TK MAXX

Poznań

Ocena pracodawcy 3/6

na podstawie 407 ocen.

TK MAXX
3407

Opinie o TK MAXX

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TK MAXX

O.n.a

Może nie jest to TK Maxx Poznan, ale wypowiem się o TK Maxxie w Trójmieście. Jednym słowem - polecam. W żadnej poprzedniej pracy nie miałam na tak dobrego kontaktu z kierownictwem. Respektują dyspo jakie dajemy, nawet respektują nasze propozycje w bestach, jeśli chcemy np. zamykać FR-em, a nie Home, jak wczoraj itp. Większa stawka godzinowa, z urlopem też bez problemu, godzinna przerwa jak wszędzie, super ludzie i atmosfera, choć czasem bywa ciężko, podczas dostaw lub refreshu sklepu. Polecam TK Maxx 716 i 719 Aktualnie Tk maxx Gdansk

Kamila

@Bonarka (maj 2018), to co piszesz faktycznie nie brzmi zbyt dobrze, takie sytuacje możesz zgłosić np. do osób z wyższego kierownictwa firmy TK MAXX. Czy może udzielić ktoś informacji o obecnych warunkach pracy w firmie TK MAXX? Chętnie dowiemy się informacji związanych z godzinami pracy oraz kwestii związanych z urlopami, zachęcam was do udzielenia nam odpowiedzi! Jeśli wiecie coś w temacie nowych rekrutacji, to również podzielcie się tymi wiadomościami w tym temacie!

Bonarka (maj 2018)
@Kamila 21.05.2018 19:27

Proszę o jakiegoś maila, jaki kolwiek kontak. Nikt sobie nie bedzie pozwalał na takie traktowanie.

Bonarka (maj 2018)

BONARKA to juz totalne dno. Atmosfera do bani. Każdy z pracownikow ma juz dość, niektórzy płaczą zamknięci w szatni bo jest tak źle, albo ktoś z menago im coś obraźliwego powiedział .. większość szuka nowej pracy. Dyspozycyjność wpisywana jest w biurze, z każdego OFF musisz sie wytłumaczyć dlaczego nie możesz byc w pracy. Dodam ze niektórzy menago mówią do pracownikow na breef’ie cyt. „Albo będziecie zapier******alać albo zmieńcie sobie prace jak wam sie nie podoba”. Proszę wyjaśnijcie mi od kiedy tak sie oddzywa do pracownikow ? Gdzie tu jest szacunek ? Czy ktoś podpowie jak mozna takie coś rozwiązać ? Gdzie to zgłosić ? Managerowie traktują nas PRACOWNIKOW jak (usunięte przez administratora)

Bonarka (maj 2018)
@R 18.05.2018 18:05

Jaki jest numer do Angli ? Bądź gdzie znajdę kontakt ? Bardzo nam zależy by tego nie zamietli pod dywan

Zniesmaczona

BONARKA MANEGOROWIE potrafia zmieszac z blotem pracownika ,nowy kierownik to jakas porazka , nie zatrudnialam sie tutaj po to by znosic czyjes humory i zeby ktos wyladowywal na mnie swoje frustracje .. traktuja nas bardzo zle .. gdzie to zglosic by ktos w koncu zareagowal?

były pracownik tka

TK MAXX MALTA POZNAŃ zdecydowanie nowym pracownikom odradzam zatrudnienia się w tej firmie. Pierwsze 3-6 miesięcy spoko, wszyscy traktują Cię dobrze. Po pół roku zaczyna się jazda. Dyspozycyjność nie jest respektowana. Ciągle masz popołudniówki i nikt się tym nie przejmuje, BO MUSISZ BYĆ W PRACY BO TO TWÓJ OBOWIĄZEK na rano przychodzą tylko WYBRANI. Dodatkowo nagminnie odmawiane są pracownikom bez powodu urlopy na żądanie. TL MARIUSZ K. to największy (usunięte przez administratora) i prostak, robi pracownikom na złość nie zgadza się na nic o co poprosisz. Kolejny as to znany wszystkim GUSTI na początku jest spoko, a później zaczyna Cię jechać, robić z Ciebie debila i idiotę. Przeszukuje i szkaluje pracowników na każdym kroku. Tylko TL i AM i SM mają racje pracownik lepiej, żeby milczał bo jest idiotą i śmieciem ktory i tak się nie zna. Kolejna rzecz to jak masz swoje zdanie, to nagle w oczach GÓRY opuściłeś się i pracujesz co raz słabiej. Zdecydowanie na przestrzeni 2-3 lat atmosfera się zepsuła i raczej nie zanosi się na poprawę. POZDRAWIAM!

Pozdrowienia
@były pracownik tka 21.04.2018 13:41

Najpierw trzeba zacząć PRACOWAC a nie PRZYCHODZIC DO PRACY a dopiero później się wypowiadać. ;)

Bebe

Czy ktoś w końcu będzie miał odwagę użyć słowa mobbing?

wariat
@Bebe 24.03.2018 08:40

Raz w pracy użyłem słowa mobbing, to zostałem zbesztany że nie znam definicji :) a wydaje mi się, ze to co robią to jest mobbing

Smutny pracownik

Widzę,że dział HR nadal nie jest zainteresowany tym,co dzieje się w firmie.Na ile gnębienia jeszcze pozwolicie?Odchodzą kolejni ludzie,m.in.TL.Między innymi,a może przede wszystkim?Czy ktoś w końcu dojrzy w czym,albo raczej w kim jest problem?Mowa o jednym ze sklepów na południu.Odchodzą ludzie kompetentni,zaangażowani,którzy lubią w tym sklepie pracować,ale nie pozwolą sobie na takie traktowanie.Smutne jest to,że jedna czy dwie osoby potrafią doprowadzić do takiej sytuacji,a "góra" przymyka na to oko czy może bardziej znajomości biorą górę?

Zainteresowana

Ktoś z Was pracuje może teraz w Tikeju w Bonarce. Zmienili niedawno store managera może atmosfera i sam tikiej też się zmienił?

Haha
@Zainteresowana 19.09.2017 22:50

Był Paweł był chociaż rygor, wszystko funkcjonowało. A na temat Piotra miałem lepsze zdanie. Jest kłamcą i hiprokrytą.

Wiola

Świetny sklep. Bardzo miła, serdeczna i szybka obsługa. Ciekawy i bardzo obszerny asortyment sklepu. Porządny towar. Sklep dla każdego. Polecam wszystkim!!!

Janina Chwast

Weszłam ostatnio do Tikeja, patrzę, a tam Bożena/Karolina. Jak to jest, że tak toksycznej i prawdopodobnie niezrównoważonej emocjonalnie i psychicznie osoby nikt ie zwolnił? Przecież sama pamiętam jak ze mną obgadywała kogo się da, a potem słyszałam jak to obgadała mnie. Typowy beton tikejowy? Ktoś mi powie czy Hubercik nadal pracuje? Pamiętam jak mu kazali zaganiać kolegów i chłopak awansował.

anonymous
@Mały 12.01.2018 18:09

Oj oj chyba z probówki... bo jak nie to szkoda mi chłopaka :(

Big Majk

Moi drodzy forumowicze ,jesli ktoś czuje sie przez ta firme skrzywdzony badz potraktowany jak smiec ,zachecam raczej o wystosowanie listu do głownej siedziby firmy ,bo uzalanie sie tutaj nic nie da i wszystko zostanie zgaszone w zarodku juz w Polsce ,natomiast jesli to dojdzie do Anglii gwarantuje ze odbije sie to duzym echem i niejeden spadnie z wlasnego stolka.wiem jak dziala na nich cos czego nie umieją kontrolowac .szczerze zachecam do takiego zalatwienia sprawy

Bondi
@Duzy 07.02.2018 18:37

Kolego podpowiedz jak ogarnać pewne tematy mam ich pare i razem mozna to zalatwic

Doril

Orientuje się ktoś ile trzeba dopłacić do karty multisport pracujac w tk ?

Nik
@Nicki 14.02.2018 21:34

Zero benefitow tak jak kolega wyzej dopisal niby duza firma a praktycznie doplacaja do karty tyle co kot naplakal

TK Maxx Poland

Ujawniamy zarobki miesięczne w TK Maxx w Polsce (netto): 1. Team Leader - 2200-2500 PLN 2. Floor Manager - 3000-3500 PLN 3. Store Manager - 5000-6000 PLN 4. District Manager - 8000-10000 PLN 5. LP - 2500 - 4000 PLN + premie od wyników

Szary
@Szczery 19.01.2018 21:40

Awans za dobra sumienna prace?? Hahaha i jeszcze raz ha .tylko i wylacznie wtedy kiedy jesteś znajomym panów z zarzadu lp ,jesli nie jestes znajomym to mozesz pomyslec o awansie tak jak o trafieniu 6 w totka ,absolutnie nie polecam.

Luidzi

A może każdy zajmie się swoją pracą? Niektórzy mają wielkie parcie na stanowiska a sądzę, że swojej pracy nie potrafią wykonać!!

A.A.

Jestem byłym pracownikiem w TK Maxx Rzeszów, dlaczego odeszłam? Oto zaledwie kilka powodów: - umowy na 1/4, 1/2 etatu brak możliwośći podjęcia pracy na pełny etat, życie w ciągłej nadzieji o umowę o pracę na czas nieokreślony, - niskie zarobki, w innych sieciówkach (np. H&M) płacą lepiej, - brak szkoleń, poza tymi w spotkaniu z menadżerstwem w LUKR po pracy w sobotę, ale uwaga! - oferta tylko dla wybranych i wtajemniczonych, - praca samej na kasie, na parterze kasy są zamknięte a na piętrze jest max 2 kasjerów, podnoszenia szmat z podłogi, bieganie po przymierzalni i zbieranie dziesiątki zabezpieczeń, proszenie o odświerzacz bo smród zabija! - masa lewych zwrotów, przekrętów i oddawanie zużytych sukienek po imprezach i co najważniejsze - brak ochrony!!! apel do złodzieji - wolna droga, napier***j! - awans? - tylko poprzez lizodupstwo menadżerek, a jeśli jesteś lesbijką, zaawansujesz szybciej;) - jesteś uczciwa? po co taki pracownik? takich się zwalnia bo są niepotrzebni! - za dużo widzą, za dużo wiedzą, z nimi nie pokombinujesz... - ukończyłaś dodatkowe kursy, szkolenia, chcesz awansować? haha!:D nie tutaj! tutaj nie przyjmą mądrzejszego od siebie, Ty masz być tu nikim! - jest jakiś problem na sklepie? i co z tego! załoga zamknięta w kanciapie wpierdziela kolejne żarcie z mikrofali i popija darmową kawę, radź sobie sam! Reasumując, praca dla biednego studenta który poszukuje pracy tymczasowej i nie przejmuje się atmosferą w pracy, który i tak za 3 miesiące oleje tikeja ciepłym moczem wraz całą jego załogą. A ja bym zaproponowała kierownikowi XYZ aby skontrolował i zobaczył jak pracują jego pracownice, co porabiają w czasie pracy, jakie koleżanki zapraszają i po co to robią. Skontrolować wszystkie po kolei i ich uczciwość oraz podejście do pracowników niższego szczebla, obliczyć ile godzin spędzają na pracy a ile na nicnierobieniu. Dodam jeszcze że w Rzeszowie nazywają tikeja SZMATEKSEM, na dole pięć szmat na krzyż, na górze szmatek dla bogatszych. Byłam, widziała, nie polecam:) Andzia:)

Duzy
@A.A. 26.07.2017 13:47

Potwierdzam w 100% powyzsze wypowiedzi moglbym dodac wiecej do tego szamba

anonim

(usunięte przez administratora)

Barabasz
@Nick 14.09.2017 13:47

90 zloty na miesiac na 70 pracownikow

Punischer

Najlepsze w tej firmie jest to ,ze zarzadzaja toba ludzie ktorzy wogule nie posiadaja pojecia o wykonywanym zawodzie a jesli nie jesteś znajomym to w zyciu tutaj nie awansujesz .jestem wieloletnim pracownikiem tej firmy .

ziqzak

DO PRZYSZŁYCH PRACOWNIKÓW TK MAXX! Jeżeli nie lubicie kontaktów z klientem-nie idźcie tam. Do tego sklepu przychodzą specyficzni klienci lubiący się wywyższać bo są w "markowym sklepie" . Ktoś tu wspomniaŁ, że atmosferę tworzą ludzie... Owszem zgodze się z tym ale proszę wziąć pod uwagę to że jeśli pracujesz 4 lata na 1/4 etacie to jest to po prostu śmieszne a przyjdzie nowy pracownik przepracuje 3 miesiące okresu próbnego i nagle dostaje cały etat. LUDZIE TO JEST NIE POWAŻNE! NIE DZIWI MNIE TO ŻE PSUJE TO ATMOSFERĘ ! PO 4 LATACH PRACY TU W MOMENCIE GDY ZŁOŻYŁAM WYPOWIEDZENIE OTRZYMAŁAM OFERTĘ CAŁEGO ETATU OD KIEROWNIKA ! :D ps. nie skorzystałam z propozycji :)

Zigzak
@Anonim 2 21.11.2017 12:43

Ze co proszę ?! Skoro tak zle pracowałam to dlaczego został mi zaproponowany wyższy etat w momencie złożenia wypowiedzenia ?! Kim kolwiek jestes zastanów sie co piszesz.. zawsze za moich czasów na cały duży sklep z 3 miały pełny etat.. Szkoda gadać .. nie potraficie doceniać pracownikow za osiągnięcia to macie za swoje .. i dobrze ! Niby skąd zawsze taka duża rotacja pracownikow ?! Wszyscy sa tacy be? A może najwyższa pora wyszkolić pracownikow a nie dawac ich na głęboką wodę ?! Może najwyższa pora zastanowić sie skąd tyle złych opinii? Zacznijcie robić przede wszyskim odpowiednie szkolenia by wymagać. Wszyscy są be tylko ludzie z biura święci Haha, wybacz.. bez komentarza ;) Tak sie właśnie traktuje tutaj ludzi przez „managerów” nie tylko anonimowo ;) Idźcie- przekonacie się.

Dżejkob

Bonarka Kraków Tragedia ! Managerowie pracownikow traktują jak (usunięte przez administratora) i tak tez do Ciebie mówią .. pozdrawiam Cie Dario ! ;) Tylko.. gdyby nie Ci debile to nie siedzieli by w biurze i nie pierdzieli w stołek tylko musieliby zap***dalać na sklepie ;) W Bonarce brak jakiegokolwiek rygoru.. wszyscy schodzą na przerwy jak chcą i ile chcą. Rano jest garstka ludzi, mozna zliczyć na palcach u jednej ręki a sklep jest mega duży, .. Wcale sie nie dziwie, ze doświadczeni pracownicy uciekają stamtąd .. Juz sie naszczescie jestem na okresie wypowiedzenia ale moja znajoma jeszcze tam pracuje i tez juz na dość ... Czy ktoś z was orientuje sie gdzie moge zgłosić lekceważenie kierownictwa na wszystko ? Dosyć tego ;)

Dżejkob
@Wkurzony Pracownik 21.11.2017 13:01

Proszę Cie .. nie rozśmieszaj mnie .. nie wiem komu idą na rękę ale mi nigdy nie poszli.. z poprzednim Storem nigdy nie mogłem sie dogadać .. owszem sam store obecny jest mega spoko reszta kierownictwa niestety nie! Serio lubisz jak mówią do Ciebie jak do idioty ? Bo tak nas traktują zwłaszcza floor menago ;) Każdy ma prawo do wyrażenia opinii .. coraz gorsza atmosfera tam i tyle. Nie powrócę juz tam za nic ! Pozdrawiam i powodzenia życzę !

Pasaż Łódzki

W TKMaxx Pasaż Łodzki też nie jest lepiej - większość ludzi jak zobaczy jak to wszystko wygląda to rezygnuje. Najgorsza jest tam Team Leaderka - blachara o inicjałach A.H. wprowadza bardzo złą atmosferę i mści się na pracownikach. Kto dopuścił taką osobę to bycia kierownikiem?

acid

TK MAXX Poznań Malta - omijajcie to miejsce szerokim łukiem

andzia

co tu tak cicho ? :p

agnieszjk

no to grubo. masakra.... ;/ też pracowałam w Krakowie w Bonarce etat 1/10. wstyd ;/ nie polecam tam pracować !!!! każdemu odradzam z całego serca!!

Jaaa

Nikomu nie polecam pracy w tk maxx chyba ze lubi sie lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i byc poslusznym na kazde zawolanie. Pracuje ponad rok i obiecuja gory... zawsze mowia ze bedzie duzo godzin w tym miesiacu ze plany sa robione wiec bedzie duzo godzin -w grafiku na dany miesiac nawet duzo godzin, ale co chwila dzwonia ze godziny uciete ze ma sie wolne(nie szanuja ze ktos juz jakos dzien sobie ulozyl albo z czegos zrezygnowal) i wychodzi ze na chleb nie starczy. Karza zapieprzac jak dziki reks by wyjsc 5 minut wczesniej by tk maxx zaoszczedzil. Team leaderki niekonpetentne same sie nie znaja a wyzywaja na pracownikow ze Nic nie wiedza. Nikt nikogo o niczym nie informuje, non stop jakies zmiany, ktory nic nie wnosza. Najgorsze ze osoba na stanowistku powie ze cos zrobic, a pozniej ktos przychodzi ze to jednak zle i trzeba siedziec pod miotla bo jak zaczniesz sie klocic o swoje to juz mozesz sama sie zwolnic.

Robert

Czy ktoś się orientuje jakie są stawki brutto/netto w TKMAXX w UK ?

Tk maxx's associate

Tk Maxx Londyn Pracuje 6 miesięcy w Tk maxx jako associate. Po 5 miesiącach propozycja szkolenia na biżuterię. Po 6 miesiacach propozycja bycia team leaderem. W ciągu 6 miesiecy dwie podwyżki. Jedyny minus kontraktowe godziny ale taka ich polityka. I dodam że jestem studentem i o tą pozycję specjalnie się nie starałam, poprostu byłam sobą. Uczę się zupełnie w innym kierunku i kompletnie nie spodziewałam się takiej kolei rzeczy a do Tk maxx przyszłam w celu nabycia nowego doświadczenia. Wiadomo bariera językowa zawsze jakaś jest ale dla chcącego nic trudnego. Praca w Tk maxx jest dla wytrwałych, pewnych siebie osób. Osobiście polecam.

Majkel
@Tk maxx 03.05.2017 15:27

Stawki w Londynie sa obecnie nastepujace: Associate £9,15/h HPA same as associate Team Leader 10,55/h 37,5 h contract AM 29-40k/a year 42h contract Store Manager 40k+/ a year Wszystko zależy od lokalizacji storu. W Londynie stawki zdecydowanie są najwyższe. Praca jest wymagająca jak każda inna ale warto cieżko pracować, żeby coś osiągnąć a atmosfere tworzą ludzi a niestety w Polsce nasza mentalność jest jaka jest każdy wie... Ja doszedłem do TKja odrazu jako team leader, ponieważ zaoferowano mi tą prace, początki bardzo trudne jesli nigdy nie pracowalo sie w retail, ale po miesiacu czlowiek wszystko juz zaczyna ogarniac????????

ana

no to pracuj w PL, to nie będziesz już taka zadowolona

QWERTY

BONARKA KRAKÓW ma naprawdę złą opinię....kierownictwo w ogóle nie widzi problemu, albo udaje, że nie widzi. Dno, dno i jeszcze raz dno! Szczerze i z całego serca nie polecam. Te menadżerki zachowują się jakby wszystkie rozumy pozjadały! Paranoja jakaś..... Kolejna sprawa - rozmowa kwalifikacyjna - wszystko jest przedstawione ładnie, pięknie i złote góry obiecuje ta blondyna - niestety tak nie jest...ostrzegam i przestrzegam przed pracą w TK MAXX BONARKA KRAKÓW.

Maciej
@QWERTY 23.03.2017 18:47

Zgadzam sie niestety w 100% ! Tyrasz i robisz ankiety dla kierownika a Ty nic nawet z tego nie masz (robisz mu przysłowiowo dobrze) Pozdrawiam były pracownik !

tk

Ładne bzdurki z tym "nie lizaniem dupki". Żeby cokolwiek osiągnąć w tym sklepie trzeba lizać i lizać... i lizać. Inteligentni odchodzą, lizodupy awansują. Pozdro karierowicze bez przyszłości.

Ktoś

Pracuję w Tk Maxx Bonarka Kraków i powiem Wam, ze to jakaś PORAŻKA co sie tam wyprawia.. rano miedzy 11-12 są 2 osoby na sklepie Haha porażka! Kolejka mega a kierownictwo nie widzi problemu. Gdy dzwonisz i mówisz ze jest reklamacja otrzymujesz słowo "to rozpatrz to" a w biurze siedzi ich czworo ale co tam ! Kto by sie fatygował jak ma murzynów od tego :) Osoby które szkolą sie na stanowisko team lider bądź sa team'mi czuja sie panami życia i każdego z błotem mozna zmieszać .. ludzie zastanówcie sie czy warto tam wgl iść ! Na początku pracy nie spodziewajcie sie nawet żadnych szkoleń bo firma trzepie tyle kasy ze ich nawet na szkolenia nie stać .. a co do rannych zmian to należy sie tylko tym co przesiadują w biurze nic im sie nie chce i dupę liżą, store nie widzi problemu bo jak on jest to udają ze pracują :) serio śmiech na sali !

Zostaw opinię o TK MAXX - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie TK MAXX