Semisul

Toruń

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 103 ocen.

Opinie o Semisul

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semisul

Aneta

@Darek nie pracuję w Semisul i nie prowadzę tej rekrutacji i nie jestem w stanie powiedzieć czym zajmuje się osoba na tym stanowisku. Myślę, ze powinieneś na stronie firmy poszukać zakładki kontakt i zadzwonić z zapytaniem. Od firmy najszybciej dostaniesz odpowiedź.

Aneta

Oferty pracy od ostatniego mojego wpisu się trochę poszerzyły. Teraz firma Semisul szuka jeszcze: inspektora ds. BHP, inspektora ds. kontroli jakości prac elektrycznych, kontrolera dokumentacji, Brygadzistów: Elektryków, Monterów Tras Kablowych, pomocników oraz monterów tras http://semisul.eu/oferty-pracy/

Darek
@Aneta 14.11.2017 11:52
Oferty pracy od ostatniego mojego wpisu się trochę poszerzyły. Teraz firma Semisul szuka jeszcze: inspektora ds. BHP, inspektor...

Na czym polega praca inspektora ds. kontroli jakości prac elektrycznych

Aneta

Czy na forum są pracownicy Semisul i mogą odpowiedzieć uzytkownikowi @Marynia? @Marek a Ty zdecydowałeś się na pracę? I jak Ci się podoba? Firma szuka oprócz monterów, tez osoby od HR-u i pracowników administracyjnych. A Ty na jakie stanowisko aplikowałeś? Opowiedz więcej o firmie potencjalnym pracownikom firmy.

Marynia

Jak dobrze jest poczytać merytoryczne opinie, można z tego skorzystać. Czy mógłby ktoś napisać jeszcze jak się tu pracuje?

Marek

Jak już się dostaniesz to jest dobrze, aplikować można praktycznie non stop, bo nabór jest stały. Ja wysłałem tak po prostu, nie licząc że się uda, a jednak się udało. Potem dostajesz ofertę. Wszystko czarno na białym i decyzja należy do Ciebie.

Michał

Na projekcie w Bawarii wszystko odbyło się bez zarzutu. Dobry kontakt, jasno określone reguły, kasa wiadomo, jak to na wyjazdach - dobra

Luidzi

Właśnie aplikowałem i mam nadzieję, że niedługo zadzwonią do mnie. Semisul jak potwierdzają opinie na tym wątku ma dobra ocenę to mam nadzieję, że będę zadowolony z pracy.

Dominik
@Luidzi 29.08.2017 13:36
Właśnie aplikowałem i mam nadzieję, że niedługo zadzwonią do mnie. Semisul jak potwierdzają opinie na tym wątku ma dobra ocenę...

Ja też sporo dobrego słyszałem o tej firmie, więc chyba warto aplikować

dawka

Pwena i sprawdzona firma. Polecam !

Krajhu

Wg mnie rekrutacja banalna. Wysyłasz CV i czekasz na informację. Jak masz parę lat przepracowanych w zawodzie to możesz być pewny, że się odezwa.

Damian S.

Semisul to dobra firma, bo nie jedziesz w ciemno. Wszystko załatwione konkretnie, objaśnione i pokrywa się z tym co zostało Ci zaoferowane. Gorąco polecam!

Patryk

Ja pojechałem na kontrakt z bratem, bo we dwóch zawsze raźniej. Jeśli chodzi o warunki to wszystko organizuje Semisul. Przejazd, zakwaterowanie, kwestie związane z pracą i wszelkie szczegóły.

Patryk

Ja pojechałem na kontrakt z bratem, bo we dwóch zawsze raźniej. Jeśli chodzi o warunki to wszystko organizuje Semisul. Przejazd, zakwaterowanie, kwestie związane z pracą i wszelkie szczegóły.

Mirek

Semisul to dobry pracodawca, takie informacje zdobyłem przed aplikowaniem!

olek

Jak dla mnie raczej ciekawe oferty. Możliwość pracy bez języka i z językiem, bo stanowi jedynie pewnego rodzaju ułatwienie, ale w większości przypadków nie jest potrzebny. Jeden kraj, drugi, różne miejsca. dobra sprawa.

radek

Dobra firma, profesjonalna i rzetelna, warto wysłać CV i spróbować, bo są ściśle określone zasady rekrutacji, wszystko zorganizowane bardzo dobrze zarówno jeśli chodzi o wyjazd, jak i samą pracę. 10/10

WIktor

Zatrudniają naprawdę dużo fachowców - spawaczy, monterów tras kablowych, elektryków, izolerów. Inna sprawa, że jak jesteś początkującym np. spawaczem to raczej nie masz szans, bo pomocników nie przyjmują, chyba że taka pojawi się oferta. Ja akurat załapałem się na wyjazd do Holandii - dobre zakwaterowanie z wyżywieniem, tak w ogóle to oni sami ogarniali podróż z Polski do Holandii i z powrotem. Kasa niezła, można zarobić dobre pieniądze.

davx

Jak chcesz pracować, potrzebujesz pieniędzy, to jedziesz za granicę. Takie są fakty, w Polsce dużo ciężej znaleźć coś bardziej opłacalnego niż kontrakty w Niemczech, Belgii czy innej Holandii. Ja z Semisulem byłem w Antwerpii i dobrze było. Umowa pewna, kontakt dobry, trzeba być cierpliwym i wyjazd się trafi.

Rec

Kontrakty zagraniczne już takie są. Trzeba zakasać rękawy i działać. Stratny na tym nie będziesz. Semisul warty polecenia

Benek

Czyżby agencja nie miała nowych ofert pracy za granicą?

radek
@Benek 21.08.2017 22:28
Czyżby agencja nie miała nowych ofert pracy za granicą?

Też tak myślałem kiedyś. Wysłałem do nich CV i odezwali się z ofertą, mimo że na stronie nie było o niej żadnej wzmianki. Nie zawsze się to pojawia na stronie, a napisane jest, że prowadzą stały nabór także warto próbować.

Kamil

Wszystko zależy od tego na jaką traficie ofertę. W większości przypadków są atrakcyjne głównie pod względem finansowym. Pytanie tylko czy posiadacie odpowiednie kwalifikacje, bo jako świeżak zaraz po szkole bez doświadczenia raczej nie masz szans na pracę, ale jak masz doświadczenie to śmiało możesz próbować. Ja byłem na kontrakcie akurat w Grecji. Każdy mówił po co? Grecja? Zgłupiałeś... A ja jestem zadowolony, bo pieniądze na koncie się pojawiły takie, na które w Polsce muszę pracować 3x dłużej.

Marcel

Fajnie mi sie pracowało za ich pośrednictwem. Na takie roboty , tak dobrze zorganizowane to z chęcią mogę wyjeżdżać. Człowiek nie żałuje, że był daleko od rodziny. Nieźle zarobiłem i wszystko dobrze wspominam.

Dawid

Oferty są dobre i atrakcyjne finansowo. Wymagania typowe dla zagranicznych kontraktów, więc nic nowego.

good
@Dawid 18.08.2017 13:51
Oferty są dobre i atrakcyjne finansowo. Wymagania typowe dla zagranicznych kontraktów, więc nic nowego....

fakt, wszedzie to samo - doswiadczenie, ale akurat z Semisulem tego doswiadczenia mozesz dodatkowo zdobyc bardzo duzo na kontrakcie, a to procentuje

rozik

Dobrze się pracowało na kontrakcie. Kasa się zgadzała. Planuję kolejny wyjazd

Artur

Byłem na kontrakcie i nie mogłem narzekać - sporo godzin, na kwaterze którą mieliśmy ogarnięci ludzie, dało się z nimi dogadać, do roboty blisko więc to duży plus. Kontakt też nie jest zły, więc mogę zdecydowanie polecić

Szym88

To prawda, firma jest bardzo dobra. Polecam znajomym i nie znam niezadowolonej osoby. Ja też sobie chwalę wyjazdy z nimi.

Czarek

Byłem dzięki tej firmie na kontrakcie i jestem zadowolony. Płacili dobrze i regularnie, nie było żadnej obsuwy. Warunki umowy do przyjęcia

Roman

Akurat oferty mają dobre i warto z nimi jechać. Ja byłem na wyjeździe w Belgii, a szwagier w Niemczech. Warunki mieszkaniowe dobre, podobnie z pieniędzmi - kasa jest naprawdę niezła.

Niko132

Z tego co widać na ich stronie uczestniczą w projektach w Niemczech, w Belgii i na Słowacji. Więc jeśli skontaktujesz się z nimi to pewnie udzielą Ci więcej informacji - bardziej konkretnych.

Niko132

Z tego co widać na ich stronie uczestniczą w projektach w Niemczech, w Belgii i na Słowacji. Więc jeśli skontaktujesz się z nimi to pewnie udzielą Ci więcej informacji - bardziej konkretnych.

Mirek

Podpowiedzcie jakie kierunki obecnie mają w ofercie?

Konrad
@Mirek 15.08.2017 14:10
Podpowiedzcie jakie kierunki obecnie mają w ofercie?

Mój kumpel zadowolony, pojechał niedawno właśnie. Ja byłem w Belgii i sobie chwaliłem. Właściwie nie ma się do czego przyczepić jeśli chodzi o samą pracę czy organizację wyjazdu.

paweł

Semisul jest sprawdzony. Człowiek sobie zarobi, popracuje, zobaczy kawałek świata , a potem wróci do kraju.

Maciej

zakwaterowanie - ok kierownictwo - ok kontakt z biurem - dobry kasa - bardzo dobra dojazdy do pracy - bardzo dobre POLECAM

Młody

Czytam opinie i widzę, że ludzie są zadowoleni z tej agencji. Fajnie czyli mogę startować do pracy z nimi.

Jędrek

Ostatnio widziałem oferty pracy jedynie na Słowacji, czyżby inne kraje im odpadły? Czy tam też mają jakieś roboty? Może mi ktoś podpowiedzieć? Słyszałem o agencji już wcześniej sporo dobrych zdań. Na forum poczytałem też maja same pochwały aż miło czytać.

Jędrek
@quico 14.08.2017 08:30
Zadzwoń to Ci powiedzą jak sytuacja wygląda. Nie zawsze all mają na stronach, bo stała rekrutacja trwa. Ja w taki sposób zgło...

Zadzwoniłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Udzielają konkretnych informacji. Nie zbywają tylko tłumaczą na jakich warunkach zawierany jest kontrakt i tłumaczą na czym on polega.

quico
@Jędrek 21.08.2017 11:25
Zadzwoniłem i jestem pozytywnie zaskoczony. Udzielają konkretnych informacji. Nie zbywają tylko tłumaczą na jakich warunkach za...

Widzisz, mówiłem :) Kontakt z nimi dobry także spokojnie można dzwonić.

tx

Rekrutują naprawdę solidnych pracowników. Nie biorą pierwszych lepszych ludzi z ulicy tylko wymagają odpowiednich kwalifikacji.

Fabian

Ja polecam wszystkim firmę Semisul. Wyjeżdzałem dzięki tej firmie dwa razy. Wszystko przebiegało pomyślnie zgodnie z umową.

Marek

Na projekcie we Francji byłem cenionym fachowcem. Wybrałem Semisul bo szukali doświadczonych specjalistów, a ja akurat wróciłem z Norwegii. Umowa korzystna, zarówno jeśli chodzi o wynagrodzenie jak i resztę warunków w niej zawartych. Na projekcie można liczyć na ich wsparcie i pomoc. Polecam

al

W Belgii nie było aż tak ciężko. Ogarnęli dobre warunki i o to chodziło, człowiek mógł i popracować, ale i odpocząć. Pieniądze w umowie też były solidne.

zlecedniodawca

Rekrutowali dla nas dużą ilość wykwalifikowanych pracowników i z tej współpracy jesteśmy zadowoleni. Pracownicy faktycznie posiadali wymagane kwalifikacje i ich ilość była taka jak została określona w umowie.

Artek

Cenię ich za profesjonalizm i kompetencję. Prowadzą stałą rekrutację, duży plus za brak monotonii i różne kierunki wyjazdów.

szymon

Umowa dobra, nie ma żadnych haczyków. Praca ciężka, bo przy takich projektach (ja byłem przy budowie rurociągu) to normalne. Zarobki dobre, kwatera ok.

Andrew

Mi zdarzyło się pracować w Polsce na kontrakcie w Świnoujściu i też było prawidłowo. Wszystko zgadzało się z umową, nie było żadnych negatywnych niespodzianek. Kilku moich znajomych pracowało na projekcie zagranicznym i też byli zadowoleni. Polecam

EMil
@Andrew 09.08.2017 12:12
Mi zdarzyło się pracować w Polsce na kontrakcie w Świnoujściu i też było prawidłowo. Wszystko zgadzało się z umową, nie było ża...

Zgodzę się w 100%. W Świnoujściu praca była przyjemna i czuliśmy się bezpiecznie, bo wszystko było tak jak nas wcześniej zapewniano. Organizacja to klucz w tego typu projektach.

Krzysztof

Jak ktoś zna języki to ma dużą przewagę nad innymi i łatwiej mu będzie dostać pracę. Jak wyjeżdżałem na projekt to nie było to wymagane, ale działało na Twoją korzyść. Sama praca ok. Określone godziny pracy, często ciężkiej, ale nie jest to żaden obóz pracy przymusowej. Kwatery typowe jak na kontraktach zagranicznych. Współpraca układała się bez zarzutu, na razie pracuję w Polsce, ale jeśli będę chciał znów wyjechać na projekt zagraniczny to zapewne wybiorę Semisul

MariuszMario
@Krzysztof 09.08.2017 10:15
Jak ktoś zna języki to ma dużą przewagę nad innymi i łatwiej mu będzie dostać pracę. Jak wyjeżdżałem na projekt to nie było to...

W Rotterdamie było ok. Semisul wszystko odpowiednio zorganizował. Firma godna polecenia. Profesjonalnie i konkretnie.

Błażej

Warunki pracy dobre - jedne z lepszych na kontraktach zagranicznych z polskich firm, dobra wypłata, lokum pewne, nie ma jakiegoś grzyba czy innych niespodzianek, naprawdę mogę z czystym sumieniem polecić.

MAX

Wszystko zależy od tego jakie stanowisko zajmujesz, bo praca fizyczna jest mega ciężka, ale kiedy pracowałem jako kontroler dokumentacji to było trochę lżej. Też bardzo męcząca praca dla głowy, ale do przeżycia. Semisul jako firma wysyłająca na projekty jest warta polecenia. Nadzorują wszystko odpowiednio i dbają o swoich zrekrutowanych pracowników. Na pieniądze też nie można marudzić, bo są dobre.

Luka
@MAX 08.08.2017 12:08
Wszystko zależy od tego jakie stanowisko zajmujesz, bo praca fizyczna jest mega ciężka, ale kiedy pracowałem jako kontroler dok...

Na fizycznej dużo ciężej, ale i atmosfera często w robocie lepsza. Masz z kim pogadać i dopytać jak jest jakiś problem. Zgodzę się, że pieniądze są dobre, bo to głównie one są tym czynnikiem decydującym dla większości osób które zgłaszają się na takie kontrakty. Dużą przewagą firmy Semisul jest wspomniana wcześniej troska o tego zrekrutowanego pracownika, bo inne firmy nie zapewniają żadnego bezpieczeństwa.

Paweł

Nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. Konkretne i przejrzyste warunki współpracy i człowiek może czuć się bezpiecznie, bo warunki mieszkaniowe są ok i pieniądze też dużo lepsze niż w przypadku pracy w Polsce. Najgorsza jest rozłąka z rodziną, ale trzeba jakoś sobie z tym poradzić, bo robię to przecież dla nich.

Łukasz

Mają ciekawe zlecenia. Zarówno jeśli chodzi o czynności, które trzeba wykonywać (montaż tras kablowych, budowa rurociągów), jak i zarobki, które są bardzo dobre. Na projektach mają swoich ludzi, którzy pomagają się zaadaptować do panujących warunków. Ja byłem z nimi na dwóch projektach i jak najbardziej mogę polecić

Roger

W mojej opinii to dobra firma, bo nie porzucają Cię na pastwę losu zagranicą. Cały czas jest kontakt z nimi z biurem, praca jak praca - typowe oferty, nie ma co się cudów spodziewać, bo te oferty są mniej więcej wszędzie podobne, ale opieka już się sporo rożni i tutaj jest dobry poziom. Pieniądze dobre, nie ma co narzekać.

WS

Po złożeniu papierów na wyjazd czekałem jakieś 5-6 dni, akurat tak trafiło. Wg mnie firma warta polecenia. Dobre wypłaty i pewne lokum na miejscu. Dużym plusem jest to, że wymagają od ludzi doświadczenia w danym zawodzie. Sprawdziło się to na miejscu (Holandia), bo każdy wiedział co i jak ma robić. W mojej wcześniejszej pracy trafili się artyści, którzy o tej robocie nie mieli pojęcia i trzeba było pracować za dwóch za te same pieniądze...

Rafał

Pracowałem na dwóch projektach jako elekrtryk i zawsze było ok. Zarówno cała kwestia dojazdu do miejsca docelowego, zakwaterowanie i wypłata dobre.

Zostaw opinię o Semisul - Toruń

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Semisul