STIGAL

Krotoszyce

Ocena pracodawcy 5/6

na podstawie 318 ocen.

STIGAL
5 318

Opinie o STIGAL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STIGAL

Aneta

@Maderfaker, czy spróbowałbyś rozwinąć pojęcie firma dziwna? Wiele osób czytając ogłoszenia rekrutacyjne zamieszczone na stronie internetowej firmy STIGAL, prawdopodobnie będzie rozważało aplikowanie na wakujące miejsca. Jednym z portali, gdzie będą szukać opinii na jej temat będzie Gowork.pl. Zatem warto by było zamieścić kilka komentarzy i opinii pochodzących od samych, obecnie zatrudnionych w tej firmie, po to, aby decyzje kandydatów miały jakieś racjonalne podstawy, a nie tylko intuicyjną loterię.

   
Produkcyjny

Aneta, z tą sprzedażą firmy to serio?

   
Maderfaker
@Produkcyjny 19.06.2018 12:22

Aneta to bot. Stigal to ... firma dziwna. Jedyna w swoim rodzaju, pod każdym względem.

   
Aneta

@Wtorek w pracy, dziękuję za zabranie przez Ciebie głosu w dyskusji i w dalszym ciągu namawiam osoby, które zaczęły pracę niedawno w firmie STIGAL, aby podzieliły się swoimi doświadczeniamij pracy w tej firmie. Niech to będzie garść informacji, które jako kandydaci do pracy sami chcieliby otrzymać.

   
Aneta

Aktualnie na stronie internetowej firmy STIGAL znajduje się jedno ogłoszenie rekrutacyjne. Firma chce zatrudnić spawacza. Czy ktoś z aktualnie zatrudnionych w firmie na podobnym stanowisku mógłby podzielić się swoim doświadczeniem z pracy w STIGAL? Jakie są wymagania i oczekiwania wobec pracownika? Na jakiego rodzaju pozapłacowe bonusy może liczyć osoba zatrudniana w tej firmie?

   
Wtorek w pracy
@Aneta 10.06.2018 16:26

Może liczyć na to, że część pensji będzie otrzymywał pod stołem na lewo. +++ totalna inwigilacja, kamery, śledzące pracownika karty wejścia do pomieszczeń. Kim Dzong Un mógłby się uczyć od właściciela Stigalówki.

   
Aneta

@Max, a czy mówi się również, kto miałby kupić STIGAL? A jeśli tak, to czy wiadomo na jakich warunkach dla pracowników dokonano by tej sprzedaży? Czy w związku z tym, widoczna jest jakaś zmiana nastrojów wśród osób zatrudnionych?

   
C
@Paweł 03.06.2018 11:43

Jak widzę coś jest na rzeczy jak sam szef odpisuje. Tajemnice firmy Sztigal, nigdy niczego się nie dowiesz.

   
Max

Mały, powiem więcej. Słyszałem z góry takie pogłoski, że jest to najlepszy moment na sprzedaż firmy.

   
Mały

Na razie żadnych zmian nie widać.

   
Aneta

@ Duży, jeśli możesz to napisz nieco szerzej o zapowiadanej zmianie i dlaczego, Twoim zdaniem, do niej nie doszło. Jak obecnie wygląda praca w STIGAL, czy warto złożyć aplikację? Na stronie internetowej firmy pojawiło się ogłoszenie dotyczące zatrudnienia spawacza. Jak myślicie, czy warto spróbować?

   
Duży

(usunięte przez administratora) Miało być lepiej w nowym zakładzie, jest gorzej. Odejście ostatniego managera dużo mówi- pracownicy zaczną uciekać.

   
Polo Disco

Rysiu, dzieciak jest słyszałem z rodziny Uszatego Batmana, Zezowatego Szczęścia, czy jak go tam nazywają XD

   
Aneta

@Rysiu, a może jednak okaże się, że jest on bardzo dobrym pracownikiem? Nie można oceniać kogoś zbyt pochopnie. Długo już pracujesz w STIGAL? @Maxy, a dlaczego masz takie zdanie na temat pracy w STIGAL? Mógłbyś powiedzieć coś więcej? Twoja opinia jest teraz bardzo ogólna. @Arczi, czy masz takie doświadczenia ze STIGAL? Czy mógłbyś powiedzieć, czy pracownikom tej firmy przysługują jakieś dodatkowe benefity socjalne?

   
Jugo

(usunięte przez administratora), gorszy od strefy. Szkoda czasu na tą firmę. Uszatemu Batmanowi już całkiem odbija. Poza tym podzielić firmę na gorszy i lepszy sort - lepszy wchodzi głównym wejściem, bydło wchodzi tyłem bo wstyd.

   
Rysiu
@Jugo 08.05.2018 15:54

Chyba miało być podzielił, a nie podzielić. Z resztą się zgadzam

   
Rysiu

(usunięte przez administratora). Teraz jeszcze zatrudnili dzieciaka, który nie wiadomo czy kiedykolwiek w życiu pracował, do optymalizacji pracy i uczenia innych. Cyrk na kołach

   
Maxy

"Kołchoz"- tak się mówi tu na miejscu o Stigalu. I ja to zdanie podzielam.

   
Aneta

@Patrick czy rozmawiałeś z pracodawcą o podwyżkach? Może trzeba dłużej pracować i efektywniej, aby dostać taką podwyżkę? O nadgodzinach też warto porozmawiać. Ci co pracują długo i się starają powinni zostać docenieni. Obecnie w firmie STIGAL pojawiło się sporo ofert na stanowiska PRACOWNIK DZIAŁU LOGISTYKI, Monter - Serwisant, Monter - Spawacz.

   
Arczi
@Aneta 11.09.2017 15:25

Prawda jest taka, że im dłużej pracujesz, tym bardziej mają cię głęboko.

   
Aneta

@Pablo to forum jest po to, żeby dzielić się informacjami na temat pracy i warunków pracy w firmie STIGAL. Takie informacje są pomocne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie. Czy ktoś z was pozostawi swoją opinię o pracy w STIGAL?

   
Arczi
@Aneta 04.10.2017 15:43

Nie polecam

   
Aneta

@Fan~Chicago~Bulls, więc co Twoim zdaniem powinno ulec zmianie w firmie, aby stała się bardziej atrakcyjnym pracodawcą dla obecnych lub przyszłych pracowników? @Żakard, a czy Ty pracujesz w STIGAL w Krotoszycach? Jak oceniasz tego pracodawcę pod względem warunków, jakie oferuje swoim pracownikom?

   
Żakard
@Aneta 21.04.2018 22:37

Aneta, pracuję w Stigal już długo. Przyszedłem tu ze strefy. W porównaniu ze strefą w Stigal jest słabo ogólnie rzecz biorąc. Jak kilku pracowników, czekam na otwarcie Mercedesa. Od dłuższego czasu zmęczony jestem firmą Kłapouchego - tak mówimy na szefa.

   
Żakard

Targi w Kielcach i ?najnowszy? produkt firmy Stigal PRO Master3D. I tak co roku piszemy, że wielka nowość. Dajcie spokój, nic nowego nie jesteśmy w stanie wymyślić, ciągle te odgrzewane kotlety jak i pozostałe maszyny. Bida Panie.

   
Fan~Chicago~Bulls

@Aneta, rotacja na firmie jest znaczna. Z pozoru jest dobrze, a niestety po czasie daje się we znaki pensja pod stołem (emerytura !!!!!), tak zwane dobrowolne niepłatne soboty w pracy, klaustrofobiczny klimat wśród pracowników szczególnie produkcyjnych itp itd.

   
Aneta

@Ancymon, jak oceniasz pracę w STIGAL? Rozważasz pozostanie w firmie dłużej, czy chciałbyś zmienić pracę? @Mlody lat 27, i jak poszło Ci na rozmowie? Możesz napisać, w jakiej atmosferze przebiegała? Udało Ci się dostać pracę? Jesteś zadowolony?

   
Ancymon

Koleżko Gryzli a czego się spodziewałeś Nowa hala przecież jest za kredyty wybudowana. Nic się na firmie nie zmieni, pracownicy teraz muszą te kredyty spłacić. Wszystko będzie po staremu. Reszta to bajki i baśnie z palca wyssane.

   
Mlody lat 27

Witam zaproszono mnie na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko spawacza jakie zarobki warunki pracy itp

   
4 lata na produkci
@Były 04.02.2018 20:11

Jest jeszcze kierownik produkcji. Też niezbyt milusi.

   
Koralgot

Jak komuś nie po drodze z dobrą pracą to oczernia firmę!!!!

   
Ronin

@Aneta.!!! Widzę, że od kwietnia do października ciągle masz tu coś do powiedzenia i udając kogoś kim nie jesteś wypytujesz się: a ile sie u was (???) zarabia, a co o tym myślicie. A później wrzucasz tu swoje przemądrzałe pouczenia. A kim ty jesteś i za kogo się uważasz..?? Dla mnie ewidentnie pracujesz w biurze STIGAL na kierowniczym lub innym psim stanowisku i twoim zadaniem jest tu kontrolować i pilnować aby nic złego nie napisano o twojej firmie.. W twojej firmie pod stołem dają w kopercie bez płacenia podatków.?? Czyżby Legnica to kolejne miasto z układami, kolesiostwem i powiązaniami. Wszystko na to wskazuje, bo gdzie Izba Skarbowa, gdzie Policja.?????

   
Pablo
@Ronin 19.11.2017 10:50

Zluzuj. Domeną GOWORK są boty / pracownicy, którzy MUSZĄ podkręcać (usunięte przez administratora), bo jak napisałem niżej, czego najwyraźniej nie doczytałeś, później dzwonią i informują o usuwaniu postów za hajs, więc czarny pijar im się opłaca. Trochę jak strażak, który podpala żeby mieć co gasić i zarobić. Żeby nie było, że gadam pierdoły poczytaj jak wygląda struktura wątków w innych firmach, zobaczysz analogię. Problem w tym, że nikt go-workowi tego nie udowodni. Tyle w temacie.

   
Krzysztof

Niebede sie rozpisywal, Ale niepolecam tej firmy

   
Pablo

Żenujące, najpierw boty w stylu Aneta spamują okresowo wątek w goworku próbując rozpętać gównoburzę, a potem wydzwaniają z goworka do firm żeby za hajs konta i negatywne wpisy usuwać!!! Żałosna metodologia.

   
Aneta

@Gryzli .... Czy ten sposób wypłacania wynagrodzenia dotyczy wszystkich działów firmy? A czy oprócz premii można liczyć na jakieś dodatkowe benefity?

   
[email protected]!nk4
@spaw 27.06.2017 19:11

jesli pracujesz w firmie i nie jeździsz to po 8h (biurwy), chyba ze mają wzmożoną produkcje to spawacze i mechanicy robią po 9-10h dziennie "dobrowolnie" aby sie wyrobić. jeżdzący po polsce robią ile organizm pozwoli byle skończyć w danym terminie, czyli np o 7 rano do 22 u klienta na wyjeździe cały tydzien montaz maszyny , częsciej niż rzadziej praca ta jest w pyłach produkcyjnych, w hałasie, w blasku spawaczy obok pracujących, na przeciągach w halach i przy temperaturach lekko powyżej zera stopni ( w zimie) - bo dla 2 roboli sztigalowych hala produkcyjna nie stanie gdy klient ma zamówienia produkcyjne.... ale za te godziny zapłacą (pod stołem) ,zarobisz, kosztem swojego zdrowia...

   
gohu

Też mam podobne pytanie co wyżej? jak wygląda tam teraz praca? Widzę że, szukają serwisantów??

   
Gryzli ....
@gohu 24.06.2017 21:32

Witam Firma na pierwszy rzut oka fajna czysto nowa hala ludzie fajni, natomiast lewe umowy o pracę dają np 1600 netto podstawa na rękę a na tysiąc złoty pod stołem jako premia, pracownicy mają umowę o pracę na 1600 złoty netto a drugie tyle dostają na gębę jako premia, dobre dla kogoś kto ma alimenty. Bo Premia to premia może zawsze zabrać to raz dwa brak składek do lat pracy brak zdolności kredytowej itp itd szkoda czasu na tą firmę Ekert szuka i tam dają wszystko jak należy, Może pan Prezes Stigala pomyśli o uczciwym rozwiązaniu finansowym :)

   
Aneta

A jak obecnie wygląda praca w STIGAL? Chętnie dowiemy się więcej na temat Waszych doświadczeń. Na jakie warunki zatrudnienia mogą liczyć pracownicy?

   
az iskry leca.... z palnika

nowy ajan w jaworze poszukuje dawnych i obecnych ( np przez goldenline i pracuj) pracownikow firm z legnicy o podobnym profilu . a na podstawie kopii umowy dorzuca 25% wiecej, benefit i opieke lekarska prywatna. chyba turcy nie tylko niemcy chca opanowac ale i polske swoimi maszynami :)) ale to tylko pogloski i nie potwierdzone fakty.... narazie.

   
Pawnucy
@az iskry leca.... z palnika 02.11.2016 22:09

No i co z tego. Kto by chciał pracować dla kebaba i naprawiać / montować kiepskie maszyny, każdy ma swój honor.

   

Zostaw opinię o STIGAL - Krotoszyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STIGAL