Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

Szydłowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

Stop Chamstwu w Bielii

Operatorzy to kpiny z zakładu,może oczywiście nie wszyscy.szczegolnie na okładkach .nie potrafią ustawić dobrze maszyn,a całą odpowiedzialność zrzucają na tzw.pomocnikow którzy muszą zwracać na wszystko które badziewa produkują! Ktoś kto tam pracował ,to wie jak jest.Podlizusy , opierdalacze żerujący na pomocnikach.Ale są też ludzie ok.Ale większość to cwaniaczków którzy nie mają pojęcia o dobrym ustawieniu maszyn.Moze by tak zatrudnić ludzi z prawdziwego zdarzenia,którzy ruszą dobrą produkcję????! To teraz tony są wywalane badziewia.Pani operator taka bystra,zadufana w sobie,nadęta jak druga Jowita a nie potrafi ustawić maszyny żeby dobrze szły kody,tylko często każe kleić ręcznie! Hehe. Brak słów co tam się dzieje! Operatorzy to kpiny!!!!!!

anonymous
@Stop chamstwu w Bielli 16.02.2018 11:08

Brawo Ty zarzucasz mi czytanie bez zrozumienia ok .Wyjaśnię ci : jesteś pomocnikiem marudzisz na operatorów jesteś operatorem marudzisz na kierowników jesteś kierownikiem marudzisz na dyrektora jesteś dyrektorem marudzisz na zarząd. Osobo czytająca ze ZROZUMIENIEM, tyle w tym temacie .

Stop chamstwu w Bielli
@anonymous 16.02.2018 22:49

Hehe.Dobre! Nie chce mi się już wchodzić z tobą w dyskusje!!

Jezus i prawda o kobietach

Czytam i czytam Jowita została brygadzistką? Przecież ona nie potrafi nawet się wypowiadać. Chamskie zachowanie to ma od urodzenia, pamiętam jak ją zapoznałem to od razu tylko słyszałem na całą halę PUDEŁKO to było przerażające. Moje przeczucia się sprawdzają ... Biella idzie w stronę upadku Ci co mają dobre stanowiska szybko ich nie znajdą.

Kk
@Jezus i prawda o kobietach 14.02.2018 21:13

Jowitka rano rozdała pracę,a później sama przez 8 h patrzyła żeby się posciemniać! Udając że niby pracuje przesiedziała na tzw.ręcznych udając że pracuje a prowadziła dyskusje,wywiady z pracownikami! Następnie ukrywając się za maszynami przesiedziała na tel.fb.A ludzią nie fala chwili wytchnienia.jak zobaczyła że ktoś rozmawia,stoi chwilę to już nie mogła znieść i przenosiła na gorsze roboty,wyzywała się,obgadywała,była wulgarna itp.Tylko ludzie to widzą i mają dosyć! Prostaczka która wyzywając się na ludziach chce zaistnieć jako brygadzistka! Hehe Tylko ludzie do ciebie nie mają szacunku,bo ty nie masz do swoich ludzi na zmianie.Nie wiesz co to kultura osobista,bo jesteś prostą babą bez ogłady!

Stop Chamstwu w Bielii

Jeśli czytają te wpisy ludzie z dyrekcji Bielii to powinni przyjżeć się bliżej panowanej tam pracy, szacunku,kulturze osobistej swoich podwładnych czyli kierowniką , brygadzistą! Ci ludzie odstraszają swoim zachowaniem racowników .Dosyć że praca ciężka,jak akord to jeszcze panujące chamstwo,gnębienie nowych ludzi.Najlepiej to potrafi Jowita ,która 8h, gnębi swoich ludzi na zmianie.Kiedy ta kobieta w końcu będzie zdjęta ze stanowiska bragadzistki???????

cwaniak
@Wiagra 15.02.2018 16:29

właśnie nikt mu nie broni tylko jak sam napisał boi się ze się osmieszy. strach co zżera by być operatorem bo kobiety będą lepsze od niego

krzychu
@Jezu ufam tobie 14.02.2018 21:43

Maniek dalej gra na saksofonie? pozdro :)

Były Dyrektor

Jowita kto Cię wybrał na Brygadzistę przecież ty byłaś pierwsza aby obrażać dyrektora czy kierowników .. a twoje umiejętności ograniczają się do wkładania segregatorów do pudełka a inne Panie Monika, Iza czy Gośka są nic nie warte tak samo jak ty. A Pan Król, Głuch i Leszek (bez zębny) to tacy sami frajerzy nikt wam nie odbiera że poświęcacie się tej firmie ale też nie obrażajcie pomocników bo jesteście nikim w moich oczach. Leszek nawet baby nie może znaleźć i a zęby to trzeba sobie wprawić... Grzesiek a ty myj zęby. Pomocnicy są wam potrzebni ale nie do tego aby wszystko na nich zrzucać. Kierowniki to starzy koledzy tych Panów więc ich chronią przed dyrektorem.

Jezu ufam tobie
@Były Dyrektor 14.02.2018 21:31

Trochę to racji jest Jowita przecież na Piotr Sz. wołała czopek bo chodzi w (usunięte przez administratora) dyrektorowi na Eryka mówi że nawet nie umie czytać.. ty Jowita też nie umiesz... a na Karambę mówisz że jest pedał, dyrektora nazywasz Hitlerem to trochę śmieszne

Wiagra
@Jezu ufam tobie 14.02.2018 21:36

Śmieszne to jest wasze zachowanie , bzdety które tu wypisujcie. Miejcie odwagę powiedzieć to w oczy. Bohaterowie .......? W realu to może też jak te czopki włazicie do ...., wszystkim , poczynając od dyrektora ,a kończąc na tych marnych operatorach . Prawda jest taka , że to właśnie wszystkie panie ( z małymi wyjątkami ) są wołami roboczymi , czy to operatorka , czy pomocnik. Czas skończyć tą farsę z waszej strony , bowiem robi się to już niesmaczne. Pozdrowienia dla wszystkich gawędziarzy.

Już jest Data Zamknięcia Firmy

Uwaga!! Oficjalnie jest już data zamknięcia firmy, cały zakłada z wielu przyczyn oficjalnie zostanie zatknięty. Jeszcze o tym nie wiedzą kierownicy tylko sam dyrektor ja wiem bo widziałam maile jakie są wytyczne. Zamknięcie będzie w trzech fazach. Pierwsza. Dokończenie bieżącej zamówionej produkcji, wysyłanie ludzi na urlopy pojedyncze zwolnienia. Druga Pojedyncze wywożenie maszyn i sprzętu nadal kończenie produkcji i większe zwolnienia. Trzecia Oficjalne poinformowanie o zamknięcie zakładu i podaniu daty, dokończenia ostatniej produkcji pomoc ostatnia załoga pomoże w pakowaniu maszyn. P.S. Zakład może w najlepszym razie zmniejszyć się tylko na produkcję Polską zatrudniając paru pracowników . Jeśli chcecie znać datę podajcie maila

Wiagra
@Już jest Data Zamknięcia Firmy 14.02.2018 22:12

To po co dali teraz nowe umowy , a od marca kolejne trzy osoby mają dostać

leszek
@Już jest Data Zamknięcia Firmy 14.02.2018 22:12

To dlatego już im QM nie potrzebny i go zwolnili:)

gargamelus

Jowita należy przedmuchac i będzie ok. Co w bieli nie prawdziwych facetów tylko eunuchy. I nie narzekać tylko do roboty. I kobieta się zmieni.

leszek
@gargamelus 15.02.2018 12:38

w bieli to są sami podpierdzielacze i konfidenci z kierowniczkami na czele :). Ci co nie donosili to już dawno tam nie pracują :)

były pracownik

hehe pozdro ze S-ka widzę że się nic nie zmieniło.Karamba ten bałwan nadal tam pracuje??

Karamba
@były pracownik 19.02.2015 21:42

Pracuje i jak zawsze wspiera niebieską linię

Czy to prawda ?
@Karamba 08.12.2017 22:01

Karamba ma podobnież wziąć ślub z Jowitą a Jowita zakochała się w Grześku Głuchu a Grzesiek podnieca się Leszkiem a Leszek zostać ma księdzem pedofilem

Były pracownik

Jowitka czytając to w końcu dowiesz się ile ludzi cię z zakładu nie trawi.Mozna być brygadzistką i żyć dobrze z ludźmi,ale ty tego nie ogarniasz bo jesteś prostą babą że wsi!!!!! Taki tekstami jak rzucasz na zakładzie,to możesz tylko u siebie na podwórku i w domu, ludzie to nie śmieci i nie każdy sobie na to pozwoli!!! Ludzie czekają kiedy zostaniesz zdjęta ze stanowiska bragadzistki,bo ty do tego po prostu się nie nadajesz!!!! Ludzi traktujesz wedle znajomości,uznania,chumoru .ludzie rezygnują z pracy bo mają cię dosyć!!! Podlizywanie się kierownikowi nie wystarczy trzeba mieć jeszcze trochę lojalności do swoich ludzi na zmianie, kultury,szacunku.Kazdy wie jaka jesteś i tylko sprzyjają ci w oczy,po za nimi nikt cię nie trawi!

P.s.
@Ktoś 08.02.2018 14:19

Tylko stwierdzam fakt!!!!!

Ktoś PS.
@Ktoś 08.02.2018 14:19

Wszyscy jesteście warci zero ... pomocnicy, operatorzy czy kierownicy w tym już nie pracuję dwa miesiące ale nie żałuje. Ktoś ma rację jak chcesz siedzieć za biurkiem trzeba było się uczyć a ale PS też ma rację że ten co ma więcej władzy nie musi od razu pomiatać innymi i gnębić nimi, nienawidzi was wszystkich. A mechanicy to homoseksualiści

Za późno

Pracowałam w Bielli 5 lat i nabawiłam się depresji,syf,syf,syf!!!!

anonymous

Czytając te wpisy to tylko zamknąć ten zakład.Wtedy wszyscy będą szczęśliwi tak????????.

P.s.
@anonymous 07.02.2018 11:00

Nie chodzi o zamknięcie,tylko o szacunek do ludzi,i za tą pracę zdecydowanie lepszą kasę,bo na zleceniu szału nie ma.praca ciężka,kobiety pracują gorzej niż niektóry facet, dźwigają dużo.przezucane są po różnych maszynach na taśmie.nie mają płatnych dodatkowo nocnych,do grudnia wymagali 6 nocy,co jest nie zgodne z prawem.

Były pracownik

Kpiny z nowy pracowników!!!!! Praca poleca na wykorzystywaniu nowych ludzi którzy boją się odezwać o swoje prawa.są wykorzystywani przez starych pracowników, kierowników, brygadzistów którzy najgorszą pracę przydzielają nowym ludzią oszczędzając swoich starych pracowników,ale oczywiście nie wszystkich są układy,układziki.nie polecam tej pracy!!! Faceci mają tam lepiej,lżej niż kobiety które ciągle dźwigają.tzw.operator maszyn olewa wszystko ,nie potrafi dobrze ustawić maszyn które robią badziewa,zrzucając całą odpowiedzialność na osoby że zleceń.w ramach tego zgarniając premię i mydląc oczy dyrektorowi, który nie jest chyba świadomy ile badziewia zostaje wyrzucane na zmianie.kto odpowiada tam za straty???? Operator nie sprząta koło swojej maszyny ,tylko narzucone jest na osobę że zleceń ,takie cuda tylko w Bielli!!!! Operator ma tam jak w raju ,nie biorąc za nic odpowiedzialności!!!!

womako
@Były pracownik 22.01.2018 20:01

Widzę że nic się w bieli nie zmieniło. Womako pyknie troszeczkę braków, potem po kryjomu przed kulfonem i twardym rozwiercają po nocach???? A oni łykają ściemy piotrusia jak pelikany. Atmosfera w bieli bazuje na wzajemnym podpie... i nikt jak widzę tego zmienić nie chce. Pozwolenie idzie z góry ale to droga do nikąd, bo ludzie nie są głupcami i nie dają sobą manipulować. Jak mawiali rzymianie: Dziel i rządź. Pozdrowienia dla starych wyjadaczy!

anonymous
@womako 27.01.2018 22:56

a ty pacanie co robisz ......

Były pracownik

Według brygadzistki Jowity pracownicy z umowy zlecenie to barachło.

Wiagra
@krzychu 06.02.2018 14:35

To raczej prawda

P.s.
@krzychu 06.02.2018 14:33

Oj tak tak!!!!! Sama kryjąc się za maszynami siedzi na tel.jak tylko da się ściemnić przed ludźmi i kamerkami.Ludzi gania jak psów,kogo nie polubi,kto ma odwagę się postawić o swoje to nie trawi.Zeby być brygadzistką,kierownikiem trzeba mieć najpierw trochę ogłady i kultury osobistej,ta kobieta nie wie co to jest! Dyrektor najpierw powinien ją wysłać na szkolenie odnośnie podejścia do ludzi i szacunku, ludzie w Bielii to nie bydło samo do którego można non stop pyskować,bo nie każdy sobie na to pozwoli!!! Jowitka po zawodówce straszna brygadzistka.yyyyyy a to ciekawe ,ale ja chodzenie po hali że słodyczami do Piotrusia można zostać i brygadzistką.Piotuś cóż na to jej pozwala ,więc z niego taki sam kierownik!!!!!!

Biella Stop

Witam, Biella jest miejscem pracy gdzie przypada 3 debilów na 4 osoby. Kierownicy na czele z Panem Michałem G. ps. Karamba są beznadziejni. Piotrek Sz. ps. Obciągacz powinien się leczyć na głowę, nie umie zarządzać, trzyma ze starszymi stażem pracownikami pogrążając młodych czasem lepszych pracowników w oczach przed Panem Dyrektorem. Dyrektor jest łatwo wierny w to co mu mówią kierownicy. Starsi pracownicy jak Ci z Womako nie chcą się napracować i wyzyskują pomocników a pomocnicy to często osoby które są zastraszone przez układ operator i kierownik.

psycholog
@anonymous 29.12.2017 15:46

Nie ma sensu. Za dużo by znaleźli i musieli by zakład zamknąć, szkoda tych paru uczciwych co tam pracują, a i pan Aragoni by się zdenerwował. Bystry to cwana sztuka, umie wcho.... lubi wazelinę :)

jędruś
@anonymous 27.12.2017 15:14

Ciężko się odnieść do prawdy.

z wieloletnim doświadczeniem

Pracowałem w kilku firmach w Polsce, również zagranicą i z czystym sumieniem można powiedzieć, że w Biella Szydlowiec nie jest źle! Wypłaty są terminowe, dochodzą premie uznaniowe. Z socjalu, firma daje dodatkowe pieniądze na Boże Narodzenie i na Wielkanoc. Oragnizowane są wspólne wigilie oraz wycieczka firmowa zagraniczna (ostatnio był Berlin, Poczdam, Drezno, wcześniej: Wilno, Wiedeń, Budapeszt). Także socjal jest nie najgorszy. Często też soboty są płatne, może nie wszystkie (część jest do odbioru), ale nikt nikogo nie oszuka z tym. A jak ktoś chce prywatną opiekę medyczną to już chyba w Warszawce na jakimś kierowniczym stanowisku może się tego spodziewać. Już nie przesadzajmy! Zarobki na początku może niewielkie, ale po wykazaniu się, napewno regulacje płacy są. Oczywiście wciąż zarząd dąrzy do optymalizacji produkcji, są pewne zmiany, projekty, oszczędności, ale wszędzie tak jest. Przegięcia ze strony pracowników z tymi urlopami na żądanie doprowadziły do takich decyzji, że w grudniu nie będzie można ich brać. Brak obsad na maszynach powoduje opóźnienia. Proste. Ze współpracownikami i kierownictwem można się dogadać. Nie jest źle. Ci co narzekają, niech popracują w innych zakładach, bo chyba nie mają skali porównawczej.

okm
@wiagra 28 30.09.2016 19:30

[usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ci to da.mi obiecywali,że jeśli zostanę operatorem OKM to dostanę awans i podwyżkę.Jak zaczołem chodzić do dyrektora to stwierdził że on to mnie nie zna i musi porozmawiać z kierownikami zmiany.30 sekund przed zakończeniem umowy dowiedziałem się że umowę mam nie przedłużoną.A co tam u Lobimira bo się nic nie odzywa???

MARCIN
@z wieloletnim doświadczeniem 28.09.2016 10:22

Chyba ktoś z biura to pisał,uciekajta ludzie z tamtą jak najszybciej.Jedyna firma do której mam nadal wstręt po kilku latach w której już nie pracuje.Chciałem umowę operatora to woleli mnie zwolnić.

Były pracownik

Zgadzam się Piotr Sz.(kierownik) nie potrafi dobrze zarządzać tak samo jak chamska brygadzistka na tej samej zmienie.Dobrali się wykańczając nowych pracowników,trzymając ze starymi starzem.Oboje nie potrafią mieć podejścia do ludzi by zachęcić do pracy,są chamscy po paru dniach odechciewa się chodzić do pracy!!!! Dyrektor chyba powinni coś z tym zrobić ,bo inaczej firma splajtuje brakiem ludzi! Praca ciężka,na akord bo praca na taśmie,mydląc oczy na rozmowie ze to tylko do pomocy,a tak naprawdę to praca na taśmie,nie ma chwili wytchnienia,bo ciągle przerzucają po całym zakładzie,w sumie to trzeba umieć na większości maszyn.

Były pracownik

Nie polecam!!!! Wyzysk w biały dzień!!! Przez starych, cwanych pracowników!!! Którzy żerują na ludziach z u.zleceń.dzieki nam mają premię.oni się opieprzają.wszystko nadganiają tanią siłą roboczą z umów zleceń.przerwa jedna 15 minutowa,biegiem WC,kanapka, kawa,herbata.spozniajac się pretensje że było np.zajete WC.nie polecam zmiany Jowity która jest chamska do granic możliwości,Piotr były szary pracownik fanatyk profesjonalizmu tzw.dobrego kierownika.chodzi jak duch 100 razy za plecami + kamery w biurze tzw.akwarium.Oboje doprowadzają ludzi do obłędu.Kazdy głupio się im uśmiecha,a myśli swoje.

Irek

Firma ma dość duże potrzeby pracowników? Warto starać się o pracę?

kierownik 5s
@Irek 17.12.2017 17:54

Nie warto. Chyba że chcesz przez osiem godzin jechać na szmacie na bdm/okm lub ładować z kręgosłupa pudła z dwóch kuglerów jednocześnie k2 i womako, jak się bujną to jakieś 36000 segregatorów na zmianę. Życzę powodzenia ;)

Karamba

W okresie letnim pracy jest mało. Sezon zaczyna się od września/października i trwa tak do marca/kwietnia. Wtedy najlepiej aplikować na produkcję czy na magazyn.

Piotrek Bystry Kolega Karamby
@Karamba 04.07.2013 10:46

Karamba to ty?

anonim

W zakładzie działa grupa ludzi która trzyma sie razem i razem robią wałki o jakich sie nie sniło zwykłemu pracownikowi jest to kilka osób które pracuja prawie od samego początku jeden człowiek jest na warsztacie który jest odpowiedzialny za zamawianie róznej chemi kluczy i czesci do maszyn oczywiscie moze wiezdzac na zakład bo o to mu chodziło bo na bramie go nikt nie sprawdzi jak wyjezdza autem, drugi człowiek siedzi na górze i jest odpowiedzialny za faktury które sa podsuwane dyrektorowi do podpisania za zamowienia które nie zawsze sa zgodne z tym co zostało zamówione zyski sa dzielone na grupe ktora akurat brała w tym udział,magazyn warsztat i biuro jest to jedna klika i robia z załogi która cieżko pracuje ludzi która niszczy maszyny specjalnie kradnie róznego rodzaju chemie i srodki czyszczace klucze i wiele innych rzeczy a tak naprawde sami to robia by pod pretekstem takich oszczerstw nabijac swoja kieszen. Dyrektor i kierownik zakładu sa zamanipulowani przez ta grupe ludzi, jest to wrecz obrzydliwe co sie wyprawia w tym zakładzie ludzie sie boja o tym mówic głosno. zakład wysyła rórzne czesci do zakładów metalowych w SKA w celu naprawy lub dorobienia jakies nie typowej czesci do maszyny wystawiana jest faktura na wieksza sume niz to kosztowało oczywiscie zyski sa dzielone, mozna o tym pisac długo bo to czubek góry lodowej, myśle że dyrektor powinnien bardziej sie przyjrzec faktura które podpisuje to moze i pieniadze na podwyżki dla ludzi ktorzy naprawde cięzko pracuja by sie zanalazły bo jak do tej pory kilka osób sie obławia kosztem całej załogi.

ha ha
@anonim 23.04.2015 15:51

Smieszny gosciu chyba nigdy w ciezkiej pracy nie byles, jezeli wedlug Ciebie produkcja w bielli to taka straszna tyrka. Skoro tak wszystko wiesz, to pokaz jaja i to powiedz glosno, nie na zalosnym forum, gdzie kazdy kto ma nudne, smutne zycie moze sobie cos napisac. Sypnij nazwiska, pokaz jakis dowod, bo udawac takiego kozaka w necie nawet przedszkolaki potrafia. A jesli nie masz jaj, a mysle ze nie masz, to zamilcz bo za takie gadanie to juz mozna posiedziec. czekam...

Kasia
@ha ha 06.05.2015 10:40

Witam ha ha, pracowałem trochę w bielli zgadzam się z Tobą że jak anonim ma jakieś dowody to niech pokaże ale znowu jeśli tam pracujecie to nie można tego wykluczyć że takie rzeczy się dzieją. Uważam że wszyscy co wjeżdżają na teren zakładu powinni być sprawdzani na bramce. PS praca może nie jest na wszystkich stanowiskach ciężka ale np. na pudełkach jest monotonna a po paru latach kręgosłup pada. Musisz przyznać rację

ktosik

Ludzie, czytam to wszystko i sie za głowę łapię! Przecież nikt was na siłę w tym zakładzie nie trzyma. Jak wam się nie podoba to trzeba znależć inną pracę, w której się spełnicie i z której będziecie bardziej zadowoleni! Praca na produkcji ma swoje wady i zalety. Jak linia pracuje to się ją obsługuje tak długo jak schodzą z niej produkty - tak jest wszędzie na produkcji i nie ma co to narzekać. Ludzie jak ludzie, wszędzie są problemy, kłótnie ale są i bardziej wesołe chwile, jak to wśród ludzi. Jest robota, to się ją robi i nie dyskutuje - tyle na ten temat. Jest umowa o pracę, wynagrodzenie jest na czas i to jest najważniejsze!

ktosik precz
@ktosik 17.02.2015 15:22

Tak, tylko może pisać albo dyrektor albo ktoś z pokroju pokroju Lisa. Mówisz "nikt was na siłę w tym zakładzie nie trzyma" czy "Praca na produkcji ma swoje wady i zalety" czy też "Jak wam się nie podoba to trzeba znaleźć inną pracę" a ja Ci powiem że nie chodzi o to czy się podoba czy trzyma czy nie. Chodzi o poszanowanie jeśli tego nie umiesz ogarnąć to jesteś tępy jak szczotka do WC.

Sprytny Lis z Wierzbicy

Dobrze zarabiają oczywiście Ci którzy są starsi stażem lub robią swoją pracą dosyć dobrze co oczywiście jest w porządku ale jeśli ktoś chce iść tam pracować i chce dobrze zarabiać a stara gwardia to zobaczy jest on z góry skazany na to że będzie negowany. Operatorzy nie pozwolą oczywiście za poparciem Kierowników aby dyrektor lub kierownik główny zauważył że nowa osoba lepiej sobie radzi niż stary pracownik bo boją się o swoje posady. Będziesz negowany, będą kopać pod Tobą dołki czy też nawet nie będą chcieli Cię nauczyć obsługi danej maszyny.

Zastępca Króla

Pomocnicy jak napisałeś są wyzyskiwani przez operatorów czy to też starszych stażem pracowników ale kiedy zostanie podana informacja przez kierowników że pan dyrektor ma zejść na produkcję (czasem nawet jest podana godzina o której) nagle operatorzy biorą się za robotę aby pokazać że też pracują. Jest to tak sztuczne że nawet operator zabiera pracę pomocnikowi i wtedy wygląda to że pomocnik mniej pracuje od operatora.

Wadim

Co to za gościu tam rabota taki starszy wszechwiedzacy? Jakiś pocholek kierowniczka? Córcia teraz robotę załatwił?

Były pracownik

Pracowałem tam jakiś czas temu. Praca monotonna ale nie jakaś ciężka. Niektórzy kierownicy byli porządku, a przez niektórych to nie chciało się przekraczać bramy zakładu. Zamiast motywować to dobijali pracownika.nie mówiąc już o wsparciu. Jeden miał hopla na punkcie sprzątania i czystości, a sam nosił znoszone nie uprane koszulki. Perfumy nic nie dawały panie Michale. Wypłata na czas. Ogólnie na początku żałowałem, że mnie zwolnili, ale dzięki temu zobaczyłem, że jest inna ciekawsza praca z lepszym zarobkiem. A i ten sam zakres pracy, te same zadania, wykonywanie tych samych norm jest różnie płatne, w zależności od nazwiska pracownika. Różnica nawet w tysiącach zł...

kierownik 5s
@hehe 17.01.2017 20:45

Również pozdrowienia dla pierwszego podpie... w firmie.

Waldos
@hehe 17.01.2017 20:45

No ten sprzęt jest tak mocno wysłużony,jak szczęka mojej teściowej!

Lidia

@gargamelus pamiętaj, że na forum nie możesz nikogo obrażać. Zachęcam do zapoznania się z regulaminem forum http://www.gowork.pl/regulamin przed pozostawieniem komentarza. Co powiecie na temat warunków pracy w firmie Biella Szydlowiec Sp. z o.o.?

bystry

hejka robi to womako po te 25000 na zmianę? czy operatory dalej się opylają. podobno za Twardego bardzo wydajność skoczyła. to dobry fachowiec jest. pozdro dla chłopaków na OKM10/11.

Lidia

@Mad max pracowałeś?przez jaki czas? jakie warunki finansowe?

P56

Ile jest wogole przerw ? 2 po 15 minut ?

aluxx
@P56 21.07.2017 10:32

Jedna 15min. po 4h pracy.

Mad max

Dziadowska firma dziadowskie pieniadze. Nie warto sobie zawracac glowy.

Prezes klubu tecza

Juz fawno lysy powiniem dostac ciegi za taki stan Nie wiem jakie ma plecy ale ma mocne Na magazynie ziab ale dla pracownikow niema niestety posilkow regeneracyjnych bo po co Towar jest sukcesywnie niszczony przez pracownikow a straty ida w tysiace zl. Folia jest odcinana i po cichu wyzucaja do smieci.. Ciekawe czy swoje dywany by tez tak bezpardonowo z mieszkania odcinali i wyzucali Kurz jest doslownie wszedzie. Pylica pluc gwarantowana. Wystarczy przesc sie w regaly z etykietami szok i niedowierzanie

MASTER

Pracuje tu już parę lat i jest jak jest.... Jak dla mnie to jest w tej chwili jeden wielki syf Na produkcji i na magazynie panuje chaos, nieład i bałagan a co niektórzy magazynierzy to już są najwięksi opierdalacze jakich widziałem. Na drugiej zmianie jak łysy idzie do domu to juz mają wyrąbane i to najstarsi pracownicy ... robią co chcą i nikt ich z tego nie rozlicza i jeszcze łapią nadgodziny płatne. Obsługa produkcji jest fatalna czasem żeby coś znależ potrzeba 20 min zanim sie to znajdzie ... jeden wielki nieład ... na magazynie jet garstka ludzi kompetentnych a połowa to ściemę ładuje i w regałach na telefonie siedzą ...i tylko polecenia wydają ... samo sie nie zrobi . czas wolny trzeba poświęcać na porządki i układanie tego bałaganu i na bierzaco porządki robić Roboty jest duzo , doszło dużo nowego towaru . Praca jaka jest taka jest nie ma co narzekać . jak komuś nie pasuje droga wolna . Trzeba się dostosować i tyle . Ogólnie praca spoko mili ludzie trzeba tylko poprawić obsługę produkcji i trzeba to jakoś ogarnąć ten burdel co w tej chwili panuje na magazynie . Nie wiadomo co gdzie jest >>>>MM

Pasibrzuch
@Bantex 27.01.2017 23:49

A łysy to czyta durnie. Potem sie bedzie mscil A to urlopu nie da to premi za byle co A na wasze miejsce 100 chetnych LUDZIE OGARJNJCIE SIE poco wyciagac brudy na swiatlo dzienne Darek i tak bedzie spal miedzy paletami w ciemnosci Albo gral na tefalonie Nikt i nic tego nie zmieni Satasiek i tak wejdzie sobie na gore i ze niby towar liczy opirdzielacz pierwsza klasa Walikon wlozy sobie stopery do uszu i jezdzi tu i tam ze niby cos wozi albo gada przez telefon za sciana przy krajarkach albo na magazynie a czas plynie Jedym ogarniajacym temat jest Kamil Rz. Reszta cholota i nieroby tyle w temacie

MM
@Pasibrzuch 05.02.2017 17:36

Dobrze gada dac mu wôdki

były pracownik

Ja wychodzę z założenia, że jak ktoś ma ochotę popracować w firmie Biella, życzę "powodzenia". Szczególnie "polecam" pracę na pudełkach na Womako, a co się z tym łączy i Austryjackiej, czyli odbieranie na dwie taśmy, gdzie na Womako norma jest około 22tys segregatorów na 8godz i na austryjackiej około 10tys. Dodam, że na trzeciej maszynie obok, norma około 10tys, ale tam pracują starsi stażem pracownicy.Do tego jeszcze musisz naklejać etykiety na każde pudełko (na niektórych bić dodatkowo pieczątki), pilnować czy dobre i równo kleisz etykiety i układasz odpowiednio pudełka, wymieniać taśmy przy maszynach klejących pudełka i je uruchamiać, gdy coś się stanie i odjeżdżać już gotową paletą. Jeśli się zmieszasz bo jest to bardzo możliwe, nikt CI nawet nie pomoże, nie zainteresuje się, a maszyna idzie, chyba, że zlituje się wózkowy, chociaż im też współczuję bo muszą obrządzić cały zakład. Chcesz do ubikacji musisz się prosić drugiego pomocnika, bo operator przecież za Ciebie nie stanie. Na początek dostajesz najniższą krajową niby plus premie, ale zobaczysz sam. SOCJAL: zgadzam się dostaniesz pieniążki dodatkowe na Boże Narodzenie, oraz Wielkanoc, na które sam sobie zasłużyłeś i bardzo ciężko zapracowałeś. A zapomniałbym WYCIECZKA! Raz w roku, weekend tylko. Ale odezwij się o swoje, choruj za dużo czy weź na żądanie za dużo, albo np. przyjdź trzy soboty do pracy, a na czwartą będziesz potrzebował mieć wolne, dostajesz kwit,że nie wykonujesz poleceń służbowych i o wycieczce możesz zapomnieć. AWANS: oczywiście jak najbardziej, dostaniesz operatora na 20-30 letniej maszynie,około 150zł brutto podwyżki, a co za tym idzie, odpowiedzialność za produkty z mocno zużytej maszyny, naprawy maszyny, które zazwyczaj musisz wykonać sam i w gratisie "spowiedź", wieczne pytania: "Dlaczego tak mało zrobione". Praca na okrągło ponieważ Ciebie nie ma. cała maszyna stoi, zamieniać się między operatorami na maszynie i zmianami możesz, ale jak już masz swoją zmianę to niechętnie. Chcesz jeden dzień urlopu, oczywiście na żądanie bo wiadomo maszyna wtedy albo stoi albo dwaj inni Operatorzy muszą stać po 12godz. za Ciebie, a Ty kiedyś za którego jak będzie potrzeba. Nie zgodzisz się - kwit. Chcesz podwyżki, idź upomnij się, a długo już nie popracujesz, bo tam z biur na górze wychodzą z założenia: "Przyjdzie nowy i tak będzie pracował, bo nie wie jak pracowało się tu wcześniej", a jesteś na umowie na czas określony,więc w każdej chwili mogą Cię zwolnić bez podania przyczyny. PODSUMOWUJĄC, Nie wierzysz? Idź do Bielli do pracy, na pudłach osoby zmieniają się jak w kalejdoskopie, więc masz szanse i oceń sam kto miał racje. JEŚLI MAM RACJE KLIKNIJ ŁAPKĘ POD KOMENTARZEM. POZDRAWIAM WSZYSTKICH PRACOWNIKÓW i ŻYCZĘ OWOCNEJ PRACY NOWYM PRACOWNIKOM.

kulfon
@były pracownik 18.01.2017 01:13

Nic dodać nic ująć

Duduš
@były pracownik 18.01.2017 01:13

100 procentowa prawda.

Byly pracownik M.M

Jesli chodzi o ten kolchoz szydlowiecki uciekjcie z tamtad jesli pracujecie i omijajcie szerokim lukiem jesli myslicie o zatrudnieniu. Jak wrony przelatuja tamtedy to leca do gory brzuchem zeby nie patrzec na ten przybytek.

JCP

W Bielli każdy pracownik myśli że to ON ma zawsze racje a reszta to BARANY

JCP

W Bielli każdy pracownik myśli że to ON ma zawsze racje a reszta to BARANY

buc

czyli dają prawidłowo umowy pracę, dobrze, że uczcicwie do tego podchodzą i zatrudnaiją na stałe

ali

A mam pytanie czy umowe o prace dają od razu na stałe czy na okr próbny?

Walikoń
@ali 06.10.2016 19:03

Umowa pierwsza na 3 miesiace potem nastepna na rok.

Konan

Biella to dno i dno i 2 metry mułu taka prawda. Ludzie uciekaja z firmy w ciagu miesiaca 3 osoby ucieklo z magazynu !!!! Zarobki marne, zimą zimno latem ukrop brudno gdzie sie dotkniesz. Beznadzieja. Nie polecam.

wiagra 28
@Konan 30.09.2016 17:50

To siedź w domu i będzie ci z nieba kapać .

wiagra 28

Do prasy to się nadaje, że jest zbyt wielkie skupisko idiotów na metr kwadratowy. Jest jak jest , ale lepsza taka praca niż żadna. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Jak jest tak źle, to zmieńcie pracę. A tak dla zainteresowanych, to pobory są na czas

wiagra 28

Do prasy to się nadaje, że jest zbyt wielkie skupisko idiotów na metr kwadratowy. Jest jak jest , ale lepsza taka praca niż żadna. Wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Jak jest tak źle, to zmieńcie pracę. A tak dla zainteresowanych, to pobory są na czas

anonim

(usunięte przez administratora)

zyta

Wypłata zawsze terminowa około 28 każdego miesiąca. Na tzw pudła potrzebują.

wiagra 28
@zyta 27.09.2016 08:33

nie 28- go , a 29, 30 każdego miesiąca

Kris rozpruwacz

Tylko nie biella. uciekajcie z tego zakładu jak najdalej i jak najszybciej. Ostatnio zarząd sobie wymyślił że od 26.11 do 23.12.2016 roku NIE będą udzielane urlopy na żądanie !!!!!! chore chore i jeszcze raz chore. Jak to mówią to się do prasy nadaje !!!!! Uciekajcie na boga !!!

piotr :(
@Kris rozpruwacz 26.09.2016 21:23

To prawda zakaz urlop obwiązuje. Ciekawe zrobi naprawdę potrzebująca osoba, bo życie różne niespodzianki niesie. Brak słów. Beznadziejna firma :(

anonim

(usunięte przez administratora)

Jurand ze Spychowa

Jak to jak?.........najpierw dowie się co oznacza pojęcie "falbanka" później nauczy się odróżniać 5cm od 8 a na końcu będzie odbierać pudla z dwóch maszyn...bo faceci już nie chcą. Fascynująca ta kariera;)

Magister z Kierza

Biella Żydłowiec firma dla ludzi bez perspektyw albo starych dziadkow co maja pare lat do emerytury zeby przewegetowac. Zerowe mozliwosci rozwoju zawodowego.

ap

no tak ile ludzi tyle opinii, jakoś mi ochota przeszła na szukanie tam pracy, ale kasa by się przydała, zawsze to więcej niż zero - a nie każdy moze sobie pozwolić na wyjazd z tej dziury :(

Sadek
@ap 24.09.2016 10:34

Racja nie kazda firme stac na socjal. Ap wiem od pracownikow bielli ze na magazynie sa wolne miejsca ttlko trzeba miec uprawnienia na wozki.

anonim

(usunięte przez administratora)

MM

wyłożyli się na błędnej strategii firmy np "ELBA"brak odpowiedniego parku maszynowego do produkcji tego produktu dotego dochodzi donau i inne produkty. Caly spalony magazyn tego bubla stoi bo zwroty przyjechaly. I kto za to placi spoleczenstwo plci ja place ty placisz. Taka jest biella niestety.

anonim

(usunięte przez administratora)

Agata co nogą zamiata

Pieniadze to jedna wielka żenada. Ludzie obudzcie sie i uciekajcie z tamtad. Super kierownka zwolnili z dnia dzien bo byl wporzadku nie donosil jak innni konfidenci. Karamba sie trzyma bo to wtyka a kompetencji zero. Więc jak wspomnialam wiejcie z kurw ... dołka.

wiagra 28
@Agata co nogą zamiata 23.09.2016 09:48

Najlepszy kierownik - ha , ha , ha,

anonim

(usunięte przez administratora)

Plk zuber

Jesli chodzi o produkcje to na pudelkach bardzo wyczerpujaca praca czasem na 2 maszyny bo niema ludzi a nowi nie przychodza bo wiedza czym to pachnie. Kregoslup ze stali i nerwy tez bo kolchoz za psie pieniadze. Ogolnie syf nie polecam. Brod smrod i ubustwo. Zarobki na pocztek 1850 brutto.

Maria

Pracowałem tam jakiś czas temu i wiem co sie dzieje szczegolnie na nocnych zmianach. Pieniadze to jedna wielka zenada.Ludzie obudzcie sie i uciekajcie z tamtad.

anonim

(usunięte przez administratora)

Zarosniety Bdm
@prezio 05.08.2016 15:13

Socjal jaki socjal ty chyna socjalu w pozadnej firmie nie widziales. To raz a 2 przerwa trwa tylko 15 mimut nawt cherbaty nie zdazysz dopic i juz do kolchozu gonia. Na fajke za brame musisz goc to 10 minut z twojej przerwy zostaje 5 na baaaardzo dzybkie szamanie. Ta firma to jedn wielgi oboz pracy.

Medełko Fa
@Zarosniety Bdm 22.09.2016 16:05

Socjall hmmmm.... Brak dofinansowania do posilkow Brak karty multisport Brak zatyczek do uszu !!!! Brak posilkow regeneracyjnych jesli chodzi o magazyn czasem zimniej niz na dworze w zimie Brak prywatnej opieki medycznej Czyli moim zdaniem socjallu brak !!!!!!!

anonim

(usunięte przez administratora)

prezes

podwyżki były właśnie

Zostaw opinię o Biella Szydlowiec Sp. z o.o. - Szydłowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biella Szydlowiec Sp. z o.o.