Paris optique

Warszawa

Ocena pracodawcy 2/6

na podstawie 39 ocen.

Opinie o Paris optique

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paris optique

andzia

nie polecam tej firmy, nie kupujcie tam oprawek to jest jedna wielka pomyłka, nie uznają gwarancji. Okulary kupione za ponad 600 zł rok temu są do wyrzucenia. jestem rozczarowana :( (salon Magnolia Wrocław ) a obsługa nie dogaduje się między sobą, po jedne okulary jeździłam 3 razy , jedna wielka porażka.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@Leonco takiego obiecali na rozmowie w Paris optique? Jaką masz umowę? Pamiętaj, że nie można na forum nikogo obrażać. Zapoznaj się z regulaminem forum, który znajdziesz tutaj http://www.gowork.pl/regulamin zanim pozostawisz jakikolwiek komentarz na temat firmy.

ZR

Polecam. Miła obsługa. Zakupiłem okulary, w trakcie rozkładania pękła oprawka. Reklamacja została załatwiona pozytywnie w przeciągu 2 dni. Otrzymałem propozycję wymiany okularów. Jestem mile zaskoczony tak szybkim i pozytywnym załatwieniem sprawy.

Paulina
użytkownik zarejestrowany

@doradca, dlaczego? Skąd taka opinia?

Paulina
użytkownik zarejestrowany

A jak proces rekrutacyjny? Jak się najlepiej do niego przygotować? Jakie rady dla przyszłych kandydatów :)

doradca
@Paulina 07.03.2017, 12:40
A jak proces rekrutacyjny? Jak się najlepiej do niego przygotować? Jakie rady dla przyszłych kandydatów :)...

Rada-poszukajcie innej firmy

Magda

Nie uznali reklamacji, choć uszkodzenie nie było mechaniczne, tylko wynikało z wadliwości produktu. Kupowałam tam okulary od lat, wszystko było ok, dopóki nie zgłaszałam żadnych reklamacji, czyli dopóki byłam zadowolona z kupowanych okularów. Tym razem oprawki, pomimo że bardzo drogie i renomowanej firmy, były wadliwe. Jestem osobą bardzo uczciwą, nie uznaję oszustwa. Nie tylko czuję się oszukana przez ParisOptique, ale także obrażona przez tę firmę, która to mnie potraktowała jak oszusta, nie uznając mojej reklamacji i stwierdzając, że zniszczyłam oprawki sama! Żenujące, nigdy więcej nie skorzystam z ich usług!

lola
@Magda 27.11.2016, 20:53
Nie uznali reklamacji, choć uszkodzenie nie było mechaniczne, tylko wynikało z wadliwości produktu. Kupowałam tam okulary od la...

słoma z butów kobieto ci wystaje!!

soc

Moim zdaniem najważniejszym problemem do zastanowienia jest , że zwykły sprzedawca po 10 czy 11 dniowym 'szkoleniu' bada wzrok ludziom! i to w pokoju socjalnym jak w wiekszosci salonów bywa. Póki komuś coś się nie stanie i tego nie zgłosi jest oczywiście dobrze, ale niestety ludzie są niedoinformowani i nie wiedzą jak wygląda porządne badanie i czasami ludzie nie zgłaszają problemów jakie są, tylko sprzedawcy każą się przyzwyczaić. Nie polecam

Sklepik z papierowymi okularkami
@soc 23.10.2016, 23:34
Moim zdaniem najważniejszym problemem do zastanowienia jest , że zwykły sprzedawca po 10 czy 11 dniowym 'szkoleniu'...

Zdecydowanie zgadzam sie. I odradzam. Jedna wielka sciema z nieprofesjonalnym badaniem w pomieszczeniu socjalnym przeprowadzanym przez sprzedawcow bez zadnego kierunkowego wyksztalcenia. Specjalisci nie chca tam pracowac bo warunki sa uwlaczajace. A te papierowe okulary pomieszane z oprawkami buhaha te wycinanki sa na poziomie przedszkola, czyli dokladnie na takim samym jak sklepiki paris optique

marta

Sprzedają buble!!!! odradzam zakup okularow w parisoptique.

marta

Sprzedają buble!!!! odradzam zakup okularow w parisoptique.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Administracja

Co to jest premia?

Kasia

Bardzo nieprofesjonalne podejscie, niedbaa obsluga. Zaprowadzila mojego 6 letniego syna na dobor okularow. Oprawki byly bardzo zlej jakosci, mialy nie spadac z nosa a spadaja caly czas. Zla porada, nieodpowiednie oprawki dobrane dla dzieckla, brak okulistycznej wiedzy. Niepolecam nikomu.

zadowolona

zawsze na czas wypłata i premie

poprawka
@zadowolona 17.06.2016, 15:31
zawsze na czas wypłata i premie

i rozwiazanie umowy tez na czas i bez skrupułów

ciekawy
@zadowolona 17.06.2016, 15:31
zawsze na czas wypłata i premie

Umowa normalna czy śmieciowa, płacą zus ,? Są pakiety zdrowotne ?

zadowolona

zawsze na czas wypłata i premie

bydgosz

A w Bydgoszczy bylo tak ciężko jelenia do pracy poszukać, ze aż podrudawy Wojtas musial przyjechać? W galerii optyki sie nie sprawdził i teraz w tym cukierkowo-różowym szajsie znowu siedzi? Świetnie ci podrudawi blondyni wyglądają na te tych rozowiastych ścian. I ten łańcuch na szyi - szczyt elegancji.

obserwator
@bydgosz 19.05.2016, 21:40
A w Bydgoszczy bylo tak ciężko jelenia do pracy poszukać, ze aż podrudawy Wojtas musial przyjechać? W galerii optyki sie nie sp...

jaki pan, taki kram kochani

hjhkgkgk

Jak sie masz prezesiku koguciku?

wujekB

Jak usłyszałem na rozmowie ile płacą to prawie się roześmiałem przy panu managierze... 15 dni w miesiącu po 11h (niedziele po 10) i dają marne 1530 (podstawa+premia) + prowizja, ale prowizja liczona tylko od tego co sprzedasz ponad 1000zł w tygodniu, a klientów w salonie jakoś nie widać. Kiszka jak nie wiem co. Już wolę do callcenter iść...

kryryk
@wujekB 20.04.2016, 14:05
Jak usłyszałem na rozmowie ile płacą to prawie się roześmiałem przy panu managierze... 15 dni w miesiącu po 11h (niedziele po 1...

Ta nawet ze znalezieniem sprzataczki są problemy nie mowiac o agazynie. Tylko nieudacznicy zgdza sie żeby ich poganiac cały dzien jak woly robocze. pierwsza zasada- nie chorowac, zasuwac az padniesz a potem dadza ci rozwiazanie umowy

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

realista

I nie masz dokąd wrócic...

do marysia

A w ktorym salonie tak jest? W jakim miescie?

Marysia

SERDECZNIE odradzam pracę w tej firmie, zero szacunku do pracownika, strach się rozchorować i iść na zwolnienie bo w takiej sytuacji nie dostaniesz premii ze sprzedaży, a zwolnienia i tak nie uznają tylko w dni w których było się nie obecnym jest wpisany urlop. Śmieszne pieniądze, jedyne czego człowiek może się dorobić w tej firmie to żylaków od stania na nogach po 12 godzin, to jest chore... w salonie w którym ja pracowałam nie można było usiąść przez cały dzień nawet jeśli nie było klientów na horyzoncie. Jeśli ktos lubi być wykorzystywany to śmiało aplikujcie. Pozdrawiam.

zlote mysli o paris g*wno

Dzis rano widzialam na ulicy psie g*wno i od razu sobie o tobie pomyslalam.

klient

pani blond w zielonych arkadach w bydgoszczy to jakas pomylka. gdy weszlem po okulary to najpierw cos patrzyla w komputerze, potem rozmawiala przez telefon. Gdy poprosilem o pomoc to z automatu dawala mi pierwsze lepsze oprawki, a na koniec stwierdzila, ze zadne mi nie pasuja i w wiekszosci wygladalem staro. Co mie tklo i kilka tygodni pozniej weszlem do sklepu bo stal jakis nowy pan wysoki oraz mloda pani w braz wlosach. pomogli mi i czekam na odbiur okularow. ale pani blond to pomylka.

obserwator
@klient 16.03.2016, 14:19
pani blond w zielonych arkadach w bydgoszczy to jakas pomylka. gdy weszlem po okulary to najpierw cos patrzyla w komputerze, po...

Panie wysoki, nieladnie pisac o sobie. Kierownikiem chce sie zostac.........

Byly pracownik.

@miodzio,widac ze wogole nie orientujesz sie w branzy.Vision Express to potentat na rynku optycznym i konkurencji nie ma zadnej.Nie porownuj Vision Express z marnymi kilkoma sklepikami(bo optykiem tez trudno to nazwac)jakimi sa Paris Optique.Nie ta liga miodziu.

Anka

Phi,chyba ci sie cos pomylilo,to nie jest forum o Marchewce!Nie dodawaj zbednych wpisow,bo nikogo na tym forum nie interesuje marchewka tylko PO!!!!!!!

Phi

Gdzie niby Marchewka ma.te salony? Bo na stronie www wymieniają tylko 24 i, że mają jakieś w planach.

123

Merytoryczny wez Ty sie nie osmieszaj,stoiska maja ha ,ha dobre, sie usmialem.Na bazarze obok pani z piertuszka tez stoicie?p.s tak dla twojej wiadomosci marchewka ma 55 salonow i udalo mu sie to osiagnac w ciagu 2 lat,ile ma filman i reszta tego nie wiem?

Farmazony

Paris ma 30 salonów plus punkty z przeciwsłonecznymi. Dr Marchewka ma.24 salony a Fielmann 19. Jak krytykujesz to rób to merytorycznie nie pisz bzdur.

zuza

Refrakcjonisci badaja wzrok,nie maja specjalistów(lekarzy ani optometrystów).w sumie to sie nie dziwie,bo jaki specjalista podjalby prace w takiej firmie krzak?Zszargał by sobie tylko opinie.jesli chodzi o zarobki,kasa wypłacana pod stołem,na konto goła podstawa marne grosze.Poprostu zaścianek,ci mądrzejsi przeszli do konkurencji,ciemnota dalej pracuje.

zuza
@KKK 29.02.2016, 18:53
Fakt. Refrakcjoniści, czyli ludzie po jakichś kursach, bo zawodu takiego nie ma. Wyposażenie gabinetu jak za głębokiej komuny,...

Ludzie godzą sie,bo się nie znają.Myla refrakcjonistę z optometrystą,nie wiedzą,ze refrakcjonista jest w stanie zrobic jedynie pomiar,a nie badanie.Firma krzak,szkoda im kasy na studia dla pracownikow i przez to nigdy liderem na rynku nie będą.

abc
@zuza 01.03.2016, 16:03
Ludzie godzą sie,bo się nie znają.Myla refrakcjonistę z optometrystą,nie wiedzą,ze refrakcjonista jest w stanie zrobic jedynie...

Jasne,tez śmiać mi się chce jak czytam na ich stronie,ze są liderami na rynku.To kim w takim razie jest Vision Express?

bzdura

Ostatnie opinie sa opiniami zapewne szefostwa. Najgorsza firma optyczna jaka znam. Nie maja ani okulistow ani optometrystow ani optykow. Badaja tam sprzedawcy po kilkudniowym przyuczeniu. Sprzedawcy nie znaja zadnych procedur badania. Jak chcecie, zeby sprzedawca przekladal Wam bezmyslnie szkielka przed oczami to zapraszam do tej niby francuskiej sieci optycznej.

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

olek

Drugą najwiekszą siecią optyczną?Chyba to miałaś na myśli?Maja ok 20 salonów optycznych,vision express ma ponad 5tyś salonów na całym świecie,dr Marchewka ma ponad 50salonów,filman ok 30,daleko im do drugiego miejsca.

andrzej

jedna wielka tragedia. Firma oszukuje klientów, nie uznaje gwarancji. (usunięte przez administratora) Zawsze winny jest klient. Nie polecam NIE POLECAM !!!!!!!!!!!!

@omik

Weź sie do roboty a nie idiotycznie udajesz, ze szukasz pracy! No rozwiaja sie - tak na pewno! Oszukują pracowników na każdym kroku - w tym sie specjalizują. Raczej wiecej niedorozwoju tam w kazdej postaci - psychicznej i fizycznej niż rozwoju!

agata

szukają już do lublina katowic i do warszawy. To co taka rotacja tam jest??

kpina

Praca na wyspie w arkadii/złote tarasy w Warszawie była ok, ale cały zarząd firmy to jakaś kpina, porażka i można tak wymieniać. Mimo poinformowania, czy to mailowo czy też telefonicznie z 10 razy lub więcej, do kiedy mogę pracować (umowa zlecenie oczywiście) i się zgodzili to mimo wszystko na sam koniec udają że nic nie wiedzą. Ponadto bez uzgodnienia ze mną wpisują mnie na kolejne dni... Gdyby nie to, że sprawdziłem grafik (akurat nie dni pracy, a inną rzecz chciałem zobaczyć) to bym się nigdy nie dowiedział... Samowolka w firmie, pracownik jest jak murzyn, mały utarg = wina pracownika. Dodatkowo rzadkie dostawy, wiecznie zepsuta drukarka, problem z terminalem, w pół działający laptop... Wspominając jeszcze zarząd ciężko bądź nawet wcale nie da się dojść do porozumienia. STANOWCZO ODRADZAM mimo że w sezonie można nieźle zarobić, ale nie wiem czy to warte straconych nerwów...

ala

Witam jestem zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną charakter pracy to sprzedawca bardzo proszę o informację jakie są warunki finasowe ?umowa?szczerze powiedziawszy nie mam zadnego doświadczenia w salonie optycznym jest to ciężkie do nauczenia wymaga szkoleń?życzliwym serdecznie dziękuję za odpowiedz pozdrawiam.

Wawa salon

Nie polecam ani dla osób poszukujących pracy ani dla klientów! Zero szacunku dla pracowników, liczą się tylko tabelki i wyniki. Nie znasz dnia ani godziny kiedy wylecisz (ani powodu).Są dni kiedy zwyczajnie nie ma ludzi, nikt nawet nie wchodzi do salonu, a i tak niski utarg jest winą sprzedawcy, a nie słabego dnia. O wszystko trzeba dopytać, wynagrodzenie z opóźnieniem i często za niskie, nie dają "pasków" - naliczają kasę w jakiś swój magiczny sposób, często nie wypłacają za nadgodziny. Jeżeli ktoś jest robocopem, lubi pracę 12h dziennie 5-6 dni w tygodniu, nie choruje, na wszystko się zgadza i nie upomina się o swoje to jest praca idealna dla niego! ;) Sam charakter pracy jest fajny - kontakt z klientem, sprzedaż, lecz przedmiotowe traktowanie pracowników wszystko psuje i przez to będzie się tam robić coraz gorzej. No i klienci często są wystawiani do wiatru. Widząc, jak to wygląda "od kuchni" szczerze odradzam - gdy okulary są dobre to ok, ale jak rozlecą się po tygodniu to problem klienta, nie firmy. Jeszcze raz NIE POLECAM!

Magda

Bylam ostatnio na takiej rozmowie i zaproponowali prace na standzie, oczywiscie dopiero sie o tym dowiedzialam na rozmowie, roznica miedzy praca w salonie a na stendzie niby nie wielka ale jednak,,,, powinni od razu tak napisac, nie marnowalabym swojego czasu

anonim
użytkownik zarejestrowany

(usunięte przez administratora)

Pracownik

Dostajesz 2 umowy - o pracę i zlecenie. Umowa o pracę na najniższą krajową - na rękę dostajesz 1200 z groszami. Wszelkie dodatki czyli premię i prowizję masz na umowę zlecenie. Premię raczej wypłacają ale mogą ją obciąć za byle co. Co do prowizji to zależy od sprzedaży - niestety jak sprzedaż jest niska to ich zdaniem wina pracownika a nie tego, że nie było ludzi i nawet nikt do salonu nie wchodził. Ogólnie na rękę wychodzą Ci niecałe dwa tysie. Gdy sprzedaż jest większa, np. w okresie świątecznym może Ci wyjść nieco ponad tę kwotę. Godziny pracy liczą po swojemu, za nadgodziny czasem wypłacą a czasem nie. Jak się zbyt często upominasz o swoje to leciesz z pracy z dnia na dzień. Nie polecam szczerze.... chyba że nie masz innego wyjścia i musisz gdzieś pracować ale kokosów i "ludzkiego" traktowania nie spodziewaj się w tej firmie :(

anonim

Przyłączam się do negatywnych opinii, pracowałem na okresie próbnym, już od pierwszego dni mi się nie podobało, uwaga tylko skupiona zeby jak najwięcej sprzedać, fałsz, obłuda!!! kultura na pokaz, po wyjściu klienta sytuacja się zmienia. Pracowałem w Poznaniu, gdzie kierownictwo dopiera ludzi wyłącznie pod Siebie! eh..dużo by tu opisywać, szkoda że nie weszłam tutaj przed rozpoczęciem tam pracy..Pozdrowienia

anonim

zgadzam się w 100 procentach, że ta firma to jedna wielka pomyłka i nie chodzi tu o sprzedawców tylko o osoby zarządzające, przede wszystkim nie honorują zwolnień jak ktoś zachoruje, wiem że mogą się bać że ktoś idzie na lewe zwolnienie ale nie wszyscy tak robią. ja niestety nie mogłam pozwolić sobie na l4 i musiałam chodzić chora do pracy teraz na szczęście tam nie pracuję

Rzeszów

Nikt tak nie wchodzi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] szefo jak ja:) Barbie

byly klient

ja rowniez nie polecam jako klient. nie dziwie sie ze wam tak mala placa. przy zamawianiu okularow za ponad 650 zl mila oblsuga(usunięte przez administratora)

PUCHATEK

Całkowicie sie zgadzam z tymi negatywnymi opiniami. Pracowałem tam i znam firme bardzo dobrze jak tam było i jest dalej.ZERO poszanowania do pracownika!!!!! Człowiek jest tam białym murzynem!!!! Ma sie słychac i zarabiac kase dla firmy!!!! Jak rozchoruje sie nic mu nie przysługuje. Firma nie zna co to jest L4,nie zna limitu godzin do przepracowania w miesiacu,kodeks pracy zna tylko na swoja strone. Pensje wypłaca ok 20 nastepnego miesiaca zeby pracownika przetrzymac zeby nie zwolnił sie za szybko.Pracownik ma byc maszyną do zarabiania kasy dla szefów z obcego kraju! NIE POLECAM BYC PRACOWNIKIEM I KLIENTEM!!!!

ania

jak ktoś się nie zna na zarządzaniu to niech nie zarządza firmą i pracownikami! Taki właśnie jest paris - zero profesjonalizmu!!!

Barbie

Ludzie to co piszecie jest żałosne... Jeśli było Wam tak żle to trzeba było odejść, nikt, nigdy nie trzyma na siłę... Skoro jesteście tacy super to otwórzecie swoje salony i zobaczymy co wtedy wyjdzie... Niestety, Polacy potrafią tylko narzekać.

y

chyba chodzi o Gliwice

y

pracowałam tam 2 lata temu. Nie podobało mi się nic.

xxx

do tego częsta rotacja pracowników. Zwalnia się bez powodu. pewność zatrudnienia na poziomie zero

były pracownik

zgadzam się w 100% Firma do bani

pracownik

Praca na stanowisku sprzedawcy bardzo fajna tylko nic co było podane w ogłoszeniu się nie zgadza. Firma nie oferuje nic poza umową o pracę. Obiecywali atrakcyjne zarobki ale zarobek na poziomie 1100-1300 zł to chyba żadna atrakcja. Żadnych szkoleń, brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju. Dla firmy liczy się tylko wynik sprzedaży i to jest czynnik oceny pracownika a nie to jak pracujesz.

Zostaw opinię o Paris optique - Warszawa

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Paris optique