Mitsubishi Electric Europe B.V. Oddział w Polsce

• Budzyń

3. Opinie o pracodawcach Balice
  5. Opinie o Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Opinie o Mitsubishi Electric Europe B.V. Oddział w Polsce Balice

Nie przegap nowości o Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce!

23.05.2023 12:45

Dużo zmian na lepsze!

22.03.2022 14:37

Jedeny plus w tej firmie jest że można się zwolnić!
    Shadow

29.04.2023 15:33

Mamy rotacje na bardzo niskim poziomie
    Tomasz Cichosz SBP Projekt

07.03.2023 13:48

próbowałem nawiązać z firmą Mitsubishi Electric współpracę w celu uzyskania informacji technicznych związanych z doborem urządzeń . Tragedia , nie kompetencja , krótko rzecz biorąc zlewka totalna. Nie wiem jak firma Mitsubishi Electric działa na naszym rynku i czy szefostwo w kraju kwitnącej wiśni jest świadome poczynań swoich pracowników w kraju nad Wisłą.

08.03.2023 10:44

Szanowny Panie, dziękujemy za informację. Prosimy o kontakt na skrzynkę: [email protected]. W bezpośredniej korespondencji postaramy się wyjaśnić zaistniałą sytuację.
    Sebek

06.04.2023 08:43

Dzień dobry, w związku z ofertami pracy w oddziale Wrocław, chciałbym dowiedzieć się jaka atmosfera panuje w firmie, czy jest to młody i pomocy zespół?

06.04.2023 08:50

Dzień dobry, nasz wrocławski zespół jest młody, bardzo otwarty na współpracę i wzajemne dzielenie się wiedzą. Atmosfera w firmie jest wysoko oceniana przez naszych pracowników, którzy wskazali w ostatnim badaniu satysfakcji, że są z niej zadowoleni aż w 90%.

18.02.2023 15:50

Na stronie GoWork.pl pojawiła się oferta pracy w Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce jako Inżynier Produktu. Ktoś z Was będzie aplikował?
    kandydat

28.02.2023 15:49

Czy są gdzieś dostępne widełki wynagrodzeń dla poszczególnych stanowisk?

18.08.2022 16:48

W Poznaniu i Wrocławiu były jakieś masowe zwolnienia czy pracownicy sami odeszli? W ogłoszeniach o pracę widać ogromną rotację i boje się czy nie wpakuje się w (usunięte przez administratora) Biorąc pod uwagę aktualną sytuacje na rynku obawiam się, że pracodawca nie motywuje pracowników finansowo do pozostania w firmie.
    ciekawa_

27.09.2022 21:37

Przepraszam, a rotacja pracowników skąd się bierze? Na pierwszy rzut oka nie wygląda to wszystko dobrze... Trzeba przyznać, że komentowanie przez Pracodawcę jak najbardziej OK, ale z tego co piszą ludzie, to niestety słabo... Albo szwankuje zarządzanie, albo nie zgadza się kasa, albo ludzie nie są sobie przyjaźnie nastawieni.

28.09.2022 10:24

Rotacja w przypadku naszej firmy wbrew pozorom nie jest tak duża i podejmujemy szereg działań żeby ją zminimalizować. Działamy zarówno w obszarach rozwojowych, weryfikujemy coraz bardziej stawki, a teraz prowadzimy wiele badań wśród naszych pracowników aby zdiagnozować dobrze czego oczekują. Samych powodów rotacji jest wiele - oczywiście zdarzają się kwestie finansowe, przejścia na stanowiska wyższego szczebla czy też zmiany branży. Atmosfera pracy natomiast oceniana jest przez naszych pracowników w większości wysoko. Pracujemy mocno nad tym, żeby naszym pracownikom pracowało się u nas dobrze i to jest nasz cel nadrzędny aktualnie.

16.08.2022 11:24

Ile jest zmian w Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce?
    gość

18.08.2022 16:25

Jedna zmiana (8/9-16/17) bo to nie firma produkcyjna tylko handlowa :)
    Nika

17.08.2022 15:52

Rozmowa w Balicach (Kraków) przebiegła w luźnej atmosferze. Pytania o wiedzę techniczną, życiową, branżową (co oznacza logo firmy ????‍♂️) Szkoda że nikt nie zechciał poinformować o wyniku rekrutacji mimo zapewnień.

29.01.2022 09:55

Na stronie GoWork.pl pojawiła się oferta pracy w Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce jako Inżynier Serwisu. Ktoś z Was będzie aplikował?
    AAA

22.04.2022 16:03

kadra zarzadzajaca kolesie z lat 90-tych ;-) basic level management
    ;-)

27.04.2022 09:40

Aneta, masz racje co do managementu ale daj spokój, zostaw. Było mineło, żal minie ;-)
    inżynier

16.12.2021 11:07

Czesc, jak się pracuje w dziale sprzedaży w Mitsubishi, widzę cały czas oferty na te stanowiska . Czy to rozwój czy ludzie odchodzą ?

08.02.2022 09:26

Dzień dobry, ostatnie badanie satysfakcji odbyło się pod koniec roku 2019. Kolejne planowane jest w roku bieżącym, tj. 2022.
    ciekawosc

04.03.2022 11:51

dzien dobry , a w jaki sposob pracownicy moga zglaszac pomysly , kto je rozpartuje ?

Kontakt - Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce

Krakowska 48 32-083 Balice

NIP:5130195269

Branża główna: Maszyny i urządzenia
    gienia

17.02.2022 19:31

Byłam na rozmowie rozmowie rekrutacyjnej - obszar HR. Rozmowa trwała bardzo długo - prawie 2h, była interesująca - Panie bardzo chciały dużo sie dowiedzieć - odniosłam wrażenie, że nauczyć - co sie robi w innych firmach, żeby wprowdzic do tej. Mieli udzielić informacji zwrotnej, ale oczywiscie jej nie było - a minęło 6 miesięcy :-), nawet jak dzwoniłam i pisałam maile. Sądziłam, że taka firma jest na poziomie i udziela informacji zwrotnej niezależnie jaka ona jest, bo na tym zależało - ale jak widać słabiutko.

18.02.2022 08:22

Dzień dobry, jest nam niezwykle przykro z powodu tej sytuacji. Przykładamy ogromną wagę do informacji zwrotnej i kontaktujemy się z kandydatami niezależnie od naszej decyzji. Niestety w międzyczasie zakończyła się współpraca naszej firmy z rekruterem i mogły pojawić się takie sytuacje, za co bardzo przepraszamy. Na pewno poprawimy ten obszar, aby nie dopuszczać do takich sytuacji w przyszłości.

19.01.2022 14:15

Ile można zarobić na stanowisku Inżynier Sprzedaży w firmie Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce w miejscowości Wrocław?
    bieda

22.01.2022 18:36

5,5 - 7 max

18.11.2021 09:57

Co jaki czas w Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce można ubiegać się o podwyżkę?
    Odpowiedź

09.12.2021 10:21

Zwykle są podwyżki raz na rok (inflacyjne). Jeżeli masz argumenty, żeby zarabiać więcej (wykonujesz swoją robotę dobrze, robisz więcej niż w Twoim zakresie obowiązków) to powinieneś to komunikować managerowi jakwcześniej jak to możliwe - żeby ten z kolei mógł iść z tym tematem wyżej :) Chodzenie po podwyżkę i oczekiwianie, że w następnym miesiącu Ci ją dadzą jest nierealne. To wszystko "trwa", a dlaczego to zapewne usłyszysz piękne bajki od swojego menago :)

09.08.2021 10:16

Czy w Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce zawierane są umowy zlecenie w okresie próbnym?
    HR

09.08.2021 11:11

W przypadku gdy pracodawca chce się przekonać czy pracownik spełnia oczekiwania na stanowisku, podpisywana jest umowa kodeksowa na okres próbny (maksymalnie 3 miesiące), po tym okresie może być kontynuowana umowa na czas określony. Umowa zlecenia to inny rodzaj świadczenia czynności i oczywiście funkcjonuje w naszej organizacji , natomiast nie zstępuję umowy na okres próbny
    ten po okresie próbnym :)

21.10.2021 15:31

Nikt :) standardem tej firmy jest to, że najpierw weryfikują twoje umiejętności przez 3 miesiące na okresie próbnym, a po tym czasie przedstawiają Ci umowę o której była mowa (bądź nie) na rozmowie kwalifikacyjnej :)
    Kamil

24.09.2020 15:21

To prawda ze jest nowy zarząd głównego działu firmy? Jak się sprawdza ?
    Inżynier wsparcia

24.11.2020 15:35

Z tym Camry to puściłeś wodze fantazji kolego.
    ...

17.12.2020 14:34

Chyba raczej wszyscy nie dostali podwyżek.
    Kandydat na inż. sprzedaży

19.10.2020 18:38

Na jakie wynagrodzenie można liczyć w ME? Moje doświadczenie to 10 lat w sprzedaży automatyki, z czego 6 ostatnich lat to sterowniki i napędy Siemens. Wcześniej projektowałem systemy automatyki i programowałem PLC/DCS/SCADA dla klientów z przemysłu chemicznego, ciepłownictwa i energetyki. Czy z takim doświadczeniem mogę liczyć na większy samochód niż Toyota Corolla? - auto trochę małe ze względu na mój wzrost i liczną rodzinę.Czy auto firmowe mogą prowadzić członkowie rodziny?
    HR

20.10.2020 10:06

Dzień dobry, jest nam miło, że zainteresował się Pan naszą ofertą pracy. Pozwolę sobie odpowiedzieć na pytanie od strony procesu rekrutacyjnego. W procesie sprawdzamy kluczowe kompetencje na stanowisku m.in. wiedzę techniczną, wiedzę rynkową, doświadczenia w prowadzeniu projektów etc. dopiero na tej podstawie przygotowana jest adekwatna do kandydata/ kandydatki oferta finansowa. Jednocześnie pragnę zapewnić, że płace oferowane w Mitsubishi Electric odpowiadają standardom rynkowym. Inżynierowi sprzedaży Działu Factory Automation poza podstawą przysługuje premia kwartalna, której wysokość zależy od zrealizowanego budżetu i KPI. Są też dodatkowe premie. Pracownik otrzymuje niezbędne narzędzia pracy, wymagane na zajmowanym stanowisku, w tym samochód służbowy, który może być używany także prywatnie. Zapraszam serdecznie do aplikowania za stanowisko. Chętnie odpowiem na dodatkowe pytania w kontakcie bezpośrednim. Z pozdrowieniami, Dział HR [email protected]
    Inżynier sprzedaży

20.10.2020 16:42

Wynagrodzenia, nawet na tym samym stanowisku, są różne i zależą od wielu czynników, zarówno obiektywnych (przychody generowane dla firmy) jak i subiektywnych (np. widzimisię szefa). Możesz przyjąć, że inżynier sprzedaży z pięcioletnim stażem zarabia średnio ok. 12-15 tys. złotych/m-c brutto. Do tego dochodzi kwartalna premia w wysokości maksymalnie jednej pensji. Razem w sprzyjających okolicznościach możesz zarobić ok. 18-20 tys. miesięcznie. Najlepsi sprzedawcy wyciągają ok. 25 tys. miesięcznie - ale tych jest niewielu. Jeżeli chodzi o auta, to Toyota Corolla jest na start. Jeżeli będziesz dobrze negocjował dostaniesz Mitsubishi Outlander lub Toyota Camry. Normalnie takie auta dostają pracownicy o stażu w firmie powyżej 4 lat.

02.08.2020 11:41

Czym Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce zachęcają? Jakie mają dodatki?
    Inżynier

10.09.2020 22:33

To zależy mocno od doświadczenia Twojego. Trudno powiedzieć tak nie znając Twoich "osiągnięć".
    Automatyk

14.09.2020 22:26

3 lata w Niemczech w delegacji z firmy integratorskiej, ale wolałbym coś bardziej stacjonarnego ze względu na rodzinę.

13.01.2020 10:44

Co jaki okres czasu w Mitsubishi Electric Europe B.V. można ubiegać się o podwyżkę?
    Lol

20.02.2020 22:48

Cześć Zmiana wynagrodzenia jest możliwa co roku . Natomiast co kwartał jeśli zadania są zrealizowanym otrzymujesz premie .
    YxzY

06.04.2020 18:37

Zmiana wynagrodzenia co roku? Zapewne masz na myśli "podwyżkę" inflacyjną, 3,5-4% która jest standardem. Waloryzacja wynagrodzenia o wskaźnik inflacji jest obowiązkiem każdego pracodawcy. Są to zatem, jak łatwo policzyć, bardzo niewielkie kwoty.
    zzz

14.07.2018 10:07

Toruń Kraków czy Warszawa typowa bezduszna korpomachine
    Nie korpo

30.07.2019 08:31

Co ty tam wypisujesz "plaga kolesiostwa" a nie korpo
    lala

30.07.2019 10:10

Firma nie ma siedziby w Toruniu, rozumiem że nie jesteś pracownikiem ? :-)
    admin

23.07.2016 13:51

Co powinni wiedzieć kandydaci na pracowników Mitsubishi Electric Europe B.V. zanim wyślą do tej firmy CV? Napisz tym osobom jak przygotować się do pracy w tej firmie i czy jest to pracodawca godny polecenia.
    aneta

11.01.2017 08:55

Witam, fajnie byłoby gdyby potencjalni pracownicy wiedzieli jaką pracą są zainteresowani i określili to w mailu , Firma ma charakter sprzedażowy i daje wiele możliwości jeśli chodzi o wybór departamentu . Większość stanowisk jest skierowana do inżynierów takich kierunków jak automatyka, elektronika, mechatronika, Cv można wysłać na adres [email protected] pozdrawiam Aneta Łołka

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Mitsubishi Electric Europe B.V. Oddział w Polsce?

Zostaw merytoryczną opinię o Mitsubishi Electric Europe B.V. Sp. z o.o. Oddział w Polsce