Tubes International Sp. z o.o.

Poznań

Ocena pracodawcy 4/6

na podstawie 97 ocen.

Tubes International Sp. z o.o.
4 97

Opinie o Tubes International Sp. z o.o.

Pracodawco! Chcesz wiedzieć ile osób odwiedziło Twój profil?

Dbamy o każdą opinię, dlatego pracodawca nie może ich usuwać. Sprawdź, kiedy Twoja opinia łamie regulamin - więcej.

Dodaj odpowiedź

Anuluj

Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tubes International Sp. z o.o.

Danuta

@Antek Twoja opinia może nie być zrozumiała dla czytających forum. Zawiera wyłącznie jedno zdanie. Czy mógłbyś rozwinąć swoją wypowiedź i napisać, co miałeś na myśli? Na jakie wynagrodzenie może liczyć przyszły kandydat z doświadczeniem? Na forum zdania na temat tej firmy są różne. Większość wyraża niezadowolenie, ale pojawiają się też pozytywne opinie.

   
Bober

...tubes się zwęża czy rozważa...!!!

   
Danuta

@Dobry Czlowiek Czy mógłbyś potwierdzić pozytywną opinię o firmie Tubes International, którą przedstawił Pracownik? Według jego opinii firma dba o pracownika. To bardzo ważny aspekt pracy, który wpływa na komfort pracownika. Czy jesteś pracownikiem firmy Tubes International i mógłbyś coś o niej napisać? Aktualnie w Poznaniu firma poszukuje osoby na stanowisko Administratora IT. Może kogoś z Was zainteresuje ta oferta. https://www.tubes-international.pl/aktualnosci/kariera/

   
Antek
@Danuta 07.04.2018 11:49

Sproboj będziesz mial ciekawe doświadczenie... ☺

   
Iga

Jesteście pewni, że nic dobrego o firmie nie można napisać?

   
Kowal
@Anon. 05.04.2018 20:35

Kowalstwo - zainteresowany?

   
Alfred Dydek vel Cycek

Jeśli zaczynasz tu pracę i Twoje doświadczenie w branży jest żadne lub znikome to na początek nie licz na wiele. Musisz dać się poznać od dobrej strony, mieć inicjatywę, przepracować kilka lat i dopiero wtedy możesz oczekiwać więcej od firmy. Jeśli nie wykażesz swojej przydatności, będziesz robić po prostu to co ci każe kierownik i nie wyjdziesz poza krąg swoich rutynowych zadań, to zapomnij o podwyżce i awansie. Tutaj musisz mieć wizję na swoją karierę. Jeśli nie- będziesz klepał dalej to co klepiesz do końca swych zawodowych dni długo i szczęśliwie (oczywiście jeśli swoje zadania będziesz wykonywać poprawnie). Może też być tak, że mimo dobrych chęci, ogrom nałożonych obowiązków uniemożliwi ci własny rozwój, realizację własnych projektów i po pewnym czasie staniesz w miejscu. Pozostaje wówczas dialog z przełożonym lub szukanie czegoś innego... Rockefeller zatrudniał wielu ludzi, ale ufał tylko tym, którym płacił sporo powyżej średniej krajowej. Mógł w ten sposób liczyć na ich lojalność i solidną pracę. Jeśli w Tubes po kilku latach pracy nie dobiłeś jeszcze do średniej krajowej to oznacza, ze firmie nie zależy na twojej lojalności. Pracuj dalej, udowodnij swoją przydatność a firma będzie chciała cię zatrzymać i zrobić z ciebie dodatkowo lojalnego pracownika.

   
Kowal
@Alfred Dydek vel Cycek 22.08.2017 23:48

Powodzenia z wizją Tubes....????????

   
john morgan

Dramat, dramat, dramat... nie polecam

   
Dudek
@john morgan 22.02.2018 20:38

Hmmmm...zgadzam się w 100 w dzisiejszych czasach ludzie są liczbą w każdej firmie min.w Tubesie... ????????

   
Miro

Podpowiedzcie czy handlowiec zarobi w firmie w miarę godziwie? Jak atmosfera?

   
Pracownik
@Miro 23.01.2018 18:07

Na rozmowie kwalifikacyjnej można się dowiedzieć jaka stawka obowiązuje na danym stanowisku.jest to uzależnione między innymi od doświadczenia oraz umiejętności.Mozna się miło zaskoczyć;)

   
Pracodawca

Ad... Vel [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> O czym kolego mowisz o jakiej lojalności....!!! W twojej firmie co innego mowią, myślą i robią...Mentalność Ludzka ☺ Są rożni pracownicy którzy "teoretycznie" kombinują a okazują się pracownikami jak najbardziej w porządku ALE nie leżą przełożonemu bo jest szczery, nie donosi na innych itd. Są pracownicy mniej pracowici mniej wybitni ale SĄ faworyzowani....???? Tak wygląda praca na etacie - Dostosuj się do ogółu bo jezli nie na twoje miejsce czekają zmiennicy w dziesiątkach..... Dziś Dobry pracownik to taki który ma 1- 2 kredyty a pracodawca o tym Wie i wykorzystuje FINANSOWE Kajdany... Mam doświadczenie w tej branży i wiem co się dzieje min.w Tubsie....

   
Sajmon
@Handlowiec 22.11.2017 14:52

to poproszę CV na: [email protected]

   
Nowy

Właśnie dostałem pracę w Tubes. Warunki jakie zaoferowali są całkiem przyzwoite. System wynagrodzeń jest jasny i 2 na początek to nie problem (oczywiście netto) i umowa o pracę od pierwszego dnia.

   
anonymous
@Nowy 05.02.2016 10:35

Jak na Poznań malutko, w małym miasteczku mam tyle w branży...

   
????

Pracowałem w Tubes International pare lat. Firma nastawiona na zaabianie dużych pieniędzy, kosztem pracowników. Znajomości, znajomości! Jeśli umiesz dobrze się podlizać Szefą jesteś kimś, jeśli nie-.nawet nie pamiętają Twojego imienia. Można zarobić spore pieniądze, jeśli tylko.nie masz za dużych ambicji na rozwój kariery. Ludzie z oddzialow, niektórzy w miarę symaptyczni, pozostali , dluzsi stażem pracownicy mają się za niewiadomo.kogo.

   
Gośc

Witam. Byłem na rozmowie w Toruńskim oddziale Tubes Int... Rozmowa na stanowisku asystent techniczno -handlowy. Jako człowiek poza branży. Rozmowa ogólnie spokojnie przebiegała, test z suwmiarki oczywiście jak dla idiotów. Przedstawianie samych atutów firmy och ach itp. CO do wynagrochenia jakie bym chciał otrzymac chyba ich przeraziłem 2500 netto. tłumacząc że branża jest specyficzna to nie handle w hurtowni budowlanej. tutaj zakuwasz przewody, doradzasz klientowi itp. Miała być informacja zwrotna była oczywiście 3 tygodnie pózniej-więc stwierdzam że firma jest mało poważna. W dodatku za 1800 zł to niech szukają ludzi bez doświadczenia w handlu, bez prawo jazdy, bez styczności z branżą przemysłową. Szkolenie w Poznaniu za psie pieniądze. Ogólnie Firma na papierze przez duże F. Dodam że od razu dostałem pracę w konkurencyjnej firmie. Nie polecam nawet uczstniczyć w rozmowie.

   
Dżej Dżej

Czas uciekać...robi się tu korpo. masz zarabiać dla firmy i tyle

   
kowalczyk

Dla mnie ta firma to porażka... Weszli na pewien standard i nie "jesteś pracownikiem" tylo statystycznym slupkiem...jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> "Cele i Zadania"w ich systemie zarządzania - tj.forma mobbingu wyrzucona w ich wewnętrzne prcedury....

   
a gdyby tak
@kowalczyk 01.11.2016 23:17

Co racja, to racja...

   
Wettxo

Nie tylko asystenci są poszukiwani @piotr. Ja widzę do nich ofertę na specjalistę ds. kontroli jakości. Wymagane jest by mieć wyższe wykształcenie techniczne mechaniczne, do tego dochodzi znajomość rysunku technicznego maszynowego i bardzo dobra znajomość obsługi komputera (pakietu MS Office).

   
Bogusław

Idzie sie tam dogadac z ludzmi czy dretwo na warsztacie?

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
milon2

Podstawowe narzędzia to młotek i obcęgi.

   
pOZNANNIAK

a jak to wyglada jezeli chodzi o prace warszatowo produkcyjne? Czy wynagrodzenie co do wykonanej pracy jest adekwatne?I jaka jest tam atmosfera?Chodzi mi glownie o oddzial w poznaniu.

   
jaro

Obecnie tubes international poszukuje ludzi na dwa stanowiska, a w zasadzie to na trzy, bo lokalizacje są dwie. Stanowiska te to Pracownik warsztatowo - produkcyjny w Poznaniu oraz Asystent ds. handlowo-technicznych także w Poznaniu oraz w Toruniu. Ogłoszenia dostępne na ich stronie internetowej, wyglądają nawet przyzwoicie.

   
interesuje mnie praca w tubes

witajcie interesuje mnie praca w tubes tylko niestety widze ze ostatnie informacje w tym temacie sa bardzo odlegle.... macie moze jakies nowe informacje np na temat stawek oferowanych nowym pracownikom? w mojej starej pracy obcieli nampensje dlatego zaczynam rozgladac sie za czyms nowym mam nadzieje ze cos znajde

   
agi

o jejku, skoro wymagamy od kogos to moze zacznijmy od siebie...Niech gadaja i zartuja, ich sprawa. Nie wkrecajmy sie w to tylko robmy co do nas nalezy i bedzie ok. Ja chce zasiegnac info na temat wynagrodzenia i umowy jaka podpisuja z pracownikami. A jakies uczestnictwa w szkoleniach sa oferowane?? pozdrawiam serdecznie :-)

   
Korwin

Pracowałem przez niecałe pół roku w Centrali. Atmosfera w biurze grobowa, branżowe żarty o wężach i sprzedaży, z których śmieje się pół biura. W handlowym na ścianie dekalog działu. Oficjalnie i sztywno do bólu. Nikomu nie można ufać, bo donoszą. Ogólnie firma ma korporacyjne zapędy i ambicje i człowiek poniżej stanowiska product managera czuje się tam jak mały trybik. W porządku jest paru kierowników, ale podlegli im ludzie to często zwykłe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]

   
Boguś

3lata pracy i żałuje ze nie walnąłem tą praca rok temu , oddział Katowice to żenada .4 kierowników na 16 osób i niektórzy zapominają co do nich powinno należeć , co do pracowników to starzy pracownicy sądzą ze każdy jest kierownikiem , i szukają głupiego który za nich odwali robotę. podstawą w oddziele jest iść i podkablować kogoś.Zaplecze i sprzęt jest ale większość nie do ruszania ( to po kiego diabła kupować rzeczy i je trzymać w szafkach). dział handlowy cóż nagonka jest żeby sprzedać jak najdrożej a kupić za grosze , temu się nie dziwie bo to normalność. ogólnie jeśli masz zero ambicji szukasz stałej pracy gdzie wypłaty będą w terminie, masz ogromna odporność na widzimisię współpracowników to polecam Ci tą pracą ale nie licz na wiele oczywiście poza wypłatą .Obecnie trenuję łopatologię za te same pieniądze i czuję sie lepiej . nie mam problemów z zdrowiem , nie zastanawiam się z czym wyskoczą w pracy starzy wyjadacze i współczuje mojemu następcy

   
kTOŚ

3lata pracy i żałuje ze nie walnąłem tą praca rok temu , oddział Katowice to żenada .4 kierowników na 16 osób i niektórzy zapominają co do nich powinno należeć , co do pracowników to starzy pracownicy sądzą ze każdy jest kierownikiem , i szukają głupiego który za nich odwali robotę. podstawą w oddziele jest iść i podkablować kogoś.Zaplecze i sprzęt jest ale większość nie do ruszania ( to po kiego diabła kupować rzeczy i je trzymać w szafkach). dział handlowy cóż nagonka jest żeby sprzedać jak najdrożej a kupić za grosze , temu się nie dziwie bo to normalność. ogólnie jeśli masz zero ambicji szukasz stałej pracy gdzie wypłaty będą w terminie, masz ogromna odporność na widzimisię współpracowników to polecam Ci tą pracą ale nie licz na wiele oczywiście poza wypłatą .Obecnie trenuję łopatologię za te same pieniądze i czuję sie lepiej . nie mam problemów z zdrowiem , nie zastanawiam się z czym wyskoczą w pracy starzy wyjadacze i współczuje mojemu następcy

   
asia

Pracowałam w Poznaniu przez parę miesięcy, zwolniłam się na własne życzenie. Atmosfera, jak opisują niezbyt fajna, uśmiechają sie do ciebie,a za plecami obgadują. Szkoliła mnie panna, która sama tam pracowała od pół roku. prawie nie dopuszczała mnie do kompa,wszystko sama robiła a potem wypisała wszystkie uwagi na mój temat do kierownika. Kiepsko jakoś wszystko zorganizowali...ogólnie został niesmak....

   
anonim

(usunięte przez administratora)

   
stara wiedźma

wypłaty są .... na czas zawsze ,ale raczej to wynagrodzenia :)

   
aa

Ja tutaj pracuję w jednym z oddziałów. Atmosfera jest OK. Ale z tego co wiem (jak w innych firmach) czym większy oddział tym więcej problemów. Tworzą się obozy. Ale gdzie tak nie jest. Włążenie w d to chyba tylko na cetrali bo pospolity Tubesiak z oddziału ma kontakt z Panem (usunięte przez administratora) może raz w roku. Czyli nie ma kiedy uprawiać wazeliniarstwa. Co do roboty, to coraz więcej papierków do zrobienia, ale tak mają wszyscy. Co do zarobków oczywiście jest dysproporcja i "starzy" mają dużo więcej, "młodzi" niestety cieniutko. Masz tyle na ile zawalczysz. Jak się umiesz sprzedać to możesz mieć więcej. Ale jak to mówią droga wolna, jak masz za mało to możez szukać innej pracy.

   
bb

Skoro tyle jesteś wart ty i to co sobą reprezentujesz

   
Jan

Nawet [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sobie nie zawracaj

   
Jan

zarobki na poziomie 1500-1800 zl brutto. To już (usunięte przez administratora) zarobi więcej.

   
Nietoperek

Witam Ogólnie firma jest ok finansowo jezeli nie jestes kierownikiem badz dyrektorem nie przejdziesz pewnego pulapu finansowego, jesteś np. mgr w najstarszym to masz prace w godzinach 8-16 z tego może w sumie 3 godziny pracy reszta sen na wygodnym krześle bądź portal allegro ewentualnie ponętne mamuśki chyba ze zablokowali:)...(nie zapomnijmy też o latającym przewodniczącym który jak spadają obroty szuka winnego wokół siebie no przecież on już dla firmy zarobił więc teraz TY zapierniczaj. Nie można też zapomnieć o wspaniałych "kolegach" oddziałowych którzy wyczekują na najmniejszą okazję ,aby Cię zmieszać z błotem u przewodnika i zamiast zająć się pracą szukają byle pretekstu aby uprzykrzyć życie temu któremu coś się jeszcze chciało .....

   

Zostaw opinię o Tubes International Sp. z o.o. - Poznań

UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tubes International Sp. z o.o.