Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna

Piekary Śląskie

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 9 ocen.

Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna
2 9 6 1

Opinie o Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna

Paulina

@Hugo, co według Ciebie jest złego w podejściu pracodawcy biura obrotu nieruchomościami Eurodom do swoich pracowników? Jak według Ciebie się to przejawia? Piszesz też, iż system wynagrodzenia w firmie Cie nie zadawala. Dlaczego? @Darek, skoro uważasz, że negatywne komentarze pisane na tym forum to bzdury, to będę wdzięczna jeśli Ty napiszesz coś pozytywnego od siebie.

Hugo
@Paulina 05.10.2018 15:11

Pierwszym, co rzuciło mi się w oczy jest fakt, że wiele o danej osobie mówi się za jej plecami. Może inaczej, obgaduje się ją wśród klientów i innych pracowników. System wynagrodzenia w firmie to czysta prowizja, bez ZUS-u i podstawy. Jak nie uda Ci się zarobić, to pracujesz cały miesiąc za free. Nikt nie płaci Ci za stracony czas, benzynę, koszty zużycia laptopa (musisz mieć swój). Osoby, które na tym forum uważają, że piszą tu bzdury, serdecznie zapraszam do zatrudnienia się w tej firmie. Przekonają się, ze praca tam nie przedstawia się tak różowo. W zasadzie można ja porównać do wykonywania własnej działalności gospodarczej, tylko, że kasę wypłaca Ci szef.

Paulina
@Hugo 11.10.2018 22:43

Hugo, dziękuję za Twoją odpowiedź, wobec której nasuwają się mi nowe pytania. Jak brak podstawy wpisany jest w umowę? Skoro pracownicy podpisują umowę o zatrudnienie nie może być sytuacji, w której przy braku osiągnięcia prowizji zostają na cały miesiąc bez niczego / bez jakiegokolwiek wynagrodzenia.

Hugo
@Paulina 18.10.2018 13:08

Najchętniej przyjmowani są emeryci i osoby prowadzące JDG. Tutaj problem rozwiązuje się sam.

Paulina
@Hugo 27.11.2018 14:33

A jak wygląda sprawa z tymi innymi osobami, które nie są ani emerytami, ani osobami prowadzącymi JDG. Jak wtedy konstruowana jest umowa między takim pracownikiem a pracodawcą JDG? Zechciej proszę rozwinąć tę kwestię. Myślę, że jest ona dość istotna.

Dani

My chcieliśmy kupić działkę budowlana a chcieli sprzedać orną ! Zebrali kase i cisza ! Sprawa skończy sie w sadzie

Bolesław
@Dani 30.10.2017 14:30

Nie dziwcie się Państwo. Tak się tam pracuje. Tam liczy się tylko kasa, a nie klient. Na dostatnie życie trzeba jakoś przecież zarobić, a że nabija się klienta w butelkę, to już kwestia nieistotna.

Bolesław
@Dani 30.10.2017 14:30

Sprawdzając w Sądzie KW,jest tam wpis jak byk że są to grunty orne, a nie działka budowlana. Jeśli biuro nieruchomości nie umie tego jasno i dokładnie sprawdzić, to nie ma prawa niczego proponować klientom. Przekształcenie gruntów ornych w działkę budowlaną to przecież koszty, a i nie zawsze się da to zrobić.

Darek
@Dani 30.10.2017 14:30

Bzdury jakieś tu niektórzy piszą, wyssane z palca historie, chyba wielu ludzi pisze z zazdrości i zawiści, taka mentalności niektórych polaków, przykre

Hugo
@Darek 03.10.2018 21:04

No właśnie nie bardzo. To nie są bzdury pisane z zawiści, tylko fakty.

Wiktor

Jakie zasady mogą być niezdrowe?

Hugo
@Wiktor 11.06.2018 16:49

Różne. Od podejścia do pracownika po sposób wynagradzania

Paulina

@Hugo, jak widzisz zaintrygowałeś @Wiktora stwierdzeniem o niezdrowych zasadach i mam wrażenie, że oczekuje od Ciebie szerszego ujęcia problemu. Myślę, że gdybyś zdobył się na kilka zdań komentarza do tego stwierdzenia, to skorzystaliby na tym również inni użytkownicy tego forum. Warto wyjaśniać wszystkie wątpliwości, bo tylko wtedy mamy pewność jednoznaczności naszego komentarza i nie pozostawiamy już miejsca na niepotrzebne domysły, które mogą być nietrafne.

Administrator

Atmosfera w miejscu pracy odgrywa istotną rolę. Czy tak samo jest w Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna? Napiszcie, co sądzicie na ten temat.

Hugo
@Administrator 06.05.2018 12:42

Atmosfera w tym biurze pozostawia wiele do życzenia. Dużo gada się za plecami innych. Mało w oczy i szczerze. Od początku są niejasne reguły gry. No i trzeba zarobki. Jedziesz na prowizji.. Czyli co miesiąc walczyć o byt i o przetrwanie. Taki stres mało kto wytrzyma

Tomasz

Idealnych firm nie ma. Każdemu może coś nie wyjść tak jak by chciał.

Hugo
@Tomasz 05.04.2018 10:53

Oczywiście, że nie ma firm idealnych. Ale tam nie panują zdrowe zasady

Wiktor

To biuro to pracownicy, jeśli źle pracują i popełniają błędy wówczas klienci narzekają. Niestety firma zbyt mało wymaga od ludzi zanim zapłaci pensję!!!

Sylwek
@Wiktor 17.02.2018 10:27

Ale dobry pracownik musi zarabiać pieniądze. A tam są grosze jakieś. Kto lepszy za taką forsę nie będzie się pracować

klientka

Kupiłam dom u tej baby. Zero jakiejkolwiek wiedzy na temat sprzedażny, zasad moralnych pośrednictwa, zero wiedzy na temat sprzedawanych domów nie wspomnę że ta i*iotka nie wie co to jest księga wieczysta, PCC, błędy w umowach, natrętna kobieta. Na niczym się nie zna tylko kasa, kasa, kasa. Omijajcie te biuro z daleka !!

Anna
@klientka 17.06.2015 09:15

Nigdy się nie zadowoli wszystkich, biuro,,Eurodomanna,, stawia na szybką sprzedaż nieruchomości, fachowo, uczciwie i profesjonalnie, a wrogami , oszustami , nieżyczliwymi lub konkurencją się nie przejmujemy, bo ludzie podli, źli i fałszywi ludzie zawsze są , będą i się ichnie wypleni , ale wszystko zło się wraca.

Anna
@klientka 17.06.2015 09:15

Nigdy się nie zadowoli wszystkich, biuro,,Eurodomanna,, stawia na szybką sprzedaż nieruchomości, fachowo, uczciwie i profesjonalnie, a wrogami , oszustami , nieżyczliwymi lub konkurencją się nie przejmujemy, bo ludzie podli, źli i fałszywi ludzie zawsze są , będą i się ichnie wypleni , ale wszystko zło się wraca.

Anna
@klientka 17.06.2015 09:15

Nigdy się nie zadowoli wszystkich, biuro,,Eurodomanna,, stawia na szybką sprzedaż nieruchomości, fachowo, uczciwie i profesjonalnie, a wrogami , oszustami , nieżyczliwymi lub konkurencją się nie przejmujemy, bo ludzie podli, źli i fałszywi ludzie zawsze są , będą i się ichnie wypleni , ale wszystko zło się wraca.

Sylwia
@Anna 09.05.2017 22:45

Nie chodzi tutaj o zadowolenie wszystkich klientów, tylko o profesjonalne i rzetelne działanie. Negatywne komentarze to nie są hejty wyssane z palca czy podstępne działanie konkurencji. Nikt nie bawi się w takie praktyki. Osoby tu piszące uczciwie ostrzegają innych, ot co.

Adam

Osoba niekompetentna. Umawia się, a następnie zero kontaktu, nie odbiera telefonów przez kilka dni. Brak profesjonalizmu i choć odrobiny wiedzy. Próbuje tylko naciągnąć klientów na pieniądze. Szczerze odradzam.

Sylwia
@Adam 25.08.2017 17:46

To biuro ma bardzo mało klientów, więc nastawieni są tylko na szybki zarobek. A jakość usług pozostawia wiele do życzenia

Robert

Dodam jeszcze , że wszystkie pozytywne komentarze zamieszczone o tym biurze piszą tam pracujący. Obsluga i rozmowa z klientem do bani. Szybko i po lebkach. Byle załatwić i wypad z biura Panie klient. Nawet kawa czy wodą nie poczetuja bo jada po kosztach,bo narazie nic z niego nie mają, to po co mają przyjac kogoś kulturalnie. Dodam, że sam mam firmę i u mnie każdy może poczestowac się czymś do picia bez względu czy jest on klientem , będzie klientem czy nie zostanie moim klientem. Nie zbankrutuje od tego. Może są to jakieś pierdoly, ale dla mnie oprócz jakości słuchaj liczy się także standard oblsugi i podejście do klienta. Tutaj niedostateczny z minusem

Robert

Wszystkim obiecują, że szybko się coś sprzeda, a idzie to jak krew z nosa. Samemu się dużo szybkiej sprzeda niż tam.

Leszek

No raczej nie ma tu szybkiej sprzedaży, bo nieruchomości w tym biurze sprzedają się miesiącami, a nawet i latami.

beata

A ja miałam inne doświadczenia i polecam, jestem daleka od określania kogokolwiek "natrętną babą" to, że raz zdarzyło się potknięcie nie świadczy o całej pracy firmy

zły

MASAKRA JAKAŚ !

niezadowolony klient

Naciągaczka! uwaga na te babsko! dla niej nie liczy się klient tylko jego portfel! omijajcie te biuro z daleka! nie wie co sprzedaje nie polecam!

niezadowolona
@niezadowolony klient 16.06.2015 22:01

to jest jak najbardziej trafna opinia. Opinia na kolanie a najlepiej w drzwiach !!!! nigdy więcej !!!!

Zostaw opinię o Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna - Piekary Śląskie

 

Jeżeli masz dowody lub świadków potwierdzających Twoją wypowiedź zostaw nam swoje dane kontaktowe. Twój komentarz zostanie zweryfikowany pod kątem prawnym i poprosimy Cię o pisemne potwierdzenie opinii.

Administratorem danych jest GoWork.pl Serwis Pracy sp. z o.o. Dane osobowe przetwarzane są w celu umożliwienia wyrażenia opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. b) RODO - wykonanie umowy) oraz gdy dotyczy, w celu weryfikacji udzielonej opinii o firmie (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. f) RODO – prawnie uzasadniony cel tj. kontakt w sprawie wyjaśnienia naruszenia) oraz wysyłki powiadomień na temat wskazanej firmy (na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a) RODO - zgoda). Zgoda może być w dowolnym momencie wycofana. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej wycofaniem. Więcej informacji na temat przetwarzania danych znajduje się w Regulaminie.

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Biuro Obrotu Nieruchomościami Eurodom - Anna