Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

Szydłowiec

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 137 ocen.

Biella Szydlowiec Sp. z o.o.
2 137

Opinie o Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biella Szydlowiec Sp. z o.o.

N

Kursów jest tyle że nie wiadomo który wybrać. Dno i metr mułu ...

   
Administrator

Podałby ktoś z Was jakieś rady odnośnie rekrutacji w Biella Szydlowiec Sp. z o.o.? Na co zwrócić uwagę? Zapewne zainteresuje to osoby chcące się tam zatrudnić.

   
Niebieski
@Administrator 25.05.2018 09:50

Firma jest w likwidacji, także o zatrudnieniu nie ma mowy. Są zwolnienia grupowe.

   
Kuba

Czy chociaż część załogi będzie miała możliwość wyjechać do pracy do Niemiec?

   
Niebieski
@Kuba 23.04.2018 23:03

Oczywiście, są oferty pracy z Biella Niemcy dla doświadczonych pracowników i również dla pomocników (tu częściej praca sezonowa). Firma zapewnia kursy języka niemieckiego, a także pomoc przy relokacji.

   
Gallanonim

Zgadzam sie z ponizszymi opiniami, wszystko co napisane to prawda, firma nie szanuje ludzi, traktuje jak smieci, zwalniaja z dnia na dzien po kolei pracownikow, na koniec zostana sami przydupasy i nie beda mieli juz na kogo donosic dla kierownikow i dyrektora i tak przyjdzie czas na Was ze zostaniecie zwolnieni. Glowny dyrektor zachowuje sie jak buc, wchodzac na hale wypada powiedziec dzien dobry. Kierownicy udaja glupiego ze nic nie wiedza o zwolnieniach. Takie mamy podziekowanie za prace i utrate zdrowia. Wszyscy trzymajcie sie z daleka od Bielli Szydlowiec, karma wraca.

   
anonymous
@smutny krzyś 20.03.2018 18:13

Nie, po prostu przenoszą produkcję do Niemiec bo mają dość takich miernot

   
anonymous

Zakład zostaje przeniesiony do Niemiec, skoro ruch w tym kierunku to po prostu im się opłaca. A teraz wszyscy co pisali jak tam źle jest muszą szukać nowej pracy, zapewne w okolicy jest jej masa :)

   
Za późno

Pracowałam w Bielli 5 lat i nabawiłam się depresji,syf,syf,syf!!!!

   
anonymous
@Za późno 11.02.2018 00:14

To nie depresja ale wrodzona głupota

   
stefan

A ja to wam powiem, że biała głowa ze Szwajcarii, nareszcie zapoznała się z treścią forum i wyciągnęła jedyne słuszne wnioski :( Z tą digitalizacją to ściema;)

   
hahaha

Pozdrowienia i jeszcze raz dla was pozdrowienia dla wszystkich tych z produkcji i tych z administracji dla pracowników tych których znam i których nie poznałem (bo już nie pracuje) ciekawe jak tam wasze humorki w obliczu upadku firmy i obowiązku szukania nowej pracy. Oj chyba wam nigdzie tak dobrze nie będzie, tych tysiączków już tak szybko nie zarobicie i nigdzie nie narobicie już przekrętów. Pozdrawiam były pracownik :)

   
erni

pewnie lewy do roboty był, albo gazował na nockach ...

   
Profel

Ludzie tylko nie szukajcie roboty w Proflu , tam jest totalna ch**nia wala ludzi na kase i daja do podpisania coś ze pożyczą ci kase na twoją wypłate a ty im oddasz z funduszu gwarancyjnego obecnie powstaje trzecia spółka firma zmienia trzeci raz nazwę.Nie idzie tam nigdy chyba ze chcecie sobie zmarnować życie !!!!

   
Alwaro
@KD 22.03.2018 18:13

Tam powinno wpaść Cbśp . i po 15 lat za kraty na ciężką charówke za kawałek wody z chlebem .Było takich paru inwestorów którzy poszli na łagry i prawidłowo !!!!!!!!!!!

   
Lidia

@Laskator @Bardzo Dawny Magik. skąd posiadasz takie informacje? Na forum można tylko pisać prawdziwe i potwierdzone wiadomości, dlatego proszę to jakoś udowodnić, by nie wprowadzić innych zainteresowanych wątkiem firmy Biella Szydlowiec.

   
Bardzo Dawny Magik
@Lidia 22.03.2018 10:32

Oj Lidio, Lidio. Napisałem jedynie to z czym lub z kim sam miałem do czynienia. Nie będę udowadniał jak było, bo jak sama wiesz, nie można pisać niczego co mogłoby być powiązane z prawdziwymi osobami lub sytuacjami. Zresztą każdy kto tam zostawił trochę zdrowia to wie. Sielanki tam nie było, więc nikogo w błąd chyba nie wprowadziłem. pzdr

   
Bardzo Dawny Magik.

Haha, wymodliłem, zamykają Bellę. Ale się cieszę, skonczyło się tym nierobom, mechanikom, kierownikom, operatorom. Przynajmniej niektórym. Mieli tam jak jak u babci pod pierzyną. Cwaniactwo, opierniczanie się i buractwo, myśleli że będą tam robić do końca życia. Niektórym chamom nawet nie powiem cześć bo sam sobie bym uwłoczył. Sprzedać się za stanowisko to szujstwo. Pozdrawiam wszystkich, których wykorzystywano, a którzy dawali z siebie wszystko. Poradzicie sobie gdzie indziej , nie to co ci wszyscy wazeliniarze.

   
halset
@Bardzo Dawny Magik. 21.03.2018 10:54

Tak jak twardy ludzi traktował i zwalniał tak i jego potraktowali ;) a co to miało nie być jak go przywieźli...jakie doświadczenie... w wykańczaniu zakładu chyba.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Laskator

Wreszcie przyszła wiadomość. ostatniego czerwca Biella zostanie zamknięta. Spełni się sen niektórych o złej firmie. Pójdziecie szukać pracy. Powodzenia

   
Lidia

Jest to forum opinii o pracy w firmie Biella Szydlowiec. Każdy może się wypowiedzieć na temat swoich doświadczeń, jednak musi to robić w sposób nienaruszający regulaminu: https://www.gowork.pl/regulamin A regulamin zabrania pisania o pracownikach w negatywny sposób, szczególnie gdy można ich zidentyfikować, bo posługujecie się imionami i nazwiskami. Proszę wszystkim zatem o zaprzestanie pisania takich komentarzy i o wyrażenie swoich opinii o pracy bez łamania regulaminu.

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Mariusz K maniek

Martus, jak wyjmujesz qtasa z japy po to zeby go z gowna oblizac to tez tak morda szczekasz ???:)

   
Mariusz K Maniek

Ci co tu tak szczerze wypisuja niech autentyczne imiona wstawiaja bo tak tyle w tym prawdy co i w waszych nickach a i w morde nie wiadomo komu przywalic a panie jak np p.Monika o kuglerze wiedza wiecej niz panowie pracujacy na tych maszynach...wara !!!

   
Mariusz K maniek

bez wartosci i wiarygodnosc... ale jak chcesz to mozemy o tym podyskutowac tylko sie przedstaw (usunięte przez administratora) :) a zarty w akwarium zawsze byly tyle ze jak mialem w obsadzie kogos kto byl tam po to zeby mnie podqrwic to oczywiscie wymienialem w miare mozliwosci tyle ze nie mam z tym problemu przyznac to:) a ty inwalida jestes a nie jego kuzyn.... nos ze soba panie K.L. torebeczke ... bedziesz mial w co zeby pozbierac...

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
Amant

Leszek nie ma powodzenia to może Jowitę przedmucha on czy facet czy kobieta starsza czy młodsza to u niego bez różnicy. Na pewno jest na głodzie ile można zadowalać się ręką.

   
Neutralny

Dajcie już spokój z oczernianiem się nawzajem i praniem brudów. Wytykacie sobie rzeczy, które nie powinny pojawić się na forum. To, co dzieje się między pracownikami w firmie nie powinno być wypisywane w tym miejscu, zwłaszcza, że nie każdy jest i nie każdy chce być w to wtajemniczony. Nie oceniamy tutaj pracowników a samą firmę jako miejsce pracy. Moim zdaniem praca nie należy do jakichś skomplikowanych. Wszystkiego trzeba sie nauczyć. Tak samo trzeba sie nauczyć współpracy z innymi ludźmi i będzie sie pracowało dużo przyjemniej. Pozdrawiam

   
wielbiciel Manka
@Neutralny 20.02.2018 19:40

Nie skomplikowana to może jest i praca na pudełkach, czego już nie można powiedzieć chociażby o bdm czy okm o womako nawet nie wspomnę. Owszem wszystkiego można się nauczyć, ale trzeba mieć od kogo, a i przekazujący wiedzę musi choć trochę chcieć tą wiedzę przekazać. Tego niestety w bieli brakuje. Współpracy brak, zwłaszcza jeśli chodzi o starą kadrę w odniesieniu do nowych osób. A przyjemnie to w bieli ale niestety już było i niestety nikt tego nie zmieni. Odeszła kupa dobrych ludzi, których nikt nie jest w stanie zastąpić obecnie zastąpić. Klimat w firmie idzie z góry, a u góry smród ????. To tyle.

   
Stop Chamstwu w Bielii

Operatorzy to kpiny z zakładu,może oczywiście nie wszyscy.szczegolnie na okładkach .nie potrafią ustawić dobrze maszyn,a całą odpowiedzialność zrzucają na tzw.pomocnikow którzy muszą zwracać na wszystko które badziewa produkują! Ktoś kto tam pracował ,to wie jak jest.Podlizusy , opierdalacze żerujący na pomocnikach.Ale są też ludzie ok.Ale większość to cwaniaczków którzy nie mają pojęcia o dobrym ustawieniu maszyn.Moze by tak zatrudnić ludzi z prawdziwego zdarzenia,którzy ruszą dobrą produkcję????! To teraz tony są wywalane badziewia.Pani operator taka bystra,zadufana w sobie,nadęta jak druga Jowita a nie potrafi ustawić maszyny żeby dobrze szły kody,tylko często każe kleić ręcznie! Hehe. Brak słów co tam się dzieje! Operatorzy to kpiny!!!!!!

   
Stop chamstwu w Bielli
@anonymous 16.02.2018 22:49

Hehe.Dobre! Nie chce mi się już wchodzić z tobą w dyskusje!!

   
Jezus i prawda o kobietach

Czytam i czytam Jowita została brygadzistką? Przecież ona nie potrafi nawet się wypowiadać. Chamskie zachowanie to ma od urodzenia, pamiętam jak ją zapoznałem to od razu tylko słyszałem na całą halę PUDEŁKO to było przerażające. Moje przeczucia się sprawdzają ... Biella idzie w stronę upadku Ci co mają dobre stanowiska szybko ich nie znajdą.

   
Kk
@Jezus i prawda o kobietach 14.02.2018 21:13

Jowitka rano rozdała pracę,a później sama przez 8 h patrzyła żeby się posciemniać! Udając że niby pracuje przesiedziała na tzw.ręcznych udając że pracuje a prowadziła dyskusje,wywiady z pracownikami! Następnie ukrywając się za maszynami przesiedziała na tel.fb.A ludzią nie fala chwili wytchnienia.jak zobaczyła że ktoś rozmawia,stoi chwilę to już nie mogła znieść i przenosiła na gorsze roboty,wyzywała się,obgadywała,była wulgarna itp.Tylko ludzie to widzą i mają dosyć! Prostaczka która wyzywając się na ludziach chce zaistnieć jako brygadzistka! Hehe Tylko ludzie do ciebie nie mają szacunku,bo ty nie masz do swoich ludzi na zmianie.Nie wiesz co to kultura osobista,bo jesteś prostą babą bez ogłady!

   
Stop Chamstwu w Bielii

Jeśli czytają te wpisy ludzie z dyrekcji Bielii to powinni przyjżeć się bliżej panowanej tam pracy, szacunku,kulturze osobistej swoich podwładnych czyli kierowniką , brygadzistą! Ci ludzie odstraszają swoim zachowaniem racowników .Dosyć że praca ciężka,jak akord to jeszcze panujące chamstwo,gnębienie nowych ludzi.Najlepiej to potrafi Jowita ,która 8h, gnębi swoich ludzi na zmianie.Kiedy ta kobieta w końcu będzie zdjęta ze stanowiska bragadzistki???????

   
krzychu

Maniek dalej gra na saksofonie? pozdro :)

   
Były pracownik

Jowitka czytając to w końcu dowiesz się ile ludzi cię z zakładu nie trawi.Mozna być brygadzistką i żyć dobrze z ludźmi,ale ty tego nie ogarniasz bo jesteś prostą babą że wsi!!!!! Taki tekstami jak rzucasz na zakładzie,to możesz tylko u siebie na podwórku i w domu, ludzie to nie śmieci i nie każdy sobie na to pozwoli!!! Ludzie czekają kiedy zostaniesz zdjęta ze stanowiska bragadzistki,bo ty do tego po prostu się nie nadajesz!!!! Ludzi traktujesz wedle znajomości,uznania,chumoru .ludzie rezygnują z pracy bo mają cię dosyć!!! Podlizywanie się kierownikowi nie wystarczy trzeba mieć jeszcze trochę lojalności do swoich ludzi na zmianie, kultury,szacunku.Kazdy wie jaka jesteś i tylko sprzyjają ci w oczy,po za nimi nikt cię nie trawi!

   
P.s.
@Ktoś 08.02.2018 14:19

Tylko stwierdzam fakt!!!!!

   
anonymous

Czytając te wpisy to tylko zamknąć ten zakład.Wtedy wszyscy będą szczęśliwi tak????????.

   
P.s.
@anonymous 07.02.2018 11:00

Nie chodzi o zamknięcie,tylko o szacunek do ludzi,i za tą pracę zdecydowanie lepszą kasę,bo na zleceniu szału nie ma.praca ciężka,kobiety pracują gorzej niż niektóry facet, dźwigają dużo.przezucane są po różnych maszynach na taśmie.nie mają płatnych dodatkowo nocnych,do grudnia wymagali 6 nocy,co jest nie zgodne z prawem.

   
Były pracownik

Kpiny z nowy pracowników!!!!! Praca poleca na wykorzystywaniu nowych ludzi którzy boją się odezwać o swoje prawa.są wykorzystywani przez starych pracowników, kierowników, brygadzistów którzy najgorszą pracę przydzielają nowym ludzią oszczędzając swoich starych pracowników,ale oczywiście nie wszystkich są układy,układziki.nie polecam tej pracy!!! Faceci mają tam lepiej,lżej niż kobiety które ciągle dźwigają.tzw.operator maszyn olewa wszystko ,nie potrafi dobrze ustawić maszyn które robią badziewa,zrzucając całą odpowiedzialność na osoby że zleceń.w ramach tego zgarniając premię i mydląc oczy dyrektorowi, który nie jest chyba świadomy ile badziewia zostaje wyrzucane na zmianie.kto odpowiada tam za straty???? Operator nie sprząta koło swojej maszyny ,tylko narzucone jest na osobę że zleceń ,takie cuda tylko w Bielli!!!! Operator ma tam jak w raju ,nie biorąc za nic odpowiedzialności!!!!

   
anonymous
@womako 27.01.2018 22:56

a ty pacanie co robisz ......

   
Były pracownik

Według brygadzistki Jowity pracownicy z umowy zlecenie to barachło.

   
P.s.
@krzychu 06.02.2018 14:33

Oj tak tak!!!!! Sama kryjąc się za maszynami siedzi na tel.jak tylko da się ściemnić przed ludźmi i kamerkami.Ludzi gania jak psów,kogo nie polubi,kto ma odwagę się postawić o swoje to nie trawi.Zeby być brygadzistką,kierownikiem trzeba mieć najpierw trochę ogłady i kultury osobistej,ta kobieta nie wie co to jest! Dyrektor najpierw powinien ją wysłać na szkolenie odnośnie podejścia do ludzi i szacunku, ludzie w Bielii to nie bydło samo do którego można non stop pyskować,bo nie każdy sobie na to pozwoli!!! Jowitka po zawodówce straszna brygadzistka.yyyyyy a to ciekawe ,ale ja chodzenie po hali że słodyczami do Piotrusia można zostać i brygadzistką.Piotuś cóż na to jej pozwala ,więc z niego taki sam kierownik!!!!!!

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
jędruś
@anonymous 27.12.2017 15:14

Ciężko się odnieść do prawdy.

   
z wieloletnim doświadczeniem

Pracowałem w kilku firmach w Polsce, również zagranicą i z czystym sumieniem można powiedzieć, że w Biella Szydlowiec nie jest źle! Wypłaty są terminowe, dochodzą premie uznaniowe. Z socjalu, firma daje dodatkowe pieniądze na Boże Narodzenie i na Wielkanoc. Oragnizowane są wspólne wigilie oraz wycieczka firmowa zagraniczna (ostatnio był Berlin, Poczdam, Drezno, wcześniej: Wilno, Wiedeń, Budapeszt). Także socjal jest nie najgorszy. Często też soboty są płatne, może nie wszystkie (część jest do odbioru), ale nikt nikogo nie oszuka z tym. A jak ktoś chce prywatną opiekę medyczną to już chyba w Warszawce na jakimś kierowniczym stanowisku może się tego spodziewać. Już nie przesadzajmy! Zarobki na początku może niewielkie, ale po wykazaniu się, napewno regulacje płacy są. Oczywiście wciąż zarząd dąrzy do optymalizacji produkcji, są pewne zmiany, projekty, oszczędności, ale wszędzie tak jest. Przegięcia ze strony pracowników z tymi urlopami na żądanie doprowadziły do takich decyzji, że w grudniu nie będzie można ich brać. Brak obsad na maszynach powoduje opóźnienia. Proste. Ze współpracownikami i kierownictwem można się dogadać. Nie jest źle. Ci co narzekają, niech popracują w innych zakładach, bo chyba nie mają skali porównawczej.

   
MARCIN
@z wieloletnim doświadczeniem 28.09.2016 10:22

Chyba ktoś z biura to pisał,uciekajta ludzie z tamtą jak najszybciej.Jedyna firma do której mam nadal wstręt po kilku latach w której już nie pracuje.Chciałem umowę operatora to woleli mnie zwolnić.

   
Były pracownik

Zgadzam się Piotr Sz.(kierownik) nie potrafi dobrze zarządzać tak samo jak chamska brygadzistka na tej samej zmienie.Dobrali się wykańczając nowych pracowników,trzymając ze starymi starzem.Oboje nie potrafią mieć podejścia do ludzi by zachęcić do pracy,są chamscy po paru dniach odechciewa się chodzić do pracy!!!! Dyrektor chyba powinni coś z tym zrobić ,bo inaczej firma splajtuje brakiem ludzi! Praca ciężka,na akord bo praca na taśmie,mydląc oczy na rozmowie ze to tylko do pomocy,a tak naprawdę to praca na taśmie,nie ma chwili wytchnienia,bo ciągle przerzucają po całym zakładzie,w sumie to trzeba umieć na większości maszyn.

   
Były pracownik

Nie polecam!!!! Wyzysk w biały dzień!!! Przez starych, cwanych pracowników!!! Którzy żerują na ludziach z u.zleceń.dzieki nam mają premię.oni się opieprzają.wszystko nadganiają tanią siłą roboczą z umów zleceń.przerwa jedna 15 minutowa,biegiem WC,kanapka, kawa,herbata.spozniajac się pretensje że było np.zajete WC.nie polecam zmiany Jowity która jest chamska do granic możliwości,Piotr były szary pracownik fanatyk profesjonalizmu tzw.dobrego kierownika.chodzi jak duch 100 razy za plecami + kamery w biurze tzw.akwarium.Oboje doprowadzają ludzi do obłędu.Kazdy głupio się im uśmiecha,a myśli swoje.

   
Irek

Firma ma dość duże potrzeby pracowników? Warto starać się o pracę?

   
kierownik 5s
@Irek 17.12.2017 17:54

Nie warto. Chyba że chcesz przez osiem godzin jechać na szmacie na bdm/okm lub ładować z kręgosłupa pudła z dwóch kuglerów jednocześnie k2 i womako, jak się bujną to jakieś 36000 segregatorów na zmianę. Życzę powodzenia ;)

   
Karamba

W okresie letnim pracy jest mało. Sezon zaczyna się od września/października i trwa tak do marca/kwietnia. Wtedy najlepiej aplikować na produkcję czy na magazyn.

   
Piotrek Bystry Kolega Karamby
@Karamba 04.07.2013 10:46

Karamba to ty?

   

Zostaw opinię o Biella Szydlowiec Sp. z o.o. - Szydłowiec

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biella Szydlowiec Sp. z o.o.