DANONE

Warszawa

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 84 ocen.

Opinie o DANONE

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DANONE

MałyGłód

Nie polecam stażu w Danone. Mówią, że po 12 miesiącach będzie się zatrudnionym, a później okazuje się, że nie ma stanowiska, bo liczyli, że może ktoś się zwolni podczas tych 12 miesięcy. Małe możliwości rozwoju, a awans zyskuje się relacjami personalnymi, a nie osiągnięciami. Umowa zlecenie, brak płatnego urlopu.

Zuzanna

Rozumiem @Nowy, szkoda bo wtedy można by było się dowiedzieć na temat rekrutacji więcej. @Kondor, skoro Ty pracujesz w DANONE może mógłbyś odnieść się do tego drugiego etapu rekrutacji? Jak się przygotować, żeby dostać w firmie pracę?

Kondor

A ja mimo wszystko polecam prace jako PH w Danone . Wiele osób ma sentyment do starych czasów ale to wszystko wynika ze kiedys towar sprzedawał sie sam . Jak szef niczego nie wymagał to uważany był za super goscia . Niestety czasy sie zmieniły , słabi wylecieli i już postrzeganie firmy sie zmieniło . Zalety pracy jako PH - kompetentni przełożeni (miałem dwóch) - potężna szansa na rozwój - wypłata zawsze na czas - dobry system premiowy - wszyscy pracują dla Danone na umowę o prace Minusy - top Dan - nierealne cele - wizyty u klientow raz w tygodniu - ciśnienie na sprzedaż - słabo rotujące niektóre marki Na pewno nie jest to firma dla obibokow. Tacy mieli raj kilka lat temu. Teraz trzeba naprawdę nagłówkować sie aby zrealizować targety . I chyba najważniejsza uwaga . Wszyscy moi koledzy z zespołu którzy odeszli - żałują tej decyzji . Bo to była zła firma do momentu kiedy nie znaleźli sie w innych firmach .

Nowy

Tak przeszedłem do drugiego etapu, ale między czasie znalazłem pracę w innej firmie, więc podziękowałem.

osznpo
@Nowy 15.09.2017 22:37
Tak przeszedłem do drugiego etapu, ale między czasie znalazłem pracę w innej firmie, więc podziękowałem....

Ale miałeś szczęście.

Zuzanna

Dziękuje za wyjaśnienie @Nowy, na pewno firma ma założony budżet więc musi się trzymać wyznaczonego planu. Czy przeszedłeś do drugiego etapu? Jest teraz w DANONE wiele ofert pracy więc na pewno dobrze byłoby wiedzieć, na jakie zadania zainteresowani są wystawieni właśnie wtedy.

Nowy

mogę powiedzieć że etap pierwszy to rozmowa telefoniczna, kilka pytań odnośnie pracy doświadczenia, ile chce pan zarabiać itp. w ciągu tygodnia dają znać czy się kwalifikujesz na następny etap. najważniejsze pytanie ile chce pan zarabiać hehe od razu odrzucają tych co przekraczają ich założony pułap.

Zuzanna

Rozumiem, @Marcin, większość rzeczy, o które pytałeś na pewno dowiesz się na rozmowie rekrutacyjnej. Czy wtedy mógłbyś dać znać innym, którzy poszukują pracy w DANONE, na jakie aktualnie warunki pracy jako phowiec można w firmie liczyć?

Zuzanna

@Marcin widziałeś takie ogłoszenie dla lokalizacji w Warszawie? W sieci widać ogłoszenia do pracy dla przedstawicieli handlowych w Grójcu i Siedlcach. W Warszawie rownież można rekrutować się na to stanowisko?

Marcin
@Zuzanna 24.08.2017 06:44
@Marcin widziałeś takie ogłoszenie dla lokalizacji w Warszawie? W sieci widać ogłoszenia do pracy dla przedstawicieli handlowyc...

Nie, mnie interesuje praca w Siedlcach

Marcin

Cześć wszystkim. Chciałbym dowiedzieć się kilku informacji na temat pracy ph, 1 Czy targety są z kosmosu czy realne? 2 ilość wizyt ph dziennie? 3 jakie orientacyjnie wynagrodzenie? 4 jakie auto? 5 czy auto do użytku własnego, ewentualnie jakiś limit km Proszę o konkretne odpowiedzi

Zuzanna

@ms widzę, że nie dostałeś odpowiedzi na zadane pytanie. Na pewno najbardziej szczegółowe informacje otrzymasz na rozmowie rekrutacyjnej. Jednak dobrze było, chociaż wiedzieć jak się na taką rozmowę przygotować? Czy ktoś może pomóc?

ms

czy ktoś może napisać jak się pracuje na stanowisku regionalnego kierownika sprzedaży, jakie warunki itp.. z góry dzięki za info

Zuzanna

Pracujesz w DANONE? Chętnie dowiemy się jak obecnie wygląda praca w firmie. Na jakie możliwości rozwoju mogą liczyć pracownicy?

On

Pracowałem w Danone kilka lat temu na vanie, pózniej przeszedłem na pH z autem służbowym i jeżeli ktoś by mi zaproponował powrót na vana, wróciłbym od razu. Obecnie pracuje już poza Danone, ale czasy kiedy Z.Górę prowadził MŚ to była bajka. Fakt, wymagający jak cholera był ale co dla całego zespołu robił i jak wspierał i uczył to prawdziwe mistrzostwo. Szkoda, ze takich osób już nie ma bo z tego co słyszę teraz ta firma nie przypomina już tej z przed dwóch lat.

Swimboy

Mialem okazje pracować jako ph... dno i wodorosty... kierownicy wrzucaja towar na auta, bo audyt, bo trzeba pokazac ze da sie zrobic TopDana ;) sciema, sciema i jeszcze raz sciema... Jogurty w bagazniku przy 30"C... dziadostwo... konkurencja dziala zupelnie inaczej i dzięki temu jest efektywniejsza... szkoda mi tylko ludzi ktorzy tkwią za marne pieniadze pracujac po kilkanascie godzin... firma reklamuje sie jako prorodzinna, a ludzi wyciskaja powyzej normy... starzy danonowcy za glowe sie lapie jak to sie powyginalo... a kierownik tyra ludzi bo audyt, bo kontrola, bo to bo tamto... towar w bagaznik i rozdawać ;) dzieki Bogu szybko sie otrzasnalem z tego obozu.

ko
@Swimboy 15.11.2016 23:31
Mialem okazje pracować jako ph... dno i wodorosty... kierownicy wrzucaja towar na auta, bo audyt, bo trzeba pokazac ze da sie z...

A mają program LUBIĘ ZIMNO , ale kto by się tym przejmował w tej karuzeli zmian ludzi.

migua;

a niby w jaki sposób się ta niekompetencja miałaby objawiać?

managerzklasą

Danone kilka lat wstecz PROFESJONALIZM, ATMOSFERA, ROZWÓJ, KOMPETENTNA KADRA MANAGERSKA obecnie NĘDZA, WYZYSK, KOLESIOSTWO BEZ KOMPETENCJI ...... słabo !!! Gdyby tak wróciły tamte czasy to wczesne wstawanie i ciężka praca ponownie miała by sens

ititit
@managerzklasą 22.09.2016 11:59
Danone kilka lat wstecz PROFESJONALIZM, ATMOSFERA, ROZWÓJ, KOMPETENTNA KADRA MANAGERSKA obecnie NĘDZA, WYZYSK, KOLESIOSTWO BEZ...

Teraz to wstyd się przyznać, że się tam pracuje do roku 2008 był to powód do dumy. Toną w stratach i morzu niekompetencji .

T

Tak jak ktos pisal wyzej. Kiedys firma z potencjalem teraz mam wrazenie ze ratuje sie programami stazowymi. Atmosfera sie znaczaco pogorszyla, struktura sie wyplaszczyla, obowiazkow tyle ze dwie osoby na danym stanowisku mialaby problem. Polecilabym szukanie firmy z lepsza atmosfera, bo wiem ze sa. Warunki finansowe nie tak dobre jesli wezmie sie pod uwage liczbe obowiazkow.

z

Ile teraz można zarobić bezpośrednio w Danone na sieciach ? Jaka podstawa i atmosfera ?

ktos tam 888

wstydź się blue screnie !! wypłata bida z nędzą a roboty dokładasz gościu teraz już nie ma premii miesięcznej a jesteśmy robolami laborantami, pracownikami fizycznymi, magazynierami itd. do tego miotła w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> wstydz się blu screnie !! nowym pracownikom dajesz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stawki po 3600 a na starych masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> i dziwisz się że ze ludzie uciekają

janek91

czy ktoś się orientuje jakie wynagrodzenie oferuje ta firma na stażu w dziale finansów?

enonad

Danone to niestety już tylko dobre wspomnienia dla większości wartościowych osób, które pracowały w tej firmie a teraz z powodzeniem radzą sobie w innych miejscach. Kilka lat temu zamiast być inowacyjni, działać jak lider to zaczęli odcinać kupony, kluczowe kiedyś marki są cieniem samych siebie. Pokazują to co chcą pokazać, tak żeby wyglądało to na pierwszy rzut oka dobrze, większość działów to regularne cięcia, koniec warszawskiej fabryki etc. Szkoda, bo kiedyś ta firma potrafiła wiele nauczyć, była jedną z tych które były postrzegane jako wiodące w całej branży spożywczej. Quo vadis Danonie?

anonim

(usunięte przez administratora)

?????

A po co zużyją i następnego zatrudnią za kilaset zł.

A.

Polecam dział ITCC: świetna atmosfera, ludzie genialni i przede wszystkim szef (podczas mojej pracy był nim Wojtek M.) jest rewelacyjną Osobą: świetny komunikacyjnie, kompetentny i duże wsparcie. Z każdym tematem można przyjść a on stara się pomóc jak najlepiej i wesprzeć. Sama firma: przyjemna i dająca rozwój. Musiałam odejść z przyczyn osobistych ale gdyby nie one napewno bym została i polecam ten dział napewno i dla Specjalistów i dla Stażystów. :)

code
@A. 18.02.2016 21:48
Polecam dział ITCC: świetna atmosfera, ludzie genialni i przede wszystkim szef (podczas mojej pracy był nim Wojtek M.) jest rew...

Tekst pisany przez HR-ówki

Świnka123

Czy zna ktoś Z tej Firmy Anetę Hohfman i mógłby wyrazić o niej swoje zdanie? Pracowała w dziale jakości.

k

Kiedyś dał bym się za nich pochlastać, firma z pomysłem na biznes, mega zorganizowana, atmosfera super i kasa też fajna. Obecnie to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mobbing, ciągłe kontrole i nierealne cele. Pracuje jako PH i nie polecam, no chyba że w końcu dział HR przejrzy na oczy, albo ktoś z centrali z Francji zrobi tu porządek i wymieni tę bandę kuglarzy która Danone zarządza. Odnośnie zwolnień ludzi to prawda, struktura się wypłaszcza i coraz mniej ludzi, robi coraz więcej...

kk
@k 30.07.2015 14:58
Kiedyś dał bym się za nich pochlastać, firma z pomysłem na biznes, mega zorganizowana, atmosfera super i kasa też fajna. Obecni...

Tylko,że to HR zamieniły umiejętności i doświadczenie zawodowe na interpersonalne bzdety no i są efekty.

tami

Nie polecam pracy jako ph chyba ze jako dupochron na chwile Zatrudnienie przez target czyli nissan micra z wypożyczalni którego musisz pilnować jak oka w glowie huchać dmuchać żeby nie zarysować bo zapłacisz kare. Zakaz jazdy prywatnej z reszta ile mozna wyjezdzic z limitem paliwa 900zl Zarobki od 2tys do 3tys. Sam danone nie dba o swoich ludzi i pozwala żeby sie czuli jak tania sila robocza Tyle w temacie Każdy kumaty szuka dalej.

Kozieł

Czy mógłby ktoś rzeczowo napisać o konkretach pracy na PH? Konkretnie to interesują mnie: -atmosfera ( w sensie czy łatwo np. o jaką pomoc z góry, pomoc w przypadku zepsutego auta itp) -ile pkt dziennie -zarobki (chociaż przedział)!!!!!PLIS -szkolenia -jakie kontrole robią (czy w ogole można miec na to wpływ)

Jan

Próbuj , nic nie tracisz. Może się czegoś nauczysz :) co do płacy to chyba każdy dział ma inną kasę przeznaczoną na stażystę. Na stażystę masz większą szanse dostać się niż na normalne, pełnoetatowe stanowisko. Niestety,ogłoszenia o poszukiwaniu pracowników na dane stanowisko przez firmę Danone to ściema. Stanowiska są już dawno obsadzone przez pracowników z wewnątrz firmy a ogłoszenia są nadal w internecie i ludzie naiwnie wysyłają Cv z nadzieją na jakiś odzew... Przykre to ale niestety prawdziwe i tak funkcjonuje wiele firm.

Klient

Dział marketingu jest koszmarny, a szczególnie specjaliści ds. e-marketingu. Są odcięci od świata i zamknięci w czterech ścianach swojego biura. Bardzo ciężko nawiązać z nimi kontakt, a jedynie o co pytają to "skąd ma Pan/Pani do mnie kontakt":-) Reasumując, ludzie odpowiadający za działania promocyjne i marketigowe powinni być otwarci i prezentować prokliencką postawę. obecny dział negatywnie wpływa na wizerunek firmy

dany

do inf - plotki o zwolnieniach? prosze juz piszą o tym w gazetach, daleko będziesz miał dojeżdzać na śląsk? (usunięte przez administratora)

ktoś

I po danonie jest do zaorania tylko pierdzistołki zostaną w biurowcu.Dyrektorzy dalej robią dobre miny do zlej gry .Dymali ludzi na produkcji równo i bez mydła .Na okrąglo kryzys a stać ich było zatrzymać produkcję w tygodniu i jechać na szkolenie do hotelu po 50 euro za dobę a produkcji dali po 60 zł podwyżki

30lat
@bulbul 16.04.2015 21:29
NO i pięterko sobie wyremontowali w byłym ZAKŁADZIE MLECZARSKIM "SLĄSK" - jak to szczurki z jednego okrętu na drugi,...

Jesienią, 30 lat temu w 1985r. rozpoczął się rozruch ZAKŁADU MLECZARSKIEGO ŚLĄSK w Bieruniu, kilka osób jeszcze tam pracuje i pamięta tamte czasy.

oszczę
@ktoś 16.04.2015 21:09
I po danonie jest do zaorania tylko pierdzistołki zostaną w biurowcu.Dyrektorzy dalej robią dobre miny do zlej gry .Dymali ludz...

Marzec 2016 się zbliża - fanfary będą? i przemówienia szczęśliwych dyrków?

inf

Ja pracuje (w centrali w Warszawie) od pół roku i uwielbiam tą pracę. Dostałam się bez żadnych znajomości za to z dobrym dyplomem i doświadczeniem. Zarobki jedne z najwyższych na rynku, socjal marzenie. Plotki o zamknięciu czy zwolnieniach to chyba tylko konkurencja rozpuszcza, albo Ci którzy sami się bardzo postarali o to żeby wylecieć a teraz narzekają. Niestey to nie plotka !!!

2016
@inf 16.04.2015 16:22
Ja pracuje (w centrali w Warszawie) od pół roku i uwielbiam tą pracę. Dostałam się bez żadnych znajomości za to z dobrym dyplom...

Tylko roczek tego uwielbienia ci został,no chyba ze cie wcześniej skanalują

dsdsfdf
@2016 16.04.2015 16:55
Tylko roczek tego uwielbienia ci został,no chyba ze cie wcześniej skanalują

jest rok 2017 i ta firma dalej jest w Polsce i jakos nie zbankrutowała

k

jestem handlowcem, pracuje w terenie i nie pracuje przez ms. Osoby które chcą pracować jako PH tylko ze względu że dostaną samochód i komórke to ta firma nie jest dla takich ludzi. Jeżeli ktoś pracuje jako PH i się do tego przykłada - to jak najbardziej może w Danone się rozwijać. Pozdrawiam

ojciec 2 dzieci

do w: jestes handlowcem albo pracujesz w terenie? jakbys nim byl to bys nie pracowal w danone tylko w ms... Ciagle straszenie zwolnieniem, rozmowy dyscyplinarne i tlumaczenie sie dlaczego jeden serek zle stoi. Poza tym w firmie powszechny jest nepotyzm, ASM paru zwolniono i wszystkich PH zatrudnionych przez danone i podpisuja nowa umowe przez firme outsourcingowa. Firma tez oszukuje klientow m.metro.gazeta.pl/Lifestyle/1,129012,17537185,Danone_w_swoich_reklamach_oszukuje_klientow.html

w

Ja pracuje (w centrali w Warszawie) od pół roku i uwielbiam tą pracę. Dostałam się bez żadnych znajomości za to z dobrym dyplomem i doświadczeniem. Zarobki jedne z najwyższych na rynku, socjal marzenie. Plotki o zamknięciu czy zwolnieniach to chyba tylko konkurencja rozpuszcza, albo Ci którzy sami się bardzo postarali o to żeby wylecieć a teraz narzekają.

ktos

W Danonie coraz gorzej a było tak miło :) pracuję tam kilka lat i z roku na rok jest coraz gorzej a teraz to już w ogóle tragedia. Zwolnienia kamów, z biura, ph ogólnie warszawa się sypie i zatrudniają przez agencje ms..

wol
@ktos 12.03.2015 16:47
W Danonie coraz gorzej a było tak miło :) pracuję tam kilka lat i z roku na rok jest coraz gorzej a teraz to już w ogóle traged...

To obca korporacja nie ma co żałować, demoralizuje ludzi, którzy dla karierki i kilku złotych wzajemnie się zagryzają, a dotyczy to głownie młodych ludzi, ktorym dano do ręki ułudę władzy nad innymi.

co się dzieje?

Tzn. jak Warszawka pa, pa.... biurowiec czy fabryka???

ooooooooo
@co się dzieje? 30.01.2015 12:42
Tzn. jak Warszawka pa, pa.... biurowiec czy fabryka???

Oooo czyżby karierowicze pozagryzali się nawzajem?

Sonoco

A czy(usunięte przez administratora) u was pracuje? W Łodzi pracował jako kierownik i zepsuł wszystko co mógł a teraz przeniósł się do Danone żeby tam nabrużdzić. Uważajcie na niego to menda i kabel

kopkop
@Sonoco 15.01.2015 18:15
A dokąd to odszedł nieszanowny (usunięte przez administratora)?

Do prawej gdy lewa wykopała

Sonoco
@kopkop 27.01.2015 21:21
Do prawej gdy lewa wykopała

Chciał go??? :D

info

z tego co się słyszy to warszawka papa za niedługo ale nic więcej nie mogę powiedzieć

biurowiec

Słyszeliście coś może o problemach biurowca Danone z ul.Redutowej? Pracuje tam od nie dawna, słyszy się co chwile że kogoś zwalniają i wszyscy obawiają się że każdego spotka ten sam los. Mówi się że Danone zaczyna gorzej funkcjonować i że z biurowca też będą musieli zrezygnować bo ich nie będzie na niego stać no i tym samym na ludzi też. Co się dzieje z tak dużą firmą????

tojuzkoniec?

podobno zakład ten ma zostać zamknięty

eksDanone

Danone wstrzymał rekrutacje zewnętrzne więc jak ktoś chce się tam dostać to musi mieć wielkie znajomości... Pracowałem w tej firmie przez 4 lata i podziękowali mi z dnia na dzień że niby cięcie kosztów... Może i dobrze się stało, firma ma się coraz gorzej, coraz więcej ludzi tam zwalniają. Jedynie stażyści mają szanse na załapanie się tam ale oni są tanią siłą roboczą, więc co tu więcej pisać...

danonier

oboz prac 1300 zloty na reke i to przez agencje [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] kto chce pracowac i zachorowac na nerwice to niech idzie , chora firma ,sprzedali polskie fabryki zlodziejom z zachodu teraz polacy sa niewolnikami w swoim kraju

młody bartas - poznań

Witam serdecznie, przepracowałem w Danone 5 lat, i byłem zachwycony z tej firmy. Pracowałem na stanowisku kierowcy. Zarobki świetne 3 tys za 6-8 godz/dziennie to bardzo dużo, social rewelacja, klimat wewnętrzny po prostu trzeba robić swoje a nie się opierdalać. Także jak czytam inne opisy tych krawaciarzy to mi się źle robi.

anonim

(usunięte przez administratora)

ss

imprezy to maja osoby z biura czrni robotnict nie

kolo

słyszałem że w centrali tworza sie zwiazki nieformalne miedzy pracownikami (integracje, imprezy) i sporo rodzin sie rozlatuje przez te zwyczaje w centrali ....

Michał

Sprzedawca-kierowca vanseller, a na jakiej umowie pracujecie? Ile zajmuje uzyskanie umowy o prace na czas nieokreslony? Jakis socjal mają w danone?

byly PH

co do opini na temat pracy jako ph w tej firmie to trzeba wyjasnić: jesli jestes zatrudniony w danone bezpośrednio to warunki i praca jest super i naprawde ludzie grzeszą jeśli piszą ze jest źle sytuacja zmienia się o 180 stopni w momencie gdy jestes zatrudniony przez firme zewnetrzną wtedy owszem rozumiem ze mozna narzekać bo robi sie to samo za mniejsza kase i bez calego socjalu itd szkoda ze danone dalej idzie w strone cięć kosztów która odbywa się kosztem ludzi i w polsce ruszają projekty przez firmy zewnetrzne firma dostaje 5 tys na pracownika a pracownik jak dostanie(usunięte przez administratora)to jest dobrze przykre ale prawdziwe....

ktoś

pytanie do kierowców ciężarówek w danone,czy zabrali premie i po ile godzin pracujecie dzienie

Nikus
@ktoś 12.01.2013 12:39
pytanie do kierowców ciężarówek w danone,czy zabrali premie i po ile godzin pracujecie dzienie

Witam. Aplikuje na podobne stanowisko, równiez przez MS S. Mozesz zdradzić w jakiej lokalizacji pracowałeś?? A te słabe zarobki to jaka kwota? Premia jakiej wysokości? Jest możliwa w ogóle do osiągnięcia? Pozdrawiam.

projekt

Witam. Do niedawna byłem PH Danone'a w projekcie, byłem zatrudniany przez Ms Services z Krakowa. Lipa straszna ! Baardzo małe zarobki premia jeszcze mniejsza, 4 zadania w miesiącu nie do skontrolowania przez Ciebie nie masz żadnego wpływu na pensję. Firma MsServices jeszcze gorsza za.każdy km prywatny obciążają, o wszystko się czepiaja oni nic innego nie robią tylko Cię kontrolują. Auto grande punto. 1,4 disel 75 km, tel nokia c1. Ogólnie odradzam komu kolwiek chyba ze będziesz zatrudniany przez Danone :-)

Zostaw opinię o DANONE - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DANONE