Straż Miejska

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 45 ocen.

Opinie o Straż Miejska

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Straż Miejska

były strażnik miejski

Nie polecam tej pracy,pracowałem przez rok i co zajmowałem się blokadami na koło teraz pracuje w policji i to się nazywa porządna praca :D

Endrjuuuuuuuu

ile zarabia strażnik w Warszawie po studiach z bezpieczeństwa?

pirx

kochani zmieńcie osoby decydujace o zadaniach dla strazników to i straznicy ,,znormalnieją,, a tak niestety wykonuja polecenia

Największy miłośnik straży miejskiej

To znaczy że czytać też nie musicie umieć? Bo wczoraj jeden z waszych funkcjonariuszy stwierdził że jeżdżę autem marki cytuję: "Hoha". Może i fajna ale ja takiej nie posiadam niestety.

strażnik

pracuję od 15 lat jedyny plus to kasa na czas i nic wiecej praca nieakceptowalna społecznie i zajmowanie się wszystkim i niczym psia kupka, parkowanie, bezdomni, padlina zwierząt itd teraz właśnie jestem na etapie zmiany pracy

anonim

(usunięte przez administratora)

lola

tylko to organy muszą być również ok w stosunku do obywatela

Stroznik

Kraków, szkolenie 3 miesiące, na reke z premią na początek 2000zł. Nie ma premii od mandatów. Robota spoko ale czasem ciężko. szczególnie nocki i centrum. Ująłem 3 razy kolesi którzy grozili nożem albo zaatakowali postronnych ludzi, na plantach trzeba uważać i mieć się na uwadze bo czesto kończy się na kajdankowaniu, znieważeniu itp... No ale w dyby i robimy swoje :D OGÓLNIE NIE ULEGAJCIE TENDENCJI KREOWANEJ PRZEZ MEDIA I NIEŚWIADOME SPOŁECZEŃSTWO- Jeśli nie masz jaj to nei pakuj sie ode tej roboty bo zagrozisz swojemu bezpieczeństwu i kolegi z patrolu. Jest wiele niebezpiecnzych sytuacji. Ogólnie czasem jest luzik patrolujesz to tu to tam robisz interwencje jakiś cholowanie jakaś kontrola spalania potem niby nic jedziesz na zdjęcie blokady a tu okazuje sie ze kolesie wyskakuja do ciebie z pięsciami i zaczyna sie młócka :D z każdej nawet z pozru głupiej sytuacji może wyjsc bitka. Pieprzyc wszystkich hejterów. Staram sie słuzyc obywatela i miastu jak najlepiej szkoda że nikt tego nei doceni. ps: a co do mandatów to nie ma cisnieniea komus się nalezy to dajesz.

dgaer
@Stroznik 16.11.2015 01:58
Kraków, szkolenie 3 miesiące, na reke z premią na początek 2000zł. Nie ma premii od mandatów. Robota spoko ale czasem ciężko. s...

a piszesz po polsku? masz może słownik ortograficzny w domu lub na komendzie Straży Miejskiej? widać że słoik co się do roboty załapał i szpanuje-szkoda że nie polszczyzną.

do Pani Kasi

to nie ludzie - To bydleta!

paszko5

Po incydencie w Szczecinku i nie tylko- zlikwidować "bandę mundurową" - wszystkich Komendantów S.M.i Burmistrzów. Do standardów amerykańskich jest nam jeszcze daleka droga!

Irena
@paszko5 12.12.2014 10:01
Po incydencie w Szczecinku i nie tylko- zlikwidować "bandę mundurową" - wszystkich Komendantów S.M.i Burmistrzów. Do...

Nie,to nie jest tak.Wielu strażników nigdy nie starało się o pracę w policji.I przestańmy bezmyślnie powtarzać hasła,które wymyślają zazwyczaj ci,którzy mają najmniejsze pojęcie.

pawell44

straz miejska zupelnie niepotrrzebna funkcja w instytucjach panstwowych sa to czlonkowie rodzin wujtow itp ktorzy ze wzgledu na brak matury nie dostali sie do policji.............................. za to pelnia funkcje pilnowaczy fotoradarow a nie stawiaja czola problemom ktore draza miasto tzn walesajace sie bezpanskie psy koty i zaczepiajacy nas pijaczki niestety taka jest prawda i nic tego nie zmieni dopuki w tym kraju bedzie tak jak bedzie czlonkowie rodzin wujtow i radnych musza miec prace bo sa takimi jelopami ze nie znajda jej nigdzie chyba ze w strazy miejskiej...... fakty fakty fakty......niestety....

OLo

-Mała szansa rozwoju czy awansu służbowego,chyba że masz rodziną w firmie, -Zarobki w okolicach 1500-2000 netto(w zależności od gminy) -Umowa oparta o kodeks pracy, -Dyspozycyjność w weekendy,święta,sylwester -Odpowiedzialność za osiągnięcia w pracy ...karna, -Społecznie nieakceptowalna choćbyś nie wiem co zrobił, -Choroby zawodowe typu alkoholizm,depresja,itp..., -Perspektywa chodzenia po ulicy (deszcz,śnieg,upał)aż do renty,na emeryturę nie masz co liczyć , -Brak regulacji prawnych co do niektórych czynności, które wykonuje strażnik Żadna praca nie hańbi,ale generalnie nie polecam,chyba że masz garba i idziesz na stołek.

Lopez

Klon jaki stopień

?

anonim - 2011-02-06 23:32:16 Bo taka jest prawda Panie Kolego !! Rzadko się zdarza że w W-wie trafi się normalny strażnik !! I bez ''kasy'' podejdzie do sprawy po ludzku !! Więc fakt za ''charakter'' pracy macie ciut ''przymało''prawda jest taka ze do strazy miejskiej ida nieudacznicy ktorym nie udalo sie dostac normalnej pracy a licza na stalosc zatrudnienia i szybka emeryture - wiec nie ma co sie dziwic ze myslacego straznika to ze swieczka szukac

znawca

straż miejska... OCHRONIARZE z możliwością robienia zdjęć fotoradarem i wlepianiem mandatów babcią handlującym czosnkiem na ulicy!!!! Nigdy ich nie ma, albo schodzą z drogi tam, gdzie naprawdę coś się dzieje. Szkodniki i sępy żerujące na czyjejś nieuwadze!!! ZLIKWIDOWAĆ!!!

patrolowiec

Oj jeśli chcesz dostawać górę kasy to zapomnij na stanowisku mł strażnik masz niecałe 2000zł i to jak masz parę lat wysługi,awanse zapomnij możesz parę lat zasuwać na tych samych "pagonach",płacą regularnie z tzw "dołu" a jak masz jakieś ponad normatywy to nigdy nie wiesz ile i jak ci zapłacą,ciągłe użeranie się z innymi wysłuchiwanie głupot że już nie pracujecie jesteśmy chamami,normalnie ręka swędzi by takiego posłać do sądu a sądy są jakie są niestety.Słyszymy ciągle że jesteśmy niepotrzebni że policja jest lepsza ale czy patrol pojedzie do jakiegoś kotka lub wiewiórki ? NIE, bo i takie głupie zgłoszenia są,a jak dochodzi do parkowania to już jest istny szał wyzwisk,jedni gadają że mamy zająć się psimi kupami a drudzy mówią że powinniśmy być u nich częściej,a najgorsze jest to że wypada taki jeden z drugim i robi ci zdjęcia i nagrywa a najgorsi są młodzi,to już szczyt głupoty,bo oni ciągle mają prawa do wszystkiego tylko o obowiązkach kompletnie nic nie wiedzą.TAK więc wygląda prawda

przeciw dla-,,strażnik miejski - 2012-03-06 22:05:

Odp... dla ,,strażnik miejski - 2012-03-06 22:05:51\" Ale facet ściemę walisz, ten co zakłada formację i ją od razu spala - neron czy co ? ha, ha .... - veto stary dla ciebie! Strażnika praca, to bardzo ciężka i mozolna praca młoteczku, kupy wam przeszkadzają, nie odśnieżone chodniki też, libacje, zastawianie bram, hałasy, boicie się chodzić wieczorem, a pisać ściemy w necie to spoko! Ostatni wywiad z Policją tez potwierdza fakt, że SM jest potrzebna i to w 1000%. Piszą ci, którym się nie udaje dostać do SM ! Zgadzam się po części z przedmówcą, przełożeni to niestety pijaweczki, oj tak :(

kilkalatrobiewtejkupie

Nie pchaj się tam jeżeli masz zdrowy rozum bo: 1.Będziesz zarabiał przez 10 lat ok.2 tys.na rękę(ci co pracują dłużej i maja stopnie awansowali się wielokrotnie i nigdy nie dochrapiesz się tego co oni,będziesz latał po ulicy i wysłuchiwał pierdów ludzi z niską funkcją mimo że tak samo pracujesz lub ciężej) 2.Będą chcieli żebyś znosił jak najwięcej mandatów(bo jak nie to obetną ci zarobki z premi do minimum).chyba że jesteś herosem pracy i będziesz karał ludzi za byle głupotę np.picie piwa w cichym i ciemnym miejscu lub przechodzenie przez ulicę na drodze nocą gdzie nie ma żadnego ruchu kołowego.Uwierz mi znam takich hartów i uwierz mi że tak samo ich nienawidze jak ty,gdyż swoja postawą zabierają pieniądze z premi normalnym strażnikom.Zatem nie dziwcie się ,że wielu ludzi schodzi na drogę zidiocenia. 3.Sam pracuję w SM i przyznam że wielu moich \"kolegów\" to wiejskie buraki ćwikłowe.Nie mam tu zamiaru bynajmniej obrażać wsi. 4.90% kierowników to skończeni idioci 5.Ko [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nt Leszczyński woli zwrócić pieniądze do kasy miasta,które zostają na koniec roku i przytulić za to dużą premię niż zapłacić ci normalnie za twoją pracę. 6.Ogólnie jest kicha i mogiła.Nie polecam

katess

Ja co tak krytykujecie ludzi pracujących w SM (żadna praca nie hańbi ) a ktoś musi to robić Wracając co do rozmowy że to nie są ludzie to wcalę sie nie zgodzę ja juz kilka razy spotkałam się z bardzo wyrozumiałymi stażnikami...

strażnik miejski

Jestem jednym z tworzących SM w kraju. Wstydzę się tego, bo wielu moich znajomych wie o tym. Teraz żałuję, że się tym wogóle zajmowałem. Będę startował w przyszłych wyborach i jeżeli się dostanę zrobię wszystko aby SM zniknęła z naszego życia. Za te ogromne pieniądze, które pochłania straż policja da sobie radę. Czytałem parę wypowiedzi i z niektórymi się zgadzam. Ci których spotykamy na ulicy, to kalecy życiowi, ci którzy nie dostali się do tych formalnych grup mundurowych. Wstyd mi za to co zrobiłem, za tych, którzy wysyłają te kaleki na ulice i za tych przełożonych, którzy nie widzą w tym problemu.

onnn
@strażnik miejski 06.03.2012 22:05
Jestem jednym z tworzących SM w kraju. Wstydzę się tego, bo wielu moich znajomych wie o tym. Teraz żałuję, że się tym wogóle za...

Kolego niedobitek to z Ciebie bo ja byłem na spotkaniu gdzie chciał Burmistrz zlikwidować SM i powiedział Komendantowi Powiatowemu że te pieniądze da dla policji. Odpowiedź komendanta była taka że kasę weźmie ale etatów nie zwiększy bo etaty są z góry ustalane, a po drugie dodał, że nie będzie piesków woził do schroniska itp. co robi SM. A prawda jest taka, że w policji prewencja leci w balona, opindala się nagminnie i na interwencjach opowiada ludziom głupoty,np. po 23:30 zgłoszenie do policji o zakłócanie ciszy nocnej, dzieciaki na chodniku, ulicy jeźdżą deskorolkami, skaczą na nich pod oknami ludzi, głośno krzyczą. Przyjechała policja i powiedziała zgłaszającej że nic nie może z tym zrobić. Brawo na bezradność policji. Wezwała kobieta SM i małolaty w trybie natychmiastowym zaprzestali imprezę i się rozeszli. Więc kwestia jak kto podchodzi do tego co wykonuje. Tak samo i Ty kolego jak się dostanie w wyborach to będzie tragedia bo nie masz pojęcia o niczym.

mateusz

Pewnie ze to niewdzieczna robota, ale ktos musi pilnowac porzadku - gdyby nie mandaty za nielegalny handel uliczny mielibysmy stragay na kazdym rogu. A pieski co robia kupy na srodku chodnika i biegaja bez smyczy i kaganca tez mi nie odpowiadaja. Mam kumpla, ktory pracuje w Strazy i jest zadowolony - ale wszystko zalezy ponoc pod jakiego kieronika trafisz.

kolo

ogólnie fajans, robota dla niedobitków którym nie wyszło, nie dostali się do WP, PSP, Policji i innych jednostek fajansisko, i robie stolca na tych co to robią

Szofer

A tak naprawdę to trzeba miec chcarkter [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] by do takiej roboty pójść. Bo policja to jeszcze co innego ! Ale żeby kierowców poganiac i babcie że pieskow nie pilnuja !! To wstyd. Zeby facet taka robote bral ! Bo patrole nocne - interwencyjne to jak najbardziej pozyteczna robota

wawer

Masz już dość swojej firmy? Marzysz o tym aby zmienić pracodawcę? Codziennie ci sami ludzie, te same obowiązki, no i niestety wypłata ciągle taka sama. Jeśli czujesz, że w twojej firmie nie ma już dla Ciebie miejsca koniecznie zmień zawód. Poszerz swoje kwalifikacje, wzbogać swoje CV o nowe umiejętności. Pytanie tylko jak to zrobić? Z GoWork.pl jest to bardzo proste. Zapisz się do Szkoły Policealnej GoWork.pl. więcej>>

anonim

Bo taka jest prawda Panie Kolego !! Rzadko się zdarza że w W-wie trafi się normalny strażnik !! I bez ''kasy'' podejdzie do sprawy po ludzku !! Więc fakt za ''charakter'' pracy macie ciut ''przymało''

romek

W warszawie wynagrodzenie zasadnicze aplikantów to 2055zł brutto + dodatek stażowy + premia, pracuje się na umowę o pracę, firma przestrzega kodeksu pracy, zatrudnienie jest stabilne. Istnieje też szansa na rozwój osobisty - można brać udział w bezpłatnych kursach językowych i starać się o dofinansowanie studiów. Minusy: kiepskie wynagrodzenie w odniesieniu do ciężkiej i odpowiedzialnej pracy jaką się wykonuje; mimo że robisz różne pożyteczne rzeczy, ludzie patrzą na ciebie jako na złego, który tylko wlepia mandaty "niewinnym" obywatelom

dino
@romek 31.12.2010 09:47
W warszawie wynagrodzenie zasadnicze aplikantów to 2055zł brutto + dodatek stażowy + premia, pracuje się na umowę o pracę, firm...

Jest wyraźnie w kodeksie napisane, że za znaczna część wykroczeń można stosować tzw naganę.....słyszałeś żeby kiedykolwiek strażnik stosował ta formę ukarania? To jest maszynka do zarabiania pieniędzy(czyt łupienia ludzi) To gmina wprowadza nielogiczne przepisy, pozwala stawiać często durne znaki i ta sama gmina powołuje straż żeby pod byle pretekstem zarabiać kasę okradajac obywateli.

anonim

Zamierzam starać się o pracę w straży miejskiej.Jakie są zarobki, obowiązki.Co jest na testach?

klon
@anonim 27.10.2008 10:17
Zamierzam starać się o pracę w straży miejskiej.Jakie są zarobki, obowiązki.Co jest na testach?

Pracuję w SM od 16 lat ( w patrolach na ulicy ) zarabiam 2470 zł

Zostaw opinię o Straż Miejska - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Straż Miejska