Holcim Polska

• Cieśle
  • Wrzosówka
  • Wola Tesserowa

3. Opinie o pracodawcach Małogoszcz
  5. Opinie o Holcim Polska S.A.

Opinie o Holcim Polska Małogoszcz WARSZAWSKA 110

WebsiteIconHolcim Kruszywa Sp. z o.o.

Nie przegap nowości o Holcim Polska S.A.!

02.05.2023 12:01

Czy pracownicy w Lafarge Cement S.A. dogadują się między sobą?
    Maciej

03.02.2026 08:37

Kadencja prezesa tomokolo 4-5 lat, więc wszyscy pracownicy mają nadzieję, że jak on odejdzie to ta cała jego klika razem z nim
    ReviewModeratorIcon
    Martyna

03.02.2026 20:21

To rzeczywiście nieciekawie to wygląda ;/ A taka sytuacja jest głównie na produkcji czy dotyczy też innych działów? Na utrzymanie ruchu widziałam szukają i mam nadzieję, że tam atmosfera jest nieco lepsza..
    HRÓWY

02.11.2025 16:06

Niedawno przechodziłam rekrutację do Holcim, a że akurat jestem w górach i zobaczyłam logo przy biurze jednej z kopalni, to mi się przypomniało, żeby tu naskrobać dwa słowa. Rekrutacja była do działu HR, prowadziły dwie kobiety, obie sztucznie miłe, a tak naprawdę bardzo nieprofesjonalne. Czułam, że zadawane mi pytania nie mają na celu sprawdzenia mojego dopasowania i kompetencji, a raczej utrzymania mnie w stresie i nieprzyjemnej atmosferze - tak dla sprawdzenia, zgodnie ze stara szkoła, że pracownika to trzeba butem do ziemi. Tak nieprzyjemnej rozmowy rekrutacyjnej dawno nie miałam. Najfajniejszy byl moment, kiedy to sie potwierdziło i jedna z dziewczyn stwierdziła, ze to jest praca bardzo stresująca, trudna, chaotyczna, bo wszystko ciągle się zmienia i ogólnie jest okropnie. Współczuję w takim razie braku stabilizacji w Holcim i kompletnego braku pozytywnego EB. Jedyne co o Was zapamiętam, to ze nie warto aplikować, bo macie podejście rodem z Januszexu z lat 90. Może warto pomyśleć nad zmiana kultury organizacyjnej? Przy okazji zmieńcie też rekruterki :)
    Agata

15.01.2026 12:44

Bardzo nam przykro, że Twoje doświadczenie rekrutacyjne w Holcim było dla Ciebie trudne i pozostawiło negatywne odczucia. Każdy proces rekrutacyjny traktujemy jako ważny element budowania relacji z kandydatami. Staramy się, aby rozmowy były prowadzone w atmosferze wzajemnego szacunku, a pytania miały na celu rzetelne poznanie kompetencji oraz oczekiwań obu stron. Dziękujemy za przekazanie swojej perspektywy. Zespół Holcim Polska

23.12.2025 21:54

Witam, Ile można zarobić jako operator węzła betoniarskiego. Chodzi mi o netto na rękę i czy płacą za nadgodziny jeśli są?

26.10.2025 09:38

Czy w Skarżysku-Kamiennej jest jakiś zakład należący do Holcim? Jest obecnie oferta pracy w tej lokalizacji.
    Kasia z zespołu HR

28.06.2023 08:12

Dzień dobry, dziś kilka słów o benefitach w naszej firmie. Są one takie same dla pracowników biura i zakładów. Każdy może skorzystać np. z Multisportu, opieki medycznej, dofinansowania wypoczynku czy kursów i szkoleń. Dla naszych pracowników przygotowaliśmy także szeroką ofertę dofinansowań, szkoleń i certyfikatów. Proponujemy np. zdobycie uprawnień dla operatorów maszyn, które pozwolą poszerzyć Twoje kwalifikacje, mamy również szkolenia językowe, managerskie czy z umiejętności miękkich. Wszystkie pozwolą Ci na rozwój Twoich kompetencji. Część szkoleń jest organizowana w czasie pracy, część proponowana poza nimi. Mamy też system premiowy oparty na jasno określonych zasadach. Są to nagrody roczne, systemy premii dla działów handlowych i produkcyjnych oraz premia uznaniowa tzw. F05 za zaangażowanie. Pracownicy mogą również skorzystać ze specjalnej oferty na nasze produkty oraz wsparcia naszych ekspertów np. przy doborze materiałów do budowy swojego domu. Więcej o nas dowiesz się na: lafarge.pl/kariera
    Kasia z zespołu HR

20.06.2023 13:17

Cześć, dziś chciałabym napisać kilka słów o docenianiu. W Lafarge docenianie to jeden z głównych obszarów, nad którym nieustannie pracujemy. Co do tego, że bez pracowników nie byłoby naszej firmy nie mamy wątpliwości, ale chcemy im o tym przypominać i potwierdzać w naszych działaniach. W ostatnich latach przygotowaliśmy program "Hojni w Docenianiu" oraz włączyliśmy moduł Doceniania w szkoleniach lidershipowych. Potwierdzeniem na to, że udaje nam się to osiągać jest otrzymanie kolejnego tytułu Top Employer Polska. Dowiedz się więcej o nas na lafarge.pl/kariera.

20.01.2023 10:40

Czy w Lafarge Cement S.A. pracuje się na open space?

04.05.2023 10:46

cześć, jeśli chodzi o pracę w biurze to jest to open space, ale z wydzielonymi przestrzeniami pod konkretne działy.

23.03.2022 12:42

Czy w Lafarge Cement S.A. są szkolenia zewnętrzne?
    Ktoś

14.04.2022 14:40

Są zewnętrzne i wewnętrzne. Firma mocno kładzie nacisk na szkolenia.

06.04.2023 12:55

cześć, dla naszych pracowników mamy szeroką ofertę dofinansowań, szkoleń i certyfikatów. Proponujemy np. zdobycie uprawnień dla operatorów maszyn, które pozwolą poszerzyć Twoje kwalifikacje, mamy również szkolenia językowe, managerskie czy z umiejętności miękkich. Wszystkie pozwolą Ci na rozwój Twoich kompetencji. Część szkoleń jest organizowana w czasie pracy, część proponowana poza nimi. Więcej o nas dowiesz się na: lafarge.pl/kariera
    Dominika

11.01.2023 07:20

Szukają Specjalisty ds. Administracji i Sprzedaży. Ktoś z Was podpowie mi, jakie są widełki zarobkowe? Czytałam tutaj, że kierownik w 2019 roku miał ok. 4 tys. netto. Wolę zapytać, jest kryzys, więc kawa na ławę...
    pensje

20.01.2023 02:59

Pensje dużo nie poszły do góry, teraz na stanowisku kierowniczym można dostać niecałe 6 tys. netto na stanowisko tego specjalisty o którego się pytasz to podejrzewam że coś około 4500 netto

06.04.2023 12:54

cześć, na wynagrodzenie pracowników w naszych zakładach wpływ ma kilka czynników - m.in. doświadczenie oraz staż pracy. Dlatego nie dzielimy się tymi informacjami publicznie. Zachęcamy Cię przede wszystkim do sprawdzenia naszych ofert pracy. Poznajmy się. Jeśli będziemy do siebie pasować, przedstawimy Ci ofertę. Odpowiemy też na wszystkie Twoje pytania. Nasze oferty pracy znajdziesz tutaj: https://www.lafarge.pl/oferty-pracy
    Marta

06.02.2019 14:48

Niezbyt wiele piszecie o pracy w firmie Lafarge Cement na forum, co jest dość dziwne, ponieważ firma ta jest jednym z czołowych producentów cementu, kruszyw i betonu na polskim rynku, zatrudniając blisko 1500 pracowników. A to już niewątpliwie pokaźna liczba. Również obecnie poszukiwane są nowe osoby do pracy w tym miejscu - https://www.lafarge.pl/oferty-pracy Pracodawca potencjalnym kandydatom oferuje między innymi umowę o pracę i prywatną opiekę medyczną. Co sądzicie o prezentowanych ogłoszeniach?
    On

25.09.2019 12:22

Umowa o prace i pakiet medyczny to juz jest standard na rynku w wiekszych firmach, wiec pisanie o tym jako o nie wiadomo jakim beneficie jest nieadekwatne do rzeczywistosci. Dla firmy Lafarge Cement S.A. to jest standard i takie minimum z minimum, jesli chca miec pracownika. Tak samo jak IBM, Orange, T-Mobile i inne korporacje.
    BuildingIcon

Poznaj nas bliżej

Zapowiedź profilu firmy Holcim Polska S.A.

Tworzymy rozwiązania dla budownictwa - od fundamentów aż po dach. Holcim to producent materiałów i rozwiązań, które odpowiadają na realne wyzwania branży: efektywność, bezpieczeństwo i rosnące wymagania środowiskowe.

Zobacz więcej
    BHP

11.05.2019 10:31

tak nowa strona na donosik [email protected] wenzłowy da ci słabe lty na dzwik donies na niego jak chodzi bez okularów lub nie zapina pod kaskiem w kamerach sprawdzą i po premi
    baltazar

05.02.2019 16:27

Ludzie się tu pchają do pracy jakby tu były jakieś mega wielkie zarobki , a tak naprawdę to tak różowo nie jest , przykładowo osoba na stanowisku kierowniczym - kierownik mający pod sobą kilkunastu pracowników zarabia niewiele ponad 4 tys na rękę (cementownia)
    zamydlenie OCZU

27.07.2017 21:53

Nie zastanawialiście się czasami po co ta nagonga na BHP ktoś na Górze kręci lody a was gania. przed Zarządem trzeba się pokazać?
    Prezes

17.09.2017 22:39

BHP jest ważne w pracy. To chyba dobrze, że dbają o bezpieczeństwo...
    szarża

09.10.2016 20:49

Ciekawi mnie jednak to czy atmosfera w pełni dopisuje, wiecie może? Z góry dziekuję za szybką odpowiedź.
    normalny

04.01.2017 20:57

Atmosfera zawsze taka sama czyli jak w korpo karierowicze i banda oszołomów którzy próbują Ci wmówić że bhp da Ci wyżywić całą rodzinę :)
    xero

09.10.2016 20:34

Grzegorz 2016-10-07 08:44:29 nie polecam pracy w tej firmie na stanowisku operator węzła betoniarskiego, zakres obowiązków to: od sprzątania toalet poprzez zamiatanie placu, wypełniania stosu papierów z tabelkami, i dopiero na samym końcu jest kręcenie betonu. Operator w tej firmie to najgorsze zło, jest od wszystkiego. Zarobki na rękę 3300 zł z czego 1000 zł musisz wydać na dojazdy do pracy i przemieszczanie się między wytworniami. Nadgodziny nie płatne, wszystkie do odbioru w stosunku 1:1. Praca po za domem w delegacji. Nie miła atmosfera w pracy, ludzie pracujący w tej firmie mają kompleksy wyższości nie wszyscy, ale większość. Jedynym plusem w tej firmie to jest rygorystyczne przestrzeganie BHP. Nie polecam tej firmy, stąd tak duża liczba ofert pracy na operatora, gdyż nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.
    Kiedy skonczy sie komuna

06.07.2016 10:46

Podwykonawcy Lafarge zaczynają zatrudniać Ukrainców , za takiego pracownika nie trzeba płacic ZUSU są konkuręcją dla POlskiego pracownika tak nas wydymało PO PSL AWS ITP
    seba

12.05.2016 19:36

Jest kilka ciekawych ofert pracy w tej chwili. W Rzeszowie i Warszawie poszukiwany jest laborant betonu. Ktoś poleca te stanowisko? :) Jak wygląda w Lafarge rekrutacja?
    granda

07.03.2016 21:34

kolego, jak ktoś ma nóż na gardle to będzie szukał każdego dostępnego rozwiązania by tylko spod toporka wyjść. W lafarge dobre jest to że w miarę regularnie kogoś szukają więc jak komuś się pali pod nogami to może próbować swoich sil.
    adme

05.03.2016 00:05

Tak pożegnano upadły Lafarge Holcim w którym nie ma szans na poprawę i życzę i powodzenia w szukaniu ludzi do pracy których nie szanują.
    loliolo

20.02.2016 23:44

Sześć rumaków, kareta, muzyka z „Ojca chrzestnego” i płatki róż. Tak żegnano... szefa mafii. Władze Rzymu oburzone

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w Holcim Polska?

ManagerIcon

Jak się u nas pracuje

Zobacz więcej
    nolen

11.02.2016 20:04

Operator odwala robotę za całe biuro bo oni muszą miec czas na jezdzenie za kierowcami betonomieszarek czy jezdza w pasach, okulary kask kamizelka na budowach, siedzenie w laptopach obserwowac kamery
    dfdf

05.02.2016 21:18

benda szukac i znajda z Białorusi , Litwin za drogi
    biii

05.02.2016 11:33

@duch wątpię, by jedna osoba zajmowała się aż tyloma rzeczami, tym bardziej, że Lafarge raczej szuka na kilka stanowisk i każde ma inne obowiązki. Może chcą odciążyć pracowników.

07.02.2016 15:03

Zatrudnij się to zobaczysz program Kopernik wywalił Kobiety z biura bo po co one tam są jak operator jest na miejscu i będzie robił jej robotę za darmo.A zarząd nazywa to wyzwaniem dla operatorów tylko nie zapytał się czy nam się to podoba.

08.02.2016 19:30

Kali nie masz racji Lafarge nie jest jednych z lepszych tylko jednym z gorszych.Jak by była jedną z lepszych nie było by takiego przemiału ludzi jak jest dotychczas.Sprzęt jaki posiadają jest przeważnie stary a jak jest nowszy to wyrzucają z niego zaawansowane oprogramowanie i wkładają swój zacofany program do szpiegowania operatorów chyba nazywa się BCXM. I następny temat chyba nie szukają operatorów tylko ludzi którzy będą robili na tych co siedzą w biurach, bo ludzi pracy nie szanuję taka firma jak Lafarge.
    BYŁY NIEWOLNIK

04.02.2016 21:43

jako kierowca z dzwigu na dzwig, dalekie budowy od wenzła powod stare wenzy , zawsze mozna sciemic na budowie gruszka stoi w KORKU LIPA PARU GÓMOWCOW MA DOBRZE z TEJ SAMEI WIOSKI, PIP 24 H wtedy wplenił by te zło wywalania Tarczek

03.02.2016 19:25

Seba chyba dobrze Ci płacą za pisanie bzdur o dobrych warunkach i okrojonej opiece medycznej która ma siedziby w aglomeracjach i żeby z niej korzystać trzeba dojechać.A atrakcyjne wynagrodzenie jest takie jak w Lidlu na kasie tylko że w Lafarge oprócz pracy jako sprzedawca jesteś jeszcze operatorem i operatorem ładowarki , laborantem i bhp-owcem (ale tylko do donoszenia na kogoś)
    seba

03.02.2016 10:07

Na stanowisko operatora oferują dobre warunki,szkolenia,umowę o pracę,opiekę medyczną,atrakcyjne wynagrodzenie, zatrudniają wielu pracowników przeciez działają w 90 krajach na świecie w branzy cementu.
    bła z cyrku

31.01.2016 17:52

Wenzłowi odchodzą cienka kasa, obowjązkow za 5

27.01.2016 18:15

Po co doświadczenie i tak go nie doceniają wiem sam po sobie.Zarabiam tyle co mój kolega którego cały czas uczę.Także Ozon przestań pisać bzdury.

27.01.2016 18:13

Po co doświadczenie i tak go nie doceniają wiem sam po sobie.Zarabiam tyle co mój kolega którego cały czas uczę.Także @elo przestań pisać bzdury.
    ozon

24.01.2016 19:57

@elo, są tez inne stanowiska jak Automatyk, czy dyspozytor / spejcjalista ds. logistyki. Wymagane jest jednak wykształcenie wyższe, najlepiej kierunkowe i trzeba mieć już doświadczenie.

Kontakt - Holcim Polska S.A.

WARSZAWSKA 110 28-366 Małogoszcz

Holcim Kruszywa Sp. z o.o.
    Branża główna: Materiały i narzędzia budowlane

FacebookIconInstagramIconLinkedinIconYoutubeIcon

24.01.2016 19:48

Atmosfera w tej firmie nie jest dobra pełno donosicieli którzy czekają aż zrobisz coś nie zgodnego z Bhp.Non stop rotacja na wyższych stanowiskach i co nowa "miotła" to się chce wykazać twoim kosztem.Wymyślają nie stworzone rzeczy.
    elo

20.01.2016 20:05

no to faktycznie ciekawa oferta, ale jak ktoś zna się na budowie, Ja widziałem stanowiskoa elektromontera al enie napisali ile taki dostaje, tylko, ze atmosfera dobra..

07.12.2015 20:53

A przy okazji szanujcie pracowników to nikt nie będzie się zwalniał
    bursztyn

07.12.2015 02:25

@rttr - i ta na koordynatora jest dość ciekawa, bo zapewniona jest umowa o pracę, prywatna opieka medyczna i odpowiedni pakiet szkoleń, więc czego chcieć więcej.
    rttr

04.12.2015 23:23

@wiatraczek no akurat nie tylko na takie stanowisko bo również na inne, na przykład koordyantora do spraw produkcji czy automatyka w Krakowie i Gieźnie
    wiatraczek

02.12.2015 17:55

@realista bhp trzeba przestrzegac, szczególnie jak oferują teraz pracę elektromonterom i operatorom węzłów betoniarskich, tutaj bhp to podstawa moim zdaniem

04.12.2015 06:44

To weź sobie to Bhp do domu i się tym najedz.Widzę że jesteś albo automatem który reklamuję Lafarge albo masz już zryty beret także czas się zwolnić.
    lila

18.08.2015 23:55

moi drodzy dobrze ze kary sie pojawily... jakby sie komus krzywda stala to by gorzej bylo. firma dba o bezpieczenstwo i nie ona jedyna. a firma znana i sie wciaz rozwija. odpowiadaja na pytanie warto odbyc stac. zawsze to zdobedziecie wiedze. ja osobiscie chce sie dostac do firmy i widze ze wlasnie poszukuja osob na stanowisko inzynier mechanik.

02.12.2015 14:46

Przestań pisać pierdoły tak się Tobą interesują że jak będą z pracy wyrzucać za złamanie zasad to nikt się nie zapyta czy masz co do garnka włożyć.Bhp jest w tej firmie po to żeby ciągnąć kasę jak się komuś coś stanie to spadają akcje Lafarge.
    pech

10.02.2015 22:01

kary od nowego roku wzrosly brak okularow 600zl kasku 800 kamizelka 600 buty 900 pojazd na chodzie bez kierowcy w kabinie lub pozostawienie otwartej kabiny 1200zl 120 nowych kar smieszna firemka
    edek

20.01.2015 17:44

no właśnie, przecież gdzieś nawet widziałem, żeby oni konkretnie dali ogłoszenia czy coś takiego i nie wiem na czym temat się skończył, czy faktycznie było tak, że oni przyjmowali tych praktykantów? bo nie wiem czy na pewno mam się po prostu dostć na jakieś stanowisko stażysty na przykład? jak to wygląda?
    fffff

15.05.2014 23:36

bhp a kierowcy betonomieszarek dymaja po 24 h pracownicy na przeladowni kruszyw tak samo gdzie pip

Zostaw merytoryczną opinię o Holcim Polska S.A.