SKF Polska

• Janikowo
  • Zieliniec
  • Suchy Las

3. Opinie o pracodawcach Poznań
  5. Opinie o SKF Polska Sp. z o.o.

Opinie o SKF Polska Poznań

Nie przegap nowości o SKF Polska Sp. z o.o.!

Jaaaa

15.10.2019 18:24

Koniec 4brygad na wałkach i nikt nie mówi że kryzys uśmiechy itd
Dzik

26.10.2019 11:51

Już lepiej pracować od poniedziałku do piątku i mieć wolne weekendy niż się upokarzać za 500zl do lapy w chorym systemie.
Mmmmm

27.10.2019 16:10

Ci ludzie to nie za 500zl a 50 dadzą sobą pomiatać
Spokojny

15.10.2019 16:56

No to niezadowoleni bedziecie mieli okazje opuścić firmę jak wam tu tak źle. Coś wisi w powietrzu.Dobrze ze mam ochronkę ;)
Esesman

26.10.2019 06:55

Bogdan (usunięte przez administratora)
Desperado

14.10.2019 04:31

Te spotkania z zarządem i udzielanie odpowiedzi na anpnimowe pytania są po to żebyście nie pisali do Goteborg
humus

04.10.2019 12:30

ale gęgały i tak nikt nie przebije-dla wtajemniczonych...złamas łamie
ONNN

04.10.2019 20:18

Jaką masz grupę inwalidzką?

12.10.2019 02:12

Jak ni jak tak

12.10.2019 02:07

Dej mi spokuj człowieku, hit tygodnia na w2

07.10.2019 11:34

Firmy coraz częściej dostrzegają pozytywny wpływ dobrej atmosfery na efektywność pracowników. Czy podobnie jest w SKF Polska S.A.?
No name

08.10.2019 20:33

Hej. Poza tematem Jak u was z zamówieniami. Ja pracuję w FŁT Kraśnik. U nas tragedia. Ludzi zwalniają. Podobno kryzys na rynku. A u was jak ?
Produjcyjny

09.10.2019 07:44

Atmosfera jest zła. Tzw elita nie szanuje pracowników na dole. Oczywiście jest kodeks który nie wszystkich obowiązuje. Lepszy sort cytując klasyka. Można odniesc wrażenie że produkcja to zło konieczne. Przykład, stare szafki pracowników sprzed 40 lat a w niektórych biurach kupuje się nowe meble .

12.08.2019 15:38

Dla Agencyjnego na 4brygady wydział pd3 niecałe 2900na rękę to delikatnie mówiąc śmieszne pieniądze , nie polecam.

03.10.2019 13:54

Ktoś tu pisze głupoty że po 8 latach ma 6200 na rękę. Gdzie pracujesz i jako kto ?. Biurowiec ?.

03.10.2019 13:56

W markecie na kasie można zarobić więcej. Widocznie tj bardziej prestiżowe. Dlatego będzie brakować pracowników.
Jestem glupi

26.09.2019 11:28

To co sie dzieje na walkach przechodzi ludzkie pojęcie. Przyjmują kogo popadnie byle byla sztuka a stary pracownik musi zapiedzielac za niego. A stawka taka jak pracownika po 12 latach. Brak udzielania urlopów przez tych dwoch strasznie zrobili sie odwazni ale nie tędy droga.
Stig

28.09.2019 11:22

Jakich dwóch?
Wakek

30.09.2019 20:36

Chodzi o Darka nygusa co popija w weekendy i śpi na nockach. Tacy ludzie są doceniani. Tj ten u którego był wypadek. Taki nadzór. Młodzi są na sztukę a zarabiają tyle co Ci z dużym stażem. A Darek nie uczy bo śpi. Było zgłoszona i brak konsekwencji.
PD

30.09.2019 20:27

Związki = statyści = kukiełki
Szanujący pracodawcę

30.09.2019 17:17

Tak sobie czytam te wasze żale,donosy i pretensje... co wy jeszcze robicie w tej naprawdę godnej polecenia firmie!!! Nie podoba wam się???To rynek pracy czeka!!!!Pakować się i powodzenia.

24.09.2019 20:32

Manager wykorzystuje pracownika na zwolnieniu lekarskim podczas remontu swojego mieszkania. Tj etyka i standardy. Sprawa zgłoszona do związków. Niedługo będzie szefem szlifierskiej.

25.09.2019 20:55

Tj ten który ściga wszystkich operatorów, a nie widzi że sam postępuje niemoralnie. Tj nadużycie. On chyba nie wie co to moralność. Ciekawe co firma zrobi z tym zgłoszeniem ?.
Robol

26.09.2019 11:31

Nic, a kto ma coś zrobić? Związki, przecież oni nawet nie pójdą z tym nigdzie a zgłaszającemu powiedzą ze działają. Zgłosić do Goteborga bo tu zamiotą pod dywan

24.09.2019 20:28

Pewne spotkania towarzyskie podczas pracy nadal się odbywają. Kto nadzoruje tych ludzi ?. Nikt. A operatora rozlicza się z każdej sztuki. Obłuda.
Znajomy

25.09.2019 08:49

Przyjmuja do pracy jak leci. Podczas pracy na hali nikt nie pomaga aby nowego pracownika nauczyc czegos na maszynie.
Robol

25.09.2019 20:56

W biurowcu przyjmują po rodzinie.
Monika SDM

19.09.2019 02:43

Po 10-ciu prawie latach mam mniejszą stawkę niż ludzie z 2 letnim STARZEM?
Blade

20.09.2019 12:38

Sam się zwolnij ale już nie zatrudniaj ????
Czadoman

22.09.2019 17:25

Nie wiem jak agencyjni, ale przechodząc z agencji do SKF dostajesz między 19.5 a 20zl/h do tego 10% premii, 22.5% za brygadowke, 25/35% dodatku za 2i3 zmianę.
Ccc

17.09.2019 07:35

Trzeba być idiotą żeby myśleć że są jakieś związki zawodowe dla pracowników chyba że chcesz iść na basen

13.09.2019 13:19

Ostatnio na spotkaniu zostało powiedziane że jako firma mamy jedne z najwyższych zarobków w Wielkopolsce. Ciekawe. A ludzie się zwalniają.
Robuś

22.08.2019 12:26

Jestem pracownikiem produkcyjnym z 2,5 letnim stażem jak wielu mam już umowę na czas nieokreślony. Sądzę że jak na taki staż stawka 14 zł/h jest bardzo przyzwoita. W pracy panuje bardzo dobra atmosfera. Zawsze mogę liczyć na pomoc ze strony współpracowników jak i przełożonego. Bardzo miło jest mi spędzać niedzielne popołudnia i nocki w doborowym towarzystwie[liderow i mistrzow]. Nawet za małe sukcesy pracownicy są nagradzani dodatkami FDI do miesięcznego wynagrodzenia. Moje umiejętności są stale rozwijane na różnych szkoleniach[umiem chowac sie,obgadywac kolegow,donosic]. Z urlopem nigdy nie mam problemu[bo go nie biore]. Negatywne komentarze na temat pracodawcy są wyssane z palca [Jest gorzej]. Najwyższe kierownictwo z szacunkiem podchodzi do każdego pracownika [mi nie przeszkadza ze mnie obrazaja bo w domu tez traktuja mnie jak szmate] również jeżeli pokazuje się na dziale to zawsze się przywita i uściśnie dłoń pracownika produkcyjnego. Wśród współpracowników mam również kolegów zza wschodniej granicy dzięki którym mogę również uczyć się obcych języków łącząc przyjemne z pożytecznym. Wszystkim chcącym zacząć pracę w SKF Polska S.A. w Poznaniu szczerze polecam tego pracodawcę.

20.06.2019 22:32

Bardzo udany festyn i miło spędzony czas.Pozdrawiam wszystkich uczestników, a tym ktorzy nie byli chcialbym powiedzieć... do zobaczenia za rok ;) naprawdę fajna impreza i co najważniejsze DOBRA ATMOSFERA RODZINNA!!!

02.06.2019 20:37

Jakim echem odbije się sytuacja 1zm na wałkach, bez dkj?
Daniello i Donatello

16.06.2019 02:14

Zwolnili mi szwagra. Ratujcie bo co mam teraz zrobić.
d.p.11

17.06.2019 23:28

Spadaj na dzrewo!

16.04.2019 12:18

Witam. Jutro spotkanie Zarządu z pracownikami. Ciekawe czy zostanie udzielona odpowiedz na skandaliczną wypowiedź o Neandertalczykach ?.

22.05.2019 09:18

W firmie są dwaj synowie. Mają podobne poglądy. Ciekawe.
Jacek i Placek

14.06.2019 03:16

Był kiedyś taki Jacek - najwienkszy prostak na kuźni od lat. Ale mu podzienkowali temu panu i to dopiero nełandertalczyk był z tego pana, ale dalej pracuje jako nie wiadomo co przesiaduje w palarni od rana do wieczora.
Jaaaa

13.06.2019 12:05

Po co składać skargę na majstra jak każdy z nich to przydatny dla zarządu kompletny IDIOTA nie znam normalnego

Masz doświadczenie związane z procesem rekrutacyjnym w SKF Polska?

Kontakt - SKF Polska Sp. z o.o.

Nieszawska 15 61-022 Poznań

Branża główna: Maszyny i urządzenia

28.05.2019 15:35

Gdzie można zgłaszać skargi
Majstersztyk

29.05.2019 13:42

Też jestem zainteresowany

29.05.2019 21:24

Jak mam zgłosić skargę liderowi na niego

28.05.2019 15:20

Ma ktoś namiar na tę stronę do składania skarg? Bo nigdzie nie mogę znalesc
Vectra

09.05.2019 01:06

Witam wszystkich pracowników SKF o stażu powyżej 10.lat. Mam takie pytanie? Czy pracujesz na wielu stanowiskach? Jesteś dyspozycyjny potrafisz pracować na maszynach różnego typu. Zapewne Tak A MENAGER Ci mówi Że W (usunięte przez administratora) Pie to ma bo sam tu robi może z 1 rok i patrzy tylko co potrafisz zrobić na jego wydziale Pytam?? poco się rozwijać i tak (usunięte przez administratora) z tego

13.05.2019 10:53

Zasada jest taka, masz dużo potrafić ale nie oczekiwać że ktoś to doceni. Managera to nie obchodzi. Usłyszysz że zawsze masz coś do powiedzenia. Matryca umiejętności to ściema. Lepiej udawać że się nic nie potrafi. Przynajmniej człowiek nie jest rozczarowany.

25.04.2019 18:03

Firma nic nie robi żeby poprawić wizerunek. Zgłoszenia nie są wyjaśniane. To jest trwanie w letargu. Może jest to komuś na korzyść.

05.04.2019 10:38

Ma zostać zabrana wysługa lat i jubileusze. Ciekawe co na to związki.

07.04.2019 12:31

Wiadomości są z pewnego źródła. Ciekawe co na to związki ?. Niedługo wypłaty będą już naprawdę żałosne.
może Jolka

16.04.2019 15:38

bzdura, oj słabe jest to twoje pewne źródło
Zadowolony

14.04.2019 22:40

Witam wszystkich. Cieszę się, że mój wpis zyskał taką popularność i szczerze mówiąc to miał na celu. Teraz już zupełnie na poważnie jak wielu pewnie zauważyło pierwszy wpis był dość sarkastyczny niektórzy w niego uwierzyli kolejne miały na celu podgrzać atmosferę i zwiększyć zainteresowanie pracowników. Przepraszam również wszystkich którzy ostatni wpis wzięli na poważnie i bezpośrednio do siebie. Oczywiście zwrotem "neandertalczyk" i "burak" jak tak lubią te określenia niech najwyższe kierownictwo zwraca się do samych siebie. Teraz już chce przejść do rzeczy tak naprawdę mam stawkę kilka groszy powyżej 20zl/h po 9 latach pracy tutaj. Jak wszyscy wiemy kierownictwo jak i związki zawodowe mają nas w głębokim poważaniu. Dlatego apeluję do wszystkich którzy to przeczytają aby na najbliższym spotkaniu wziąć sprawy w swoje ręce i postawić twarde warunki. Koniec z samowolką kierownictwa i poniżaniem pracowników. Zawalczmy również o godne podwyżki których odkąd tu pracuje nie było ani razu. Jeżeli to nie pomoże weźmy przykład z pracowników fabryki VW Poznań którzy wywalczyli sobie podwyżki. Przekazujcie między sobą pomysły na rozwiązanie zaistniałej sytuacji w fabryce i pamiętajcie w grupie raźniej, a przecież bez NAS pracowników produkcyjnych, produkcja stoi i to kierownictwu powinno zależeć na jak najlepszej atmosferze w pracy, która napewno przełoży się na zyski firmy jak i zyski dla nas. (przynajmniej tak jest w normalnej firmie). Dziękuję wszystkim za zaangażowanie jeżeli takie by było i przekazujcie pomysły sobie nawzajem.

15.04.2019 12:57

Racja. Poziom pewnych osób jest porażający.

14.04.2019 10:34

Zadowolony widać że Twój poziom nie odbiega od kilku na managerów. Ludzie sobie nie życzą obrażania.

14.04.2019 07:43

Ktoś wpisem poniżej potwierdził że managerowie nie mają szacunku do operatorów. (usunięte przez administratora)Taki to niestety jest bardzo niski poziom. Dlatego atmosfera jest zła. Festyn niczego nie zmieni.

13.04.2019 09:47

Ktoś długimi tekstami zaklina rzeczywistość. Ale to nic nie zmieni. Fakt jest taki że atmosfera jest fatalna przez wypowiedzi managerów typu: neandertalczyk, burak, szczekanie. No i brak reakcji np HR . Proszę nie zapominać że ludzie ze sobą rozmawiają.

12.04.2019 19:26

Proszę nie używać na forum slownictwa którego używają wiadomo kto. Nie znizajmy się do tego poziomu. Ko
Zadowolony

10.04.2019 18:59

Jestem pracownikiem produkcyjnym z 2,5 letnim stażem jak wielu mam już umowę na czas nieokreślony. Sądzę że jak na taki staż stawka 28 zł/h jest bardzo przyzwoita. W pracy panuje bardzo dobra atmosfera. Zawsze mogę liczyć na pomoc ze strony współpracowników jak i przełożonego. Bardzo miło jest mi spędzać niedzielne popołudnia w doborowym towarzystwie. Nawet za małe sukcesy pracownicy są nagradzani dodatkami FDI do miesięcznego wynagrodzenia. Moje umiejętności są stale rozwijane na różnych szkoleniach. Z urlopem nigdy nie mam problemu. Negatywne komentarze na temat pracodawcy są wyssane z palca. Najwyższe kierownictwo z szacunkiem podchodzi do każdego pracownika również jeżeli pokazuje się na dziale to zawsze się przywita i uściśnie dłoń pracownika produkcyjnego. Wśród współpracowników mam również kolegów zza wschodniej granicy dzięki którym mogę również uczyć się obcych języków łącząc przyjemne z pożytecznym. Wszystkim chcącym zacząć pracę w SKF Polska S.A. w Poznaniu szczerze polecam tego pracodawcę.

05.04.2019 13:18

Dzisiaj nazwano pracownika że jest neandertalczykiem. Poziom.....

08.04.2019 09:51

Można mówić o poziomie managera

10.04.2019 18:31

Poziom md dawno sięgnął dna

10.04.2019 18:30

Firma się promuje na targach a manager MD nazywa pracownika neandertalczykiem. Porażka
Zaniepokojony

09.04.2019 22:28

Mam pytanie . Jest gościu w.b który w lance mleka został przyniesiony i co to za koleś. Co otworzy usta to kłamie A NAJWYZSZE kierownictwo łyka jak świeże bułki
Zaniepokojony

09.04.2019 22:19

Na każdym kroku pracownik jest kopany w (usunięte przez administratora) . Mniej ludzi więcej sprzedane . Co to za firma ?? Ale się dzieje
Papierzok

03.04.2019 21:18

Smutne to co sie dzieje na walkach. Ta nagonka i straszenie jest bardzi przykre. Brakuje juz wszystkiego narzędzi motywacji no i te podwyżki to jakaś kpina. Bedzie bardzo duża rotacja ludzi jak wiadomo tam gdzie rotacja brak jakości. Ale za ta kase to nie ma sie co dziwić.

02.04.2019 19:00

Na waleczkach zwolnily się 3 osoby. 2500 zł na rękę w tym soboty i niedziele. 100 zł podwyżki 2019. Tylko ponoć w UR zarabia się dobrze. Ponoć za wiedzę. Nawet inżynier bez wykształcenia. Ludzie na kasy. A do maszyn zwiazkowcy. Oni mają pensję managera. Im podwyżki niepotrzebne.
Obiektywny

03.04.2019 20:36

Taka jest brutalna rzeczywistość. Ludzie się zwalniają. Ciekawe co na to firma, związki ?. Jakie cele mają Kadry ?. Czy za 2018 zostały osiągnięte ?. Cel - ile osób się zwolni. Czy związki dobrze się bawią ?. Ma być spotkanie z pracownikami. Znowu będę unikanie odpowiedzi na pytania.
Serwis

16.02.2019 11:58

Brak części zamiennych na magazynie a manager szczęśliwy że koszty są ok. Tylko że maszyny nie produkują. Ale kogo to obchodzi. Na pewno nie szefa produkcji. Przecież to koledzy. Oj tam oj tam.
Oceny

16.02.2019 18:57

Dlaczego jeden pracownik pisze pracę dyplomową w godzinach pracy ?. Czy inni też tak mogą ?.

24.03.2019 19:04

W utrzymaniu ruchu jest jeden pupil. Inżynier bez wykształcenia.
Gumis

19.03.2019 15:07

W pewnym dziale znowu dno zarządzania. Taki poziom. Nie ma braku części zamiennych.
Walek

21.03.2019 13:05

W jakim? Chyba w każdym dziale brakuje. Ogólnie to jest masakra. Najlepsze jest to ze niczego nie ma a chca miec zloty towar.

24.03.2019 19:02

Utrzymanie Ruchu to oczywiste
Oceny

16.02.2019 18:54

Roczne oceny to fikcja. Matryce kompetencji: to inżynier bez wykształcenia. Wszystko jest już dawno ustalone. Swój dostanie odpowiednią podwyżkę a dla reszty tyle ile zostanie. Bo jest pula. No i głos wszechwiedzacego.

Zostaw merytoryczną opinię o SKF Polska Sp. z o.o.