Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki
3 65 6 1

Opinie o Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki

Gość

Nie można oceniać całego hotelu przez pryzmat tylko i wyłącznie gastronomi. Jednak niekompletność 4 menago gastronomi jest rażąca. Jak można prowadzic restauracje nie mając żadnej wiedzy w tym temacie zero jakiegokolwiek doświadczenia i wykształcenia w tym kierunku. Do tak niedużego hotelu 4 menago od spraw gastronomi... Lepiej zapłacić jednej kompetentnej osobie więcej niż 3 czy 4 niekompetentym personom. Logiczne przecież

Były Pracownik
@Gość 29.10.2018 21:40

Mam dokładnie taką samą refleksję. Zadziwiające że w tak małym hotelu istnieją tak olbrzymie różnice w zakresie zarzadzania w dwóch głównych działach.. Wskazcie mi drugi taki hotel, gdzie przy 2 restauracjach i małym barze, przy czym jedna z tych restauracji funkcjonuje wlasciwie tylko restauracja sniadaniowa plus miejsce spozywania posiłków przez pracownikow , było 4 menadżerów plus 3 kierowników sali (ktorzy i tak wykonuja czesc stricte menadzerskich obowiazkow jak np kontrola i sporzadzanie oraz skladanie zamowien)?? A sam właściciel i tak musi wszystko sam kontrolować poprzez swidrowanie non stop pracownikow na kamerach? To chyba cos tu nie smiga jak powinno.. No ale gdzie kucharek szesc... :D

Osoba z zewnatrz
@Gość 29.10.2018 21:40

Jeśli wypowiadają się tu byli pracownicy i obecni to mam pytanie. Widzę kiepskie opinie na temat gastronomii. Chce zapytać, jak wygląda praca na kuchni hotelu? Czy są jakieś zgrzyty? Niedociągnięcia? (To tylko pytanie, proszę mnie od razu nie hejtować głupimi komentarzami)

Nik
@Osoba z zewnatrz 30.10.2018 10:43

Nikt tutaj nikogo nie hejtuje żadnymi głupimi komentarzami, ludzie piszą jak jest. I są i zgrzyty i niedociągnięcia- jak wszędzie. Dziwne by było jakby coś takiego nie miało miejsca. Praca w stresie pod presją czasu i ludzi- nawet w najbardziej zgranych zespołach dochodzi do zgrzytów, grunt by zrozumieć, że taka kolej rzeczy i potrafić załatwić to między sobą. Co do kuchni i szefa kuchni to jest to człowiek, który, moim zdaniem, odbudował w kucharzach jakaś taką, mam wrażenie zatraconą przez nich, przez lata braku zainteresowania i docenienia, pasję do gotowania (u niektórych szczerą u innych trochę falszywa ale jednak). To człowiek wymagający, ale pomocny, dba o swoją załogę, ale nie daje sobie wchodzić na głowę, na pewno można na niego liczyć, uparty, zdecydowanie dąży do tego by mieć przy boku dobrze zgrana drużynę. Jako były żołnierz SFOR w Bośni i Hercegowinie doskonale rozumie że zespół i ludzie którzy go tworzą są największą siłą i to zdecydowanie da się odczuć w pracy z nim

Gość
@Nik 30.10.2018 19:41

Zgadzam się w 100 % z przedmówcą zwłaszcza co do faktu że praca w ogromnym stresie i pod presją czasu powoduje że nawet w najlepszych zespołach bywa różnie. Praca w gastronomii jest specyficzna i często nie zdajemy sobie sprawy jaka odpowiedzialność na nas ciąży za swoją prace i prace swojego zespołu. Wymagania stawiane przez pracodawce często gęsto są nie do końca zgodne z naszym myśleniem ale wykonywanie ich wiąże się z zalozeniami odgornymi. Sprawdza sie tu jedna teoria wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...Warto czasami spojrzeć z innej perspektywy

Nik
@Gość 30.10.2018 21:17

Niestety, ale ktoś pomylił teorie. Chodzilo o to ze ryba psuje się od głowy i szczęście dla kuchni, że mają dobrego szefa który jednak potrafi stanąć murem za swoimi ludzmi będąc przy tym wymagającym, potrafi sprzeciwić się zasadom które są nie do przyjęcia i pokazuje swoją postawą że jest z nimi a nie przeciwko. Jak pracuje się pozostalym, jak są traktowani, jak obrzydliwie kradzione sa pieniadze z wyplaty za kary przeciw zasadom, ktore nie istnieja oficjalnie, bo nie mogą, jakich innych niewiarygodnych rzeczy dopuszcza sie menagement, pozostawie bez komentarza. Umowy smieciowe. Reszta pieniedzy do koperty. A z koperty bez kwitu to już łatwo sie wyciaga, prawda?

Gość

To fakt są różnice ale ważna jest też zmiana. Kiedyś człowień przychodził do pracy odwalał swoje i szedł na piwo z kolegami lub do domu i nie stronił od przebywania w towarzystwie osób pracujących w biurze dziś osoba zarządzająca hotelem potrafi iść z nami na piwo jak koleżanka z pracy da się? Da się. Brawo

Gość
@Gość 31.10.2018 08:53

Mój błąd sorki unikał przebywania z ludźmi z biura ???? tak być miało

Gość
@Gość 31.10.2018 08:58

Taka dygresja. Bo nie ma co ukrywać każdy z nas jest anonimowy i pisze tu to na co ma ochotę. Ale gadamy o tym codziennie w pracy co nowego kto co napisał i trochę nie tak miało być. Nie miały tu wątkiem przewodnim być wewnetrzne urazy i zycie prywatne ludzi z Kossaka tylko poprawa warunków naszej pracy: śmieszne kary za byle co, problemy z umowami, lampienie sie Szefa w kamery, telefony co 5 minut itd.itd. Inne rzeczy tez sa bardzo ważne ale klimat sami sobie tworzymy w swoim gronie i najwazniejsze powinno być dla nas kasa i umowa bo po to tu przychodzimy. Resztę zalatwić można twarzą i twarz bo wiem ze są tacy co idą i jakoś sie da. Wspieramy się wszyscy codzinnie w robo ale coś sie tu chyba wątek przewodni zatracił

Hanna
@Gość 29.10.2018 21:40

Znaczna większość komentarzy dotyczy zatrudnienia w dziale gastronomii Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki. Czy możesz napisać jak wygląda praca w pozostałych obszarach? Będzie to ciekawe dla użytkowników forum, wyspecjalizowanych w innych dziedzinach hotelarstwa.

Gość
@Hanna 31.10.2018 10:25

Myślę że ten ploblem dotyka całościowo wszystkich działów jeżeli. Pracodawca jest ten sam wiec nie uważam że gdzieś jest lepiej a gdzieś gorzej. Pomijając fakt wątków pobocznych bo skoro są one "istotą" problemu to ich poziom przekazu pokazuje rownież w dużym stopniu poziom kultury i poziom dialogu.

Gość
@Hanna 31.10.2018 10:25

Jak widać jednak można zadać pytanie bardzo dobrze może to poprawi formę dialogu bo jak widać to raczej tylko monolog. Rotacja w gastronomii/hotelarstwie w Hotelu Kossak/Senacki bo jednak u jednego pracodawcy jest się ludźmi bezpośrednio ze sobą wspolpracującymi związana jest uważam głównie po pierwsze ze zmianą pracodawcy głównie ze względu na zarobki lub formę zatrudnienia po drugie ze zmianą profilu zawodowego lub poprzez rozwiazanie umowy w wyniku nieukładającej się współpracy czyli w zasadzie tak samo jak wszedzie indziej. Ja osobiście uważam że jezeli komuś nie odpowiada taka czy inna forma i zasady to jest bardzo wiele innych miejsc pracy gdzie można spróbować swoich sił zwłaszcza że na całym rynku jest ogromne zapotrzebowanie.

Gość
@Gość 31.10.2018 11:44

W punkt! I dlatego właśnie stamtąd wszyscy odchodzą.

Gość
@Gość 31.10.2018 21:36

Dokładnie!!! Ktos w końcu wrócił do tego co było zamierzone czyli poprawy głównie warunków zatrudnienia bo tu leży problem najwiekszy i to należy zmienić!!!!

Pracownik
@Gość 31.10.2018 21:36

Dokładnie tak! to jest problem który ruszyliśmy i to jest istotą problemu, na tym nam zależy na poprawie warunków pracy jak było pierwotnie założone. Jest świtełko w tunelu że wracamy na właściwy tor rozmowy. Brawo

Gość
@Gość 29.10.2018 21:40

Jak ma być tam dobrze skoro jedno ze stanowisk w biurze gastronomii zajmuje kobieta która była barmanką i dostała sie do biura tylko dlatego ze imprezuje z główną managerką i nie ma wiedzy o gastronomii.

Oburzony
@Gość 05.11.2018 09:03

To, że była barmanką to naprawdę duże nadużycie! proszę szanować barmanów i ludzi którzy wykonują tę pracę z pasją, WIEDZĄ i zaangażowaniem, bo ta pani o barmaństwie nie wie KOMPLETNIE nic!

Gość
@Gość 31.10.2018 08:53

Brawo dla Pani Dyrektor ze potrafi z nami wypić piwo jak swój. Brawo brawo

Gość

Przyjęte zasady czyli zabieranie pieniędzy z wypłaty? Grzebanie w prywatnych rzeczach. Wyciąganie telefonów i przywłaszczanie ich a jak się prosi o zwrot to dostaje się wypowiedzenie? Takie są przyjęte zasady? Świetne zasady. Brawo.

Były Pracownik

Z przykrością muszę potwierdzić wszystkie negatywne komentarze popełnione przez byłych i, jak widzę, również obecnych pracowników. Niestety jest dużo więcej takich "smaczków" i zatrważające jest to, że w obecnych czasach takie sytuacje w miejscu pracy mają jeszcze miejsce.. (!)

Hanna

Na stronach internetowych Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki znalazłam informację, że trwa obecnie rekrutacja zarówno do jednego, jak i do drugiego hotelu. Do Hotelu Kossak poszukiwana jest osoba na stanowisko Kelner/Kelnerka. Więcej informacji pod linkiem: https://hotelkossak.pl/kariera Natomiast do Hotelu Senackiego, można składać cv na stanowisko Recepcjonistka oraz Portier. Link do ogłoszenia: https://www.hotelsenacki.pl/kariera Czy ktoś z Was pracował na którejś z tych posad i mógłby podpowiedzieć jak wyglądają realia? Warto spróbować swoich sił? Każda opinia od zorientowanych osób będzie cenna dla przyszłych aplikantów.

Gosia
@Hanna 07.10.2018 23:09

Witam. Pracowałam kilka lat jako kelnerka śniadaniowa. Jakiś czas temu odeszłam z pracy ponieważ chciałam zmienić prace na taką która jest kontynuacją moich studiów. Czytam opinie i jestem zaskoczona że osoby które tu pracowały wypisują takie rzeczy. Oczywiście że nie zawsze jest lekko łatwo i przyjemnie ale przychodziłam tu do pracy i wykonywałam swoje obowiązki za które otrzymywałam wynagrodzenie. Wiele lat pracowałam z Managerkami i nigdy nie ubliżyły ani nie obraziły pracownika. To że ktoś został zwolniony jest następstwem jego niewłaściwych zachowań niezgodnych z przyjętymi zasadami. Myślę ze warto czasami spojrzeć na siebie krytyczniej a nie obwiniać innych za swoje niepowodzenia.

Pracownik
@Gosia 29.10.2018 08:03

Jeśli pracowałaś jakiś czas temu to zachęcam byś spróbowała tu obecnie swoich sił. Będziesz miała porównanie jak było kiedyś A jak jest dziś :) A Hotel szuka osób do pracy więc nie będzie problemu z przyjęciem:) została garstka kelnerów więc masz jeszcze szansę:)

Pracownik

Hotel to nie tylko dział gastronomii, więc wypisywanid bzdur, że to okręt, który tonie mija się z prawdą. Gastronomia to tylko jeden z jego działów i nie należy przez jego pryzmat oceniać całości. Hotel cieszy się bardzo dobrymi opiniami i ma ugruntowaną pozycję na rynku w Krakowie. Są inne działy w których ludzie pracują już po dobrych kilka lat i utożsamiają się z firmą oraz nie czują potrzeby uciekania z jak to nazwałaś tonącego okrętu. Hotel jest dobrze zarządzany ale niestety nigdzie nie jest idealnie. Ideały nie istnieją.

anonim

(usunięte przez administratora)

Boldup.y

Heh menadzerki :D z Miotły brała nie zrobisz. Pozdrawiam profesjonalny zespół menadżerek hotelu Kossak! I podziwiam wszystkich którzy dawali się wodzic za nos stabilnym zatrudnieniem i umową o pracę! I tak długo wytrzymaliscie. Salut!

Lena

Witam mam ogromna prozbe do zniesmaczonej. Jeżeli chciałaś sobie ulżyć na temat osób i pracy to proszę bardzo ale za pomocą sytuacji które Cię spotkały. Nie masz na tyle jaj i dowodów żeby sobie poradzić to nie posługuj się płytkami i tym co usłyszałes. Dokładnie chodzi o ostatnie zdanie jeżeli nie znasz tematu to nie wypisuj głupot bo nikt nie mówił o nagosci więc wymyślanie nic ci nie da A ja nie potrzebuje adwokata i pomocy bo o sprawie każdy zapomniał i wypowiedział indywidualnie do odpowiednich osób. Więc pisz o sobie bo może to że ci zabrali to czy tamto to na wgląd jak pracowałeś nie szukaj sensacji jak nie masz pojęcia i bazujesz na plotkach tyle ode mnie Dziekuje

Hanna

Wspominasz o mobbingu, a jest to poważny zarzut. Art. 94 §2 Kodeksu Pracy definiuje to przestępstwo następująco: "działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników". Czy spotkałaś się w Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki z tego typu sytuacjami? Jeżeli posiadasz dowody na mobbing w pracy, możesz opisać takie sytuacje na forum i pozostawić swoje dane kontaktowe. Nie będą one przekazane pracodawcy. Wtedy Twój komentarz będzie wyróżniony na forum jako zgłoszenie. Będzie to oznaczało, że jesteś w stanie udowodnić to, co napisałaś. Szczegóły akcji poznasz po kliknięciu w baner "Zero tolerancji dla płaczu, krzyku, mobbingu w firmie".

Ytr

Pracowałam w tej firmie ponad rok. Byłam rzucana pomiędzy dwa hotele na zmianę co też było uciążliwe. Pieniądze śmieszne, na umowie zleceniu praca non stop, żeby tylko wyjść jak najwięcej pieniążków za miesiąc. Osoby pracujące w biurze - śmiech na sali, rządzą się, krzywo patrzą, jakbyś był kimś gorszym. Osoba zarządzająca restauracja dyryguje pokojówkami.... Co ma piernik do wiatraka? Przerwa na papierosa - pod nadzorem kamer i osoby która sprawdza każdy twój ruch i krok po hotelu. Ledwo do WC można pójść...

Pracuje w gastro
@Ytr 27.09.2018 16:17

Rzucali Panią z hotelu do hotelu, był problem z wyjściem do Wc...to straszne. A pieluchy Pani nie kazali czasami zakładać jak w markecie w razie gdyby Pani nie zdąrzyła skorzystać?

Tamara

Szkoda, że niektórzy nie doceniają pracy w dobrej firmie. Może trzeba czasami spojrzeć bardziej krytycznie na swoją pracę?

Hanna

@Łicz łan Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź? Co miałeś dokładnie na myśli? Czy pracowałeś wystarczająco długo w firmie Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki, żeby podjąć się obiektywnej oceny? Każda firma może mieć lepsze lub gorsze momenty, komentarz @Taka jedna pokazuje, że są na tym forum osoby zadowolone z pracy. @Taka jedna Na jaki stanowisku pracujesz? Czy możesz powiedzieć, że ta firma pozwala rozwinąć się w branży hotelarskiej?

Andrzej

Czy dobrze się wam tu pracuje, że nikt nie pisze?

Łicz łan
@Andrzej 24.03.2018 22:36

Źle, dlatego o tym piszą.

Taka jedna
@Andrzej 24.03.2018 22:36

Ja nie narzekam. Jest całkiem dobrze a Ci co narzekają i piszą źle to zwykle osoby zwolnione

Administrator

Czy chcielibyście więcej powiedzieć o swoich doświadczeniach z firmą Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki?

Monia

Ja jestem zadowolony z pracy w firmie. Jak komuś nie odpowiada to zawsze może zmienić pracę.

Fif
@Monia 02.01.2018 22:01

A Ty jestes z biura i piszesz glupoty

Abecadło z pieca spadło
@Monia 02.01.2018 22:01

Monia, jesteś zadowolony ? Kłamczuszku ????

Pracownik super hotelu

Super hotel i pracodawca. Polecam prace tam. Jest super.

Nikt
@Pracownik super hotelu 16.10.2017 21:33

Hahahahahha

Hmm

Kiedyś pewien gość powiedział „ekipa pracująca w tym miejscu jest genialna, ale szefostwo traktuje ich jak...” Myśle, że ta opinia idealnie określa to miejsce. Ludzie tam pracują ze względu na to jakie relacje stworzyli między sobą, ale za niedługo cała ekipa poucieka i z tacką będzie biegał sam Szef ????

Marrr

Coś o tym miejscu pracy,,,Brak umów z łaską dadzą ci umowę zlecenie a o stałą umowę trzeba się prosić której i tak raczej nie dostaniesz.Kierownictwo to jakaś paranoja,brak słów a w szczególności pani K.M , oraz , A.S. Wynagrodzenia to też stawki szału nie robią.To jest (usunięte przez administratora) ,a nie miejsce pracy tak wam powiem i jak chcecie się tam wybrać to zastanówcie się dobrze.

Niktznany

Sprawdziłem, byłem pare dni. Niestety, już rozumiem negatywne opinie. Jest to przykre. Włascicielowi polecam szukać fachowców a nie pracy na zasadzie rodzina i przyjaciele rodziny :) pozdrawiam cale OFFICE :)

Hanna

@Mysza, wcześniej prosiłam innego użytkownika o wytłumaczenie swojego zdania i teraz odnoszę to również do Ciebie. Każdy ma prawo do wyrażenia zdania na temat Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki ale warto je uzasadnić, tak żeby każdy wyrobił sobie własną opinię.

Mysza

Nie polecam pracy w tym miejscu !!!!!!!

Hanna

@Alex, dlaczego? Powiesz więcej na ten temat?

Alex

Odradzam pracę w tej firmie , wszystko tam jest do d.... w kazdym dziale . Odradzam wszystkim.

abcd

pracował ktoś jako portier?

Fajnychlopak77@interia.pl

Szkoda czasu na tą firmę same układy

Odp
@Fajnychlopak77@interia.pl 06.12.2016 12:24

Na układy nie ma rady.

Rysiu

Zlecenie albo połówke etatu. Całego etatu nie dadza. I oni sie dziwią że nie ma ludzi do pracy.

krmi

to w takim razie na jaką część etatu moge u nich liczyć

Sus

Nie daja umowy o prace na pełny etat.

haha

a ciekawe kto to:)

Zyczliwy

jest taka jedna osoba fałszywa co kabluje a jak popytamy w miejscach gdzie ta osoba pracowała to tej osoby nie lubieli

Dorota76
@Zyczliwy 02.02.2015 20:51

planuję wysłać cv do Kossaka na utrzymanie trzystości,co radzicie?

oooo

Stanowczo odradzam. Minimalna stawka godzinowa, bardzo negatywna atmosfera (zwłaszcza kobiety). Moje 8 godzin zamieniło się w 11. i tak codziennie. Celowo dokładają pracy, byle byś miał pod górke, bo tak jak oni twierdza "sami mają pełne ręce pracy" chociaż i tak nic nie robią. Kucharze którzy zapieprzają równo dostają max 10 zł za godzine. Kelnerzy dostają kary pieniężne praktycznie za nic. Personel jest obserwowany cały czas, można się poczuć jak w Big-brother.

były pracownik

Jeżeli nie potrzebujesz żadnej umowy, dobrego wynagrodzenia, to trafiłeś idealnie! Wyższe stanowiska mają gdzieś ludzi pod sobą. Nigdzie nie widziałem takiego przemiału ludzi. Przychodzą i odchodzą. Jeżeli się szanujesz, chcesz być traktowany jak pracownik a nie "niewolnik" to szukaj w innym miejscu. A umowami sobie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y podcierają ;-)

odpowiedz

kamery w pokojach?? pamiętaj, że to pokoje dla Gości, a nie dla pracowników, więc nie ma mowy o kamerach...a kto ogląda to ogląda..;)

odpowiedz

czy wpływają? wyobraź sobie, że przez 12 h jakiś facet lampi się na Ciebie prawie non stop..czysta przyjemność;p poza tym jeżeli chcesz pracować w jakimkolwiek hotelu, to naucz się, że tam przychodzą Goście, a nie Klienci :)

Zostaw opinię o Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki - Kraków

 

Zostaw nam swoje dane kontaktowe.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Osti hotele + Hotel Kossak, Hotel Senacki