STIGAL

Krotoszyce

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 381 ocen.

STIGAL
4 381 6 1

Opinie o STIGAL

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Stary pracownik

Chora polityka firmy. 12 fizycznych, 40 biurowych. My na ich pensje musimy pracować, tylko komu oni są potrzebni? Kiedyś było dwóch konstruktorów, 3 w logistyce, dwóch programistów, jedna księgowa i było dobrze. Teraz jest dramat. Czasy na wykonanie zadania i skracanie jeśli zrobisz coś szybc8ej????sztuczne stanowiska. Po 7 latach trzeba uciekać stąd.

Olek
@Stary pracownik 05.09.2018 20:29

Doszedłem to podobnej myśli. Mimo, że jestem biurowy, niczego się w tej firmie nie dorobiłem. Starczy już tych firm rodzinnych, zarabiają tylko rodzina i donosiciele, a 90% biura donosi do wiadomo kogo. Was na hali uratuje tylko trzymanie się razem. Bez biurowych firma sobie poradzi, a bez pracowników produkcyjnych już nie. Oni to dobrze wiedzą i chcą was rozbić, żeby łatwiej wami sterować.

Do boju
@Stary pracownik 05.09.2018 20:29

Jestem poszukującym pracy i takim opiniom się dziwię. To normalne w takich firmach że więcej ludzi pracuje w biurach niż na produkcji. Żeby całość ogarnąć trzeba sporo zachodu. Szkoda że firma zatrudnia ludzi którzy piszą takie głupoty, lepiej niech taki założy własną działalność i przekona się na własnej skórze albo liźnij trochę internetu to zrozumiesz co to jest. Ja byłem na rozmowie i uważam że muszę spróbować bo podejście jest profesjonalnie. Po za tym firma czysta, a pracować trzeba jak wszędzie.

Aneta

@ŻYCZLIWY, możesz napisać coś więcej o warunkach? Co Twoim zdaniem należałoby zmienić, aby je poprawić? Atmosferę tworzą sami pracownicy, może warto porozmawiać z innymi na ten temat? @Obserwator, czy obecnie w Stigal występuje duża rotacja? Wspomniałeś, że poszukiwane są nowe osoby, wiesz może, na jakie stanowiska?

Obserwator

Ludzie z branży chyba wszyscy was już znają a na żółtodziobach nie pociągniecie. Musicie wymyślić coś innego bo ogłoszenia w stylu "W związku z dynamiczną ucieczką pracowników firma poszukuje ...." też są oklepane. Większość o ile nie wszystkie firmy tak działające na chwilę obecną poszukują pracowników. Jest to bardzo dobry znak, a efekt końcowy powinien wyglądać tak, że jak firma nie szanuje swoich pracowników tych bezpośrednio produkcyjnych to musi się skończyć. Pracownicy ci na samym dole nie oczekują zaszczytów tylko uczciwej zapłaty za wykonywaną pracę i odrobinę szacunku.

XXX
@Obserwator 12.09.2018 18:42

Najlepiej mnie bawi, kiedy wchodzę na stronę Stigala. Jest tam napisane, że pracownik może raz w roku wyrazić swoją opinię o firmie. Czyli w pozostałe 364 dni w roku morda w kubeł i do roboty dziadu!!! Czyli by się zgadzało :-) Przynajmniej właściciel nie kłamie, jak jest naprawdę.

Aneta

@babajaga, czy jesteś osobą zatrudnioną w firmie? Widzę, że nie zgadzasz się z @Produkujący, opiszesz zatem swoje doświadczenia? Jakie wady i zalety zatrudnienia dostrzegasz? @Avengers, z pewnością poziom wynagrodzenia jest zależny od kilku czynników, jak na przykład doświadczenie. Może poza podstawą są wysokie premie?

Anetatobot
@Aneta 21.08.2018 13:16

BOCIE: weź idź.

ŻYCZLIWY
@Aneta 21.08.2018 13:16

nie polecam pracy - firma [usunięte przez administratora].Szef psychologicznie podchodzący do pracownika obiecuje złote góry.A jak się odezwiesz jesteś BE.Warunki pracy pozostawiają dużo do życzenia .Kiedyś w tej firmie była atmosfera rodzinna , teraz są ludzie napuszczani na siebie i zastraszani.Ogólnie odradzam.

Avengers

Chciałbym zapytać, dlaczego podstawy na montażu są tak niskie? Czy naprawdę pracodawca nie widzi kolosalnych różnic?

Magneto

#Batarang przyznaj na forum kto wybierał Tobie pracę? Ty czy Twoja mama ? Patrząc na Twój na ból odbytu raczej mama. Nie rozumiem sytuacji w której dorosły mężczyzna nie radzi sobie z własnymi problemami, jeśli praca w tej firmie to kara, wyślij CV do żabki lub biedronki. Poziom niektórych osób na forum jest poniżej paleciaka. Jeśli zmieniłeś już pracę to realizuj się zawodowo i zamilcz. Życzę sukcesów przegrywie.

Produkujący
@Magneto 03.08.2018 16:09

A co Ty tak bronisz ZAKŁADU? Widać, że biurowy jesteś i (usunięte przez administratora) wiesz o pracy, bo na halach entuzjazmu nie ma.

babajaga
@Produkujący 05.08.2018 16:23

uhuhuu zazdrość kolegę zżera jak rdza nadkola w jego rydwanie. Jedni pracują rękoma według instrukcji, a inni "biurowi" jemu takie instrukcje wymyślają. Niby takie to proste, a dla wielu wciąż takie skomplikowane. Polecam chusteczki Velvet, dobrze chłoną łzy :)

Stefan
@babajaga 10.08.2018 11:32

Biurowi na goworku siedzą, a my musimy tyrać na nich. Może czas zaczonć sprawdzać biurowym komputery?

tak
@Stefan 10.08.2018 12:20

Jestem za. Oni to tylko siedzom i oglondajo GOŁE BABY!!! GOŁE!!!!!

M
@tak 10.08.2018 14:02

Yes. Szczególnie opieprzają się w technicznym i konstrukcyjnym.

Barti
@M 13.08.2018 09:51

No tak jeszcze w serwisie zapomniales dopisac. A no i logistycy też po kątach biegają i knuja . A księgowa Uuu nigdy na produkcji nie byla a to ci obibok. Dobrze ze Ty pracujesz. Choc piszesz z pracy wiec albo tez sie chowasz piszesz z klibla lub ze śniadania. Poziom master.

Pracownik

Bd wypłacana nagroda za absencje ??

Śruba
@Pracownik 27.07.2018 16:51

Chyba za jej brak Panie ciekawski. Pytanie o takie rzeczy na forum = zero konkretnej odpowiedzi. Jak słabo trzeba spaść aby tu o Tym pisac I zakładać ze otrzymasz konkretną odpowiedz Ale jesteś żałosny !

anonymous
@Śruba 28.07.2018 09:59

Jeżeli nie potrafisz konkretnej odpowiedzi przekazac to strzep brokat bo inteligencja tu nie zabłysnołeś jeżeli nie wiesz pojęcia danego słowa wyrazu lub wiele innych rzeczy to jest do tego Wikipedia oraz słownik języka polskiego i nie mierz ludzi swoją miarą Pozdrawiam :)

Smutny
@Śruba 28.07.2018 09:59

Śruba, a coś ty taki do przodu cwaniaku? Prawda jest taka, że w tej firmie ru**ają nas bez mydła cały czas.

ej no co Ty
@Smutny 29.07.2018 01:09

nie rozumiem, chłopaki mówią, że to lubisz...

Były turek

Wy tu gadu gadu a pytanie ile AJAN płaci do GoWork aby nie było ich firmy na tym forum. Dlaczego jako były pracownik nie moge dorzucić swoich spostrzeżeń wlasnie o tym pracodawcy? Jedyne co moge to poczytać i pośmiać sie z opinii Stigala.

Stigajan
@Były turek 09.08.2018 20:50

To pisz u nas, Stigal to taki polski Turek XD jak widzisz co niektórzy wciąż tu marzą o kebabach i tureckim żarciu XD Tutaj też sporo opinii "zniknęło", stron było chyba ze 200 XD

Aneta

@Śruba, koniecznie zapoznaj się z treścią regulaminu- na forum nie wolno nikogo obrażać! @Obserwator, wspominasz o zmianach w wypłacie wynagrodzenia, czy poza tym coś jeszcze uległo zmianie? @Produkujący, każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii. W firmie jest z pewnością wiele działów i opinie pracowników każdego z nich są bardzo cenne. Wszystkie wpisy powinny być jednak merytoryczne i zgodne z regulaminem.

Pracownik_1

Czytam i czytam Was i się zastanawiam.... Skoro w Stigalu tak źle, tak niedobrze - dlaczego jeszcze tu pracujecie ???? Coś mi się wydaje, że nikt tu na siłę ludzi nie trzyma !! Zamiast wziąć się za siebie, wyleczyć swoje kompleksy, wylewacie żenujące żale na goworku ?? Wstyd ! Ja pracuję w firmie, mam się dobrze, kasa się zgadza, ludzie ok - to wystarczy. Do pracy przychodzi się pracować i za to dostawać kasę, jeśli ktoś tego nie rozumie i potrzebuje niańki w robocie niech spada. Powodzenia w zderzeniu z strefową rzeczywistością.

BATARANG!
@Pracownik_1 02.08.2018 13:40

Owszem, wstyd. Dla pracodawcy, który wypłaca pensję pod stołem. Kolega ma się dobrze, ale do czasu jak przyjdzie głodowa emerytura... Przemyśl to...

Obserwator
@BATARANG! 02.08.2018 18:27

BATARANG! Masz nierzetelnego informatora, gdybyś pracował w firmie wiedziałbys, że kasa pod stołem to przeszłość :)

BATARANG!
@Obserwator 03.08.2018 00:03

Czyli nasze składki emerytalne zostaną opłacone na 10 lat wstecz?

ZUS
@BATARANG! 03.08.2018 09:57

Mozesz zalozyc sobie 3 filar i se odkladac do woli.

Produkujący
@Pracownik_1 02.08.2018 13:40

Powiem tak... Praktycznie każdy z produkcji szuka pracy, no może oprócz Wojtka że spawalni. Po wprowadzeniu czasów na wykonanie zadania każdy rzyga tym zakładem i tym chorym systemem.

Malanowski
@Produkujący 03.08.2018 15:04

Ja was znajdę tłuki

BATARANG!
@ZUS 03.08.2018 11:18

"Mozesz zalozyc sobie 3 filar i se odkladac do woli." - bardzo arogancka odpowiedź. Czyli uważasz, że dorabianie się kosztem pracowników (emerytury) i państwa Polskiego (podatki) jest uczciwe????????????????

Stary znajomy :-)

Moja opinia jest taka, że kierownicy działów trzymają się razem. Krzywdy sobie zrobić nie dadzą. A pracownik jest inwigilowany wszędzie, nawet podczas jazdy służbowym samochodem.

Stary znajomy
@Stary znajomy :-) 31.07.2018 08:02

W punkt. Do tego kierownictwo to lizusy, podlizują się szefowi na każdym kroku. Dali by sobie z d..py garaż zrobić na to wielkie ordynarne Volvo. Druga sprawa. To są osoby, które nie mają pojęcia o zarządzaniu, dlatego trzęsą się na myśl o utracie pracy. A szef to wykorzystuje.

Figiel Wykastro

Ziomek nie marudź z tym papierem. U Tureckiej konkurencji w kiblach postawione są dzbanki z woda do podmywania. Mi tam bardziej przeszkadza temperatura w lodówka , osobiście podniósł bym o jednej, dwa stopnie bo to skandal aby było tak zimno

Ahmed
@Figiel Wykastro 19.07.2018 11:48

كلب غير مخلص

Zalamany
@Figiel Wykastro 19.07.2018 11:48

Ja takze zglaszalem sprawe temperatury w lodowce wielokrotnie i mnie olano. Nie polecam!!!

WIOCHA.PL
@Figiel Wykastro 19.07.2018 11:48

A śmiejcie się z tureckich maszyn. Szkoda, że taki AEP Ajan daje lepsze warunki pracy i wyższą pensję niż "jacy my wspaniali" Stigal. Ajan szuka pracowników, może stąd nagle te prześmiewcze komentarze. Nieładnie tak pisać o konkurencji, bardzo źle to wygląda.

Stonoga
@WIOCHA.PL 22.07.2018 22:27

Tak? ? ? Czyli ile dwa kebaby na miesiąc? Jak taki zorientowany to czemu piszesz na tym zalosnym forum zamiast cis zmienić.? Powodzenia z takim podejściem twardzielu!

Aneta

@Who is Q, a czy pracodawca organizuje szkolenia wdrażające w zakres obowiązków? Wydaje mi się, że bez tego trudno rozpocząć pracę w tej branży. Możesz jeszcze napisać, czy istnieje opcja brania udziału w rekrutacjach wewnętrznych? Jakie są możliwości rozwoju w strukturach przedsiębiorstwa?

Aneta

@Mandżukić, rozumiem, że nie zgadzasz się z niektórymi opiniami. Mógłbyś powiedzieć, jak to wygląda z Twojej perspektywy? Jakie aspekty Ci odpowiadają, a co byś zmienił? http://stigal.pl/pracuj-z-nami/ pod tym linkiem można dowiedzieć się, że firma organizuje wyjazdy integracyjne oraz szkolenia, możecie powiedzieć, jak często się one odbywają? Zainteresowane osoby mogą także przejrzeć aktualne oferty pracy.

TaDamTSSS
@Aneta 17.07.2018 13:42

Przecież napisał co o tym myśli, bocie. To jak z tą pracą w gowork, też jestem zainteresowany Waszym HRem, wyjazdami i w ogóle. PS. Kogo pytać o zakup palet za płotem w Hranipexie? Zna tam ktoś kogoś?

Donkiszot
@TaDamTSSS 17.07.2018 15:51

Gościu nie kupisz u nich tym placa wynagrodzenie. Kierownik otrzymuje jedna paletę na miesiąc a pracownik fizyczny 3 deski i 2 gwoździe. Aneta jak w Gowork z papierem toaletowym? W stigaluu delikatny ale sie rwie jak diabli chyba zmienie pracę Tak nie wytrzymam.

Who is Q
@Aneta 17.07.2018 13:42

Aneta szkolenia w stigal to fikcja. Nie ma co liczyć, że można sobie cokolwiek dopisać do CV. Wszystko jest rozdmuchane, jacy my wielcy jesteśmy i wspaniali. A w rzeczywistości stigal to przedszkole maszyn CNC.

Mandżukić

Jeśli ktoś przed podjęciem pracy sugeruje się takimi opiniami - to z pewnością nie przekona się czy to prawda, bo widać tu tylko opinie sfrustrowanych osób, które po prostu nic sobą nie reprezentują i zamiast spełniać się w innej pracy (no bo przecież taką mają i pracodawca jest z nich dumny) to wolą tu wchodzić i wylewać żale. Rozsądni przyjdą i przekonają się że jest inaczej.

Mario Kemper
@Mandżukić 13.07.2018 18:46

Jednie sam szef może w taki sposób napisać . NIE SŁUCHAĆ !!!!!

Walka o wolny parking!

Który to mi zajął miejsce parkingowe dzisiaj ?!

Neymar
@Walka o wolny parking! 11.07.2018 08:29

To ja!

Aneta

@Tyrli Tyrli, w żaden sposób nie jestem związana z firmą Stigal, lecz zajmuję się moderacją tego wątku opiniowego. Zależy mi na tym, aby opinie pojawiające się na forum były prawdziwe, zgodne z regulaminem, oraz pomagały innym użytkownikom, w tym potencjalnym kandydatom na pracowników. Dlatego też chcę poznać Wasz punkt widzenia. Rzeczowe, merytoryczne wpisy są cennym źródłem informacji dla osób poszukujących zatrudnienia.

Pinkpong
@Aneta 06.07.2018 14:14

A jak sprawiasz aby były one prawdziwe? Chodzi oczywiscie o wpisy i komentarze.

Witu
@Pinkpong 08.07.2018 12:14

Pinkpong w robocie zwiedza meandry Gowork :P Robota nie zając przecież.

Alibaba

Aneta dzięki że jestes! Dzięki tobie czujemy się potrzebni. Tak trzymaj. Cały czas Ty dopytujesz jak u nas może pochwal sie co u Ciebie w robocie. Jak płacą w tym go Worku? Szef spoko? Można składać Cv? PS Bartek nie podpisuje się za Adama.

Witu
@Alibaba 07.07.2018 17:47

Zaraz się cały Stigal do Gowork zwali, zamiast do Mercedesa :P

Julian Tuwim

Stoi na stacji lokomotywa, Ciężka, ogromna i pot z niej spływa: Tłusta oliwa. Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha: Buch - jak gorąco! Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Już ledwo sapie, już ledwo zipie, A jeszcze (usunięte przez administratora) węgiel w nią sypie. Wagony do niej podoczepiali Wielkie i ciężkie, z żelaza, stali, I pełno ludzi w każdym wagonie, A w jednym krowy, a w drugim konie, A w trzecim siedzą same grubasy, Siedzą i jedzą tłuste kiełbasy, A czwarty wagon pełen bananów, A w piątym stoi sześć fortepianów, W szóstym armata - o! jaka wielka! Pod każdym kołem żelazna belka! ...

Tyrli Tyrli

Przecież Aneta to M. Nasza nowa kadrowa :) no może już nie taka nowa

Anetatobot
@Tyrli Tyrli 28.06.2018 23:50

Nikt normalny nie pisze w taki sposób i każdy nawet przeciętniak umysłowy powinien to wykminić. Skrypt dzieli na słowa klucze i dopisuje pełne zdania. Przykład na który bot odpowie: "Praca tutaj jest super. Warto." I zaraz głupi Anetoskrypt rozwinie temat tak, jak to mamy poniżej. "A czy to prawda że super, a coś więcej?" Wszystko ma na celu wyciskanie gó.wno.bu.rzy i oczerniania pracodawcy, a potem telefon do STIGAL i: "Panie, panie, posty takie straszne, ale moderator za przysłowiową flaszkę DEL przypadkiem wciśnie" xD. Tyle. Tak zarabiają.

Prawilny
@Anetatobot 29.06.2018 11:31

Oczywiście, że to nasza kadrowa. Ma zadanie robienia szumu wokół firmy. Maleńka firma kilkunastoosobowa ma wyglądać jak wielki moloch, korporacja prawie XD Przecież kadrowa w samym gowork pracowała, zobaczcie na Golden Line heheh

Aneta

@Maderfaker, czy spróbowałbyś rozwinąć pojęcie firma dziwna? Wiele osób czytając ogłoszenia rekrutacyjne zamieszczone na stronie internetowej firmy STIGAL, prawdopodobnie będzie rozważało aplikowanie na wakujące miejsca. Jednym z portali, gdzie będą szukać opinii na jej temat będzie Gowork.pl. Zatem warto by było zamieścić kilka komentarzy i opinii pochodzących od samych, obecnie zatrudnionych w tej firmie, po to, aby decyzje kandydatów miały jakieś racjonalne podstawy, a nie tylko intuicyjną loterię.

Anetatobot
@Aneta 24.06.2018 23:24

Aneta to bot, z botem się nie dyskutuje. Siema nara.

Produkcyjny

Aneta, z tą sprzedażą firmy to serio?

Maderfaker
@Produkcyjny 19.06.2018 12:22

Aneta to bot. Stigal to ... firma dziwna. Jedyna w swoim rodzaju, pod każdym względem.

Aneta

@Wtorek w pracy, dziękuję za zabranie przez Ciebie głosu w dyskusji i w dalszym ciągu namawiam osoby, które zaczęły pracę niedawno w firmie STIGAL, aby podzieliły się swoimi doświadczeniamij pracy w tej firmie. Niech to będzie garść informacji, które jako kandydaci do pracy sami chcieliby otrzymać.

Aneta

Aktualnie na stronie internetowej firmy STIGAL znajduje się jedno ogłoszenie rekrutacyjne. Firma chce zatrudnić spawacza. Czy ktoś z aktualnie zatrudnionych w firmie na podobnym stanowisku mógłby podzielić się swoim doświadczeniem z pracy w STIGAL? Jakie są wymagania i oczekiwania wobec pracownika? Na jakiego rodzaju pozapłacowe bonusy może liczyć osoba zatrudniana w tej firmie?

Wtorek w pracy
@Aneta 10.06.2018 16:26

Może liczyć na to, że część pensji będzie otrzymywał pod stołem na lewo. +++ totalna inwigilacja, kamery, śledzące pracownika karty wejścia do pomieszczeń. Kim Dzong Un mógłby się uczyć od właściciela Stigalówki.

Aneta

@Max, a czy mówi się również, kto miałby kupić STIGAL? A jeśli tak, to czy wiadomo na jakich warunkach dla pracowników dokonano by tej sprzedaży? Czy w związku z tym, widoczna jest jakaś zmiana nastrojów wśród osób zatrudnionych?

Paweł
@Aneta 01.06.2018 19:56

Bocie, prawda, widziałem ogłoszenie na portalu "olx" w dziale "lemiesze i maszyny rolnicze". Pracownicy razem z firmą zostaną wykupieni za pińcet, słownie 500+, następnie razem z rodzinami zostaną zakopani za firmą w zbiorowej mogile. Do wyboru jest także (dla pracowników 10lat+) humanitarne topienie w zbiorniku PPOŻ. Budynek, tu największa strata, według planów nowego kupującego zamieniony zostanie w kościół. Choć słyszałem, że szaman lokalnej wioski rozważa część produkcyjną zamienić na dyskotekę. Niedowiarki! Budynek próbowała przecież odbić i przejąć straż pożarna (przypomnę wielodniową wojnę hybrydową ze strażakami), ale kamienie lecące z balkonu skutecznie ich zniechęciły. Zobaczymy, póki co lecę kopać dół, bo tylu zakopać, to nie byle szpadel.

C
@Paweł 03.06.2018 11:43

Jak widzę coś jest na rzeczy jak sam szef odpisuje. Tajemnice firmy Sztigal, nigdy niczego się nie dowiesz.

Max

Mały, powiem więcej. Słyszałem z góry takie pogłoski, że jest to najlepszy moment na sprzedaż firmy.

Mały

Na razie żadnych zmian nie widać.

Aneta

@ Duży, jeśli możesz to napisz nieco szerzej o zapowiadanej zmianie i dlaczego, Twoim zdaniem, do niej nie doszło. Jak obecnie wygląda praca w STIGAL, czy warto złożyć aplikację? Na stronie internetowej firmy pojawiło się ogłoszenie dotyczące zatrudnienia spawacza. Jak myślicie, czy warto spróbować?

Duży

(usunięte przez administratora) Miało być lepiej w nowym zakładzie, jest gorzej. Odejście ostatniego managera dużo mówi- pracownicy zaczną uciekać.

Polo Disco

Rysiu, dzieciak jest słyszałem z rodziny Uszatego Batmana, Zezowatego Szczęścia, czy jak go tam nazywają XD

Zostaw opinię o STIGAL - Krotoszyce

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie STIGAL