SKF Polska

• Suchy Las
  • Czapury
  • Kicin

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o SKF Polska Sp. z o.o.

Opinie o SKF Polska Poznań

Nie przegap nowości o SKF Polska Sp. z o.o.!

08.08.2018 10:21

Związki zawodowe ten post to do was.. Na hali 35 stopni.. Gdzie woda z mikroelementami dla pracowników??? Macie to gdzieś bo przecież wam zapewniono wodę i soki a ludzie przy maszynach kranówke maja pić???? Co za zakład.. Pracownik to już się kompletnie nie liczy...

19.07.2018 18:06

A w pewnym ponoć najlepszym dziale wg ponoć pewnej oceny gdzie zarządza ponoć najlepszy manager ... cdn
    Xxx

26.07.2018 20:48

Tegoroczny tzw postój to porażka organizacyjna. Jedyny efekt to skrajne przemeczenie ludzi.
    Ha

31.07.2018 06:49

Czy w godzinach pracy można pisać pracę dyplomową ?. Wybrańcy mogą.

31.07.2018 06:48

Ciekawe czy zapewniono operatorom dodatkowe przerwy i nieprzerwany dostęp do chłodnych napojów ?.
    NA POZIOMIE

15.07.2018 12:24

LIDER DAREK TAK TRZYMAĆ UKRAINA JEB Ć
    Zainteresowany

12.07.2018 20:37

Dlaczego w tak dobrej firmie brakuje ludzi do pracy na produkcję ?.

10.07.2018 10:32

Oburzony

10.07.2018 19:37

Pozwala jego bezpośredni przełożony. Bo to koledzy. Jest przyzwolenie na obrażanie i głupie teksty. Co na to Manager ?. Lider leń z niezłą stawką z którym nikt nie chce pracować. Jeszcze trochę na tej brygadzie nie będzie operatorów. Tylko syn na wstępnej.
    Stary pracownik

09.07.2018 21:18

Ludzie!! Pracuję tu dziescia lat i powiem wam jeśli chcecie aplikować do tego syfu to wasza sprawa ale radzę wam poszukać pracodawcy na poziomie a nie takich co mają robiła za śmiecie!!!!! Młoda gwardia rządzi a raczej próbuje bo wiedzę mają 000000!!!!! Jak zarobic chcecie godziwie to tu wam to nie grozi ODRADZAM
    Witajcie

28.06.2018 15:18

Czy kogos popiescilo z tymi obiadami w takiej formie? Tak jak to bylo dzis przedstawione to 20 lat temu na bema ruskie sprzedawali. 1. Gdzie mam to odgrzac? W kuchence mikrofalowej to tak jak bym kalosza zjadl. 2. Cenna tragedia. 3. Czy skf nie stac na zrobienie kantyny z prawdziwymi obiadami? Tak jak to jest w firmach na normalnym poziomie. 4. I wszedzie w zakladach gdzie sa obiady firma to sponsoruje.
    Oliwa

05.07.2018 23:01

Kto zarządza tym SKF Polska ? Czy naprawdę nikt nie widzi, że zakład nic nie robi by utrzymać pracowników. Przecież jest ewidentnie rynek pracownika. Fluktuacja rośnie w zastraszającym tempie. Niestety zacznie brakować pracowników. Mało tego część tych do 40 roku życia bez problemu znajdzie zatrudnienie na lepszych warunkach w innych zakładach. Realia pokazują - zostaną tylko 50+ z niskim poziomem motoryki. To ci co tu tak narzekają. SKF nie oferuje absolutnie nic pozostałym. Są inwestycje ale maszyny będą stały bo nie będzie kim pracować.
    Niemoc

26.06.2018 22:32

Jacy ludzie taka firma. Jak postawili automat z zupa to wiara w słoiki nosiła do domu. Okradziona szafa sterownicza czy wyniesione imadło. Jak? Czasem sie zastanawiam czy to nie zakład karny tam pracuje. Wstyd być Polakiem

28.06.2018 11:12

Zgadza sie , ja znam przeklad goscia ktory mial przeszlo 30zl/h a szary papier toaletowy wynosil.
    Desperado

05.07.2018 21:52

To się (usunięte przez administratora) wyprowadz z Polski śmieciu

05.07.2018 21:10

W firmie same sukcesy a ludzie się zwalniają. Ciekawe zjawisko. Jakaś fatamorgana. Nawet w pewnym najlepszym dziale ludzi brak.
    SieDzieje

27.06.2018 17:18

Ostatnio proces rekrutacji na produkcję to fikcja. Zatrudnia się jak leci po ogólniaku itp humanistów itp. Pracy mnustwo a na zmianie połowa nic nie umie. Brak procedur wdrażania nowego. Tak jak budowa - jeżeli spierdzieli majster fundament to jak długo postoi taki dom ? Żadnego normalnego szkolenia. Kręcą się a młodzi a miesięcznie dostaną tyle co pracownik z 10letnim stażem. Dojście do wiedzy takiego młodego jest szalenie trudne. Pilne zamówienia - stary pracownik musi zapieprzać - wsparcia wyszkolonego pracownika BRAK !!! nieustanne zmaganie się z szefem, żeby organizować czas na szkolenie takich. Jak już są organizowane to i tak nikt nie weryfikuje poziomu ich wiedzy i tak dostajesz pomocnika wykwalifikowanego na papierze. A on nic nie umie... Festyn - słabo zorganizowane. Co to za kolejka była - gdyby ktoś pomyślał opaski rozdał by dzień przed. .... Mała ankieta ? ilu z was jest zainteresowane zmienić pracodawcę ?
    Pg

28.06.2018 11:24

A dziwisz sie, ze biorą kogo popadnie? A kogo maja wziasc jak nie ma chetnych ( a pamietam jak jeszcze jakis czas temu jeden " wielki" menager mowil ze jak cos komus nie pasuje to droga wolna za brama jest kolejka chętnych). Ale nie problemem jest to jakie kto ma wyksztalcenie czy jaki wyuczony zawod jesli chce sie nauczyc a zeby to zrobic to najpierw musi byc jakis system szkolen, przyuczania itp a nie ze ciagle nie ma na nic czasu. A co do dysproporcji zarobkow miedzy nowoprzyjetymi a pracownikami 5-10lat to kpina - roznice na poziomie 50gr-1zl. To menagerm trzeba bylo auta dac, finansowac paliwo, i inne rzeczy choc nie ma to zadnego uzasadnienia ale niby jak to mowil Prezes taki jest teraz "standard" a my nie mozemy sobie pozwolic by ich stracic:) ale pracownikow fizycznych z doswiadczeniem to juz " doceniac" nie trzeba bo i po co.
    Zuzanna

25.06.2018 18:20

@Olek, zdecydowałeś się aplikować? Jeśli tak to podziel się potem wrażeniami z procesu rekrutacyjnego, takie informacje wiele wnoszą. @Gall, widać że pracujesz w SKF, jesteś zadowolony z warunków pracy? Jak wygląda atmosfera w firmie? Warunki płacowe są w porządku?

27.06.2018 22:01

Atmosfera jest zła. Zarobki bez rewelacji. Zarzadzajacy managerowie brak słów.
    PIP

27.06.2018 17:26

W związku z informacjami o braku umów o pracę zawieranych z pracodawcą przypominamy o konieczności jej zawarcia przed ROZPOCZĘCIEM świadczenia pracy na rzecz pracodawcy. Wszelkie odstępstwa prosimy zgłaszać do miejscowego oddziału inspekcji pracy.

23.06.2018 19:52

W pewnym dziale nadal sielanka. Przed weekendem odbywały się spotkania towarzyskie. Pewnie na produkcji nie ma większych problemów.
    Grzechu Warte

17.06.2018 22:20

Jak to możliwe że pracownicy przebywający na L4 byli na festynie??Szefostwo powinno zabrać całe chorobowe..jakim to trzeba być kretynskim małżeństwem żeby na L4paradowac na imprezie..

18.06.2018 07:44

A jak bys mial np. Zlamana reke to caly czas bys w domu siedzial???

19.06.2018 16:41

Darmowej wyzerki odpuscic przeciez nie mogli!!! A i pewnie plecaki z ktorymi byli tez wypełnili po brzegi to na caly miesiąc starczy.
    zainteresowany

15.06.2018 21:19

Czy warto pracować w tej firmie ?.
    Cr

16.06.2018 14:51

Wez sobie odpusc, nie warto
    Gumis

15.06.2018 20:22

Czy forum ma jakiś interes w usuwaniu niewygodnych opinii ?.
    Grzegorz Brzenczyszczykiewicz

14.06.2018 22:21

A sobotni festyn to dla kogo jest?? Chyba dla kadry menadzersko - kierowniczej bo napewno nie dla zwyklego pracownika - pierwsza zmiana i nocka z soboty na niedziele normalnie pracuje! Dobrze ze laskawie 2 zmiana ma wolne. A co na takie swieto pracownika zwiazki?? Jak zawsze to samo czyli NIC!!

15.06.2018 14:21

Kto ma wolne to ma wolne. Brygadowka na Pd-12 idzie normalnie bo" pilne "

15.06.2018 12:10

Kto ma wolne to ma wolne brygadowka na Pd 12 idzie normalnie bo "pilne"...
    Michał

14.06.2018 20:47

Obecnie na rynku są lepsi pracodawcy.

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SKF Polska?

Kontakt - SKF Polska Sp. z o.o.

Nieszawska 15 61-022 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia

elektryk

14.06.2018 18:51

W utrzymaniu ruchu jest najgorsza atmosfera.

13.06.2018 22:18

Czy warto aplikować do utrzymania ruchu ?.

14.06.2018 06:02

Nie, nie warto. Najgorszy dział w tej firmie. Przełożony nazywa ludzi burakami. Zarzadzanie porażka.

14.06.2018 06:24

Nie, nie warto. Najgorszy dział w tej firmie.
    Felek

25.05.2018 18:09

Tego juz za wiele..dla nas wakacyjnego po 800zl a dofinansowanie do wycieczki w czerwcu po 600zl od osoby..czy te związki są nienormalne..??co niektórzy na wakacje z funduszu po 3000zł a my marne 500zł..

27.05.2018 19:50

Geniuszu matematyki a ile bylo socjalu w roku ubieglym?? To samo na swieta ale przeciez na to sie zgodziliscie ( bo rozumiem ze jestes " pan zwiazkowiec". Przy podwyzkach tez mieliscie wielkie zapowiedzi ( 1000zl, potem 10%) a jak sie skonczylo kazdy wie.
    Zainteresowani

11.06.2018 21:49

Jakie stanowisko ma taki dodatek ?
    Wiktor

07.06.2018 09:57

Podpowiedzcie czy firma potrzebuje pracowników?
    Powiemtopowiem

07.06.2018 20:03

Tak
    KonczitaWurst

24.05.2018 12:53

W tej firmie nie ma związków zawodowych!!! Są tylko i wyłącznie związki prezesowe!!! Jak taka instytucja może być na garnuszku firmy i prezesika? Król firmy mówi popdpisz bo nie będzie stołka i "Pan" przemysław rz klepie wszytsko bo wygodnie ciepła posadka.
    mały ludek

28.05.2018 21:48

A co powiesz o Krzysiu W.? Jaką masz o nim opinię?
    PD

05.06.2018 13:05

leser jakich mało jak by go wrzucili z związkowca skończył by jak były związkowiec bo ma dwie lewe ręce do pracy
    Kombatant

03.06.2018 11:00

A emeryci siedzą,czytają z wypiekami i swoistą ciekawością a później...przyjadą do firmy i zagłosują tak jak im kazano.Zeby znowu zapanowal porządek.Bo porządek musi być nie?

04.06.2018 11:57

No a jak ma byc, potem ich pan przewodniczacy na wycieczke zabierze
    Wiktor

30.05.2018 16:14

Witam. Ma ktos maila do Pani agaty z bhp albobkogos innego z bhp?
    Razmus

29.05.2018 01:22

Ile zarobi pracownik przez agencję do ręki za miesiąc roboty, Praca na maszynie czy pakowaniu ? Eloo
    Nikt

29.05.2018 09:35

Teraz ponoc 19 brutto i dodatki czyli jakies 2500 umowa na rok bez agencji
    Pd

25.05.2018 19:12

Te związki trzeba usunąć z zakładu..
    Pd

26.05.2018 18:42

Oczywiscie, czy oni sa czy ich nie ma to i tak niczego nie zmienia! Za brame z pozorantami!!
    Nikt

25.05.2018 20:26

A ja związkom zawodowym nie mam nic do zarzucenia..brawo chłopaki..

26.05.2018 17:23

Nie masz do zarzucenia bo kradniesz z nimi!!!
    ElCapo

23.05.2018 15:32

1.SKF= Rodzinka.pl jawne napychanie kieszeni grubym sianem kosztem pracowników. 2.Zaczynając tu pracę musisz się przyzwyczaić do motto zarządu ILOŚĆ NIE JAKOŚC. Ale za każde odchylenia jakościowe jest besztany z błotem bogu ducha winny pracownik. 3.Wynagrodzenie takie jak wszędzie a nawet gorsze ponieważ w trybie czterobrygadowym zarabia się tyle co w innych firmach na dwóch/trzech zmianach. 4.Awans? Oczywiście nieodpłatny. Szkoląc się na dodatkowe stanowiska pracy można usłyszeć tylko: Może coś dostaniesz może nie z naciskiem na NIE. 5.Pacownik powinien mieć stalowe nerwy i mocną psychikę, które codzień są wystawiane na próbę wytrzymałości. 6.Na hali wałków baryłkowych kadrę rządzacą można nazwać bez wachania karierowiczami. W SZCZEGÓLNOŚCI JAN Ś który psychicznie jest w stanie zdołować każdego. Taki piesek nowego kierwonika. 7. Liczą się tylko wizytację, porządki, papiery i statystyki 8. Koniec końców olejcie próby pracy w tym (usunięte przez administratora) Pieniądze i utrata nerwów nie warte wynagrodzeniu. Do tego tryb pracy prowadzący do widywania rodziny raz na jakiś czas i to na chwilę bo kiedyś też trzeba odespać/odpoczać.
    PD

22.05.2018 20:57

Na każdej zmianie powinni być liderzy skończyło by się spanie albo nic nie robienie przez pół zmiany na wszystkich wydziałach

17.05.2018 18:48

Oficjalnie podwyżka max 6,8% a nieoficjalnie 11 %. Kto dostał tyle i za co ?' Gdzie są związki ?' Kto się na to zgodził ?. Wakacyjne znowu niższe a ceny rosną. Dziwne.
    Fafik

18.05.2018 21:21

Jakie zwiazki?? Tu nie ma zwiazkow bo te pseudo organizacje ktore tu funkcjonuja nie maja prawa sie tak nazywac.

21.05.2018 06:09

Członkowie rodziny. Lepszy sort. Wykształcenie nie ma znaczenia.
    Zuzanna

18.05.2018 15:27

@Kapownik- widzę, że znasz firmę SKF Polska od środka, może opowiesz coś więcej na ten temat? Może oprócz negatywnego aspektu, który wymieniłeś, znajdzie się jednak coś pozytywnego? Każdy dokładniejszy opis miejsca pracy mocno pomaga przyszłym pracownikom w podjęciu decyzji na temat zatrudnienia w tej firmie, więc zachęcam gorąco do dyskusji.

21.05.2018 06:08

Pozytywów brak.
    Kapownik

15.05.2018 10:50

Ale sie zrobilo sympatycznie ;) Jak chcecie podeślę kilka ksywek takich na ktorych trzeba uważać co się przy nich mówi.

16.05.2018 15:33

Dawaj. Ż el.. k.
    Zwolniona ale zadowolona

10.05.2018 20:23

Jestem bylą pracownicom tej firmy.Atmosfera jest tam taka ze nie pytajcie.Praca ok, tylko ludzie nie tolerują nowych.Kazdy tam zyje obgadywaniem i obserwowaniem innych a nie swoimi obowiązkami.Najgorsza byla o ile pamietam taka sporych rozmiarow "delma".Kopalnia wiedzy na temat innych i same pretensje o wszystko.
    Bili

05.05.2018 22:09

firma rodzinna i tata dastina się popisał, tak czymaj dastin, głowa do gury
    nemo

08.05.2018 10:27

Kolego Bili i Palcownik trzeba znać prawdę a nie szczekać! "proszę poprawić ortografię" - jak piszecie tak żyjecie
    Lepszy sort

08.05.2018 17:53

Tu co drugi szczeka i szuka wrażeń.To taka odskocznia od ich nudnych (psych)fizycznych bytów.Za mało pracy macie w tym waszym Skf.A najlepsze ze publicznie obrzucacie się błotem.Sami na siebie donosicie.To jest po prostu tragikomiczne ha ha.Banda nierobów z Skf.
    BHP & Family Company

05.05.2018 23:47

Ahmed Krysia, Dustin Bimber i żona Krysiaka do roboty a nie porute robić po wydziałach na zakładzie!
    Innytokarz

07.05.2018 09:29

Wprowadzcie w temat bo u nas cisza
    Żal mi was fizole

07.05.2018 17:38

Ojjj to musisz miec meeega du...po ścisk ze nic nie wiesz pierdouo.Ha ha

29.04.2018 10:51

Dziękuję za podwyżkę :) Nie wiem już co z kasą robić ! Chce ktoś trochę ???
    Ktos

30.04.2018 19:10

Daj zwiazkowcą, na piwo w Niechorzu bedą mieć

01.05.2018 08:15

Oddać na kolejny samochód służbowy. Pewnie komuś się należy.
    Gumis

30.04.2018 16:07

Czy faktycznie Lider zmiany na Wakeczkach , D...k nic nie robi i śpi w nocy ?. Tzw. Nygus.
    Xxx

01.05.2018 08:14

Tak jest. Śpi na nockach i ma pretensje do ludzi.

Zostaw merytoryczną opinię o SKF Polska Sp. z o.o.