H. Skrzydlewska

Łódź - Firma H.Skrzydlewska Wł. Helena Skrzydlewska

3. Opinie o pracodawcach Łódź
  5. Opinie o H. Skrzydlewska

Opinie o H. Skrzydlewska Łódź

Nie przegap nowości o H. Skrzydlewska!

Wywiadu udzielił/aWitold Skrzydlewski

22.05.2023 12:29

Czym zajmuje się Państwa firma? Co jest głównym filarem Państwa biznesu?

Firma H. Skrzydlewska to największa sieć kwiaciarni i biur pogrzebowych w Polsce. Posiadamy także kwiaciarnię internetową z możliwością dostawy oraz zajmujemy się międzynarodowym transportem zmarłych.

Jak wyglądały początki firmy?

Początki naszej działalności sięgają 1937 roku. Wszystko zaczęło się od gospodarstwa ogrodniczego, gdy Mama zaczynała od sprzedaży kwiatów prosto z wiaderka. Z czasem zdobyła tak duże uznanie u klientów, że otworzyła pierwszą kwiaciarnię. W latach 90-tych zdecydowaliśmy się na rozszerzenie działalności o branżę pogrzebową.

Wspominał Pan o swojej Mamie. Jaki wpływ miała na Państwa firmę?

Tak naprawdę wszystko zawdzięczamy mojej Mamie, która położyła podwaliny pod obecnie funkcjonującą firmę. Mama odeszła od nas dzień po Dniu Matki kilka lat temu. Pewnego dnia, gdy była już bardzo schorowana, przywiozłem jej bukiet goździków. Jeden z nich się odłamał, włożyłem go do ręki Mamy. Mocno wtedy zacisnęła dłoń. Bardzo kochała kwiaty - od tamtej pory nazywamy te goździki w firmie „babcinymi”.

Jak prezentuje się Państwa otoczenie biznesowe – kontrahenci, konkurencja, branża?

Możemy być dumni, że przez blisko dziewięćdziesiąt lat naszej działalności, zdobyliśmy zaufanie setek tysięcy klientów. Do kwiaciarni przychodzą ludzie, którzy jeszcze pamiętają małą kwiaciarnię mojej Mamy i jej podejście do klienta. Pojawiają się też dzieci czy wnuki tych osób. Marka naszej firmy jest znana w całym województwie.

Jak wyglądał rozwój firmy na przestrzeni lat? Jak staliście się Państwo tak dużą siecią kwiaciarni i biur pogrzebowych?

Tak jak wspominałem, zaczynaliśmy od własnego gospodarstwa ogrodniczego, ale z czasem zaczęliśmy kupować kwiaty na giełdzie czy sprowadzać z zagranicy. Pamiętam, że kiedy zdecydowaliśmy się na całoroczną sprzedaż tzw. koreanek, czyli mini chryzantem, to ludzie z branży pukali się w głowę. Z czasem jednak klienci tak przyzwyczaili się do kupowania tych kwiatów przez cały rok, że naszym śladem poszli wszyscy kwiaciarze. Nawet ci, którzy wcześniej traktowali nasz pomysł jako niedorzeczny.

Jak w takim razie rozszerzyli Państwo działalność o branże pogrzebową?

Szczerze mówiąc, to Mama zawsze mi powtarzała, że zrobiliśmy błąd rozszerzając działalność, i być może miała rację. Z perspektywy czasu widzę, że wszystko złe, co nas spotkało, miało związek właśnie z branżą pogrzebową. Konkurenci w pewnym momencie wynajęli nawet płatnego zabójcę, za co zostali skazani wyrokami sądowymi. Kiedyś branża pogrzebowa nie trzymała praktycznie żadnych standardów. Stare samochody, byle jakie trumny i obsługa z łapanki. Ja postanowiłem pójść pod prąd i pokazać, że można to robić w cywilizowany sposób. Zyskałem wtedy wielu wrogów, ale to jeszcze bardziej napędzało mnie do działania.

Jakie plany związane z zatrudnieniem macie Państwo w 2023 roku?

Uważam, że rynek pracy czekają gwałtowne zmiany, na które jako firma z wieloletnim doświadczeniem musimy być przygotowani. Co ciekawe, wielu pracowników w mojej firmie pracuje u nas już kilkadziesiąt lat, a zdarza się także, że pracują u nas całe pokolenia. To są dla mnie najcenniejsi pracownicy, którzy sami powtarzają, że firma jest dla nich drugą rodziną.

Jakie macie Państwo plany rozwojowe?

Uważam, że brak rozwoju jest tak naprawdę krokiem w tył. Dlatego w naszej firmie staramy się bezustannie powiększać liczbę punktów i miejsc, w których obecna jest Firma H. Skrzydlewska. W ostatnim roku otworzyliśmy między innymi kompleksowy punkt w Pabianicach. Obecnie posiadamy ponad 40 kwiaciarni na terenie województwa łódzkiego, 16 biur pogrzebowych i dwa krematoria.

Sponsorują Państwo także wiele inicjatyw. Jaką korzyść przynosi to Państwa firmie?

Moja Mama zawsze mówiła, że z ludźmi trzeba się dzielić. Pomogliśmy naprawdę wielu osobom, a szczerze mówiąc, w siedzibie firmy brakuje nam ścian na powieszenie wszystkich podziękowań. Od kilkunastu lat jesteśmy także głównym sponsorem łódzkich żużlowców. W tym czasie Orzeł Łódź stał się profesjonalnym klubem z nowoczesnym stadionem. Obecnie zatrudniamy najlepszego żużlowego trenera w historii – Marka Cieślaka.

Barbara

07.05.2026 10:05

Wyrazy uznania dla wszystkich pracowników firmy za profesjonalne zorganizowanie ceremonii pogrzebowej mojej mamy. oraz za życzliwość, pomoc i radę. Uroczystość przygotowana była perfekcyjnie, przebiegła sprawnie z wielką klasą i szacunkiem dla zmarłej. Szczególne podziękowania dla pani Joli z biura przy ul. Dziewiarskiej, która uprzejmie i szybko pomogła załatwić wszelkie formalności oraz florystki za przepiękne wieńce, przygotowane ze szczególną starannością, dzięki czemu prezentowały się elegancko i godnie.

Barbara

07.05.2026 09:54

Wyrazy uznania dla wszystkich pracowników firmy pogrzebowej za profesjonalne zorganizowanie ceremonii pogrzebowej mojej mamy oraz za życzliwość, pomoc i radę. Uroczystość przygotowana była perfekcyjnie, z wielką klasą i szacunkiem dla zmarłej. Szczególne podziękowania dla pani Joli z biura przy ul. Dziewiarskiej, która przejmie i szybko pomogła załatwić wszelkie formalności oraz florystki za przepiękne wieńce, wykonane z najwyższą starannością dzięki czemu prezentowały się elegancko i godnie.

Monika

10.04.2026 16:10

Dziękuję za pomoc w przeniesieniu szczątków, kremacje i dochowanie mojej Babci, wszystkim Panom z firmy, którzy brali w tym udział. Pełen profesjonalizm, kultura, punktualność i zachowanie godności, mimo, że nie był to klasyczny pogrzeb. Pozdrawiam

Helena

13.02.2026 13:14

Proszę przywiązujcie większą uwagę gdzie odbywa się pogrzeb dzisiaj wracamy juz z cmentarza na którym wg informacji sms miał odbyć sie na cmentarzu przy ul: Ogrodowej a faktycznie kuzyna chowaliśmy dzis ale na cmentarzu przy ul. Sopocka 18, odległość za duża żeby zdążyć spotkać sie przy grobie. Niedopuszczalne błędy w tak dobrej firmie z tradycjami.
    Elżbieta Kania

09.02.2026 19:48

Chcemy serdecznie podziękować Firmie H. Skrzydlewska, za udzielone nam wsparcie po śmierci naszej mamy (i teściowej). Wobec tych ciężkich dla nas chwil uzyskaliśmy pomoc i wyciągniętą pomocną dłoń w chwilach, w których nie ze wszystkim mogliśmy sobie sami poradzić. Dziękujemy pracownikom oddziału przy ul Zakładowej za zrozumienie naszej niezwykle trudnej sytuacji, a zwłaszcza Pani Joannie Izydorczyk z oddziału przy ul. Srebrzyńskiej w Łodzi za wszelką możliwą pomoc i wskazanie nam dalszych działań w tych trudnych chwilach. Zachowanie wszystkich ww. pracowników przepełnione było nieprzebranymi zasobami empatii i zrozumienia oraz zasługuje na najwyższe uznanie jako jeden z podmiotów świadczących tego rodzaju specjalistyczne usługi w Łodzi. Dowodzi profesjonalizmu oraz wypełniania misji Firmy w jakże trudnych tego typu usługach. Bez cienia wątpliwości polecamy Firmę H. Skrzydlewska w Łodzi, dla godnego pożegnania naszych najbliższych. Bardzo dziękujemy. Rodzina Kaniów.
    Jaroslaw

22.01.2026 11:53

Chciałbym serdecznie podziękować pracownikom firmy H.Skrzydlewska z ulicy kurczaki 90 Za pomoc w organizacji pogrzebu mojej Mamy Pani w biurze zajęła sie wszystkimi niezbędnymi formalnościami oraz okazała dużo empatii tym trudnym dla mnie dniu Moja mama wyglądała jak by odpoczywała miała spokojną buzię ładny makijaż Jeszcze raz dziękuję za pomoc i troskę
    Anna

21.01.2026 20:07

Chciałabym wyrazić głębokie rozczarowanie oraz sprzeciw wobec standardów panujących w tutejszym domu pogrzebowym przy ul. Kurczaki 70, w zakresie opieki post mortem. Sposób przechowywania ciała oraz proces identyfikacji zmarłej osoby uważam za niedopuszczalny i wysoce nieetyczny. Podczas identyfikacji nie zapewniono zmarłej ani jej rodzinie minimum prywatności i intymności. Zamiast okazania samej twarzy pacjentki, co w zupełności wystarczyłoby do potwierdzenia tożsamości, personel odsłonił całe ciało, włącznie ze strefami intymnymi. Jest to rażący brak szacunku wobec godności osoby zmarłej oraz wykazanie się całkowitym brakiem empatii wobec pogrążonej w żałobie rodziny. Taki widok jest traumatycznym przeżyciem, które zostaje w pamięci na zawsze – szczególnie w przypadku dzieci, które nie tak chciałyby zapamiętać swoją mamę. Mam nadzieję, że dyrekcja wyciągnie z tej sytuacji wnioski i przeszkoli personel, aby oszczędzić innym rodzinom tak bolesnych doświadczeń w przyszłości
    Szary

14.01.2026 22:04

Korzystam z usług tej kwiaciarni już długi czas. Dziewczyny robią orginalne bukiety. Kwiaty świeże, bukiety śliczne a do tego jeszcze taka miła obsługa. Zawsze moje oczekiwania są spełnione. Gorąco polecam.
    Alan

05.01.2026 21:34

Składam serdeczne podziękowanie pracownikom H. Skrzydlewska za pomoc w zorganizowaniu uroczystości pogrzebowej mojej żony ś.p. Anny Łazińskiej. Szczególne podziękowania dla Pani Joanny Izydorczyk, Pana Adama Pajora, Pana Michała Staciukowicza oraz Pań z kwiaciarni przy ul. Srebrzyńskiej 44 (cm. Mania). Z wyrazami szacunku Andrzej Łaziński
    Małgorzata

09.12.2025 11:37

Ogromne podziękowania dla Pani Sylwii która pracuje w Łowiczu w kwiaciarni Skrzydlewskich ogromne zaangażowanie z jej strony bardzo profesjonalny pracownik.
    K. W.

29.11.2025 23:11

Jestem bardzo rozczarowana obsługą pogrzebu. Kompleksowa jest tylko cena,a usługi żadne. Tabliczka zamiast stać przed trumną była schowana i rzucona pod wieńce. Brak zaangażowania osób obslugujących. Wieniec 1200 zł żenujące wykonanie,kwiatki sypały się po drodze do grobu. Nie polecam.
    Iwona

19.11.2025 21:16

Chciałabym podziękować Pani Justynie Grajczyk z Pabianic za pięknie wykonane serce z białych róż na grób mojego syna. Dziękuję za empatyczne podejście do mojej straty. Pozdrawiam serdecznie
    Agnieszka

19.11.2025 20:19

Kwiaciarnia w Pabianicach przy ul.Orlej 24 godna polecenia. Wiązanki na Wszystkich Świętych pięknie wykonane, Pani Justyno G. wspaniała robota!
    Piotr Stępień

13.11.2025 01:07

Tragedia, sala pożegnań na ul. Kurczaki poniżej socjalau, Mama niedokładnie ubrana wyglądała jakby ktoś ją wrzucił do trumny. Pracownik który to robił nie pofatygował się nawet by nogi mojej Mamy złączyć. Nie poz ałem swojej Mamy tak wrzuconej do trumny dopiero po znamionach na prawej ręce potwierdziłem, miała jeszcze opaskę że szpitala zapytałem się czemu nie zdjęli, ponoć mają takie procedury. Popożegnaniu przed skremowaniem, Byłem w szoku zapaliłem papierosa tam gdzie odbierają,może nie składnie piszę ale targają mnie emocje, brama wyjazdowa wiedziałem że Mamę będą wieść na kremację na Szczecińską Ci pracownicy firmy skrzydlewska nie zastanowili się że na miejscu jeszcze może być rodzina były śmiechy, bluzgi. Żona mi wytłumaczyła że dla nich to zwykła praca to mogę wybaczyć. Ale żeby najbliższą osobę Mamę wrzucić do trumny byle jak już nie, jak lalkę rzuconą przez nie rozgadniętą nastolatkę w kąt. Tak się nie postępuje jest to złe i bolesne dla osób których całe życie oddała.
    Monia

06.11.2025 20:09

Bardzo bym Chciała podziękować H. Skrzydlewkiej za pełen profesjonalizm w przeprowadzeniu pogrzebu moje babci . Pan Mariusz Głowala bardzo nam pomógł , wszytko rzetelnie objaśnił wytłumaczył i bardzo pomógł. Pan Marcin z kwiaciarni przygotował przepiękne wieńce. Jesteśmy bardzo zadowoleni z usług tej firmy i będę ją wszędzie polecać.
    Agata

05.11.2025 01:13

Kompletna bezduszność, profesjonalizmu brak, pańszczyzna i najniższe możliwe standardy, albo ich brak. Powierzyliśmy firmie ostatnie pożegnanie mojego brata. Sala jak hala mięsna z PRLu, białe plastikowe okładziny, bezduszny niebieski. Zero kwiatów, najtańsza trumna z wyściółką z flizeliny przypięta zszywaczem. Ciało mojego brata potraktowane skandalicznie, nieprzycięte paznokcie, nieogolony, pozszywane oczy i usta zniekształciły zupełnie jego twarz. Wylew na ustach. Prośba o ogolenie skwitowana przez typa, że on tu już obowiązki skończył. Empatia,zachowanie i wypełnianie obowiązków owego pana na poziomie -100. (Chcieliśmy ogolić sami, skoro go nie ogolono wcześniej, żeby mama nie widziała syna w takim stanie). Nie można. Aż się boję pomyśleć jak wyglądała kremacja i wyjęcie konwertera z klatki piersiowej..... Ostatnie pożegnanie dla nas przez to wszystko było potwornie ciężkie, wygląd brata nas zszokował, zachowanie obsługi skandaliczne. Z całego serca odradzam.
    Marlena

13.09.2025 13:13

M1 Łódź TRAGEDIA pani obsługująca Ukrainka strasznie niesympatyczna, szkoda że najpierw zapłaciłam , gdyby było odwrotnie wyszłabym.
    Narcyz Szubert

08.09.2025 09:56

Chciałbym serdecznie podziękować firmie pogrzebowej H. Skrzydlewska w Łodzi ul Smutna za organizacje pogrzebu mojej mamy w dniu 04.09.2025 . Szczególne podziękowania kieruję do Pani Bożeny Tomczak z biura ,która jest osobą o wysokiej kulturze osobistej, wielkiej życzliwości i dbającą o najdrobniejsze szczegóły przy organizacji pogrzebu. Podziękowania należą się również państwu przygotowującym ciało do pogrzebu, pracownikom kwiaciarni oraz panom obsługującym pogrzeb w kościele i na cmentarzu. Bardzo państwu dziękuję
    Mazurka

06.09.2025 07:45

Bardzo niemiłe Pnie .Żałobnicy czasem jadą wiele godzin by pożegnać zmarlego,a w domu porzebowym brak toalet , umywalki by ręce odświeżyć. Na pytanie czy mozna skorzystać z wc odpowiedź macie na cmentarzu.Dodac należy że owszem 2 tojtojki stoją w odległości jakieś 300m , ale tylko dla wiedzacych gdzie.Za tak wielkie pieniądze mogliby się postarać. Sama oprawa pogrzebu też bez reweacji.Fabryka śmierci bym nazwała. Nie polecam , a wręcz nie bierzcie.
    Kilien

16.08.2025 10:56

Kwiaciarnia na ulicy tatrzańskiej kupiłem róże w czwartek popołudniu a w piątek miały iść na prezent a nadawały się do śmietnika bo padły wszystkie. Obsługa nie przyjemnat młody chłopak nie zna się na swojej pracy a nawet przeprosić nie potrafi chyba tam za karę pracuje i nawet nie słucha człowieka tylko sie odwraca i ucieka na zaplecze więc ten punkt omijamy z daleka !!!

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w H. Skrzydlewska?

Kontakt - H. Skrzydlewska

ul. Dziewiarska 14 92-311 Łódź

Ponczek1957

14.06.2025 14:19

Kwiaciarnia na Brzezińskiej gdzie kupuję od lat !!!!! Dzisiaj tragedia !! Obsługa obojętna,nie empatyczna,nie pomocna Stary człowiek,bez nogi ,niepełnosprawny sam naładował sobie kilka worków ziemi na wózek Podjechał spocony pod drzwi od kasy i nic Pani nie wyszła,nie policzyła ,po wejściu do środka trzeba wiedzieć jaka cena i podać .dwie panie miło gaworżą w obcym języku i mają w d... klienta beż nogi Słabo państwo właściciele,bardzo słabo !!!

19.04.2024 09:57

Łamanie prawa na każdym kroku. Na rozmowie o prace żadnych konkretów, oczywiste pytania w stylu ''jak długo pani pracowała w ostatniej pracy?'' gdzie wszystko było podane w cv, próbny tydzień czyli praca na czarno bez umowy i nawet nie wiesz za ile bo nikt ci nie powiedział bo rozmowa trwała 2 minuty i zapraszam kolejną panią z Ukrainy mimo że szef już na rozmowie je obrażał. -Panie pracują po 7-13 godzin dziennie -Praca po 12-14 dni pod rząd -masz 2 albo max 4 dni wolnego w miesiącu (w ogłoszeniu było napisane że to praca na pełen etat czyli jakieś 168 godzin) Panie pracują po 280 godzin, nie wiem jakim cudem pan się chwalił że praca na umowę o prace skoro nie da się tyle godzin pracować na umowie o prace. Szef uważa ze ''młodzi ludzie nie chcą pracować'' a oni po prostu nie chcą brać udziału w byciu (usunięte przez administratora) W normalnej pracy po 4 godzinach proponowali mi przerwę a tutaj po 7 godzinach bez pytania wyciągam małą kanapkę bo nie wytrzymuje. Sekundę po zjedzeniu już dają ci kolejne zadanie do zrobienia wiec nie ma żadnej przerwy. Gdy powiedziałam jednej dziewczynie ze pewnie dowiem się zaraz ile będę zarabiać bo dostane umowę, zaśmiała się i powiedziała ''z umową to nie tak szybko''. Szef zwala na mnie winę że nie wiedziałam że pracują po 12 dni pod rząd bo nie zapytałam bo gdy mówił o pracujących weekendach myślałam że mają wolne w tygodniu. Zresztą jakim cudem w zakazie handlu pracują w niedziele? Za moją prace dostałam mniej pieniędzy niż najniższa krajowa. Błagam nie idźcie tam do pracy, to czysty prl (usunięte przez administratora) i wykorzystywanie gorsze niż w Chinach, czekam aż ludzie zaczną to zgłaszać i się skończy.
    Bella

15.02.2025 07:18

Wszystko, co tu jest napisane jest prawdą. Byłam, sprawdziłam. Do tego wypłata pensji odbywa się w systemie kopertowym. Dostajesz kopertkę ze swoim nazwiskiem, a w środku napisane, że pracowałeś tyle godzin po takiej stawce, plus jakaś dopłata za niedziele. Na zebraniu kierowników właściciel wrzeszczał, że za dużo wszyscy mają godzin, że za dużo im płaci. Nie wiedział, że to wiem. Chciałam się dogadać na pół etatu, to wrzeszczy, że roszczeniowa jestem, bo wszyscy pracują w takim samym systemie. *czyli po 200 godzin* Oczywiście pierwszy okres to nawet nie zatrudnienie, bo żadnej umowy nie było. Wszystko na czarno.
    Brzydula

05.03.2025 13:38

Nie rozumiem, skąd się biorą te informacje, ponieważ aktualni pracownicy twardo podkreślają, że nie ma problemu z umowami.
    Ania Czerwińska

20.01.2025 23:30

Dziękuję p. Joli z ul.Dziewiarskiej za miłą i profesjonalną pomoc przy pochówku moich bliskich .Serdeczna i ciepła osoba znająca swój fach !!!! Pani Jolu - dziękuję.
    @klient

13.11.2024 18:56

Ogólnie jesteteśmy zadowoleni ze świadczonych przez firmę H.Skrzydlewska usług. Profesjonalna obsługa, świeże kwiaty, ale jest jedno "ale" z którym chcieliśmy się podzielić. To mocno zużyte zielone dywaniki przy grobie na których umieszczono urnę, czarna poszarpana włóknina na której w bardzo widocznym miejscu, też przy grobie, znajdowała się odkładana ziemia. Ten ostatni element pochówku bliskiej nam osoby na Cmentarzu Komunalnym Zarzew zupełnie popsuł uroczystość pogrzegową
    Ela l

16.04.2024 03:42

Bardzo dziękuję Pani Klaudii która pracuje w Łagiewnikach za pomoc w organizacji pogrzebu, bardzo miła empatyczna osoba.Dziękuję i polecam wszystkim.
    Przemysław

22.01.2024 14:10

Jestem bardzo zadowolony z firmy H. Skrzydlewska . Świeżość kwiatów na najwyższym poziomie. Organizacja pogrzebu również. Pani w biurze zajmuje się wszystkim profesjonalnie, od wyrobienia aktu zgonu po pełną kultury obsługę i organizacje pogrzebu. Wybór Urn i trumien bardzo duży i oryginalny. Przede wszystkim chłodnia na miejscu w Pabianicach i sala pożegnań. Kawa była takim przyjemnym dodatkiem, ale zawsze miło jak obsługa jest na plus. Ceny bardzo adekwatne, plotki mówiły że drogo ale to tylko plotki i ceny są super. Cieszę się bardzo że właśnie wybrałem państwa firmę.
    @Pracodawca

22.12.2023 18:31

Pragnę z całego serca PRZEPIĘKNIE PODZIĘKOWAĆ PANI-DORADCA BOŻENA TOMCZAK i jej młodym współpracownikom za profesjonalne przyjęcie mnie w biurze podczas załatwiania oprawy pogrzebu w dniu 22.12.2023 roku mojej CIOCI CZESŁAWY. Spotkałam się z ogromną empatią PAŃ, życzliwością i wysoką kulturą osobistą. Szczególne PODZIĘKOWANIE należy się PANI BOŻENIE TOMCZAK, która w smutnym momencie poprowadziła mnie za rękę dokonując wszystkich formalności w sposób łatwy, z wytłumaczeniem najdrobniejszych szczegółów -Profesjonalnie, prosto, łatwo. Pani Bożena Tomczak to WYJĄTKOWY pracownik na właściwym miejscu, zasługuje na Wielkie uznanie a wręcz nagrodę od zwierzchnika - to wizytówka PAŃSTWA FIRMY - DZIĘKUJĘ. Pracownicy KWIACIARNI -mili, uśmiechnięci naprawdę SUPER. Panie naprawdę potrafią pomóc w wyborze kwiatów i dobrze znają zasady bukieciarstwa. Z pomocą PAŃSTWA PRACOWNIKÓW dzień smutny stał się dużo łatwiejszy. WIELKIE DZIĘKI. Wszystkim w samych superlatywach polecę PAŃSTWA FIRMĘ. Zofia z Kutna.
    Paweł

18.12.2023 19:54

Dzień dobry. Chcielibyśmy wraz z rodziną bardzo podziękować Firmie H Skrzydlewska a w szczególności Pani Joannie z Krematorium przy ul Zakładowej za ogromną pomoc i zaangażowanie w pochówku naszego krewnego. . Jest nam bardzo miło że mieliśmy kolejny raz polegać na Państwa doświadczonej załodze. Pani Joanna to niekończące się ciepło i dobro. Jesteśmy zachwyceni poziomem poziomem usług Państwa Firmy. BARDZO, BARDZO DZIĘKUJEMY.
    Lodz

01.10.2023 11:59

Nie polecam. Na zakładowej (usunięte przez administratora)śmieją się z innych zakładów pogrzebowych. Pani w biurze nic nie wie co się dzieje. Sieć masakra
    Rozczarowany

07.07.2023 18:19

Nie polecam firma idzie na psy pochowałem ojca w 2018był poziom i mama odeszła w 2023zenada tylko zysk się liczy i wyciągnięcie kasy a przygotowanie pośmiertne porażka gdzie zgon był naturalny i ciało zabrane w dobrym stanie sam bym lepiej naszykował i umalowała mamę spodziewałem się profesjonalizmu a jest co raz gorzej odradzam szczecińską i doły mam żal że nie dosc że jest to strata bliskiej osoby i emocje to jeszcze za nie małe własne pieniądze wszystko jest na sztukę tylko zysk się liczy a rodzinę traktuje się jak kartę bankomatową ceny kwiatów i wieńcy też kosmos zamówiłem gdzie indziej taniej a i tak ładne szkoda że firma nawet jest tak pazerna że do urny nawet maleńkiej wiazaneczki nie da od siebie
    Skrzydlewska-Lodz

18.06.2023 07:06

Serdecznie dziekuje Pani Malgosi ,która zajęła się niezwykle profesjonalnie organizacja pogrzebu mojej Mamy ktory odbył się 09.czerwca 2023r.Pani Malgosia wykazała się ogromna empatia ,wysoka kultura osobista w tak trudnym dla mnie czasie. Jest to osoba ,która załatwiła wszystkie formalności związane z pogrzebem ,zadbała o każdy szczegół uroczystości pogrzebowej ,swoją prace traktuje z ogromnym zaangażowaniem i szacunkiem dla rodziny zmarłej osoby pogrążonej żałoba .Składam również wyrazy uznania dla Panów świadczących usługę pożegnania na Cmentarzu Zarzew zrobili niezwykle wrażenie tworząc elegancka oprawę pogrzebu. Jest jednak jeden bardzo słaby punkt w Firmie H.Skrzydlewska przy ul.Dziewiarskiej w Łodzi o którym muszę napisać ,jest to kwiaciarnia ,która w tym dniu reprezentowała Pani Agnieszka .Osoba ta zachowała się jak niesympatyczna urzędniczka przyjmująca zamówienie ,chłodna bez cienia empatii ,widać było , ze nie jest zainteresowana nami ,pokazała tylko jeden katalog z kwiatami bez żadnego pytania o nasze oczekiwania,czy jakiekolwiek doradztwo.
    H. Skrzydlewska

21.06.2023 10:23

Szanowni Państwo. Serdecznie dziękujemy za zaufanie jakim obdarzyli Państwo Firmę H. Skrzydlewska. Jesteśmy Państwu niezmiernie wdzięczni za pozostawioną opinię, dzięki której możemy wyciągnąć odpowiednie wnioski i dokonać dogłębnej analizy naszej działalności. Dziękujemy za miłe słowa, a także za opinię na temat obsługi w kwiaciarni. Z całą pewnością zrobimy wszystko, aby poprawić pewne niedociągnięcia. Jednocześnie chcielibyśmy złożyć Państwu wyrazy szczerego współczucia z powodu śmierci Mamy. Z poważaniem. Firma H. Skrzydlewska
    Joanna

23.05.2023 10:22

Cześć wszystkim, a czy jakiś pracownik firmy dostał tą wyczekiwaną umowę o pracę? Czytam sobie co tutaj piszecie, i widzę, że są z tym problemy. W starszym ogłoszeniu na stanowisko bukieciarki niby jest napisane o umowie o prace na okres próbny. Pisali też, że szukają osoby do przyuczenia. Mi by to pasowało akurat, tylko o ile wtedy stawka jest niższa? Jakieś widełki?
    Zainteresowany

04.06.2023 22:35

Na rozmowie o pracę,nie powiedzieli nic o umowie,czy są widełki tego nie wiem
    [email protected]

31.05.2023 23:58

Nekrologów brak tam gdzie miały być w piątek pogrzeb a już praktycznie czwartek nie ma .....Widzę że firma nie podchodzi odpowiedzialnie do pracy....kierownik mówi co innego pracownicy robią co innego zero zgrania....
    Tadeusz

23.05.2023 07:57

Witam, bardzo polecam firmę H.Skrzydlewska. Organizowałem u nich pogrzeb tydzień temu i jestem bardzo zadowolony. Obsługa w biurze bardzo profesjonalna oraz w kwiaciarni piękne kwiaty. Bardzo dziękuje

19.04.2023 15:09

Nie polecam pracy w zakładzie Skrzydlewska. Brak umowy o pracę od kilku miesięcy. 0 poszanowania dla pracownika. Nie pasuje to następny. Ukraińcy czekają. Szef nadety (usunięte przez administratora). Wszystko robisz źle. Poniżanie pracownika na każdym kroku. Jesteś zalobnikiem, kierowca, magazynierem, sprzątaczem, robisz bukiety w kwiaciarni itp. Nie polecam. Kto przyjedzie to sam oceni

19.04.2023 09:43

Nie polecam pracy w zakładzie Skrzydlewska. Brak umowy o pracę od 3 miesięcy. Codziennie pretensje o wszystko. Jeden mądrzejszy od drugiego. Jesteś pogrzebnikiem, kierowca, magazynier, sprzątacz i jeszcze wience trzeba było robić itp. Za awarie auta brak premi, bo ktoś specjalnie popsuł. Brak słów. Szef nadety buc. Potrafi tylko krzyczeć na pracownika. 0 poszanowania. Nie polecam
    Klient

15.04.2023 09:55

Mogę polecić z całego serca, bardzo rzetelna obsługa na Dołach. Panie przemiłe, pogrzeb zorganizowany sprawnie. Nie mam do czego się przyczepić. Kwiaty tez piękne.
    Piotr

21.03.2023 19:16

Bardzo profesjonalna obsługa, jestem zadowolony z obsługi i organizacji pogrzebu. Bardzo dziękuje firmie H.Skrzydlewska
    Jadwiga

20.02.2023 18:48

Serdecznie dziękujemy Panu Skrzydlewskiemu za pomoc w organizacji pogrzebu Naszej Mamy. Dziękujemy całemu personelowi, a szczególne podziękowania kierujemy do Pani Małgosi, która zajęła się Nami z pełnym zaangażowaniem i empatią. Profesjonalna i miła obsługa sprawiła, że ten smutny dzień było odrobinę łatwiejszy.
    Daria

15.02.2023 19:42

Dziś odbył się pogrzeb mojego ukochanego dziadka, firma pogrzebowa staneła na wysokości zadania, pełen profesjonalizm. Organizacją uroczystości pogrzebowej zajmował się punkt na Kurczakach w Łodzi, chciałabym serdecznie podziękować w pierwszej kolejności Pani Katarzynie, która z pełnym zaangażowaniem i niesamowitą dawką empatii pomaga przejść przez niezbędne formalności pogrzebowe. Kolejną osobą, ktorej należą się słowa uznania jest Pani Karolina przygotowująca ciało do uroczystości. Nie mogę nie wspomnieć o Panach świadczących usługę na cmentarzu, cała czwórka zrobiła na mnie niezwykle dobre wrażenie, stworzyli elegancką oprawę pogrzebu. Bardzo dziękuję za przepiękną uroczystość.

Zostaw merytoryczną opinię o H. Skrzydlewska