Finnveden Metal Structure

Bielsko-Biała

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 113 ocen.

Opinie o Finnveden Metal Structure

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Finnveden Metal Structure

zgrzewacz

Jakie są aktualnie zarobki na zgrzewalni (oddział TŁOCZNI) ??

POL

Witam jest możliwość awansowania w firmie jak ma się pojęcie o pracy zaczynając od pracownika fizycznego mam na myśli odlewnik Zastanawiam się czy aplikowac

Alicja
użytkownik zarejestrowany

Czy Finnveden Metal Structure organizuje jakieś szkolenia dla swoich pracowników?

Dawid

Witam ile się zarabia na odlewni bo mam propozycję pracy ?

loki
@Dawid 07.11.2016, 14:48
Witam ile się zarabia na odlewni bo mam propozycję pracy ?

2700 netto za 20 dni.

Darek
użytkownik zarejestrowany

Wiesz co, no jest ciężko nie można powiedziec, ze są to wakacje, ale tez nie przesadzałbym za bardzo i robił afery

Harpagan

Napisz ile jest stawka godz naoczątek a nie takie pierdy czy robota ciężką czy letka bo ją robię 24 lata w jednej z Bielskich firm i zarabiał 1650 netto a jak chcesz więcej to rób soboty i niedzielę i też gnębią pracownika od kierownika po majstra

Bielskie Obozy Pracy

Zarobki jak z trzeciego świata i brak perspektyw stałego zatrudnienia.

nina

merry gold na odlewni pracują panowie raczej się tam nie dostaniesz zresztą nie dalaś by rady tam.jeżeli coś to szlifiernia,ale tam narazie chyba nie potrzeba.

merry gold

Nie pracuje jeszcze, staram sie o prace na odlewni, chcialam dostac ta prace, bo nadal nie wierze, ze moze byc az tak zle, cos nie odpowiadaja mi. Czy mozecie dac jakas rade co zrobic,zeby sie dostac? nie widze nic strasznego w maszynach odlewniczych, maszyna jak maszyna, obslugi moge sie nauczyc.

AKWARIUM

Jedno co mnie tu śmieszy to wypowiedz jednej osoby która pisze ze nie ma tam tak zle i ma już przepracowane kilka lat , to powiecie mi dlaczego jest taka rotacja ludzi na odlewni ze nie nadążają wyszkalać ludzi w tym zawodzie

foundary

Pracuję kilka lat w tej firmie i muszę napisać, że tragedii nie ma. Aczkolwiek można wiele, bardzo wiele w tej firmie poprawić. Ostatnie kilka miesięcy firma się rozwija po przejęciu przez amerykanów i jest to dość dynamiczny rozwój w porównaniu do poprzednich lat. Na zatrudnienie nie ma, co narzekać. Są nowe wakaty a to tylko namiastka przed prawdziwą ekspansją tej firmy. Panie Prezesie! Nie bójmy się podwyższać płacy. To ludzie kreują tą firmę i to im należy się godziwe wynagrodzenie. Nie można oszczędzać na pracownikach. Pokażmy im, że to my jesteśmy dla nich a nie oni dla nas! Bądźmy firmą na światowym poziomie gdzie nie liczy się zysk osobisty spółki, ale przede wszystkim stawiamy na godność pracowniczą. Wtedy będą o nas wszyscy pisać!

odlewnia

Z tego zakładu wszyscy uciekają na odlewni zostało paru operatorów którzy coś potrafią zrobić reszta to statyści na sztukę z odlewni i narzędziowni uciekają starzy operatorzy ze stażem i dobrymi stawkami niech to da wam coś do myślenia przykład zm. d połowa załogi na ciągłym chorobowym wieczna harówa, gnojenie, presja psychiczna, urlopy i "W" dostaniesz jak jesteś przydupasem brygadzisty, przerwy tylko na papierze wpisz się na listę a potem tyle przerwy widziałeś,to jest jeden z największych obozów pracy w Bielsku, ci którzy pracują 8 lat to chyba tłocznia bo na pewno nie odlewnia!!!

lolo

ludzie ten zaklad to istny oboz pracy brak bhp zzacunku dla pracownika

8latka

Ja pracuję w firmie już 8 lat i jestem zadowolona. Mocno się rozwijamy a to dobra oznaka dla mnie. Wiem, że będzie praca nawet na kolejne 8 lat. Zamiast wypisywać tu bzdury polecam przyjść i samemu zobaczyć jak wygląda praca i hala. każdy kto stara się o prace ma okazje wejść na produkcje. ja tam najbardziej ufam swojej intuicji a nie opiniom innych.

LEON
@8latka 22.08.2015, 08:53
Ja pracuję w firmie już 8 lat i jestem zadowolona. Mocno się rozwijamy a to dobra oznaka dla mnie. Wiem, że będzie praca nawet...

KOBIETO TY CHYBA ROBISZ NA KONTROLI TAM TO JEST INNY ŚWIAT BRAKNIE CI ODLEWÓW TO SIEDZICIE GADACIE I NAWET DO RADIA SIĘ NIE CHCE PODEJŚĆ ŻEBY WEZWAĆ WÓZKOWEGO I NAJLEPSZE ŻĘ TO JEST PRZED KAMERĄ I BIURO UDAJE ŻE TEGO NIE WIDZI PARE LAT TEMU TO NAWET NA 1 ZMIANIE KONTROLA SZŁA NA 40 MIN PRZERWY I TEŻ NIKT TEGO NIE WIDZIAŁ A NA ODLEWNI NIE MIELI CZASEM WCALE ZLOMEK PYTA KAWĘ W BIURZE SOBIE ROBI JAK SZLACHCIC JAKIŚ SWÓJ TRYB PRACY MAJĄ Z GRABISIĄ JAK MAJĄ POPOŁUDNIE TO ROBIĄ OD PON DO CZWARTKU CO TO ZA CYRK ŻE JEDNI ROBIĄ JAK NIEWOLNICY A DRUDZY W PYTĘ WALĄ I NIKT TEGO NIE WIDZI W TYGODNIU SIĘ NIE CHCE ROBIĆ WYDAJNOŚĆ MAŁA TO W NIEDZIELĘ NA NADGODZINY ZA 300% PRZYCHODZĄ CHOĆ MOGŁY BY W SOBOTĘ NA NOCKĘ ALE PO CO JAK ZA SOBOTĘ JEST 200% A ZA NIEDZIELE 300% TO SAMO DOTYCZY BRYGADZISTÓW NA CNC W TYG MAJĄ PRZEROBIĆ 4 GODZ DZIENNIE A TWIERDZĄ ŻĘ NIE MAJĄ CZASU BO MAJĄ WAŻNIEJSZE SPRAWY ŁAZIĆ I DUPERELAMI SIĘ ZAJMOWAĆ A NA NADGODZINY W NIEDZIELĘ TO SIEBIE PIERWSI NA NAJLEPSZĄ ROBOTĘ ZAPISUJĄ A JAK ICH GODZINY NIE PUSZCZĄ ŻEBY PRZYJŚĆ W NIEDZIELĘ TO SOBIE URLOP NA SOBOTĘ NA 2 ZMIANĘ WYPISZĘ I PRZYCHODZI NA RANO W NIEDZIELĘ A TOBIE POWIE ŻĘ NIE MA URLOPU BO JEST DUŻO ROBOTY

stary pracownik
@LEON 23.10.2015, 12:24
KOBIETO TY CHYBA ROBISZ NA KONTROLI TAM TO JEST INNY ŚWIAT BRAKNIE CI ODLEWÓW TO SIEDZICIE GADACIE I NAWET DO RADIA SIĘ NIE CH...

Swięte słowa

ja

Emil z Betonu jaka lista?

xXx

W tej firmie ludzie pracują tygodnie co najwyżej miesiące nie lata

Nick:
@xXx 11.07.2015, 23:46
W tej firmie ludzie pracują tygodnie co najwyżej miesiące nie lata

A ja pracuję 11 lat. Ciekawe.

Pilna sprawa

Czy pracuje ktoś na zakładzie w Shiloh z ASR Szymona Ryłko? Jak tam to wygląda w przypadku takich pracowników? Bo taki pracownik jest zatrudniany na 5 lat, a potem jest szansa na bezpośrednie zatrudnienie przez Shiloh? Bardzo proszę o odpowiedz ludzi z ASR! Pozdrawiam:)

bubu

szacunku w tej firmie dla pracownika nie ma, skończył się dawno temu

Sw. Emil z Betonu

Dobra ta lista co wyplynela z HR :) Usmialem sie do posiku :)

BBCZDZ

Czy w firmie na odlewni są warunki szkodliwe ? Zmieniła się kultura pracy ( czytałem wcześniejsze komentarze ) Jakie są zarobki na magazynie i odlewni ? Proszę o rzetelną obiektywną odpowiedź a nie złote rady narzekaczy.

wozkowy

jak wygląda praca jako wózkowy na odlewni i na tłoczni ?

Riki
@wozkowy 23.06.2015, 22:29
jak wygląda praca jako wózkowy na odlewni i na tłoczni ?

Praca na odlewni i tłoczni na wózku to istny zapierdol jeździsz roz....banym wózkiem a jak zglosisz do kierownika ze cos jest nie tak to ci powie ze narazie jest dobry bo szkoda robic koszty bo trzeba oszczędzać tak to jest jak kierownikiem logistyki jest jakis id...ta ktory ma 26l i nigdy nie mial pojecia na takim stanowisku on tylko potrafi za raczke jak lizus chodzic z prezesem logistyki i o porzatki dbac a swoich ludzi miec gleboko w du.....e

AKWARIUM !!!

Powiadam ludzie , do puki bracia robią to tam nic dobrego nie będzie .

AKWARIUM !!!

No wreszcie są przerwy na odlewni i chwała prezesowi za to ze stworzył tą liste była dawno potrzebna panom z odlewni !!!

ja

emil z betonu tylko takie małe sprostowanie nie chodzi o to by uciekac jak jest ujnia tylko zrobic coś z tym bo własnie tak wyglada nasz rynek pracy(brak szacunku do pracownika) przez tych co zamiast walczyć i cos zmienic uciekaja:( ja się pytam gdzie sa związki zawodowe i jak chcecie cos zmienic jak do rady zakładowej wybraliscie kierownika jedno drugie wyklucza :)a wy płaćcie dalej panu Górnemu na zwiazki a on ma wyjepane na was ale za to macie kaledarz na koniec roku :)

Sw. Emil z Betonu
@ja 24.05.2015, 11:40
emil z betonu tylko takie małe sprostowanie nie chodzi o to by uciekac jak jest ujnia tylko zrobic coś z tym bo własnie tak wyg...

Szanowny kolego! Przeczytaj post uzytkownika "AKWARIUM!!!" i kilka poprzednich. Myslisz, ze tacy ludzie beda walczyc o swoje prawa?! Kierownictwo nie jest glupie! Doskonale zdaja sobie sprawe z tego, ze na prostaka najlepszy jest jeszcze wiekszy prostak! Dlatego tzw. bracia M. i ich przyjaciel "kebab" maja i beda miec sie doskonale w tej firmie. Swoja droga gdyby nie oni i ich "za mordyzm" to myslisz kolego, ze gdzie teraz bylaby firma? A poniewaz z tego co czytam, nikt tam nie chce pracowac to takich egzemplarzy jak "AKWARIUM!!!" bedzie tam coraz wiecej!!! Wiec Ci normalni, ktorzy jeszcze sie zostali moga tylko wyp.erdalac!!

emil z betonu

w zakladzie juz jakis jakis czas nie pracuje ale jak czytam ostatnia wypowiedz, to sie zastanawiam ile takich egzemplarzy tam pracuje aktualnie. Luudzie!! Ku..wa!! przeciez jak wam nie pasi to olejcie ciepym moczem i zmiencie robote. Powiecie: nie ma pracy. Do chu..a zyjemy w Europie, jestesmy w UE! To, ze w Bielsku nie ma nie znaczy, ze nigdzie nie ma. Wyjedzcie z katolandu!! Powiecie: tak ale trzeba znac jezyk. Gowno trzeba! Wiecie ile takich pustakow jak autor ostatniego posta wyjechalo i zyja, jezyka sie nauczyli... albo i nie i daja rady. A nie narzekaja jak pi..dy. Wzieli sprawy w swoje rece!!

Wykończony robotnik z Bielska.

W Shiloh zapierd...ala się jak biały murzyn za grosze.

AKWARIUM !!!

M.M. - S.M. i przyjaciel kebab !!!

YoodaS

Jest tu ktoś z działu utrzymania ruchu ??

kurier bielski

Jedyny zakład na bielsku który pracował w majówkę to jaki to zakład ...TAK !!! to SHILOH !!!

Robol z Polski.

Kiedy w Polsce zamkną zagraniczne fabryki, banki, markety, stację paliwowe, salony samochodowe, salony motocyklowe, które nie płacą podatków?

pracownicy z SHILOH

Dobrze ze taka strona jest , tylko wielka szkoda ze Bizoń albo prezes tego nie czytają ...przynajmniej by wiedzieli jaką sieczkę z ludzi bracia robią ....każdy wie o kogo tu chodzi ...inną reputacje by ten zakład miał jak by ich nie było , a tak to ma taką opinie jaką teraz ma !!!

Rzeczywistość Polska.

Nie wiem czy ludzią w tym zakładzie uda się przerobić do emerytury jak robota bardzo ciężka i normy wysokie, a umowy o pracę są podpisywane na czas określony z wypowiedzeniem dwutygodniowym.

Odlewnia

Wiedział co powiedział !!! Ty to na pewno po rodzinie robisz !!! ....koniec i kropka !!!

Odlewacz

Każdy bierze to co dla niego najlepsze - i tyle. Nie pasuje komus to szukaj czegos lepszego.Koniec KROPKA.

XxX

Stołówka idealna dla Pana kierownika cukiernika z kolegą Kebaba oraz Pani Prezes z kontroli jakości " ona musi mieć dwa krzesła wiec by pasowały te 4-ry :P "

Odlewnia

Stołówkę dla pracowników zlikwidowali postawili stolik i cztery krzesła .....i to jest stołówka ....a może teraz akwarium tak do stolika zmniejszyć panowie kierownicy co !!! ....kabaret z pip show ...a nie SHILOH !!! ....KUR.. tu jest totalny bu...l !!!

odlewnik

Z tą kasą na odlewni to ostrożnie jest liczona z premią której prawie zawsze nie ma dostajesz stawkę i zostajesz z nią bo to Mikołaj w tym roku nie ma kasy, bo to kryzys, bo to masz niską ocenę i ci się nie należy dużą część podwyżek zależy od kierowników więc jak mu wchodzisz w odbyt to masz a że tych wchodzących jest coraz więcej to i dla nich braknie!

LEON

TAK JAK MÓWISZ UKŁADY I UKŁADY NA SZLIFIERNI TE LASKI KTÓRE SIĘ DAŁY CHWYCIĆ BRYGADZIŚCIE ZA CYCA LUB TYŁEK TO MIAŁY LEPSZE ROBOTY I ONE ROBIĄC W FIRMIE PARE LAT POTRAFIŁY SZLIFOWAĆ TYLKO NIEKTÓRE ODLEWY TY NAJPROSTSZE A TE CO NIE POZWOLIŁY NA TO TO ORAŁ NIMI NAJGORSZE ROBOTY NA SZCZĘŚCIE BRYGADZISTA NA TEJ ZMIANIE SIĘ ZMIENIŁ JAKIŚ CZAS TEMU

subiektywnie oceniam
@LEON 16.03.2015, 10:49
TAK JAK MÓWISZ UKŁADY I UKŁADY NA SZLIFIERNI TE LASKI KTÓRE SIĘ DAŁY CHWYCIĆ BRYGADZIŚCIE ZA CYCA LUB TYŁEK TO MIAŁY LEPSZE ROB...

DOKŁADNIE ! (usunięte przez administratora) JA PRACUJĘ TAM OD 3 TYGODNI I ZISTAŁEM PRZESZKOLONY Z JEDNEGO ELEMENTU TAK ŻEBYM NIE NAUCZYL SIĘ PRZYPADKIEM TEGO CO IDZIE NA PRODUKCJE W SOBOTĘ BĄDŹ NIEDZIELE BO WTEDY WIĘCEJ PŁACĄ(usunięte przez administratora) FIRMA ASR SZYMON RYŁKO ZAWIEDLIŚCIE NAS I TO BAAARDZO !!!

Dawny Pracownik

Niedawno zostałem zwolniony z tego bagna ale wyszło mi to na dobre i jestem bardzo szczęśliwy ze już nie mam z ta firma nic wspólnego. Jestem wdzięczy shiloh że dostałem wypowiedzenie. Więc też wam radze UCIEKAJCIE @!!! :)

czak noriz

Panowie jakie związki zawodowe ???????? Ja się pytam choćby o jedną konkretną sprawę którą związki załatwiły ?????????? Związkowcy tak śpiewają jak im prezes zagra i tyle . Trzeba by było założyć nowe związki ale przy takim zastraszaniu jakim jest obecnie to pewno nikt się nie zapisze tak że temat zamknięty , nic się nie zmieni.

odlewnia

Gdzie są przerwy na odlewni...czy związki coś z tym zrobią ...na CNC ,szlifierni na tłoczni są przerwy dlaczego nie ma na odlewni przerwy 20 minutowej przychodzimy za 10 minut przed każdą zmianą albo wcześniej a schodzimy też niekiedy po ośmiu godzinach pracy i co !!!....

odlwenik

syf i kolesiostwo dobrze ma ten kto wozi brygadzistę do pracy zmiana jest rozdzielana w aucie przed pracą ci co mają wtyki u brygadzistów ściemniają i jest O.K a jak jesteś z poza układu to możesz j**ać na najgorszej maszynie i szanowy brygadzista nie zapyta Cie czy byłeś na przerwie, piłeś, sz***łeś, tylko czy maszyna idzie i ile masz braków tylko to się liczy, jak masz postoje to jesteś nieudolny i sobie nie radzisz więc dają cie do jeszcze bardziej prze****nej roboty. "Kierownicy" produkcji (trudno mówić kierownik produkcji o kimś kto ma zawodówkę i jest z zawodu ogrodnikiem czy cukiernikiem)porobili brygadzistów z największych donosicieli i wazeliniarzy i tak się to kręci. Nie poleca pracy w tym zakładzie największemu wrogowi chyba że lubisz biegać koło maszyny przez 8h bez przerwy picia i siku a na końcu i taki ci premie wezmą ok. 400 zł za byle pierdołe więc robisz za ok 2200 na czterobrygadówce bez wolnego bo zawsze brakuje ludzi wzięcie premii wiąże się w tym zakładzie z naganą z wpisem do akt bo tak sobie w biurze wymyślili TA PRACA TO DNO!

odlewnnik

...powiadacie związki zawodowe...one są tyle warte co Gruszka na zmianie B !!!...kompletnie nic tylko tyle ze jest na liście ...a związki też !!!

szlifiernia

Myślicie ze tam jest dobrze !!! ZAPOMNIJCIE !!! Przecież ta firma ściąga ludzi do siebie na szlifiernie z czechowic -dz.. po przez inną firme !!! ALE JAJA !!!

szlifiernia

...finnveden...shiloh....to jedno i to samo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] myślą ze zmienią nazwe to ludzie sie bendom przyjmować....ludzie wiedzą co to za zakład.....dajcie spokój.....to sie prosi o pomst we do nieba !!!

larnia morska

Stary nie bierz się za to

LEON
@larnia morska 25.02.2015, 10:27
Stary nie bierz się za to

NA SZLIFIERNI OK 2000 NA WSTĘPIE 5 DNI OD PON DO SOB NA CNC OK 2150 NA WSTĘPIE SYS 5 DNI OD PON DO SOB NA ODLEWNI OK 2700 NA WSTEPIE TAM JEST 4 BRYG

sokole oko

ile mozna zarobic w finveden

proktolog

ludzie tylko narzekacie na tą cudowną władzę,a gdzie związki zawodowe rada pracownicza czy sąd pracy,jakby podać tą zapomnianą przez boga firme do sądu to może by się coś ruszyło,może do kazdej rozmowy z kierownikiem żądać kogosz ZZ lub rady,grupowy pozew o chorobe zawodową,bo kontrargumenty pani z bhp są zenujące ....propozycji i możliwości jest od metra tylko trzeba chcieć a nie użalać na śniadaniowym

ciapaty

zmienic to tam sie nic nie zmieni dopoki Amerykanie nie wpadną na to, że trzeba wymienic cale kierownictwo. Przecież ci ludzie na najwyższych stolkach sa zupelnie niekompetetni! W kilku firmach juz pracowalem ale czegos takiego jeszcze nie widzialem! Bo co to za MANAGER (celowo z bledem) co bluzga po swoich ludziach i miesza ich z blotem domagając sie podania rozwiazan aktualnych problemow. Panie i Panowie MANAGEROWIE, tak do waszej informacji wg wielu systemow zarzadzania dobry menager to ktoś kto podsuwa swoim ludziom rozwiązania i daje im narzędzia potrzebne do osiągnięcia celu. Takimi MANAGERAMI jak wy to moglby zostac kazdy specjalista spod wiaduktu. jak to mowią: ryba psuje sie od głowy :)

tyran

Proponuje się dogadać między sobą wynająć gościa do w.... jednego drugiego i to tak konkretnie jak nie pomoże to następnych do skutku

Zostaw opinię o Finnveden Metal Structure - Bielsko-Biała

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Finnveden Metal Structure