostał inną ofertę i skończył pracę z dnia na dzień. Zanim przyszła nowa osoba to my musieliśmy się męczyć i pracować szybciej żeby nadrobić braki. Ludzie często rzucają pracę od tak, więc się nie dziwię, że firmy wpisują sobie kary w umowach...Ja już nie pracuję przez Fallwork bo firma mnie przejęła, ale byłem zadowolony. Wynagrodzenie mogłoby być wypłacane szybciej niż 25, ale to kwestia przyzwyczajenia. Pozdrawiam miłe Panie z Zeylanda :)

Perła
@PracownikZZZ 18.09.2014 10:58

Witam a jeśli przyjęła Cię firma w której zaczęłes pracę przez Fallwork też musiałeś dotrzymać okresu wypowiedzenia ?

Kika

Hej, czy fallwork współpracuje z Carrefour w Tczewie ?

Tyrek

Od 2 miesiecy pracuje w Pgnig w Poznaniu przez Fallwork. Nie mam problemu z wolnym,kasa, moja kordynatorka Ok.

Żemśmiech

Gorszej agencji nie widziałem. Brak kontaktu z kordynatorem lub z kadrami. Na odpowiedź trzeba czekać wieczność. Jedyny plus to, że są wypłacalni. Stawka śmieszne jak np praca na wykładaniu towaru w nocy. Odradzam współpracy z woj. Pomorskiego!

Iwona

@Lena, zachęcam Cię do ponownego zamieszczenia ważnej dla Ciebie opinii o Fallwork jako Twojego pracodawcy. Jeżeli zauważyłaś brak swojego wpisu, to musiał on zostać zarchiwizowany przez administratora forum, ponieważ był niezgodny z jego regulaminem. Wszystkie komentarze są ważne bez względu na to czy są pozytywne czy negatywne. Najważniejsze, aby były merytoryczne w jak największym stopniu i przestrzegały zasady regulaminu. https://www.gowork.pl/regulamin

Robix

A ja polecam pracowałem w sklepach na kasie na terenie Gdańska i wypłacają tygodniówki co w innych agencjach jest niemożliwe.

Zostaw opinię o Fallwork - Poznań

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii (do podanych danych wgląd ma tylko Administrator zgodnie z art. 6 lit. f RODO.)

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fallwork